Pushups: – Du trener trolig denne øvelsen helt feil

Push-ups er en flott og fin øvelse som svært mange liker å benytte seg av til hjemmebruk, eller når en er ute og reiser eller ikke har tilgang på en masse utstyr. Men gjør du den egentlig riktig? Sjekk deg selv her.

Cornelis hjelper deg i form!

En av de vanligste og mest brukte øvelsene er også en som svært mange utfører feil. Push-ups er knallbra for brystkasse og overkropp generelt, og særlig er den fin å benytte seg av på ferie eller når du ikke har tilgang på en masse utstyr. Samtidig er øvelsen bare så bra som hvor riktig du faktisk kjører den, og her er hvordan du skal gjøre det:

Teknikk
En riktig utført push-up starter med en korrekt «planke», og det skal mer eller mindre gå en rett linje fra topp til tå. Det er kun brystkassen som så vidt kan berøre gulvet, mens hofte, midje, knær, og resten av kroppen IKKE skal kollapse ned mot underlaget – eller forandre posisjon underveis.

Slik skal du se ut i profil, der det kun er brystkassen som så vidt kan berøre underlaget.

Ikke slik; Hofte, midje, knærne, og magen skal ikke berøre underlaget!

Rumpa skal ikke skyte opp i været, og det skal altså være en rett linje fra topp til tå. 

Mange varianter
Nå finne det flere varianter du kan kjøre, alt ettersom hvor sterk du er eller hva du skulle ha som mål. Klarer du ikke å utføre en vanlig push-up finnes det knestående som alternativ. Ønsker du å konsentrere treningen mer rundt triceps kjører du en med smalere grep, eller du kan kjøre med slynge for variasjonens skyld. Du kan også kjøre en mer effektiv og tøffere versjon av øvelsen ved å plassere føttene dine på en liten forhøyning. Ønsker du imidlertid å kjøre den mest effektive kjører du denne.


Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

 

WWW.CORNELISELANDER.COM

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg