– Tre beste for å bygge en stram mage hjemme!


– En stram mage bygger du lettest hjemme!

Et av de første, og for mange viktigste, ønsker å oppnå når det kommer til trening er gjerne en stram[mere] mage, og i dagens innlegg gir jeg deg derfor mine beste tips for å oppnå nettopp dette! 

Les mer på: Corneliselander.com

Først og fremst overrasker det meg at så mange bruker så mye tid på å prøve å bygge en stram mage på treningssentrene, for en stram mage bygger du nemlig aller best og enklest hjemme! Det er nemlig ikke all verdens, rare mage-maskiner som vil gi deg best effekt, men heller enkle øvelser du fint kan utføre på stuegulvet mens du for eksempel ser på tv i kveld. Og for å gi deg en liten gjennomgang og forklaring på hva som vil gi best effekt har jeg her samlet mine tre personlige favoritter:

1. Cornelis Planke pushups på swissball
Min selvkomponerte «Cornelis Planke Pushups på Swissball» er hva jeg selv mener er den aller beste måtene å trene mage og core på, og særlig om man er ute og reiser eller ikke har tilgang på en masse treningsutstyr.

Slik gjør du: Start med å holde planken først så lenge du klarer (for eksempel 20-30 sekunder), utfører så noen push-ups for «avkobling» (la oss 10 stk.), og gå så tilbake til å holde planken så lenge du klarer til full utmattelse! Utfører minst to sett på denne! 

2. Benhev 
Nå finnes det mange måter å utføre såkalte benhev på, mens versjonen som på engelsk blir kalt “The leg lift ab exercise” er min favoritt. Dette er en av de råeste, men også enkleste måtene du kan forme magen på. Og en ypperlig øvelse deg å benytte deg av på stuegulvet hjemme!


Slik gjør du: Ligg på ryggen, mens du holder beina strakt i en loddrett posisjon. Med en enkel og kontrollert bevegelse løfter du rumpa og beina ytterlig oppover slik at rumpa løftest så vidt opp fra bakken, og her kan du se for deg at du skal prøve å få hælene til å treffe taket over deg. Senk så beina og underkroppen kontrollert ned igjen, mens du fortsatt holder beina i en loddrett posisjon. Løft så opp igjen, og repeter. Kjør her minst 3 sett, og med så mange repetisjoner du klarer på hver!

3. V-ups
En flott og enkel øvelse du kan trene så å si over alt, og alt du trenger er bare egen kroppsvekt og noe stødig å sitte på.

Slik gjør du: Sitt på en benk med beina nær strakt ut foran deg, og len deg lett bakover (hold deg eventuelt på plass ved å holde med armene på benken). Løft så knærne opp mot brystkassen, samtidig som du også løfter overkroppen oppover (slik at under- og overkropp nær sagt møtes på toppen). Senk deg så tilbake til utgangsposisjon igjen, og repeter her så mange repetisjoner du klarer under 2-3 sett.

Til slutt skal det også nevnes at du aller best og lettest oppnår en strammere mage av å kontrollere hva du kjører i deg, og at du særlig sørger for å få i deg nok sunt fett og proteinrik kost. Mer om dette og mine tips for et smart kosthold vil du derfor finne i mitt neste innlegg her på bloggen!

– Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #morgen #hjemmetrening #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg