Det usunne, norske kostholdspresset

Det snakkes ofte høyt og mye om alkoholpress, noe jeg selv både har kommentert og beskrevet i media i åresvis. Men samtidig er det ingen som tar opp det som i dag faktisk teller mest; det farlige, norske kostholdspresset.

@CORNELISELANDER

For der alkohol og tobakk i dag faktisk IKKE står for så mye skade som det en gang gjorde, er det nå all den usunne, farlige maten og det generelle dårlige kostholdet som i dag har overtatt og som er den største trusselen mot folkehelsa. Hvert år kjører for eksempel alle de store matbutikkene smågodt dumping med BØTTER av usunt godt og snop – akkurat som det skulle være helt normalt. Og folk får høre at de både skal og må kunne kose seg med burger, pølser, og cola, og det helst litt hele tiden. Beklager, men dette er fortsatt IKKE normalt! Samtidig blir personer (les undertegnede) som råder folk flest  til å trene 3-5 ganger i uka, og innta rent kjøtt, fisk, og brød sett på som de «ekstreme». Mens dette bare i prinsippet er vanlig husmannskost og klassisk norsk levestil.

Du ser det i media og SOME
Det har tidligere også vært mye snakk om såkalt «kroppspress», mens mange av mine [særlig yngre følgere] ofte komme med tilbakemeldinger om at det liksom ikke er ok å si at du for eksempel også bryr deg om hva du dytter i deg. Det samme ser en av hva som er «godtatte» emneknagger i sosiale medier, eller hva media velger å fokusere på når de skriver om kosthold og trening. Samtidig som de alltid også liker å understreke at det «også er viktig å kose seg». Jeg regner med at folk flest hadde reagert om for eksempel en mediesak, om la oss si solkrem, hadde blitt avsluttet med at «men det er også viktig å brenne seg litt, og ikke stresse for mye med alltid å beskytte seg»…

Poenget er at vi i dag lever i et veldig todelt samfunn, der folk flest blir fortalt av media og ekspertene at de helst bør “kose seg i hjel”, mens de med mer ressurser, tid og eventuelt penger kan søke opp og finne de smarteste løsningene og leve sunnere. Dette gir seg både utslag i livskvalitet og forventet levealder til ulike grupper i Norge, mens det blir dysset ned og holdt “hemmelig” fra den jevne nordmenn.

Ja, jeg er også for å vise farene ved alkoholpress, men dette er i dag rett og slett verken det største helseproblemet eller det mest utbredte “presset”. Den førsteplassen går heller til all den usunne maten og det norske presset om at du helst skal kose deg i hjel. Bokstavelig talt.

@CORNELISELANDER

4 kommentarer
  1. kostholdspresset*
   kostholdspresset*
   kostholdspresset*
   kostholdspresset*
   kostholdspresset*
   kostholdspresset*

  2. Brød er ondskapen i et sunt kosthold, og sammen med pasta og potet er det som forårsaket mest overvekt i Norge.

   Kutt ut disse og fettprosenten vil synke som et anker. Resten med måte.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg