HEMMELIGHETENE BAK STORE, STERKE ARMER AVSLØRES:

En av “show-off” musklene som de fleste menn, og stadig også flere og flere kvinner ønsker seg, er store og sterke armer. Her er hvordan DU oppnår det:

For menn er det gjerne to ting som står i hovedfokus når vi entrer et treningsstudio; hvordan oppnå en så stor og sterk brystkasse, og hvordan en kan få så store armer som mulig. Selv om dette (alene) ikke bør være, eller for mange kanskje er, det viktigst å trene, er det likevel for mange en liten motivasjonsfaktor. Og også noe gjerne ni av ti spør meg om hjelp til å oppnå (så ikke skyt budbringeren 😉 ). 

Les også: Slik kommer du i form til sommeren

Triceps viktigere enn biceps
Én av de vanligste feilene så mange gjør er nettopp å overdrive arbeidet på biceps, mens man neglisjerer triceps. De fleste som ønsker seg store armer tenker nemlig at biceps er det viktigste å jobbe med, mens realiteten er at å trene opp triceps faktisk er viktigere..


Så da hjelper det ikke å legge ned masse arbeid på framsiden av armen for så å hoppe over baksiden, og som Arnold [Schwarzenegger] en gang sa; “To achieve balance, proportion, size and shape in the arms, work all arm muscles with equal intensity”.

Sjokk kroppen”
En annen feil mange gjør er å trene helt likt fra uke til uke, og som jeg har nevnt utallige ganger tidligere er det å variere treningsformer, øvelser, og utførelsen (antall reps., sett, etc.) der forskjellen på om du vil “få det til” eller ei vil ligge. Trener du alltid med samme antall reps og vekt vil kroppen din også vite nøyaktig hva den har i vente, og du vil heller ikke klare noe særlig mer eller mindre (eller oppnå nye høyder og resultat…).

Les også: Her er de tre beste øvelsene for å oppnå en stram mage

Igjen vil dette kunne resultere i at du vanskeligere oppnår muskelvekst og progresjon, og du vil forbli like sterk og stor som tidligere. Prøver derfor heller å pushe deg selv til yttergrensene, og noen ganger litt lengre enn hva du selv kanskje trodde var mulig – noe som også er en av grunnen til at det å trene med tunge vekter på et helsestudio i mange tilfeller kan være veien å gå.

Overtrening
“Ikke tren for mye” er gjerne favoritt setningen mine klienter liker å høre. Men selv om du ikke bør overtrene en muskulatur [for å oppnå optimal muskelvekst] betyr ikke dette samme som at du bør trene “lett”. Realiteten er nok heller det stikk motsatte. Tren hardt, kort, hyppig, og riktig er gjerne mottoet mitt, og dette betyr at du heller bør trene hardt og kort enn lenge og lange økter – som i verste fall bare ender med å slite ut muskulaturen din. Svært ofte ser jeg folk overdrive treningen av særlig to muskelgrupper; nemlig magen og armene, samtidig som dette også gjerne er hva de fleste føler de sliter mest med. Så kvalitet er alltid viktigere enn kvantitet innfor trening, og for at du skal oppnå sterkere, mer muskuløs muskulatur bør du derfor følge regla mi.


Kosthold
På samme måte som det å trene for mye kan være med på å gi deg mindre/svakere muskulatur, vil det å ikke fylle på med nok og riktig kost etter endt økt også kunne være med på å bryte ned mer muskulatur enn det bygger opp. For å oppnå maksimal effekt bør du derfor gjerne avslutte en treningsøkt med en kjapp og smart proteinshake, banan, eller annet smart “påfyll” – før du så kommer deg hjem og fyller opp rikelig med riktig mat og drikke. Som en gjerne sier; uten mat og drikke duger helten ikke, og det samme gjelder for deg som ønsker deg store, sterke armer!

HAR DU SPØRSMÅL OM TRENING ELLER KOSTHOLD, ELLER ØNSKER Å BESTILLE TRENINGSHJELP?
Send meg gjerne en direkte email! 

Cornelis

4 kommentarer
  1. Overtrening for å bygge størst mulige armer og ryggbredde som en låvedør får tanken på gorillaer frem. Det er noen filmer på youtube….. Fint? Niks! En bekjent som driver med vekter, var pinlig nøye med å få samboer til å ta helfigurbilder av ham av og til. Disse studerte han nøye for å se om noe var i ubalanse. For det skulle han ikke ha noe av.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg