hits

oktober 2016

Treningsprogram for å gå ned i størrelse


Det er klart for programmet som vil passe for deg som ønsker å gå ned i vekt og eventuelt størrelse

bestill_treningsprogram

Programmet for deg som ønsker å gå ned i vekt og størrelse
Når det gjelder å gå ned i vekt, eventuelt størrelse, ligger hemmeligheten hovedsakelig i et riktig kosthold bestående av nok protein, riktig fett, og moderat med kjappe halvfabrikater og ikke minst styre unna sukker. For å gå ned i vekt må en da selvsagt sørge for at energiinntaket kommer under det reelle dagsforbruket, mens en for å oppnå en strammere kropp også MÅ sørge for å trene riktig og hardt nok. Her er da programmet for deg:


TRENINGSPROGRAM FOR Å GÅ NED I VEKT OG EN STRAMMERE KROPP:

bestill_treningsprogram


Økt 1: Bein og kardio
Varm godt opp med minimum 10min. på tredemølle eller sykkel, og starter så med:
- Knebøy med manualer eller stang (4-5 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Bulgarsk utfall med manualer (4 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Leg curls (3-4 sett med 15-20 repetisjoner på hver)

Avslutt så med 15-20 minutter på sykkel eller tredemølle med opp mot 70% prosent av maksimal hjertefrekvens (moderat hardt arbeid)

Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp!

Økt 2: Overkropp og mage/core
Varm godt opp før du så starter med:
- Skråbenk med manualer (4 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Flyes/kabel kryssovertrekk (4 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Crunches på Swissball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
- Bicepscurl med manualer (4 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Side-, og forøverbøyd sidehev med manualer eller treningsstrikk (3 sett på hver øvelse, med mellom 8-12 repetisjoner på hver)

Avslutt så med to runder på «Cornelis planke-push-ups på swissball»

*** Ta én dag fri i mellom***

Økt 3: Kardio og mage
Varm godt opp med 5min med rolig tempo på tredemølla før du så øker tempoet og intensiteten opp til moderat, hurtig tempo [opp mot ca.60-70% av maksimal hjertefrekvens], og fortsett med dette i ytterlige 10-15min. Kjør så:
- Crunches (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
- Benhev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt så med 10-15min på enten tredemølla eller sykkel

*** Ta en dag fri i mellom***

Økt 4: Overkropp og kardio
Varm godt opp på tredemølla i 10min. før du så starter med:
- Nedtrekk (4 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
- Stående roing (4 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
- Enarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
- Dips på kasse eller i apparat (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
- Rygghev på Swissball (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt så med rundt 10min. på tredemølle eller sykkel med moderat, høyintensivt arbeid

- Cornelis

@corneliselander på Instagram

HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM
#Nettavisen #trening #treningsprogram #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #Halloween #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Disse skal forandre det norske landskap


Les også mer på: Corneliselander.com

TeamCornelis er nå i gang, og i tiden framover vil du se ganske mye spennende (blant annet i media) rundt dette prosjektet, som er ment for å motivere flere nordmenn til å trene [mer] og å spise sunnere. Som jeg beskrev i gårsdagens innlegg trenger vi mer fokus på kosthold og trening - IKKE mindre - og jeg har da vært så heldig å få med meg en sporty gjeng som skal representere mitt arbeid, budskap, og ideer i Norge gjennom #TeamCornelis 

Les også: Iform med Cornelis

Her er en kort presentasjon av damene jeg har vært så heldig å få med meg, og så håper jeg at du følger dem alle, og ikke minst sjekker innom for å se hva vi skal gjøre i tiden framover - tro meg dette blir STORT og SPENNENDE!

- Cornelis
----------------

Her er damene jeg har fått med meg:

@missnodeland
Mitt navn er Janne Nodeland, og jeg er 49 år, singel, og bor i Kristiansand med mine to barn på 20 og 13 år. til daglig jobber jeg som veileder i NAV, og startet å trene med styrke i januar 2015. Jeg hadde før dette aldri satt mine bein på et treningssenter, men så, i en alder av 47 gikk jeg igang. I dag trener jeg styrke 5-7 ganger i uken, og litt cardio ved siden av. Jeg er interessert i å holde kroppen i form og beholde muskelmasse med tanke på en bedre helse, og er opptatt av et sundt og godt kosthold. Jeg er et eksempel på at alder ikke er noen hindring, og at det aldri er for sent å starte :)

Jeg ønsker å være med i #TeamCornelis for å motivere deg, og vise at familie, jobb , barn og alder aldri er noen hindring for ikke å holde seg i form.
Jeg har i dag ca. 900 følgere på insta og facebook, og håper og tror jeg kan inspirere mange med mine bilder og oppdateringer. Du kan også gjerne følge meg @missnodeland@annepanne84
Jeg heter Anne, og er en livsglad jente på 32år med to gutter på 5 og 9 år. Jeg jobber som sykepleier, og hverdagen er traval med alt for få timer. Jeg har også en gang veid alt for mye.... Alt ble tungt, dårlig helse, og lite energi. Så tok jeg tak i livet mitt. Jeg gikk ned 30 kilo, fikk tilbake energien, og fikk en bedre hverdag. Jeg ønsker ikke å komme tilbake i samme situasjon, og derfor trener jeg. I tillegg har jeg en fysisk krevende jobb som til tider også er psykisk krevende - så jeg trener for å beholde god helse, samt en bedre psyke.

Det er forsket mye på fysisk aktivitet og psykisk helse, og jeg ønsker å være med på #Teamcornelis fordi jeg mener fysisk aktivitet er viktig! Man ser på barn nå mot tidligere at det i større grad preges av fedme og inaktivitet, og dette bør det settes en stopper for!
Det handler om prioriteringer for å rekke det man synes er viktig, og jeg håper du vil følge meg @annepanne84


@jannicke32
Jeg heter Jannicke Sætre, og er ei trenings glad trønder jente. Jeg har alltid vært veldig aktiv, og drevet med flere former for idrett. Alltid likt å prestere på trening, og å sette meg mål for å nå dem - og jeg synes mestringsfølelsen er gull verdt. Personlig har jeg drevet mest med kondisjonstrening, og en av mine utfordringer har vært å gå fra å være tynn til å bygge mer muskler. Jeg ble rett og slett lei av å føle meg svak! Dette er imidlertid krevende og man må være tålmodig, men jeg gir meg ikke! Jeg har kommet et godt stykke på vei, og jeg elsker styrketrening og de resultater det har gitt meg. Jeg trener for å bli sterkere, bedre helse, og trening gir meg mye glede og ikke minst energi!

Jeg ønsker nå å være med i #TeamCornelis for å motivere andre til å oppnå bedre helse, og å få treningsgleden tilbake. Rett og slett gjøre Norge til et sprekt og sundt land. Følg meg også gjerne @jannicke32!@treningsjentaaa
Jeg er 31år, og jobber i helsevesenet. Jeg har tidligere spilt håndball i 14år, og har nå drevet med styrketrening litt til og fra i ca. 4år. Jeg er veldig interessert i helse, trening og kosthold, og dette er også grunnen til at jeg ønsket å være med i #TeamCornelis - fordi jeg ønsker å motivere flere til å komme igang med aktivitet, trening, få et bedre kosthold, og en generelt sunnere livsstil. Følg meg også gjerne @treningsjentaaa! @jekl77
- Da er det offisielt i gang! Jeg er stolt av å ha blitt plukket ut til å være med dette, og sammen med resten av #TeamCornelis gjengen motivere nordmenn og gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen! Vi kan alle gjøre litt for å investere i helsa vår, enten det er dine 30 minutter daglig (som helse Norge oppfordrer til), eller om du er en mosjonist. Jeg ser på meg selv som en litt over snittet ivrig og halvsprø mosjonist, men har ikke alltid vært det. Jeg har alltid vært aktiv, men med åra var god mat og sofa veldig behagelig... Men for 2 år siden skjedde det noe. Jeg trengte et "fristed" i en hektisk og stressende hverdag - litt Me time!

Med familie, jobb, krav og forpliktelser.... Vi har alle våre ting, og det var da mine første manualer ble løftet. Siden den gang har jeg vært hekta. Kunne gjerne vært trekkspill jeg ble hekta på, men takk og lov ble det å være aktiv og løfte vekter :) Og det gav meg så mye; bedre humør, mer energi, mestring og kroppen endret seg. Sistnevnte er bare en bonus! Jeg investerer i morgendagen rett og slett, og ikke minst; for en "terapi"! For meg handler det om at jeg skal ha det gøy.. Det er gøy å trene og være aktiv, det er også viktig for meg å være et forbilde for liten og stor - så lenge man er fornuftig! Enten om det er å finne en lekeplass og ta noen få hangups og ha det gøy, eller det er å være på gym'n. Tkk til alle dere som heiet meg frem, og til Cornelis spesielt som har oppmuntret meg og gitt støtte og motivert meg det siste året! Jeg av alle med familie og full jobb vet at tidsklemma er vanskelig, men det skal faktisk ikke så mye til! Har du en bakke der du bor, ta deg et par intervaller for eksempel! Du vil beundre deg selv når du er ferdig, og det vil jaggu naboen gjøre også ;)

Jeanette, 39 år, småbarnsmamma. De som følger meg på IG og snap vet at min store lidenskap er å løfte vekter. Men deg som eventuelt vil følge meg vil også få en gode dose halvsprø og impulsive treningsøkter av for eksempel meg løpe på jorder, løfte tømmerstokker, klate på steinhauger, boksing, hjemmetreninger, yoga osv. osv. Tar gjerne en utfordring, og liker å teste ut nye ting! Følg meg også gjerne @jekl77! 


@linnbeateaunan
Hei! Jeg er ei dame på 37 år, og bor på Verdal i Nord-Trøndelag sammen med min samboer og to barn på 7 og 10 år. For ca 2,5 år siden bestod treningen min kun av løping flere ganger i uken, og jeg var tynn men ikke den med verdens beste selvtillit. Så overbeviste min samboer meg om å prøve styrketrening, og jeg fikk plutselig se hvordan kroppen min forandret seg på en positiv måte. Og jeg ble hekta!

Jeg fikk mer energi, overskudd, og bedre selvtillit. Jeg elsker å bygge muskler, trene, og jeg elsker å se resultater. Jeg trener målbevisst hver dag, og setter meg stadig nye mål. Jeg vil være med på #TeamCornelis for å hjelpe andre til også å finne treningsglede, og å bli den sunneste og beste versjonen av en kan bli! Fysisk aktivitet fremmer helse, det gir overskudd, livsglede, og bedre selvtillit. Følg meg også gjerne @linnbeateaunan!Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #treningsprogram #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Mitt treningsprogram


Ofte får jeg spørsmål om hvordan jeg selv trener, og her er svaret:


bestill_treningsprogram

Aldri likt
Førs og fremst vil jeg ta et veldig viktig punkt; jeg trener ALDRI likt! Med det mener jeg at hver treningsøkt har sine små variasjoner, og at en økt nær aldri ser helt lik ut. I tillegg følger jeg ikke noe slavisk program, og selv om jeg vet veldig mange liker å skrive "treningsdagbok" har dette aldri vært noe for meg. Fra jeg først begynte å trene har jeg i alle år tatt ting litt på sparket, og hva jeg føler for å trene den dagen. At dette ikke kan fungere for alle er jeg selvsagt klar over, men dette er hvordan jeg selv liker å gjøre det.

Faste dager
Selv om jeg altså tar ting litt som det kommer vet jeg også hva jeg trene i løpet av en uke. Og jeg har faste dager jeg vet at jeg SKAL innom. Dette vil si at jeg vet at jeg må ha minst én tung beindag, prøve å få aktivisert hver muskelgruppe minst to ganger i løpet av uka.

Cornelis´ treningsprogram:

Dag 1: Bryst og biceps
- Benkpress med stang (5-6 sett med mellom 5-8 repetisjoner)
- Skråbenk med manualer (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner)
- Bicepscurl med EZ-stang (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner)
- Bicepscurl med manualer eller vektstang (3-4 sett med mellom 5-8 repetisjoner)
- Flyes med manualer eller i kabelapparat
(3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)

Avslutter så med:
- Dips i friapparat, og med vektbelte

Dips

Dag 2: Bein
Varmer opp med 2-3 sett med leg extensions
- Knebøy med stang (5-6 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Markløft med stang eller manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Leg curls (3-4 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Stående og/eller stittende tåhev (3-4 sett med mellom 15-20 repetisjoner)


Markløft med stang

Les også: Slik bygger du en sterk brystkasse!

Dag 3: Skuldre og eventuelt mage
- Skulderpress med manualer eller stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Shrugs (4 sett med 6-8 repetisjoner)
- Sidehev med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Crunches (1 sett med så mange repetisjoner jeg klarer)
- Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)

Avslutt økten eventuelt med supersett på front-, side-, og foroverbøyd sidehev [med lav vekt], eller feks battling rope.

Battling rope

Dag 4: Bein [del 2]:
- Legpress (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Markløft med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Leg extentions  (3 sett med mellom 15-20 repetisjoner)
- Leg curls (3 sett med mellom 15-20 repetisjoner)

Avslutter eventuelt med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.


Dag 5: Rygg, triceps, og litt mage
- Pullups med vektbelte (4-5 sett med så mange repetisjoner jeg klarer)
- Stående roing (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Franskpress med EZ-stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Triceps pushdown i kabelapparat (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)


Avslutter så med:
- Rygg- og benhev (4 sett på hver)

Enarms tricepspress med manual over hodet

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #treningsprogram #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Vi trenger MER kroppspress!


Er det for mye fokus på kropp og helse i vårt samfunn i dag? Svaret er NEI!

Vi nordmenn blir stadig både tykkere, sykere, og i generelt dårligere og dårligere form. Samtidig går medieprofiler ut og applauderer at færre nå trener, og gir også inntrykk av at det er for mye fokus på sunn mat og trening i Norge i dag. Sannheten er imidlertid at tilstanden aldri har vært verre, og at vi faktisk trenger MER såkalt kroppspress!

Les også mer på: Corneliselander.com

Mer penger på sykdom og helse
Nå er ikke dette ment som et angrep på deg som eventuelt måtte slite med noen (eller mange) kilo for mye, men mitt ønske om å rette søkelyset mot den feilslåtte helsepolitikken og ekspertenes svada i norsk media. Nylig var det nemlig duket for debatt på NRK om slanking, overvekt, og helsetilstanden i Norge, og der sto mange av gjestene faktisk i ramme alvor og mente at vi har for mye fokus på sunn mat og trening i vårt land i dag... Samtidig ser vi altså at stadig flere og flere både blir tykkere og sykere, og mange ser ikke ut til å skjønne alvoret av situasjonen vi faktisk er oppe i. Derfor mener jeg altså at vi kunne ha hatt godt av litt mer "kroppspress", sunn mat og drikke!

Les også: Slik får du stram mage

Jeg skriver "kroppspress" fordi jeg selvsagt ikke er for å fremme et press som kan lede til spiseforstyrrelser, depresjon, angst, eller andre former for psykiske lidelser, men er det å fronte et sunt kosthold, eller å ha fokus på helse og trening å være med på å presse fram krokodilletårene om såkalt kroppspress? Vel, da kan du bare "sign me up"!

Les også: Kom iform!

Vi blir bare tykkere og tykkere
Verdens helseorganisasjon har nemlig sagt at 3 av 4 norske menn kommer til å være overvektige i nær framtid, og direktøren for Folkehelseinstituttet [FHI] gikk også nylig ut og sa at det er for dårlig tilgang på sunn mat i Norge i dag. Når man da også ser på deres egen statistikk, ser heller ikke framtiden nevneverdig lys ut. Igjen referer jeg her til debatten på statskanalen, der en representant fra nettopp FHI la fram et svært mørkt bilde av helsetilstanden i Norge i dag.

Jeg har også gjentatte ganger beskrevet denne problemstillingen her på bloggen, og hvorfor det er så kritisk at vi tar affære nå! Vi kan rett og slett ikke fortsette å leve i boblen om at vi alle er så friske, og trener så mye - for statistikk, og ikke minst utgiftspostene fra blant annet statsbudsjettet, vitner nemlig om noe helt annet. Igjen; dette er ikke ment som et angrep på noen der ute som eventuelt måtte slite med noen kilo for mye, men mitt ønske om å få så mange nordmenn som mulig i bedre form, og at du ikke blir servert løgnen fra media om at det er for mye fokus på dette.

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Unge sliter...
Hvorfor framstiller forøvrig også så mange i media alle unge som "utsatte individer" som ER nødt til å slite med dette? Les for eksempel bare denne flotte teksten fra en ung skribent hos Aftenposten som jeg synes beskrev dette på en veldig fin måte - og viser også litt av paradokset vi ser i dag der vanlig norsk ungdom føler seg utilpass og fremmedgjort fordi de er "for normale":

- Du må streve med noe
Det er blitt unormalt å være normal. En tid var jeg forvirret og følte meg helt utenfor, det lå en forventning om at jeg , siden jeg var jente og 15år, måtte streve med noe. Jeg kjente etter, men nei. Ikke noe her, ikke noe der.
Else Marie T. Sannerholt (15) i Aftenposten 15.01.2016

For øvrig er det interessant å lese hva forskerne hos forskning.no tidligere har sagt om denne saken; "Med andre ord, å bli opprørt over kroppspress hjelper ingen. Det virker tvert imot avstandsskapende og snevrer inn rammene for hvem vi kan være og hvordan vi kan se ut og leve. Vi tror ikke på å kjempe en kamp der hardt (press) møtes med hardt (bekjempelse)"
Fra sak om at vi må slutte å prate om kroppspresset, forskning.no 4.3.2016

SÅ HVA MENER DU OM SAKEN? LEGG GJERNE IGJEN EN KOMMENTAR UNDER!

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #meninger #Side3 #blogg #trene #Norge #ung #overvekt #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander
 

Slik kan alle få stram mage


Det er klart for del 3 av serien "Fitness for folk flest", og i dag kommer noen av mine beste tips å oppnå en stram mage:

Les også mer på: Corneliselander.com

1. Fett
Som jeg har sagt tidligere; det hjelper ikke å kjøre så mange situps og crunches du klarer hver dag om du fortsatt har et godt fettlager rundt midjen og magen. For å få fram «sixpacken», eller i hvert fall for å oppnå en litt strammere mage, må fettet bort! Og det oppnår du IKKE ved å kjøre en million forskjellige mageøvelser hver dag! For som jeg har sagt tidligere; det er på KJØKKENET at du bygger en stram mage... 

Les også: Kosthold for en stram mage


2. Styrke
Ellers er det også viktig at du styrker hele kroppen (spesielt ryggen), og ikke bare magen direkte. Jo høyere prosent muskelmasse du har, jo mer vil kroppen din også forbrenne hele tiden (selv i hvilemodus). Dette er altså igjen ensbetydende med en strammere mage, og ved siden av hard styrketrening er det smart å flette inn intensive kardio økter med for eksempel min egen favoritt; Geriljakardio.


Nå er det ikke alle som kan eller kanskje har lyst til å trene på et helsestudio, og til dere anbefaler jeg den enkleste, men kanskje også beste måten å oppnå en starm mage på; å gå! Lange, fine morgen-, eller kveldsturer, er nemlig noe av det mest effektive man kan gjøre for en strammere og bedre trent kropp, og det er ikke uten grunn at for eksempel fitnessfolka gjerne legger inn morgenøkter med dette når de jakter deres beste form. I tillegg er det også ganske vanskelig å komme opp med unnskyldninger for å ikke få mulighet til å trene dette...

Utfør så lite som 20minutter om dagen, og du vil være på god vei til en MYE strammere kropp og mage!

3. Øvelser
- Cornelis Planke Pushups på Swissball
Slik gjør du:
 Start med å plassere deg som i en vanlig pushup, men isteden for å ha føttene plantet solid på underlaget, plasserer du dem her på én (eller eventuelt to) Swissball. Armene og beina skal være strake i grunnposisjon, og planken skal så holdes så lenge du klarer (prøv for eksempel å få til 20-30 sekunder til å begynne med - for så å øke etter hvert).


Det er også viktig at du her holder magen, hofte og rumpa oppe, og begynner de å synke ned mot underlaget gjør du øvelsen feil! Ta så noen pushups for avveksling (så mange du klarer), og løft deg deretter tilbake til plankeposisjonen. Hold så planken på nytt så lenge du klarer til full utmattelse.

- Knebøy


Slik gjør du:
 Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og aldri på nakken! Stå med litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil startposisjon, og tærne pekene lett utover. Press rumpa ned og bakover, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

- Rygghev

Slik gjør du:
 Ligg på magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen opp fra ballen. Mange gjør her den feilen at de løfter seg alt for høyt opp, noe som bare resulterer i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og aldri spenn ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet.

Slik oppnår du en stram og trent mage - kort oppsummert:
- Fettet må bort
- Husk å trene ryggen!
- Ingen grunn til å overdrive treningen, da det gir liten, eller ingen effekt. For husk at magemusklene også trenger hvile.
- Ikke bare velg øvelser som går direkte på magen, men få trent den indirekte gjennom gode øvelser som for eksempel tunge knebøy.
- Et korrekt og godt kosthold er minst like viktig som selve treningen i seg selv!


- Cornelis

@corneliselander på Instagram

HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #trening #iformmedCornelis #fitness #fit #mage #iform #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Lyst til å komme i ditt livs beste form?


Lyst til å komme i ditt livs beste form? Ta kontakt for hjelp med et skreddersydd 12ukers program i dag (husk å merke det «12 uker»!)
Send meg en email for mer info her 

Lyst til å komme i ditt livs beste form med mer muskelmasse, mindre fett rundt magen, og en ellers strammere og bedre trent kropp? Da har du muligheten til å gjøre dette i samarbeid med meg over de neste 3 mnd. Jeg vil sette opp alt du skal trenge for å nå dine mål, og vi vil sammen sørge for at du kommer i mål med dine ønsker enten dette skulle være mer muskelmasse, mindre fett, eller hva enn du måtte ønske!

Cornelis


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #fitness #fit #morgen #godmorgen #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

FORSKNING: Du blir smartere av å trene!


Nå er det bevist. Du blir smartere av å løfte [tunge] vekter!

Les også mer på: Corneliselander.com

Det er forskere ved Universitetet i Sydney som har kommet fram til resultatet etter å ha sett hvordan en gruppe mennesker i alderen 55 til 86 år med mild kognitiv reduksjon (et forstadium til Alzheimers) hadde effekt av trening med [tunge] vekter og "brain training". Der fant man nemlig en sammenheng mellom økt styrke og bedre hjernefunksjoner. Selv om de ikke er sikre på hvor stor effekt dette eventuelt vil ha på andre, anbefaler de likevel alle å trene mer med vekter for å sørge for en helsemessig bedre alderdom. Samme team fant i 2014 også fram til at det å tilegne seg ny kunnskap ble betydelig enklere og forbedret ved vekttrening, mens kognitiv trening ikke gjorde det samme.

Les også: Treningsprogram

- I denne oppfølgingsstudien har vi funnet at forbedringen av kognitive funksjoner har sammenheng med bedret muskelstyrke. Jo sterkere personene ble, jo bedre utbytte hadde hjernen deres, sier forsker og doktor, Yorgi Mavros.

- Cornelis

@corneliselander på Instagram

HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #fitness #fit #tirsdag #morgen #godmorgen #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Én hemmelighet få trenere forteller deg:


Ikke så glad i å gå på treningssenteret, eller å bruke mye tid på trening? Vel, da bør du lese dette:

Les også mer på: Corneliselander.com

I dag skal jeg fortelle deg hvorfor trening ikke er raskeste vei til en stram[mere] mage, og å gå ned i vekt. Ønsker du å stramme opp og for eksempel å gå ned i fettprosent er du nødt til å forbrenne mer enn du tar inn. Å bygge en sunn og sterk kropp er som alltid mitt egentlige råd, men om målet bare er å gå ned i vekt så er ikke det å trene hva du nødvendigvis bør fokusere [mest] på. Da bør du nemlig heller starte et helt annet sted, nemlig på kjøkkenet!

Klart det er viktig med harde, gode treningsøkter og øvelser (slik som for eksempel knebøy eller min egen Cornelis planke), men for å oppnå en stram og godt trent mage er det kanskje enda viktigere at du spiser riktig! Jeg har tidligere vist deg hvordan min LA frokost gjerne ser ut, og selv om jeg fikk kritikk av kokken på 4-stjerners middag for å lage litt for «sause-fri» mat så vet jeg i hvert fall hvordan DU bør spise skal du oppnå en stram og godt trent kropp.

Frokost
Som du har kunnet lese på bloggen min tidligere er jeg ikke redd for å ty til litt karbs på morgenkvisten, og i mine øyne er frokost dagens viktigste måltid! I tillegg er dette også ett av to måltider der du lettere kan «fråtse» og kose deg litt ekstra med god samvittighet. Dette betyr imidlertid IKKE det samme som at du bør spise usunt, men at du her altså kan unne deg selv noen kalorier ekstra uten at det nødvendigvis vil legge seg på magen.

Treningsprogram: Iform med Cornelis!

Mellommåltid(er)
Om du er en av de mange som kun spiser to-tre måltider om dagen, og disse hovedsakelig består av (til nød) frokost, lunsj, og middag, lær deg da et nytt ord; mellommåltid. For å få på plass den stramme, fine magen du alltid har ønsket deg bør du nemlig spise oftere, og gjerne mindre av gangen. Og da er kun et par, tre måltider om dagen gjerne ikke nok for de fleste av oss.

Protein metter bedre

Protein metter nemlig bedre enn karbohydrater og fett, og vil også kunne hjelpe deg med å bygge og vedlikeholde muskelmassen. I tillegg vil det også kunne gjøre at du lettere forbrenner mer, selv i hvilemodus. Så det å få i seg nok protein er ikke bare viktig for de av oss som ønsker å legge på seg muskelmasse! Selv fyller jeg gjerne på med protein hverdagen igjennom, enten dette kommer via ting som egg og kylling, eller det er fra et litt lettere alternativ som en proteinshake. Spesielt etter en treningsøkt er jeg interessert i å få i meg nok av de viktigste byggesteinene på en kjapp og enkel måte, og en proteinshake med minst 25g protein vil da for meg gjøre jobben!

Les også: - Mer sukker i banan enn i coca-cola

Middag
Så er vi kommet til måltid nr. to der du (om du trener hardt nok..) med god samvittighet kan unne deg noen ekstra kalorier og karbs. Jeg vil likevel også her anbefale deg å styre unne for eksempel frityrstekt, eller overdrevent fettrik, usunn mat. Og selv om du spiser mat bestående av mange kalorier behøver ikke dette å være usunt!

Kvelds-/nattmat
Til kvelds kan det være lov med [bittelitt] mørk sjokolade, mens du ellers bør fylle på med litt cottage cheese eller for eksempel litt nøtter og frukt. Ellers kan også en kasein proteinshake rett før leggetid være smart for å sørge for at kroppen har riktig næring å jobbe med natten igjennom. Dette fordi kasein opptas saktere i kroppen, noe som vil gjøre det lettere å bygge eller vedlikeholde muskelmasse og å oppnå en strammere, godt trent kropp.

Her er hvordan jeg spiser:
Frokost: 1-2 egg, brødkurv (ca.1000kcal)
Mellommåltid 1: Cottage cheese, eller mager yoghurt
Lunsj: Kyllingsalat, eller annet proteinrikt og sunt (ca.300g)
Mellommåltid 2: Frukt og proteinbar á ca.20g protein.
Før trening: 4 kapsler kreatin
Under trening: 5g glutamin
Etter trening: Proteinshake á ca.25g protein
Middag: Ca. 1kg. kjøtt + pasta ca.500g
Kveldsmat: Litt mørk sjokolade, frukt og kasein proteinpulver

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM
#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #fitness #helg #søndag #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik blir du sunn og sterk


Her er tipsene til hvordan du mest effektivt kan dele opp treningsuka for å øke i både styrke og muskelmasse:

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg har tidligere nevnt at jeg mener man minimum bør trene tre gode styrkeøkter i uka, og at de færreste har nytte av å trene noe særlig mer enn fem-seks. Når det gjelder ren kondisjonstrening avhenger antallet økter selvsagt av hva målet ditt måtte være, og om du for eksempel trener deg opp mot en spesielle konkurranse eller sport. Er målet imidlertid kun å forbrenne, og å bygge opp så store, stramme muskler som mulig, mener jeg kombinasjonen av geriljakardio og styrketreningen er veien å gå!

Når det gjelder hvordan man faktisk skal legge opp øktene og treningsuka er det flere problemstillinger som eventuelt vil komme opp. Er målet bare å bli så stor som mulig, kan det for enkelte faktisk lønne seg å trene så lite som tre - fire ganger i uka (selv om det for mange [undertegnede inkludert] kan føles vanskelig å begrense treningsmengden til "så lite").. Sliter man med å bygge noe er det også mange som også (feilaktig) faktisk ender opp med å overtrene nettopp den muskelgruppen en sliter med, samtidig som en gjerne neglisjere annen viktig støttemuskulatur. Dette vil definitivt ikke gi deg den effekten du ønsker!

Les også: Trener du pushups riktig?

«TRENINGSREGLENE»
Under har jeg derfor prøvd å sette opp noen essensielle «regler» å tenke på når du skal lage ditt eget treningsprogram:

1. Variasjon
Svært mange treningsprogram, eller personlige trenere, sverger kun til et spesielt antall repetisjoner, sett og noen konkrete øvelser. Selv om jeg også selv har enkelte øvelser jeg foretrekker framfor andre, er ordet variasjon det de fleste glemmer å fortelle deg. Hvis du for eksempel tror at Arnold alltid trente tre sett, og kun holdt seg til 5-6 repetisjoner på hver øvelse, bør du nesten tro om igjen. De beste vet at det viktigste for muskelvolum og styrke nettopp ligger i at kroppen aldri blir for «kjent med» treningen, og gjør heller det jeg liker å kalle for «å sjokke muskulaturen». På bakgrunn av dette bør du selvsagt ha et godt oppsett i bunn, men variér og sørg for at hver økt og treningsuke aldri ser helt prikk lik ut!

2. To ganger i uka
De fleste eksperter og gode programmer vil fortelle deg at hver muskelgruppe bør aktiviseres minst to ganger i uka. På bakgrunn av dette sverger derfor mange til helkroppsprogrammer, noe jeg personlig mener at er lite hensiktsmessig. Lenger ned i denne artikkelen vil jeg heller vise deg et forslag til et programoppsett der du direkte, eller indirekte, stimulerer hver muskelgruppe minst to ganger i uka.


3. Tren biceps med bryst, og triceps med rygg!
De fleste trener gjerne triceps på brystdagene, mens en løfter biceps med rygg. Dette er ikke å anbefale da det fort kan ende med at man både overstimulerer samme muskelgruppe under hver økt, og at det går for lang tid mellom hver gang samme muskelgruppe aktiviseres (se punkt 2). Igjen, som du vil se av programmet under, vil du få inn minst to økter på hver av muskelgruppene i uka - blant annet ved at du trener triceps med rygg, og biceps med bryst.

4. Base vs. isolasjon
Ja, baseøvelser er trolig det viktigste du kan ha med i et godt oppsett, men for en virkelig godt trent og muskuløs kropp bør du i tillegg legge inn et par av de mest essensielle isolasjonsøvelsene jeg har satt opp under.

FORSLAG TIL TRENINGSPROGRAM
Programmet under er laget med tanke på at man skal ha fire individuelle økter, og det bør legges inn minst én hviledag etter for eksempel to sammenhengende økt-dager. Lykke til!

Økt 1: Bryst og biceps
- Benkpress
- Skråbenk
- Flyes
- Bicepscurl
- Scottcurl
- Dips

Økt 2: Bein og mage
- Knebøy
- Markløft
- Gående- eller bulgarsk utfall
- Crunches på BOSU ball
- Sittende-/stående tåhev
- Cornelis´ planke-pushups på SwissballØkt 3: Skuldre og geriljakardio
- Skulderpress
- Shrugs
- Sidehev
- Fronthev
- Foroverbøyd sidehev
- Geriljakardio

Økt 4: Rygg og triceps
- Pullups
- Nedtrekk
- Markløft
- Franskpress
- Triceps pushdown i kabel
- Rygghev

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #fitness #helg #søndag #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Kriger eller taper. Hva velger du i kveld?

Young smiling bartender with beer on the bar
Kriger eller taper? Valget er ditt...

Les mer på: Corneliselander.com

Dropp pilsen i kveld, og kom deg heller på trening!
Det er fredag, det er helg, og det er på tide å smette på seg treningsskoene og komme seg på trening! Har du heller lyst til å gå på fylla og slappe av sier du? Vel, er du en kriger, som er klar til dyst og vil gi 110%, eller er du heller en som kaster inn håndkleet og gjør det alle andre sier at er "riktig"? DET ER NÅ DET GJØRES!
For det er nemlig i kveld, i morgen, i desember, og hele året igjennom at jobben gjøres, og ikke bare de første par ukene på nyåret eller rett før sommerferien. Mange spør meg hvordan jeg holder meg iform, og svaret er såre enkelt; jeg trener hele året igjennom. Gå for HELÅRSKROPPEN folkens!


Og ikke kom med unnskyldningen om at du ikke har tilgang på senter eller en masse treningsutstyr! Sjekk for eksempel bare ut noen av disse sakene for tips til enkle øvelser og trening du fint kan gjøre hjemme på stuegulvet i kveld:

3 øvelser du bør utføre hver dag

Hjemmetrening: Slik blir du sterk og slank hjemme

Ok, så jeg var kanskje litt streng i innledningen her, og jeg mener selvsagt ikke at du er en taper selv om du skulle velge å dra på byen i kveld... Mitt budskap er at du likevel ikke er nødt til å tømme hele barskapet selv om du eventuelt skulle gå for fest og moro, og jeg håper uansett å se deg her på bloggen også i morgen! Da kommer det nemlig noen ganske så interessante saker og nye medieprosjekter du IKKE vil gå glipp av... For som sagt; det er nå det gjøres, og jeg håper å få være med på å motivere deg i tiden framover, og gjøre det slik at du kanskje i framtiden i hvert fall vil droppe pilsen til fordel for en proteinshake ;)

God helg folkens!
- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fredag #meninger #Side3 #blogg #fitness #trene #Norge #helg #fri #bilder #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Anders forvandlig tok 6 måneder, men hadde sin pris

Fra http://murenslivsstil.com:

Anders Muren er en av mine flotte følgere som virkelig har tatt tak, og stått på hardt for å komme i bedre form. Nylig skrev han dette innlegget som jeg nå har fått lov til å reposte, og som jeg også mener at vil kunne være til inspirasjon for så mange. La meg også vite i kommentarfeltet under hva du måtte mene!

Les også mer på: Corneliselander.com

6 måneder med mange tanker, masse slit og vonde dager gikk overraskende fort. Fra 15år til 16år, eller som jeg selv liker å si: fra XXL til Small. Dette er min historie på hvordan jeg har forandret meg.

Les også: Du blir smartere av å trene med [tunge] vekter

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte den veien å gå. Jeg vet med meg selv at jeg hadde to valg på det tidspunktet. Enten å forbli sånn, eller å gjøre drastiske endringer. Jeg valgte det siste. Mandag 17. November 2013 satt jeg i godstolen, jeg reiste meg opp og hentet meg sjokolade. Satt meg ned i en oransje hettegenser og gikk igjennom instagrammen min. Bilder av Justin Bieber dukket opp, selvfølgelig uten t-skjorte. Selv satt jeg der, med sjokolade i fanget og tenkte at nok var nok. Jeg selv ville ha muligheten til å legge ut bilder av meg selv som jeg kunne være stolt over, jeg ville bli frisk, fornuftig og jeg ville kunne løpe over 100meter uten å føle døden nærme seg.

Les også: Slik får du stram mage

Tirsdag 18. November 2013 begynte jeg på ferden min, eller livsstilsendringen min. En dag som bestod av å si nei til masse søtsaker som jeg normalt ville spist uten å tenke meg om. De første dagene og ukene var veldig vanskelig, jeg husker godt den første helgen hvor jeg ga etter og drakk litt julebrus, det var vell det som var et "vendepunkt" og etter den feilen bestemte jeg meg for å unngå alt av godteri og andre søtsaker som jeg ikke hadde noe godt av. 1 måned hadde gått, julen nærmet seg. Julen 2013 var en jul som ingen andre, jeg spiste lite, jeg unngikk å spise godis og jeg hadde fått disiplinen i meg. Julaften bestod også av en treningsøkt og "den nye meg" hadde begynt å forme seg. I dag kan jeg takke meg selv for valg jeg tok for 3 år tilbake, jeg bruker alltid å tenke. "Dagene går jo uansett, så hvorfor ikke ta full nytte ut av de?". Både julaften og nyttårsaften bestod av å være sunn og si "neitakk", jeg vil at absolutt alle skal vite at det ikke er noen skam å takke nei til noe, og man må realisere hva som er best for seg selv. Iallfall når man skal gjennom en livsstilsendring.

Ettersom månedene gikk så merket jeg godt hvordan jeg utviklet meg innen både trening og utseende. Fra å være rimelig rund i kinnene til å få kinnbein som jeg likte, fra å kun gå i store treningsbukser til å gå i "skinny-fit" jeans og fra å kunne løpe 10min til å løpe 40min uten problemer. Jeg hadde gått igjennom store endringer.

Les også: - Mer sukker i banan enn i coca-cola

I de månedene hvor livsstilsendringen var i full gang hold jeg meg helst alene. Jeg likte å fokusere på meg selv, og jeg unngikk andre arrangementer og fester. Jeg ville ikke skade den disiplinen og rutinen jeg hadde jobbet så hardt for. Selv merket jeg at kamerater forsvant og ikke respekterte den nye personen jeg ble, men de kan heller ikke kategoriseres som kamerater, så det er ikke noe jeg anser som et tap.

Les også: Hemmelighetene folk flest bør vite om trening

Det å gjennomføre livsstilsendringen min gjorde at det sosiale livet mitt ble skadd, jeg holdt meg helst hjemme og alene. Det var muligens det vanskeligste, for under de 6 månedene hvor jeg hadde endret meg enormt, så var jeg også veldig mye alene. Fotballtrening og skole var som regel de eneste formene for kontakt med andre personer jeg hadde, men jeg var så fokusert på å nå målet mitt at jeg ikke brydde meg så hardt om alt annet rundt meg. Venner jeg ikke hadde snakket med siden ungdomsskolen kunne knapt kjenne igjen meg, og jeg fikk mange positive kommentarer på endringen min. Det var med på å motivere meg videre mot enda større steg.

Mitt mål med livsstilsendringen var å bli frisk, få en fin kropp som jeg kunne være stolt over og ikke minst å bli en motivator. Det er formålet med denne nettsiden, jeg vil at folk skal kunne hente inspirasjon fra meg og jeg vil være med på å endre vanene til folk som vil endre seg.

Les også: Klart at DU kan!
----------------------
Igjen vil jeg bare få lov til å rose Anders for hans flotte innsats, og så håper jeg dette innlegget kan være med på å motivere, inspirere, eller på andre måter hjelpe deg som leser. La oss sammen gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen!

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #blogg #fitness #trene #Norge #motivasjon #overvekt #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Ingen får bruke doping - bortsett fra skiutøverne

Ja, det er inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha hørt den siste ukes debatt om dopingskandalen i Norge; doping er ikke greit - vel, så lenge du ikke er toppidrettsutøver og går på ski for landslaget. DA kommer nemlig media og mange av oss opp med de beste unnskyldningene som finnes for å redde skiheltene, for de kan jo aldri ha gjort noe galt. Sant?

Les mer på: Corneliselander.com

Igjen; denne saken handler ikke så mye om Johaug eller noen av de andre utøverne, men heller om hvordan media og samfunnet systematisk forskjellsbehandler. Stiller du for eksempel i fitness for ditt lokale treningssenter [for ører og glansbilder, og uten noe form for støtteapparat rundt deg] ja da er du visst skyldig i doping uansett om du har dopet deg eller ikke. Stiller du imidlertid med det norske flagget på brystet, og går på ski for landslaget OG blir tatt? Ja, da dykker hele media-Norge ned i skattekammeret etter de beste unnskyldningene. "Hun visste ikke", "hun så ikke", "hun fikk pakken.." [med det store DOPINGMERKET] "...men hun er ikke skyldig", osv. osv.

Les også: Steroider vs proteinpulver 


Sorry folkens, men det er bare ett veldig enkelt svar på dette; har du testet positivt for doping, så har du testet positivt for doping, uansett om det er snakk om lave verdier eller ikke. Ferdig snakket. Samtidig skal det vel også understrekes at ingen av oss i media faktisk har sett de omtalte testene, og at vi derfor ikke bør være så bombastisk med at dette bare er snakk om lave verdier, eller ei...

En del har spurt meg hvorfor jeg bry meg så veldig om denne saken, som så mange mener at er en "fillesak". Som nevnt over er det altså bare én måte å bedrive dopingarbeid; enten har man et lovverk (og følger det), eller så kan vi heller åpne opp for at alle bruker.

Les også: Metodene som vil gi deg store armer 


Jeg synes også at Johaug var til dels arrogant under intervjuene i Italia [i etterkant av Sundby saken], og jeg synes hun heller ikke forklarte seg så godt under pressekonferansen her om dagen. Der satt hun nemlig hovedsakelig og snakket om at hun ikke var skyldig, mens hun istedenfor burde brukt tiden på å unnskylde seg og lagt seg flat. Her er hvorfor jeg mener det ville vært det eneste riktig:

Nr. 1: Å være et forbilde
Therese Johaug har vært et forbilde for mange, særlig unge, og da mener jeg det er viktig at man også opptrer ryddig og tar avstand fra doping.

Nr. 2: lønna
Med en årslønn på rundt 5.000.000 så burde også det å sjekke hva du kjører i/smører på deg være det minste man kan forlange. Du er en frontfigur for nasjonen, landslaget, og ikke minst dine sponsorer. Og da er det bare rett og rimelig for lønna og æren at du sjekker både én, to, og tre ganger [som du jo så fint sa det selv for noen uker siden].
 

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #sport #meninger #Side3 #blogg #fitness #trene #Johaug #Norge #idrett #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Metodene som vil gi deg store armer


I dag er det klart for nye øvelser, og ikke minst de beste tipsene for å bygge store, sterke armer. Her er del 2 av serien "Fitness for folk flest"

Les også mer på:
Corneliselander.com

Jeg har tidligere skrevet om hvordan [store] armer er hva
de fleste trenere gjerne ikke vil at du skal fokusere på, mens det samtidig også er hva folk flest ønsker seg. Er store armer viktig for helsa? Nei, muligens ikke. Kan det allikevel være en motivasjonsfaktor for mange, og dermed gjøre at enkelte trener [mer]? Ja, jeg tror det, og derfor mener jeg det er viktig også å hjelpe folk med å oppnå dette.


Tren triceps minst like mye som biceps!
En vanlig gjenganger hos de fleste jeg snakker med er at man har en tendens til å overtrene spesielt biceps. Armene dine består [prosentvis] av mer triceps enn biceps, og vil derfor ha vanskeligheter med å vokse om du bare konsentrerer deg om sistnevnte. Personlig vil jeg derfor anbefale deg å trene triceps minst like mye som du trener biceps - om en kanskje enda mer!

Les også: Slik får du stram mage

Trener for mye
En annen problemstilling som gjerne kommer opp er at man rett og slett trener armene for ofte og mye. Det å legge inn mange, hyppige økter i uka på dette er ikke bare med på å gjøre at du eventuelt også bruker mindre tid på annen viktig muskulatur og trening, men det kan faktisk holde deg tilbake fra nettopp å nå dine mål om store armer. Igjen er den velkjente setningen min om å trene hardt, kort, hyppig, og riktig passende å trekke inn, samtidig som det også er viktig å fokusere på hva man faktisk trener. Å overfokusere på isolasjonsøvelser er nemlig ikke alltid veien å gå, og personlig råder jeg mine klienter til kun å legge inn veldig få øvelser direkte på armene i uka, og ellers jobbe med å få inn mye indirekte trening av armene gjennom annen trening.

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Det kan også være smart å legge inn øvelser som primært går på armene, men som samtidig også er med på å trigge til muskelvekst og styrke andre steder på kroppen. Ta for eksempel dips eller chins som ikke bare vil gjøre at du trigger til muskelvekst i triceps og biceps, men som samtidig også vil gjøre at du styrker rygg og bryst.


ØVELSER:

Pull/Chin-up

Pull- og chin-ups er blant mine personlige favoritter, da disse trener så å si alt av overkropp med særlig fokus på
Trapezius inferior part, Rhomboideus, Teres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig er det, når du utfører det med et smalere grep, en perfekt måte å trigge til muskelvekst i blant annet biceps brachii.


Slik gjør du: Start med et smalt grep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, flex sammen biceps på toppen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Les også: Kom iform!

Biceps hantelcurl
Denne kan både utføres stående eller sittende, og begge deler har sine fordeler, så det kan være smart å variere.


Slik gjør du: Stå oppreist med en manual i hver hånd, og med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Løft en og en manual opp, mens du vrir underarmen i draget slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet ditt på toppen av bevegelsen. Skvis muskelen ordentlig sammen på toppen, og slipp manualen kontrollert og sakte ned til bunnposisjon igjen.

Viktig! Albuene skal holdes inntil overkroppen under hele bevegelsen, og du må
IKKE lene deg bakover med ryggen i øvelsen for å hjelpe bicepsen med å løfte (da løfter du for tungt!). Og overarmen skal mer eller mindre stå helt stille under hele bevegelsen.

Les også: Slik bygger du store biceps

Enarms tricepspress med manual over hodet


Slik gjør du: Grip tak i en manual og hold den med strak arm opp over hodet. Støtt overarmen med den andre ledige hånden, og senk manualen ned, bak hodet. Press så kontrollert tilbake til utgangsposisjon og full utstrekk før du repeterer.Triceps pushdown/bicepscurl i kabelapparat
En ting jeg gjerne elsker å kjøre for maksimal effekt på overarmene, er en kombinasjon av triceps og biceps i kabelapparatet. Nå kan du enten kjøre dette som avslutningen på en god økt, eller du kan ta det som en effektiv måte å oppnå maksimal effekt og pump i overarmene under en økt der du ellers trener andre muskelgrupper.Følg med videre her på bloggen og serien "FITNESS FOR FOLK FLEST" for de smarteste og enkleste tipsene for at du skal komme i ditt livs beste form!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #fitness #trene #treningsprogram #treningsbloggen #trener #CornelisElander

#TeamCornelis

I dag ønsker jeg å presentere noen av mine flotte #TeamCornelis deltagere, som vil være med på å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen!

Les mer på: Corneliselander.com


Vi nordmenn trener visstnok stadig mindre [!] og spiser også mer og mer usunt. Dette gjør også utslag på overvekts- og fedme tallene, og vi ser også at vår nasjon bruker stadig mer og mer av sine penger på helse- og sykepenger. Dette skyldes blant annet, som direktøren for FHI tidligere har uttalt, at det blant annet er for vanskelig å få tak i sunn mat i vårt land. Og noe av det viktigste vi kan gjøre framover er nettopp å få flere nordmenn opp av sofaen og ikke minst å velge mer av den proteinrike, sunne næringen vi alle trenger for å bygge en sunn og sterk kropp!

Les også: Bygde drømmekroppen med Hollywoodtreneren

Som dere alle vet er jeg fan av korte, effektive økter, og ikke å gjøre treningen [og kostholdet] til noe som er vanskelig eller umulig å få til hverdagen igjennom - enten man har skole og jobb, eller noen smårollinger som løper rundt i heimen. Da jeg da skulle velge mine deltagere, som vil fronte mine ideer og budskap, ønsket jeg meg derfor ikke bare personer som trener vanvittig mye og som er i god form, men også de som klarer å sjonglere dette med en hektisk hverdag med for eksempel skole, jobb, og/eller barn.

Les også: Beste øvelser for sterke bein

Under finner du derfor en kjapp presentasjon av mine deltagere, og så råder jeg deg til å følge dem alle, og ikke minst klikke innom her på bloggen daglig for nye spennende ting. Det kommer blant annet konkurranser der du vil kunne vinne flotte premier, det vil bli utfordringer, og ikke minst mye gøy med denne gjengen - så følg med!!
----------------------------------------

Bygde sin drømmekropp ved hjelp av mine metoder


Denne karen har all grunn til å smile :) De siste månedene har jeg tatt @steffen.no fra å være godt trent til å bli sinnsykt godt trent. Han har økt i samtlige øvelser, lagt på seg mye ny muskelmasse [uten å gå opp i fettprosent], og generelt bare blitt EKSTREMT godt trent! Vil du også bygge den beste versjonen av deg selv? Ta kontakt for treningsprogram og hjelp i dag!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Steroider vs proteinpulver


Nok en skistjerne er tatt for doping, og nok en gang må vi høre de samme dårlige unnskyldningene. Kanskje på tide å slutte å gå etter de som bruker sunt, lovlig kosttilskudd nå media?

Les mer på: Corneliselander.com

Ok, så jeg har allerede sett en haug med tweets som tar til orde for og støtter Johaug. "Vi står med deg" og "ikke la oss dømme henne", og mange i media synger med
. Så la oss nå for et øyeblikk glemme Therese Johuag oppe i alt dette, og si at hun er helt uskyldig. La oss heller se på paradokset, og hvordan anti-doping arbeidet i Norge fungerer. De er nemlig alltid ute etter å ta fitness- og bodybuilder utøverne, og snakker ned enhver som foretrekker en ren proteinshake etter trening... Ja, faktisk har jeg selv sittet på kontoret til Anti-Doping Norge og tilbudt dem å fronte deres arbeid gratis [fordi jeg mener dette er svært viktig], men fått vite at det ikke var så interessant fordi jeg liker å ta meg en sunn proteinshake etter trening. You can not make this up folkens...

Les også: - Nordmenn har fått nok!

Samtidig står altså nå de de samme representantene fra Anti-doping Norge og vrir og vrenger seg rundt denne skandalen, og hvordan dette bare er et "svakt anabolt-steroid", at "det er lave nivåer", og at det er "forenlig med bruk av krem".

Alle med litt vett i behold vet at man skal være ytterst forsiktig når man kjøper medisiner og eventuelt kosttilskudd i utlandet. Vi skal ikke lenger enn til rett over grensen til Sverige før lovverket for hva som selges lovlig over disk er mye slappere og mindre kontrollert enn hva det er fra seriøse aktører i Norge.

Les også: Hemmelighetene folk flest bør vite om trening


"Jeg har null skyld", sa Therese Johaug på presskonferansen i går. Vel, mulig det, men når du er oppe på ditt nivå (og særlig i lys av hva som akkurat hadde skjedd da du oppholdt deg i Italia) burde du ha visst bedre. Og unnskyldningen om at du "ikke visste" faller litt på sin egen urimelighet når en ser bilder av den nå så mye omtalte pakken.


Men uansett. Fra nå av ønsker jeg i hvert fall aldri å få det idiotiske spørsmålet fra norsk journalister igjen "men trenger man kosttilskudd da?". Vet dere hva man ikke trenger? Doping og steroider - noe dere på mange måter har vært med på å fremme når dere i en årrekke har senket terskelen for hva dere ser på som det, og at dere systematisk har gått etter sunt kosttilskudd. Konsentrer dere heller om å ta de og det som det faktisk gjelder!

CornelisWWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #meninger #Side3 #blogg #fitness #trene #sport #idrett #Johaug #fredag #helg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Hemmelighetene folk flest bør vite om trening


Det er klart for en ny treningsserie her på bloggen. Jeg kaller den "Fitness for folk flest" - et program over seks uker med noen av de beste, enkleste, og smarteste tipsene jeg kjenner til for å oppnå den beste versjonen av deg selv. Les mer på den nye serien og konseptet her.

Les også mer på: Corneliselander.com

Nylig kom det fram at stadig flere nordmenn slutter å trene, og årsaken mener jeg ligger i at man gjerne blir presentert en løgn om at trening: enten må du trene flere timer hver dag, eller så kan du likeså godt bare glemme det hele. I tillegg blir man oppfordret til ikke å fokusere på utseende eller synlige resultater, og interessen for trening tror jeg da uteblir for veldig mange.

Les også: Slik får du stram mage

Folk ønsker å se best mulig ut
Min erfaring er at folk flest nemlig ønsker tipsene og triksene som er kjappe og enkle å utføre, og som samtidig gir litt bedre helse og form. Klart man ikke bare bør fokusere på det ytre, men om det å se litt bedre ut kan være en motivasjonsfaktor, så hvorfor ikke? Det er ikke trenernes, ekspertenes, eller medias jobb å fortelle deg hva du bør ha som mål, men ta for eksempel manges ønske om å bli kvitt noe av mageflesket - det er noe POSITIVT å fokusere på!

Les også: Spørsmål om trening eller kosthold?


Men tilbake til treningsserien: Det er ikke nødvendig å snu opp-ned på hverdagen for å oppnå resultater. Det beste er (som jeg alltid sier) å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og ikke kaste bort verdifull tid på trening som ikke gir mening.

Fitness for folk flest - del 1
I ukas episode har jeg satt opp et program som bør fungere for alle, uansett om man har trent mye eller lite fra før av. Dagens treningsprogram tar for seg enkle øvelser og bevegelser som de aller fleste (som ikke sliter med smerter/skader) kan utføre, og da det ikke vil være behov for noen form for treningsutstyr vil de også være fullt mulig å utføre enten man skulle trene hjemme eller på et senter.


Treningsprogram for bryst, bein, og mage/core:
Kjør dette igjennom én gang, og med oppgitt antall reps og sett for hver øvelse.

Varm først godt opp, og start så med:

- gående utfall (med enten kun egenvekt, eller med én manual/vekt i hver hånd)
2 runder med ti skritt på hvert bein, på hvert sett  
- v-ups (på en benk, stol, eller noe annet du kan sitte på med beina ut foran deg)
1 sett med så mange reps du klarer
- pushups (med egenvekt)
2 sett med så mange reps du klarer på hver

- v-ups (på en benk, stol, eller noe annet du kan sitte på med beina ut foran deg)
1 sett med så mange reps du klarer
- pushups (med beina på en benk eller sengekant)
2 sett med så mange reps du klarer på hver

- statisk knebøy (med egenvekt, eller noe du kan holde opp for deg [som vist på bildet]
2 runder der du holder så lenge du klarer på hver


Følg med videre her på bloggen og serien "FITNESS FOR FOLK FLEST" for de smarteste og enkleste tipsene for at du skal komme i ditt livs beste form!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #fitness #trene #treningsprogram #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hva jeg bruker av kosttilskudd


Mange av dere lurer ofte på hva jeg selv benytter meg av kosttilskudd for å oppnå maksimalt med muskelmasse - så derfor tenkte jeg det var like så greit å ta en kjapp gjennomgang av det mest essensielle jeg benytter:

Kreatin
Dette er et meget effektivt kosttilskudd for å øke styrke, og hva som gjerne er førstevalget til tusenvis av idrettsutøvere for å øke prestasjon. Om du enten er en nybegynner eller avansert vil du garantert oppleve en rask og effektiv fremgang i både styrke og størrelse om du følger anbefalt bruk av dette produktet!

L-Glutamine
Dette er en frittstående aminosyre som kan inntas feks under trening for å øke de sirkulerende nivåene av glutamin i kroppen. Dette sparer kroppen for å produsere glutamin av andre essensielle aminosyrer, og hjelper på samme måte som kreatin med å bygge en sunn og sterk kropp!

Proteinpulver, -barer, og -shakes
Selv foretrekker jeg benytte et ferdiglaget proteinprodukt rett etter trening, som en proteinbar eller ferdigblandede shaker, mens jeg pleier å innta en ny shake som jeg blander ut selv rett før leggetid. I tillegg til å gjøre at du på denne måten bygger maksimalt med muskelmasse vil det også gjøre hverdagen enklere - da du ikke trenger å være like stressa på om du har fått i deg nok protein kun gjennom vanlig mat. Og for de som måtte mene at det er mer enn nok protein i maten vi inntar i dag, har jeg denne utfordringen til dere: ta en titt på næringsinnholdet til det meste av det vi faktisk får servert på norske kaffebarer og restauranter i dag. Det er nemlig ikke mye å rope hipp hurra for... 

- Nordmenn har fått nok!


Ekspertene har tatt motet fra folket, og stadig færre trener. Vi er nå for første gang inne i en negativ utviklingsbølge! Dette er skremmende! 


Les også mer på: Corneliselander.com

I årevis har mine ekspertkollegaer snakket om hvor vanskelig det er å komme i form, og at man så absolutt ikke bør forvente å oppnå resultater [raskt]. Nå ser mange ut til å ha lyttet, og stadig flere dropper like så godt å trene.


Faksimile Aftenposten 04.OKT.2016

Så hvem er skyldige i dette? Vel, det kan være vanskelig å rette pekefingeren mot noen spesifikt, men én ting er i hvert fall sikkert; undertegnede er den eneste som gjentatte ganger har beskrevet hvor enkelt det kan være å faktisk få det til!

Treningsprogram: Hjemmetrening på 10 minutter!

Kom i form på 30 dager!


Nordmenn er nemlig lei av å høre at man skal være nødt til å trene i månedsvis før man kan forvente å se eller merke resultater, og folk flest ønsker tipsene som gir [rask] effekt. Og det er nettopp hva du også vil finne her på bloggen. For som jeg pleier å si; merker du ikke effekt av treningsprogrammet og metodene du benytter i løpet av så lite som 3-4 uker, ja da trener du feil utifra dine ønsker og ikke minst behov.

Så på mange måter kan du si at ekspertene har vært med på å gjøre det slik at folk nå går lei, og rett og slett tatt fra dem treningsgleden. Ja, mange av dem APPLAUDERER det hele til og med fram.... Dette er SINNSYKT folkens!

Ja, for istedenfor å kanskje korrigere sine egne avleggs tips og treningsmetoder (som ikke gir noen mening) så fortsetter de heller å tviholde på disse, mens de pusher på med at du ikke bør forvente å se resultater... Ta bare et klassisk eksempel: de aller fleste av trenerne vil mene at du bør trene minst 30 minutter kardio av gangen, og at treningsøktene dine bør ta minst én time (og helst ofte mer) å utføre. Selv har jeg sagt i en årrekke (og har også kunne bevise dokumentert effekt av) at de fleste heller bør trene [mye] mindre kardio, og ikke mer enn 30- maks 45minutter lange treningsøkter. Totalt! Mye mer enn dette, og den vanlige mann eller kvinne i gata vil også miste interessen over tid.

For som jeg alltid sier; kontinuitet er et av de aller viktigste nøkkelordene innenfor trening, og skal du komme iform (eller opprettholde formen) over tid må du også trene ofte og nok året igjennom. Og ikke bare veldig mye i kortere perioder. Dette vil nemlig også kunne hindre deg fra både å oppnå dine mål, men ikke minst ta fra deg inspirasjonen og treningsmotet. Noe altså mange av oss nå har mistet. 

- Cornelis

Beste øvelser for sterke bein


Her er de beste øvelsene for sterke bein!

Les mer på: Corneliselander.com

Lyst til å bygge sterkere bein med den beste og smarteste treningen? Her er da hva jeg anbefaler:

1. Knebøy
Baseøvelsen over alle baseøvelser, og noe du bare MÅ ha med i ditt treningsprogram, enten du ønsker å trene deg opp- eller ned i vekt!

Slik gjør du:
Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og ikke slik veldig mange har en tendens til å gjøre; på nakken! Stå med føttene i et litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil utgangsposisjon, og tærne vendt lett utover. Press rumpa bakover og ned, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp igjen tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

Les også: Kom i form!

2. Markløft

Slik gjør du:
Start med lett høy i kneleddet, og bøy overkroppen fram med strak, rett rygg. Plasser stangen midt på foten i bunnposisjon, og nært inntil leggene. Blås brystet lett opp, og ta et dypt pust, mens du spenner kjernemusklene. Løft stangen horisontalt langs kroppen, mens du reiser kroppen opp, og press hofta fram. Senk kontrollert på vei ned igjen, mens du puster ut.

Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp!

3. Bulgarsk utfall
Foretrukket av mange både som en skadeforebyggende, men ikke minst en prestasjonsfremmende øvelse. Trener så å si alle musklene i beina, og er spesielt gunstig for oppstramming av Gluteus Maximus og setemuskulatur.

Slik gjør du:
Ta et godt steg ut, og legg den andre foten på en benk eller annen forhøyning. Senk deg kontrollert ned til bakre kne nesten berører underlaget (men ikke helt ned!). Vekten skal være på den fremme hælen, og push deg opp igjen også ved å legge dyttet her. Hold rett rygg og positur under hele bevegelsen, og det fremre leggbeinet skal også holdes vertikale og i ro under hele bevegelsen!

Les også: Slik får du stramme lår og sexy rumpe

4. Stående tåhev med |tunge] vekter
Stående tåhev er en av de få øvelsene som virkelig tar godt på leggmusklene; gastrocnemius og soleus, og en øvelse du bør ha med som en del av ditt treningsoppsett.

Slik gjør du:
Stå i et tåhevapparat, eller i Smith-maskinen, og plasser kroppen under putene eller stangen. Løft deg opp på tærne så høyt du klarer, og senk så ned igjen. Du kan også stå med tåballene på noen vektplatter, slik at du på vei ned kan senke hælene dine lavere enn fotbrettet/tærne (ekstensjon).

5. Trappetrening
Jeg har tidligere skrevet og uttalt meg her på bloggen om trappetrening, og hhvorfor jeg mener dette er en av de beste, tøffeste, og ikke minst lettest tilgjengelige treningsformene som finnes. Mange skylder på at man ikke har tid eller mulighet til å trene, men når en av de mest effektive måtene å forbrenne bort fettet, øke kondisjonen, eller å bygge opp muskulaturen i underkroppen ligger i ethvert trappetrinn du måtte finne, så finnes det faktisk inge unnskyldning lenger. Dette er for eksempel en av metodene jeg selv benytter meg av når jeg ute og reiser, i tillegg til min andre favoritt; geriljakardio.

Finn deg en trapp, og løp eller gå i vei! En av de aller beste treningsformene som finnes!

Stå på!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #Side3 #blogg #trene #iform #morgen #treningsbloggen #trener #CornelisElander

KLART AT DU KAN!


Les også mer på: Corneliselander.com

Så mange av ekspertene i media er nettopp med på å demotivere nordmenn flest når det kommer til trening... "Spis usunt", "slapp av på sofaen", og "ikke fokuser på å prøve å få til noe" er uttalelser du gjerne hører, mens de samme personene så blir overrasket når de hører at nordmenn flest nå ikke trener [så mye lenger]... Mitt budskap er (og har ALLTID vært) at det er lite som skal til, at alle har tid til å trene, og at også DU kan få det til!

Positivitet, oppfordrende ord, og de beste tipsene er bare det som skal til, og jeg har virkelig troen på dere ALLE! Let's go!!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #fitness #trene #treningsprogram #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Hvorfor du bør trene som en fitnessutøver

Det er klart for en ny treningsserie her på bloggen, der jeg over de neste seks ukene vil gi deg de beste, enkleste, og smarteste tipsene for at du skal kunne oppnå den beste versjonen av deg selv. Og denne gangen har jeg satt opp en serie kalt "Fitness for folk flest"  fordi fitness, og en sunn livsstil ER viktig for oss alle. Ikke bare for å se "bedre ut", men også for å kunne mestre enkle oppgaver og utfordringer hverdagen igjennom.

Les også mer på: Corneliselander.com

Fitness for folk flest: Intro
I dagens epsiode tar jeg for meg en introduksjon av konseptet, og hvorfor jeg mener det å fokusere på "fitness" vil være helt essensielt for deg å fokusere på i tiden framover.


Vi nordmenn har godt av å bli litt tøffere og råere på treningssenteret, og som jeg alltid sier bør du trene hardt, kort, hyppig, og riktig - og ikke kaste bort verdifull tid på trening som ikke fungerer.

Hvorfor korte økter?, spør du nå kanskje. Vel, de fleste av oss har hektiske og stressende hverdager, og da kan det å sette av masse tid for å få på plass økter som eventuelt tar timer hver dag ikke bare være vanskelig å få til for de fleste, men kan rett og slett også virke mot sin hensikt.

Om du ikke er toppidrettsutøver, eller du har som mål å løpe x-antall maraton i tiden framover vil dette faktisk kunne hindre deg fra å bygge den sterkeste og best trente versjonen av deg selv! Og for meg er kontinuitet og intensitet de to nøkkelordene du bør fokusere på, og å trene timer hver dag er da heller ikke noe de fleste av oss makter å opprettholde over tid...

At man trener jevnt og trutt hele året igjennom er nemlig ikke bare viktig, men også enklere enn om man overtrener over en kortere periode. Men for at du skal få maks utbytte og effekt må du da også øke intensiteten og stå på når du først er på treningsstudioet... Ved å benytte deg av mine metoder VIL du også merke effekt og se resultater, og det selv etter svært kort tid...

Hva folk flest ønsker seg, og hva de TRENGER
De aller fleste av dere som både kontakter meg direkte på email, eller for eksempel i kommentarfeltet her på bloggen har gjerne alle som mål å bygge en så sunn og sterk kropp som mulig. Dette er også hva de fleste også bør ha som mål, da en sterkere kropp er hva vi nordmenn flest bør kjempe for uansett om målet skulle være å gå enten opp eller ned i vekt. På bakgrunn av dette anbefaler jeg da også alle mine klienter å trene både styrke og kardio - med særlig fokus på førstnevnte.


Under har jeg også satt opp en liste med typiske spørsmål jeg mottar fra dere lesere, og hva jeg nå i første omgang mener at vil være det viktigste for deg å fokusere på:

- Hvor mye må man trene?
Hvor mye du trenger å trene uka igjennom kommer veldig an på hva dine mål og ønsker med treningen måtte være. På et generelt grunnlag vil jeg imidlertid si at alle bør trene minimum tre ganger i uka, men særlig fokus på styrke. Ved siden av dette bør du også bevege deg og bruke kroppen litt hver dag, og som helsemyndighetene sier bør du MINIMUM bevege deg 30minutter om dagen (i mine øyne helst 60min.).


- Hvilke øvelser?
Igjen avhenger dette veldig av din treningsbakgrunn, og ikke minst ønske og mål. Likevel vil jeg trekke fram at det å benytte gode egenvekts øvelser, som forskjellige former av push- eller pullups, er noe ALLE har godt av. Etter hvert som du følger denne serien vil du også bli introdusert for mer "utfordrende" og avanserte former for styrkeøvelser - så følg med!


- Hvor kjapt vil jeg merke effekt?
Følger du et riktig satt opp treningsprogram for deg og dine mål (og ikke minst behov) bør du merke effekt av treningen etter så lite som 3-4 uker.


- Beste tips for å komme i form?
Få deg en treningspartner! Om dette er en venn, kollega, eller kanskje kjæreste/samboer, er for så vidt uvesentlig, så lenge dette er en person som kan være med på å motivere og å pushe deg på trening!

Følg med videre her på bloggen og serien "FITNESS FOR FOLK FLEST" for de smarteste og beste tipsene for at du skal komme i ditt livs beste form!

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #fitness #trene #treningsprogram #søndag #nyuke #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik oppnår du suksess på Instagram


I dag tenkte jeg å ta for mer noe mange av dere har spurt meg om; hvordan man oppnår suksess og får følgere/likes på Instagram.Nå skal jeg ikke påstå at jeg er den største eller mest suksessfulle personen på Instagram, men jeg har tatt kontoen min fra å ha rundt 6.000 følgere for rundt et år siden, til i dag å ha over 14.000. Og her er hva som har fungert for meg:

Les også mer på: Corneliselander.com

1. Last opp ofte, men IKKE for ofte

Med dette mener jeg at 1-2 bilder om dagen er bra, hver time [og av alt du gjør] er det ikke... 

2. Bruk hashtags som passer til din profil, og som du har mulighet til å oppnå suksess med! 

Med dette mener jeg at "fitness" sikkert ikke er en # du vil havne høyt opp på listen på, mens #helårskroppen trolig heller vil være det. For det å havne som "topppost" på forskjellige søkeord er nemlig en veldig smart måte å bli "oppdaget" på :) 

3. Svar folk, og vær aktiv! 

4. Skap engasjement fra dine følgere!  

Lag feks dine egne hashtagen som du prøver å få andre til å følge/dele. Selv har jeg blant annet laget #CornelisUtfordring og #IformMedCornelis der førstnevnte i dag har OVER 16.000 følgere [!!!]...5. Ta interessante, flotte, morsomme bilder...

Ok, så den kanskje enkleste veien til suksess og mange følgere er rett å slett så enkelt som at du tar interessante, flotte, gode bilder som fenger. Det finnes mange måter å gjøre dette på, og det kan være alt fra interessante steder du besøker (flotte naturbilder), morsomme grimaser og "sprø bilder", eller noe så enkelt som et motivasjonsbilde fra dagens treningsøkt. Å ta bilde av brødskiven du hadde til frokost er det trolig ikke (om du da ikke prøver å motivere folk til å spise sunnere 😜)  

6. Når ballen begynner å rulle... 

Nå kan det virke litt tungt og vanskelig å få det til i begynnelsen, og jeg kjenner til følelsen av bare å ha et par følgere. Men tro meg; så fort ting begynner å fungere, og du skaper deg en liten "omgangskrets" på Instagram så begynner ballen virkelig å rulle. Stå på!

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #instagram #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander