hits

september 2016

Hvorfor kardio IKKE fungerer på fettforbrenningen

Så du har satt deg som mål å gå ned i vekt eller stramme opp, og du løper på tredemølla til den store gullmedalje. Likevel så går ikke vekten ned, og du både ser og føler deg ikke noe spesielt slankere. Så hva er grunnen? Du trener [og stoler trolig] for mye på kardioen...

Les også mer på: Corneliselander.com

Flere rapporter og studier viser at det er korrekt styrketrening, i kombinasjon av et godt kosthold, som vil få deg i virkelig god form. Klart det er greit å implementere litt kadio innimellom, men dette alene vil IKKE få deg i form.

Man ser faktisk at det er de som trener mer hard styrketrening som har letteste for å oppnå en strammere kropp, kontra de som løper eller sykler milevis hver dag/uke.

Les også: Slik får du stram mage

Dette kommer av flere grunner, der særlig det at man har en tendens til å overdrive effekten og hvor mye man faktisk brenner på å løpe eller utføre forskjellige former for kardio. Dette gjøre igjen så at man kanskje lettere inntar mer mat, fordi man tror man har vært så flink, at man summa summarum ender opp med et netto høyere kalorioverskudd enn før man begynte å trene [kardio].Ved siden av dette er det problemstilling med hvor mye du brenner av fett, kontra hvor mye muskelmasse du eventuelt også mister. Som jeg alltid sier vil det smarteste du kan gjøre for å oppnå en strammere, bedre trent kropp først og fremst være å bygge prosentvis mer muskelmasse. Dette vil også gjøre at de faktisk forbrenner mer, selv i hvilemodus, noe som er grunnen til at de som trener mye styrketrening også lettere kan unne seg mer å spise hverdagen igjennom ? uten å legge på seg [fett].

Så betyr dette det samme som at du IKKE bør utføre kardiovaskulære treningsformer? Så klart ikke! Kardio er nemlig ikke viktig bare for eventuelt å gå ned i vekt, men selvsagt også for den generelle helsemessige form. Samtidig er det i mine øyne altså viktig også å bygge/vedlikeholde muskelmasse, og dette er altså grunnen til at jeg gjerne anbefaler mine klienter å benytte seg av HIIT trening og for eksempel gerilkardio.

For flere slike saker og videoer - husk å presse subscribe knappen!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #kardio #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik oppnår du maksimalt med muskelmasse!

Inneholder annonselenker

Nei, det er ikke BARE snakk om nok trening...

De fleste av dere som følger meg fast her på bloggen vet at jeg er stor tilhenger av sunt og smart kosttilskudd. I motsetning til de fleste andre trenere hjemme i Norge er jeg nemlig ærlig når det kommer til effekten dette kan ha på kroppen, og sier aldri noe offentlig som jeg ikke også står inne for privat... Som jeg har skrevet om tidligere er det nemlig [som vi alle vet] viktig å få i seg nok av de essensielle byggesteinene vi alle trenger for å bygge en sunn og sterk kropp, og da er dette noen av de tilskuddene som kan hjelpe deg på vei:

Cornelis Elander Pakken
Kreatin er et meget effektivt tilskudd for å øke styrke, og det kosttilskuddet som det er bevist at har best effekt! Kreatin er førstevalget til millioner av idrettsutøvere verden over for å øke prestasjon, og om du er nybegynner eller avansert bruker av kreatin vil du garantert oppleve en rask og effektiv fremgang i styrke og størrelse om du følger anbefalt bruk av produktet!

L-Glutamine er en frittstående aminosyre som inntas for å øke de sirkulerende nivåene av glutamin i kroppen. Dette sparer kroppen for å produsere glutamin av andre essensielle aminosyrer, og gir kroppen et betydelig potensial for å bruke Glutamin til muskelbygging og immunforsvar.

Proteinshake
Hvis ikke ditt daglige energibehov blir dekket gjennom korrekt mengde karbohydrater og fett, vil kroppen også kunne benytte seg av protein som energikilde. Har du da ikke et høyt nok inntak til å dekke dette (samt oppbygningen av nytt vev og muskler etter en hard økt) vil det videre kunne medføre at musklene svekkes. Og trener du da mye styrke øker også behovet for tilskudd av protein enda mer - da trening egentlig er det samme som å bryte kroppen ned.

Proteininnholdet per 100g. i «typisk norsk mat»:
- Potet 1,7g.
- Grovbrød (avhengig av type) 8,7g.
- Torsk 18,1g.
- Egg 12,4g.

Vi trenger alle nok tilførsel av protein for å bygge eller vedlikeholde muskulatur, og for å oppnå dette kan da en PF proteinshake være en enkel og smart måte å oppnå rask restitusjon på (og tilbakefylling av glykogendepoene), eller som et godt og enkelt tilskudd å benytte seg av hverdagen igjennom!

Sjekk også ut bestselgeren Cornelis Elander Pakken fra Proteinfabrikken - som du nå får for en sykt bra pris! Bestill her i dag!

Har du spørsmål angående bruk av kosttilsudd, eller trenger hjelp med å sette opp en god kostholdsplan? Ta gjerne direkte kontakt med meg her

Maten som tar livet av oss


Er det sunt å spise potet, eller potetbaserte produkter, eller er det farlig for helsa og kroppsformen? Vi kjører debatt:

Les også mer på: Corneliselander.com

Sist uke, på NRK Debatten om slanking og skolemat, sto enkelte av debattantene og preket om at det IKKE finnes noe som heter "nei-mat". Sorry, men dette er det glade vanvidd å mene, og i dag skal jeg nettopp ta for meg noen av de tingene jeg selv mener at burde gå inn under "nei-lista".

Poteter kommer i mange størrelser og fasonger, og prepareres på enda flere måter. Vi nordmenn elsker å spise poteter, og ikke minst mange av de produkter som vi baserer dette på, men er dette egentlig så smart eller sunt å spise? Selv er jeg ingen potetelsker, og synes stort sett at dette bare er noe man bør innta i mindre mengder. Likevel er det også studier som viser at det å bare spise poteter kan ha en positiv effekt [på midjemålet], mens jeg selv mener at det IKKE vil gi deg muskler...

Så lenge du inntar de upreparerte [potet-variantene] er dette imidlertid helt ok å spise. Poteter har alltid vært en naturlig del av det norske kosthold, og noe som holdt oss både sunne og friske i mange generasjoner. Likevel merker jeg meg at måten vi inntar det på i dag har forandret seg - i takt med at vi også stadig bare blir feitere og feitere, og sykere og sykere. Likevel står man altså på Debatten og mener at det ikke er noe som heter "nei-mat"? Hjelpes...

Kan ikke lenger ta lett på det
I dag byttes nemlig de "kjedelige", kokte potetene [som vi spiste så mye av før i tiden] ut med frityrstekte, og "morsomme" varianter som gjerne er preparert til det ugjenkjennelige. Vi elsker også å dytte i oss både potetgull og pommes frites, og en bakt potet er heller [i følge de fleste] aldri å forakte... Jo, det er faktisk det, og her er hvorfor:

Fedme og overvekt øker dramatisk kjapt og mye i Norge, og rundt halvparten av alle nordmenn er i dag sett på som overvektige (selv om disse tallene er litt vanskelige å bekrefte, da det ikke foreligger noen konkrete beviser på de reelle tallene [siden slike ting vil være basert på spørreundersøkelser], og man dermed trolig kan si at tallene er høyere). SSB opererer med at litt under halvparten av oss er overvektige, mens andre rapporter viser at over halvparten av oss er det...

Ja, faktisk øker andelen nordmenn som sliter med fedme kjappere enn i USA, noe jeg mener at langt på vei syldes at vi nå spiser mye av den samme maten som dem, bare at vi i gjennomsnitt har mer penger å rutte med [noe som i denne sammenhengen er en dårlig kombo]. Og dette bekymrer også Helseminister Bent Høie (H), som tidligere har uttalt at fedme er en stor trussel mot samfunnet.

Ja-mat? :)

Og han får støtte av direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, som også nylig gikk ut og sa at det nå er for vanskelig å finne sunn mat i Norge.
- Det går an å gjøre den sunne maten mer tilgjengelig, men så har man også problemet med mengdene. Blir mat for tilgjengelig så spiser vi også mer, og mange spiser for mye, sa Stoltenberg til VG, og understrekte samtidig at vi nå også har en fedmeepidemi i Norge... Og
Folkehelseinstittutet har også gått ut og advart om at et usunt kosthold nå er den største utfordringen for folkehelsa!

Som du kanskje skjønner er jeg altså ingen stor fan av poteter, eller potetbaserte produkter. Jeg mener at mer proteinrik føde vil være å foretrekke, samtidig som jeg ikke har noe problem med én eller to poteter som "garnityr" ved siden av rent kjøtt eller fisk. Det bør imidlertid ikke overdrives eller kokkeleres til det ugjenkjennelige - for da kan det fort vekk bli skadelig på kroppsformen og helsa!

HVA ER DIN MENING?

Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #meninger #mat #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

For økt muskelmasse bør du spise dette

Handsome muscular man working out with dumbbells
Ønsker du å øke i muskelmasse, og å gå ned i fettprosent? Vel, da bør du innta mer av dette


Les mer på: Corneliselander.com

Så det har i lang tid vært en heftig debatt gående hjemme i Norge der mange har kommet med usaklige påstander og argumenter mot både proteintilskudd og et høyere proteininntak. Nå ser det imidlertid ut som vitenskapen seirer og viser hva jeg har sagt i så mange år; et proteinrikt sunt kosthold, og høyere inntak av protein er viktig og bra!

Les også: Slik får du stram mage

Stort proteininntak øker muskelmassen!
I en nyere studie lagt fram av American Society for Nutrition, og videreformidlet av US National Library of Medicine National Institutes of Health legges det nemlig fram bevis for at man både kan øke i muskelmasse OG sørge for større nedgang i fettprosent om man øker proteininntaket sammenlignet med de resultater man oppnår ved lavere proteininntak under kaloriunderskudd. I tillegg er det interessant å se at det som her blir sett på som en "lower-protein diet" [1.2gram per kilo kroppsvekt, per dag] faktisk allerede er OVER det mange tidligere har ment at er nødvendig, mens ekspertene her altså mener at mange kan dra nytte av å innta 2.4gram protein per kilo kroppsvekt, per dag...

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Et daglig inntak av protein er viktig ikke minst for både vekst og vedlikehold av muskelmasse og kroppens vev og funksjoner, men det har altså i langt tid har vært diskutert hvor mye protein en faktisk trenger. Mens enkelte har ment at et større proteininntak bare er viktig for de av som trener mye har jeg imidlertid i alle år stilt meg undrende til nettopp dette og hvorfor det ikke også skal være viktig for de som eventuelt også IKKE trener? Et av argumentene har vært at et litt høyere proteininntak for de som ikke trener bare vil resultere i økt fettprosent - noe som selvsagt ikke stemmer da også folk som ikke trener likevel trenger protein for å vedlikeholde/styrke kroppen og muskulatur. Og man er da faktisk fortsatt i bevegelse og bruker musklene/kroppen selv om man ikke nødvendigvis går ned på treningssenteret og pumper jern...? Og om man ikke inntar en proteinshake, spiser kylling og annet kjøtt/fisk med et høyt proteininnhold - hva skal man erstatte næringsinntaket med? Kanskje de mener du bør gå ned på mc´ern og kjøpe deg en burger med pommes frites... ;)

Les også: Da damen på Jamba Juice prøvde å ta livet av meg!

Men uansett tilbake til dagens rapport fra American Society for Nutrition. Vi ser altså her viktigheten av å ha et forholdsvis høyt proteininntak [om målet er en sterkere, strammere kropp], og at selv et moderat inntak ikke nødvendigvis behøver å være nok for å styrke eller bygge en sunn, sterk kropp [ifølge dem]. Og da kan en jo spørre seg om vi nordmenn faktisk spiser nok protein som det er i dag? Mitt svar er nei.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

ref.: US National Library of Medicine National Institutes of Health Am J Clin Nutr. 2016 Jan 27. pii: ajcn119339
#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

5 ting du ikke burde gjøre


5 ting jeg gjør som du kanskje ikke burde kopiere


Ok, så alle rådene jeg skriver om og viser deg her på bloggen er ting jeg mener både er sunne, smarte, og riktige å følge. Likevel er det enkelte "ekstreme" ting jeg selv gjør (som fungerer for meg) som kanskje ikke fungerer, eller vil være like bra for deg å kopiere. Her er fem av dem:

Les også mer på: Corneliselander.com

1. Spiser 1200-1400 kalorier til frokost
Ja, hver morgen starter jeg dagen med en stor frokost på mitt favorittsted Le Pain Quotidien. Dette er en belgisk restaurantkjede som serverer økologisk og sunn mat og ikke minst brød, og hvor jeg gjerne starter dagen med en kurv full av brød, to egg, og gjerne litt annet godt pålegg. For meg er frokost dagens viktigste måltid, og hadde det ikke vært for dette stedet hadde jeg nok ikke kunnet leve i USA. Om du likevel bør kopiere meg på dette er likevel en annen ting :)

2. Drikker 6 shots med espresso hver morgen

3. Spiser ca. halv kilo kjøtt eller fisk, og 5-600 gram pasta [til middag]

Ja, dette er ganske mye mat,  og ikke noe jeg anbefaler den jevne nordmann å kopiere...

4. Sover kun 5 timer hver natt
Ok, så vi alle vet at nok søvn er viktig for helsa og å bygge muskler. Likevel har jeg personlig, på bakgrunn av en hektisk hverdag og mye å gjøre her i LA (i kombinasjon med å ofte skulle være tilgjengelig for ting og action som skjer i Norge) lagt meg til en vane å bare sove rundt fem timer hver natt...

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

5. Spiser mye sjokolade...
Nå er du kanskje litt overrasket over å høre dette komme fra meg, men sannheten er at jeg spiser (litt/mye [avhengig av hvem du spør]) sjokolade hver dag. Klart dette ikke vil være bra eller kunne fungere for alle, men siden jeg ellers bare spiser proteinrik, sunn næring ellers hverdagen igjennom er dette ikke et problem for meg. Litt mørk sjokolade med feks en del nøtter i behøver verken å være usunt, eller noe som nødvendigvis vil gjøre at du legger på deg, men det skal understrekes at dette altså ikke er noe jeg anbefaler dere alle å kopiere... :)

Har du noen vaner som kanskje ikke er av de beste, men som likevel fungerer for deg?

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #gym #trene #hverdag #innlegg #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Vil DU være med på å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon?


Jeg setter straks igang med en ny #TeamCornelis gruppe, der jeg vil ha med deg som når ut til en større gruppe på enten Instagram, Snapchat, eller for eksempel blogg. Vil du være med på å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon? Kontakt meg da via email, på Facebook siden, eller tagg meg i dine bilder/profil på enten Snapchat eller Instagram @corneliselander

LA OSS GJØRE NORGE TIL VERDENS SUNNESTE NASJON IGJEN!
 

- Folk trener for mye!


Sliter du med å bygge større armer, eller å oppnå en strammere kropp? Sjansen for at du faktisk da trener for mye er ganske stor...

Les også mer på: Corneliselander.com

De fleste av oss nordmenn trenger å bevege oss mer. Likevel er det også slik at mange faktisk også trener så mye at man rett og slett sliter ut kroppen før en klarer å komme i mål. La meg forklare ved å ta for meg to av de vanligste problemstillingene som gjerne tikker inn i innboksen min; hvordan oppnå en stram mage, og hvordan man kan få større armer.

Les også: Magetrening

Stram mage? Tren mindre!
Problemet for de som ønsker seg en strammere mage er gjerne at de rett og slett overtrener magen, eller benytter seg av feil metoder. Man bruker gjerne alt for mye [ubrukelige] isolasjonsøvelser, mens man samtidig glemmer at det først og fremst er kostholdet som spiller inn og vil gjøre den største jobben. Den enkleste veien til en stram mage er nemlig gjennom et magert, proteinrikt kosthold, mens det ellers vil være fordelaktig å fokusere på å trene med flerleddsøvelser som for eksempel knebøy og markløft. Av og til kan du selvsagt også supplementere med en og annen isolasjonsøvelse, men dette bør altså ikke være hovedfokuset om målet er å stramme inn rundt midjen og magen. Folk trener som oftest for mye av det de ønsker å forbedre - noe som faktisk kan jobbe imot deg om å nå ditt mål!

Les også: Armtrening - Cornelis style!

Store biceps? Slik gjør du det!
Når det kommer til hvordan du kan oppnå større, sterkere armer har jeg her listet de viktigste øvelsene du bør benytte deg av for å komme i mål:

- Bicepscurl med EZ-stang
En av mine personlig favoritter, og en øvelse du absolutt bør ha med i ditt treningsprogram!

Husk å utføre øvelsene med albuene inntil siden av kroppen under hele bevegelsen, og ikke la dem peke utover!

Slik gjør du: Grip en EZ-stang med underhåndsgrep, og hold med cirka skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, med skuldrene tilbake, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig på toppen, før du senker stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon. Strekk helt ut i bunnen av bevegelsen, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner.

- Cornelis' bicepscurl
Min personlige bicepsfavoritt, og kanskje den beste øvelsen å benytte om du ønsker deg virkelige store, sterke armer!

Slik gjør du: Bring Scottcurlbenken over i kabelapparatet, og kjør vanlig scottcurl med kort stang i trinseapparatet.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner.

- Franskpress
Til slutt er det også viktig å poengtere at hvis du skal oppnå store biceps må du også bygge store, sterke triceps. Da er franskpress en av de aller beste du kan benytte deg av.

Slik gjør du: Grip en vektstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en (svakt) skrående benk, og hold stangen med nær strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet, før du hever stangen tilbake til utgangsposisjon igjen.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner.

God mandag fra trener'n i Hollywood!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #gym #trene #øvelser #treningsprogram #mandag #nyuke #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Styrkeøvelsene JEG mener du bør droppe!

På Side3 kan du i dag lese om syv forskjellige styrkeøvelser som personlig trener Travis Barnes, fysiolog Greg Justice, og undertegnede mener (altså, jeg mener at noen av dem) er bortkastet å trene. Debatten tok av på min Facebook side tidligere i dag, og derfor vil jeg nå ta en kjapp gjennomgang av hvilke øvelser jeg faktisk mener at er unyttige, og hva du bør styre unna:

Les også mer på: Corneliselander.com

Sit-ups
Sit-ups er en av de mest bortkastede mageøvelsen du kan kjøre, og personlig råder jeg heller mine klienter til å utføre tunge knebøy (trolig den beste øvelsen for å bygge en sterk og stram kropp), rygghev (ja, ryggen er minst like viktig å trene for å oppnå en stram mage), og min egen Cornelis planke.

Hva jeg råder deg til å benytte, om du ønsker deg en stram mage

Les også: Slik får du stram mage

Preacher curl i apparat
Hovedproblemet med denne øvelsen er nettopp den fastlåste bevegelsesbanen man får, og personlig anbefaler jeg heller mine kunder å bruke "Cornelis biceps-curl" som i mine øyne er den beste måten å bygge store, sterke armer på. Noen bedre øvelse enn denne for å få opp pumpen, bygge muskulatur og størrelse finner du ikke!


Triceps kick-backs

Den stigende spenningskurven på øvelsen vil gjøre at det blir eksponentielt hardere å holde vekten oppe etter hvert som man nærmer seg toppen. En vekt som da føles ekstremt lett på bunnen av repetisjonen kan nær sagt bli umulig å holde i topposisjon, og dette vil gjerne resultere i at man begynner å jukse eller trener med for lette vekter i forhold til hva man i prinsippet kunne ha brukt var bevegelsesbanen bedre.  Personlig anbefaler jeg isteden å gå for dips, eller ikke minst franskpress, for maksimal effekt på triceps-treningen!


HVA ER DINE MENINGER OM ØVELSENE? LA MEG HØRE I KOMMENTARFELTET UNDER!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #gym #trene #øvelser #treningsprogram #søndag #mandag #nyuke #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Styrkeøvelsene du bør droppe!

På Side3 kan du i dag lese om syv forskjellige styrkeøvelser som personlig trener Travis Barnes, fysiolog Greg Justice, og undertegnede mener (altså, jeg mener at noen av dem) er bortkastet å trene. Debatten tok av på min Facebook side tidligere i dag, og derfor vil jeg nå ta en kjapp gjennomgang av hvilke øvelser jeg faktisk mener at er unyttige, og hva du bør styre unna:

Les også mer på: Corneliselander.com

Sit-ups
Sit-ups er en av de mest bortkastede mageøvelsen du kan kjøre, og personlig råder jeg heller mine klienter til å utføre tunge knebøy (trolig den beste øvelsen for å bygge en sterk og stram kropp), rygghev (ja, ryggen er minst like viktig å trene for å oppnå en stram mage), og min egen Cornelis planke.

Hva jeg råder deg til å benytte, om du ønsker deg en stram mage

Les også: Slik får du stram mage

Preacher curl i apparat
Hovedproblemet med denne øvelsen er nettopp den fastlåste bevegelsesbanen man får, og personlig anbefaler jeg heller mine kunder å bruke "Cornelis biceps-curl" som i mine øyne er den beste måten å bygge store, sterke armer på. Noen bedre øvelse enn denne for å få opp pumpen, bygge muskulatur og størrelse finner du ikke!


Triceps kick-backs

Den stigende spenningskurven på øvelsen vil gjøre at det blir eksponentielt hardere å holde vekten oppe etter hvert som man nærmer seg toppen. En vekt som da føles ekstremt lett på bunnen av repetisjonen kan nær sagt bli umulig å holde i topposisjon, og dette vil gjerne resultere i at man begynner å jukse eller trener med for lette vekter i forhold til hva man i prinsippet kunne ha brukt var bevegelsesbanen bedre.  Personlig anbefaler jeg isteden å gå for dips, eller ikke minst franskpress, for maksimal effekt på triceps-treningen!


HVA ER DINE MENINGER OM ØVELSENE? LA MEG HØRE I KOMMENTARFELTET UNDER!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #gym #trene #øvelser #treningsprogram #søndag #mandag #nyuke #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

 

NRK debatt uten løsninger...

Torsdag var det duket for debatt på NRK om overvekt og slanking, og dessverrre var dette en debatt der DU som seer tapte... Her er min mening:


Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #meninger #skole #gym #trene #fedme #overvekt #slanking #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Nå har narsissisme blitt sunt!


Laster du opp treningsbilder på facebook? Da lider du trolig av narsissisme, ifølge ny studie

Ny studie fra Brunel University viser at de som [daglig] laster opp treningsbilder og -oppdateringer på Facebook visstnok lider av "narsissisme". Vel, om dette er tilfelle mener jeg at narsissisme nå nettopp ble SUNT!

Les også mer på: Corneliselander.com

Ok, så la meg først ta en liten gjennomgang og begrunnelse for min mening i saken. Først og fremst; er det slik at ALLE som laster opp treningsbilder på facebook er narsissistiske? Nei, så klart ikke. Er det sant at kanskje noen, eller en del av dem, som gjør det kanskje er det? Trolig.

Likevel mener jeg at dette ikke er noe bedre eller verre en alle de andre oppdateringene vi daglig bombarderes med på Facebook, og i motsetning til politiske oppdateringer, katte/hundebilder (noe jeg trolig også spammer mine venner med..), og party/champagne bildene som "alle" legger ut en fredagskveld - kan det å laste opp daglige treningsbilder faktisk være SUNT!

Les også: Slik får du stram mage

Er det irriterende med de som daglig må laste opp 💪💪 bilder på profilene sine? Sikkert, men for mange kan det da også være til hjelp og faktisk motivere dem på trening og i bedre form! Jeg har enda til gode å se at diskusjonen rundt hvorvidt Viking museet burde flyttes, eller hvem som bør få lov til å klippe deg eller ei, har noen helsegevinst...

Les også: Slik kommer du i form

Jeg synes det forøvrig også er interessant å se hvordan Aftenposten og andre medier henger seg VELDIG opp i denne rapporten, og igjen er med på å trykke nordmenn ned og i dårligere form framfor faktisk å prøve å motivere dem til å trene MER... Vi nordmenn TRENGER faktisk å trene mer, og om noen [irriterende] bilde/statusoppdateringer da kan være med på å motivere deg på gymmet så ser jeg ikke problemet med det... Det er jo til syvende og sist ditt valg om du ønsker å følge vedkommende eller ei, og faktisk veldig enkelt å "unfollow"... Uansett mener jeg at en "gym-selfie" eller treningsoppdatering er sunnere og bedre enn alle de 'samfunnspolitiske meninger', og hunde-, katte-, eller babybildene som vi daglig bombarderes med...

Og jeg skriver altså dette, mens jeg trolig selv også er skyldig i nettopp dette. Å laste opp hundebilder altså ;)

God lørdag folkens!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #meninger #styrke #gym #trene #selfie #facebook #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Hvor kjapt kan man komme iform?God morgen folkens (ja, det er fortsatt morgen her når jeg skriver dette)! I dag har jeg lyst til å skrive litt om noe som svært mange av dere sender meg spørsmål om; hvor fort kan man komme iform? Særlig rett før jul og høytider/ferier er dette et vanlig spørsmål som pleier å dukke opp - da de fleste ønsker å være iform, men kanskje ikke har tid til å trene hele tiden. 

Les også mer på: Corneliselander.com


Ja, jeg er promotør av å trene hele året igjennom, men jeg skjønner likevel realiteten og at ikke alle er like interessert i å trene og å spise sunt som meg selv. Jeg skjønner det. Likevel kan de fleste oppnå svært mye på også kort tid, så her er mitt svar:

Hvor fort kan man komme iform?
Nå er det selvsagt flere faktorer som vil spille inn, og ikke alle vil ha samme, positive effekt av alle triks og metoder. Likevel pleier jeg å si at hvis du ikke merker noen effekt i løpet av de første 2-3 ukene, og drastisk forskjell i kroppsform etter de første 4-6 ukene, ja da trener du trolig med feil oppsett og program! Ved hjelp av trene riktig for deg og dine behov vil du også kunne oppnå dette ved å trene så lite som et par timer i uken. Eller hva de fleste av oss faktisk bruker på å se på tv på én kveld... 


Under har jeg også satt opp forslag til treningsprogram for deg som enten skulle ha som mål å bygge muskler, gå ned i vekt og fettprosent, eller har lyst til å komme i generelt bedre form:

Programmet for deg som vil stramme opp/ønsker å gå ned i størrelse:
Når det gjelder å gå ned i størrelse, eventuelt vekt, ligger hemmeligheten hovedsakelig i et riktig kosthold bestående av nok protein og riktig fett. For å gå ned i vekt må også energiinntaket komme under det reelle dagsforbruket, mens man fortrinnsvis oppnår en strammere og eventuelt mindre kropp av å trene riktig og hardt nok. Her er da programmet for deg:

Les også mer på: Corneliselander.com

Økt 1: Bein, skuldre, og kardio
Varm godt opp med minimum 10min. på tredemølle eller sykkel, og starter så med:

 • Knebøy med manualer eller stang (4 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
 • Leg curls (3 sett med 15-20 repetisjoner på hver)
 • Side-, og fronthev med manualer eller treningsstrikk (3 sett på hver øvelse, med mellom 8-12 repetisjoner på hver)

Avslutt med 20 minutter på sykkel eller tredemølle med rundt 70 prosent av maksimal hjertefrekvens (moderat arbeid).


Økt 2: Bryst, biceps, og mage/core
Varm godt opp, før du så starter med:

 • Dips på kasse (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
 • Flyes/kabel kryssovertrekk (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
 • Crunches på Swissball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
 • Biceps hantelcurl (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)

Avslutt så med to runder på «Cornelis' planke-push-ups på swissball» før du avslutter med 10-15 min. på tredemølle eller sykkel.


*** Ta én dag fri i mellom***


Økt 3: Rygg, triceps, og kardio
Varm godt opp, før du så starter med:

 • Nedtrekk (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
 • Sittende kabelroing (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
 • Enarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
 • Rygghev på Swissball (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt så med rundt 15 min. på tredemølle eller sykkel med moderat, høyintensivt arbeid.

*** Ta en dag fri i mellom***

Økt 4: Kardio og mage
Varm godt opp med 5min med rolig tempo på tredemølla før du så øker tempoet og intensiteten opp til moderat, hurtig tempo [opp mot ca.60-70% av maksimal hjertefrekvens], og fortsetter med dette i ytterlige 10-15min. Kjør så:

 • Crunches (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
 • Benhev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt så med to runder på «Cornelis' planke-push-ups på swissball»Programmet for deg som ønsker å komme i generelt bedre form
Økt 1: Bein, skuldre, og kardio
Varm opp med minimum 10-15 min. på tredemølla eller utendørs, og jobb deg så opp til rundt 70% av maksimal hjertefrekvens. Fortsett med:

 • Knebøy med stang eller manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Markløft med manualer eller stang (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Sidehev med manualer eller strikk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Foroverbøyd sidehev med manualer eller strikk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)

Avslutt med 10-15min. på sykkel/eller tredemølla med snakketempo (moderat intensivt arbeid).

Økt 2: Bryst, biceps, kardio og mage
Varm opp med minimum 10 min. på tredemølle eller utendørs, og jobb deg opp til rundt 70% av maksimal hjertefrekvens. Fortsett så med:

 • Pushups på kasse (3 sett og med så mange repetisjoner du klarer på hver)
 • Dips på kasse (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
 • Flyes/kabel kryssovertrekk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Crunches på Swissball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
 • Biceps hantelcurl (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner, enten én arm om gangen, eller begge samtidig)

Avslutt enten med to runder på Cornelis' planke-push-ups på swissball eller 10-15 min. på tredemølle eller sykkel.

*** Ta en dag fri i mellom***

Økt 3: Rygg, triceps, og kardio
Varm godt opp, før du så starter med:

 • Nedtrekk i apparat (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Enarms roing med manual (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Enarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Rygghev på Swissball (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)

Avslutt med 15-20 min. på tredemølle eller utendørs med moderat, høyintensivt arbeid.


Programmet for deg som ønsker å bygge maksimalt med muskelmasse

Økt 1: Bryst og biceps
Varm godt opp, og start så med:

 • Benkpress med stang (5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Skråbenk med stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Flyes med manualer på skråbenk (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Stående bicepscurl med EZ-stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Bicepscurl med rett vektstang (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)

Avslutt med dips [enten med støtte under knærne, eller vektbelte for økt motstand] 3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver [prøv å få til minst 15 repetisjoner før du begynner å legge på vekt].

Økt 2: Bein, skuldre, og kardio
Varm godt opp, og start så med:

 • Knebøy med stang (5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Markløft med stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Skulderpress med stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Shrugs med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Foroverbøyd sidehev med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)

Avslutt med geriljakardio på tredemølle.


*** Ta en dag fri i mellom***

Økt 3: Rygg, triceps, og mage
Varm godt opp, og start så med:

 • Pullups eventuelt med vektbelte for økt mostand (3-4 sett med så mange reps. du klarer på hver) Få til minst 10reps på hver før du legger på vekt
 • Stående roing med stang (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Franskpress (3-4 sett med mellom 5-8 repetisjoner)
 • Enarms tricepspress (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)

Avslutt med rygghev og benhev, med 2 sett på hver og så mange repetisjoner du klarer på hvert sett.


Økt 4: Skuldre, mage, og legger
Varm godt opp, og start så med:

 • Skulderpress med stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Fronthev med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner [på hver arm, på hvert sett])
 • Crunches (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
 • Foroverbøyd sidehev med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
 • Stående tåhev (4 sett med rundt 15-20 repetisjoner på hver)

Avslutt med benhev, 3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

 

Hva forbrenner mest?


Du ønsker å gå ned i vekt og stramme opp, men hva forbrenner mest? Styrke eller kardio?

Les også mer på: Corneliselander.com

For de av dere som har fulgt meg og bloggen en stund så vet dere sikkert at jeg har lite til overs for lange, bedagelige løpeøkter. Personlig er jeg mer fan av tunge, gode styrkeøkter, og mener at når man først skal løpe på mølla så bør det hovedsakelig bestå av kortere, mer intensive drag á la geriljakardio. Dette betyr selvsagt ikke det samme som at dette nødvendigvis er det beste for deg, og hva du måtte ha behov for å trene vil selvsagt avhenge veldig av ditt personlige mål og ønske. Likevel er det interessant å se nærmere på hva som faktisk gjør at du forbrenner mest; styrke eller kardio?

Les også: Slik får du stram mage

Hvordan kan du øke forbrenningen?
Nå finnes det flere grunner til at man eventuelt opplever lavere forbrenning, mens det også finnes flere måter å øke den på. Endringer i livsstil og aktivitetsnivå er som oftest hovedgrunnen[e] til nedgangen i forbrenningen hos mange, mens justering av matinntaket vil ha størst betydning for om du legger på deg eller ei.
Som en gjerne sier; for å gå ned i vekt må du forbrenne flere kalorier enn du inntar. Så enkelt.

Les også: Liker du ikke å trene?

Likevel er det flere måter å oppnå dette på, og personlig er jeg mer fan av å trene hardt, kort, hyppig, og riktig enn nødvendigvis å telle hver minste lille kalori jeg inntar i kroppen... Når det er sag er jeg selvsagt også veldig opptatt av proteinrik, sunn næring, men mener altså at matgleden ikke kommer i veien for å oppnå gode resultater. For det finnes faktisk veldig mye der ute en kan kose seg med som likevel er SUNT! Men tilbake til innledningen; hva forbrenner mest av styrke eller kardio?

Styrke vs. kardio
Når det kommer til hvordan du øker forbrenningen er det i mine øyne styrketreningen som vil ha mest å si. En blir gjerne servert myten om at det er [mye] kondisjonstrening som først og fremst gjelder når det kommer til fettforbrenning, mens sannheten er at det er styrketreningen som faktisk vil få deg i mål. Jo mer muskelmasse du har/oppnår jo høyere forbrenning vil du også oppnå - da også i hvilemodus (når du ikke trener), og som blant annet NHI skriver "Styrketrening øker ikke bare forbrenningen på kort sikt. Dersom du bygger mer muskler, vil også hvileforbrenningen din øke. Det er reduksjonen i muskelmasse som fører til at de fleste av oss får en lavere hvileforbrenning når vi blir eldre". Og da er det særlig viktig at du ikke neglisjerer styrketreningen til fordel for lange, bedagelige, og eventuelt muskelødeleggende løpeøkter. Større muskelmasse vil altså kunne føre til at du også kan spise mer uten å legge på deg.. Så hva har DU trent i dag? :)

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #mandag #nyuke #styrke #kardio #gym #trene #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Ikke gjør denne treningsblemmen


Det er søndag, og det er i mine øyne tid for en knallhard treningsøkt ;) Kanskje har du nylig tørket støvet av gamle joggesko, og satt deg som mål å bygge en sterkere, sunnere, og stram kropp, og da er det også viktig at du IKKE gjør denne treningsfeilen:

Les også mer på: Corneliselander.com

Ikke gå i fella
Det viktigste punktet å fokusere på når du setter igang er nemlig, som jeg også nylig tok opp i en episode herifra Hollywood, at du trener med et riktig program og oppsett for akkurat deg og dine behov. Ikke gå i fella og begynn på et standard- program som ikke er tilpasset (eller kanskje egnet) for deg og hva du faktisk ønsker å oppnå! Klart man nær sagt kan trene med hva som helst og likevel oppleve mer effekt enn om en ikke trener i det hele tatt, men over tid er likevel det å følge et oppsett som ikke er tilpasset dine behov og situasjon uheldig, og ikke minst er det å kaste bort verdifull tid.

Les også: Geriljakardio - den kjappeste veien til en stram kropp

Hva du trenger å tenke på for best effekt:
- Hva ønsker du egentlig å oppnå? Er det å gå ned i vekt/stramme opp, eller å legge på deg mest mulig muskelmasse?
- Har du noen treningserfaring fra før av? Hvis ikke start da med et enkelt treningsprogram bestående hovedsakelig av øvelser der du bruker egen kroppsvekt, og lær deg så mer avanserte styrkeøvelser gradvis etter hvert.
- Ikke gå for kraftig og kjapt ut til å begynne med, men sørg samtidig for at du pusher deg selv hardt nok til at du fortsatt kjenner det.
- Uansett om du skulle ønske å gå opp eller ned i vekt er kontinuitet et av de viktigste nøkkelordene å tenke på for best effekt. Så ikke bli en såkalt "periodetrener" som bare trener rett før jul og høytider, men sørg for å opprettholde treningsmengden og antall økter over tid.
- Fokuser på å gi 100% når du først trener, og ikke kast bort tiden ved å "henge" på treningssenteret.

Under har jeg også satt opp noen forslag til treningsprogram og oppsett avhengig av hva akkurat du måtte ha av mål. Likevel er det (som jeg også nevne innledningsvis) viktig å understreke at dette da ikke er skreddersydd for akkurat deg, men et forslag som eventuelt kan fungere. Så bruk det kun som et forslag fra min side, og send meg også gjerne en direkte email om du skulle mer spesifikk hjelp og råd.

God søndag fra Hollywood!
Cornelis
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Treningsprogram for deg som ønsker å gå ned i vekt

Økt 1: Bein og kardio
Varm godt opp med minimum 10min. på tredemølle
- Knebøy med egenvekt, manualer, eller stang (4-5 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
- Gående utfall med manualer (3 sett med ti skritt på hvert bein under hvert sett)
- Leg curls (3-4 sett med 15-20 repetisjoner på hver)
Avslutt med 20-30 minutter på sykkel eller tredemølle med moderat hardt arbeid (opp mot ca.60-70% prosent av maksimal hjertefrekvens)

Økt 2: Overkropp og mage/core
Varm godt opp, og start så med
- Nedtrekk (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Flyes/kabel kryssovertrekk (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Crunches på Swissball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
- Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Side-, og forøverbøyd sidehev med manualer eller treningsstrikk (3 sett på hver øvelse, med mellom 8-12 repetisjoner på hver)
Avslutt med to runder på «Cornelis' planke-push-ups på swissball»

Økt 3: Kardio og mage
Varm opp med 5min med rolig tempo på tredemølla før du så øker tempoet og intensiteten opp til moderat, hurtig tempo [opp mot ca.60-70% av maksimal hjertefrekvens], og fortsetter med dette i ytterlige 10-15min. Kjør så:
- Crunches (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
- Benhev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
Avslutt så med 15min på enten tredemølla eller sykkel.

Økt 4: Overkropp og kardio
Varm godt opp på tredemølla i 10min. før du så starter med:
- Markløft med manualer (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
- Sittende kabelroing (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
- Enarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 10-15 repetisjoner)
- Dips på kasse eller i apparat (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
- Rygghev (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
Avslutt så med rundt 10min. på tredemølle eller sykkel med moderat, høyintensivt arbeid.

Programmet for deg som ønsker å komme i bedre form

Økt 1: Bein, skuldre, og kardio
Varm opp med minimum 10-15 min. på tredemølla eller utendørs, og jobb deg så opp til rundt 70% av maksimal hjertefrekvens. Fortsett med:
- Knebøy med stang eller manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Gående utfall med manualer (3 sett med ti skritt på hvert bein under hvert sett)
- Sidehev med manualer eller strikk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Foroverbøyd sidehev med manualer eller strikk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Avslutt med 10-15min. på sykkel/eller tredemølla med snakketempo (moderat intensivt arbeid).

Økt 2: Bryst, biceps, kardio og mage
Varm opp med minimum 10 min. på tredemølle eller utendørs, og jobb deg opp til rundt 70% av maksimal hjertefrekvens. Fortsett så med:
- Pushups på kasse (3 sett og med så mange repetisjoner du klarer på hver)
- Dips på kasse (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
- Flyes/kabel kryssovertrekk (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Crunches på Swissball (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
- Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner, enten én arm om gangen, eller begge samtidig)
Avslutt enten med to runder på Cornelis' planke-push-ups på swissball eller 10-15 min. på tredemølle eller sykkel.

Økt 3: Rygg, triceps, og kardio
Varm godt opp, før du så starter med
- Sittende kabelroing (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Kettlebell swing (3 runder med så mange repetisjoner du klarer på hver [prøv å få til 15-20 på hvert sett)
- Enarms tricepspress over hodet (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Rygghev (3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver)
Avslutt med 15min. på tredemølle eller utendørs med moderat, høyintensivt arbeid.

Programmet for deg som ønsker å bygge maksimalt med muskelmasse

Økt 1: Bryst og biceps
Varm godt opp, og start så med:
- Benkpress med stang (5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Skråbenk med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Flyes/kabel kryssovertrekk (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Stående bicepscurl med EZ-stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Bicepscurl med manualer (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Avslutt med 3 sett med dips, med så mange repetisjoner du klarer på hver [prøv å få til minst 15 repetisjoner før du begynner å legge på vekt].

Økt 2: Bein og skuldre
Varm godt opp, og start så med:
- Knebøy med stang (5-6 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Markløft med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Skulderpress med manualer (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Fronthev med en vektplate (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
- Shrugs med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Fronthev med en vektplate (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
- Foroverbøyd sidehev med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)

Økt 3: Rygg og triceps
Varm godt opp, og start så med:
- Pullups eventuelt med vektbelte for økt mostand (3-4 sett med så mange reps. du klarer på hver) Få til minst 10reps på hver før du legger på vekt
- Stående roing med vektstang (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Franskpress med EZ-stang (3-4 sett med mellom 5-8 repetisjoner)
- Enarms tricepspress (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
Avslutt med rygghev, 3-4 sett og så mange repetisjoner du klarer på hvert sett, og eventuelt med vektplate foran på brystet.

Økt 4: Skuldre, mage, og legger
Varm godt opp, og start så med:
- Skulderpress med stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Fronthev med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner [på hver arm, på hvert sett])
- Crunches (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
- Foroverbøyd sidehev med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Stående tåhev (4 sett med rundt 15-20 repetisjoner på hver)
Avslutt med benhev, 3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver

God søndag fra Hollywood!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #bilder #søndag #helg #trene #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Ikke la folk gjøre deg feit og syk!


- Er jeg som trener 5-6 ganger i uken bedre enn deg? Er jeg som spiser litt sunnere og for eksempel dropper alkoholen nå i kveld et bedre menneske enn deg? SÅ KLART IKKE! Betyr det at jeg da bare bør droppe å prøve å motivere, inspirere, og kanskje få deg til å spise litt smartere og bedre denne helgen? Nei...

Les også mer på: Corneliselander.com

Først og fremst; nei, ingen som spiser sunnere, eller løper på treningssenteret kl.06:30 en lørdag morgen er noe bedre enn de som eventuelt ikke gjør det. Vi som er såkalte "treningsnarkomane", eller litt over gjennomsnittet opptatt av å holde en sunn profil, er ikke noen bedre mennesker av den grunn. Likevel ønsker jeg å prøve å motivere deg til kanskje å spise litt smartere og trene litt mer denne helgen - nettopp fordi vi har såpass store utfordringer i vårt land når det blant annet kommer til overvekt og fedme. Og ikke minst trenger vi å få flere nordmenn i fysisk aktivitet, noe jeg blant annet prøver å motivere til gjennom min CornelisUtfordring på Instagram. Dette betyr ikke at noen er ute etter "å ta deg" av den grunn, men at vi faktisk har problemer vi må prøve å finne en løsning på!

Les også: Treningsprogram

Status quo er nemlig ikke god nok, og selv om mange i media vil prøve å få deg til å tro at det er greit å sitte på rumpa denne helgen med en øl i den ene hånda og en burger i den andre, betyr ikke det det samme som at dette er riktig... Viktig å kose seg? Ja da, men det er faktisk ENDA viktigere å ha en god helse, og at vi blant annet prøver å få ned de EKSTREMT høye overvektstallene vi står overfor i vårt land. At over halvparten av oss er overvektige, og at WHO mener 75% av alle norske menn i nær framtid kommer til å slite med dette ER faktisk et stort problem og noe vi MÅ fikse! Og dette gjør IKKE at jeg tror/mener jeg er noe bedre enn deg av den grunn, eller at jeg "ser ned på" overvektige. Snarere tvert imot! For i mine øyne er det heller de som prøver å oppfordre deg til å bli tykkere, sykere, og at du bare skal "gi faen" i helsa di du faktisk bør være forbanna på!

God helg folkens, og sjekk innom siden her i morgen for en STOR nyhet og viktig sak...

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #meninger #overvekt #fedme #Norge #fredag #iform #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik får du BEST effekt av treningen


Du har satt deg som mål å komme i gang [igjen], men hvordan får du best effekt av all tiden du legger ned på treningssenteret? Vel, det er hva jeg gir deg oppskriften på i dagens episode fra Hollywood:

Les også mer på: Corneliselander.com

La meg også gjerne vite i kommentarfeltet under om du skule lure på noe rundt kosthold eller trening, og la oss gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #bilder #insta #gym #treningsprogram #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Slutt å syte Johaug!- Slutt å syte Johaug!
I går kunne jeg på Nettavisen lese denne saken der langrennsutøver Therese Johaug prøvde å fremsto som et "offer" i astmasaken, mens hun i mine øyne heller burde lage seg flat og beklage på vegne av landslaget. Overfor TV2 sa hun imidlertid at hun var lei seg. Vel, ikke fordi utøverne på mange måter selv har vært med på å ødelegge sporten [hvis det stemmer at de faktisk har benyttet seg av medisiner uten å være syke], men fordi hun syntes det er trist at så mange nå har så mye å si om saken i media... I mine øyne er dette rimelig spesielt å si, og særlig i lys av den siste tids avsløringer.

Les mer på: Corneliselander.com

For som medisinprofessor, Stein A. Evensen, nylig uttalte til TV2:
- Dette er en alvorlig situasjon. Man kan stille seg spørsmål om hvilken side dem som driver slike prosjekter egentlig er på. De som uttaler seg om dette fra Olympiatoppen, Idrettshøyskolen eller Skiforeningen er ganske enkelt parter i saken. Jeg synes ikke man skal vektlegge dem før man har sett på dette fra et mer nøytralt ståsted, sa han blant annet og påpekte at vi kanskje burde lene oss mot ikke-partiske eksperter i saken. Og da kan en jo for eksempel se mot hva de har kommet fram til ved Bispebjerg Hospital i København. Der mener de blant annet at selv små doser med astmamedisin kan være prestasjonsfremmende, og at medisinen virker positivt både på de som har påvist astma og på friske mennesker...

- Astmamedisin er prestasjonsfremmende - også for friske!

Johaug tar imidlertid på seg offerrollen, og virker både irritert og delvis uforstående til at så mange er skuffet og mener dette var feil og uredelig av utøverne/organisasjonen bak dem. Men ærlig talt Johaug - ta deg sammen! Dere som eventuelt har benyttet dere av astmamedisin, og som ikke er syke har [uansett om det hadde en prestasjonsfrembringende effekt eller ei] tangert en hårfin grense mellom god og dårlig moral, og ikke minst hva norske utøvere bør stå for. Det er også interessant hvordan så mange av dere alltid liker å kritisere undertegnede for å fremme/bruke sunt kosttilskudd, mens "rene" norske utøvere altså benytter seg av medisiner... Og som TV 2s dopingekspert, Mads Kaggestad, også uttalte er bruken av astmamedisiner ikke i tråd med verdiene norsk idrett skal identifisere seg med.

Hadde dette bare fortsatt vært sannheten...

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #meninger #idrett #sport #ski #doping #debatt #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hva bare ekte menn gjør


- Ikke noe er mere stusslig en som som drikker cola light, mens gutta drikker øl, skrev en innsender inn til meg. Vel, sier nå jeg...

Les også mer på: Corneliselander.com

Hei folkens, og takk for alle de flotte og fine kommentarene de siste dagene, og særlig så manges [i mine øyne overraskende] positive tilbakemeldinger på innlegget "Slutt å syte over at du er tykk". Det hadde jeg faktisk IKKE forventet! Men selv om de fleste la igjen veldig hyggelige og inspirerende kommentarer var det selvsagt også noen negative, og et av dem som imidlertid stakk seg mer ut enn de andre var dette;

Les også: Slik får du stram mage

"Ikke noe er mere stusslig en som som drikker cola light mens gutta drikker øl. Så det bilde av deg for en stund siden. Når du ikke kan kose deg med en øl i godt lag en gang så er du syk!, skrev nemlig en som kaller seg selv for "Fantomet". Og bildet han referer til er altså dette:

Nå skal det også poenteres at dette bildet ble tatt under min Europatur i sommer (som forøvrig straks kommer som en tv serie her på bloggen!), der dama knipset et bilde av meg med min gode venn Alex under en lunch i Firenze. Poenget med bildet var nettopp å vise størrelsesforskjellen på drinkene våre (der min kompis gikk for den største ølen de hadde), mens jeg fikk servert en rosa (!?!) Cola light - som forøvrig også var den minste jeg noen gang har sett. Hele poenget med bildet (som jeg også la ut på Instagram kontoen min) var nettopp å ikke ta seg selv for seriøst, eller alltid prøve å være "tøffeste mulig"...

Men tilbake til din vurdering av hvem som er menn, og hva "ekte mannfolk MÅ gjøre". Selv drikker jeg (som de fleste sikkert vet) YTTERST lite, og klarer meg helt fint med enten en cola light eller kaffe. Og jeg trenger forså vidt heller ikke din velsignelse for om jeg er "mann nok" eller ei. At du imidlertid trekker inn at man er syk om man ikke drikker, eller at jeg kommer til å angre på at jeg ikke drakk [mer] for å "fremstå mest mulig plastikk" synes jeg imidlertid er trist å høre [for deg]. Min mening er nemlig at det ikke er alkoholen som skal avgjøre om du har det fint og flott eller om du er trist og lei, og for mange kan nettopp et overdrevent inntak av alkohol være starten på sistnevnte. At noen av de tøffeste gutta jeg vet om (som feks min gode venn Kjell-Ola Kleiven) heller ikke drikker alkohol er for meg også et kvalitetsstempel og bevis på at man[n] ikke trenger å drikke for å være kar nok...

Så hva mener DU? Må menn i dagens samfunn fortsatt drikke alkohol for å vise at man er tøff nok??

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #meninger #drikke #fest #ferie #mat #øl #alkohol #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander