hits

desember 2016

La oss bygge den best trente versjonen av deg i 2017! 😎


Ønsker dere alle et riktig, godt nytt år! Mye som skjer i min verden om dagen, og jeg kan love dere alle at det vil skje veldig mye spennende både her på bloggen og andre steder med meg i året som kommer... Stay tuned! 😎🎥📺

La oss også bygge den best trente versjonen av deg i 2017!
bestill_treningsprogram

Riktig Godt Nyttår fra trener'n din i Hollywood!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #nyttår #jul #jula #Norge #konkurranse #fit #fitness #bilder #blogg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Ungdom i dag kan ende opp med å leve kortere enn deres foreldre!


2017 står snart for dør, og det er på tide å legge inn en innsats for bedre kroppform og helse. Visste du at dagens generasjon er den første som på lenge som kan oppleve å leve kortere enn sine foreldre?

Les også mer på: Corneliselander.com

Ikke alle liker visstnok min terminologi og bruk av ordet «sommerkroppen», men med tanke på at vi i dag har over 2,5 millioner nordmenn som enten sliter med overvekt eller fedme, og vi stadig bare blir sykere og sykere, er det faktisk på tide å ta litt ordentlig grep og legge ned en innsats! Som jeg beskrev tidligere i dag spiser vi faktisk mer enn vi burde (med tanke på aktivitetsnivå og hvor mye vi beveger oss), og dette er noe som ikke bare koster staten og landet mye penger, men også for hver og én av oss. Og dagens generasjon er faktisk også den første på lenge som kan oppleve å leve KORTERE enn det deres foreldre gjorde!

Under har jeg derfor satt opp et enkelt program som du som ønsker å gå ned i vekt og/eller fettprosent kan benytte:

bestill_treningsprogram

Når det gjelder å gå ned i størrelse, eventuelt vekt, ligger hemmeligheten hovedsakelig i et riktig kosthold bestående av nok protein og riktig fett. For å gå ned i vekt må også energiinntaket komme under det reelle dagsforbruket, mens man fortrinns- vis oppnår en strammere og eventuelt mindre kropp av å trene riktig og hardt nok. Her er da programmet for deg:

Økt 1: Bein og kardio
Varm godt opp med minimum 10min. på tredemølle eller sykkel, og starter så med:

Knebøy med manualer eller stang (4-5 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Bulgarsk utfall med manualer (4 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Leg curls (3-4 sett med 15-20 repetisjoner på hver)

Avslutt med 15 minutter på sykkel eller tredemølle med opp mot 70-80% prosent av maksimal hjertefrekvens (moderat hardt arbeid).

Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp!

Økt 2: Overkropp og mage/core
Varm godt opp, før du så starter med:

Skråbenk med manualer (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Flyes/kabel kryssovertrekk (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Crunches på Swissball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Side-, og forøverbøyd sidehev med manualer eller treningsstrikk (3 sett på hver øvelse, med mellom 8-12 repetisjoner på hver)

Avslutt så med to runder på «Cornelis? planke-push-ups på swissball»

*** Ta én dag fri i mellom***

Økt 3: Kardio og mage
Varm godt opp med 5min med rolig tempo på tredemølla før du så øker tempoet og intensiteten opp til moderat, hurtig tempo [opp mot ca.60-70% av maksimal hjertefrekvens], og fortsetter med dette i ytterlige 10-15min. Kjør så:

Crunches (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
Benhev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt så med 10-15min på enten tredemølla eller sykkel.

*** Ta en dag fri i mellom***

Økt 4: Overkropp og kardio
Varm godt opp på tredemølla i 10min. før du så starter med:

Nedtrekk (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
Stående roing (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
Enarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
Dips på kasse eller i apparat (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
Rygghev på Swissball (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt så med rundt 10min. på tredemølle eller sykkel med moderat, høyintensivt arbeid.

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #iform #meninger #jul #jula #Norge #kosthold #bilder #blogg #fit #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Anbefalt matmengde bør nedjusteres!


Matinntaket til folk flest er høyere enn det burde, og den anbefalte matmengde bør nedjusteres!

Les mer på: Corneliselander.com


Matinntaket til oss nordmenn fortsetter å skyte til himmels, samtidig som vi ikke trenger å spise så mye som man faktisk kanskje skulle tro! Måltider som tidligere var ok å innta er i dag nemlig for høye i kalorier viser en ny studie gjennomført ved London School of Economics, og det som tidligere var ok å spise kan i dag rett og slett inneholde alt for mange kalorier - utifra vår moderne, stillesittende hverdag og livsstil. O
g selv om tidligere generasjoner kunne spise både feit og kaloririk mat, og likevel være både slank og i god form, kan dette være HELT FEIL for deg og din hverdag!

Les også: Bygg toppformen nå!

G
lobaliseringen har vært en regelrett katastrofe for helsa til folk flest, der det har skapt et samfunn hvor man blir dumpet billig, kaloririkmat rett i fanget. Samtidig rører man seg nær sagt ikke i det hele tatt, og dette gjør at man heller ikke trenger å spise like mye som før. En analyse av 30år med data ved LSE viste at fedmekrisen vi i dag opplever stort sett er drevet av den moderne livsstil som har tillatt folk å bli så "inter-connected" at man knapt nok trenger å forlate skrivebordet eller heimen i det hele tatt. I dag er alt du trenger gjerne bare et tastetrykk unna - noe som selvsagt har STOR innvirkning på kroppsvekten, fettprosenten, og hvor god [eventuelt dårlig] form du kommer i. Og når du ligger på sofaen og gjør alt fra å jobbe, shoppe, og spille spill, trenger du heller ikke å innta de tradisjonelle måltidstørrelsene eller matmengden som tidligere anbefalt.

Dette blir
rett og slett for mye for din moderne hverdag, og a
nbefalt kalorimengde som tidligere lå på rundt 2500 for menn og 2000 for kvinner er i dag totalt misvisende. Dette var nivåer som ble satt opp for en tid der folk flest beveget seg mye mer enn det vi gjør i dag. Og den nye studien antyder at det nå kan være på tide å revurdere disse. Forskerne mener at folk må slutte å sammenligne matinntaket, og IKKE spise slik deres foreldre for eksempel lærte dem..

Les også: Slik får du sixpack!

Dr.Joan Costa-Font, en av forfatterne bak studiene, har blant annet dette å si;  "We still eat like our parents did, or worse, but we don't move around nearly as much as they did. People no longer have to visit each other to hold a face-to-face conversation, they can simply Skype. We jump in the car or the bus or the tube rather than walking. It's very hard to change how you eat from how your parents told you to eat, but we should all eat less today", og poengterer at vi ikke bare trenger å spise mindre, men at nasjoner også trenger å revurdere de offisielle anbefalingene som blir gitt til folket.

I Storbritannia har fedmetallene tredoblet seg de siste 30 årene [!], og de medisinske problemene og kostnadene som er knyttet opp mot dette er skyhøye. Og samtidig som mange liker å kverulere med meg om at "man må få lov til å kose seg", er fakta at vi rett og slett ikke har råd til å fortsette som i dag.... Noe MÅ gjøres, og mens vi fortsetter å spise som våre forfedre gjorde - sitter den vanlige norske 15-åring i dag mer stille enn den jevne pensjonist.....

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #iform #jul #jula #Norge #kosthold #bilder #blogg #fit #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Man tager vad man haver :)


Jul er tid for å kose seg, og kanskje har du verken tid eller mulighet til å komme deg på treningssenteret. Det behøver likevel ikke å bety det samme som at du ikke kan/skal trene, og mitt tips er at du bare benytter det du måtte ha tilgjengelig i huset [sånn som å bruke hunden som en lett manual ;) ]... For det er viktig at "man tager vad man haver", som ordlyden sier :)

Les mer på: Corneliselander.com

Fortsatt God Jul til dere alle, og la meg høre i kommentarfeltet under hva og hvordan du eventuelt trener nå i jula!
God Jul fra trener'n i Beverly Hills!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #iform #jul #jula #Norge #bilder #blogg #fit #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Er dette lov?


Når er det "politisk korrekt" å dra på treningssenteret, eller smette på seg joggeskoene og legge ut på en treningsøkt i jula? 1., 2., eller 3. juledag?!?

Les mer på: Corneliselander.com

Selv tok jeg meg bare treningsfri på selve juleaften - som i år verken besto snø, lutefisk, ribbe, eller andre nevneverdige juletradisjoner, men heller italiensk parmesan kylling og en tur i poolen...
 
Tidlig på juleaften...                    Italiensk middag på kvelden :)

Men tilbake til åpningsspørsmålet: når er det ok å begynne å trene igjen? Hvert år lurer jeg på dette, da jeg ser mange liker å slappe av helt til utpå nyåret, for så å begynne å stresse veldig med hvor mye man har lagt på seg i jula... Samtidig ser jeg også mange blant annet legge ut #CornelisUtfordring treningsbilder på Instagram allerede i dag - så jeg er litt usikker.. Selv har jeg i hvert fall begynt igjen [var som sagt bare borte fra treningssenteret på juleaften], og framover vil du daglig finne nye program, utfordringer, artikler og tips her på bloggen. Og som avslutning legger jeg i dag ved et enkelt hjemme treningsprogram du nå kan benytte deg av romjula igjennom - for vi trener i romjula, ikke sant?

Les også: Slik får du stram mage

Slik holder du formen hjemme i jula:
- Pushups (eventuelt med beina på benk/kasse)
Flott og lett tilgjengelig øvelse, som bare blir enda bedre om du også plasserer føttene dine på en liten forhøyning!

Husk å holde en rett linje fra topp til tå, og ikke la hofte, mage, og midje «falle» ned mot underlaget!

- Side-, front-, og foroverbøyd sidehev (med manualer eller treningsstrikk)
Her liker jeg å kjøre alle tre øvelsene sammenhengene, rett etter hverandre, og gjør slik disse tre øvelsene om til én. Kjør da for eksempel 6 repetisjoner på hver øvelse, under hvert sett, og kjør 2-3 runder på dette.

Sidehev, fronthev, og foroverbøyd sidehev. Her vist ved hjelp av en treningsstrikk.

Les også: Ned én størrelse før nyttår!

- Rygghev (for eksempel på en Swissball)
Om det er noe vi nordmenn trenger å trene mer av så er det rygg! Klart knebøy og markløft vil være gunstig og fordelaktig å benytte, men er det slik at vi alle har mulighet til å trene disse flotte baseøvelsene for eksempel hjemme? Trolig ikke, og mitt personlige ønske er å få ALLE nordmenn til å bli mer aktive, og da er dette en flott, og for mange viktig øvelse å ha med. Nettopp så man (etter hvert) lettere klarer å kjøre gode, tunge øvelser som knebøy og markløft!

Les også: Styrkeøvelse for rå overkropp!

- Dips på benk/kasse
Dette er særlig en gode øvelse for dere damer der ute som ønsker å trene bort, eller motvirke, det såkalte «grevinnehenget». For JA du kan trene det bort, og NEI det gir deg ikke store overarmer av den grunn!


- Bicepscurl (enten med manualer eller treningsstrikk)
Her er det mange som gjerne sier; «Men Cornelis, jeg har ikke tilgang på vekter». Mitt svar er da veldig enkelt; fyll opp for eksempel to bøtter med vann, og vips så har du de to tunge manualene du trenger!


- Cornelis Planke Pushups på Swissball
Min selvkomponerte øvelse som mikser planken og pushups, og lar det hele skje med en Swissball inkludert, slik at det også utfordrer balansen din. Planken blir ofte, utifra EMG-målinger, sett på som en av de beste mageøvelsen, mens jeg personlig mener at denne er enda bedre, og det av den enkle grunn at det rett og slett angriper flere muskelgrupper samtidig! I tillegg er den altså også ypperlig å benytte seg av enten man er hjemme, eller ute på reise!


- Crunches på Swissball
Crunches er mye bedre enn vanlige situps, og for en enkel og grei måte å få inn litt arbeid på magemuskulaturen i hverdagen (mens en for eksempel ser på tv i stua) er dette en god øvelse å kjøre!

Les også: Iform på 15min.!

- Statiske knebøy
Denne kan ikke erstatte vanlige knebøy, men kan fint være et supplement, eller en ypperlig øvelse å variere med. Personlig mener jeg nemlig at variasjon er et viktig nøkkelord mange av oss trenere glemmer å tenke på, og selv verdens beste øvelse kan fort bli overflødige og lite nyttige om den benyttes for ofte eller mye!


Så når mener du det er "lov" å begynne å trene igjen, og er det en dårlig idé å slappe av helt til etter nyttår? Du vet hva jeg mener - nå vil jeg høre DIN mening!

God Jul fra trener'n i Beverly Hills!

Send meg også gjerne en email direkte om det er noe du skulle lure på!

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #iform #jul #jula #Norge #bilder #blogg #fit #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

GOD JUL fra mitt hjem i Beverly Hills


Jeg ønsker dere alle fortsatt en riktig GOD JUL, og håper dere alle har kost dere med litt god, norsk julemat i kveld! I år ble det verken ribbe, snø, eller nevneverdig julestemning på meg, men dere er alle velkommen i pool'en neste gang dere eventuelt skulle være i LA  😎🌲

God Jul fra trener'n i Beverly Hills
!

Send meg også gjerne en email direkte om det er noe du skulle lure på!

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #julemorgen #iform #jul #jula #Norge #kosthold #bilder #blogg #fit #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Konkurranse på Hollywood bloggen!

/med lenker

Siste sjans for å overrakse en venn som fortjener det lille ekstra :)

🔹OVERRASK EN VENN- KONKURRANSE 🔹 Alt du trenger å gjøre 🔹Følg @shadowtansnorge 🔹 Lik bildet og 🔹Tagg en venn som du synes fortjener det lille ekstra i romjula.

God Jul fra Cornelis og Shadow Tans 🎅🌲

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #morgen #iform #jula #Norge #konkurranse #adventkalender #bilder #blogg #fit #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik bygger du toppformen i jula


Lyst til å bygge den sterkeste, best trente versjonen av deg selv i jula? Her er da treningsprogrammene for deg!

Les også mer på: Corneliselander.com

Jula er faktisk en ypperlig tid å starte jobben med «sommerkroppen», «helårskroppen», eller hva du nå enn måtte ønske å kalle det. Under har jeg derfor satt opp flere forslag til gode treningsprogram og oppsett, satt sammen utfira de ønsker og mål du personlig måtte ha. Husk også å følge med på bloggen framover for flere smarte, enkle tips å benytte deg av hverdagen og jula igjennom!

Treningsprogram

Programmet for deg som ønsker å gå ned i størrelse/vekt:
Når det gjelder å gå ned i størrelse, eventuelt vekt, ligger hemmeligheten hovedsakelig i et riktig kosthold bestående av nok protein og riktig fett. For å gå ned i vekt må også energiinntaket komme under det reelle dagsforbruket, mens man fortrinns- vis oppnår en strammere og eventuelt mindre kropp av å trene riktig og hardt nok. Her er da programmet for deg:

Økt 1: Bein og kardio
Varm godt opp med minimum 10min. på tredemølle eller sykkel, og starter så med:

Knebøy med manualer eller stang (4-5 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Bulgarsk utfall med manualer (4 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Leg curls (3-4 sett med 15-20 repetisjoner på hver)

Avslutt med 15 minutter på sykkel eller tredemølle med opp mot 70-80% prosent av maksimal hjertefrekvens (moderat hardt arbeid).

Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp!

Økt 2: Overkropp og mage/core
Varm godt opp, før du så starter med:

Skråbenk med manualer (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Flyes/kabel kryssovertrekk (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Crunches på Swissball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
Side-, og forøverbøyd sidehev med manualer eller treningsstrikk (3 sett på hver øvelse, med mellom 8-12 repetisjoner på hver)

Avslutt så med to runder på «Cornelis planke-push-ups på swissball»*** Ta én dag fri i mellom***

Økt 3: Kardio og mage
Varm godt opp med 5min med rolig tempo på tredemølla før du så øker tempoet og intensiteten opp til moderat, hurtig tempo [opp mot ca.60-70% av maksimal hjertefrekvens], og fortsetter med dette i ytterlige 10-15min. Kjør så:

Crunches (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
Benhev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt så med 10-15min på enten tredemølla eller sykkel.

*** Ta en dag fri i mellom***

Økt 4: Overkropp og kardio
Varm godt opp på tredemølla i 10min. før du så starter med:

Nedtrekk (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
Stående roing (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
Enarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
Dips på kasse eller i apparat (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
Rygghev på Swissball (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt så med rundt 10min. på tredemølle eller sykkel med moderat, høyintensivt arbeid.

Programmet for deg som ønsker å komme i generelt bedre form

Økt 1: Bein, skuldre, og kardio
Varm opp med minimum 10-15 min. på tredemølla eller utendørs, og jobb deg så opp til rundt 70% av maksimal hjertefrekvens. Fortsett med:

Knebøy med stang eller manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Bulgarsk utfall med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Sidehev med manualer eller strikk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Foroverbøyd sidehev med manualer eller strikk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Leg curls (3-4 sett med 15-20 repetisjoner på hver)

Avslutt med 10-15min. på sykkel/eller tredemølla med snakketempo (moderat intensivt arbeid).

Økt 2: Bryst, biceps, kardio og mage
Varm opp med minimum 10 min. på tredemølle eller utendørs, og jobb deg opp til rundt 70% av maksimal hjertefrekvens. Fortsett så med:

Pushups på kasse (3 sett og med så mange repetisjoner du klarer på hver)
Dips på kasse (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
Flyes/kabel kryssovertrekk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Crunches på Swissball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner, enten én arm om gangen, eller begge samtidig)

Avslutt enten med to runder på Cornelis planke-push-ups på swissball eller 10-15 min. på tredemølle eller sykkel.

*** Ta en dag fri i mellom***

Økt 3: Rygg, triceps, og kardio
Varm godt opp, før du så starter med:

Stående roing (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Kettlebell swing (3 runder med så mange repetisjoner du klarer på hver [prøv å få til 15-20 på hvert sett)
Enarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Rygghev på Swissball (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt med 15min. på tredemølle eller utendørs med moderat, høyintensivt arbeid.

Programmet for deg som ønsker å bygge maksimalt med muskelmasse

Økt 1: Bryst og biceps
Varm godt opp, og start så med:

Benkpress med stang (5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Skråbenk med manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Stående bicepscurl med EZ-stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Bicepscurl med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Flyes med manualer på skråbenk (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)

Avslutt med dips [enten med støtte under knærne, eller vektbelte for økt motstand] 3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver [prøv å få til minst 15 repetisjoner før du begynner å legge på vekt].

Økt 2: Bein og skuldre
Varm godt opp, og start så med:

Knebøy med stang (5-6 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Markløft med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Skulderpress med manualer (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Shrugs med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Foroverbøyd sidehev i kabelapparatet (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)

*** Ta en dag fri i mellom***

Økt 3: Rygg og triceps
Varm godt opp, og start så med:

Pullups eventuelt med vektbelte for økt mostand (3-4 sett med så mange reps. du klarer på hver) Få til minst 10reps på hver før du legger på vekt
Enarms roing med manual (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Franskpress (3-4 sett med mellom 5-8 repetisjoner)
Enarms tricepspress (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)

Avslutt med rygghev, 3-4 sett og så mange repetisjoner du klarer på hvert sett, og eventuelt med vektplate foran på brystet.


Økt 4: Skuldre, mage, og legger
Varm godt opp, og start så med:

Skulderpress med stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Fronthev med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner [på hver arm, på hvert sett])
Crunches (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
Foroverbøyd sidehev med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Stående tåhev (4 sett med rundt 15-20 repetisjoner på hver)

Avslutt med benhev, 3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver

God jul!

Send meg også gjerne en email direkte om det er noe du skulle lure på rundt kosthold eller trening!

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #morgen #iform #jula #Norge #kosthold #bilder #blogg #fit #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Utfordring til folket!


Hvor mange klarer DU?

Les mer på: Corneliselander.com


Hvor mange pushups klarer du? Send meg en videosnutt (enten på email, DM, eller tag meg på Instagram eller på YouTube), og vis meg hvor mange du klarer! Pushups er en av de mest tilgjengelige (og beste!) øvelsene du kan utføre, og ypperlig å benytte seg av nå i jula mellom all ribbe- og pølsespisingen. ikke tid til å dra på treningssenteret? Sett deg ned på alle fire, og begynn å push i dag. Ta også en videosnutt av hvor mange du klarer, og vis meg hvor mange du klarer!

Trener du mye hjemme, men likevel ønsker å få mer ut av brystøktene dine? Gjør da dette enkle trikset, og du vil få maksimalt ut av pushups ?ene!

Les også: Mest effektive pushups - med HollywoodTreneren

Så hvor mange klarer du å utføre [sammenhengende]? Send meg et klipp og vis meg! Gleder meg til å se!

God jul!

Send meg også gjerne en email direkte om det er noe du skulle lure på rundt kosthold eller trening!

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #morgen #iform #jula #Norge #kosthold #bilder #blogg #fit #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander
 

Slik opprettholder denne familiefaren sin drømmekropp i jula

Iform med Cornelis

Tobarnspappa og familiefar, Steffen Andersen, som bygde sin drømmekropp ved hjelp av mine metoder i 2016, gir deg nå sine beste tips for hvordan en kan opprettholde kroppsformen også i jula:

Les mer på: Corneliselander.com

Familiefaren, Steffen Andersen, som ved hjelp av treningsprogram fra meg har gått fra å være godt trent til å bli super godt trent, gir deg i dag sine beste tips og råd for å holde kroppsformen nå i jula:

- Jula nærmer seg med stormskritt, og det fører ofte med seg en del julestress og mindre tid til trening. Som familiefar vet jeg hvordan dette ofte kan føles, og gjøre at blir vanskeligere å opprettholde gode rutiner og komme seg på treningssenteret. Barna har fri fra barnehagen, og i tillegg skal en jo gjerne innom flere jule- og familieselskaper, og plutselig får en ikke tid til alt en gjerne skulle gjort. På bakrunn av dette kommer jeg derfor her med noen av mine beste og enkleste tips som forhåpentligvis også kan fungere for deg:

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

1. Kos deg med julematen med god samvittighet, men ikke la det gå utover helsen din! Om beltet må utvides den ene kvelden så gjør det ikke noe, men prøv å la det likevel bare bli med den ene kvelden.

2. Ikke stress, da dette er noe som kroppen virkelig ikke har godt av! Jula skal være hygge og kos, og en tid der vi har det hyggelig med familien. Klart du også her kan tenke litt smart hva gjelder inntak av mat og drikke, men først og fremst skal det være en tid for glede. Og så lenge du følger Cornelis' råd om å ikke la det strekke seg ut over uker og måneder, har vi alle bare godt av litt usunn, feit mat en gang i blant!

3. Ikke dropp treningen, og hold deg aktiv også jula igjennom! Har du tid til å dra på treningssenteret, men kanskje ikke like mye tid som til vanlig? Selv pleier jeg da å varme opp kjapt, for så å kjøre noen effektive, hurtige supersett. Altså høy intensitet med forskjellige øvelser, der en tar 2-3 sett uten å ha pause imellom.
Dette tar kortere tid å utføre, men gir likevel stor og god effekt på musklene.

4. Vær aktiv og sosial! Det er også enkelt å snøre på seg joggeskoene og ta seg en løpetur ut i skog og mark noen minutter, eller hva med å ta med seg familien og ungene på en spasertur for litt frisk luft? Dette er både sunt, og bygger fundamentet for gode vaner. Det er ikke alltid så mye som skal til!

Les også: Slik får du stram mage

Mange reiser også hjem til mor og far i julen, der en kanskje treffer på gamle venner og bekjente. Hva med å treffes over for eksempel en liten fotballturnering, der en kan få løpt litt fra seg og fremdeles ha det sosialt? Tenk litt kreativt og få beveget deg også nå i jula. En trenger ikke alltid å sitte fast i sofaen, og bare vente på neste måltid... 

God jul!

Send meg også gjerne en email direkte om det er noe du skulle lure på rundt kosthold eller trening!

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #søndag #morgen #helg #iform #jula #Norge #kosthold #bilder #blogg #fit #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik blir du sterkere i benkpress:


Ønsker du å bli sterkere i benkpress? Slik gjør du det

Les mer på: Corneliselander.com

Sliter du med å ha stagnert i klassisk benkpress? Da kan floor press være øvelsen for deg
For mange er tradisjonell benkpress nettopp målestokken for hvor sterk man er [i overkropp], og blir av den grunn gjerne brukt som én av tre øvelser i styrkeløft-konkurranser. «Hvor mye tar du i benkpress» er også en velkjent og «kjær» setning for mange. Men hva om du sliter med nettopp å øke i styrke, og du ønsker å ta denne til the next level? Vel, da har jeg en annen variant du også bør prøve; gulvpress (eller floor press som den heter på engelsk). Dette er en brystpress variant som har litt kortere bevegelsesbane (ROM) enn tradisjonell benkpress, og vil av den grunn kunne være ideell for deg som for eksempel sliter med vonde skuldre, eller som trener alene - men som likevel har lyst til å presse deg selv «to the max».

bestill_treningsprogram
 Slik gjør du: Ligg på gulvet, ta tak i vektstangen med ett overhåndsgrep, og løft stangen opp fra gulvet (selv liker jeg å la vektene hvile på to kasser i startposisjon, slik at jeg lettere får plass under stangen). Oppnå fullt utstrekk, før du igjen senker vektene og albuene ned mot gulvet. Ikke la albuene hvile i bunnposisjon, men du skal likevel ha en markert stopp, og albuene kan av den grunn så vidt berøre gulvet før du presser vektstangen tilbake til topposisjonen.

Vanskeligere å jukse
Floor press er også en bedre øvelse enn tradisjonelle benkpress både for å få testet rå overkroppsstyrke, og at det ikke er like lett å jukse på Floor Press som ved standard benkpress. De fleste er flinke til å løfte med kraftig overspenn i ryggen, og ved å sprette stangen litt i brystkassen i bunn, under vanlige løft. Her blir imidlertid muligheten for dette tatt bort, og man ender derfor opp med å måtte prestere ekte, rå styrke!

Floor press med stang er med andre ord en rå[tung], og flott øvelse for deg som har stagnert i benkpress, eller som rett og slett bare ønsker å bli kjempesterk. Prøv denne øvelsen i helgen, og laste opp et bilde av deg selv utføre den på instagram med #CornelisUtfordring (så kommer jeg med tilbakemeldinger!). Gleder meg til å se!

Cornelis

Send meg også gjerne en email direkte om det er noe du skulle lure på rundt trening og kosthold!


WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #fredag #helg #iform #jula #Norge #kosthold #bilder #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Treningen du har tid til å utføre i jula!


Ikke tid til å dra på treningssenteret? Min TeamCornelis deltager Linn Beate Aunan vet råd!

Les mer på: Corneliselander.com


Her om dagen ga jeg min TeamCornelis deltager, Linn Beate Aunan, utfordringen: Hvordan bør nordmenn som ikke har tid til å dra på treningssenteret i jula trene? Her er derfor hennes beste tips og råd til deg som har en stressende og hektisk hverdag nå de nærmeste ukene.

Les også: Slik kommer du i ditt livs form

Hjemmetrening

- Det er ikke så mye som egentlig skal til for å få til en effektiv økt også hjemme, og her da mine beste og enkleste råd.


Til deg som ønsker å stramme opp:


Utfør raske turer og jogging i vinterværet! Kondisjonsaktivitet er noe alle kan utføre hvor og når som helst, og selv så lite som  en 10-15minutters løpe eller gåtur kan gjøre underverker. Særlig nå i jula der vi gjerne spiser og inntar litt mer enn til vanlig.

Les også: Treningsprogram for hjemmebruk

Styrke hjemme

- Jeg har virkelig fått sansen for minibands, og treningsstrikk, da disse er perfekte til hjemmebruk og enkle å ta med seg hvor enn man måtte være i jula. Med minibands kjører jeg sidesteg, knebøy, og for eksempel hip thrust.
Og ellers liker jeg også å kjøre 'Cornelis planken' og ta armhevinger på stuegulvet hjemme.

Husk også å følge @linnbeateaunan på Instagram for flere tøffe, gode, og inspirerende råd!Send meg også gjerne en email direkte om det er noe du skulle lure på rundt trening og kosthold!
- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #jula #Norge #kosthold #bilder #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Kan én styrkeøvelse være nok?


Kan én øvelse trene så å si alt av overkropp? Enkelte mener ja.

Én av Arnolds mange favoritter på 70-tallet var øvelsen pullover, og selv om jeg ikke skal påstå at denne vil kunne erstatte alt av styrkeøvelser for overkropp har den likevel sine fordeler. Og på et punkt vinner den faktisk over alt av tunge, gode baseøvelser!

bestill_treningsprogram

Pullover
Selv om dagens øvelse kanskje ikke kan måle seg med enkelte av de gode baseøvelsene har den likevel mange positive sider ved seg, og én stor fordel; den kan trenes så å si hvor som helst! Jo da, når du går på treningssenteret for å trene vil også jeg (slik jeg har skrevet i flere av programmene på Side3) trekke fram skrå-, og flatbenk som noen av de selskrevende og beste øvelsene du kan kjøre for feks å få aktivisert brystmuskulaturen. Ikke alle har imidlertid tilgang på et treningssenter, og selv om man for eksempel også kan få til mye bra ved hjelp av bare egen kroppsvekt, er det nå en gang slik at mange også befinner seg i midten; de som har lyst til å trene litt med vekter, men har likevel begrenset med utstyr eller tid. Da kan denne enkle, men svært effektive og tøffe øvelsen, være noe for deg! Utført riktig vil den nemlig kunne treffe og aktivisere alt fra nedre del av den store brystmuskel [Pectoralis Major] til skuldre, triceps, rygg, og core/mage.Slik utfører du øvelsen: I utgangsposisjon plasser du deg med øvre del av ryggen og skuldrene på benken, og beina dine på linje ut fra benken (slik at du ligger stødig). Underkroppen vil fungere som en motvekt til manualen du løfter med, og vil slik sørge for at du holder ryggen fast på benken under utførelse. Unngå også å heve hoftene nevneverdig under løftet, og bevegelsesområdet ditt vil avhenge av individuell skulderfleksibilitet. Hold også albuene med en lett, konstant bøy under hele bevegelsen.

Les også: Slik får du stram mage

Du starter selve bevegelsen ved å holde manualen med et diamantgrep strakt over deg, og ved å føre den ned og bak hodet. Når armene dine er på linje med overkroppen løfter du vekten tilbake til utgangsposisjon, og repeterer.

Kjør så 3-4 sett med mellom 8-10repetisjoner på denne som for eksempel avslutning på en god brystøkt.

Hvorfor trener vi ikke med den?
Som Cory Cregory, co-founder hos MusclePharm, en gang oppsummerte [på hvorfor så få benytter seg av denne øvelsen om dagen]; «Here´s one theory I came up with - perhaps it´s too effective for the entire upper body. Because it hits so many different
areas, people aren´t sure where to fit it into their routines, so they simply leave it out. Training big muscle groups like chest and back together usually isn´t the norm, hence the dilemma that is created when it comes to pullovers.»

Arnold brukte denne gjerne som en «brutally effective finisher» i sitt nå velkjente dobbelt-splitt program, og mente blant annet at bevegelsen hadde vært med på å utvide brystkassen hans. Og hvis øvelsen var bra nok for ham, bør den vel også [fortsatt] kunne være bra nok for deg?

Send meg også gjerne en email direkte om det er noe du skulle lure på rundt trening og kosthold!
- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #Norge #kosthold #bilder #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Brøt dopingregelverket. Nå skal vi applaudere

Brøt regelverket, men nå skal vi applaudere? Vel, ja. Og Dagbladet går faktisk så langt som å mene at svenskene bør gratulere Martin Johnsrud Sundby

Les mer på: Corneliselander.com

"Dette er en fillesak", "det er snakk om astmamedisin", osv. Unnskyldningene er mange og bortforklaringene er uendelige, men i mine øyne er det imidlertid bare et veldig enkelt svar på dette: Martin Johnsrud Sundby ble tatt og dømt for å ha brutt de internasjonale dopingreglene. Men mange mener altså at vi ikke skal kritisere eller fokusere på dette, og heller forlange at svenskene gratulerer ham. Mitt spørsmål er imidlertid om vi hadde gjort det samme hadde dette vært snakk om en utøver fra en annen nasjon? Svaret er nei. Vi har lang tradisjon i å peke ut enhver synder og bruker av doping [fra andre nasjoner], mens vi selv er flinke til å bortforklare våre egne helter. Ja, da er det plutselig helt andre regler som gjelder.

Og la oss ta dette enda lenger, og se på hva jeg har sagt i lang tid: Hadde media vært like flinke og kjappe til å glemme og unnskylde for eksempel en fitness- eller bodybuilderutøver? Svaret er igjen nei. Til og med fitnessutøvere som IKKE har blitt tatt, eller som bruker, blir hengt ut og gjort narr av fordi de eventuelt måtte ha litt for store overarmer og en litt for trent kropp. Og ikke la meg starte med tullet mange har snakket om og beskrevet når det kommer til kosttilskudd.

Les også: Metodene som vil gi deg store armer 

Men når en av våre kjære skiutøvere faktisk blir tatt går man derimot langt ned i kjelleren, og søker etter de beste unnskyldningene: "visste ikke", "så ikke", "ulik forståelse av hvordan astmamedisinen skal benyttes", "er ikke skyldig", osv. osv. Og når jeg legger ut en status på min Facebook side om at "Det bør være samme regler for alle - også for skiutøvere! Hva mener du?" mottar jeg en haug med lett og blandet. Mange er enig, mens enkelte rett og slett blir sure fordi jeg pirker i drømmen om at "alle skiutøvere er så rene"... 

Les også: Steroider vs proteinpulver 

Min mening er imidlertid veldig enkel; har du brutt regelverket så har du brutt regelverket - uansett om det er snakk om lave verdier eller ikke. Og vi bør IKKE kreve at svenskene skal unnskylde eller nødvendigvis gratulere Martin Johnsrud Sundby. For sannheten er at vi nok ikke hadde gratulert dem.

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #sport #meninger #Side3 #blogg #fitness #trene #ski #Norge #idrett #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Sixpack på én uke!


Ønsker du deg en strammere mage? Fortsett og les hvis du vil vite hvordan den kan komme på plass i løpet av en uke!bestill_treningsprogram

Lyst på mindre fett, og en strammere mage? Vel, da er du nok ikke alene. Ved å gjøre noen enkle søk på Google vil du fort oppdage at dette er noe svært magne der ute søker etter, og kanskje enda flere skriver om. Det kryr nemlig av personer som mener de har oppskriften på hvordan akkurat du skal oppnå sixpack og en flat mage, og gjerne er også svaret at du kan oppnå dette «in no time at all». Dessverre er nok dette mer skryt enn fakta, og istedenfor å love deg det skal jeg heller fortelle deg hvordan du ved hjelp av mine enkle metoder kan sette opp et godt ukesoppsett og program ? som du så må utføre over noen uker for å få den stramme, fine magen du alltid har ønsket deg. Følger du imidlertid mine råd til punkt og prikke vil du kunne se og oppleve en markant forskjell i løpet av bare noen få uker. Det vil altså bare ta litt mer enn én..

Cornelis` Planke Pushups på Swissball. Favoritten til mange av mine klienter fordi den virkelig tar. Prøv den i dag!Nei, du kan ikke ta igjen..
De fleste som starter å trene har en tendens til å overtrene, eller å slite ut, magemusklene i begynnelsen. Enda flere tror gjerne at det går an å «ta igjen» tapt trening ved å trene ekstra mye, noe som selvsagt ikke stemmer. De som trener mage fem dager i uken vil nemlig ikke nødvendigvis få noen bedre resultat enn de som trener den én gang i uken. Og det er faktisk ikke isolert trening av magen som heller vil gi deg en stram, fin mage! 


bestill_treningsprogram

Tren magen OG ryggen!

Det hjelper altså ikke å overtrene magen, og særlig ikke om du samtidig neglisjerer ryggen. Det kan faktisk være viktigere å trene korsrygg enn rene situps alene, og du bør ei heller glemme resten av kroppens muskelgrupper. Som en vis mann sa en gang; «du er ikke sterkere enn din svakeste muskel».. Og det er mye sant i det ordtaket!

«Hvilken øvelse er best?»

Vanlig spørsmål jeg får fra mange av dere, og her skal jeg gi deg en liten hemmelighet: ingen rene mageøvelser i det hele tatt! Beste «mageøvelse»? Da vil jeg muligens trekke fram knebøy. Tunge, riktig utførte knebøy er nemlig noe av det som tar best på hele kroppen, også mageregionen. Selvsagt vil det ikke gjøre store underverker om du bare kjører en million lette repetisjoner, mest sånn for syns skyld, men drar du derimot virkelig på (og helst får noen til å sikre deg slik at du kan utføre tunge, fine repetisjoner) så tro meg; da vil du merke det også på magen. For den beste direkte mageøvelse vil jeg altså, som nevnt over, trekke fram min egen planke pushup på swissball.

Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til stram kropp

Hvor ofte?

Nå er det altså ikke nødvendigvis viktig, eller riktig, å trene så mye direkte magetrening så lenge resten av programmet ditt er satt opp korrekt og inneholder mye indirekte aktivisering av mageregionen. Har du for eksempel lagt inn en virkelig god beinøkt, og kjører tungt og riktig på rygg, blir det å skulle kjøre titalls med isolasjonsøvelser på magen nær sagt overflødig og feil! Prøv i hvert fall å begrense det til maksimalt to ganger i uka, Noe mer, og du vil garantert ikke se den effekten du hadde håpet på.. Til slutt må det også sies at for virkelig stramme, fine magemuskler må også kostholdet på plass, og aller helst bestå av mye riktig fett og protein!Send meg også gjerne en email hvis du skulle ha spørsmål eller trenger hjelp!
- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #jula #Norge #nyheter #bilder #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik kvitter du deg med fettet før nyttår


Mange er interesserte i å kvitte seg med overflødig fett på kroppen, men vet ikke helt hvor en skal starte. Her er da mine beste tips

Les mer på: Corneliselander.com

Daglig blir jeg kontaktet av mennesker som ønsker å kvitte seg med overflødig fett på kroppen, og som oftest ligger ikke problemet i at de ikke trener hardt nok, men at man heller gjør noen essensielle, små feil. Jeg skal derfor i denne artikkelen prøve å fokusere på enkle tips og triks som vil gjøre at du lettere komme i form, og får strammet opp kroppen [før jul].

Kardio eller styrke?

Der enkelte vil påstå at eneste måte å kvitte seg med det uønset fett eventuelt bare er å spise mindre og utføre en million minutter med tradisjonell kardiotrening, har mitt motto alltid vært at man heller bør trene hard og riktig styrketrening. Tradisjonell kondisjonstrening vil nemlig nemlig i svært liten grad [alene] ha så mye effekt, og ved heller å fokuser på å bygge mer muskelmasse vil du også kunne forbrenne mer selv i hvilemodus. Altså; mer muskler vil gjøre at du forbrenner mer - selv når du ikke trener!

Les også: Tren mindre - forbrenn mer!

Overdrevent bruk av kardio kan imidlertid gjøre at du lettere sliter ut kroppen og muskulaturen, og potensielt ødelegge for optimal muskelvekst. Ved å imidlertid trene mindre (kardio) vil du altså kunne bygge mer muskelmasse, og dermed også forbrenne mer!

Hva er riktig mengde kardio?
Nå er det selvsagt ingen fasit på dette, og ethvert treningsprogram og oppsett bør derfor tilpasses hver enkelts ønsker og behov. Likevel har jeg noen generelle «regler» som jeg liker å følge med mine klienter, og som du eventuelt bør legge inn for lettere å komme i mål med dine treningsmål:

1. Kardioøktene bør aldri overstige mer enn 20- maksimalt 30min. av gangen. «Må» du trene mer enn dette har du trolig ikke trent de første minutene hardt nok...

Les også: Lyst til å gå ned i vekt?

2. Tren heller oftere og kortere, enn sjeldent og lenge av gangen. Én av grunnene til at så mange kun klarer å få tid til 1-2 treningsøkter i uka er nettopp at man gjerne trener for lenge av gangen. En styrke- og kardioøkt bør for eksempel til sammen aldri overstige 1 time, og det er mer hensiktsmessig å heller få til 4-5 (eventuelt 6) korte økter i uka enn 1-2 som tar timer av gangen.

3. Trener du styrke i kombinasjon med kondisjons- og fettforbrennende trening; begynn med styrketreningen - avslutt med kardioen!

4. Kortere, hardere kardiovaskulære økter er altså stort sett å anbefale, og intervalltrening kan da være et smart valg for de fleste. Min personlige favoritt er da Geriljakardio, som vil gjøre at du kan være ferdig med hele treningsøkten etter så lite som 5minutter!

Håper dette var noe som eventuelt kan hjelpe og fungere. La oss gi jernet NÅ!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #trene #jula #Norge #nyheter #bilder #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Er julemat farlig?


Nei, og jeg er IKKE motstander av julemat på et generelt grunnlag. At vi feirer jul to måneder i strekk, og hiver innpå med usunn mat og drikke i månedsvis er imidlertid noe annet.. Mer om mine meninger i dagens utgave av Aftenposten.

Les også mer på: Corneliselander.com

Her om dagen var jeg gjest på TV2 Nyhetskanalen for å snakke om julemat, godteri, og hva jeg mener bør gjøres. Det skapte også mye debatt da jeg foreslo at det for eksempel bør innføres aldersgrense på smågodt, og at vi ikke har godt av å dytte nedpå med usunn mat og drikke månedsvis i strekk. Enkelte likte dette svært dårlig, og mente at man bør kunne dytte i seg all den usunne og farlige maten man vil [selv om vi som nasjon faktisk kan gå konkurs på grunn av den utviklingen vi ser i dag, men det er det visst ikke alle som innser eller er villige til å forstå]. Etter at en del usakligheter, og direkte faktafeil ble lagt fram blant annet på Aftenpostens debattsider, skrev jeg da dette innlegget som var å finne på trykk i dag.

Poenget er nemlig at jeg IKKE har noe problem med julematen, og jeg nei jeg mener ikke at dette er farlig. At man imidlertid inntar middager med tusenvis av kalorier under hver bordsetning er jeg imidlertid bekymret for, og noe jeg også tok opp i dagens innlegg.

LIK OG DEL GJERNE! Eller fortell meg i kommentarfeltet under hvorfor jeg eventuelt tar feil :)

- Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #meniner #iform #trene #blogg #jul #alkohol #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Fem grunner til å fortsette å drikke


Her er fem grunner for å fortsette å drikke alkohol i jula. Og mange vil nok like særlig punkt 4 ;) 

Les også mer på: Corneliselander.com


1. Du beholder vennene dine..  
Tro meg, for en som i årevis har prøvd å styre unna alkohol og harde drinker så godt det lar seg gjøre, er det faktisk veldig lett å miste venner til flaska. Om du skulle bestemme deg for å kutte ut eller ned på alkoholinntaket må jeg bare advare deg om at du kan komme til å miste noen "venner" på veien. Fortsatt er det liksom ikke helt ok, og de fleste vil rynke litt på nesen når du feks bestiller en diet-coke i baren...

2. Du vil lettere finne rytmen
Har du noen gang gått inn på en bar eller nattklubb sånn 2 på natta, og sett dansegulvet fullt opp av drita, dansende mennesker? Ok, har du gjort dette 100% edru? Vel, prøv det, og kom tilbake til meg. Du vil forstå hva jeg mener :)

Les også: Slik får du stram mage!

3. Du kan skylde alt på fylla!
Så du kan drite deg ut, snakke stygt, og oppføre deg som en real dritsekk, for så bare å skylde alt på at du "var full". Det er i mine øyne helt utrolig at vi fortsatt opererer med at "fylla har skylda", men det er visst fortsatt en godtatt unnskyldning hos de fleste.

4. Du blir ikke Cornelis ;)
Så ved å fortsette å belme nedpå med alkohol i jula blir du i hvert fall ikke en kjedelig type sånn som meg. Og for mange er vel kanskje særlig det et salgspunkt :) Selv holder jeg meg heller til vann og proteinshake også jula igjennom, og satser på å oppretttholde kroppsformen og å være klar til dyst. Kjedelig!

Les også: Julekalender og ny vlogg serie!

5. Du risikerer ikke [like lett] å komme iform, styrke din kritiske sans, sove bedre, få bedre hukommelse, eller for eksempel ha mer energi på morgenkvisten. Alt dette ting de fleste jo likevel ikke ønsker seg, right?

Har du et punkt jeg glemte å ta med? Sleng det med i kommentarfeltet under da vel!


- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #trene #mandag #blogg #jul #alkohol #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

STOLT!


Min følger @johnnyskinstad har virkelig gitt jernet de siste årene, og har all grunn til å være stolt!!

Les mer på: Corneliselander.com


For som han selv skriver på Instagram er det "å legge ut dette bildet her langt utenfor komfortsonen". Samtidig er han sykt stolt over hva han faktisk har fått til, og han har så all grunn til å være det! Nær sagt hver dag har nemlig denne mannen, med masse energi og godt humør, lagt ut og vært en del av min CornelisUtfordring på Instagram. Enkelte av mine kritikere har opp igjennom ment at jeg bare liker store biceps, og stramme, fitness kropper - noe som er så langt unna realiteten du kan komme. Jeg prøver å heie fram, og støtte alle de tusenvis av følere som daglig legger ut og tagger meg. Og selv om jeg ikke kan hjelpe alle, kan jeg i hvert fall prøve å vise at jeg bryr meg. Jeg ser nemlig hvordan noe så lite som en tommel opp, en klapp på skulderen, eller for eksempel en liten kommentar kan motivere. Og mitt ønske er, og har alltid vært, og kunne få hjelpe så mange som overhodet mulig - uten at jeg nødvendigvis tjener noe på. For det ligger en god del jobb bak å sjekke innom, støtte, og oppmuntre mine daglige følgere, enten det er på Facebook siden, Instagram, Snapchat, eller de hundretalls emails jeg mottar med spørsmål og ønsker. Og tro meg; det er IKKE noe man blir rik av :)

Samtidig elsker jeg det, og kunne ikke vært mer happy! Det er nemlig så inspirerende å se slike poster fra personer du har fulgt og prøvd å inspirere i så lang tid. Og jeg vet hvor mye som ligger bak å dele dette bildet for ham. Johnny Skinstad er nemlig en mann som har fulgt meg i over flere år nå, og som jeg har knyttet et vennskap til via blant annet facebook. For selv om vi faktisk aldri har møtt hverandre i virkeligheten, har vi holdt kontakten mellom Drammen og her jeg sitter i Hollywood. Så kanskje er det et par fordeler med sosiale medier likevel - selv om det selvsagt også er mange negative.

Så Johnny; Du har stått på sinnsykt hardt og bra, og denne har du virkelig fortjent! Stolt trener som heier på deg fra LA!


- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #fitness #hverdag #iform #trene #mandag #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander
 

Barbie blir feit[ere], mens gutta blir glemt


Barbie blir tykkere, og gutta blir glemt... Komiker, Amy Schumer, er visstnok aktuell i rollen som 'Barbie'... Synes du det i så fall er et riktig valg?

Les også mer på: Corneliselander.com


Amy Schumer, som lovte å flytte til Canada om Trump ble valgt [men som foreløpig ikke har flyttet] blir visstnok nå den neste "virkelige" Barbie. Disney og Mattel, som er produsenten av Barbiedukkene] går nemlig nå for en politisk korrekt versjon når de nå skal lage en filmversjon av dukken. Dette er imidlertid noe jeg personlig har lite til overs for, og grunnen er denne:

Komikeren Amy Schumer skal ifølge The Hollywood Reporter være i samtaler med Sony om å spille Barbie på det store lerretet, når Mattel nå prøver å adressere '
issues of self-image', som artikkelen så fint kaller det. Dette er i mine øyne helt feil valg på alle mulige måter, og særlig imaget hennes stemmer ikke overens med hva jeg mener en Barbiedukke bør symbolisere. Uansett er hun i hvert fall not my Barbie.

Les også: Cornelis treningsprogram for rå styrke

Grunnen til at jeg mener hun ikke er noe godt Barbie-materiale er ikke fordi hun er litt "fyldigere" enn originalen, men fordi hun i mine øyne verken oppfører seg som, eller ser ut som, noen Barbiedukke. Imaget hennes med ganske mange skandaler under beltestedet passer nemlig rett og slett ikke for rollen om å være noe forbilde for små jenter, og i tillegg er hun verken "unik" å se på eller for den saks skyld nevneverdig overvektig [siden det liksom skulle være mye av målet med å velge nettopp henne]. Så valget av Amy Schumer for rollen som den nye, mer "frodige" Barbie doll faller da på sin egen urimelighet.

Hun ser ikke ut som noen Barbiedukke
OK, så jeg snakker altså ikke om at hun ikke er like [sykelig] tynn som originalen, men at hun ikke har den klassiske, vakre looken som Barbie i generasjoner har prøvd å gjengi. Jeg snakker altså ikke om vekt, men at mye av det "uoppnåelige" ved å velge henne nettopp faller bort. Jeg har for eksempel det siste året sett utrolig mange vakre såkalte "plus size" modeller som imidlertid hadde passet helt perfekt i rollen. Så igjen dette handler ikke om hennes vekt, men min mening er at hun rett og slett ser alt for vanlig ut! For skal ikke en Barbiedukke nettopp være litt spesiell, og ha noe eksepsjonelt over seg? For hvis "Barbie" skal se ut som alle andre, er ikke da vitsen med hele konseptet borte?

I tillegg mener jeg det også er interessant hvordan media og filmbransjen er veldig fokuserte på å jobbe med anti-kroppspress rettet mot jenter, mens man ser ut til å være helt uforstående [les uinteressert] når det kommer til gutta. Ukentlig mottar jeg nemlig titalls emails fra særlig frustrerte unge gutter som sliter med kroppspress og jaget etter det å se "perfekt ut". Og som mange skriver til meg føler de at det jobbes aktivt med å rette søkelyset om [det såkalte] kroppspresset rettet mot unge jenter, mens ingen ser ut til å bry seg når samme problemstilling kommer opp med gutta...


Så Barbie blir tykkere, og får et veldig vanlig utseende. Men når kommer den første, lett-overvektige Superman?

- Cornelis

HVA MENER DU? ER AMY SCHUMER ET RIKTIG ELLER FEIL VALG?  


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #kosthold #blogg #blogginnlegg #meninger #jul #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Julekalender og ny vlogg serie!

Det er da klart for en ny vloggserie her på treningsbloggen, og jeg starter da denne nye serien som en slags "julekalender" med daglige klipp av hva jeg ser og gjør i California. I tillegg blir det også overraskelser og premier å vinne - så husk å subscribe til YouTube kanalen min - så du blir minnet på å følge når jeg legger ut nye klipp, og du har mulighet til å vinne flotte overraskelser! Klikk under, og subscribe!


- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #video #dagbok #vlogg #jul #julekalender #desember #blogg #blogginnlegg #trene #trener #CornelisElander