Lyst på store, sterke armer?

Lyst på store, sterke armer? Vel, her er i såfall et forslag til program og oppsett du da kan følge!

Les mer på Corneliselander.com

1. Bicepscurl med stang
Det finnes mange varianter av bicepscurl der kanskje den tøffeste er med EZ-, eller rett vektstang. I dag viser jeg sistnevnte, og en av de viktigste tingene å huske på her er at du aldri lener deg bakover i løftet!

Slik gjør du: Ta tak i stangen med et underhåndsgrep, og hold med skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, skuldrene nøytrale, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig sammen på toppen. Senk så stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

2. Bicepscurl med manualer
Gammel slager som fortsatt holder koken, og som best av alt kan trenes hvor som helst (da alt du trenger er et par manualer, eller for eksempel to bøtter med vann).

Slik gjør du: Stå oppreist, mens du holder en manual/vekt på hver side av kroppen med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Dra vektene oppover, mens du vrir underarmen i draget slik at hånd- flatene ender opp med å peke inn mot ansiktet ditt på toppen av øvelsen. Skvis (flex) muskelen ordentlig sammen på toppen, og slipp vektene kontrollert og sakte tilbake til utgangsposisjon igjen.

Viktig! Albuene skal holdes inntil overkroppen under hele bevegelsen, og du må IKKE lene deg bakover med ryggen for å hjelpe bicepsen med å løfte (da løfter du for tungt!). Overarmen skal også stå mer eller mindre helt stille under hele bevegelsen.

3. Dips (verdens beste øvelse for triceps..)

Kjør 2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer, og gjerne med vektbelte for økt motstand. Prøv å implementere dips minst én gang i uka – uansett om det er i kombinasjon med bryst-, skuldre-, eller som en ren triceps-/armøkt. 

Les også: Er store armer viktig?


4. Cornelis´ Planke-pushups på Swissball

Dette går tilbake til dette jeg tidligere har nevnt med å utføre øvelser som ikke bare går direkte på overarmene, men som også tar på flere muskelgrupper samtidig. Og denne øvelsen både forbrenner, styrker mage og core, og vil i tillegg sørge for å bygge både brystkasse- og armmuskulatur! 

God fredag og helg fra Hollywood, og husk å trene hardt, kort, og riktig denne helgen! 
(og bruk gjerne noen av disse tipsene fra meg!)

Cornelis 

#trening #helse #blogg #treningsbloggen #fredag #helg #bilder #trene #iform #blogginnlegg #gym #innlegg #tren #weekend #gøy  

4 kommentarer
  1. Hei Madelen, og takk for at du klikker innom bloggen! Når det gjelder muskelsmerter og ømhet i underarmene kan dette komme av flere ting, men gjerne i sammenheng med ensidig, gjentatt arbeid på arbeidsplassen – og blir ofte på folkemunnet kalt for ?musesyke?. For å få bukt med problemet er det mye forskjellige som gjerne kan (eller bør) gjøres, og noe av dette vil blant annet være å: bord og sittestilling er optimalt for deg, at tastatur og musen (om du bruker dette) er ergonomisk formet og tilpasset for deg, og at du selv sørger for å tøye og strekke på kroppen titt og ofte, at du varierer sittestilling og arbeidsforholdene og at du også bedriver stabiliserende trening. Hvis ikke noe av dette hjelper ville jeg også ha oppsøkt en kiropraktor eller fysioterapeut for mer hjelp og et skreddersydd opplegg for deg og dine behov.
   Lykke til, og god helg fra Hollywood!
   http://www.corneliselander.com

  2. Tilbaketråkk: science fair projects

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg