Slik spiser du for å bygge muskler


Her om dagen fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne legge ut litt info om hvordan jeg selv spiser for å bygge muskler, og her er svaret.

Les mer på: Corneliselander.com

Først og fremst en liten gjennomgang av noen grunnleggende ideer og meninger jeg har rundt dette med mat og ernæring. Jeg har jo tidligere fått kritikk av kokken på 4-stjerners middag for å lage litt for “sause-fri” mat, samtidig som det er jeg som vet hva DU bør spise skal du oppnå en stram og godt trent kropp.

Frokost
Som du har kunnet lese her på bloggen tidligere er jeg altså ikke redd for å ty til litt karbs på morgenkvisten, og frokost er i mine øyne dagens viktigste måltid som alltid skal nytes! I tillegg er dette ett av to måltider der du også lettere kan “fråtse” og kose deg med litt ekstra med god samvittighet – samtidig som dette IKKE betyr det samme som at du skal spise usunt.

Mellommåltid(er) 
Om du er en av de mange som kun spiser to-tre måltider om dagen, og disse hovedsakelig består av frokost, lunsj, og middag, så lær deg et nytt ord; mellommåltid. For å få på plass den stramme, godt trente kroppen du alltid har ønsker deg bør du trolig spise oftere enn hva du gjør i dag.

Les også: Få sixpack på 1 uke

Protein
Selv fyller jeg på med protein hverdagen igjennom, og om dette kommer fra egg, fisk, kjøtt eller en proteinshake er for så vidt hipp som happ så lenge du bare får i deg nok protein av høy kvalitet. Spesielt etter en treningsøkt er jeg påpasselig med å få i meg nok av de viktigste byggesteinene vi alle trenger for å bygge en sunn og sterk kropp, og personlig går jeg da for en proteinshake á minst 30g protein for å bygge maksimalt og stramme opp.

Protein metter nemlig bedre enn karbohydrater og fett, og det vil kunne gjøre at du lettere bygger og/eller vedlikeholder muskelmassen du har jobbet så hardt for å oppnå. I tillegg vil det også kunne gjøre at du forbrenner mer – selv i hvilemodus – så dette er viktig å få i seg enten du har som mål å gå opp eller ned i vekt.

Middag 
Så er vi kommet til måltid nr. to der du  (om du trener hardt nok..) med god samvittighet kan unne deg noen ekstra kalorier og karbs. Jeg vil likevel også her anbefale deg å styre unne for eksempel frityrstekt, eller overdrevent fettrik, usunn mat, og selv om du spiser mat bestående av mange kalorier behøver dette ikke å bety det samme som at det skal/må være usunt! Personlig består min middag gjerne av rundt 500/600g kjøtt, og rundt 5-600g pasta, samtidig som alltid spiser “mager” mat og næring.

Kvelds-/nattmat
Om du for eksempel vil unne deg noe søtt og godt på kveldstid vil jeg da råde deg til å gå for litt mørk sjokolade. Forøvrig kan du også fylle på med litt cottage cheese, eller for eksempel noen nøtter og frukt, men føler du at søt suget tar overhånd har jeg imidlertid også her et råd: Hver gang du skulle få lyst på noe søtt puss tennene! Hvor rart det enn måtte høres ut så fungerer det!

Til slutt også en liten sjekkliste på hvordan jeg selv gjerne spiser hverdagen igjennom:

Frokost: 1-2 egg, kurv med brød (ca.1000kcal), smør og 2-4 shots med espresso kaffe
Mellommåltid 1: Cottage cheese, eller mager yoghurt (ca.150-200g)
Lunsj: Kyllingsalat, eller noe annet proteinrikt og sunt (ca.200g)
Mellommåltid 2: Frukt og eventuelt en proteinbar
Før trening: 4 kapsler kreatin
Under trening: 5g glutamin
Etter trening: Proteinshake á ca.30g protein
Middag: Ca. 500/600g kjøtt + ca.500g pasta
Kveldsmat: Litt mørk sjokolade, frukt, og kasein proteinshake

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #mat #kosthold #treningsbloggen #trener #CornelisElander

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg