– Folkehelserapporten viser skremmende utvikling i Norge!


Nylig la Folkehelseinstituttet fram “folkehelserapporten2018”, og beviset i mine øyne for at det IKKE er for mye “kroppspress” i Norge om dagen. Her er hvorfor: 

Les også mer på: Corneliselander.com

Nylig la FHI [Folkehelseinstituttet] fram “Folkehelserapporten 2018”, som beskriver helsetilstanden i Norge i 2018. Nå skal det understrekes at helsetilstanden i Norge i hovedsak er god, og som de åpner opp med var forventet levealder for kvinner 84,3 år, og 80,9 år for menn i 2017. Dette er blant de høyeste i verden! Fortsetter man å lese rapporten er det imidlertid ikke bare hyggelig lesning. Og aller verst er det i Oslo.. 

Så den generelle helsetilstanden til nordmenn er altså god, og lyspunkt som at færre for eksempel røyker, er jo riktig hyggelig lesning å se. At alt er perfekt er dog langt fra sannheten, og enkelte ting/steder går det faktisk den gærne veien. Som direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, også understrekte er “Røyking, usunt kosthold, overvekt og fedme, alkohol og andre rusmidler faktorene som påvirker levealderen mest, men det er de bakenforliggende sosiale og økonomiske årsakene som påvirker hvilke helsevalg den enkelte tar”. 

Sosiale helseforskjeller: Dystert for Norge, men verst i Oslo! 
Forskjellene mellom fattig og rik øker, særlig hos kvinner. Og forskjellene er større i Norge enn i mange andre europeiske land. Kvinner og menn med lengst utdanning lever 5-6 år lengre og har bedre helse enn de som har kortest utdanning. Forskjellene mellom kommuner er stor; opptil 10-12 år for menn, og 8-10 år for kvinner. Men også internt i enkelte byer er det ille, og aller verst er det i hovedstaden. Der er det nå blitt så dramatisk at det kan være opptil 8 [!] års forskjell mellom forventet levealder for menn i ulike bydeler. En rik mann [trolig på Oslo vest] kan altså regne med å leve mye lenger enn sine fattigere naboer på Oslo øst. Dette er ille! 

Under har jeg også plukket ut en del andre overskrifter og ting det er verdt å merke seg fra rapporten:

         

Fortell meg gjerne igjen hvordan det er for mye “kroppspress” i Norge om dagen… 

Cornelis 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselandereller lik fanpagen min HollywoodTrenerenpå Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #hverdag #foto #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

2 kommentarer
  1. Ifølge Folkehelserapporten 2018 så er altså helsetilstanden til det norske folk i hovedsak GOD! Hvorfor skal man begynne å slanke befolkningen da? Bare 7 % av mennene og 5 % av kvinnene i alderen 40-79 år har diabetes, dvs de fleste overvektige har IKKE diabetes!!!! Kanskje litt overvekt ikke er så farlig og det er på tide å endre definisjonen av overvekt?

  2. Som jeg skriver anonym er “den generelle helsetilstanden til nordmenn er altså god”, MEN det er samtidig mange svært skremmende tall og ting å plukke opp her – ting jeg blant annet har understreket og tatt opp her (forøvrig er det ikke bra at 7% av mennene har diabetes da…). Litt overvekt er nok ikke problemet, men at den generelle vekten til nordmenn går så mye opp, og særlig tilfeller der folk har fedme, er ikke bra.
   Mvh
   Cornelis

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg