– Lyst til å tjene 1000kr. i uka på å trene?


Hva om noen ga deg penger for å trene. Ville det motivert deg til å trene [mer]?

Les mer på: Corneliselander.com

Vi nordmenn trenger å trene mer, og selv om det kanskje florerer av all verdens treningsbilder i sosiale medier om dagen, så beveger vi oss rett og slett ikke nok! Både myndighetene, og vi trenere, prøver å motivere Ola og Kari Nordmenn til å utføre mer fysisk arbeid – så hva kan eventuelt få deg til å trene mer? Penger?

Enkelte arbeidsplasser tilbyr allerede i dag trening, eller tid til å utføre trening, i arbeidstiden. Og selv mener jeg dette både er smart for arbeidstager, og ikke minst arbeidsgiver. Bedrifter som både NRK og TV2 har for eksempel store, flotte treningssentre som de tilbyr sine ansatte å bruke i arbeidstiden. For om man tilrettelegger for mer fysisk aktivitet så mener jeg man også vil få mer fornøyde, men også mer produktive, ansatte. I tillegg har mange bedrifter sett den positive effekten trening kan ha på sykefraværet – noe vi i Norge sliter veldig med i dag. Så hva slags intensiver, eller goder, kan arbeidsgiver gi deg for å få deg til å trene [mer]?

Hvor mye?
Hvis din bedrift så skulle bestemme seg for å betale deg for å trene; hvor mye ville du hatt for å utføre det? Er det nok at du får bruke rundt én time i arbeidstiden, eller ville det for eksempel vært mer motiverende om du kunne tjent noen kroner ekstra ved å utføre det utenom arbeidstiden? Og i så fall hvor mye må til? 200kr., 500kr., eller kanskje 1000kr. ekstra i uka? Tar vi utgangspunkt i at en gjennomsnittlig månedslønn i Norge [ifølge tall fra SSB] er på 42.300 kroner, så utgjør da dette en timelønn på rundt 250kroner. Hvis vi så sier at du tar sikte på rundt fire økter i uka, så er dette da en mulighet for å tjene rundt én tusenlapp ekstra i uka, eller 4000 kroner i måneden. Er dette noe som ville motivert deg på trening?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Hvorfor skal de betale deg?
Nå sitter du kanskje og lurer på hvorfor en bedrift eller arbeidsgiver skulle ønske å betale deg for å trene? Vel, svaret er [som nevnt over] at man rett og slett får mer fornøyde, spreke ansatte – som igjen også er mindre borte fra jobben… Så dette er altså noe bedriften faktisk kan tjene, noe enkelte tydeligvis har fått med seg, ved at mange allerede tilbyr sine ansatte å trene i arbeidstiden. Men hva om de heller betalte dem for å gjøre det i fritiden? Slik vil ansatte både kunne tjene en slant ekstra, og bedriftene vil slippe at halve stabben plutselig er å finne i trimrommet på en og samme tid… 🙂

God morgen fra Hollywood!
– Cornelis


HVA MENER DU? ER DET Å BETALE SINE ANSATTE FOR Å TRENE SMART FOR BUSINESSEN?

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #debatt #meninger #Side3 #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

1 kommentar
    1. Jeg jobber i Staten og vi hadde en ordning med at vi kunne trene to timer i uken i arbeidstiden. Hvis vi trente før eller etter jobb så kunne avspasere en time. Det var ikke veldig mange som benyttet seg av det, men for oss som gjorde det var det veldig flott! Men som så mange andre frynsegoder ble også denne mer og mer innskrenket helt til vi til slutt mistet den helt. -det er vel å gå baklengs inn i fremtiden? (som kompensasjon har vi fått utdelt en strikk som vi kan bruke når vi sitter ved kontorpulten)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg