Slik blir du kvitt magefettet i jula

Mange har gjerne et ønske om å kvitte seg med litt overflødig fett rundt magen og midjen, men vet samtidig ikke helt hvordan en skal eller bør gå fram. Her er da mine beste og smarteste tips for å oppnå nettopp dette!

Les mer på: Corneliselander.com

Daglig blir jeg kontaktet av mennesker som ønsker å kvitte seg med det berømmelige (og hatede) magefettet, og svært ofte ligger ikke problemet i at folk ikke trener hardt nok, men at man rett og slett bare gjør noen enkle, små feilgrep hverdagen igjennom. Jeg skal derfor i denne artikkelen prøve å gi deg en enkel oversikt over hva du trolig gjøre feil, og ikke minst hvordan du kan kvitte deg med fettet!

Les også: Tren mindre – forbrenn mer!

Bør du trene kardio eller styrke?
Først får vi ta en kjapp gjennomgang av et punkt som gjerne dukker opp når en snakker om å gå ned i fettprosent; bør en fokusere mest på enten styrke eller kardio? Selv om det å bevege seg, og for eksempel gå for enten en løpe- eller joggetur er bra for helsa, er det hovedsakelig tung, riktig styrketrening OG et riktig kosthold som vil gi deg en ordentlig stram mage. Ved å bygge en sterkere kropp, med en høyere prosentandel muskelmasse, vil du nemlig også kunne forbrenne mer – selv når du ikke trener! Utfører du imidlertid for mye kardio kan du faktisk risikere å slite ut kroppen, og ikke minst oppnå mindre god effekt på magemålet. Min personlige anbefaling er derfor at du heller holder deg til kortere, mer intense løpeøkter – som for eksempel min egen favoritt Geriljakardio. Dette er ikke noe som bare vil sørge for at du opprettholder og bygger mest mulig muskelmasse, men det vil også gjøre at du potensielt forbrenner mest mulig fett! I tillegg bør du også ha minst tre til fire gode styrkeøkter i uka, for å bygge maksimalt med muskelmasse, og en sterk, stram kropp.

Cornelis’ mening om riktig mengde kardio:
– Kardioøktene bør aldri overstige mer enn ca.20-30min. av gangen
– Tren heller oftere og kortere, enn sjelden og lenge. Én av grunnene til at så mange kun klarer å smette inn én økt eller to i uka er nettopp at en gjerne trener for lenge av gangen! En styrke- og kardioøkt bør feks aldri overstige mer enn 1 time (til sammen!). Og det er mer hensiktsmessig å få til 4-5 (eventuelt 6) økter i uka enn 1-2 som tar timer av gangen.
– Start med styrketreningen – avslutt med kardioen!
– Kortere, hardere kardiovaskulære økter er stort sett bedre enn bedagelige lengre. Og intervalltrening kan derfor være et smart valg for de fleste, der særlig Geriljakardio er min anbefaling!

Smil, og dropp iskremen!
Nå vet vel de fleste at kostholdet kanskje har mest å si for kroppsformen, men ifølge en undersøkelse gjennomført av Cornell University i New York vil du også få bedre kroppsform av å ha et godt humør! Humøret påvirker nemlig hjernen og hvordan du spiser, og vil dermed også være avgjørende for om du vil forbli tykk eller tynn..

Les også: – Vi trenger mer fokus på sommerkroppen!

Testen ble gjennomført med 787 forsøkspersoner, og viste at det er 77% «more likely» at du spiser bedre om du altså har et godt humør! De personene som hadde et dårlig humør tydde også lettere til såkalt «comfort food», og økte dermed sjansene for å gå opp i vekt betraktelig. I tillegg vil jeg også argumentere for at du ved å spise bedre [og selvsagt også trene regelmessig] generelt også vil få et bedre humør – noe som da igjen vil gjøre at du ytterlige spiser bedre og kommer i enda bedre form! Så dette er i mine øyne noe som henger godt sammen, og noe det kan være greit å ha litt i bakhodet.

Les også: Ti ting du aldri bør si til trener´n din

Tre beste kostholds tips for en strammere, sterkere kropp
Til slutt vil jeg nevne mine tre beste tips for en strammere, sterkere kropp, og hva jeg mener det er essensielt at man drikker og spiser skal en kvitte seg med magefettet og bygge muskelmasse.

– Sørg for å få i deg nok protein
Flere undersøkelser har bevist hvor viktig det å ha et høyt nok proteininntak spiller for kroppsformen, og personlig pleier jeg å anbefale mine klienter å ligge på minst 1,5-2 gram protein per kilo kroppsvekt, hver dag.

– Og nok sunt fett
Alt for mange i dagens samfunn er blitt skremt vekk fra å få i seg sunt fett, og der mye av matbransjen bare fokuserer på å kutte ned på fettmengden i maten burde de mye heller lagt vekt på hva slags fett de faktisk benytter eller har i maten. Og det er for eksempel viktig at du blant annet får i deg nok omega 3, noe som vil kunne være med på å gi lavere risiko for blant annet hjerte- og karsykdommer.

– Og ikke minst nok væske!
Og som alltid er det svært viktig at du får i deg nok sunn væske [vann], og ikke bare kaffe, alkohol (hei julebord…), og annen morsom drikke som mange liker å dytte i seg (ja jeg ser på dere som bare må ha brus og sukkerrik saft…).

Les også: Maten du bør spise for økt muskelmasse og styrke!

Håper disse tipsene vil være med på å hjelpe deg med å bygge en enda sunnere, sterkere kropp selv nå i jula (som egentlig er en PERFEKT tid å starte din nye, sunnere hverdag!). 

– Cornelis

11 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: Homepage
  2. Hi there, just turned into aware of your weblog through Google, and located that it’s truly informative.
   I’m going to watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future.
   A lot of people will probably be benefited from your writing.
   Cheers!

  3. Its like you read my thoughts! You seem to understand so much approximately this,
   like you wrote the book in it or something.

   I believe that you just can do with some % to force the message house a little bit, however other than that, that is excellent blog.

   An excellent read. I’ll certainly be back.

  4. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.
   Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say excellent blog!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg