hits

- Kan bli Norges undergang!

12.03.2016 - 18:31 7 kommentarer


Det har de siste dagene vært et helt sinnsykt kjør rundt den såkalte "smågodt debatten" (eller Rema1000s smågodt-dumping som jeg selv liker å kalle det) og selv om meningene er delte og mange, mener jeg personlig at dette er livsfarlig og fort kan bli Norges undergang. Her er hvorfor:

Les mer på: Corneliselander.com

Kan ikke lenger ta lett på det
Fedme og overvekt øker dramatisk kjapt og mye i Norge, og godt over halvparten av alle nordmenn er i dag sett på som overvektige. Ja, faktisk øker andelen nordmenn som sliter med fedme kjappere enn i USA - noe jeg personlig mener at langt på vei syldes at vi nå spiser mye av den samme maten som amerikanerne [bare at vi i gjennomsnitt har mer penger å rutte med - noe som er en dårlig kombo i dette tilfellet..]. Og dette bekymrer også Helseminister Bent Høie (H), som tidligere har uttalt at fedme er en trussel mot samfunnet.

Les også: - Ingen liker tykke jenter

Krever for mye
Direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, gikk også nylig ut med et utsagn som minner veldig mye om hva jeg selv har sagt i åresvis; at det er for vanskelig å finne sunn mat i Norge.

- Det går an å gjøre den sunne maten mer tilgjengelig, men så har man også problemet med mengdene. Blir mat for tilgjengelig så spiser vi også mer, og mange spiser for mye, sa Stoltenberg til VG, og understrekte også at vi nå har en fedmeepidemi i Norge. Samtidig dumper altså Rema1000 og dagligvarekjedene ut farlige smågodt i tonnevis til folket. Og dette ER både uheldig og farlig!

Les også: Forkastelig av matvarebransjen!

For selv om meningene er delte, og jeg for eksempel på Facebook siden min også har mottatt tilbakemeldinger fra de som også mener at dette til syvende og sist er folks eget ansvar så MÅ vi som nasjon ta grep og finne løsninger! For som Folkehelseinstituttet selv skriver i en nylig lagt fram rapport er usunt kosthold nå den største utfordringen for helsa vår! Da må "kosen" legges litt til side...

Cornelis

Sammen om å gjøre Norge sunnere!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #debatt #meninger #smågodt #treningsbloggen #trener #CornelisElander

7 kommentarer

slankerinna

12.03.2016 kl.18:41

Jeg mener det er den enkelte ansvar å spise sundt og variert. Vi kan ikke tvinge noen til dette, de må innse det selv.

Selv om godsakene nå er kjempebillig så bør voksne oppegående mennesker skjønne at man ikke kan leve på slikt. Verre med våre små barn som kanskje akkurat har blitt store nok til å handle selv og har lommepenger..

Det hadde dattera mi gjort,og sammen med venninner hadde de spist seg kvalme på dette billige godteriet. Det synes jeg er kjempesynd! Så nå passer jeg godt på at om hun skal ut en liten tur så får hun ikke ta med penger. Men ikke alltid like lett å forhindre.

Gregers21

12.03.2016 kl.18:54

slankerinna:

I prinsippet så er jeg enig i at det er den enkeltes ansvar. Men det går også ann å gjøre det så enkelt som mulig for oss som ikke er så dyktige på kosthold og trening som det du og Cornelius er.

Vi kan ta eksempel fra trafikken: Hvis veiene er så trygge og gode som mulig så går antall ulykker dramatisk ned. Selv om sjåføren også har ett ansvar for å kjøre trygt under dårlige kjøreforhold.

Samme tror jeg er riktig med kosthold, dersom sunn og god mat (så er det sikkert en debatt hva det er også) hadde vært så enkelt som mulig og billig samtidig som usunn mat med sukker og raske karbohydrater hadde vært vanskeligere å få tak i og dyrere, så får vi mindre "ulykker" i form av fedme osv i befolkningen.

Karen

12.03.2016 kl.19:09

Liker ditt engasjement! Fedmeproblemet har kommet sakte snikende (eller egentlig ikke kanskje?) mange ser ikke skogen for bare trær. Det er mer vanlig å ha valker enn å ikke ha det. Og fristelsene er for mange og for store og det viser seg at mange ikke har den selvdisiplinen som trengs når tilbudene er der. Butikkene har derfor et ansvar. Alle tall viser at vi blir fetere og fetere. Altså må befolkningen hjelpes til å velge rett.

12.03.2016 kl.21:59

Burde være enkelt å finne årsaken til fedmeepidemien -det er bare å sjekke kostholdet og aktivitetsnivået til gutta i henholdsvis DDE og a-ha!

Cornelis Elander

13.03.2016 kl.06:44

Takk for hyggelig tilbakemelding Karen!

Chris

13.03.2016 kl.10:50

kiwi har appelsiner til 2kr kiloen

Cornelis Elander

14.03.2016 kl.01:38

Jepp Chris, jeg har allerede skrevet om det; on.fb.me/22eeR98

Skriv en ny kommentar