Hjemmetrening: Slik bygger du muskler i din egen stue


Ikke tid til å dra på treningssenteret for å trene? Ikke noe problem, bare gjør det hjemme!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg får så å si daglig forespørsler om hvordan man kan bygge muskler hjemme, og om man egentlig er nødt til å dra på et treningssenter for å trene. Selvsagt er man ikke det, og det er faktisk veldig mye du kan få gjort ved hjelp av noe så lite som et par manualer [har du ikke dette kan du også lage dine egne ved feks å fylle opp to bøtter med vann], treningsstrikk, og ikke minst min egen favoritt; swissball. Igjen; har du heller ikke noe av dette kan du også lage dine egne “apparater” og treningsutstyr ved mye annet du sikkert har liggende i huset, og det er bare din egen fantasi som egentlig setter begrensingene. Når jeg er ute og reiser må jeg ofte selv ty til kreative løsninger for å løfte det jeg trenger for å opprettholde muskelmassen – som feks da jeg for et par år siden manglet vektstang i Frankrike, og endte opp med å løfte pulten på hotellrommet… 🙂

Les også: Iform med Cornelis

Under har jeg imidlertid listet åtte av mine personlige favoritter, og som jeg mener du bør benytte deg av om du skulle ønske å utføre treningsøkten hjemme denne helgen:

– Pushups [med beina på benk/kasse]
Pushups er kanskje en av de mest tilgjengelige øvelsene som finnes, samtidig som den både kan være tøff og utfordrene. Plasserer du også føttene dine på en liten forhøyning blir den fort også enda mer utfordrene og effektiv. Prøv den i dag!

For deg som mener du “må ha vektstang for å trene bryst”; prøv 4 sett på denne (eventuelt med vekt/motstand på ryggen)

– Rygghev [for eksempel på en Swissball]

Om det er noe vi nordmenn trenger å trene mer av så er det rygg, og særlig nedre del, da er dette en flott øvelse å legge inn!


Dips på benk/kasse

Om dette særlig er én øvelse de av dere som måtte slite med, eller ønsker å motvirke, det såkalte «grevinnehenget» så er det denne du bør utføre! Utfør den minst 2-3 ganger i uken, og opplev enorm effekt etter så lite som noen skarve uker. Anbefales på det sterkeste!

Bicepscurl (enten med manualer eller treningsstrikk)
Her er det mange som gjerne sier; «Men Cornelis, jeg har ikke tilgang på vekter». Mitt svar er da veldig enkelt; fyll opp for eksempel to bøtter med vann, og vips så har du de to tunge manualene du trenger!

– Cornelis Planke Pushups på Swissball
Min selvkomponerte øvelse som mikser planke og pushups, og lar det hele skje med en Swissball inkludert er etter min mening en av de beste øvelsene du kan trene med om målet er en strammer kropp og mage. Planken blir ofte, utifra EMG-målinger, sett på som en av de beste mageøvelsen, mens jeg personlig altså mener at denne er enda bedre, og det av den enkle grunn at det rett og slett angriper flere muskelgrupper samtidig!

– Side-, front-, og foroverbøyd sidehev (med manualer eller treningsstrikk)
Her liker jeg selv å kjøre alle tre øvelsene sammenhengene, og gjør slik disse tre øvelsene om til én. Kjør da for eksempel 6 repetisjoner på hver øvelse under hvert sett, og kjør 2-3 runder på dette!

– Statiske knebøy
Denne kan ikke nødvendigvis erstatte vanlige knebøy, men kan være et fint supplement, eller en ypperlig øvelse å variere med. Personlig mener jeg nemlig at variasjon er et viktig nøkkelord mange av oss trenere glemmer å tenke på, og selv verdens beste øvelse kan fort bli overflødige og lite nyttige om den benyttes for ofte eller mye!

“Selv verdens beste øvelse kan fort bli overflødige og lite nyttige om den benyttes for ofte eller mye!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

– Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

2 kommentarer
    1. Hei Cornelis! Har du noen tips for å øke muskelen i bakside legg (calves)? Merker jeg sliter med å få litt størrelse på den, gjøre både stående og sittende tåhev med en god del vekt.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg