Beste øvelser for sterke bein


Her er de beste øvelsene for sterke bein!

Les mer på: Corneliselander.com

Lyst til å bygge sterkere bein med den beste og smarteste treningen? Her er da hva jeg anbefaler:

1. Knebøy
Baseøvelsen over alle baseøvelser, og noe du bare MÅ ha med i ditt treningsprogram, enten du ønsker å trene deg opp- eller ned i vekt!

Slik gjør du:
Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og ikke slik veldig mange har en tendens til å gjøre; på nakken! Stå med føttene i et litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil utgangsposisjon, og tærne vendt lett utover. Press rumpa bakover og ned, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp igjen tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

Les også: Kom i form!

2. Markløft

Slik gjør du:
Start med lett høy i kneleddet, og bøy overkroppen fram med strak, rett rygg. Plasser stangen midt på foten i bunnposisjon, og nært inntil leggene. Blås brystet lett opp, og ta et dypt pust, mens du spenner kjernemusklene. Løft stangen horisontalt langs kroppen, mens du reiser kroppen opp, og press hofta fram. Senk kontrollert på vei ned igjen, mens du puster ut.

Les også: Geriljakardio – den enkleste veien til en stram kropp!

3. Bulgarsk utfall
Foretrukket av mange både som en skadeforebyggende, men ikke minst en prestasjonsfremmende øvelse. Trener så å si alle musklene i beina, og er spesielt gunstig for oppstramming av Gluteus Maximus og setemuskulatur.

Slik gjør du:
Ta et godt steg ut, og legg den andre foten på en benk eller annen forhøyning. Senk deg kontrollert ned til bakre kne nesten berører underlaget (men ikke helt ned!). Vekten skal være på den fremme hælen, og push deg opp igjen også ved å legge dyttet her. Hold rett rygg og positur under hele bevegelsen, og det fremre leggbeinet skal også holdes vertikale og i ro under hele bevegelsen!

Les også: Slik får du stramme lår og sexy rumpe

4. Stående tåhev med |tunge] vekter
Stående tåhev er en av de få øvelsene som virkelig tar godt på leggmusklene; gastrocnemius og soleus, og en øvelse du bør ha med som en del av ditt treningsoppsett.

Slik gjør du:
Stå i et tåhevapparat, eller i Smith-maskinen, og plasser kroppen under putene eller stangen. Løft deg opp på tærne så høyt du klarer, og senk så ned igjen. Du kan også stå med tåballene på noen vektplatter, slik at du på vei ned kan senke hælene dine lavere enn fotbrettet/tærne (ekstensjon).

5. Trappetrening
Jeg har tidligere skrevet og uttalt meg her på bloggen om trappetrening, og hhvorfor jeg mener dette er en av de beste, tøffeste, og ikke minst lettest tilgjengelige treningsformene som finnes. Mange skylder på at man ikke har tid eller mulighet til å trene, men når en av de mest effektive måtene å forbrenne bort fettet, øke kondisjonen, eller å bygge opp muskulaturen i underkroppen ligger i ethvert trappetrinn du måtte finne, så finnes det faktisk inge unnskyldning lenger. Dette er for eksempel en av metodene jeg selv benytter meg av når jeg ute og reiser, i tillegg til min andre favoritt; geriljakardio.

Finn deg en trapp, og løp eller gå i vei! En av de aller beste treningsformene som finnes!

Stå på!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #Side3 #blogg #trene #iform #morgen #treningsbloggen #trener #CornelisElander

8 kommentarer
  1. Har virkelig lyst til å ha knebøy i programmet mitt, men jeg sliter med at øverste del i hoften gjør veldig vondt når jeg skal utføre det. vet du hva problemet kan være?

  2. Takk for alle de gode tipsene du deler 🙂 blir så inspirert! Jeg har prøvd meg på markløft en gang nå, men følte at jeg ikke fikk det til :/ Er det vanlig å bruke litt tid på å lære seg alle øvelsene?

  3. Absolutt @anonym! Mitt forslag er at du kjører øvelsen med [lette] manualer til å begynne med, og så lærer deg god teknikk og utførelse først. Dette er en øvelse der man lett kan ødelegge seg om man ikke tar det veldig piano og forsiktig til å begynne med, og en øvelse de fleste sliter med å få inn god teknikk på. SÅ ta tiden til hjelp, og benyt altså lette[re] vekter den første tiden!
   Stå på!
   Cornelis

  4. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too fantastic.
   I really like what you’ve acquired here, really like what you’re saying and
   the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible.
   I can’t wait to read far more from you. This is actually a terrific web site.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg