Dagens styrkeøvelse

Dagens styrkeøvelse er “Incline dumbbell flyes”, eller skråbenk flyes med manualer, som det blir på godt norsk. Og her er hvorfor du bør trene dette:

Les mer på: Corneliselander.com

Velg frivekter og manualer
Først og fremst vil jeg poengtere hvorfor du bør trene (mest) med manualer og ikke vektstang. Jo da, for mange av de gode baseøvelsene vil det være naturlig å benytte vektstang, særlig for de mer erfarne av oss, da det stort sett vil være lettere å legge på mer vekt og pushe seg selv til nye høyder. Når det kommer til skråbenk, og ikke minst flyes, holder det likevel å bruke manualer da målet her ikke nødvendigvis er å løfte så tungt som mulig, men heller å løfte presist og riktig.

Det er mange som lar seg forvirre av benevnelsene symmetri og harmoni, og der det første står for likheten mellom høyre og venstre side av kroppen er harmoni forholdet mellom kroppens ulike muskelgrupper. Og hvordan de står til hverandre. Har du en veldig stor rygg i forhold til brystkassen, eller er lårene dine for store i forhold til overkroppen? Selv om de fleste av oss ikke skal stille i fitness eller konkurrere er det likevel gunstig, og funksjonelt, å ha en kropp der styrken i de forskjellige muskelgruppene passer sammen, og står i stil til hverandre. Og som jeg har sagt tidligere; du er ikke sterkere enn ditt svakeste ledd.. 

Les også: Sixpack på 1 uke

Når det kommer til det å ha en fin kroppssymmetri vil det blant annet være hensiktsmessig å benytte frivekter og manualer istedenfor maskiner og vektstang da dette blant annet vil gjøre det lettere å kontrollere at en ikke overkompenserer for en eventuelt svakere side. 

Hva du trener
Dagens øvelse fra trener´n din i Hollywood isolerer hovedsakelig øvre del av brystkasse (Pectoralis), og vil blant annet hjelpe deg med å oppnå en mer markert “kasse” og å få på plass det vanskelige skille mellom høyre og venstre side av brystkassen, eller “kløften” om du vil. Og akkurat det er viktig for noen av oss 🙂 

Stå på, og send meg gjerne spørsmål på www.corneliselander.com for flere råd og tips!
Cornelis

#trening #torsdag #trene #helse #kropp #blogg #blogginnlegg #meninger  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg