hits

oktober 2014

Bør man si ifra til folk som trener feil?


Denne problemstillingen kom opp her om dagen under en av PT-klassene jeg foreleser her i LA; "Skal man si ifra hvis noen gjør noe feil?" 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Sier du ifra?
Om du ser noen trene feil på ditt lokale treningssenter, sier du ifra? Selv mener jeg det finnes argumenterer både for og imot, og personlig sier jeg kun ifra om jeg skulle se en person trene så feil at han eller hun [virkelig] vil komme til å skade seg om ikke jeg eller noen andre sier ifra. Terskelen for meg til å si ifra er altså svært høy, og her er noen av grunnene. 

Jeg vet mange liker å pirke på hvordan/hva andre trener og gjør på gymmet, men personlig er jeg veldig ukomfortable med å rette på personer [som ikke har bedt om min hjelp..]. Jeg er den første til å hjelpe de som skulle ønske hjelp fra meg, enten de har hyret meg inn eller ikke, men å "put someone on the spot" som man kaller det her borte er jeg imidlertid ikke fan av. Dette da det lett skaper dårlig stemning (husk du kommer sikkert til å trene rundt den samme personen også i framtiden..), det er gjerne pinlig (for alle parter), og i verste fall kan du risikere å ta fra treningsmotivasjonen og -gleden til den du pirker på. Og særlig sistnevnte mener jeg er en viktig grunn for at du bør tenke deg om minst to ganger før du bryter inn, og retter på noe en som trener ved siden av deg på senteret måtte gjøre..

Les også: Intervju i KK

I tillegg ser jeg om og om igjen folk pirke på andre kun for å sette seg selv i et bedre lys. Du blir imidlertid ikke noe bedre av å poengtere ut andres feil, men heller ved å gå foran som et godt eksempel. Så tren hardt og riktig, bry deg mindre om hva personen ved siden av deg måtte gjøre, og si kun ifra om han eller hun gjør noe som kan resultere i skade. For ellers er det viktigere at du fokuserer på å gjøre ditt arbeid best mulig for deg

Stå på! 
Cornelis 

www.corneliselander.com
#trening #fredag #helg #bilder #Nettavisen #CornelisElander #blogg #blogginnlegg #trene #iform #blogginnlegg #treningsbloggen  

Slik blir du kvitt magefettet for godt!

Daglig får jeg tilbakemeldinger fra lesere som sliter med å kvitte seg med det siste vanskelige magefettet selv om man både trener hardt og godt, og jeg skal her derfor prøve å komme med noen gode tips slik at du kan kvitte deg med det en gang for alle! 

Følg meg også gjerne på Facebook!


Alkohol og festing [ødelegger]
Muligens en selvfølgelighet, men likevel blir jeg overrasket over manges spørsmål og tilbakemeldinger når jeg sier at vi også må kutte ned på festing og alkoholinntaket. Svaret fra de jeg prøver å rådføre er nemlig veldig ofte; "men litt kan jeg vel drikke?". Jo da, du kan drikke litt, men er målet imidlertid en virkelig stram og topptrent kropp vil svaret likevel alltid være at du bør kutte det ut HELT..

Jeg snakker altså her om målet ditt skulle være å få en topptrent kropp, så spørsmålet du må stille deg selv er nesten; "hvor bra trent har jeg egentlig lyst til å bli?"

Les også: Slik får du en stram mage!

Når det ellers kommer til den raskeste, og mest effektive, metoden å kvitte seg med magefettet på vil jeg si at du særlig bør eliminere alt av tilsatt sukker i kosten, i tillegg til å ha et høyt inntak av protein. Her vil det for de fleste også lønne seg eventuelt å ta et kosttilskudd, da det gjerne skal veldig mye til å få i seg nok protein kun gjennom vanlig kost. I tillegg bør du få i deg mesteparten av dagsrasjonen av karbohydrater tidligere på dagen og innen noen få timer etter endt økt, og begrense inntaket rett før leggetid.

Ikke legg deg sulten!
Imidlertid er det også viktig å få i seg litt næring senere på kvelden, og som jeg nylig nevnte i et intervju med magasinet KK kan dette da bestå av for eksempel cottage cheese, nøtter, avokado, eller til og med litt mørk sjokolade! Litt søtt skal være lov - så lenge du bare trener hardt og ofte nok ellers!

Ikke slank deg!
Personlig er jeg motstander av såkalte dietter, og foruten om du skulle trene deg opp mot en sport eller konkurranse er mitt motto (som jeg også skrev om på facebook siden min her om dagen) "Hvilken diett jeg mener er best? Den som ikke har ordet "diett" i tittelen... Diet, eller diett på godt norsk, stammer blant annet fra latin diaeta "daily allowance, regulation, daily order", og personlig mener jeg det er viktigere/bedre å gjøre en livsstilsendring og finne sunne, gode alternativer du kan leve med og benytte deg av over tid (jeg snakker ikke her om fitnessutøvere, og andre som av en eller annen grunn må prestere på grunn av en sportsgren/idrett). Enkelte kan dog dra fordeler av feks en fasteperiode, blant annet for å skille ut avfallstoffer etc., men på et generelt grunnlag er jeg altså imot såkalte dietter"

Om du spiser for magert og kalorifattig over lengre tid vil kroppen din nemlig kunne gå over i såkalt "krigsmodus", noe som da både kan resultere i svekking av forbrenning og ikke minst ødeleggelse av viktig muskelmasse. I tillegg kan et for lavt matinntak også resultere i dårlig energi på treningen - så spis nok og riktig!

Les også: Vil du bli sterkere i benkpress?

Stress ned..
Til slutt vil jeg imidlertid poengetere viktigheten av å redusere det som kanskje er den største trusselen mot magen din; nemlig stress!
Å stresse ned vil blant annet kunne redusere produksjonen av kortisol, og være en av de viktigste tingene du gjør for å få ned magefettet og oppnå kjappe[re], gode resultater.

I tillegg er det som alltid viktig å trene hardt, kort, hyppig, og riktig - noe du kan finne flere gode artikler med program og oppsett for her

Cornelis 
#trening #helse #mage #bilder #blogginnlegg #Nettavisen #trene #iform #CornelisElander  

Gruppeselfie i Drammen..

Tusen takk til spinninginstruktør @Thereselunevski og alle de sporty medlemmene ved Elixia Drammen for "gruppe-selfie´n" :)Les mer på: Corneliselander.comMin #CornelisUtfordring (eller eventuelt oppfordring om du vil) på Instagram går rett og slett ut på at man skal være aktiv og trene/bruke kroppen litt hver dag - for så å laste opp sporty, tøffe bilder i sosiale medier som jeg kan gi tilbakemeldinger på og tommel opp for. I går fikk imidlertid utfordringen (som tusenvis av flotte nordmenn allerede følger) den første gruppe-selfie´n fra en sporty gjeng ved Elixia Drammen :) 

En av mine mest sporty og trofaste følgere @johnnyskinstad hadde nemlig utfordret meg til å bli med på en spinningtime neste gang jeg er hjemom (noe jeg selvsagt også aksepterte), og jeg kontret med (på tull) å be om et #CornelisUtfordring bilde av alle som var med på timen.. 

Få minutter senere tikket denne inn via spinning instruktør @Thereselunevski´s konto, og jeg vil bare få lov til å takke alle som var med på timen hennes i går for sporty innsats - både fysisk i timen, men også ved å være med på gruppeselfie i sosiale medier. You guys made my day! (legg gjerne igjen ditt navn eller instagram profil om du er med i bildet - så jeg kan følge deg!) 


Cornelis i Hollywood 


#trening #helse #Norge #Nettavisen #CornelisUfordring #trene #iform #Elixia #Drammen #blogg #treningsbloggen #CornelisElander  

Morgentrening i Malibu


Undertegnede på vei til morgentrening i Malibu.. Har DU lastet opp et nytt #CornelisUtfordring bilde på Instagram i dag?

Følg meg også gjerne på Facebook!

Det er mandag, det er tidlig morgen her i LA, og undertegnede er på vei oppover PCH (Pacific Coast Highway). Dette er en del av California State Route 1 som strekker seg fra San Diego i sør til Seattle i nord, og er kanskje en av de flotteste kyststrekningene du kan kjøre på en solrik dag (eller uansett værforhold for den saks skyld..). Selv kjører jeg PCH strekningen så ofte jeg har mulighet, og dette er en road jeg anbefaler deg på det sterkeste å reise opp minst én gang!
PCH
God mandag til dere alle fra trener´n i vest - nå på plass på gymmet i Malibu :)

Cornelis

#trening #mandag #bilder #treningsbloggen #Nettavisen #reise #blogg #blogginnlegg #USA 

Dagens tre tøffe fra HollywoodTreneren!

Den beste måten å oppnå maksimal muskelvekst og en godt trent kropp på er ved å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og her er dagens tre tøffe [øvelser] fra trener´n din i Hollywood

Følg meg også gjerne på Facebook

Om du skulle være nye med trening og styrkeøvelser er det viktig at du til å begynne med tar forholdsregler, og er særlig påpasselig med å ikke pushe deg selv hardere enn at du fortsatt klarer å utføre øvelsene riktig. Så fort teknikken imidlertid sitter ordentlig (og du ikke har noen skader å ta hensyn til) er det bare å gi jernet, og jeg vil tørre å påstå at de aller fleste av oss rett og slett ikke trener hardt nok! 

UKAS ØVELSER
Uavhengig av hva (kropps-) målet ditt måtte være, finner du her noen gode og viktige øvelser du bør ha med i et godt treningsprogram:

Dips
En av de aller beste brystøvelsene som finnes som også tar på alt fra triceps, skuldre, og brystkasse. Dette er rett og slett en av de beste øvelsene du kan kjøre for overkropp generelt, og derfor mener jeg også at ethvert godt treningsprogram bør ha denne med! Og jo oftere du kjører dips jo lettere vil det også bli - så ikke fortvil om det skulle føles litt tungt og hardt til å begynne med..Dips2
DIPS: Ta tak i håndtakene, og plasser deg med utstrakte armer og skuldrene over håndleddene. Senk så overkroppen og overarmene ned (til det oppstår en ca. 90 graders vinkel i albueleddet), og press deg så opp igjen til utgangsposisjon før du repeterer.

Tips! For å utføre en korrekt dips skal overarmene gå så langt ned at de (i profil) er parallelle med underlaget, altså cirka 90 grader i albueleddet, men det er ikke noen vits i å gå lengre ned enn dette da det kan medføre skader!

Les også: Lyst til å gå ned i vekt?

Sittende kabelroing
Dette er en ypperlig øvelse for å styrke både ryggen og bakside skuldre på, og noe du bør ha med i programmet ditt om målet er å oppnå en godt trent rygg!Sittende_kabelroing
SITTENDE KABELROING: Len deg framover med ryggen rett, og ta tak i håndtaket. Trekk så håndtaket mot deg, rett deg opp til du sitter rett, og dra skuldrene ned og bakover. Bøy i albueleddet, trekk håndtaket mot mageregionen med albuene langs siden av kroppen, og med underarmene parallelle med underlaget. Beveg deg så framover igjen med en kontrollert og rolig bevegelse, og "slipp" aldri bare vektene tilbake.

Viktig! Krum aldri ryggen når du lener deg framover, hold ryggen rett under hele øvelsen, og len deg aldri mer bakover enn at du sitter i en oppreist posisjon.

Skråbenk med stang
En av de beste, og viktigste, øvelsene du kan kjøre for å trene opp brystkassen. Øvelsen trener hovedsakelig øvre del av brystkasse [pectoralis] og er etter min mening mye viktigere for de aller fleste av oss enn hva vanlig [flat] benkpress er.Skrabenk_med_stang
SKRÅBENK MED STANG: Hold vektstangen med et overhåndsgrep, og litt bredere enn skulderbreddes avstand. Løft stangen av, og hold den kontrollert med utstrakte armer over deg før du senker den kontrollert ned mot brystkassen. Press så stangen opp igjen, og repeter etter ønske.

Viktig! Ikke slipp stangen fort ned, eller la den "sprette" på kassen for å få den opp igjen!

God trening til deg, og heng deg gjerne med på #CornelisUtfordring på Instagram!

Cornelis 

 

#trening #iform #bilder #Nettavisen #trene #trener #godmorgen #blogg #blogginnlegg  

Magetrening: Slik får du en stram mage!

Mange ønsker seg gjerne en flat(ere) mage, og noen har kanskje til og med lyst på sixpack og stramme mageruter. Om dette skulle være ett av dine mål har jeg her skrev litt om hva du bør gjøre for å oppnå nettopp dette.

Følg meg også gjerne på Facebook!

Fitnesstrenden er muligens både hatet og elsket av mange i Norge, men én ting er i hvert fall sikkert; hardere, mer effektive treningsøkter som virkelig gir resultater er kommet for å bli i landet vårt! Folk ønsker ikke lengre å kaste bort tiden sin på trening som ikke gir form eller mening, og tøffe[re] korte økter behøver ikke bare å være gunstig for de som eventuelt skal konkurrere, men vel så viktig for alle oss andre som eventuelt «bare» har et ønske om en bedre trent kropp.
Sixpack 2
Fra en av mine videoer med Webtrening.no der jeg blant annet viser en av de beste øvelsene du kan kjøre for flat mage! 

Fettet må bort!
Det overrasker meg fortsatt når folk drikker og fester i helgene, spiser usunn mat og fastfood hele uka igjennom, men samtidig trener situps til den store gullmedalje hver gang de er innom treningssenteret.. Det hjelper nemlig lite å kjøre så mange situps og crunches du makter hver dag om du fortsatt har et godt fettlager rundt mage og midje. Og for å få fram «sixpacken» (eller i hvert fall en litt strammere mage) må fettet først bort, og den jobben starter dessverre/heldigvis først og fremst på kjøkkenet!

Annen trening..
I tillegg bør man også sørge for å styrke og trene opp resten av kroppen, og her kan det blant annet være smart å tenke litt på muskulaturens både harmoni- og symmetri i kroppen. Om du overtrener magen, mens du for eksempel neglisjerer ryggen (og annen støttemuskulatur) vil du dessverre aldri komme helt i mål!

Les også: Slik får du trente ben

Jo høyere prosentandel muskelmasse du har jo mer vil kroppen din også forbrenne, selv i hvilemodus, noe som igjen vil være ensbetydende med en strammere kropp og ikke minst mage. Såkalt «punktforbrenning», der du står foran speilet og bare peker ut de stedene på kroppen du ønsker å gå ned i fettprosent er nemlig ikke mulig, men likevel kan man (blant annet gjennom riktig tilrettelagt styrketrening utifra dine ønsker og behov) selvsagt være med på å forme kroppen - og har du for eksempel bredere hofter og midje enn du skulle ønske, mens skuldre og øvre del av overkropp er tynn og hengslete, kan dette lett «balanseres» ut gjennom riktig styrketrening. Ved siden av hardcore styrketrening kan det også være smart å legge inn intensive kardioøkter for eksempel á la min egen favoritt; Geriljakardio.Geriljakardio
Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp!

Nå er det likevel ikke alle som har mulighet, eller kanskje lyst, til å trene på et helsestudio, og for dere vil jeg da anbefale en av de enkleste (men kanskje også en av mest effektive) treningsformene som finnes; sporty, flott morgen-, eller kveldsturer.. Det er nemlig ikke uten grunn at dette er en av favorittene til fitnessfolka for å forbrenne bort det siste vanskelig magefettet.

Sjekk også ut: Treningsprogram for mage

God ny treningsuke til deg, og heng deg gjerne med på #CornelisUtfordring på Instagram!
Cornelis 
#trening #helse #Norge #iform #treningsbloggen #blogginnlegg #mage #sixpack #byggemuskler #Nettavisen #nyheter #CornelisElander  

Slik kan vi få ned sykefraværet i Norge

Det har i den siste tiden vært mye snakk om det stadig økende sykefraværet i Norge, og hva som bør gjøres. Min mening er at det i prinsippet er veldig enkelt.. 

Følg meg også gjerne på Facebook!


Hva bør gjøres?
Det er mange debatter og forslag til hva som må [eller bør] gjøres for å få ned sykefraværet, og der noen [i mine øyne] er gode er det andre igjen som mener vi kun trenger mer penger til forskning for å få resultater [jamfør blant annet noen av de siste tweetene på min twitter konto]. Er dette egentlig nødvendig? Trenger vi virkelig å studere videre hva som skal til for å få ned sykefraværet, eller ligger løsningen rett foran øynene våre? Personlig mener jeg det sistnevnte. Og som jeg skrev på facebook i går, da debatten om sykefraværet haglet som verst på sosiale medier; "Hvordan få ned sykefraværet? Veldig enkelt; få flere aktive nordmenn som spiser sunnere.. Fjern momsen på frukt&grønt + trening.. Egentlig ikke så vanskelig dere".. 

Og flere studier stemmer i med meg om at regelmessig mosjon og trening + et sunt og godt kosthold, fører til sunnere, mer opplagte og ikke minst arbeidsføre innbyggere. Likevel er det én hake.. 

Les mer på: Corneliselander.com

Tren hardt!
En studie gjennomført i Holland viste nemlig at hard trening minst tre ganger i uken kunne redusere sykefraværet, mens trening med moderat til lav intensitet hadde svært liten [om ingen] effekt på dette - noe som også taler for min vanlige regle om du bør; trene hardt, kort, hyppig, og riktig

Personlig mener jeg dog at litt trening, enten det består av lav eller moderat intensitet noen få ganger i uka er bedre enn ingenting - uansett om dette vil gi seg utslagsgivende med tanke på sykefraværet eller ei... 

God fredag og helg fra trener´n i Hollywood
Cornelis 

#trening #helse #helg #Norge #fredag #syefraværet #debatt #debatten #NRK #Nettavisen #CornelisElander  

- Hvem kritiserer egentlig statsministerens kroppsform her?

Ap politiker, Marianne Marthinsen, har vært ute og kommentert statsminister Erna Solbergs kroppsform. Det mener i hvert fall siviløkonom Julie Brannfjell. 

Les mer på: Corneliselander.com

De siste årene har det vært mye snakk om "political correctness" her i statene, og republikanerne kritiserer gjerne den demokratiske fløyelen for å være mer opptatte av dette en [ordentlige] tiltak som gir resultater og mening. Nå er dette selvsagt ikke bare forbeholdt amerikansk politikk, og å være "politisk korrekt" ser også ut til å ha kommet til vårt land - blant annet i form av at man aldri må bruke ord og uttrykk som [kanskje] kan siktes til den enkeltes kroppsstørrelse og vekt. 

Selv er jeg (som mange av dere muligens har fått med dere) svært opptatt av trening og helse, og er blant annet for at vi skal få sunnere mat og mer trening inn i skolene. Likevel er jeg ikke for at man skal kritisere enkeltpersoner, og å gå til personangrep på vår statsministers vekt- og/eller kroppsform mener jeg er helt forkastelig! 

Spørsmålet er bare; hvem kritiserer egentlig statsministerens kroppsform i tilfellet som nevnt innledningsvis? Ap-politiker Marianne Marthinsen, som bruker et vanlig norsk uttrykk, eller siviløkonom Julie Brannfjell når hun uttaler at - Å spille på hvordan Erna ser ut er beklagelig... 

Personlig mener jeg sistnevnte..
Cornelis 
#politikk #meninger #statsministeren #ErnaSolberg #Norge #blogg #trening #helse #iform #CornelisElander  

- Norge er passert fysisk internasjonalt


Foto: Torje Dønnestad Johansen/Nordlys

- Norge er passert fysisk internasjonalt. Slik lyder overskriften på saken med den tidligere fysiske treneren for A-landslaget i norsk fotball i Nordlys.no, der han trekker fram at særlig den den eksplosive [og styrke-] delen av treningen er blitt forsømt.

Svein Arne Pettersen, som tidligere var fysisk trener for A-landslaget i fotball, uttaler seg til avisen om norske spillers innsats og fysisk form, og mener blant annet at den eksplosive delen av treninga i mange år er blitt forsømt - noe som igjen gjør at landslaget (en gang ansett som best trent i verden) i dag henger etter.

- Vi er passert, vi er det. Hva skyldes det? Det er flere å velge mellom i mange andre land, men jeg tror vi har trent med feil fokus, og har dermed ikke lenger spillere i de beste ligaene, som får øvd på det høyeste nivået jevnlig.

- Total løpslengde er egentlig uinteressant i fotball. det løpes ikke mer i de beste liganene enn i norsk eliteserie. Men det løpes mer med høyere intensitet hos de beste. Det er flere meter med større intensitet. Det kommer av at de er raskere, og kan behandle ballen i stor fart.

- Vi har mistet det at vi ikke får øvd på øverste nivå lenger, gjennom at vi ikke har spillere i de beste ligaene og dermed ikke tilpasset oss det som kreves der. Selv Albania har spillere i Serie A. Jeg mener vi har forsømt i stor grad det som går på hurtighetstrening og kanskje også styrketrening i norsk fotball. Vi har trent for lite hurtighetstrening, og når vi har gjort det har vi vært så opptatt av aktivitetsprinsippet at det har blitt utholdenhetstrening etter få gjentakelser, sier Svein Arne Pettersen.

Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp

- Jeg var med landslaget et par år. Vi så at vi ble for lette. Første gang vi så det var i Bangkok i 2012, der vi møtte Sør-Koreas U23-landslag. De var sterkere og mer «fit» enn oss.

- Er norske fotballspillere for dårlig trent?, spør journalist Torje Johansen.

- I den norske forståelsen av å være dårlig trent, gjennom kapasiet og utholdenhet, bestemt nei. Men i forhold til hurtighet og styrke har vi blitt passert, både på grunn av feil trening og feil prioritering i trening, og det at vi ikke får øve på øverste nivå med skikkelig intensitet. Vi har et stykke jobb å gjøre, sier Svein Arne Pettersen til Nordlys.no

Følg meg også gjerne på Facebook!
_____________________________________
Personlig mener jeg dette er veldig interessant lesning, og på tide at også norske fotballtrenere ser verdien og ikke viktigheten av riktig intensitet og styrketrening - slik jeg selv har promotert i mange år. I tillegg er det veldig spennende å se at en fotballtrener også legger fokuset på dette med at man er for opptatte av utholdenhet i norsk idrett. Som fotballspiller vil dette selvsagt være viktig, og en stor del av jobben, men når du (som han nevner) sammenligner deg med de beste i verden ser du at disse gjerne er vel så opptatte av styrke, og det å kunne prestere bedre/kjappere også over kortere perioder. Og selv mener jeg fotballmiljøet kan ha mye å lære når det kommer til riktig styrketrening.

Her vil det være essensielt å få tilrettelagt skreddersydde løsninger for den enkelte, der man også fokuserer mer på kortere økter med høyere intensitet, og ikke minst styrke. Se bare på hvordan kanskje verdens beste fotballspiller, Cristiano Ronaldo, trener.. Her er det vel så mye fokus på muskulatur og kortere, hardere økter som utholdenhetstrening og lengre økter.

Cornelis i Hollywood  


 
#trening #Nettavisen #fotball #trene #bilder #meninger #blogg #blogginnlegg #Norge #iform #CornelisElander

Herlig Statsbudsjett!

Det er nok mye jeg kunne ha skrevet om Statsbudsjettet, og sikkert mye jeg kunne ha kritisert. Likevel velger jeg heller å trekke fram én veldig viktig og god ting med budsjettet, og kaller derfor dette et Herlig Statsbudsjett

Les mer på: Corneliselander.com

+2,1%
Jepp, det er økningen i avgifter regjerningen ønsker å legge på tobakk og alkohol - noe jeg personlig mener er et viktig steg i riktig retning for å forebygge det stadig økende alkoholkonsumet blant oss nordmenn. Og forhåpentligvis vil det kunne være med på å forebygge ytterlige tobakkforbruk. Nå er 2,1% kanskje ikke så mye, men alle monner drar. Og selv om dette (slik en av følgere mine på Facebook siden i dag poengterte) muligens blir mer som en justering av det generelle prisnivået kunne man i verste fall ha sett det motsatte, at de heller kuttet i avgiftene. Noe som ville vært i mer kjent FrP stil... 

Les også: Spiste du dette i natt?

Ifølge Verdens Helseorganisasjon er nemlig alkohol, sukker, og tobakk noen av de av de verste truslene mot menneskeheten og folkehelsa, og det er derfor ekstremt viktig at vi som nasjon tar affære NÅ og gjør noe med dette! Selv skulle jeg selvsagt gjerne også ha sett at man tok bort all form for moms og avgift på trening og enkelte sunne tilskudd, men man kanskje ikke få alt på en gang? 

Cornelis i Hollywood

Hva mener du? Bra, eller dårlig statsbudsjett?
#statsbudsjett #Statsbudsjettet #Norge #penger #helse #trening #meninger #røyk #tobakk #alkohol #blogg #Nettavisen #CornelisElander  

Ok, jeg innrømmer det


Ok, jeg skal være den første til å innrømme det; når temperaturen viser mange-og-tyve grader, og sola skinner ER det lettere å komme seg ut og på trening enn når det er mørkt, kaldt og vått ute. Så hva kan jeg gjøre for å hjelpe deg?

Følg meg også gjerne på Facebook! 

MIN oppgave og utfordring blir derfor å
 klare å inspirere, motivere, og ikke minst få deg opp av sofaen vinteren igjennom. For DET er nemlig hva jeg mener er den viktigste jobben vi trenere kan gjøre; nettopp å motivere! Det å få våre kunder/klienter til å legge inn litt innsats, trene jevnt og trutt hele året igjennom (og selvsagt også mellom hver gang vi ser dem), og ikke minst få dem til selv å ville trene [mer] - er nemlig en av de viktigste oppgavene vi som trenere kan gjøre og oppnå. Personlig vil jeg derfor framover prøve å motivere deg - blant annet gjennom denne treningsbloggen du nå leser.. 

Husk også å poste dine mest sporty treningsbilder med #CornelisUtfordring på Twitter eller Instagram, og jeg kommenterer og gir råd og veiledning tilbake. Stå på! 

Cornelis

www.corneliselander.com


#trening #helse #iform #treningsbloggen #blogginnlegg #meninger #motivasjon #trene #Side3 #Nettavisen #trener  

- Ikke rart vi får syke, slappe barn som har vanskelig for å lære

"Potetferien" som Stavrum nylig omtalte er over, og med det er det også slutt på alle former for sunn mat og fysiske aktiviteter for de minste - noe som da også gjør det vanskeligere for dem å lære!

Les mer på: Corneliselander.com


En gang i tiden hadde ikke skolene bare ansvaret for barnas utdanning og læremønster, men skulle i tillegg også sørge for at de fikk en viss dose fysisk aktivitet, og ikke minst en lett innføring i å lage [og å lære å like] sunn mat. I dag er dette IKKE tilfelle ved de fleste av landets mange barne- og ungdomsskoler, og videregående tør jeg nesten ikke en gang tenke på. Vi får stadig flere og flere overvektige og syke her til lands, og særlig gjør dette seg gjeldende blant barn og unge. Og selv om en da skulle tro at myndighetene tok affære, ser det motsatte heller ut til å være tilfellet.. 

Et eksempel på dette er fruktkurvordningen. Kanskje ikke en "perfekt" ordning, og mange hakk dårligere enn hva våre naboland tilbyr sine barn, men helt klart [mye!] bedre enn ingenting (slik tilfellet stort sett er i dag). Nå må de unge selv ha med seg frukt og grønt i skolehverdagen - noe som da selvsagt gjerne ender opp med = null. 

Les også: Spiste du dette i natt? 

Så hva blir resultatet når vi ikke serverer barna våre sunne måltider, eller vi i det minste tilbyr dem litt frukt i klasserommene? Hva skjer når skolene kutter mer og mer av gymtimene, og all annen fysisk aktivitet skolehverdagen igjennom enten blir gjort "ulovlig" eller tatt bort - i tillegg til at lærdom om sunn mat forsvinner fra timeplanen? Vi får sykere, slappere barn som har vanskeligere for å lære - noe Norges plassering i internasjonale rangeringer over de beste skolesystemene i verden vitner mye om..

Den siste tiden har jeg også snakket med et stort antall unge mennesker som nylig avsluttet videregående skole fra forskjellige steder rundt omkring i landet, og tilbakemeldingene jeg sitter igjen med er enstemmige og alarmerende; det finnes ingen ordentlige tilbud! 

Så som jeg skrev på Facebook siden min i forrige uke, da potetferien startet; "Høstferie for norske skolebarn - noe som betyr MINDRE godteri, mer fysisk aktivitet, og en ellers sunnere hverdag!", og nå kan jeg vel gå inn og oppdaterte statusen med; "Høstferien er over, og med er det tilbake til usunn mat, og en ellers aktivitetsfri skolehverdag for alle landets elever - heia Norge!"

Om du skulle være uenig i mine utsagn over, inviterer jeg deg til å fortelle meg i kommentarfeltet hvor jeg eventuelt måtte ta feil :) 

Følg meg også gjerne på Facebook!  

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM 


#Norge #norsk #skole #hverdag #mat #trening #iform #helse #nyheter #Nettavisen #blogg #meninger  

Spiste du dette i natt?


På vei hjem fra fest og moro, og den vanlige situasjonen oppstår; hva kan man spise på nattestid som ikke ødelegger for form og helse? Her er svaret på hva du burde, og IKKE burde ha spist i natt..

Nå er nei-listen selvsagt mye lengre enn ja-listen, og tar man en kjapp titt på hva som gjerne tilbys ved norske utsalgssteder er det så å si ingenting jeg ville anbefalt deg å spise!

Les også: - Jeg blir feit av å være i Norge!

Likevel kan det også være håp om at du fant noe sunt å spise/drikke i natt, og enkelte kiosker og bensinstasjoner tilbyr nå for eksempel sunne proteinshakes, som her fra Frøland Bensinstasjon i Hjartdal, Telemark, der man (som ved stadig flere stasjoner her til lands) har erstattet [en del av] de verste sukkerbombene med proteinbarer. 

Statoil i Olav Vs gate i Bodø er et annet godt eksempel. Her har man byttet ut sjokoladedisken med salatbar, og det gleder meg at beninstasjonene nå endelig begynner å høre på det jeg har sagt i årsvis; at dette er hva kundene VIL ha!Salatbar
Sjokolade ble salatbar. Sjokoladeutvalget ble byttet ut med salatbar, müslibarer, proteinshakes og proteinbarer. forteller Mikkel Sinclair Lyngar. Faksimile: Avisa Nordland

Jeg gleder meg til kafé- og restaurantbransjen i Norge begynner å lytte til meg også ;) 

Her er en del av nei-listen min:
- Pølser (uansett om det er i brød, lomme, osv.. Dette er NEI uansett!)
- Pizza (nei, ingen av de pizzaene du finner/kjøper nattestid er sunne..)
- Boller og bakervarer (alt av bakervarer du finner på kioskene er fy-fy, og særlig på nattestid!)
- Bakt potet...
- Pasta (igjen; ingen av disse er sunne, og som oftest finner du kun halvfabrikater som var laget dager i forveien..)
- Sjokolade (nå mener jeg vanligvis at du fint kan få unne deg litt sjokolade på kvelden når du har trent og stått på hardt på treningssenteret, men å spise sjokolade for å døye sultfølelsen etter en tur ut på kvelden er ikke veien å gå!)

Og her er den betydelig kortere ja-listen:
- Kesam og cottage cheese (ha gjerne litt nøtter eller frukt på toppen. Så enkelt, så godt!)
- Sunne, enkle proteinbarer og shakes!
- Knekkebrød med magert pålegg (for eksempel kokt skinke, kalkunpålegg, eller egg)
Og ikke minst; husk å drikke masse vann!

(ellers har også Komikerfrue noen forslag til hvordan man kan lage nattmat på sin blogg.. :)

Som du ser av listene min mener jeg altså at proteinrik mat, og særlig nattestid, er viktig, og de fleste av oss kunne nok fått i oss mer protein hverdagen igjennom. Proteinrik mat behøver imidlertid ikke å være ensbetydende med kjedelig - noe jeg blant annet viste da jeg var med på TVNorge programmet 4-Stjerners Middag tidligere i år.

HVA MENER DU ER DEN BESTE/SUNNESTE NATTMATEN?

Følg meg også gjerne på Facebook

Cornelis
 

#trening #kosthold #mat #hverdag #meninger #Nettavisen #Cornelis #CornelisElander #kost #bilder #innlegg #blogginnlegg #treningsbloggen 

Norge vant 4 gull i helgen, men det visste du trolig ikke..

 
Gullvinnere; Jelani Ask, og Lone Norås. Foto: Reno Engdal

I helgen gikk Norge av med seieren og vant hele 4 gull i Spania! Imidlertid er dette 4 gull du nok verken så omtalt på NRK, eller noe annet sted i norsk presse, for dette er nemlig fire seiere vi som nasjon ikke ønsker å snakke om..

Bodybuilding, og særlig fitness blir stadig mer og mer populært i vårt langstrakte land, og selv om det kanskje ikke måtte være "din greie" er en sportsprestasjon en sportsprestasjon - uansett om man liker sporten eller ei. Og så lenge det å drive med bodybuilding og fitness er lovlig i Norge mener jeg vi også bør kunne unne de som sliter og strever året igjennom litt oppmerksomhet og belønning for alt strevet - noe jeg her ønsker å gjøre.

Les mer på: Corneliselander.com 

Det har den siste tiden vært mye snakk om sponsorkronene som går til enkelte av våre største idrettstjerner, og jeg kan i hvert fall love deg én ting og det er at de som driver med fitness og bodybuilding ikke gjør dette for pengenes skyld... Så da kan vi vel i hvert fall gi utøverne litt heder og ære for faktisk å representere landet vårt, og dra i land fire gullmedaljer? I dag får de nemlig gjerne mer berømmelse og oppmerksomhet utenfor våre landegrenser enn hva vi klarer å gi dem innenfor.. Og dette mener jeg personlig er helt feil, og noe jeg jeg derfor ønsker å sette litt fokus på. Derfor tok jeg en telefon til min venn, Daniel Stisen, som sammen med Tommi Thorvildsen var på plass i Spania i helgen for å lede Team Norway mot seier.

Synes du det er nok heder og ære til fitness/bodybuildere utøvere som representerer Norge? 
- Nei, jeg synes ikke at de får det. Bodybuilding og fitness har alltid blitt sett på som en "underground" idrett, kun for spesielt interesserte, men heldigvis har Men´s Physique og Bikini-fitness vært med på å endre litt på dette. Bodybuilding, trening, og fitness har alltid hatt mye lesere på nett, men da gjerne kun på egne nettsider og forumer, men jeg har de siste 2 årene sett trenden med at dette blir mer og mer mainstream og akseptert, og at media skriver om trening og kosthold - noe jeg synes er en meget lovende utvikling. 

Har norsk media kontaktet deg angående dette i det hele tatt? (tross alt 4 gull til Norge..)
- Nei, norsk media har ikke kontaktet oss angående Norges suksess på Arnold Classic 2014. Vi har blitt fulgt tett av Treningsforum.no som har levert direkte oppdateringer til dem som har fulgt med der, men det er først nå da du Cornelis tok tak i tidenes norske innsats på Arnold Classic at jeg tror vi får noe søkelys på dette også utenfor forumene for "spesielt interesserte".  

Mener du fitness/bodybuilding er en sport, idrett, eller noe annet? 
- All toppidrett er tøft, og du må være disiplinert, dedikert, og jobbe målrettet både med treningen og ha et perfekt kosthold skal du ha sjans til å nå toppen. Selvsagt i tillegg til et talent! Jeg har kjemperespekt for all idrett og hva det kreves for å lykkes i toppen, men jeg håper andre idretter kan si det samme om BB/fitness/Bikini/Men´s Physique. Jeg tror de fleste idretter har masse å lære av oss, samme som vi har masse å lære av dem, og spesielt styrketreningen og kostholdet vårt holder et kjempehøyt nivå - langt over hva jeg stort sett har sett andre idrettsutøvere operere med.

Burde norsk media dekke dette [mer], eller er det mer kun for spesielt interesserte?
- Jeg synes norsk media burde dekket dette, og det er kjempestort å vinne Arnold Classic. Det er et kjempestort arrangement der hele Madrid var snudd på hodet for utøvere fra hele verden som kom dit for å kjempe innen "helsestudio/gym idretter".

Følg meg også gjerne på Facebook!

Kan du gi en kort beskrivelse av de forskjellige kategoriene Norge vant i denne helgen? 
- Norge vant 2 gull og 1 sølv i Men´s Physique. Dette er en mix av bodybuilding og modellkonkurranse, og det handler om å se bra og veltrent ut. Den ultimate "beachbody looken". Nivået her er kjempehøyt, og dette er en klasse som ble etablert for 4år siden da de vill skape en klasse for dem som ikke ønsket å se ut som store bodybuildere. Men´s Physique er perfekt klasse for veltrente "Elixia/SATS" gutter som ønsker å ha et konkret mål med treningen sin, og klassen har eksplodert i Norge de siste to årene. Sammen med Bikini-fitness er dette den desidert mest populære klassen ved NM i år. 

Daniel Stisen [til høyre] med vinneren av Men´s Physique Junior, Alexander Myrvold.

Vi vant også 1 gull og 1 bronse i Bikini-Fitness, som er den kvinnelige varianten av Men´s Physique. Dette er en fitness klasse der jentene skal være vakre og veltrente, og de blir trukket i poeng om de har for mye muskler. Denne klassen er den nye "fitness-trenden" i Norge blant unge jenter - der fokuset er å se ut som en modell med sprettrumpe og vakre linjer. 

1 gull og 2 bronse gikk også til Norge i Body-Fitness, eller Figure, som det heter i USA. Body-Fitness/Figure er klassen for meget veltrente jenter, og ofte kan man gå fra å være Bikini-Fitness jente til Body-Fitness, når man har fått litt for mye muskler i forhold til bikini-klassen. Body-Fitness er ikke "kvinnelig bodybuilding", og her er det mye av de samme faktorene som teller som i Bikini-Fitness (bare at man skal ha litt mer muskler i hele kroppen, og være enda litt "hardere". 

Norske Lone Norås [i midten], vinneren av Bikinifitness junior. 

Nå vil trolig noen stille spørsmålstegn til om det brukes ulovlige preparater blant deltagerne, og at det i så fall ikke er "imponerende" å vinne. Hva vil du svare dem?

- De klassene som Norge vant gull i på Arnold Classic nå i helgen er klasser man kan nå helt til toppen uten bruk av doping og ulovlige preparater. Her er det snakk om talent, disiplin, og målrettet, hardt arbeid over tid. Flere av klassene vet jeg IFBB/Arnold Schwarzenegger jobber hardt for å få som en del av de Olympiske leker! Det er blant annet skapt en egen klasse i Bodybuilding kalt "Classic Bodybuilding", som jeg vant på NM i fjor, og denne kategorien har også blitt omdøpt til "Olympisk Bodybuilding" på grunn av disse ambisjonene. Jeg vil også påpeke at det testes for doping på internasjonale stevner som; Nordisk, EM og VM, og det er Proffligaen i USA det ikke tas dopingtester, noe som også gjelder på en del andre proffidretter i USA også.. Jeg vil påastå at uansett hva man sier så vil det å bli best kreve hardt arbeid, enten det er i fotball, skisport, eller som her innenfor BB/Fitness. Så ja, det er imponerende å være en god Bodybuilder eller Fitnessutøver også, og det fortjener mer respekt, synes jeg. Jeg ser likevel at dette har endret seg en del siden jeg begynte med Bodybuilding på 2000-tallet, fordi flere og flere trener dette i Norge, og man ser hvor mye arbeid som ligger bak, avslutter Daniel med over telefon fra Spania. 

HVA MENER DU? FÅR FITNESS- OG BODYBUILDERE NOK HEDER OG ÆRE SOM DE GJØR I DAG?

www.corneliselander.com

#trening #Norge #iform #trene #helse #muskler #treningsbloggen #blogginnlegg #meninger #blogg #CornelisElander