Calisthenics trening enkelt forklart

Den såkalte «Calisthenics» treningsformen blir hypet opp som noe nytt, og du har sikkert hørt at dette er det nye «kule» å trene. Men hva er det egentlig, og enda viktigere; er det noe for deg?

Les mer på: Corneliselander.com 

Calisthenics, eller Calisthenics training høres kanskje litt mystisk og spennende ut, og spør du folk som driver med det vil du gjerne få opplyst om at dette er alt du virkelig trenger. Så du lurer kanskje på hva dette egentlig er, og om det egentlig er noe for deg. Her er derfor en enkel forklaring.

Calisthenics´ opprinnelse
Ordet Calisthenics kommer av gresk kallos som betyr skjønnhet og sthénos som betyr styrke, og selv om trenings- formen har blitt praktisert siden tidenes morgen, er det likevel mange som fortsatt benevner Calisthenics som en «ny idrett», selv om vi her kanskje snakker om den eldste.. At den har hatt en evolusjon og utviklet seg er likevel sant, og nye metoder og bevegelser som; flutter kicks, jumping jacks, og planken er blitt lagt til. Calisthenics er, eller skal være, egenvektstrening, og har derfor i prinsippet blitt benyttet av oss mennesker siden vi først begynte å bruke kroppene våre til å trene. Og det er faktisk godt mulig du allerede trener «the Calisthenics way»..

Øvelser
Foruten om de jeg allerede nevnte over (som har blitt lagt til i den senere tid), finner vi nemlig kjente øvelser som; pushups, pullups, chins, knebøy, og dips, og folk som trener Calisthenics benytter der igjen gjerne forskjellige varianter av disse. Og mange trener også med ringer og tau – noe jeg mener blir feil siden dette strider mot deres egen betegnelse av sporten; trening uten noen form for utstyr..

Les også: Dette ødelegger treningen din

Nå sitter du kanskje der med et inntrykk av at jeg ikke liker denne metoden og mener det er noe tull, men da tar du i så fall helt feil. Jeg ser helt klart visse fordeler med dette, og at det kan fungere og være motiverende og gøy for mange. Det amerikanske forsvaret anbefaler for eksempel dette til sine rekrutter, nettopp fordi det bygger styrke og utholdenhet, og avslutningsvis gir jeg deg derfor her noen motiverende «Calisthenics-minutter» med Frank Medrano fra Muscle Beach i Santa Monica, California. Et sted jeg selv trener både titt og ofte.

Så trenger du dette? Nei, en trenger jo strengt tatt ikke å trene i det hele tatt, men er det bra for deg? Ja.

God søndag fra Cornelis (i verdens Calisthenics hovedstad; Los Angeles) – som likevel er uenig i at dette er en «ny treningsform» 🙂 

#trening #helse #blogg #helg #bilder #innlegg #bloggen #treningsbloggen  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg