Så mye (eller lite) bør du faktisk trene!


De fleste av oss har som mål og ønske om å trene og mosjonere mer, og det å hvile eller slappe av nok er for de færreste et problem. Likevel er dette viktig å tenke på for de som faktisk trener mye, og i dagens innlegg vil jeg ta for meg hvor ofte og hvor viktig dette vil være for å oppnå dine mål. 

Les mer på: Corneliselander.com

Trening og restitusjon
Når det kommer til trening er det viktig å tenke på at det å utføre tunge løft og økter er det samme som å bryte kroppen ned, for så [forhåpentligvis] å bygge muskulaturen større og sterkere opp igjen. Og dette gjør du ved blant annet å følge en del av rådene fra i går om å spise og drikke riktig, men også ved å ha ofte nok hvile. Er vi nemlig ikke flinke til å lytte nok til kroppen, og gi den nok tid til å hente seg inn, vil formkurven kunne nedover og vi faktisk bli svakere selv om vi trener mer! 

Les også: Den beste treningen å utføre hjemme!

Så hvor mye bør du trene vs hvile? 
Nå er det blitt forsket og studert mye på dette, og svaret har dessverre vist seg å ikke være så lett å gi… Det er nemlig veldig mye som spiller inn på hvor ofte og lenge du bør trene (jobbmengde, aktivitetsnivå hverdagen igjennom, innta av mat, osv), og i tillegg er det også veldig individuelt og noe som avhenger litt fra person til person. En atlet, som har det å trene som sin jobb/hverdag, kan selvsagt også lettere trene mer enn deg som må utføre en vanlig jobb i tillegg – og dermed kanskje er “helt utslitt” når du endelig kommer deg på treningssenteret. 

Les også: Slik blir du sterk og slank uten å måtte gå på treningssenter!

Er målet å kun legge på seg så mye muskelmasse som mulig behøver du i prinsippet ikke å trene så veldig ofte og mye i uka for å få det til. Er målet imidlertid å løpe et maraton, eller du ønsker å kutte ned på både vekt og fett kan du fint og gjerne øke treningsmengden. I tillegg er jeg personlig mer fan av hyppighet framfor treningslengde, og følger du mine råd om å “trene hardt, kort, hyppig, og riktig” (helst godt under én time av gangen) kan du fint trene både fem, seks, og hele syv dager i uken! Intensitetsnivået og mengden du trener med om gangen vil altså ha mye å si, og ikke minst hva du faktisk ønsker å oppnå! 

Les også: Opp i muskelmasse, eller ned i fettprosent?

LYTT TIL KROPPEN DIN! 
Som du ser av teksten over er behovet for trening og hvile noe som altså varierer veldig fra person til person, og jeg vil derfor være veldig forsiktig med å si hvor mye DU kan eller bør trene eller hvile i uka. Till syvende og sist er det du som må lytte til din egen kropp, og merker du for eksempel at du begynner å legge på deg kan du nok fint øke treningsmengden litt. Føler du deg derimot utmattet og sliten, og du i tillegg merker en nedgang i enten styrke og/eller utholdenhet kan dette være signaler på at du bør ta det litt mer med ro. 

Har du ellers andre spørsmål eller for eksempel trenger hjelp med et treningsprogram? Ta gjerne direkte kontakt med meg på email!

Cornelis

Følg meg også på: Facebook HER – Instagram HER – eller Snapchat @corneliselander 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #jul #trene #iform #gym #mandag #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg