– Slik kvitter du deg med magefettet i sommer!


Mange har gjerne et ønske om å kvitte seg med litt overflødig fett rundt magen, men vet samtidig ikke helt hvordan en skal gå fram eller begynne. Her er da mine beste tips for å oppnå nettopp dette!

Les mer på: Corneliselander.com

Daglig blir jeg nemlig kontaktet av mennesker som ønsker å kvitte seg med det berømmelige (og hatete) magefettet, og svært ofte ligger ikke selve problemet i at folk ikke trener hardt nok, men at man rett og slett bare gjør noen enkle, små feilgrep. Jeg skal i denne artikkelen derfor prøve å sette et søkelys på hva som trolig gjøres feil, og ikke minst hvordan DU kan kvitte deg med fettet!

Les også: Tren mindre – forbrenn mer!

Bør du trene kardio eller styrke?
Først og fremst er det ett punkt som alltid dukker opp når en snakker om å gå ned i fettprosent, og der er om en skal fokusere mest på enten styrke eller kardio? Selv om det å bevege seg, og for eksempel gå for enten en løpe- eller joggetur er bra for helsa, er det hovedsakelig tung, riktig styrketrening OG et riktig kosthold som vil få deg i ordentlig stram sommerform! Ved å bygge en sterkere kropp, med en høyere prosent- andel muskelmasse, vil du nemlig også kunne forbrenne mer selv i hvilemodus. Trener du imidlertid for mye kardio kan du også risikere å slite ut kroppen, og min personlige anbefaling er at du heller holder deg til kortere, mer intense løpeøkter [som for eksempel Geriljakardio] noe som ikke bare vil sørge for at du opprettholder og bygger mest mulig muskelmasse, men som også vil gjøre at du brenner mest mulig fett! I tillegg bør du også ha minst 3-4 gode styrkeøkter i uka, for å bygge maksimalt med muskelmasse, og en sterk, stram kropp.

Cornelis’ mening om riktig mengde kardio:
– Kardioøktene bør aldri overstige mer enn ca.20-30min. av gangen

– Tren oftere og kortere, enn sjelden og lenge. Én av grunnene til at så mange kun klarer/ får tid til 1-2 treningsøkter i uka, er nettopp fordi en gjerne trener for lenge av gangen! En styrke- og kardioøkt bør feks aldri overstige 1 time (til sammen!), og det er mer hensiktsmessig å få til 4-5 (eventuelt 6) økter i uka enn 1-2 som tar timer av gangen.

– Start med styrketreningen – avslutt med kardioen!

– Kortere, hardere kardiovaskulære økter er stort sett bedre enn bedagelige lengre, og intervalltrening kan derfor være et smart valg for de fleste, der særlig Geriljakardio er min anbefaling!

Smil, og dropp iskremen!
Nå vet vel de fleste at kostholdet kanskje har mest å si for kroppsformen, men ifølge en undersøkelse gjennomført av Cornell University i New York vil du også få bedre kroppsform av å ha et godt humør! Humøret påvirker nemlig hjernen og hvordan du spiser, og vil dermed også være avgjørende for om du vil forbli tykk eller tynn..

Les også: – Vi trenger mer fokus på sommerkroppen!

Testen ble gjennomført med 787 forsøkspersoner, og viste nemlig at det er 77% «more likely» at du spiser bedre om du altså har et godt humør! De personene som hadde et dårlig humør tø også lettere til såkalt «comfort food», og økte dermed sjansene for å gå opp i vekt betraktelig. I tillegg vil jeg også argumentere for at du ved å spise bedre [og selvsagt også trene regelmessig] generelt også vil få et bedre humør – noe som da igjen vil gjøre at du ytterlige spiser bedre og kommer i enda bedre form! Så dette er i mine øyne noe som henger godt sammen, og noe det kan være greit å ha litt i bakhodet.

Les også: Ti ting du aldri bør si til trener´n din

3 beste kostholds tips for en strammere, sterkere kropp
Til slutt vil jeg nevne mine tre beste tips for en strammere, sterkere kropp, og hva jeg mener det er essensielt at man drikker og spiser skal en kvitte seg med magefett og bygge muskelmasse.

– Sørg for å få i deg nok protein
Flere undersøkelser har bevist hvor viktig det å ha et høyt nok proteininntak spiller for kroppsformen, og personlig pleier jeg å anbefale mine klienter å ligge på minst 1-2 gram protein per kilo kroppsvekt, hver dag.

– Og nok sunt fett
Alt for mange i dagens samfunn er blitt skremt vekk fra å få i seg sunt fett, og der mye av matbransjen bare fokuserer på å kutte ned på fettmengden i maten burde de mye heller lagt vekt på hva slags fett de faktisk benytter eller har i maten, og det er for eksempel viktig at du blant annet får i deg nok omega 3, noe som vil kunne være med på å gi lavere risiko for blant annet hjerte- og karsykdommer.

– Og ikke minst nok væske!
Sommeren er tiden da mange av oss enten sitter eller beveger oss mye ute i sol og varme, og det vil da være ekstra viktig at du får i deg nok sunn væske [vann]. Særlig om du skulle være ute og trene er dette viktig, og skulle du oppholde deg i varmere strøk kan da væsketapet ekspandere og ligge helt opp mot 2 liter i timen!

Les også: Maten du bør spise for økt muskelmasse og styrke!

Håper disse tipsene vil være med på å hjelpe deg med å bygge en enda sunnere, sterkere kropp i sommer 🙂 

– Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #fitness #mat #sommer #trene #ferie #gym #øvelser #morgen #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

3 kommentarer
  1. Nøkkelen til å bli kvitt fett, er ikke nødvendigvis trening, men kosthold. Selvsagt bør man trene, men ikke for å forbrenne fett, da det er lite effektivt, og koster mer enn det smaker. Man kan fint gå ned i fettprosent uten å trene. Hovedproblemet med å få kroppen til å kvitte seg med fett, er for høye insulinnivåer. Insulin er et hormon som utskilles når vi spiser, særlig når vi spiser karbohydrater og protein. I tillegg til at sukker øker insulinet vil fruktosen i sukkeret (50% av molekylet) lagres direkte som fett fordi kroppen ikke kan bruke det direkte (jmfr Dr. Lustig). Fett i kostholdet derimot har ingen effekt på utskillelsen av insulin. Insulin “forteller” fettcellene at de skal holde på fettet de har og lagre mer hvis mulig. Med andre ord er det umulig å forbrenne fett så lenge man har en del insulin i systemet. En fin måte å gå ned i vekt på er intermitterende fasting, det er mange måter å gjøre dette på, det fins mye informasjon rundt dette på nettet. Grunnen til at det fungerer er at insulinnivåene går ned, slik at man først forbrenner glukosen i leveren og musklene, deretter går kroppen løs på fettet. Dette er ikke farlig, det er naturtilstanden for mennesket. Og nei, man vil ikke spise nok til å ta igjen det tapte når man spiser igjen. En annen måte, som også kan kombineres med faste, er å kutte ut mesteparten av karbohydratene, og være forsiktig med mengden protein man konsumerer, og så øke andelen fett i kostholdet (naturlig fett som for eksempel avocado, smør, virgin olivenolje og kokosolje, ikke kunstige planteoljer som margarin og maisolje). Dette vil også redusere insulinnivåene, og også appetitten, slik at man ikke trenger å spise så mye. Siden insulinnivåene går opp etter et måltid, sier det seg selv at det er veldig fetende å spise mange hyppige, usunne, måltider pr. dag (som mange overvektige gjør), det betyr at fettlagringshormonet er på hele dagen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg