Den beste øvelsen du kan utføre hjemme


Dagens styrkeøvelse: pushups med beina på forhøyning/kasse

Les mer på: Corneliselander.com

Pushups med beina plassert enten på en benk, kasse, eller annen forhøyning er i mine øyne noe av de aller beste og tøffeste du kan trene med hjemme. Tradisjonelle pushups, eller armhevninger om du vil, er en av de mest tilgjengelige og beste grunnøvelsene alle bare bør lære seg først som sist. Plasserer du da i tillegg føttene på en forhøyning vil du ikke bare få en litt mer utfordrende og god måte å utføre øvelsen på, men du vil i tillegg også øke aktiviseringen av serratus anterior noe som blant annet kan resultere i mindre skuldersmerter.

Les også: Treningsprogram – iform med Cornelis!

Alle gjør den feil
Et problem som ofte oppstår er at folk ikke utfører øvelsen på korrekt måte der du skal holde en mer eller mindre rett “planke” fra topp til tå [sett i profil], mens du senker deg ned mot underlaget. Dette gjelder altså uansett hvilken av pushups variantene du måtte velge å utføre!

Les også: Fordi muskler på damer er skikkelig stygt!

Slik gjør du: 
Hold hendene med et ca. skulderbredes avstand på gulvet, og plasser føttene solid på underlaget bak deg [gjelder uansett om du kjører vanlige eller med føttene på en forhøyning]. Senk brystkassen ned mot underlaget, og la den nesten berøre underlaget [skal ikke treffe gulvet!]. Hold kroppen i en rett “planke” fra topp til tå under utførelse, og ikke la midje eller hofte “falle” ned underlaget. Krum heller aldri ikke ryggen, eller skyt rumpa opp i været! Utfør sett med så mange repetisjoner du måtte klare på hver, men om du lett klarer mange over 20-30 reps. kan man eventuelt begynne med lett vekt/motstand.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Stå på!
– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

4 kommentarer
  1. Cornelis; er det setemuskulaturen din som skaper illusjon av litt dårlig arbeid med magemuskulatur på bildet, altså at det er grunnen til at du svaier noe så infernalsk i ryggen?

  2. Hei Cornelis, kan du ikke lage en artikkel som denne om ” hangups “. Prøvde meg på det og fikk så j..la vondt i ryggen så jeg gjorde nok en feil 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg