Sjekk hvor LITE du egentlig trenger å trene:

“Less could be more” når det kommer til kardiovaskulær trening og løping, og sjekk her hvor lite nyere forskning mener du behøver å trene:

En ny studie fra Iowa State University, som nylig ble publisert i Journal of the American College of Cardiology, viser nemlig at å løpe 50minutter i uka skal kunne gi deg samme helsemessige fordeler som om du løper tre timer eller mer. I tillegg ser man at det er mulig å oppnå “significant mortality benefits” ved så lite som 30minutter i uka – noe som er betydelig lavere enn hva både amerikanske myndigheters og for eksempel World Health Organization´s anbefalinger ligger på.

Les mer på: Corneliselander.com 

Dr. D.C. Lee, som er assisterende professor i kinesiologi ved universitetet sier at undersøkelsen [bør] oppmuntre innaktive personer til å ta del i mer fysiske aktiviteter, men at man altså ikke er nødt til å trene/løpe så mye som man kanskje tidligere har trodd. Han understreker også overfor Yahoo Health at flere studier er nødvendig for å finne den mest optimale mengde, men at “It is true that even little is better than none”.  

Følg meg også gjerne på Facebook!

Alle “løperne” i undersøkelsen levde i snitt også tre (3) år lengre enn såkalte “ikke-løpere”, mens de helsemessige fordelene gjaldt uansett løpelengde, -mengde, -hastighet, eller hvor ofte man utførte treningen. Nå er det interessant å se disse funnene av flere grunner, og én på grunn av at en annen rapport nylig påsto at for mye løping rett og slett kan være usunt. Denne studien fant imidlertid ingen slik link, men Dr.Lee understreker at det å løpe likevel kan knyttes opp mot “injuries and other potential negative effects on health”. Og han tror heller ikke at det bare finnes én ideell aktivitetsform for folk flest å utføre. 

Les også: Tren mindre – forbrenn mer!

Imidlertid poengterer hans kollega, Dr.Michael Scott Emery, fra the American College of Cardiology´s sports and exercise cardiology council, at (i følge disse funnene) så vil så lite som fem til ti minutter om dagen kunne bidra til å forbedre din generelle (og spesielt kardiovaskulære) helse. Og fem minutter om dagen har vi vel alle tid til, eller hva? 

Cornelis

HVOR MYE (EVENTUELT LITE) TRENER DU?

#trene #trener #helse #iform #trening #treningsbloggen #blogg #Side3 #CornelisElander 

10 kommentarer
  1. Personlig synes jeg at denne artikkelen er misvisende, der av at de fleste av oss har en stillesittende jobb og har god av å være aktiv i en litt lengre periode enn 30 minutter pr dag. Disse 30 minuttene handler om intensive intervaller som ikke er så veldig attraktivt for Ola Nordann som ikke er helt sikker på hva man skal gjøre inn på et treningstudio.
   Mvh personlig trener Tracy Ann Uthaug

  2. Du kan jo sjekke ut Mike Mentzer og HIT. Artig kar som vandret heden altfor tidlig. trente med han i Venice tilbake i ’95.

  3. Mentzer og andre som var fulle av steroider og veksthormoner sine regimer er vel ikke noe å anbefale for folk flest.. 🙂

  4. At Mentzer var full at bol og annet rask er ikke ukjent, men han kunne en god del om trening likevel. Står i sterk kontrast til Arnolds programmer. Prøv så får du se (uten bol).

  5. @TracyAnn Der er jeg uenig, og her er hvorfor:
   Jeg er selv en forkjemper av at folk flest bør trene [mer], men det som for mange kan være interessant å lese om her er hvor lite som faktisk skal til for å oppnå resultater. Og at man IKKE må trene timer hver dag for å komme iform. For mange kan det nettopp være motiverende, og faktisk gjøre at flere også starter med å trene. Det er nemlig viktig å vise “folk flest” hvor mye man kan få til/forbedre om man bare kommer seg opp av sofaen og gir det et forsøk. Så vil mange av disse helt sikkert også bli bitt av “treningsbasillen” etter hvert, og dermed også begynne å trene enda litt mer. Så først og fremst; vis den vanlige mann eller kvinne i gata hvor lite som skal til, og la oss pushe Norge og nordmenn mot en sunnere og bedre framtid!
   Stå på!
   Cornelis

  6. Det skal nok ikke så mye trening til for å forbedre seg og ha en positiv innvirkning på kardiovaskulære systemet etc men hvis du har lyst til å drive det litt lengre, så tar det tid, være seg løpe 40 min på 10km, sykle 100 km på 3t osv. men, for mange så er det å komme seg opp og vekk fra sofaen et stort steg fremover.
   5 minutter om dagen er nok stod det på Side2 her om dagen – http://www.side2.no/trening/fem-minutter-om-dagen-er-nok/8469511.html

  7. Enig med deg Cornelis, og den største jobben er faktisk og komme seg ut av sofan, hvor lenge man trener eller hvor man beveger seg er mindre viktig i starten. Det handler om å faktisk komme seg igang. Lage en rutine og kjenne hvor godt det gjør.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg