hits

desember 2014

Er DU tøff nok?


Er du tøff nok, og tar sjansen på å bli med meg på årets tøffeste utfordring?

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg er som tidligere nevnt ingen fan av såkalte nyttårsforsetter, og har ikke troen på at å gå fra å ikke trene i det hele tatt til 110% første nyttårsdag nødvendigvis er veien å gå eller det smarteste... Likevel har jeg altså denne utfordringen (eller oppfordring) til deg; at du rett og slett bare skal bevege deg og bruke kroppen mye mer i året som kommer! Vi nordmenn sitter nemlig stadig mer og mer, noe også helsemyndighetene nå prøver å få bukt med ved for eksempel å lansere den såkalte #Dine30. Likevel har jeg vært dem lenge i forkjøpet, og ment i lang tid at vi bør trene og bevege oss mye mer, og allerede i sommer lanserte jeg derfor min egen #CornelisUtfordring i sosiale medier som tusenvis av nordmenn allerede følger. Og nå utfordrer jeg altså deg til også å være med! 

Følg meg også gjerne på Instagram @CornelisElander

Tøff nok?
Denne utfordringen går altså ikke ut på å nødvendigvis løfte tungt eller mer enn alle andre, men at du rett og slett bare daglig skal laste opp et sporty bilde av deg selv, og beskrive hva du har trent (eller skal trene) den dagen. Slik får du både tomler opp fra meg og andre flotte nordmenn som følger utfordringen, og dette er altså mitt ønske for det nye året:
at du rett og slett bare tar sjansen, og blir med meg på ferden med å få flere sporty og aktive nordmenn!

Godt Nytt År ønskes deg fra HollywoodTreneren!! 
Cornelis 
#Nettavisen #trening #nyttår #GodtNyttÅr #jula #2014 #trene #treningsbloggen #CornelisElander 

SLIK BLIR DU BÅDE SLANK OG STERK!

Å bygge muskulatur er veien til en både sterkere og slankere kropp! 

Daglig får jeg, enten på min egen hjemmeside, Facebook side, eller her på bloggen forespørsler om hvordan man kan bygge opp en sterkere og mer muskuløs kropp, mens andre igjen "bare" ønsker å gå ned i vekt. Mitt svar er da at disse problemstillingene gjerne henger veldig godt sammen, og at jeg personlig mener du blant annet bør trene opp kroppen og bygge muskulatur uansett om målet ditt til slutt måtte være å gå opp eller ned i vekt!

Følg meg også gjerne på Facebook!

Bakgrunnen for dette er nemlig at man med en høyere prosentandel muskelmasse også lettere vil kunne forbrenne mer (selv i hvilemodus), og derfor bør du nå også fokusere på å bygge en viss mengde muskelmasse - selv om målet ditt til slutt ikke skulle være å bli "så stor". Vekt og kroppsstørrelse forteller også sjelden hele sannheten om hvor bra trent man er eller ei, og det er derfor ikke fordelaktig å bare ha vekt som måleenhet for å måle kroppsformen! 

Les også: Denne feilen må du ikke gjøre! 

I dag skal jeg derfor her presentere et treningsprogram for deg som lettere vil la deg bygge så mye muskelmasse som mulig, nettopp fordi dette er en smart måte å trene på - enten du skulle ønske å bli slank[ere] eller sterk[ere]! 

Programmet for deg som vil bygge muskulatur:

Økt 1: Bein og skuldre

Varm godt opp, og start så med:
- Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 5-8 reps.)
- Markløft med stang (3-4 sett med mellom 6-8 reps.)
- Skulderpress med stang (3 sett med mellom 6-8 reps.)
- Gående utfall med stang (2 sett med 10 skritt på hvert bein, på hvert sett)
- Sidehev med manualer (3 sett med mellom 8-12 reps.)
- Foroverbøyd sidehev med manualer (3 sett med mellom 8-12 reps.)

Gående utfall med stang

 

Økt 2: Bryst og biceps
 
Varm godt opp, og start så med: 
- Benkpress med stang (3-4 sett med mellom 5-8 reps.)
- Skråbenk med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 reps.)
- Stående bicepscurl med EZ-stang (3 sett med mellom  5-8 reps.)
- Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 8-10 reps.)

 Avslutt med tre sett med dips, og så mange reps. du klarer på hvert sett. Klarer du lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte og ekstra vekt. 

Bicepscurl med EZ-stang!

Ha en hviledag i mellom!

 

Økt 3: Rygg, triceps, og mage

Varm godt opp, og start så med: 
- Pullups (3-4 sett med så mange reps. du klarer på hver. Klarer du lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte og ekstra vekt.) 
- Markløft med manualer (3-4 sett med mellom 6-10 reps.)
- Stående roing med stang (3 sett med mellom 8-12 reps.)
- Franskpress (3 sett med mellom 8-12 reps.)
- Dips (2-3 sett med så mange reps. du klarer. 
Klarer du lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte og ekstra vekt.) 

 Avslutt med rugghev og benhev, og 2 sett på hver og med så mange reps. du klarer på hvert sett. 

Dips med vektbelte


Økt 4: Skuldre (del to), og legger 

Varm godt opp, og start så med: 
- Sidehev med manualer (3 sett med mellom 6-8 reps.)
- Fronthev med én vektplate (2 sett med mellom 8-12reps.)
- Stående tåhev (1-2 sett med så mange reps. du klarer på hver)
- Foroverbøyd sidehev med manual (2 sett med mellom 8-12 reps.)

Avslutt med Geriljakardio eller annet høyintensivt arbeid på tredemølla.


Fortsatt God Jul, men la oss bygge helårskroppen nå!! 
Cornelis
 
#Nettavisen #trening #GodJul #jul #treningsbloggen #trene #CornelisElander  

Julaften utfordring: Hvor mange klarer du?


Det er jul, og det er klart for god mat, gaver, og en fredfull tid med venner og familie. Likevel; før vi setter kniven og gaffelen i ribba har jeg en utfordring for deg som jeg håper (og tror) du tar på strak arm: 

#CornelisUtfordring
Dagens utfordring fra Hollywoodtreneren er rett og slett bare følgende: hvor mange push- og situps klarer du?

Kjør så mange du klarer, mens du for eksempel ser på "Tre nøtter til Askepott" denne julemorgenen! 

Stå på, og riktig God Jul! 
Cornelis


#Nettavisen #trening #GodJul #Norge #CornelisElander

Derfor feiler nyttårsforsettene dine!


Vi går mot slutten av året, og om noen få dager ringer vi et nytt år inn. Med dette følger gjerne også de sedvanlige "nyttårsforsettene", mens jeg skal her forklare hvorfor jeg rett og slett mener dette blir oppskriften på "failure"... 

Les mer på: Corneliselander.com

Antiklimaks
Mange av oss har nemlig planer om å bli en "ny og bedre" versjon av oss selv i det nye året, og de vanligste forsettene er vel gjerne at man skal begynne å trene, spise sunnere, eller for eksempel slutte å røyke. Å tro at den beste oppskriften på dette da er å satse på at den nye og [mye] bedre versjonen av deg selv vil våkne opp første nyttårsdag, mener jeg imidlertid blir oppskriften på "failure". 

Nyttårsaften er nemlig for de fleste synonymt med mye fest og moro, så at 1.1.2015 blir den mest produktive og "riktige" dagen å starte ditt nye liv på mener jeg er veldig uheldig og potensielt kan gjøre mer skade enn godt. Man har jo da fra dag én startet det nye året på feil måte, og jeg er redd du vil føle dette som litt "antiklimaks" og ødelegge dine nye "spirit" allerede fra første stund. Planen er kanskje å stå opp på andre siden av nyttårsfeiringen med nytt mot og mening, mens du nok i realiteten heller kommer til å karre deg bort til nærmeste kjøleskap for påfyll av ny usunn mat og drikke...

I tillegg er jeg også en motstander av å gå fra en ekstrem ting til den andre, og vi vet av erfaring at de som for gjerne starter opp "hardt og gæli" med trening i januar og februar aldri opprettholder jevnlige og gode treningsrutiner året igjennom! 

Tren hardt, kort, hyppig, og riktig!
Mitt etterhvert velkjente motto for ordentlig god kroppsform er altså at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og hyppighet er nemlig for folk flest kanskje det viktigste stikkordet å tenke på når det kommer til trening. Man kan nemlig trene med selv verdens beste treningsprogram og så hardt og tøft en bare vil, men trener man også ikke ofte nok så vil man aldri få det til!

Derfor råder jeg deg til å ta på deg joggeskoene og starte treningen allerede i dag! Tanken bak nyttårsforsettene er i prinsippet god, mens de i den virkelig verden gjerne har liten effekt. For der ute er det å tro på nyttårsforsetter rett og slett det samme som å tro på julenissen... 

God Jul, og husk altså å trene litt også nå i jula!
Cornelis
 
#Nettavisen #trening #treningsbloggen #CornelisElander #CornelisUtfordring #bilder #trene #GodJul 

Er det greit å være feit?Tjukk, feit, eller overvektig. Er det greit å være det, eller bør vi alle ta ansvar, og spise sunt og trene regelmessig? 

Les mer på: Corneliselander.com

Med rundt 1.000.000 overvektige i Norge, og rundt 100.000 som sliter med ekstrem overvekt og fedme er det klart dette koster, og vil koste, samfunnet mange, mange milliarder i tiden framover. Ei heller er vi som nasjon eller folk tjent med å ha en befolkning som stadig kommer i dårligere og dårligere form. Så er det da greit å være overvektig? Er det å innta flere kalorier enn du forbrenner ok, eller bør vi nå kunne forlange at alle tar ansvar for egen kropp og helse?

Følg meg gjerne også på Facebook! 

Daglig prøver jeg, blant annet gjennom min egen #CornelisUtfordringInstagram og gjennom intervjuer og saker i radio, tv, og magasiner (som her på Side3) å promotere en sunn og mer "fit" livsstil for folk flest. Om du spør meg om det er "greit" at folk er ute av form, og eventuelt har noen [eller mange] kilo for mye, så vil svaret mitt selvsagt alltid være at jeg gjerne skulle ha hjulpet dem det gjelder med å oppnå det som måtte være deres "idealvekt". Likevel må ikke vi trenere glemme at det kan ligge mange forskjellige historier bak noen kilo for mye, og vi skal også være forsiktig med å ta alle under én kam og for eksempel påstå at det kommer av "giddalaushet". På samme måte som mange sliter med å gå opp i vekt og legge på seg, er det også mange der ute som av ulike årsaker sliter med å gå ned/holde en "riktig" vekt.

Les også: Lyst på stram mage? 

Dette var også noe jeg fikk bekreftet da jeg tidligere i høst skrev innlegget;  "Overvektig? Da vil jeg høre fra deg!", der responsen var helt enorm! Jeg satt i uker i etterkant og leste rørende emails fra personer som fra over hele landet hadde sendt inn sine mest personlige og dypeste hemmeligheter. At problemene bare skyldes litt for dårlig egeninnsats og noen måltider for mye dør selvsagt på sin egen urimelighet. De færreste synes nemlig det er skikkelig gøy å være veldig overvektig, og de fleste prøver faktisk å gjøre noe med det...

Likevel må vi, og særlig personer som meg som jobber med dette, også ha forståelse for at kanskje ikke alle heller har et stort ønske om å bli veldig tynn, og det må vi også ha respekt for! Hadde vi alle også vært like tynne og sett like ut, så ville også verden sett veldig, veldig kjedelig ut.. Og forøvrig er ikke det å være tynn nødvendigvis det samme som å være sunn...

Selv ønsker jeg bare å få hjelpe så mange som mulig med å nå det som måtte være deres idealvekt, enten dette skulle være å gå opp eller ned i vekt. Jeg er motstander av typiske "sulte-dietter", og liker heller selv å promotere en proteinrik kost og hard trening - for en sunn og sterk kropp! Likevel skal jeg også ha full forståelse for deg som kanskje ikke er så interessert i å forandre noe som helst med egen kroppsform eller størrelse - enten du måtte ha noen, eller mange, kilo "for mye". 


For nei, jeg mener ikke det er greit å være feit. Jeg mener det faktisk er en menneskerett!
Cornelis 


WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #meninger #trening #treningsbloggen #CornelisElander

Trening og sex


Jeg blogger hovedsakelig, som mange av dere allerede vet, om trening, riktig kosthold, og litt om hvordan jeg ellers hjelper mine klienter i hverdagen. Det er imidlertid én ting jeg aldri kommer til å blogge om... 

Les mer på: Corneliselander.com

Sex
I går mottok jeg en forespørsel i kommentarfeltet fra en innsender som lurte på om jeg ikke kunne blogg litt om sex. Personen lurte på om ikke dette var bra trening (noe det forøvrig er), og ville derfor gjerne høre mitt syn på saken. Temaet er interessant, og det er sikkert mange av dere som gjerne vil vite hvor mye man forbrenner ved slik aktivitet og mine anbefalinger, tips, etc. 

Det kommer jeg imidlertid aldri til å skrive om.. 

Bakgrunnen for dette er at det allerede finnes et hav av andre blogger der ute som skriver om emnet, og flere av disse er sikkert også mye mer erfarne og flinke på området enn det jeg er.. Jeg velger altså heller å skrive om det jeg har peiling på, og kaster meg derfor ikke på bølgen om å skrive om sex. Og det selv om sex selger, og det sikkert ville dratt mange klikk...

God lille-lørdag, og husk å trene i kveld ;) 
Cornelis 

Dette vil redde deg denne jula...

For deg som kun ønsker, eller har muligheten til, å benytte deg av noen enkle hjelpemidler hjemme har jeg her samlet sammen åtte av mine personlige favoritter for deg å benytte jula igjennom. Benytter du deg av disse enkle, men effektive, øvelsene vil nemlig kroppsformen og jula bli reddet!

Følg meg også gjerne på Instagram

- Pushups (eventuelt med beina på benk/kasse)
Flott og lett tilgjengelig øvelse, som bare blir enda bedre om du også plasserer føttene dine på en liten forhøyning! 

Husk å holde en rett linje fra topp til tå, og ikke la hofte, mage, og midje "falle" ned mot underlaget!

- Side-, front-, og foroverbøyd sidehev (med manualer eller treningsstrikk) 
Her liker jeg å kjøre alle tre øvelsene sammenhengene, rett etter hverandre, og gjør slik disse tre øvelsene om til én. Kjør da for eksempel 6 repetisjoner på hver øvelse, under hvert sett, og kjør 2-3 runder på dette.

Sidehev, fronthev, og foroverbøyd sidehev - her vist ved hjelp av en treningsstrikk.

Følg meg også gjerne på Facebook

- Rygghev (for eksempel på en Swissball
)
Om det er noe vi nordmenn trenger å trene mer av så er det rygg! Klart knebøy og markløft vil være gunstig og fordelaktig å benytte, men er det slik at vi alle har mulighet til å trene disse flotte baseøvelsene for eksempel hjemme? Trolig ikke, og mitt personlige ønske er å få ALLE nordmenn til å bli mer aktive, og da er dette en flott, og for mange viktig øvelse å ha med. Nettopp så man (etter hvert) lettere klarer å kjøre gode, tunge øvelser som knebøy og markløft!

- Dips på benk/kasse
Dette er særlig en gode øvelse for dere damer der ute som ønsker å trene bort, eller motvirke, det såkalte "grevinnehenget". For JA du kan trene det bort, og NEI det gir deg ikke store overarmer av den grunn!

- Bicepscurl (enten med manualer eller treningsstrikk) 
Her er det mange som gjerne sier; "Men Cornelis, jeg har ikke tilgang på vekter". Mitt svar er da veldig enkelt; fyll opp for eksempel to bøtter med vann, og vips så har du de to tunge manualene du trenger!

- Cornelis Planke Pushups på Swissball 
Min selvkomponerte øvelse som mikser planken og pushups, og lar det hele skje med en Swissball inkludert, slik at det også utfordrer balansen din. Planken blir ofte, utifra EMG-målinger, sett på som en av de beste mageøvelsen, mens jeg personlig mener at denne er enda bedre, og det av den enkle grunn at det rett og slett angriper flere muskelgrupper samtidig! I tillegg er den altså også ypperlig å benytte seg av enten man er hjemme, eller ute på reise! 

- Crunches på Swissball 
Crunches er mye bedre enn vanlige situps, og for en enkel og grei måte å få inn litt arbeid på magemuskulaturen i hverdagen (mens en for eksempel ser på tv i stua) er dette en god øvelse å kjøre! 

- Statiske knebøy 
Denne kan ikke erstatte vanlige knebøy, men kan fint være et supplement, eller en ypperlig øvelse å variere med. Personlig mener jeg nemlig at variasjon er et viktig nøkkelord mange av oss trenere glemmer å tenke på, og selv verdens beste øvelse kan fort bli overflødige og lite nyttige om den benyttes for ofte eller mye!

God jul, men husk [også] å trene folkens!!
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #Side2 #Side3 #trening #treningsbloggen #CornelisElander #CornelisUtfordring 

4 ting du trolig ikke visste om meg...

Her er fire ting du trolig ikke visste om meg:

1. Jeg var medlem av en sjakklubb som liten...
Ja, jeg har til og med pokaler å vise til :) 

2. Jeg gikk fra 1-9 klasse på samme skole som Jens Stoltenberg, Nicolai Cleve Broch, Jon Almaas, og noen av kongebarna i dag går; Rudolf Steinerskolen 


Følg meg også gjerne på Facebook!  


3. Jeg er oppkalt etter Cornelis Vreeswijk...
(og siden har jeg gjort alt i min makt for ikke også å ligne på ham ;) )

4. Jeg fløy for første gang som 17åring! 
Alle i min nærmeste familie er redde for å fly, og jeg vokste derfor opp med å kjøre Europa rundt på biltur. Ca. 1mnd. pleide vi hver sommer å være på tur, og det var altså ikke før jeg begynte på videregående skole (og skulle på klassetur til Italia) at jeg satte mine føtter på innsiden av et fly... Siden har jeg dog "made up for it", ved å være på vingene og ute og reist så å si hver eneste måned året rundt... 

God lørdag fra trener´n i Cali :) 
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#trening #iform #treningsbloggen #Nettavisen #CornelisElander #lørdag #helg #blogginnlegg #fitness #trener 

Dagens øvelse: EN ARMS TRICEPSPRESS


Flott øvelse som både isolerer og tar veldig godt på det som faktisk opptar mesteparten av overarmene, triceps.

For mange er store og/eller sterke armer viktig eller ønskelig, og her er en av de beste måtene du kan oppnå nettopp dette på. Én arms tricepspress (over hodet) er nemlig en av de beste måtene å bygge store, sterke overarmer på. Og husk; overarmene dine består [prosentvis] av mer triceps- enn biceps muskulatur...

Følg meg også gjerne på Facebook!

Slik gjør du: Grip tak i en hantel og hold den med strak arm opp over hodet. Støtt overarmen med den andre ledige hånden, og senk manualen eller vekten ned og bak hodet, før du igjen presser kontrollert tilbake til utgangsposisjon og full utstrekk. Avhengig av ønske og mål kan reps antallet ligge i størrelsesordenen 4-5 på det minste, og opp mot 10-12 på det meste.

Les også: Slik får du store armer!

Stå på, og god helg! 
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM 


#Nettavisen #treningsbloggen #trene #bilder #helg #fredag #hverdag #innlegg #blogginnlegg #Norge #weekend #gym #trene 

Fem ting PT´en din ikke vil høre

Fem ting PT´en din ikke vil høre: 

1. - Nå skal det bli godt med en burger (etter endt økt)
Nei. Bare, nei. Og om du virkelig må spise slik mat så fortell det i hvert fall ikke til oss... :) 

2. - Jeg skal trene skikkelig bra de nærmeste ukene, så jeg kan ta meg fri og slappe av igjen. 
Nei, vi prøver å formidle treningsglede, og få deg til å fortsette (enten med oss, eller på egenhånd), og da er det jo litt trist om du trener deg opp i god form for så å "kaste det bort" ved å droppe å trene videre. Eller hva mener du? 

Følg meg også gjerne på Facebook!

3. - Hvis jeg trener skikkelig bra med deg kan jeg drikke og feste masse i helgene, right?? 
Et overdrevent alkoholkonsum ødelegger og skader like mye selv om du trener, og i tillegg ødelegger du mye av det du potensielt kunne ha oppnådd... 

4. - Hvor får jeg tak i *********?
Jeg er motstander av doping og alt som har med ulovlige preparater å gjøre, og ønsker å formidle hvordan man kan oppnå sinnsykt bra resultater på en sunn og riktig måte, ved hjelp av riktig, hardcore trening + sunn kost. Det samme tror jeg går for de fleste andre i mitt yrke, og ingen trenere ønsker å bli spurt om slike ting av sine kunder. Det skaper bare en ukomfortable stemning for alle, og jeg råder deg som sagt til å holde deg unna alt som har med ulovlige, farlige preparater å gjøre (enten du spør meg om det eller ei). 

5. - La oss bare kjøre på, selv om det gjør litt vondt!
Nei, har du smerter og skader må vi ta hensyn til det, og du er ikke tjent med å fortsette å kjøre på hardt med en kropp som svikter eller sliter. La oss heller sammen finne ut av hva grunnen[e] til problemene skyldes, og tilpasse treningen/hverdagen din deretter! 

Stå på folkens, og kos deg med riktig tilpasset trening for deg og dine behov (og ikke hva som måtte passe for alle andre), da det er derfor du eventuelt engasjerer en trener. Samarbeid med han eller henne, og få hjelp med å nå den beste versjonen av deg selv! Let´s go!! 

Hilsen fra trener´n din i Hollywood :) 

www.corneliselander.com

#Nettavisen #treningsbloggen #trening #iform #trene #godmorgen #CornelisElander 

Denne feilen må du IKKE gjøre...

Hva man veier er gjerne første måleenhet og "beviset" på om man har fått til noe eller ikke for mange. Problemet er bare at dette i virkeligheten er det siste du virkelig bør fokusere på... 

Les mer på: Corneliselander.com 

- Vekt er alt
For mange er vekt alt, og om man enten har som mål å gå opp eller ned i vekt, er dette gjerne hovedfokuset til de aller fleste. Problemet er bare at dette er å starte i helt gal ende, og å måle framgang/progresjon kun utifra hva badevekten til enhver tid måtte vise er trolig det siste stedet du bør ha fokuset ditt. Ikke bare kan dette fungere som en feilslått stressfaktor (og slik faktisk gjøre at du ytterlige går i feil retning), men det er heller ingen god identifikasjon på hvordan kroppsformen din faktisk utvikler seg over tid. 

Hvor mye man løfter i forskjellige øvelser kan heller være med på å gi deg et bilde av egen utvikling, mens hvor vektnåla til enhver tid stopper ikke gjør det!

Det er bare et tall
Vår egen kroppsvekt er nemlig bare et tall som ikke nødvendigvis sier noe om den generelle kroppsform, og mange kan for eksempel legge på seg, men likevel oppleves slankere/mer fit! Jo mer styrke du trener (som jeg personlig mener er beste vei både til størrelsesreduksjon [som jeg liker å kalle det] og muskelvekst) jo lettere er det nemlig at du også "legger på deg" - selv om du både føler deg, og andre opplever deg, "slankere". 

- Kast badevekten ut av vinduet! 
En av mine faste fraser overfor klientene mine her i Hollywood er nemlig at man bare "kaster badevekten ut av vinduet!" først som sist! Vekt er nemlig bare et [uvesentlig] tall, og ikke der hovedfokuset ditt bør ligge. Det du heller bør ha fokus på er å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og det er først da du virkelig vil kunne oppnå dine egne mål - uansett hva vekten måtte mene om dette.  

Så stå på, og husk å laste opp dine mest sporty bilder på Instagram med #CornelisUtfordring Gleder meg til å se dine bilder!

Cornelis  

#Nettavisen #treningsblogg #blogger #CornelisElander #trene #iform #innlegg #hverdag #nedivekt #oppivekt #byggemuskler #trening #bilder 

 

- Én ting jenter hater at vi gjørDet er særlig én ting jenter/damer liker dårlig at vi menn/gutter gjør på treningssenteret... 

Følg meg også gjerne på Facebook!  

Jeg skrev i går litt om gym etiquette her på bloggen, og hva man aldri må gjøre på et treningssenter.  Under et av punktene tok jeg opp dette med at man "ikke må stå i grupper, og glo på andre". Innlegget skapte masse debatt og tilbake- meldinger, og en gjenganger i svarene er at særlig kvinner er lei av å bli glodd/stirret på av oss menn, mens de prøver å trene. Som innsender "F" skriver i kommentarfeltet "det er ikke kult at du stirrer selv om du synes jeg eller jente ved siden av meg er pen". 

Kjøttmarked 
At treningssentre ofte kan fungerer litt som et "kjøttmarked" er ingen nyhet, og jeg tror nok mange faktisk møter sin neste/nye partner der. Personlig ser jeg ikke noe problem med det da det er tydelig at man i hver fall har én interesse til felles... Likevel er det viktig, og særlig av ren dannelse fra oss menn sin side, at man ikke gjør andre ubekvemme ved å stå og stirre. Ser du noen du liker/har lyst til å bli bedre kjent med, så blir du sikkert også det [etter hvert]. Men gjør det på en naturlig, og dannet måte, og ikke sjekk opp folk mens de sitter og trener på et apparat, eller spurter for harde livet på tredemølla. Mange liker å vise seg fram og er svært komfortable på treningssenteret, mens mange også ikke er det. Så om du får med deg at det er et annet medlem på senteret du synes er flott/sprek, så gi det tid. Om du trener over en lengre periode, og kjemien er der, så treffes dere helt sikkert på vei ut eller inn en dag. Men stå ikke og glan på jentene! 

Cornelis :)  


#Nettavisen #trening #treningsbloggen #blogg #trene #iform #CornelisElander #hverdag  

Dette må du ALDRI gjøre på et gym!

Kjapp guide til gym etiquette

Her er en kjapp oversikt over ting du bør, og IKKE bør gjøre på et helsestudio...

Les mer på: Corneliselander.com

- ikke oppta flere apparater på én gang

- det er helt greit å svette når du trener, men tørk det opp etter deg!

- ikke sitt og les i magasiner eller sjekk mobilen din, MENS du sitter og opptar et apparat! Stepp til side, og la andre bruke treningsutstyret!

- Det er helt greit å la folk trene i mellom settene, men la det være opp til den som benytter utstyret om det er greit. Ikke spør en som for eksempel trener tunge knebøy om du kan "work in", for så å måtte lempe alle vektene av og på. La folk få trene de få settene de trenger i fred, men vær heller ikke den som "holder av" et apparat over lang, lang tid. Skal du trene knebøy, markløft, utfall, osv. og alt i ett og samme apparat - ta en liten pause i mellom øvelsene og la andre slippe til! (om gymmet er veldig opptatt). Er du imidlertid den eneste på gymmet er det bare å kjøre på!

Følg meg også gjerne på Facebook!

- Ikke stå i grupper, og glo på andre. Husk at dette kan være ubehagelig særlig for nye medlemmer, eller folk som kanskje aldri har trent tidligere, så ikke vær den som gjør at folk ikke fortsetter å trene!

- Ikke kast vektene i bakken når du er ferdig (nei, dette får IKKE deg til å se tøff og sterk[ere] ut...

- Sett utstyret tilbake på plass! Jeg husker at Elixia i "gamle dager" pleide å ha et skilt som lød; "å rydde opp etter deg er OGSÅ en del av treningen".. (Noen som vet om de fortsatt har dette oppe? :) )

Og til slutt; - Aldri, ALDRI, gjør narr av andre

Generelt er det altså akkurat samme normer og regler som fungerer på et gym som hvor som helst ellers i samfunnet. Vær høflig, og oppfør deg overfor andre slik du ønsker at andre skal oppføre seg overfor deg!

Stå på!
Cornelis

#trening #Nettavisen #blogg #søndag #trene #CornelisElander

Svensk er best!


HollywoodTreneren er i New York denne uken, og hva jeg ser og gjør der vil du se mye mer av på bloggen her framover.. Første stopp gikk imidlertid til en av Manhattans mange svenske kafeer, Fika, på Upper West Side. 

Følg meg også gjerne på Facebook

Fika [fee:kah]
Fika er en svensk kaffekjede som ved 11 utsalgssteder Manhattan over serverer New Yorkerne svenske godbiter i form av havregrøt, svensk sjokolade, og ikke minst deres egen signaturkaffe. Er du i byen, og lysten på noe sunt, skandinavisk og søtt er DETTE virkelig et sted jeg anbefaler på det sterkeste! 

"At FIKA, the ambition is clear. Making sure the time you spend with us leaves you smiling and fulfilled. Everything we serve is made in house, by hand, with the highest quality and care in mind. Whether you are stopping by for your daily breakfast, sitting down for a business lunch, or treating yourself to an afternoon pastry and caffeine kick - we commit to making it one of the best moments of your day." 
- Fika, New York

Blant de mange tingene de serverer er særlig kaffen deres "tradisjonsrik, svensk kaffe brent og malt i Brooklyn" (så ikke den komme :) og noe de tar stor stolthet i. Selv er jeg kanskje ikke akkurat mest imponert over kaffen deres, men den er likevel den beste skandinaviske kaffen du vil finne i NYC. Og det av den enkle grunn at det også er den eneste... :) 

Cornelis i NY 

Lyst på stram mage før jul?


Her er listen med tipsene som vil kunne gjøre at du oppnår en stram og trent mage, og det selv før jul og nyttår! 

Følg meg også gjerne på Facebook!

En av de største "gladnyhetene" du først og fremst bør tenke er at du trolig trener magen for mye i dag. Vi nordmenn trener og beveger oss [generelt] ikke nok, men når man først setter igang er det gjerne bare magen som får kjørt seg. Og det til liten, eller ingen nytte. En stram og trent mage kommer hovedsakelig av et riktig kosthold, ved siden av å trene hele kroppen hardt og riktig, og å trene én million situps hver dag er imidlertid ikke veien å gå.

De beste øvelsene
Jeg vil i dag starte med å inkludere de viktigste og mest grunnleggende øvelsene du kan ha med i et godt treningsprogram, og det er imidlertid ikke de rene "mageøvelsene" som står øverst på listen! Flere studier har nemlig indikert at for eksempel tradisjonelle situps er noe av det mest bortkastede du utfører på treningsstudioet, og enda verre mener jeg personlig at for eksempel de såkalte "ab-crunches" maskinene er. Likevel ser jeg stadig vekk mange benytte seg av nettopp disse verden over, og det selv om det verken gir noen stor helsegevinst eller nødvendigvis de mest synlige resultatene [på magen]. 

Riktig og hard trening av underkroppen

Som jeg tidligere har uttalt vil imidlertid korrekt trening av underkroppen kunne være med på at du lettere oppnår hypertrofi, eller muskelvekst, og skal magerutene fram må nettopp dette til skal du få fettprosenten ned, og få definisjonene fram. Så isteden for å anbefale deg til å trene masse isolert magetrening vil jeg heller råde deg å trene med en av de beste base- øvelsene (og en av mine personlige favoritter) nemlig tunge knebøy. Ikke bare vil dette kunne være med på å styrke ryggen, beina, og nær sagt hele kroppen, men jeg vil også tørre å påstå at dette er en av de aller beste måtene også å styrke mageregionen på! 

Slik gjør du:
 Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og aldri på nakken! Stå med litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil startposisjon, og tærne pekene lett utover. Press rumpa ned og bak- over, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

Øvelsen kan utføres enten uten vekter, med en vekstang, eller du kan for eksempel kjøre en frontbøyvariant der du holder en vekt (eller noe annet litt tyngre du måtte hendig) med et godt grep foran på brystkassen.

Les også: 30 knebøy, og du får reise gratis!

Cornelis Planke Push-ups på Swissball
Min egenkomponerte planke som angriper blant annet; brystkasse, skuldre, triceps, ryggen, og stort sett hele kroppen. Denne er ekstremt effektiv og bra også for mage og core, og personlig mener jeg dette er en ypperlig øvelse som du kan trene like enkelt enten du er på ditt lokale gym eller ute på reise. Alt du trenger av utstyr er kun en oppblåsbar treningsball, og derfor er denne øvelsen nettopp ypperlig å benytte nå juletiden igjennom. 


Slik gjør du:
Plasser kroppen i vanlig pushup posisjon, men med føttene på en Swissball og ikke på bakken. Dette gjør arbeidet hardere, da ballen (i motsetning til underlaget) ikke står stille, slik at du her også må jobbe med balansen under utførelse. Kroppen skal ligge vannrett i grunnposisjon, med armene strake. Det er også viktig at mage, hofte, og overkropp ikke synker ned mot underlaget, men holdes oppe uten at du likevel skyter rumpa i været! Hold så planken så lenge du klarer (prøv for eksempel å få til 20-30 sekunder til å begynne med). Ta så noen pushups for "avveksling" (for eksempel 10-15reps.) før du løfter deg tilbake til plankeposisjonen, og holder videre. Hold så planken igjen så lenge du klarer - til full utmattelse. 

I tillegg til disse harde, gode øvelsene vil det å generelt bare ta seg en gåtur også være noe av det mest effektive og smarte du kan gjøre for å få på plass en stram mage, og noe som jo også er lett tilgjengelig for de aller fleste. I tillegg kan det være greit å tenke på at det å stresse ned kanskje vil kunne være den enkleste, og beste, måten å få ned magemålet på. Og det kan det jo være litt greit å ha i bakhodet nå en stressende mandag morgen... 

God ny treningsuke fra Hollywood!

Cornelis

Sjekk forresten også ut #CornelisUtfordring på Instagram der du både kan finne inspirasjon og motivasjon fra andre likesinnede som har tatt utfordringen min om å bare bruke kroppen litt hver dag! Heng deg på i dag! 

#trening #mandag #Nettavisen #treningsbloggen #CornelisElander