FORSKNING: Du blir smartere av å trene!


Nå er det bevist. Du blir smartere av å løfte [tunge] vekter!

Les også mer på: Corneliselander.com

Det er forskere ved Universitetet i Sydney som har kommet fram til resultatet etter å ha sett hvordan en gruppe mennesker i alderen 55 til 86 år med mild kognitiv reduksjon (et forstadium til Alzheimers) hadde effekt av trening med [tunge] vekter og “brain training”. Der fant man nemlig en sammenheng mellom økt styrke og bedre hjernefunksjoner. Selv om de ikke er sikre på hvor stor effekt dette eventuelt vil ha på andre, anbefaler de likevel alle å trene mer med vekter for å sørge for en helsemessig bedre alderdom. Samme team fant i 2014 også fram til at det å tilegne seg ny kunnskap ble betydelig enklere og forbedret ved vekttrening, mens kognitiv trening ikke gjorde det samme.

Les også: Treningsprogram

– I denne oppfølgingsstudien har vi funnet at forbedringen av kognitive funksjoner har sammenheng med bedret muskelstyrke. Jo sterkere personene ble, jo bedre utbytte hadde hjernen deres, sier forsker og doktor, Yorgi Mavros.

– Cornelis

@corneliselander på Instagram

HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #fitness #fit #tirsdag #morgen #godmorgen #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg