Fem tips for å bli kvitt kroppsfettet


Det skrives og vises mye i media i disse dager om hvordan man kan brenne bort maksimalt med fett, men problemet er at mange av disse artiklene og sakene ofte gjør det litt for komplisert for mange uoverkommelig å få tid til i en stressende hverdagen. På bakgrunn av dette har jeg derfor her valgt å liste mine enkleste, men beste, tips og triks for å brenne makismalt med fett! 

Les også mer på: Corneliselander.com

1. Bygg muskelmasse!
Hver gang jeg leser om hvordan en kan eller bør brenne bort fettet nevnes det alltid hva og hvor mye kardiovaskulær trening en bør gjennomføre, men ikke så mye om det som faktisk vil gi deg best resultat; riktig og nok styrketrening! I tillegg til å være kjappere og enklere å utføre i en hektisk hverdagen er det også dette som vil gi deg de resultatene du faktisk er ute etter! Å bare trene masse kardio, men samtidig droppe å bygge styrke er som å kjøpe en Ferrari uten motor… Det vil kanskje se bra ut der og da, men det vil ikke fysisk få deg noe sted.

Les også: Ønsker du å gå opp i muskelmasse, eller ned i fettprosent? 

2. Viktigere hvordan og når du trener enn hva du trener
Stadig hører jeg om nye teknikker og metoder som vil gjøre underverker, men sannheten er at selv “verdens beste øvelse” eller treningsmetode blir overflødig og lite effektfull om du ikke også utfører det med riktig intensitet og innsats. Folk flokker til den ene fancy nye styrke- eller gruppetimen etter den andre, og kaster seg på nye trender og det som måte være “in”. Samtidig ser man gjerne at de som faktisk oppnår best effekt og fysikk er de som gjerne bare trener med enkelt treningsutstyr og “gårsdagens” metoder. I tillegg kan det å utføre enten morgenkardio på tom mage, eller for eksempel utføre en rolig jogge- eller gåtur på kveldstid være med på å mangedobble effekten kontra å sitte i ro. Så dropp fokuset på hva som måtte være inn akkurat nå, gi 100% når du først er på trening, og sørg for å få hjelp til å sette opp et treningsprogram som gir mening for deg og dine mål og minst behov! Husk forøvrig at det heller ikke finnest noen “vidunderkur” når det kommer til kosthold og trening, og størstparten av resultatene vil heller komme av innsatsen du legger inn i det.

Les også: Iform med Cornelis

3. Utfør korte, intensive kardioøkter (som geriljakardio og HIIT) slik at du både forbrenner maksimalt med fett uten å miste verdifull muskelmasse!

High-intensity interval training [HIIT] og for eksempel min egen favoritt geriljakardio, er hva som både vil få deg i form, sørge for at du forbrenner fett, men også beholder maksimalt med muskelmasse! Særlig det siste er viktig, da du ikke bare vil brenne mest mulig fett, men også oppnå en strammere, sterkere, og mer fit kropp – og ikke bare ende opp med å se slapp og daff ut.

Sjekk også ut “Det ultimate fettforbrenningsprogram”:

DfDmtgB9fg8

4. Spis/innta nok protein!

Veldig ofte hører jeg folk snakke om hvor mye protein en maksimalt bør spise/drikke, mens jeg selv heller liker å snakke om hvor mye protein man minimum bør få i seg for å oppnå en stram og sterk kropp. Personlig liker jeg nemlig heller å hente energien og næringen jeg dytter i meg via magre, proteinrike, og sunne alternativer, og ikke bare det som vi stort sett dyttes på i landets mange restauranter og kaffebarer… Som de fleste vet metter også protein bedre, og vil derfor ikke bare sørge for at du får i deg nok av de byggeklossene du vil trenge for å bygge en sunn og sterk kropp, men vil også gjøre at du lettere kan erstatte mye av det usunne du i dag kanskje kjører i deg.

5. Tren og beveg deg litt HVER DAG!
Som jeg skrev litt om i innlegget “Kun overvektige og late sier de ikke har tid” kan selv det å trene så lite som 10-15min. hjelpe mye så lenge du bare trener ofte nok! Min personlige anbefaling (som også helsemyndighetene ser ut til å være enige med meg i) er at man bør være i fysisk aktivitet og bevegelse minst 30 minutter om dagen. Forskjellen mellom meg og dem er imidlertid at jeg mener du i tillegg også bør trene litt styrke ved siden av. Om målet er å oppnå maksimalt med fettforbrenning bør du nemlig også sørge for å bygge opp muskelmassen i kroppen din – nettopp fordi dette vil sørge for at du også lettere forbrenner fett selv når du ikke trener!

Om du ikke har mulighet til å trene hver dag vil i så fall min anbefaling være at du beveger/går litt hver dag (minimum 30 minutter), og ved siden av sørger for å få på plasse minst 4 tunge, gode styrkeøkter i uka! 

Stå på!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #hverdag #meninger #trene #gym #iform #foto #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

2 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: URL

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg