Melding til deg som er feit:

Er du såkalt «feit», stor, eller overvektig? Da bør du fortsette å lese her…

Vi nordmenn blir stadig større og større, og selv jobber jeg daglig for å hjelpe så mange jeg kan med å bygge en sunnere og sterkere kropp. Men er det virkelig sånn at du trenger å være syltynn eller ha en viss størrelse for å være sunn? Og bør det å gå ned i vekt egentlig være målet i seg selv?

I disse corona tider er det mange som sliter med å få på plass nok trening og mosjon, og samtidig er det mange som også sitter mer på sofaen og kanskje inntar mer [usunn] næring. Så føler du at du kanskje sliter litt med ekstra vekt og fett?

Hvor stor du måtte være har likevel egentlig veldig lite å si hvor sunn eller i hvor god form du egentlig har. Jo da, mye fett rundt særlig mageregionen er ikke særlig sunt eller nevneverdig bra, MEN ikke la stresset og maset om å brenne bort fettet stoppe deg fra å leve et godt liv eller faktisk hindre deg fra å oppnå resulter og god helse! Og jo mer du stresser, jo vanskeligere vil det nettopp også bli å oppnå målene –  og det er samtidig også viktig å understreke at det å være tynn og slank ikke automatisk betyr det samme som god helse og en sunn kropp..

Det handler som så mye annet her i livet om balanse, og ikke minst hva som passer for deg. Mange kan også være veldig store, men samtidig ha både god helse og styrke – så hva badevekten til enhver tid måtte vise er i seg selv ikke nødvendigvis der fokuset ditt bør ligge!

Til slutt vil jeg også understreke at det nok er nettopp deg – ja, den du ser i speilet hver morgen – som faktisk er din største fiende og kritiker…Og de rundt deg tenker nok IKKE halvparten så mye negativt om deg som nettopp du gjør. Eller som du kanskje forestiller deg at de gjør.

Ja, vi nordmenn blir større og mange litt tykkere, men fokuset bør heller være å innta sunn kost og trene enn å pushe på for å bli minst/tynnest mulig. Mine råd er at du bør prøve å trene minst et par, tre styrkeøkter i uka, og gjerne bevege eller bruke kroppen litt hver dag. MEN dette har ikke noe med hvor mange kilo “for mye” du måtte besitte eller ei, eller hva som bør være ditt fokus når du går og trener. Tenk heller positivt og vær glad og fornøyd for den kroppen du har – for det er nettopp det som teller og som faktisk er virkelig skjønnhet ❤️

God ny uke fra trener’n i Hollywood

Cornelis 

 

2 kommentarer
  1. Denne var fin, Cornelis! Tror jeg må henge den opp på speilet, ellerno.
   Stresser alltid med at vekta viser for mye, og glemmer helt av det som egentlig bør være fokus. Og da blir det hvertfall bare tull av det meste.

   1. Takk for hyggelig tilbakemelding Siri! La oss spre budskapet, og sunn, riktig trening. Men at man samtidig IKKE glemmer at vekt bare er et tall, og at du kan være sunn og sterk enten du er tynn eller såkalt “tykk”.

    Alt godt herifra!
    Cornelis

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg