Bloggere uenige om vekt


På fredag hadde Peter og jeg besøk av Martine Halvorsen i vår podcast TRENINGSSTUDIO. Bakgrunnen for at vi kontaktet henne og ønsket å ha henne med var at hun nylig hadde gått ut til forsvar for overvektige modeller, eller såkalte “plus size” models, og blant annet ment at det var helt feil av Australia å ville forby overvektige modeller.

Les mer på: Corneliselander.com

Personlig er jeg FOR at modellbransjen tar grep, og at man [som de for eksempel har gjort i Paris] rydder opp og forbyr sykelig undervektige modeller – da dette kan være med på å påvirke unge, særlig jenter, i en feil retning. LIKEVEL mener jeg det blir feil å skulle bannlyse for tynne modeller av catwalken, mens man samtidig ønsker de sykelig overvektige modellene velkommen.

Verken ekstremt undervekt eller overvekt er bra for helsa, og jeg mener at bransjen vil gjøre klokt i å heller prøve å fokusere på “normal- vektige”. Jeg er altså helt enig i at de mest ekstremt undervektige ikke bør fronte kampanjer eller bli dratt fram som “idealet”. Samtidig mener jeg altså at vi også bør gjøre det samme hva gjelder de på den andre siden av vektskalaen…

Og dette var altså bakgrunnen for intervjuet og praten vi hadde med vår blogg kollega, og selve lydklippet kan du forøvrig finne her. Som du vil kunne høre var vi ikke nevneverdig uenige mot slutten, og vi gleder oss forøvrig til å ha Martine på igjen veldig snart. For dette er en dame vi liker å diskutere med!

Cornelis

Følg meg også på: Instagram HER – Snapchat – eller Facebook HER

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #trene #iform #gym #debatt #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

15 kommentarer
  1. Er ikke feil i alle fall, alt med måte. Er like feil å være for tjukk som for tynn. Er også det at jenter kanskje klarer å identifisere seg lettere med en modell som ikke er superfit, de fleste er jo ikke det.

  2. Hei,
   Er dette ditt 10. innlegg om samme sak? Hun dama på bildet på forsiden i saken, er hun din rettesnor på ekstremt overvektig på catwalken? I såfall kan jeg bare anbefale en synstest. Og hva er det perfekte normalvektige? Muskler kan jo også utarte seg til åndelig fedme.
   hilsen Arild

  3. Det er homofile som styrer moteverden, og de ønsker guttevalp kropper på damer slik at deres fetish fantasier vekkes til live. De mest sexy damer er de som har kjøtt på kroppen.

  4. Du kan da ikke mene at damen til høyre er overvektig?? Hun ser helt normal ut og hun har en sunn og fin kropp! Når det gjelder større modeller mener jeg at det er stor forskjell på å ha to-tre kilo ekstra, som kan være nok til å gi seg utslag i at man havner i kategorien overvekt på BMI skalaen, kontra det å ha 30-40 kg for mye. 2-3 kilo ekstra har minimalt å si for helsen. Det er i hovedsak alvorlig overvekt og fedme som utgjør helserisikoen. Det er derfor nødvendig å skille disse begrepene fra hverandre. Det burde forskes mer hvor skadelig det er å ha en BMI mellom 25-30 og om det er like skadelig som man har hevdet de siste tiårene da det finnes motsigende forskning på dette feltet. Beklager å si det Elander men jeg tror LA har gått litt for mye til hjernen på deg.
   Mvh sykepleierstudent og helsepersonell gjennom mange år.

  5. Okey Corelis! Da stiller saken seg annerledes og da er jeg mer enig med deg! 🙂 Glad det ikke er du som valgte ut de bildene får da hadde jeg blitt oppriktig skuffet!

  6. Enig i at sykelige tynne modeller er like ille som sykelige overvektige! Men hvorfor kan ikke modeller ha gjennomsnittshøyde 165-170 cm og veie 60-65 kg ? Da vil idealkroppen være mye nærmere for oss som er bare 160 cm enn med dagens modeller på 180 cm !!!!!

  7. Det du i hvert fall har helt rett i er at overvektige ikke bør hedres på den måten hun mener. Mange misforstår det at man skal “verne om alle kroppsvekter” og unngå mobbing. Det er helt greit.
   Allikevel må det være lov å påpeke at det å være under- eller overvektig ikke er sunt.
   mvh

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg