hits

september 2017

She squats 😎

She squats 😜

 

Les mer på: Corneliselander.com

 

Det er helg, det er lørdag, og jeg er ute og cruiser rundt i ny bil i nabolaget mitt. Vel, bilen er ikke "ny", men en av mine personlige favoritter - og noe av det råeste, enkleste, og i mine øyne beste du kan kjøre. For deg som er bilperson så vet du nok hva jeg snakker om... Dette er ikke cruise control og "lettvint", og her får både bein, armer, og føtter kjørt seg.

 

Ja, faktisk er dette noe av deg nærmeste du kommer en treningsøkt på veien, og clutchen er alene som en lettere, tung beinpress... For hvorfor ha det lett når du kan ha det vanskelig 😂  Men uansett, jeg klager IKKE, og simpelthen ELSKER denne bilen (som jeg i ulike former har hatt 5 [!] av..). 

 

Så igjen, mens mange av dere sitter hjemme og ser på lørdagsseriene, eller er ute og drikker og fester, er jeg ute og brummer rundt i gatene... Og i noe som trolig er MDG Lan Maries verste mareritt

 

For som jeg alltid sier; du bør trene litt hver dag, og her får jeg økten i en veldig morsom innpakning...

 

Riktig god helg til dere alle! 

 

 

- Cornelis 

 

 

 

Endelig er julemarsipanen her! Så hva synes du?


Julegodtet er kommet til en butikkhylle nære deg.. [FOTO @NILSAPELAND] 

Les mer på: Corneliselander.com


Julemarsipanen er her - tre måneder før jul, skriver Romerikes Blad i dag. og jeg ønsker å høre hva du mener. Bra, dårlig, på tide, eller er det kanskje "litt" tidlig å starte med julegodtet? Er rimelig sikker på at du vet hva jeg mener, men nå vil jeg gjerne høre hva DU mener! 

Forøvrig interessant å se at Orkla Confectionery & Snacks, som fører Nidar-merket, bare skylder på butikkene... 

- Denne marsipanen kommer på dette tidspunktet hvert år. Det er opp til hver enkelt butikk å ta dette inn i hyllene, sier kommunikasjonssjef Robert Rønning til Nettavisen [uten at han nevner at dette selvsagt er noe som bare har pågått de senere år]... 


SÅ HVA MENER DU? LITT TIDLIG, ELLER ER DET HELT OK? KJØR DEBATT! 

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #kosthold #høst #julemarsipan #iform #Norge #blogg #hverdag #foto #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Her er en sunn fastfood kjede!


Går det an å finnes sunne fastfood burgere i USA? Vel, svaret er delvis ja... 

Les mer på: Corneliselander.com

Nylig var jeg for første gang innom den populære fastfood kjeden, White Castle. Og for første gang i mitt liv må jeg innrømme at jeg hadde en hurtigrestaurant burger som faktisk smakte godt!! Restauranten finnes bare på østkysten og midt i USA, og serverer det mange kaller for "sliders". Og dette er, ved siden av å være den eneste kjeden i USA som ikke serverer burgere overdynket i all verden av ost og flytende fett, også kjeden som har klart det kunststykket å komme opp med DEN PERFEKTE BURGER STØRRELSE! 

Les også: Lyst til å bygge muskler, og kvitte deg med fett? 

Nå skjønner jeg at de fleste av deres kunder nok plukker opp en 8-10 slike [!!] når de førte er innom, og at det derfor IKKE blir verken sunt eller godt i lengden... Men om du er som meg, og klarer å holde deg til kun én, så er ikke dette så verst både helsemessig og på smak. Ja, du leste riktig: Cornelis har funnet en hurtigrestaurant i USA han liker... :) Og dette altså mest fordi de serverer det jeg mener er den perfekte burgerstørrelse - der en burger ikke er mer enn 1-2 biter, og trolig ikke større enn 1/4 av hånden din [avhengig om du har like store hender som meg ;) ]. 
  
Så om du skulle befinne deg på østkysten eller i midten av landet og har lyst på en enkel, god burger i farten, så vil jeg så absolutt anbefale dette stedet! Og stoler du ikke på meg og min smak kan du jo kanskje lytte til TIME magazine, som har beskrevet restaurantens sliders som "the most influential burger of all time"... 

HAR DU PRØVD DISSE, OG I SÅ FALL HVA ER DIN MENING? 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #kosthold #høst #onsdag #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #foto #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Er tre om dagen nok?


Er det mulig å komme iform på bare tre minutter om dagen? Vel, her er min mening. 

Les mer på: Corneliselander.com

Nylig var det en stor sak i Daily Mail om idrettsfysioterapeuten Kusal Goonewardenas "180 second workout", der han mener det er mulig å komme iform på bare tre minutter om dagen. Spørsmålet er da bare; ville dette kunne fungere og være nok for de fleste? Min mening er NEI! 

Les også: Gjør norske kvinner sterkere! 

Økter som kun tar tre minutter å utføre høres for mange sikkert helt herlig ut, og ifølge ham vil du kunne komme i like god form om du benytter dette oppsettet som om du skulle ha trent i en halvtime. Min mening er likevel at dette bare er humbug, og du vil ikke komme i knallbra form av å trene så lite - selve om det skulle være intensive økter det er snakk om. For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere jo at jeg er for korte, intensive økter, og HIT eller HIIT er begge metoder benytter meg av både privat og på mine klienter. Men å tro at en vil kunne komme i mål ved hjelp av økter der kroppen din ikke engang har blitt ordentlig varm, er likevel som å tro på julenissen. 

Les også: Den optimale treningsmengde

Nå skal det sies at han visstnok mener dette kan være en metode for å få flere "hekte", og at du ved å trene tre minutter [fem dager i uka] skal bli så gira at du har lyst til å gjøre mer. Likevel mener jeg det er uforsvarlig, og skammelig, og gå ut og love gull og grønne skoger på denne måten, og dette kan fort sette en misforstått forventning fra folk flest om at dette faktisk er nok. På samme måte som det er viktig å motivere og inspirere er det også viktig å ikke selge en falsk virkelighet, og mange kan fort ende opp med faktisk å droppe verdifulle, gode økter i den tro om at litt hopp og sprett på stuegulvet i tre minutter er alt som skal til... Og selv om han kanskje kan få noen flere til å begynne å trene, kan han også være med på å få mange til å kutte faretruende mye ned på treningen de allerede gjør. 

Som jeg alltid sier er det smarteste du kan gjøre å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, men tre minutter er dessverre ikke nok! 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #kosthold #høst #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- SLIK BLIR DU RÅSTERK I BENKPRESS


Mange trener brystkasse og særlig benkpress til den store gullmedalje uten å oppnå nevneverdig effekt, og i dag tenker jeg det derfor kunne være greit å ta en gjennomgang av hvordan DU kan bygge en sterkere, større brystkasse! 

Les også mer på: Corneliselander.com

Denne artikkelen er altså ment for deg som allerede har litt erfaring med øvelsen, og jeg vil ikke her gå inn på de mest grunnleggende aspektene av øvelsen, men heller hvordan du kan ta øvelsen "to the next level". Imidlertid er ikke dagens råd bare ment for deg som ønsker å bygge en sykt stor og muskuløs brystkasse, men stort sett for alle som har implementert øvelsen i sitt program - fordi de aller fleste har godt av å trene med denne flotte baseøvelsen. Som jeg liker å si er det ikke noen vits i å kaste bort unødig tid på treningssenteret, og når du først er der bør du jo oppnå maksimal effekt av tiden du bruker der.

Les også: Kom i superform med Cornelis Elander! 

La oss først ta det mest grunnleggende; skal du bli sterkere i benkpress må du også trene benkpress [ofte nok]... Dette betyr ikke det samme som at du behøver eller burde trene med den hver gang du er innom treningssenteret, men at du i det minste legger inn én god økt i uka - i tillegg til eventuelt én eller flere øvelser og økter som indirekte også tar på brystkassen i uka.  

Riktig teknikk
Her er en enkel gjennomgang av de mest grunnleggende løfteteknikkene, og hvordan øvelsen skal utføres: 

Legg deg ned på benken, og hold med et fast, godt grep om stangen og ca. skuldersbreddes avstand mellom hendene (eller eventuelt litt bredere). Et for smalt grep vil aktivisere mer av bakside overarm [triceps], mens et "for bredt grep" kan utsette skuldrene for høy[ere] belastning. Så vær varsom! Sørg også for at føttene er godt plantet på bakken og med litt bredere enn skulderbreddes avstand. Et for smalt steg vil her kunne gjøre at du ikke har like god balanse, ikke kan løfte maksimalt, eller i verste fall kan gjøre at du mister balansen under løftet. Det er også viktig at øvre del av ryggen og rumpa alltid har god kontakt med benken under hele løftet, og selv om du spenner skikkelig i overkroppen skal du altså ikke løfte rumpa eller hoftene opp fra benken! Senk alltid stangen kontrollert ned, og ikke bare slipp den superkjapt ned, for så å "bounce" stangen og vekten opp igjen med brystkassen. Du kan imidlertid la stangen berøre brystkassen så vidt, og i offisielle konkurranser skal du gjerne ha et markert stopp på brystkassen før du løfter opp igjen, men dette er altså ikke det samme som at jeg råder deg til å pushe vektene opp igjen ved å la den treffe kassen og pushe med den. Du løfter med brystmuskulaturen og armene, og ikke ved fysisk å dytte stangen opp igjen! 

Slik blir du sterkere
La oss nå si at du allerede har god og riktig teknikk, men at du likevel føler at du ikke blir sterkere i øvelsen. Hva bør du gjøre? Under har jeg da listet noen av de mest essensielle metodene som jeg mine klienter og kunder har opp igjennom årene har hatt best effekt av. Og følger du disse enkle stepene, vil du være på god vei til en mye sterkere brystkasse og overkropp!

1. Tren ofte nok! Som nevnt tidligere; skal du bli sterk[ere] må du også trene øvelsen ofte nok. Hva det vil si for deg kan være litt varierende og avhenge av din treningsbakgrunn og ønske/mål, men jeg vil si at du i hvert fall bør ha én god økt på dette i uka. 

2. Tren med en treningspartner! Ja, dette er omtrent eneste vei til å bli ordentlig sterk, og selv om du kan få til mye også på egenhånd vil det så å si være umulig å virkelig gi 110% i denne øvelsen om du ikke har noen står bak og sikrer under utførelse. 

3. Tren støttemuskulatur! Utført riktig vil benkpress ta, men også kreve styrke i både brystmusklene, triceps, rygg, og ikke minst skuldrene. For at du skal bli sterk[ere] i denne øvelsen må du altså også trene opp disse, og derfor vil det å bli ordentlig sterk i benkpress kreve at du også utfører andre gode baseøvelser og enkelte isolasjonsøvelser som også tar på disse uka igjennom. Og her vil det da altså være viktig at man har et godt treningsprogram å følge. 

Les også: - Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

4. Variasjon! Ved siden av å trene med gode base- og isolasjonsøvelser hele uka igjennom, vil det også være essensielt at du varierer litt i treningsregimet ditt, og ikke bare trener med samme øvelser og oppsett hver uke. For eksempel vil det kunne være smart å variere mellom å benytte en vektstang og noen ganger løfte med manualer, eller det for eksempel vil være smart å ikke alltid trene med akkurat samme motstand og antall reps og sett. Som jeg liker å si vil det for maksimal hypertrofi (eller muskelvekst) være smart å "sjokke kroppen" din litt, slik at den ikke alltid vet hva den har å forvente seg... Hvis kroppen din for eksempel vet at den skal klare å løfte 80kg., og du hver uke også bare trener det, så vil du trolig også akkurat bare klare det. Og du vil heller ikke oppnå noen progresjon eller utvikling, men bare forbli like sterk som før. Igjen går dette tilbake til punkt 2 om at det vil være essensielt at du også har noen som sikrer slik at du også kan gå litt "over evne", og pushe deg selv til nye høyder. 

Ellers kan også alternative øvelser og teknikker som for eksempel "floor press" være en av de mest optimale måtene å bygge en større og sterkere brystkasse på! 

- Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #livet #mandag #høst #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Lei av å høre om "kroppspress"


Overvektig, sliter du med litt fett på magen, eller er du lei av å ikke passe inn i klærne? Vel, media har mye av skylden for at du blir feitere! 

Les mer på: Corneliselander.com

Stadig flere og flere nordmenn sliter med overvekt og fedme, og mens folk flest gjerne ønsker å ta i et tak og gjøre noe med det oppfordrer gjerne ekspertene deg til å la være. Så fort det er snakk om å gjøre enkle, smarte livsstilsendringer kan du banne på at de roper ut om såkalte "kroppspress", og det å trene eller spise mager og sunn kost er visst [ifølge enkelte] med på å rette et "feil fokus". Dette er jeg personlig rett og slett dritlei av å høre, og istedenfor å si de såkalte "riktige tingene" vil jeg i tiden framover virkelig ta i et tak og prøve å hjelpe så mange som mulig! Og det uansett om det vil gjøre meg mindre populær, eller hatet av enkelte...

Det å ha fokus på å spise sunt og å trene regelmessig er nemlig ikke noe jeg mener bare bør tilhøre "eliten" - noe vi på mange måter nå ser. Det har nemlig oppstått et slags klasseskille i vårt land, der de med mye penger kan unne seg den sunneste, beste maten og treningen, mens de på den andre siden av inntektskalen sliter med dårligere form og helse. Nylig skrev også Nettavisen om en dansk bedrift som nå nettopp tvinger sine ansatte til å trene, og selv om jeg ikke er for det er jeg samtidig også veldig redd for utviklingen vi i dag ser. Og når folk flest oppdager hvor lite som egentlig skal til, er det trist å se at så mange blir ført bak lyset og lurt av media til å fortsette å være feit og i dårlig form. 

Nordmenn vil! 
For samtidig som mange av ekspertene [feilaktig] påstår at nordmenn ikke ønsker seg mer snakk om kosthold og trening, og at de gjerne bare applauderer deg for å "gi faen", ser man at nordmenn selv vil! Se bare igjen på saken om den danske bedriften, og vi oppdager at blant nesten 15.000 nordmenn så stemmer hele 82% for å få trening i arbeidstiden... Det samme ser jeg også hver gang jeg legger ut en sak om kosthold og ernæring, og hvordan de fleste av oss skulle ønske den sunne maten både var billigere og ikke minst mer tilgjengelig! Hva velger imidlertid avisene og mediene å fokusere på? Jo de roper høyt og mye om "kroppspress", og fokuserer kun på de få som har tatt det litt for langt -samtidig som de legger ut tester og anbefalinger av den beste burgeren eller alkoholen du kan og bør drikke...  

For samtidig som vi bruker stadig mer og mer av statsbudsjettet til å reparere dårlig helse og form, anbefaler mediehusene deg til å slappe av og ligge på sofaen med hånda dypt gravd nedi en skål med chips... Ikke vet jeg hvorfor det er slik, men det er i mine øyne helt tydelig at de IKKE vil deg det beste... 

LA MEG HØRE HVA DU MENER VI KAN GJØRE FOR Å MOTIVERE OG HJELPE FLERE NORDMENN! 

- Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #media #høst #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

10 ting du ikke visste om meg, kosthold, eller trening


Hei folkens, og god søndag til dere alle! I dag kjører jeg en liten Q&A her på bloggen, basert på spørsmål jeg har mottatt både på Instagram, Snapchat, og ikke minst min Facebook side. Har du også et spørsmål til meg om trening, kosthold, eller noe fra min hverdag i Hollywood? Send meg en direkte email da vel! 

SPØRSMÅL DERE LURTE PÅ:

Q1: HVA ER FAVORITTØVELSEN, OG HVORFOR? 

A1: Litt vanskelig å skulle velge kun én, men noe jeg liker å utføre er i hvert fall skulderpress og knebøy. Dette fordi dette er øvelser som tar store deler av henholdsvis over- og underkropp, og som de fleste - uansett mål og ønske - kan ha STOR nytte av å trene. 

Q2: HVA LIKER DU BEST Å SPISE?   
A2: De av dere som følger meg fast på Instagram og Snapchat vet at jeg i hvert fall er veldig glad i brød, og har min egen favoritt restaurant i LA på akkurat dette. Ellers er jeg veldig for å innta mye sunt fett og proteinrik kost hverdagen igjennom! 

Q3: HVA SYNES DU OM LAVKARBO? 
A3: Kan sikkert fungere for noen, men personlig trenger jeg mer energi og karbs for å bygge... ;) 

Q4: HVOR OFTE OG MYE TRENER DU EGENTLIG? 
A4: Jeg trener faktisk ikke vanvittig mye, men heller hardt, kort, hyppig, og ikke minst riktig. En vanlig uke består som oftest av 5-6 økter á alt fra 20-45min. hver. 

Q5: Beste øvelse for mage? 
A: Da vil jeg si to: knebøy og min Cornelis Planke Pushups 

Q6: Hvordan er det bra å starte opp, hvis man vil i best mulig form? 
A6: Da ville jeg ha satt opp en enkel treningsplan der du prøver å treffe hele kroppen minst 2 ganger i uken, og så feks gått sammen med en venn om å pushe hverandre. Det å trene sammen er kanskje det beste, enkleste, og ikke minst billigste måte å komme i bedre form på! 

Q7: Hvor i LA bor du? 
A7: Jeg bor og holder til i Beverly Hills 

Q8: Hvorfor anbefaler du folk å trene biceps med bryst? Er det ikke bedre å kjøre bryst+triceps, og rygg+biceps? 
A8: Nei, ved å trene biceps på brystdagen, og triceps sammen med rygg vil du nemlig både aktivisere hver muskelgruppe oftere og du vil heller ikke slite ut og overtrene hver muskelgruppe under en og samme økt! 

Q9: Har du noen gang møtt Arnold i Los Angeles? 
A9: JA! Vi treffes faktisk titt og ofte, både på trening og ved at vi begge liker å spise på samme restaurant. The Terminator er nemlig også glad i egg, brød, og kaffe ;) 

Q10: Beste tips til en ung gutt/mann som ønsker å bygge muskelmasse? 
A10: Først og fremst vil jeg si IKKE HØR PÅ DE GENERELLE RÅDENE som gis i norsk media. Feks er det for deg som ønsker å starte opp med å trene hardt og riktig, og ikke minst oppnå resultater og effekt av all styrketreningen, viktig å feks få i seg nok sunn næring og ikke minst protein... Her ser jeg det er mye feilinformasjon og propaganda gående rundt, der mange av ekspertene fraråder en fra å benytte sunt kosttilskudd, mens man applauderer fram det usunne kostholdet... Jeg tror dette kommer til å forandre seg mer og mer, og det er godt å se at folk begynner å få opp øyne for effekten av sunt kosttilskudd - også i Norge! 

- Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #helg #søndag #høst #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- SKREMMENDE AT DETTE SELGES I NORGE!


Det er kommet en pizzanyhet i Norge, og det skremmer meg at dette nå skal selges i Norge! 

Les mer på: Corneliselander.com

Sjokolade pizza 

Nylig slapp nemlig Dr.Oetker en pizzanyhet i Europa som virkelig tar ting til nye høyder. Deres nyhet innenfor segmentet "ristorante pizza" er nemlig en pizzadeig med sjokoladefyll på toppen [!]. Og selv om jeg verken er motstander av en pizza i ny og nei, eller en liten sjokoladebit som belønning på kveldstid, er det å miks disse to som "middag" noe jeg har lite til overs for.  

Les også: Kom i superform med Cornelis!

Problemene vi i dag står overfor er nemlig ganske store, og med økning av overvekt, fedme, og at nordmenn flest både sliter med å få tak i sunn mat og samtidig sitter stadig mer er oppskriften på failure. Og en dessertpizza er da i mine øyne ikke noe vi trenger mer av.. 

Bilde jeg mottok fra en fast følger på Snapchat - du følger meg der, right? @CORNELISELANDER 

TVILTE PÅ SUKSESS
Tidligere i år skal forbruksforsker ved SIFO, Annechen Bahr Bugge, ha uttalt til Dagbladet at hun tvilte på at denne ville bli noen suksess i Norge. - Nordmenn er generelt opptatt av å redusere inntak av sukker, fett og ferdigmat, og er i økende grad opptatt av helse, sa hun til avisen da. Og er mine Facebook følgere, og de tilbakemeldingene jeg i går mottok en liten indikasjon, så har hun kanskje rett. Men... 

Folk flest vil ha den?
Sjokoladepizzaen ble først kun lansert i hjemlandet til produsenten tidligere i år, men etter at den visstnok skal ha gått som en kule i sosiale medier og gjort at produsenten faktisk måtte flytte produksjonen til større lokaler på grunn av ekstrem etterspørsel, er det imidlertid tydelig at svært mange også liker den. Men hva med i Norge? Er vi så opptatte av helse og trening at vi vil styre unna, eller vil også vi kaste oss etter dessertnyheten? 

Vel, da samme avise gjorde en liten test så ekspertene ut til å være skeptiske, mens folk flest virkelig likte den. Pizzakokkene ga den terningkast 1, mens "folkets dom" ble terningkast 5... Så dette tyder så godt for framtiden spør du meg! 

Enn så lenge får jeg vel glede meg over at mine følgere i hvert fall ser ut til å hate ideen - så får vi se hva resten av landet velger å gjøre... 

SÅ HVA MENER DU? ER DETTE NOE VI TRENGER, ELLER EN SKREMMENDE UTVIKLING? 


- Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #helg #fredag #høst #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Spiser nordmenn bedre enn først fryktet?


- Spiser nordmenn bedre enn vi har fryktet? Vel, i hvert fall noen... 

Les mer på: Corneliselander.com

Her om dagen spurte jeg mine faste følgere og venner på Facebook siden min hva de pleier å innta til frokost, og svarene lot ikke vente på seg. Det regelrett haglet inn med svar og meldinger, samtidig som det tikket inne et hav av bilder og tekst også i mine andre kanaler. Etter å ha mottatt hundrevis av meldinger og svar tenkte jeg det derfor kunne være greit å vise deg hva nordmenn, eller i hvert fall mine følgere, liker å spise først på dagen - så kan jo du sjekke om du eventuelt også er like flink :) 

Her er teksten og spørsmålet jeg la ut til mine følgere: 
"Jeg har i dag lyst til å se hva DERE faktisk spiser til frokost!! Og ikke prøv her å sette sammen en sunnere, bedre frokost enn hva du vanligvis inntar, men send meg rett og slett et bilde av hva du spiser til vanlig! Jeg har nemlig lyst til å se om A. folk faktisk spiser frokost, og B. Om det de fleste spiser er så bra eller dårlig som jeg frykter... 

Havregrøt er favoritten! 
Jepp, havregryn/grøt er visst fortsatt favoritten til mange, og av de som sendte inn meldinger var dette det som soleklart endte opp med flest bilder. 


Ellers var det også mye annet sunt på menyen til de fleste av de som sendte inn, med egg, hjemmelaget brød, og andre former for sunne kornblandinger som fine alternativer:Så det er helt tydelig at nordmenns frokostvaner ikke er så ille som jeg kanskje først hadde trodd. Eller er det bare fordi disse som sendte inn er mine faste følgere, og at det derfor gir et litt skjevt bilde av virkeligheten? La meg vite i kommentarfeltet under hva nettopp DU spiser, og send meg gjerne et bilde av din frokost på email eller ved å tagge meg i sosiale medier @CORNELISELANDER 

Jeg krysser fingrene for at du er like sunn og flink som mine faste følgere ;) 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #hverdag #iform #Norge #kosthold #kardio #fit #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- For mye trening kan ødelegge deg!


Ja, det er mulig å komme i dårligere form av å trene for mye, og i dag skal jeg beskrive hvor mye jeg mener er nok og best å trene! 

Les mer på: Corneliselander.com

For mye trening kan ødelegge formen og fremgangen! 
Hva om jeg fortalte deg at du trolig trener for mye i dag, og at du faktisk kunne oppnå bedre resultater av å trene mindre. Ville du likt det? Problemet er nemlig at mange av oss går fra det ene ytterpunktet til det andre, og enten trener man liksom ikke i det hele tatt, eller så overtrener man og risikerer både å bli utbrent og lei. Husk at det å trene egentlig betyr det samme som å "ødelegge" muskulaturen og kroppen, for så forhåpentligvis å bygge den sterkere og større opp igjen. Og som jeg alltid har likt å poengtere er nemlig hyppighet og kontinuitet det viktigste å tenke på, og du trenger faktisk ikke å trene så veldig lenge av gangen om du bare trener ofte nok! Ja, faktisk kommer de fleste i bedre form av å kutte litt ned, og mange av mine kilenter blir positivt overrasket når de hører hvor "lite" man egentlig er nødt til å trene 


Les også: Her er hvordan jeg selv trener

Sterk kropp
For en sunnere og sterkere kropp bør du nemlig bygge muskelmasse, og for å oppnå dette trenger du ikke nødvendigvis å trene
vanvittig lenge og mye av gangen! For optimal muskelvekst er det nemlig viktigere hvor ofte du trigger og trener muskulaturen, og ikke hvor lenge du egentlig holder på hver gang. Ja, en treningsøkt på for eksempel ta så lite som 10-15minutter, og likevel fungere ypperlig for de fleste, og fokuset bør heller ligge i at du gjør dette ofte og at du heller har høyere intensitet og innsats mens du først holder på. 

Les også: Hjemmetrening - slik holder du formen hjemme

For de av oss som liker å trene kan nemlig det å bli for ivrig og gira på å trene ofte bare være med på å holde oss tilbake, eller at man rett og slett sliter ut kroppen mer enn den strengt tatt har godt av. For mest optimal effekt bør imidlertid øktene dine ligge på rundt 30-45minutter, mens intensiteten på øktene er det som strengt tatt vil ha mest å si for hva du vil sitte igjen med av effekt. For de som har fulgt meg en stund vet at jeg pleier å si at om du trenger å trene over 45minutter for å merke effekt - ja, da har du trolig ikke trent de første 45 hardt nok...

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Ellers bør du også bruke og bevege kroppen hverdagen igjennom, og helsemyndighetenes anbefalinger om 30minutter fysisk aktivitet om dagen er i mine øyne i minste laget, mens jeg i tillegg mener du bør prøve å få på plass minst tre gode styrkeøkter i uka - og for de fleste ikke mer enn fem.

Cornelis tips for en stram og sterk kropp:
- gå og utfør minst 30 minutter fysisk aktivitet om dagen! 
- tren styrke minst 3 ganger i uken! 
- 30-45 minutter av gangen 
- for optimal muskelvekst og en sterk kropp vil de fleste ha best effekt av å ikke trene mer enn 5 ganger i uken  


Toppidrettsutøver?
En annen ting jeg i dag også ønsker å ta opp er et utsagn som gjerne kommer opp når man snakker om dette med treningsmengde og hvor mye som er for lite eller for mye, og det er utsagnet "men en toppidrettsutøvere kan jo fint trene mer og lengre økter!?". Så klart, men disse har da også dette som sin fulltidsjobb, og derfor blir dette ganske umulig for deg å sammenligne deg med. Grunnen til at jeg her trekker fram dette punktet er nemlig at jeg ikke har tall på alle de gangene jeg har fått klienter i BEDRE FORM av å kutte NED på treningsmengden, og heller øke intensiteten og hyppigheten på øktene. Problemet er nemlig at slike oppsett veldig sjelden tar høyde for at du IKKE gjør noe annet enn å trene, og er ikke minst svært vanskelig for folk flest å følge over tid. Så tren heller utifra dine mål, ønsker, og ikke minst behov, og ikke sammenlign deg selv med alle andre! 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #hverdag #iform #Norge #kosthold #kardio #fit #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Vi trenger da fader ikke burger levert direkte på døra!


Snart kan du få burger´n levert direkte på døra i Oslo, men er det egentlig noe du trenger?

Les mer på: Corneliselander.com

I går satt jeg og leste igjennom toppsakene på Nettavisen, da denne fra Side2 favnet min oppmerksomhet. Burgerkjeden Max tilbyr nemlig snart levering av burger, direkte på døra. Eller som artikkelen omtaler det; "en god nyhet til deg som helst ikke løfter rumpa fra senga/sofaen i helgen om du ikke må"... WOW, jeg trodde jeg jeg hadde lest og sett det meste, men dette er VIRKELIG dårlig nytt! 

Les også: Iform med Cornelis

Norge sliter nemlig, og som jeg har uttalt og skrevet om i utallige saker, med et økende vektproblem. Og samtidig med at stadig flere av oss sliter med overvekt og fedme, bruker vi også stadig mer og mer penger på helse og "etterfiksende arbeid". At vi nå har fått vårt eget helseparti i Norge sier vel egentlig sitt... Men samtidig med at vi altså ser en økning av sykdom, uføre, og generelt dårligere og dårligere helse i vårt land, er det andre igjen som ser muligheter til å tjene på at vi nordmenn har lagt til oss mer usunne vaner - sånn som feks Max, en burgerkjede i Oslo området. Ikke at jeg direkte bebreider jeg dem for å prøve å tjene på at vi jevnt over er blitt latere og spiser dårligere, men jeg ønsker i hvert fall å gjøre mitt for å prøve å stoppe det! 


Det er nemlig et lite paradoks at "sunnhets-landet" Norge nå er omtrent det eneste stedet i verden der de store fastfood kjedene gjøre det bra, mens sunne hjemmelagde middager er blitt erstattet av cola og ferdigpizza. At det nå finnes proteinrike, sunne valg [på samme måte som økt bruk av helsestudioene] veier ikke alene opp for den ellers så usunne, stillesittende hverdagen så mange av oss har i dag. 

Les også: 10 minutters hjemmetrening!

Jeg hører for eksempel ofte utsagnet om at "men alle trener jo så mye om dagen"... Dessverre er det bare slik at et par timer i uka på ditt lokale treningssenter ikke veier opp for de TIMENE du pleide å være aktiv DAGLIG i gamledager... Og når vi da kan komme hjem fra jobb og kaste oss ned på sofaen, og ved hjelp av et tastetrykk eller to ha en feit, usunn burger på fanget, ja da både gremmes jeg over hvordan morgendagen kan komme til å se ut... 

LA MEG HØRE I KOMMENTARFELTET UNDER HVA DU MENER! 


- Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #søndag #morgen #politikk #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

10 minutters hjemmetrening!


Hei folkens, og god fredag og helg til dere alle! I dagens innlegg har jeg lagt opp til et enkelte treningsprogram du kan utføre hjemme, som bare tar rundt 10 minutter å utføre, og som du kun trenger egen kroppsvekt for å utføre. Så kast deg ned på gulvet, og bli med på denne fullkroppsøkten sammen med meg denne fredagen! 

Les mer på: Corneliselander.com

Øvelse 1: PUSHUPS MED BREDT GREP


Slik gjør du: Plasserer deg på gulvet med et bredt og godt grep mellom hendene, og senk deg så kontrollert ned mot underlaget. Sørg for at det er en rett linje fra topp til tå, og la kun brystkassen nesten treffe ned mot underlaget. Push deg så opp igjen, og repeter. 

Øvelse 2: CRUNCHES

Slik gjør du: Ligg på gulvet, og løft så kun øvre del av ryggen og overkroppen forsiktig opp fra underlaget, mens du hele tiden har god kontakt med underlaget. Senk deg så rolig tilbake, og repeter så mange ganger du klarer. 

Øvelse 3: RYGGHEV

Slik gjør du: Ligg på bakken, og løft øvre del av ryggen forsiktig opp fra underlaget. Mange gjør her den feilen at de løfter seg alt for høyt opp - noe som kan resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Så utfør øvelsen forsiktig og kontrollert, og bygg en sterk rygg! 

Øvelse 4: PLANKEN

Slik gjør du: Her skal du på samme måte som i pushups´ene holde en rett linje fra topp til tå, og pass på at du ikke skyter rumpe for mye opp eller at midjen og magen begynner å falle ned mot underlaget når du begynner å bli sliten! 

Øvelse 5: BRIDGE/BROEN

Slik gjør du: Ligg på ryggen med føttene plantet solid i gulvet, bøy i knærne, og la armene ligge langs sidene. Løft så hoftene opp til det dannes en rett linje fra knær til skuldre, hold et sekund på toppen, og senk så midjen og hoftene ned mot underlaget igjen før du så repeterer videre. 

Øvelse 6: STATISK KNEBØY

Slik gjør du: Stå med et stabilt og godt steg med føttene, senk deg så ned som i en vanlig knebøy, og hold så bunnposisjonen så lenger du klarer til full utmattelse. 

HUSK Å SJEKKE INNOM BLOGGEN BÅDE LØRDAG OG SØNDAG FOR NYE ARTIKLER OG SAKER! RIKTIG GOD FREDAG SÅ LENGE! 

- Cornelis 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #helg #fredag #valg #hjemmetrening #iform #helse #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

På forsiden av Nordens største helsemagasin!


BOOM! Da er en ny utgave av Nordens største magasin om naturlig helse ute, og jeg har fått lov til å fryde selve forsiden!! 

Les mer på: Corneliselander.com


Da er nyeste utgave av Live Life magasinet ute, og jeg har fått æren av å pryde selve forsiden... Dette er Nordens største magasin om naturlig helse, og noe jeg er utrolig stolt av å få lov til å fronte! Mitt mål er [som alltid] å motivere og inspirere stadig flere nordmenn til å spise litt sunnere og trene litt mer, og samtidig avkrefte en del myter som ser ut til å florere i miljøet.. For de av dere som har fulgt meg en stund er fortsatt mottoet mitt at du bør trene "hardt, kort, hyppig, og riktig!", og sammen håper jeg vi kan gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen!! 

Plukk opp et eksemplar av magasinet og les artikkelen om meg i dag - det er mulig at du vil få deg noen overraskelser ;) 

- Cornelis 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #kosthold #mat #hjemmetrening #iform #helse #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander  

- Støre og Høie trenger å handle NÅ!


- SLUTT å kaste bort penger på studier "for å se effekten" av trening og sunt kosthold i skolen! 

Les mer på: Corneliselander.com


Vi befinner oss nå i innspurten av valgkampen, og først nå begynner noen av politikerne å mumle litt om hvilke metoder de eventuelt vil fremme for å øke aktivitetsnivået til de yngste. Vi ser nemlig en stadig økning av særlig overvekt og fedme i vårt land, samtidig med at aktivitetsnivået stuper - og særlig på skolene. Likevel er ikke politikerne villige til å satse, og fortsatt kommer det mye tomprat og tull fra de som skal lede - noe som i går fikk meg til å gå ut med denne meldingen SLUTT Å KASTE BORT PENGER på studier for å se effekten av trening og sunt kosthold i skolen! Dette var en direkte reaksjon på en artikkel i VG om politikernes løsninger for å få flere "sunnere ungdom", og det så forøvrig ut som VELDIG mange nordmenn var svært enig med meg i...

Nå vil du kanskje tro at jeg, etter å ha sett overskriften i VG om at "Ap-Jonas vil trimme norske elever én time om dagen", burde være happy og hoppe av glede? Vel, nei dessverre. Igjen viser nemlig politikerne at de ikke mener virkelig action, og Jonas Gahr Støre fremmer ikke her et ordentlig tiltak men vil heller "i regjering starte opp med prøveordninger"..  Jepp, du lest riktig, og de vil altså bare fortsette med prat og tull, og som det sies videre så skal eventuelt "tiltakene skal gradvis innfases gjennom stortingsperioden". Og derfor vil det nok i realiteten heller aldri ende opp på en skole nære deg.

AP-Jonas i VG

Nå skal det samtidig understrekes at dagens regjerning heller ikke her er uten skyld, og vår helseminister viser også her litt veike og dårlige sider overfor VG:

"Vi ser at mange skoler og kommuner har gode lokale matordninger allerede, og flere får tilskudd fra staten. Bare halvparten av 15-åringer er nok fysisk aktive. Nettopp derfor har regjeringen satt i gang et stort forskningsprosjekt på ungdomstrinnet for å prøve ut ulike modeller for fysisk aktivitet. Prosjektet vil gi oss viktig kunnskap om hvordan ungdom skal bli mer aktive i skolehverdagen"... Og her er vi altså kommet til selve kjernen i problemet, og hva som fikk meg til å tenne på alle plugger og legge ut dette på Facebook siden min i går:

Melding til [alle] norske politikere!
- Slutt å kaste bort penger på studier "for å se effekten" av trening og sunt kosthold i skolen! Få frukt og grønt, og mer mosjon inn på timeplanen, og slutt å forgifte de yngste med mat og godteri de så absolutt IKKE har godt av! Det skremmer meg hvordan politiker klassen lar seg styre og vende nesen enten den en eller andre veien avhengig av hva et lite knipe forskere måtte mene. Vi trenger ikke å studere og forske noe mer på dette - for vi vet allerede effekten og viktigheten av sunn mat og mosjon! Slutt å kaste bort penger på eksperter og studier, mens befolkningen blir sykere og faller fra... Vi trenger action NÅ!!

LA MEG NÅ HØRE HVA DU MENER, OG DEL GJERNE DETTE INNLEGGET MED DINE VENNER OG KJENTE HVIS DU ER ENIG! 

- Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #morgen #skole #politikk #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Slik går du enklest ned i fett, og opp i muskelmasse


- Slik går du enklest ned i fettprosent, og opp i muskelmasse! 

Jeg får ofte spørsmål i sosiale medier og her på bloggen om hvordan jeg mener man enklest kan gå ned i fettprosent og bygge mer muskelmasse, og jeg skal i dag derfor beskrive hvordan du kan spise deg i bedre form samtidig som du kvitter deg fett og bygger mer muskelmasse. 

Les mer på: Corneliselander.com

Her er dietten som vil gjøre deg sterkere og strammere!
Mange har de siste årene begynte å sverge til metoden intermittent fasting, en metode der man blant annet gjerne dropper å spise frokost for så å innta alle måltidene over en begrenset periode av dagen. Men er egentlig dette den beste metoden for å gå ned i fett og bygge muskler på? Vel, personlig mener jeg nei

For de av dere som har fulgt meg de siste årene så vet dere at jeg er stor fan av å innta en daglig frokost, og jeg mener seg at dette er viktig å få i seg av flere grunner enn bare hva fettprosenten din eventuelt måtte vise på. På bakgrunn av dette har jeg derfor satt sammen min egen diett for optimal muskelvekst og mindre fett. 

Les også: Kom iform på 12uker!

Du bør spise frokost! 
Jeg er som sagt ingen fan å kutte dagens første måltid, og mener at det å få i seg en frokost når en står opp har flere helsemessig positive effekter som blant annet; økt forbrenning, økt energi, økt styrke, men kanskje enda viktigere mener jeg det vil ha flere positive effekter på både det mentale plan og på mange måter kunne være med på å forebygge stress. Det å gi seg selv en god, positiv start på dagen, og ikke minst det å sitte ned og spise et måltid (og som intermittent fasting burde ha fokusert mer på), mener jeg er utrolig viktig! For å koble av og stresse ned er nemlig velkjente metoder for både å kutte i vekt og fettprosent, og særlig sist- nevnte vil jeg si at har mer å si for magemålet enn hva enhver form for "diett" eller fasteperiode vil gi deg av effekt!


Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Forkjempere av intermittent fasting metoden mener at det å faste, enten på daglig, ukentlig, eller mer sjelden basis kan ha mange positive sider, og at det vil få deg i bedre form og slankere - uten at du nødvendigvis skal være nødt til å spise hver tredje time. Problemet vil likevel oppstå når man går for mange timer uten å ha fått i seg noe næring, og følger du for eksempel 16:8 versjonen går det altså hele 16 [!] timer fra sist gang du satte deg ned og spist til du får lov til å innta noe på nytt... Og selv om dette kan sikkert kan fungere for enkelte, som kanskje bare har det å bygge muskler og oppnå en strammere kropp som jobb [se her alle de Hollywood stjernene som har benytte seg av metoden] vil det for de fleste med vanlige jobber og hverdag være en STOR utfordring å kunne få dette til. 

For ved å benytte deg av denne dietten vil du nemlig da måtte innta alt av næring og føde i de gjenstående 8 timene - noe som gjerne har en tendens til å være fylt av enten skole, jobb, og andre hverdagslige oppgaver. Å sitte timevis i strekk og bare spise er imidlertid en frynsegode de færreste gjerne kan unne seg, og når hele vitsen med intermittent fasting nettopp er at man skal gjøre "dietten" lettere mener jeg at du heller bør følge min metode. 

Cornelis´ diett for maksimal muskelmasse og mindre fett 
Min "diett" går altså ut på at du SKAL innta frokost, mens du imidlertid ikke skal behøve å spise noe før til middag igjen. Du vil altså da kun spise en STOR frokost og en veldig STOR middag, mens du resten av dagen bare behøver å innta drikkende føde, som for eksempel en restitusjonsdrikke med protein. 

Eksempler på hva jeg gjerne liker å innta til frokost 

Nå sier jeg ikke at min metode nødvendigvis vil fungere for absolutt alle, og som alltid ønsker jeg her å poengtere at ethvert kost- og treningsoppsett bør skreddersys og tilpasses den enkeltes mål og behov. Likevel vil dette i mine øyne være den enkleste og beste metoden for de fleste for å bygge maksimalt med muskelmasse, og ikke minst en strammere, sterkere kropp! Du vil heller ikke behøve å bruke mye tid på dette i en ellers stressende hverdag, og dette skal i tillegg være mulig for de fleste å gjennomføre dette på en enkel og grei måte!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #søndag #mat #kosthold #helg #fit #fitness #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Ikke prøv å bli som Northug!


Hei folkens, og god helg til dere alle! I dag vil jeg snakke litt om vinner-jaget så mange av oss i dag opplever, og hvorfor det er viktig å understreke at vi ikke alle kan [eller burde] vinne i alt... 

Les mer på: Corneliselander.com

I går kom det nemlig et svar på en tweet jeg hadde lagt ut på Twitter om at "Not everyone can win", da min min faste faste følger @St0mpen skrev dette; "But everyone can try ". 

 
- Nei, ikke alle kan klare (eller burde prøve seg på) dette... 

Ja, så klart kan alle prøve å få ting de kanskje ellers ikke har vært så god på eller behersket tidligere. Og dette er jo også litt av det jeg nettopp prøver å motivere flere til, blant annet gjennom denne bloggen. Ikke noe gleder meg nemlig mer enn å se såkalte "sofagriser" sprette opp og dra på treningssenteret for å prøve å bli den sterkeste, kjappeste, og best trente versjonen av seg selv. Imidlertid tror jeg det er viktig å understreke at vi ikke alle kan vinne og bli "best". Vi kan ikke alle bli Usain Bolt eller Petter Northug, og det er helt GREIT! For hvis vi også alle skulle ha vært verdensmestere i alt, så ville vi i prinsippet ikke hatt noen ordentlig verdensmestere, og vi alle heller bare ble "tapere". 

Men husk samtidig at selv de beste ikke er verdensmestere i alt, og der du kanskje er mester på noe kommer disse gutta helt sikkert til kort! Så stå på, og prøv å bygge den sunneste versjonen av deg selv, men slutt samtidig å måle deg med alle andre og at du nødvendigvis skal være "best" i alt. For så lenge du er litt sterkere, sprekere, og sunnere enn du var i går har du allerede vunnet i mine øyne! 

God helg! 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #helg #lørdag #hjemmetrening #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander