hits

Slik kvitter du deg med fettet før nyttår

07.12.2016 - 17:19 Én kommentar


Mange er interesserte i å kvitte seg med overflødig fett på kroppen, men vet ikke helt hvor en skal starte. Her er da mine beste tips

Les mer på: Corneliselander.com

Daglig blir jeg kontaktet av mennesker som ønsker å kvitte seg med overflødig fett på kroppen, og som oftest ligger ikke problemet i at de ikke trener hardt nok, men at man heller gjør noen essensielle, små feil. Jeg skal derfor i denne artikkelen prøve å fokusere på enkle tips og triks som vil gjøre at du lettere komme i form, og får strammet opp kroppen [før jul].

Kardio eller styrke?

Der enkelte vil påstå at eneste måte å kvitte seg med det uønset fett eventuelt bare er å spise mindre og utføre en million minutter med tradisjonell kardiotrening, har mitt motto alltid vært at man heller bør trene hard og riktig styrketrening. Tradisjonell kondisjonstrening vil nemlig nemlig i svært liten grad [alene] ha så mye effekt, og ved heller å fokuser på å bygge mer muskelmasse vil du også kunne forbrenne mer selv i hvilemodus. Altså; mer muskler vil gjøre at du forbrenner mer - selv når du ikke trener!

Les også: Tren mindre - forbrenn mer!

Overdrevent bruk av kardio kan imidlertid gjøre at du lettere sliter ut kroppen og muskulaturen, og potensielt ødelegge for optimal muskelvekst. Ved å imidlertid trene mindre (kardio) vil du altså kunne bygge mer muskelmasse, og dermed også forbrenne mer!

Hva er riktig mengde kardio?
Nå er det selvsagt ingen fasit på dette, og ethvert treningsprogram og oppsett bør derfor tilpasses hver enkelts ønsker og behov. Likevel har jeg noen generelle «regler» som jeg liker å følge med mine klienter, og som du eventuelt bør legge inn for lettere å komme i mål med dine treningsmål:

1. Kardioøktene bør aldri overstige mer enn 20- maksimalt 30min. av gangen. «Må» du trene mer enn dette har du trolig ikke trent de første minutene hardt nok...

Les også: Lyst til å gå ned i vekt?

2. Tren heller oftere og kortere, enn sjeldent og lenge av gangen. Én av grunnene til at så mange kun klarer å få tid til 1-2 treningsøkter i uka er nettopp at man gjerne trener for lenge av gangen. En styrke- og kardioøkt bør for eksempel til sammen aldri overstige 1 time, og det er mer hensiktsmessig å heller få til 4-5 (eventuelt 6) korte økter i uka enn 1-2 som tar timer av gangen.

3. Trener du styrke i kombinasjon med kondisjons- og fettforbrennende trening; begynn med styrketreningen - avslutt med kardioen!

4. Kortere, hardere kardiovaskulære økter er altså stort sett å anbefale, og intervalltrening kan da være et smart valg for de fleste. Min personlige favoritt er da Geriljakardio, som vil gjøre at du kan være ferdig med hele treningsøkten etter så lite som 5minutter!

Håper dette var noe som eventuelt kan hjelpe og fungere. La oss gi jernet NÅ!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #trene #jula #Norge #nyheter #bilder #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Én kommentar

Bjørn G

08.12.2016 kl.10:09

Gode tips her!

Dog jeg har ALLTID startet med kardioen, om det er en lengre løpetur eller min favoritt, 20/10 gerilja.

Er det så nøye hva man starter med egentlig?

Skriv en ny kommentar