hits

september 2015

Sjekk ut disse spreke nordmennene!

God morgen, og takk for at du klikker innom treningbloggen! Det er onsdag, noe som her på bloggen betyr tid for å vise fram noen av dere! Hver onsdag framover vil jeg nemlig legge ut noen av de Instagram profilene som har tagget meg den siste uken, og profilere dere her på Hollywood bloggen. Vil du at jeg skal fronte deg? Tagg meg da @corneliselander !


@Arnesenpics


@Annhelenst


@Justandreas


@Askhusby


@Hegeyttri@Nakken8


@Andreassen88


@Fun_Fitness_Freak


@Isabelheard1

Så vil DU ha din profil frontet her og ellers i sosiale medier av meg? Tagg meg da @corneliselander!

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

#Nettavisen #trening #fit #fitness #trening #bilder #instagram #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Bør damer ha muskler?


Photo ny: @fitnessnutalie

Tidligere i dag la jeg ut et bilde av fitnessutøver Nathalie Marie på Facebook siden, der jeg beskrev hvordan jeg synes det er flott med damer som har muskler. Dette skapte imidlertid kraftig reaksjon og storm...


- Æsj!
"Æsj" og "litt vel maskulint" var noen av kommentarene som tikket inn, og noe som fikk meg til å tenke. Er damer som har store, sterke overarmer og en stram kropp fortsatt litt "for mye" i 2015, og synes de fleste av dere at fitnessindustrien bare bør være forbeholdt menn? Selv mener jeg altså at jenter/kvinner som har muskler er flott og imponerende, og selv om det selvsagt er stor forskjell på konkurranseformen og "off-season" synes jeg det likevel er gøy å se når man har fikset den siste lille finpussen. Dette er jo ikke hvordan disse utøverne ser ut "til vanlig", og det ligger mye forberedelser og jobb bak det du ser på scenen!

Nå kan ikke alle oppnå en slik kropp, og mange har kanskje heller ikke lyst på akkruat det, men vi må vel alle likevel kunne innrømme at dette er ganske imponerende?

La meg høre hva DU mener i kommentarfeltet under!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #trener #Side3 #bilder #fitness #fit #trene #treningsbloggen #CornelisElander

Sjekk hvor lite du EGENTLIG trenger å trene


Det er klart for femte del av den ny serien min her på Side3 og bloggen, der jeg over de neste ukene kommer til å gi deg de beste rådene og tøffeste tipsene for at du skal kunne oppnå dine mål og få en rå kropp! Og i dag kan du lese mer om hvor lite du faktisk trenger å trene for å oppnå dette:

Les mer på: Corneliselander.com

Denne serien er altså satt opp med det målet for øyet at du skal kunne oppnå maksimalt med resultat og effekt av treningen, og være et program som skal være mulig for de fleste å få til i en stressende hverdag. For det hjelper lite om du trener med "verdens beste treningsprogram" om du ikke også har tid til å få det på plass i din travle hverdag. Og trenger, eller rettere sagt, bør du trene flere timer hver dag? NEI!

Fire av fem nordmenn beveger seg for lite, kan en stor norsk undersøkelse utført av Norges idrettshøgskole på oppdrag fra Helsedirektoratet vise til. Problemet med at "alle" trener er nemlig som forsker Sigmund A. Anderssen utdyper overfor NHI.no at "mange overdriver hvor mye de er i bevegelse". En av hovedgrunnene til dette mener jeg at ligger i at den velkjente "dørstokkmila" blir for høy/vanskelig å komme seg over - når programmene og oppsettene du gjerne får presentert forteller deg at du må bruke timer hver dag for at det skal gi noen effekt... Og det er det klart de fleste av oss ikke har tid til! Som jeg alltid sier mener jeg at de beste resultatene kommer av å "trene hardt, kort, hyppig, og riktig!".

Les også: - Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Det folk ønsker
Veldig ofte får jeg tilbakemeldinger og signaler på hva dere lesere faktisk ønsker å oppnå, og stort sett går det mye i strammere rumpe og mage. Når man da (som jeg skrev om i forrige uke) kan sove seg til sixpack, er det klart at treningen ikke er alt du bør fokusere på skal du komme i form [på en smartest mulig måte]. Om du da i tillegg legger opp treningen og ditt program slik at du trener intense, effektive økter, og for eksempel implementerer geriljakardio framfor å utføre langdrøye kardioøkter (som verken gir de beste resultater eller hjelper deg på motivasjonen) bør det for de fleste av oss være mulig å få på plass nok trening i hverdagen uansett hvilket [kropps-] mål og ønske du måtte ha. For alle har vi tid til en 20-30 minutt, fire eller fem ganger i uken, og om du sier noe annet så lyver du enten til meg eller deg selv ;)

Så hvor mye trenger du egentlig å trene? Vel, svaret her er selvsagt veldig individuelt, men min mening er at de fleste ikke bør trene mer enn maksimalt 40-50 minutter av gangen, mens mange [som nevnt over] kan ha stor glede av økter som ikke tar mer enn 20-30 minutter. Før du nå roper et alt for høyt "HURRA" er det imidlertid viktig at du merker deg at jeg altså mener du må gjøre dette minst 4-5 ganger i uken - for som sagt er hyppighet mye viktigere enn selve lengden på øktene.

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

Dine30 og #CornelisUtfordring
"Dine30" er en motivasjonskampanje helsemyndighetene lanserte i fjor for å motivere folk flest til å trene/bevege seg litt hver dag. På samme måte som min egen #CornelisUtfordring i sosiale medier går altså ikke dette ut på rene "treningsøkter", men at du er aktiv og rett og slett bruker kroppen litt hver dag. Om du da i tillegg trener hard og riktig styrketrening [i under en halvtime om dagen] ved siden av, så bør du altså være godt i mål!

Til slutt en ganske morsom video laget av Helsedirektoratet for å få deg til å bevege deg mer :)


Cornelis Elanders treningsprogram for en rå kropp - del fem:
Viktig! Start hver økt med å varme opp nettopp den muskulaturen eller de muskelgruppene du faktisk skal trene, og ikke bare ved å benytte den sedvanlige tredemølle-oppvarmingen! Og der det står P1 kan hviletiden mellom settene være på rundt 1minutt + mens der det står P2 bør den være på under 1minutt.

Økt 1: Bein og mage
Varm godt opp, og start så med:
- Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Markløft med stang 
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1 
- V ups (på benk)
1 sett med så mange repetisjoner du klarer.
- Leg curl
(4 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P1
- V ups (på benk) 1 sett med så mange repetisjoner du klarer.

Avslutt så med:
- Gående utfall
(2 sett med ti skritt på hvert ben på hvert sett) P2

Økt 2: Bryst, biceps, og kardio
Varm godt opp, og start så med:
- Floorpress med stang eller manualer (4- 5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
- Skråbenk med stang 
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Hammercurl med manualer 
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Dips P2
Tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, eventuelt med et vektbelte eller vekt på lårene. Klarer du lett over 15reps kan du begynne å legge på vekt!

Avslutt så med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

**Ta her i hvert fall én hviledag i mellom**

Økt 3: Skuldre og mage/core
Varm godt opp, og start så med:
- Skulderpress med manualer
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Sidehev med manualer
(3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P2
- Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
- Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt med to runder på:
- Cornelis Planke Pushups på Swissball 

Økt 4: Rygg, triceps, og battling rope
Varm godt opp, og start så med:
- Pullups eventuelt med vektbelte
(3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, men klarer du lett over 15 kan du her avansere med et vektbelte) P1
- Nedtrekk (3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Stående roing med stang 
(3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Franskpress med EZ-stang (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Triceps pushdown i kabelapparatet (2 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Rygghev (2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2

Avslutt denne økten med:
- "Battling rope" i fem minutter for fettforbrenningen.

---------------

Nå er det imidlertid slik at ikke noe treningsprogram passer for absolutt alle, og skal du oppnå maksimal effekt for akkurat deg og dine mål og ønsker er det å få satt opp et skreddersydd program for dine mål og behov eneste vei å virkelig gå!

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

CornelisWWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #Side3 #trening #trene #iform #muskler #bilder #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Maarud ber VG droppe «potetgull». Selv synes jeg vi alle bør gjøre det...

Foto: Forbrukerrådet

Nylig ble VG Vektklubb bedt av potetchipsprodusenten Maarud om å droppe ordet "potetgull", mens jeg selv foreslår at vi står sammen med VG i denne saken og dropper det alle mann!


Les mer på: Corneliselander.com

- Det heter Potetgull®

"Maarud ber VG Vektklubb droppe «potetgull»", sto det å lese på VG.no i går etter at avisen visstnok skal ha omtalt et bredt spekter av snacks og chips som "potetgull". For det skal altså avsluttes med en ® (husk det neste gang du ber om det på butikken...), og er visstnok bare forbeholdt Maaruds egne chips varianter. I et brev datert 24. september ber marketing manager Karin Baumann i Maarud VGs vektklubb om ikke å bruke ordet potetgull i artikkelen. Her er utdrag fra brevet:For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere nok mitt syn på dette, men nå som Maarud først har startet debatten; hvorfor stoppe der? Hvorfor er det bare VG som bør droppe dette, og hvorfor kan vi ikke alle mann både droppe å si OG droppe å kjøpe det? Vi nordmenn spiser nemlig virkelig mye av dette, og ifølge fabrikantens egne hjemmesider inntar vi i gjennomsnitt så mye som 6,4 kg i året - noe som også gjør oss til en av de største snacksnasjonene i verden! Er det rart vi bare blir feitere og feitere...

Så hvor er alle ernæringsekspertene som gang på gang går etter sunt protein- tilskudd [som de fleste av oss faktisk kan ha nytte av], mens de tier helt om disse opplagte usunnhetene? For som VG Vektklubb skriver om de "sunnere" variantene de har testet: «Joda, de er litt bedre snacksalternativ til vanlig potetgull når det kommer til fett- og kaloriinnhold, men helsekost blir det aldri. Spesielt ikke hvis du ender opp med å spise en større mengde av de "sunne" flakene».

Testen viser nemlig at de "sunne" alternativene fortsatt inneholder mye fett, men også urovekkende mye salt! Og personlig synes jeg det er trist at vi i 2015 fortsatt ligger på "chips" toppen i verden da dette er "snacks" jeg selv ikke ville rådet min verste fiende å kjøre i seg... Personlig mener jeg nemlig at VG ikke er de eneste som bør droppe "potetgull" i tiden framover, men at dette bør gjelde for oss alle. Hvem er med meg?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #mat #iform #trene #Norge #Side3 #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik får du sterke armer denne helgen


For menn (og også stadig flere og flere kvinner) er det særlig én ting som står høyt på ønskelisten; store, sterke armer. Så i dag gir jeg deg derfor oppskriften på nettopp det!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg skal ikke i dag gå veldig komplisert inn på alle aspekter som kan gjøre at du eventuelt ikke oppnår store og sterke armer, men rett og slett bare gå rett på hva som faktisk vil gi deg det;

De beste øvelsene
Under har jeg listet de (i mine øyne) viktigste øvelsene du kan benytte deg av skal du oppnå dette, og la meg gjerne [feks ved å tagge meg på Instagram] vite hva du synes om disse øvelsene!

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

1. Bicepscurl med stang
Det finnes mange varianter av bicepscurl der den tøffeste, og viktigste, er med EZ-, eller rett vektstang. I dag viser jeg sistnevnte, og benytter du deg av disse to måtene å angripe muskulaturen på er du allerede langt på vei mot ditt ønske om større armer.

Viktig å huske på: aldri lener deg bakover i løftet - da løfter du for tungt!

Slik gjør du: Ta tak i stangen med et underhåndsgrep, og hold med skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, skuldrene nøytrale, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig sammen på toppen. Senk så stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3-4 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner på denne.

2. Bicepscurl med manualer
Neste øvelse på listen vil for mange være enklere å få på plass - fordi alt du trenger rett og slett bare er et par manualer, eller for eksempel to bøtter med vann. For definisjon, og god gjennomføring er den også helt i særklasse, og den være en lettere øvelse for mange også å utføre på egenhånd. I tillegg er den kanskje viktigste årsaken til at du bør trene med manualer at du lettere vil kunne kontrollere at begge sidene av kroppen er like sterke, og at du dermed lettere oppnår optimal kroppssymmetri. Trening med vektstang kan nemlig kamuflere eventuelle svakheter, og over tid gjøre at du bygger opp (eller forsterker) naturlige forskjeller vi alle har fra en side av kroppen til den andre. Ved hjelp av manualtrening vil du dermed lettere kunne oppdage slike problemer og forebygge dette - i tillegg til at du også stort sett vil ha en mer naturlig bevegelsesbane i selve løftet!

Slik gjør du:
Stå oppreist, mens du holder en manual/vekt på hver side av kroppen med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Dra vektene oppover, mens du vrir underarmen i draget slik at håndflatene ender opp med å peke inn mot ansiktet ditt på toppen av øvelsen. Skvis (flex) muskelen ordentlig sammen på toppen, og slipp vektene kontrollert og sakte tilbake til utgangsposisjon igjen.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3-4 tyngre sett med mellom 8-12 repetisjoner på denne.

Viktig! Albuene skal holdes inntil overkroppen under hele bevegelsen, og du må IKKE lene deg bakover med ryggen for å hjelpe bicepsen med å løfte (da løfter du for tungt!). Overarmen skal også stå mer eller mindre helt stille under hele bevegelsen.

3. Franskpress med EZ-stang
Når det kommer til tricepstrening er det særlig en øvelse jeg mener er helt essensiell, skal du oppnå maksimal hypertrofi, og det er franskpress!

Slik gjør du:

Grip en vektstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en (svakt) skrående benk, og hold stangen med nær strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet, før du hever stangen tilbake til utgangsposisjon igjen.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner på denne.

Les også: Armtrening - Cornelis style!

4. Dips
Dips er øvelsen jeg selv mener kanskje er den viktigste du kan legge inn i ditt program for triceps, men også for overkroppen generelt. Denne kan enten utføres med kun egen kroppsvekt, i apparat med støtte under knærne, eller du kan utføre den med et vektbelte rundt livet for økt motstand [som vist på bildet].

Slik gjør du:
Senk kroppen, med oppreist holdning, til overarmene er omtrent parallelle med underlaget (90 grader i albueleddet), og løft deg så opp igjen til utgangsposisjon.

Kjør 3-4 sett på denne med så mange repetisjoner du måtte klare på hver [prøv å få til rundt 10-15, eller flere].

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

God helg fra Hollywood! 
- Cornelis

#Nettavisen #trening #trene #Side3 #helg #fredag #bilder #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Jeg vil høre fra DEG!

Det er torsdag, noe som her på bloggen betyr tid for et motivasjonsinnlegg. Så hva kan jeg gjøre for å hjelpe deg til å ville trene mer, spise bedre, og ellers leve på en sunnere måte? Vel, først og fremst vil jeg starte med å høre hva nettopp DU sliter med. Hva mener du er grunnen til at du eventuelt ikke får tid til å trene [nok], hvorfor velger du de mindre sunne valgene når du går på supermarkedet eller for eksempel er ute og spiser? Og ikke minst hva kan jeg og bloggen gjøre for å hjelpe deg mer [hva vil du lese mer om, hvilke type tips/artikler foretrekker du, etc.].

Slike tilbakemeldinger er GULL vært for meg - slik at jeg bedre kan hjelpe deg! Så send meg en direkte email, legg igjen en kommentar under, eller tag meg feks i dine bilder på Instagram, og la meg vite hva du trenger hjelpe med, og ikke minst ønsker å se mer av her på bloggen!

For det er ikke sant at "alle trener" og/eller spiser sunt (det viser nettopp flere undersøkelser og ikke minst den generelle helsetilstand at ikke stemmer) - så la meg vite hva jeg eventuelt kan gjøre for å hjelpe DEG, og la oss bygge Norge til verdens sunneste nasjon!

God torsdag fra trener´n din i Hollywood!
- Cornelis

www.corneliselander.com#Nettavisen #trening #iform #trene #bilder #Side3 #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik trener nordmenn

Hei, og takk til deg som følger meg her på bloggen, og ellers i sosiale medier! De siste dagene har jeg blant annet på Instagram bedt om å få se DEG som følger meg, og hvordan du trener. Her er noen av bidragene jeg fikk: 

De siste dagene har jeg etterspurt sporty treningsbilder fra mine følgere blant annet på instagram, fordi jeg nettopp ønsker å motivere flere av leserne på Nettavisen til å trene mer og oftere. Vi nordmenn blir stadig bare feitere og feitere, men samtidig er det også mange som trener ekstremt bra og mye. Mitt mål er da å prøve å formidle noe av den treningsgleden og inspirere flere til å også å bli "bitt av basillen", og med slike bidrag burde ikke det være noe problem...;

@clarissabergh                                                                                              


@ulrikgiske


@jekl77

@camillayong

@linnbeateaunan

Vil du bli frontet?
Så vil du bli frontet på Hollywood bloggen, og vise Norge hvordan man bør trene, spise, eller kanskje du har en flott treningsplass du vil vise fram som du mener resten av oss bør se? Vel, tag meg da på Instagram @corneliselander - så kanskje finner du deg selv her :)

God treningsonsdag til dere alle, og la oss gjøre Norge til verdens sunneste nasjon!
- Cornelis

#Nettavisen #trening #bilder #instagram #motivasjon #Norge #trene #kosthold #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hemmelighetene til en stram mage er enklere enn du tror


Det er klart for del fire av min nye treningsserie, der jeg i dag skal gi deg de beste triksene for å oppnå en stram mage. Lyst på sixpack? Vel, da bør du følge disse rådene:

Les mer på: Corneliselander.com

Først og fremst la oss understreke én ting først; vi har alle allerede en sixpack, men enkelte av oss gjemmer den bare under et lag med fett. Så for å få fram den stramme magen [du kanskje alltid har ønsket deg] må du rett og slett bare få bort fettet som ligger over muskulaturen! Det overrasker meg fortsatt hvordan så mange spiser forholdsvis sunt og riktig hele uka igjennom for så å bøtte nedpå med usunn mat og drikke til den store gullmedalje i helgene, og så tilbake på treningssenteret mandag morgen for å prøve å rette opp ialle feilene fra weekenden som gikk... Hvorfor ikke bare opprettholde treningen, og kanskje kutte ned fra feks 12 til to halvlitere i helgene? For å få fram en stram og fin mage må du nemlig kutte ned på det som faktisk forårsaker at fettet legger seg rundt magen [og resten av kroppen], og da hjelper det lite om du kjører hardcore magetrening fra mandag til fredag for så å bruke de siste to dagene i uka på å ødelegge alt det du har jobbet så hardt for uka igjennom... 

Les også: - Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

- Jeg vil ha bort fettet på magen! 
En kjent setning jeg ofte får servert av mine klienter, og de som ellers kontakter meg for hjelp og veiledning. Kan du peke på et sted på kroppen, og si at "jeg vil ha bort fettet akkurat der"? Ja, klart du kan peke i vei, men for å få bort fettet fra akkurat det området må du også forbrenne bort fettet fra hele kroppen. Skal du få fram sixpacken er det av den grunn liten vits i å kjøre [mye] isolert magetrening, og personlig vil jeg si at det finnes få øvelser som vil gi deg en så stram og flott mage som det tunge [riktig utførte] knebøy vil kunne gi deg. Imidlertid er ikke riktig styrketrening nok for å komme iform alene...

Sov deg til sixpack!
Ja, søvn er faktisk mye viktigere for sluttresultatet på magen enn de fleste liker å tro, og skal du oppnå en stram og flott trent mage så er det viktig at stressnivået ditt går ned og at du sørger for faktisk å sove nok. Flere undersøkelser viser at mindre enn 7-8 timer søvn om natten vil svekke muskelveksten, mens andre undersøkelser igjen viser til at en godt trent mage faktisk vil kunne føre til at du også sover bedre. Så dette er en god spiral som henger ganske så godt sammen! 

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

Fett kan IKKE bli til muskler!
"Gjør fettet om til muskler" er en kjent overskrift som mange sikkert har hørt tidligere, men er det egentlig mulig? Nei, fett er kalorioverskudd og kan ikke bli til muskler. Imidlertid kan du "brenne bort" fettet, og erstatte det med en større prosentandel muskelmasse i kroppen - noe du særlig oppnår ved hjelp av riktig og korrekt styrketrening (og ikke bare overdreven bruk av kardiovaskulære treningsmetoder - slik mange av oss har en tendens til å gjøre når målet er å gå ned i vekt/fett). Best fettforbrennende effekt vil du dog få av å kombinere disse to treningsmetodene, og min anbefaling er at du derfor trener minst fire styrkeøkter i uka, hvorav to av dem for eksempel kan etterfølges av litt hard og riktig kardiotrening, eller for eksempel Battling Rope (se bilder lenger ned i denne saken). Som jeg gjerne pleier å si bør kardioen begrenses til maksimum 30 minutter av gangen, og aller helst mener jeg at du bør utføre geriljakardio!

SKYHØY INTENSITET: Det verste du kan gjøre, både for egen motivasjon og reelle kroppsresultater er å trene for lenge av gangen med lav intensitet. Motgiften heter «geriljakardio».

Kosthold
Nå er imidlertid "gladnyheten" for de av dere som ikke liker, eller som har mye tid til å trene hverdagen igjennom at mesteparten av en stram mage "bygges" på kjøkkenet. Igjen går jeg tilbake til punktet over om de som kjører i seg alt de kommer over av usunn og lite "mage-vennlig" mat, mens de trener situps til den store gullmedalje på treningssenteret uka igjennom. De lærde strides fortsatt om hvor viktig (i prosent) et sunt og godt kosthold er for sluttresultatet [kontra nok og riktig trening], men én ting er i hvert fall sikkert; du vil aldri oppnå en stram og fin mage av å kjøre i deg masse usunn mat og drikke! Og som jeg alltid pleier å si er da et proteinrikt kosthold helt essensielt skal du oppnå en godt trent kropp - med nok [riktig] fett, og enkelte former for smarte kosttilskudd (omega, fiskeolje, proteinshake, og feks glutamin).

Øvelser du bør trene:

- Knebøy
Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og stå med litt bredere enn skulderbreddes avstand for en god og stabil startposisjon, og la tærne pekene lett utover. Press rumpa ned og bakover, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp tilbake til utgangsposisjon, og repeter. 

Cornelis Planke Pushups på Swissball
Start med å plassere deg som i en vanlig pushup, men isteden for å ha føttene plantet solid på underlaget, plasserer du dem her på en Swissball. Armene og beina skal være strake i grunnposisjon, og planken skal så holdes så lenge du klarer (prøv for eksempel å få til 20-30 sekunder til å begynne med - for så å øke etter hvert). Det er også viktig at du her holder magen, hofte og rumpa oppe, og begynner de å synke ned mot underlaget gjør du øvelsen feil! Ta så noen pushups for avveksling (så mange du klarer), og løft deg deretter tilbake til plankeposisjonen. Hold så planken på nytt så lenge du klarer til full utmattelse.

- Rygghev
Ligg på magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen opp fra ballen. Mange gjør her den feilen at de løfter seg alt for høyt opp, noe som bare kan resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og aldri spenn ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet.

Enkle tips for en stram mage:
- Fettet må bort
- Husk også å trene ryggen!
- Ingen grunn til å overdrive treningen da det gir liten, eller ingen effekt, og magemusklene trenger også hvile.
- Ikke [bare] velg øvelser som går direkte på magen, men tren magen indirekte gjennom gode øvelser som for eksempel tunge knebøy.
- Et korrekt og godt kosthold er minst like viktig som selve treningen i seg selv!

Cornelis Elanders treningsprogram for en rå kropp - del fire: 
Viktig! Start hver økt med å varme opp nettopp den muskulaturen eller de muskelgruppene du faktisk skal trene, og ikke bare ved å benytte den sedvanlige tredemølle-oppvarmingen! Og der det står P1 kan hviletiden mellom settene være på rundt 1minutt + mens der det står P2 bør den være på under 1minutt.

Økt 1: Bein, mage, og kardio
Varm godt opp, og start så med:
- Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Markløft med stang 
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1 
- V ups (på benk)
1 sett med så mange repetisjoner du klarer.
- Bulgarsk utfall
(4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- V ups (på benk) 1 sett med så mange repetisjoner du klarer.
- Gående utfall
(2 sett med ti skritt på hvert ben på hvert sett) P2

Avslutt så med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

Økt 2: Bryst og biceps
Varm godt opp, og start så med:
- Floorpress med stang eller manualer (4- 5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
- Flyes med manualer [på skråbenk] (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Skråbenk med stang 
(4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Hammercurl med manualer 
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Dips i apparat P2
Tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, eventuelt med et vektbelte eller vekt på lårene. Klarer du lett over 15reps kan du begynne å legge på vekt!

Avslutt med to runder på:
- Cornelis Planke Pushups på Swissball 

**Ta her i hvert fall én hviledag i mellom**

Økt 3: Skuldre og battling rope
Varm godt opp, og start så med:
- Skulderpress med manualer
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Sidehev med manualer
(3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P2
- Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
- Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt denne økten med:
- "Battling rope" i fem minutter for fettforbrenningen.


Økt 4: Rygg, triceps
Varm godt opp, og start så med:
- Pullups eventuelt med vektbelte
(3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, men klarer du lett over 15 kan du her avansere med et vektbelte) P1
- Nedtrekk (3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Stående roing med stang 
(3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Franskpress med EZ-stang (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Triceps pushdown i kabelapparatet (2 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1

Avslutt med:
- Rygghev
(2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2
---------------

bestill_treningsprogram

Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

#Nettavisen #Side3 #trening #trene #iform #muskler #bilder #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Du kommer ikke hit for å høre at sjokolade er sunt...


Man går jo ikke inn på en treningsblogg for å høre at sjokolade er sunt!

Les mer på: Corneliselander.com

Ofte hagler det inn kritikk her på bloggen om at "man må da få leve", og "glad jeg spiser hva jeg vil" når jeg feks kommer med råd og tips om hva man bør [og ikke minst IKKE bør] spise. Dette overrasker meg alltid litt, siden dette tross alt er en treningsblogg... For du klikker deg del ikke inn her for å høre at feks sjokolade er sunt?

Som jeg alltid pleier å skrive/si så er likevel ikke sjokolade det verste, og velger du en sunn, mørk variant [og gjerne med litt nøtter i] så kan dette rett og slett være en liten "sunnhetsbombe". Med det mener jeg altså at det ikke nødvendigvis behøver å være så skadelig for treningen, og at det i tillegg er MYE bedre enn alternativene (is, potetgull, smågodt, osv.).

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 
Mitt innlegg tidligere i sommer som beskrev de 10 ting du aldri bør spise eller drikke tok for seg hva jeg selv ikke ville spist/drukket, og med den fedmeeksplosjonen vi i dag opplever i Norge trenger vi faktisk å ta i et tak (på vegne av vår nasjon og felles fremtid [som akkurat nå ser ganske så dyster ut..])! Jeg følger forøvrig også de samme anbefalinger som helsemyndighetene over hele verden ser ut til å være enige i, og vi trenger mindre sukker, feit mat, og mer næringsrik kost! Og da er min liste ganske så innafor! I tillegg er vår egen helseminister og politikerne generelt bekymret over helseutviklingen i vårt lille land, og særlig alkoholkonsumet er noe de fleste mener MÅ ned!

Hvordan mener DU at vi kan få ned sukkerforbruket, få bukt med fedme epidemien, og få flere nordmenn i fysisk aktivitet og til å spise sunnere?

- Cornelis

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #trene #iform #bilder #blogg #Side3 #kost #mat #sjokolade #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Få med deg serien "Cornelis i Hollywood"!Husk å klikke innom serien "Cornelis i Hollywood" på Gossip.no!

Bli med på innsiden av filmbyen, og min hverdag her i Hollywood! Husk også å legge meg til på Instagram og Snapchat @corneliselander for daglige oppdateringer og hva jeg gjør her i USA [eller hvor i verden jeg til enhver tid måtte befinne meg].

God søndag til dere alle!
- Cornelis


#Nettavisen #trening #søndag #helg #morgen #trene #bilder #USA #Hollywood #bloggen #blogg #blogginnlegg #trener #CornelisElander

Trening er IKKE alt!

Jeg pleier vanligvis å skrive opp og i mente om trening og det å holde seg i fysisk aktivitet her på bloggen, mens jeg i dag ønsker å minne deg om dette nettopp ikke er alt! Selv om jeg liker å trene ofte og mye, og enkelte kanskje vil kalle meg en såkalt "treningsnarkoman", ville jeg gitt opp dette any day for de som står meg nær! I disse turbulente tider med krig, sult, og mennesker på flukt er det viktig at vi har øyne åpne for hva som virkelig skjer der ute i den store, farlige verdenen vi lever i om dagen, og at vi rett og slett ikke blir for selvopptatte og egosentriske... Fancy treningstøy, flotte biler, og dyre vesker [se den pinlige "veskedebatten" i Norge om dagen...] er helt uviktig i den store sammenhengen, og vil verken gjøre deg til et sunnere eller bedre menneske...

Så gi i dag en liten ekstra oppmerksomhet til en person som står deg nær, og som du ville gitt alt for! Last feks opp et bilde i sosiale medier og tag den du bryr deg om! Gleder meg til å se om noen av dere tar oppfordringen!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #bilder #motivasjon #blogg #blogginnlegg #Side3 #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Dette skjer om du drikker i kveld


Er du ute etter virkelig gode treningsresultater bør du styre unna dette i kveld - for her er hva som faktisk skjer med kroppen når du "koser" deg:

Les mer på: Corneliselander.com

Greit med litt alkohol?
Det er fredag, det er helg, og det er for mange tid for å sprette et par flasker med noe "godt"... Men hva skjer egentlig med kroppen din om du drikker alkohol, og ødelegger det virkelig [så mye av] kroppsformen?

La oss først ta en titt på hva som faktisk skjer/kan skje med kroppen om du drikker alkohol [hentet fra helsenorge.no]:

Væskebalanse
Både alkohol og trening er vanndrivende, og alkohol påvirker hormoner som regulerer urinproduksjonen og fører derfor til økt urinproduksjon. Drikker du alkohol etter trening kan det ta lengre tid å erstatte væsketapet og oppnå væskebalanse. Risikoen for dehydrering vil øke, blant annet på grunn av dårligere blodgjennomstrømning til musklene og økt kroppstemperatur. Dette vil ikke bare redusere treningsprestasjonen, men det kan også være helseskadelig. Klarer du ikke gjenopprette væskebalanse innen neste treningsøkt, kan kvaliteten på økten bli redusert. ​

Dette betyr selvsagt ikke det samme som at det ikke går an å kose seg med feks ett glass med vin (og enkelte studier vil faktisk påstå at dette er sunt), men det vil svekke kroppsformen din over tid. Og det vil blant annet gjøre at du får mindre igjen for all den tiden du bruker på treningssenteret. 

Les også: Skolene forgifter barn og unge med usunn og farlig mat

Selv har jeg en nær sagt "no alkohol" policy, og blir sikkert sett på som kjedelig. Om valget imidlertid er å slite ned kroppen med hva jeg selv ser på som ren gift, for så å ha vanskelig for å komme meg på trening i morgen - ja, da velger jeg heller å skippe det, og faktisk få mer ut av lørdagen og helgen. Jeg har nemlig som mål å være i så god form som overhodet mulig hele året igjennom, og da gidder jeg ikke å kaste bort tiden på noe jeg selv ser på som skadelig for "å ha det gøy"...

Så hva med deg? Hva velger DU i kveld?

@corneliselander

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #fredag #helg #bilder #meninger #debatt #trene #iform #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

15min er alt du trenger!

Iform på kun 15min. Umulig sier du? Vel, da råder jeg deg til å teste ut dette programmet:

Les mer på: Corneliselander.com

Som jeg skrev her om dagen vil fredager her på bloggen nå fast bestå av treningsartikler eller tips&råd fra meg, og derfor tenkte jeg i dag å gi deg et enkelt treningsprogram som ALLE har tid til å utføre. Dette er perfekt å benytte seg av enten du er på treningsstudioet, du har et enkelt hjemmegym, eller du rett og slett bare ønsker å få presset inn en effektiv og nyttig treningsøkt før helgen setter inn.

Følg meg også på Snapchat og Instagram for flere bilde- og videooppdateringer helgen igjennom, og la meg også vite i kommentarfeltet under hva du måtte mene om dette oppsettet!

Cornelis 15min. fredagsprogram
Under finner du et treningsprogram som bare tar rundt 15 minutter å gjennomføre, og er satt sammen for deg som ikke har mulighet til å bruke timer på et treningssenter. Nå vil ikke dette programmet nødvendigvis passe for all, og som jeg alltid sier er det beste treningsprogrammet for deg alltid det som også er skreddersydd for akkurat dine ønsker og behov.. Likevel vil programmet under kunne fungere fint for de fleste, og særlig om man har litt dårlig tid, men likevel skulle ønske å oppnå maksimalt med hypertrofi [tiden tatt i betrakning].(og nei; jeg mener ikke at man får superformen på kun 15min., men at man kan benytte et 15minutters program [over en periode] som kan gi deg superformen...

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

Treningsprogrammet:
På grunn av programmets korte varighet vil det være essensielt at du holder intensiteten oppe under hele økten, med veldig korte pauser (mer eller mindre bare den tiden det tar å klargjøre neste øvelse, eller å legge på mer vekter..). Dette er mulig på grunn av øktens korte varighet, og programmet er et såkalt helkroppsprogram der mer eller mindre alle muskelgrupper får kjørt seg. Min anbefaling er ellers at du ikke trener med dette oppsettet mer enn to ganger i uken!

- Knebøy med skulderpres
En super øvelse som tar på både sete og lårmuskulatur, samt rygg, mage og skuldre.

Slik gjør du:
Hold en vekt i hver hånd, og «sett deg ned» mot bakken slik at du danner en nær 90 graders vinkel med beina i kneleddet (du kan eventuelt ha en lav benk bak deg som du nesten kan sette deg ned på for å kontrollere at du går dypt nok). Hold ryggen rett, reis deg opp til utgangs- posisjon igjen, og press vektene opp over hodet [skulderpress]. Senk deg så kontrollert ned igjen, og repeter.

Kjør to sett, og med så tunge vekter at du klarer å kjøre mellom 8-12reps på hvert sett

Les også: Ti ting du aldri bør si til trener´n din

Floor press (med manualer eller stang)

Slik gjør du: Ligg på gulvet, ta tak i vektstangen med ett overhåndsgrep, og løft stangen opp fra gulvet (selv liker jeg å la vektene hvile på to kasser i startposisjon, slik at jeg lettere får plass under stangen). Oppnå fullt utstrekk, før du igjen senker vektene og albuene ned mot gulvet. Ikke la albuene hvile i bunnposisjon, men du skal likevel ha en markert stopp, og albuene kan av den grunn så vidt berøre gulvet før du presser vektstangen tilbake til topposisjonen.

Kjør to - tre sett, og med så tunge vekter at du klarer å kjøre mellom 8-12reps på hvert sett

Les også: Vil du bli sterkere i benkpress?

Pullups
En av mine personlige favoritter da den trener så å si hele overkroppen, med særlig fokus på Trapezius inferior part, Rhomboideus, Teres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig tar den også svært godt på magen, og er derfor kort og godt en av grunnøvelsene du bare må lære deg først som sist!

Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Kjør to - tre sett, og med så mange reps. du klarer på hvert sett (klarer du lett over 15 reps kan du begynne å trene med vektbelte).

Noen tips for å bli bedre (og sterkere) i pullups:
- varier med alt fra over- og underhåndsgrep, til bredere og smalere grep for aktivisere de forskjellige muskelgruppene i ryggen.
- få med deg en venn til å spotte, og push deg selv til nye høyder ved for eksempel å benytte et vektbelte på enkelte sett (slik at du venner deg til tyngre vekt og motstand slik at du etter hvert klarer flere reps. når du kjører uten).

Markløft
På samme måte som du må bøye deg ned for å plukke opp bæreposene etter handleturen, eller på andre måter må løfte opp noe tungt fra bakken, kan markløft lett relateres til et vanlig liv også utenom treningssenteret. På grunn av dette er den også en såkalt «funksjonell øvelse», som aktiviserer store deler av kroppen på en positiv måte.

Slik gjør du: Ta tak i noen manualer eller en vektstang med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert grep [låst grep] når du begynner å løfte veldig tungt). Start med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krummes!). Trekk vektstangen oppover langs beina og kroppen, og legg vekten på hælene og ikke tærne! På toppen av bevegelsen presser du hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover).

Cornelis Planke Push-ups på Swissball
Avslutt med min egen planke som aktiviserer og tar på alt fra; mage, midje, bein, overkropp, core ? i tillegg til at den vil hjelpe deg med å forbrenne og jobbe med utholdenhet og kondisjon!

Slik gjør du: Posjoner deg på bakken som i en vanlig push-up, men i stede for å ha føttene plantet på bakken plasserer du dem oppe på en Swissball (dette gjør at du virkelig må jobbe med balansen under øvelsen da ballen, i motsetning til bakken, ikke står stille..). Hold posisjonen i ca. 20-30sek. (eller så lenge du klarer), og her er det viktig at du holder magen, midje, hofte og rumpe opp fra bakken (men ikke skyt rumpa i været!) ? før du så alternerer med så mange push-ups du måtte klare for avveksling. Gå så tilbake til å holde plankeposisjonen igjen. Utfører to runder på denne!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

- Cornelis

#Nettavisen #trening #Side3 #trene #fredag #helg #weekend #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hvordan bli motivert til å trene [mer]?


Hei folkens, og god ettermiddag fra trener´n deres her i LA! Som jeg skrev i går kommer torsdager nå framover til blant annet å bestå av såkalte "motivasjons- innlegg", der jeg vil skrive litt om enkle framgangsmåter som du kan benytte deg av for bli motivert til å trene [mer], og å oppnå dine mål. Så hva kan du rett og slett gjøre for å bli motivert? Vel, her er mine råd til deg:

Les mer på: Corneliselander.com

1. Skaff deg en treningspartner!
Den kanskje enkleste (og billigste) måten å gjøre dette på er å gå sammen med feks en kollega, venn, venninne, kjæreste, etc. om å oppnå bedre framgang og motivere hverandre til å trene [mer]. Det å ha noen, som gjerne er litt på samme nivå som deg selv, å gå sammen om å oppnå de store målene på er en svært smart og enkel måte å gjøre det på. I tillegg kan det å trene med noen være helt essensielt i tunge baseøvelser som knebøy og benkpress... Har du ikke tilgang på noen å trene sammen med kan det å engasjere en trener fungere litt på samme måten, selv om dette selvsagt vil koste litt. Hvis både første og andre alternativ er umulig, vil jeg da råde deg til å melde deg inn/gå til ditt lokale treningssenter, og rett og slett prøve å komme i kontakt med noen der. Selv har jeg alltid møtt mine beste treningspartnere ved en tilfeldighet på denne måten - så ikke være blyg og prøv å virke imøtekommende. Strekk ut en hånd, si du kan spotte noen i en øvelse hvis de ønsker, og få deg nye venner med samme interesse som deg selv!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

2. Riktig treningsprogram
Det å trene med et riktig treningsprogram ut ifra akkurat dine ønsker og ikke minst behov er helt essensielt skal du oppnå de beste resultatene (noe som igjen vil være med på å motivere deg til å trene mer og stå på hardere). Om man ikke ser/merker resultater av all treningen går også motivasjonen ned, og derfor mener jeg at dette kanskje er et av de aller viktigste punktene i din søken etter å bli mer motivert.

3. Riktig kosthold og kosttilskudd
Det å spise riktig, og ikke minst benytte enkle, smarte former for kosttilskudd [som lettere vil få deg i mål] er også et svært viktig punkt for også å bli motivert. Jeg går her tilbake til forrige punkt, og viser til at når man faktisk ser og merker resultater så blir man også mer gira på å trene mer!

4. Ta en treningsselfie!
Ja, det å ta et bilde av deg selv enten på vei til, fra, eller under treningen kan faktisk for mange være svært motiverende, og om dette vil få flere til å trene så sier i hvert fall jeg; bare kjør på! Jeg har selv lansert min egen #CornelisUtfordring i sosiale medier [der jeg prøver å motivere folk til daglig å laste opp et sporty bilde av dem selv], og jeg i skrivende stund mottatt nesten 11.000 bilder og videoer... Så dette er altså noe folk liker å benytte seg av, og jeg gleder meg til også å se et bilde av deg!

5. Ikke tren for mye!
Kanskje et litt rart utsagn å komme ut av munnen på en trener, tenker du kanskje, men dette er faktisk et veldig viktig punkt å ha i bakhodet! Som de fleste undersøkelser og rapporter kan vise til så er det å trene jevnt og trutt hele året igjennom den beste veien til en sunn og sterk kropp. Og som jeg alltid sier vil det å trene; hardt, kort, hyppig, og riktig være din beste vei til en virkelig sunn, sterk, og flott kropp, og ikke at du trener flere timer i strekk noen få ganger i uka. Kjappe, harde treningsøkter er det som vil gi deg de beste resultatene. og til syvende og sist også det som vil være med på å motivere deg til å trene mer...

Takk for at du følger treningsbloggen, og følg også med på siden her i morgen tidlig - for da kommer det nye artikler og saker på de beste treningstipsene du bør benytte deg av denne helgen!


- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #Side3 #iform #bilder #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik blir bloggen framover!


Fordi mange av dere har kommet med innspill om innhold og også etterspurt en oversikt over hva som vil komme [fast] her på  bloggen framover har jeg i dag laget en oversikt over nettopp dette. Her er hvordan Hollywood bloggen blir framover: 


Uka på www.elander.blogg.no :

Mandag [morgen] - Helgen i Hollywood 
Les om hva jeg har sett og gjort i helgen som gikk! 
Mandag [formiddag] - Iform med Cornelis
Nytt treningsprogram og tips/råd hver mandag! 
Mandag [kveld] - åpen spot
Her blir det løst og fast om ting jeg gjør i begynnelsen av uka 
Tirsdag - Meninger og debattinnlegg
Her blir det provoserende meninger og innlegg om ting som opptar meg
Onsdag [morgen/formiddag] - Mine lesere
Hver onsdag åpner jeg bloggen ved å fokusere på mine lesere! Hver uke vil jeg at du enten via email, i kommentarfeltet her på bloggen, eller på Facebook siden min kontakter meg og lar meg høre hvem DU er, og om du feks har en Instagram konto eller blogg du vil at jeg skal dele. Gleder meg til å høre ifra dere alle! 
Onsdag [ettermiddag/kveld] - Dags-/eller ukes aktuelle saker!
Noe jeg mener vi bør rette søkelyset mot? Du vil høre det her! 
Torsdag [morgen/ettermiddag] - Motivasjonsinnlegg
Hvordan kan jeg få deg til å ville trene mer, eller spise sunnere? Mer om det vil du lese her hver torsdag! 
Fredag [morgen/formiddag] - Treningstips/-artikler
Det er fredag, det er helg; og det er tid for de beste tipsene du bør benytte! 
Fredag |kveld] - åpen spot
Her blir det løst og fast om ting som engasjerer meg! 
Lørdag [morgen/formiddag] - Sett&Gjort siden sist
Jeg deler noen av mine private bilder og videoer med dere lesere!
Lørdag [ettermiddag/kveld] - Motivasjon og opp- eller utfordringer!
Her blir det rom for treningstips, råd om hva du bør [og kanskje ikke bør] gjøre denne helgen, og ellers andre ting som engasjerer meg [og som jeg håper vil motivere deg!]
Søndag - Holder vi søndagsåpent [for alt] :) 

Kom gjerne med innspill, eller om det er noe du mener mangler! (p.s. som du ser ønsker jeg altså tilbakemeldinger fra dere lesere - så send meg info/kommentarer på email, i feltet under her på bloggen, eller via Facebook siden!)

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trener #Side3 #iform #blogg #blogginnlegg #blogger #meninger #treningsbloggen #CornelisElander 

- Dette må du ALDRI gjøre!


Du har funnet apparatet du vil trene med, og lastet opp en haug med vektplater for virkelig å gi jernet. Så kommer spørsmålet fra noen som kommer valsende inn på treningssenteret; "Can I work in?"... 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Jeg har tidligere her på bloggen skrevet litt om "gym etiquette", og i går kom det opp en ny problemstilling innenfor samme emne som jeg tenkte det var greit å skrive en ny bloggpost om; bør du la andre trene og bruke ditt apparat/maskin mellom dine sett? 

- Can I work in? 
En velkjent setning for oss som ofte trener på et gym er "Can I work in?". Eller på godt norsk "kan jeg få trene imellom?", om du vil. Selv er jeg en som ikke liker å oppta et (og i hvert fall ikke flere [aldri gjør det folkens!]) apparat på en og samme tid, men samtidig irriterer det meg når folk kommer over og vil "trene inn" om dette resulterer i mye ekstra ventetid og at intensiteten og effekten av økten går ned. En annen ting er at man bør se an hvem man spør. Hvis jeg kjører shrugs på vektstangen med feks 8 x 20kg plater så passer det trolig ikke at du skal kjøre bicepscurl med 5kg. plater i mellom... Dette resulterer rett og slett i for mye ventetid [for oss begge], og ikke minst at verken du, eller jeg, får nevneverdig mye ut av treningen. 

Ikke stå og vent! 
En annen svært irriterende ting er når noen har spurt deg om du har mye igjen (og ditt svar kanskje er "3-4 sett) for så å bli stående rett bak deg og vente på at du skal bli ferdig... Dette er utrolig frustrerende, og ender bare opp i at du ødelegger økten til den du har spurt - samtidig som han eller hun trolig ikke akkurat føler for å skynde seg med å bli ferdig... Spør da heller vedkommende om de kan si ifra til deg når de er ferdige, mens du heller går og trener noe annet i mellomtiden. 

Samtidig er det som jeg skrev om sist også viktig at du;

A. aldri opptar flere apparater på en gang! 
B. ikke sitter og slapper av på apparatet/maskinen istedenfor å slippe andre til... 

Så i mine øyne er det altså ikke noen "fasit" på denne problemstillingen, men at man må se an situasjonen og tilpasse seg deretter. Men som sagt; ikke kom opp til meg og spør om du kan trene imellom når dette resulterer i at det går 5-10minutter mellom hver gang jeg får trent... 

HVA MED DEG? LAR DU FOLK FÅ TRENE IMELLOM DINE SETT?

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trene #trening #Side3 #iform #bilder #meninger #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Slik får du en muskuløs overkropp


Det er klart for tredje del av min nye treningsserien her på bloggen og Side3, og i dag tenkte jeg å beskrive noen av de beste øvelsene, og hvordan mange av actionstjernene her i Hollywood selv liker å trene:

Les mer på: Corneliselander.com

Intensitet og innsats
Det er dessverre ikke slik at det finnes noen "vidunderøvelser" som vil få deg i knallbra form over natten. Det å oppnå en sterk og muskløs kropp skyldes hovedsakelig nøkkelordene [riktig] intensitet og innsats. For det som skiller stjernene fra eventuelt deg er ikke at de trolig trener så mye annerledes enn deg, men hvor annerledes de trener de samme tingene. For som nevnt er det ikke slik at de har så mange hemmeligheter du trolig ikke allerede vet om, men at de (eller eventuelt apparatet rundt dem) er flinke til å sette sammen et godt treningsprogram og oppsett som gir mening. I tillegg til at hovedpersonene selv gir 100% - hver dag! 

Dette betyr imidlertid ikke at du skal gi full guffe og trene til du stuper, men det er virkelig viktig å ikke kaste bort tiden når du er på treningssenteret da dette bare vil gjøre at du mister motivasjonen, ikke får de resultatene du hadde ønsket det, og at du selvsagt kaster bort tiden din på noe som ikke fungerer. 

Få med deg første del av serien her

Få med deg andre del av serien her

Fra serien "Mark Wahlberg Training for Pain and Gain"

Det som er poenget her er ikke at Mr.Wahlberg bruker noen helt sinnsyke øvelser, har noen "umenneskelige" økter, eller at han på andre måter trener så mye annerledes enn hva du kanskje selv også gjør. Imidlertid ser du av videoen at han har en rå innstilling, og som treneren nevner "mindset" som vi vanligvis kun ser hos profesjonelle atleter og sportsutøvere. Han er oppe kl.04:30 og klar for trening, trene med tøffe øvelser og gir alt, men alt det han gjør kan også du fint få til! 

Tren som en stjerne
Under har jeg i dag satt opp tredje versjon av denne programserien i tillegg til at jeg også vil beskrive noen av de beste (og viktigste) øvelsene du kan benytte deg av for å bygge en muskuløs overkropp. 

Les også: - Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Cornelis Elanders treningsprogram for en rå kropp - del tre:
Viktig! Start hver økt med å varme opp nettopp den muskulaturen eller de muskelgruppene du faktisk skal trene, og ikke bare ved å benytte den sedvanlige tredemølle-oppvarmingen! Og der det står P1 kan hviletiden mellom settene være på rundt 1minutt + mens der det står P2 bør den være på under 1minutt.

Økt 1: Bein og mage
Varm godt opp, og start så med:
- Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Markløft med stang 
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1 
- Bulgarsk utfall
(4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- V ups (på benk) 1 sett med så mange repetisjoner du klarer.
- Gående utfall
(2 sett med ti skritt på hvert ben på hvert sett) P2

Avslutt med:
- Cornelis Planke Pushups på Swissball Dette er en ypperlig måte å kombinere styrke- og utholdenhetstrening på der du både får angripet mage, core, og stort sett alt av overkropp i én og samme øvelse. I tillegg er den også ypperlig å benytte seg når man er ute og reiser, eller ikke har tilgang på en masse med treningsutstyr. 

Slik gjør du: Plasser deg som i en banlig pushup, men med beina plassert på ballen istedenfor bakken [da dette vil gjøre at du må jobbe mer, da ballen imotsetning til underlaget ikke står stille. Hold så planken så lenge du klarer (prøv å få til å holde den i minimum 20-30 sekunder) før du så utfører noen push-ups for «avkobling» (prøv å få til minst 10 stk.), og gå så tilbake til å holde planken igjen så lenge du klarer til full utmattelse! 

Økt 2: Bryst og biceps
Varm godt opp, og start så med:
- Floorpress med stang eller manualer (4- 5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
- Skråbenk med manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Flyes med manualer [på skråbenk]
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Dips i apparat P2
Tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, eventuelt med et vektbelte eller vekt på lårene. Klarer du lett over 15reps kan du begynne å legge på vekt!

Avslutt så med:

- Bicepscurl med begge armene samtidig 
(2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Bicepscurl med begge armene samtidig

Les også: Slik bygger du en sterk brystkasse!


**Ta her i hvert fall én hviledag i mellom**

Økt 3: Skuldre og kardio
Varm godt opp, og start så med:
- Skulderpress med manualer
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Sidehev med manualer
(3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P2
- Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
- Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Skulderpress med manualer

Avslutt så med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

Økt 4: Rygg og triceps 
Varm godt opp, og start så med:
- Pullups eventuelt med vektbelte
(3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, men klarer du lett over 15 kan du her avansere med et vektbelte) P1
- Nedtrekk (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Sittende kabelroing 
(3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Triceps pushdown i kabelapparatet (2 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1

Avslutt med: 
- Rygghev
(2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2
---------------

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #trening #trene #iform #muskler #bilder #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Hva er søndag for deg?


Søndag = trening!

Det er helg, det er søndag, og det er på tide med en treningsøkt! Hva gjør du i dag? 

Søndag i Beverly Hills
For meg er søndag nemlig å innta en bedre frokost, kanskje gå for en lengre kjøretur nedover kysten her i California, og ikke minst få på plass minst én god treningsøkt... Så hva er søndag for deg? Legg igjen en kommentar under og fortell meg, eller vis meg det gjennom et bilde av hva du gjør nå på Instagram @Corneliselander

God ny uke til dere alle! 
Cornelis

#Nettavisen #trening #Side3 #søndag #helg #bilder #trene #trener #treningsbloggen #CornelisElander 

Tre enkle grep for å miste fett

Det å gå ned i fettprosent, og for eksempel oppnå en litt strammere mage, er noe som gjerne står høyt opp på ønskelisten hos de fleste. Derfor gir jeg deg her de tre beste tipsene for nettopp å oppnå akkurat det: 

Corneliselander.com

1. MATEN

Hvordan du mister fett - kjapt
Den største, og viktigste "hemmeligheten" til en stram mage og kropp ligger i noe så "enkelt" som å spise bedre. Vi nordmenn trenger stort sett å få i oss mer protein, mindre [usunt] fett, og særlig mindre av de kjappe karbsene som vi alle så lett plukker opp på vei til eller fra skole og jobb. Ofte hører jeg at "vanlig, norsk kosthold er mer enn bra nok", men hva er egentlig det? Og ikke minst; er det egentlig så bra som vi skal ha det til? Dr. Fedon har feks tidligere uttalt at da han først kom til Norge så var det ikke bare bare å få tak i olivenolje av god kvalitet her til lands, og fortsatt ser jeg at det er en og annen ting vi mangler. Men det er også ting vi ikke bør få inn [mer av]... 

Amerikanisering av maten...
For selv om jeg tidligere har uttalt at "Jeg blir feit av å være i Norge" [selvsagt satt litt på spissen] så mener jeg det også er viktig at vi ikke ytterlige "amerikaniserer" maten vår. Vi er allerede på god vei til å bli det nye lille USA, og vi spiser stadig mer og mer av halvfabrikater og usunn, lettvint mat, og jeg håper vi blir litt mer beviste på nettopp dette - slik at vi kan dempe den stadig økning i fedme og overvekt - særlig blant barn og unge. 

2. TRENINGEN
Som jeg ofte skriver og uttaler (og også får støtte fra de fleste eksperter ellers i verden om) er noe av det viktigste du kan gjøre [for å komme iform] hyppighet. Med det mener jeg altså at det å trene ofte[re] er mye viktigere enn hvor lenge du trener av gangen, eller strengt tatt hvor hardt du trener hver gang [selv om også riktig intensitet på treningen er viktig]. 

Følger du nemlig min "tren hardt, kort, hyppig, og riktig" bør du nemlig være godt på vei allerede, og på bakgrunn av dette har jeg også det siste året promotert min egen #CornelisUtfordring i sosiale medier der jeg prøver å oppmuntre til litt fysisk aktivitet hver dag - noe som også stemmer godt overens med myndighetenes anbefaling om minst 30 minutter daglig aktivitet. 

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

3. INNSATSEN...
Så er vi kommet til det kanskje viktigste, og for mange vanskeligste punktet; å legge ned en god og riktig innsats. Veldig mange klarer å være flinke i et par, tre uker, eller toppen noen måneder, men som i nevnt i forrige punkt er det veldig viktig med hyppighet og kontinuitet. Det hjelper nemlig lite om du er flink de siste ukene før sommeren, og noen uker på høsten eller på nyåret om du ikke også trener og spiser sunt alle de andre månedene og ukene resten av året. 

Treningsprogram

Så hvor mye ønsker du det? Er du villig til å legge ned [så lite som] 2-3 timer i uka? Er du villig til å kutte ut røyken og ølen i helgene, og skippe pølsene og pizzaen på 7-11? I så fall skal vi, blant annet gjennom min nye serie på Side3, få deg til å oppnå nettopp din drømmekropp med mindre fett og mer muskler. 

God helg! 
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #helg #Side3 #bilder #trene #iform #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Dette skjer med kroppen din om du slutter å trene...


Vet du egentlig hva som skjer med kroppen din om du slutter å trene? Ikke overraskende er resultatet selvsagt at det er smart å trene, men hvor smart det faktisk er kan du lese mer om her:

Les også mer på: Corneliselander.com

VO2 max
Siden vi alle har forskjellig grunnlag vil også effekten av "nedtrening" ha forskjellig effekt fra person til person. Imidlertid er det noe vi kan bruke til å måle en persons "form", og særlig ett tall avslører ganske så lett hvordan det står til med formen; måling av maksimalt oksygenopptak (VO2max). Dette er nemlig med på å beskrive din kroppsform ved at man måler hvor mye oksygen kroppen din klarer å ta opp per minutt under maksimal anstrengelse. Og ditt maksimale oksygenopptak er med på å bestemme din aerobe kapasitet, eller "kondisjon". 

Ved siden av dette kan man for eksempel også måle ren muskelstyrke, eller såkalte "gym-type" målinger, som inkluderer push-ups, pull-ups eller for eksempel planketester, men de fleste eksperter er soleklare på at disse testene er subjektive og ikke viser en like klar vurdering som for eksempel VO2max eller laktatmålinger vil gi.

Les også: Treningsprogram for deg som vil trene 3-4 ganger i uken

Hva trening gir kroppene våre
For å forstå effekten av inaktivitet, eller det å ta seg en treningspause/slutte å trene, er det spesielt viktig å forstå hva som skjer med kroppene våre når vi faktisk trener. Igjen siden ren styrketrening ikke har like stor effekt på vår "overall fitness", og ikke gir et like tydelig bilde av kroppsformen din som om man måler utholdenhet og kroppens evne til å ta opp oksygen, er det enklest/best å se på effekten av regelmessig utholdenhetstrening;

- øker evnen for hjertet til å skille ut blod
- øker blodkarenes evne til å sende ut blod der det er behov
- øker antall kapillærer (fartøyene som leverer oksygen og næring til musklene)
- øker størrelse og antall mitokondrier 

Og alle disse endringene fører altså til mer effektiv bruk av oksygen og næringsstoffer 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Jo bedre trent du er, jo kjappere mister du formen!
For jo bedre trent du er, jo kjappere vil du også merke effekten av inaktivitet og "nedtrening". En topptrent idrettsutøver kan nemlig merke forskjell i kroppsformen allerede etter én uke, og kan ha større negativ effekt enn hva en typisk "sofagris" vil oppleve etter én eller to måneder uten trening. Idrettsutøveren vil likevel fortsatt være i bedre form (så ikke et argument for å slappe av og droppe trening...), men vil altså kunne miste en større prosentandel av det han eller hun har bygget opp og ens fitnessnivå. Vanligvis er VO2 Max det første som vil vise effekt av inaktivitet, etterfulgt av nedgang i muskelmasse og styrke. "Det er studier som viser en nedgang på 7-10% av VO2 etter 12 dager med inaktivitet, 14-15% etter 50 dager, og 16-18% etter 80 dager", forteller Andreas Bergdahl, assisterende professor i kardiovaskulær fysiologi ved Montreals Concordia University, til iO9. I likhet med Bergdahl, sier Harry Pino (treningsfysiolog på Sports Performance Center ved NYU) at utholdenhet er blant de første tingene som går. Hos ellers friske mennesker, begynner nedtrening å produsere skadelige effekter innen den første uken, men i svært lave prosenter (mindre enn 5%) i både VO2max og muskelkraft. Pino sier at løpere er de som demonstrerer noen av de mest dramatiske nedgangene i disse områdene. 

Muskler og fett...
Din kardiovaskulære form kan være det først som går, men tap av muskelmasse følger kort etter. Tap av muskelmasse er i stor grad avhengig av alder, og jo eldre vi blir jo raskere mister vi også muskler. Siden eldre også generelt vil miste muskelmasse, er det særlig viktig for denne gruppen å opprettholde regelmessig mosjon og trening. Men uansett om du er profesjonell idrettsutøver eller bare mosjoner regelmessig vil du merke markant forskjell i både styrke, muskelmasse, og kraft (herunder hurtighet, smidighet, bevegelighet, og tap av koordinasjon) om du har et opphold fra treningen på mellom 10-28 dager (avhengig av treningsbakgrunn og grunnlag).

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Hva inaktivitet kan medføre
I tillegg til vektøkning (og eventuelt fedme) kan en helt stillesittende livsstil føre til en rekke relaterte komplikasjoner, inkludert helseproblemer som diabetes, hjerte- og karsykdommer, og problemer med ledd og leddbånd. Et annet viktig aspekt er at mangel på mosjon kan fremskynde nedgangen i funksjonsevne som skjer med aldring. 

Vi vil nå et fysiologisk toppnivå mellom slutten av tenårene og rundt 30 år, og nedgangen begynner gjerne i 40årene og kan sammenlignes med nedtrening. Regelmessig mosjon og trening vil imidlertid kunne avta forverringen, og holde kroppen "yngre" lengre. I tillegg er det den psykologiske effekten av treningen, der det er vist at inaktivitet kan føre til blant annet depresjon og lavere selvtillit - så kort og godt er vel budskapet veldig enkelt; 

BARE TREN! 

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

#Nettavisen #trening #Side3 #treningsbloggen #iform #bilder #blogg #blogginnlegg #trene #trener #CornelisElander 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11269013/?claim=n2sak84fqpw">Follow my blog with Bloglovin</a>

 

Slik fungerer kreatin

Kjendistrener Cornelis Elander 2
/Inneholder reklame

Kreatin er et av de mest populære kosttilskuddene som finnes i verden, og selv har jeg benyttet meg av dette de siste ti år +. Stadig får jeg også forespørsler her på bloggen om jeg ikke også kan beskrive hvordan det egentlig fungerer, og hvem som bør og kan benytte seg av dette. Så her er en kjapp gjennomgang:

Les mer på: Corneliselander.com

Noe for deg?
Kreatin er altså et av de mest populære og best solgte kosttilskuddene som finnes i verden, og ble først oppdaget av Michel Eugene Chevreul i 1832. Likevel ble det ikke ordentlig kjent, og elsket, av sports- og idrettsutøvere før The Times i 1992 skrev en artikkel om Linford Christie, og hvordan han nettopp hadde benyttet seg av kreatin for å vinne OL-gullet i Barcelona. Noen få år senere var det også tilgjengelig for allmennheten.
Linford
Her også et lite utdrag fra forskning.no; «Kreatin monohydrat, den vanligste formen for kreatin-tilskudd, kan ha særlig to positive effekter for idrettsutøvere: Det kan gi økt kapasitet i korte, maksimale treningsøkter, som for eksempel ved repterte serier i styrketrening eller ved korte, gjentatte spurter, og det kan gi større muskler i kombinasjon med styrketrening».

Les også: Pakken som gir deg muskler!

The International Society of Sports Nutrition (ISSN) har også bekreftet at kreatin er det mest effektive og lovlige kosttilskuddet som er tilgjengelig for idrettsutøvere som ønsker å forbedre ytelsen under intens trening og muskelbygging.

Hvordan fungerer kreatin?
Kreatin produseres naturlig i kroppen av nyrene og leveren ved å kombinere de tre aminosyrene glycine, arginine og methionine, og rundt 95% av kreatin i menneskekroppen er å finne i skjelettmuskulatur, mens de resterende 5% er å finne i hjernen, lever, nyrer og testikler.

Les også: Treningsprogram - Ned én størrelse på fire uker

Hvordan få i seg [nok], og hvordan skal man bruke kreatin?
Kreatin får du i deg ved for eksempel å spise rødt kjøtt eller fisk, og i et normalt kosthold får man i seg omtrent ett gram kreatin om dagen. I tillegg kan du altså benytte deg av et enkelt, smart kreatin kosttilskudd - noe som også er det mest undersøkte tilskuddet som finnes på markedet. Kre-Alkalyn er min personlige favoritt som er et stabilt kreatinmolekyl som muskelcellene effektivt kan benytte seg av. Ved bruk av Kre-Alkalyn dannes ikke kreatinin, et uheldig biprodukt som dannes ved inntak av vanlig kreatin, som binder vann i kroppen. Du får med andre ord den samme kreatin-effekten uten at kroppen binder opp ekstra vann!

En normal dosering av kreatin som tilskudd kan være å starte med 5g, 5 ganger om dagen - i rundt 5 dager. Dette er det som kalles for «oppladningsfasen», før man så gjerne går ned til 5g før og 5g etter trening (for å opprettholde effekten).

Resultater fra undersøkelser har vist at et kreatininntak kan gi kraftig forbedrede resultater innen kraftidretter og sprintøvelser, og personlig benytter jeg meg stort sett av dette hele året igjennom for best effekt. Idrettsutøvere, og stadig også flere og flere mosjonister, velger nå et kreatintilskudd fordi man ser den enorme effekten det har, og at man ikke ønsker/makter et overdrevent inntak av kjøtt for å få i seg nok [kreatin] til at det skal gi maksimal effekt. For å absorbere 5 gram kreatin må man nemlig fortære rundt 1,1 kg rått kjøtt...
 

Cornelis

Hvor lenge må du trene før du ser resultater?


WWW.CORNELISELANDER.COM

Hei alle sammen! Her er en liten motivasjonsmelding til dere alle fra meg i Hollywood;

Hvor lenge må du trene før du ser resultater?

Det å komme iform, og det å oppnå resultater med treningen kommer ikke over natten. Er du imidlertid villig til å gi det 100% og en ordentlig innsats, så VIL du merke markant forskjell allerede etter så lite som 2-3 uker! Dette selvsagt forutsatt at du følger et godt treningsprogram, satt opp spesifikt etter dine mål og ønsker, og at du så klart legger ned en ordentlig innsats. Så hvor mye er du villig til å gi det? 

Cornelis 

Følg meg også 
@corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

#Nettavisen #trening #iform #trene #trener #CornelisElander 

- Klarer du dette er du sterk

Iform med Cornelis:

Det er klart for andre del av den ny treningsserien min her på Side3 og bloggen, der jeg over de neste 12 ukene vil gi deg alle de beste rådene og tøffeste tipsene for at du skal kunne oppnå maksimalt med muskelvekst og en rå kropp. Det vil bli noen tøffe uker og økter, og er noe bare de aller sterkeste [mentalt] av oss vil klare å gjennomføre 100%. Er DU en av dem? 

Les mer på: Corneliselander.com

Er du villig til å gi de nærmeste 10-12 ukene en sjanse for å oppnå den strammeste, best trente kroppen du kan tenke deg? Hvis svaret er JA er det bare å fortsette å lese, og over de neste ukene og månedene kommer jeg ukentlig her på bloggen og Side3 til å gi deg de enkleste og smarteste tipsene for at du skal kunne nå dine mål og ønsker. Selv om ikke alle kan, eller kanskje har interesse av å bli Mr./Mrs. Fitness så er jeg sikker på at de fleste av oss kan tenke seg en så høy prosentandel muskelmasse og lite fett som overhodet mulig. Alle er kanskje ikke villige til å innrømme dette, men jeg vil uansett prøve å guide dere alle til å oppnå nettopp det... ;) 

Få med deg første del av serien her

Treningsmengde og -lengde
Et spørsmål jeg veldig ofte får er "hvor mye må jeg trene", og svaret er nok for de fleste ganske overraskende; ikke mer enn rundt 3 timer i uka! Hyppighet er som jeg har beskrevet mange ganger tidligere mye viktigere enn hvor lenge du strengt tatt trener av gangen, og for de fleste av oss er nemlig rundt 30 minutter av gangen mer enn nok! Dette betyr også at om du da trener 4-5 ganger i uka så tar det deg ikke mer enn mellom 2-2,5 timer i uka (opp- og eventuelt nedvarming ikke inkludert), men det er fortsatt mindre en hva de fleste av oss bruker på å se på tv - på én kveld... 

Les også: - Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Nå vil sikkert noen rynke på nesen og mene at dette enten er for mye eller for lite [for å oppnå en supertrent kropp], men for rundt 90% av oss er dette nettopp hva som skal til for å bygge en sunn og sterk kropp! Her er da programmet du kan benytte deg av for å bli den beste versjonen av deg selv;

Cornelis Elanders treningsprogram for en rå kropp:
Viktig! Start hver økt med å varme opp nettopp den muskulaturen eller de muskelgruppene du faktisk skal trene, og ikke bare ved å benytte den sedvanlige tredemølle-oppvarmingen! Og der det står P1 kan hviletiden mellom settene være på rundt 1minutt + mens der det står P2 bør den være på under 1minutt.

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd treningsprogram? Bestill ved å sende meg en direkte email her!

Økt 1: Bein og mage
Varm godt opp, og start så med:
- Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Bulgarsk utfall
(4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- V ups (på benk) 1 sett med så mange repetisjoner du klarer.
- Leg curl
(3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
- Gående utfall
(2 sett med ti skritt på hvert ben på hvert sett) P2

Avslutt med:
- Benhev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2

Økt 2: Bryst og biceps
Varm godt opp, og start så med:
- Benkpress (4- 5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
- Skråbenk med manualer (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Flyes med manualer [på skråbenk]
(3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Hammercurl med manualer (2-3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Bicepscurl i kabelapparat med kort stang 
(2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt med:
- Dips på benk eller i apparat P2

Tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, eventuelt med et vektbelte eller vekt på lårene. Klarer du lett over 15reps kan du begynne å legge på vekt!

Les også: Slik bygger du en sterk brystkasse!

**Ta her i hvert fall én hviledag i mellom**

Økt 3: Skuldre og kardio
Varm godt opp, og start så med:
- Skulderpress med manualer
(4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Sidehev med manualer
(3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P2
- Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
- Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt så med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

Skulderpress med manualer

En av de tøffe øvelsene i ukas program, som jeg selv foretrekker å kjøre uten støtte i ryggen. Dette setter imidlertid større krav til stabilisering av mage/rygg muskulaturen under utførelse. 

Slik gjør du: Hold grepsvidden litt bredere enn skulderbreddes avstand, og løft stangen av stativet. I utgangsposisjon skal stangen ligge rett over øvre del av brystkasse, mens du så presser opp til armene er helt utstrakte og stangen holdes over hodet. Senk så stangen kontrollert ned mot toppen av brystkassen igjen, og repeter.


Viktig! 
Bruk lette vekter i starten til du mestrer øvelsen godt. Alltid fokuser på å utføre øvelsene riktig framfor å legge på for mye vekt, og ende opp med å trene feil!

Økt 4: Rygg og triceps 
Varm godt opp, og start så med:
- Pullups eventuelt med vektbelte
(3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, men klarer du lett over 15 kan du her avansere med et vektbelte) P1
- Markløft med stang (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Enarms roing med manual 
(3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Triceps pushdown i kabelapparatet (2 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Rygghev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2
---------------

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #trene #mandag #nyuke #bilder #blogg #trening #kosthold #treningsbloggen #CornelisElander 

Helgen i Hollywood


Helgen i LA var ganske så ok, for å si det sånn :) Følg meg også @corneliselander på Instagram og Snapchat for en titt inn i hverdagen min i LA. Søk meg opp, legg meg til, og la oss connecte også i sosiale medier! 

Les mer på: Corneliselander.com

God mandag folkens! Håper dere har hatt en forrykende helg, og at dere alle har fått ladet opp batteriene for en ny uke fylt opp av mange gode treningsøkter! Allerede i dag kommer andre del av min nye treningsserie her på bloggen og Side3, og jeg håper dere alle blir med på å bygge den beste versjonen av dere selv! 

Med CNN i LA
Selv har jeg to ting jeg virkelig liker å gjøre, og det er å trene og å kjøre raske biler...(jeg har selvsagt andre interesser også, men dette er altså to av mine favoritter). Så da @DoctaM3 (kjent lege i USA, og også bilentusiast med en håndfull hyperbiler) lot meg kjøre sin Lamborghini Huracan denne helgen var jeg ikke sen om å be for å si det slik ;) Ellers har helgen også bestått av flere tunge, gode treningsøkter, en tur til Malibu søndag formiddag, og et par økter og møter med CNNs Richard Quest. 

Med Richard i Hollywood @corneliselander

Mr.Quest er i byen for tiden, og da bruker vi anledningen til å legge slagplaner for resten av året,der jeg blant annet kommer til å reise litt med ham og "Quest Means Business" temaet, og besøke ham i New York for å sørge for at han alltid opprettholder sitt treningsregime og er i rute. For mer om hva jeg har gjort og sett denne helgen husk også å like HollywoodTreneren på Facebook eller legg meg til på Instagram og Snapchat @corneliselander!! 

God morgen folkens! 
- Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #trener #godmorgen #mandag #trene #iform #bilder #blogg #treningsbloggen #CornelisElander 

Slik bygger du en sterk brystkasse!


Her er programmet for deg som har lyst på en sterkere brystkasse!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Hva «alle» menn ønsker seg
Jeg har tidligere på bloggen og Facebook siden holdt undersøkelser for å se hvilken muskelgruppe[r] de fleste sliter med og ønsker å forbedre, og svarene har da gitt en soleklar indikasjon på hva menn stort sett ønsker seg; store armer og brystkasse (for kvinner er forøvrig fokuset gjerne en stram rumpe og mage). Dagens program og øvelser tar derfor også for seg hva de som nettopp ønsker seg en strammere og sterkere brystkasse bør gjøre: 

Tren tungt!
I motsetning til hva som for eksempel er tilfelle ved skuldertrening er det for maksimal hypertrofi av brystkasse viktig at du virkelig bare trener så tungt du klarer å utføre riktig og sikkert. På bakgrunn av dette er det gjerne også essensielt å ha med seg en treningspartner på brystdagene da det å trene med maksimal vekt og virkelig gi 100% i øvelser som benkpress er ganske så vanskelig å gjøre på egenhånd. 

Benkpress
Benkpress er trolig også den mest brukte øvelsen blant oss menn, og en naturlig del av et godt treningsprogram. Selv om baseøvelsen for de fleste kan være bra å ha med, er det likevel viktig at den ikke opptar hele brystprogrammet, og det kan være smart å variere denne ved hjelp av både vektstang og manualer (sistnevnte grunnet noe jeg skal forklare i neste punkt).

Les også: Hvorfor trening under 10minutter ikke fungerer

Velg frivekter og manualer
Det er mange som lar seg forvirre av benevnelsene symmetri og harmoni, og der det første står for likheten mellom høyre og venstre side av kroppen er harmoni forholdet mellom kroppens ulike muskelgrupper og hvordan de står i forhold til hverandre. Har du en veldig stor rygg i forhold til brystkassen? Er lårene dine for store i forhold til overkroppen? Selv om de fleste av oss ikke skal stille i fitness eller lignende kan det være gunstig å tenke på at muskelgruppene skal passe sammen, og det å ha en funksjonell og harmonisk kropp er aldri noe i veien ved... Det er jo ikke så stillig å ha en kjempestor ryggtavle, men ikke ha armstyrken til å løfte opp noen poser.. Eller hva? :) 

Når det kommer til det å ha en fin kroppssymmetri kan det derfor være smart å benytte frivekter og manualer isteden for mye bruk av maskiner og stang. Trening med manualer vil i tillegg sørger for at du ikke overkompenserer for en eventuelt svakere side ? slik som lett kan være tilfelle når man benytter et fastmontert apparat, eller i maskin som har én bevegelsesbane.

Les også: Ned én størrelse på fire uker!

Ikke overtren!
En grunnleggende feil veldig mange gjør er også å overtrene de musklene som en føler at en sliter mest med - noe som dessverre bare vil virke mot sin hensikt. Styrketrening er nemlig det samme som å «bryte kroppen ned? (for så [forhåpentligvis] å bygge den større og sterkere opp igjen), og trener du da for lange, harde økter kan du rett og slett risikere å bryte ned musklene for mye. Som jeg også har nevnt tidligere bør du for eksempel trene biceps sammen med bryst, og ikke sammen med rygg. Dette da det altså lett kan forårsake overtrening av en og samme muskelgruppe under en og samme økt.

Supplementer med gode kombinasjonsøvelser
Det finnes mange gode øvelser som tar på flere muskelgrupper av gangen, og som avslutning på en brystøkt kan det da være smart å velge øvelser der du virkelig kan gi det lille ekstra på brystkassen (samtidig som det også aktiviserer andre muskelgrupper). Et godt eksempel på dette, og blant mine egne favoritter, er dips. Øvelsen (som alle treningsinteresserte virkelig bør trene og kunne) kan lett brukes som avslutning for å trene kassen til full utmattelse - samtidig som den også lar deg flette inn arbeid på blant annet framside skuldre, triceps, og generelt store deler av overkroppen.

Les også: Kan man spise tunfisk hver dag?

Et eksempel på hvordan en god brystøkt da kan se ut, og hvordan jeg gjerne selv liker å trene er for eksempel slik;

Cornelis´ brystøkt:
Start med lett oppvarming av overkropp, og start så med:

Benkpress
Benkpress
Klassisk benkpress med stang 

Slik gjør du:
Kjør 3-4 sett, med 1 oppvarmingssett først, og så de resterende settene med mellom 5-8 repetisjoner. Kjør denne gjerne med vektstang, eller eventuelt med manualer om du føler at en av musklene skulle være større/sterkere enn den andre [se punkt over angående god kroppssymmetri]).

Skråbenk
SONY DSC

Slik gjør du:
Kjør 3-4 sett, med 1 oppvarmingssett først, og de resterende settene med mellom 6-8 repetisjoner. Her anbefaler jeg at du stort sett kun utfører øvelsen med manualer.

Flyes/kabel kryssovertrekk

Flyes med manualer

Slik gjør du:
Bytt på å kjøre vanlige flyes med manualer på en skråbenk, og kryssovertrekk i kabelapparatet. Kabelapparatet gjør at det er sikrere å trene tungt alene, samtidig som øvelsen tar ekstra godt på den vanskelige midtre delen av brystkassen.

Dips
Dips nye
Slik gjør du:
Kjør minimum 3 sett med så mange repetisjoner du klarer, og gjerne med vektbelte for økt motstand (klarer du lett over 15 reps kan du begynne å legge på vekt). Prøv å implementere dips minst én gang i uka - uansett om det er i kombinasjon med bryst-, skuldre-, eller under tricepsøkten.

Les også: Bli sterkere i benkpress - trene dips!

For en kombinasjon av både bryst- og litt mage/core trening, avslutt med to runder på:
SONY DSC
Cornelis Planke Pushups på Swissball

Slik gjør du:
Plasser deg som i en vanlig pushup, men med beina på ballen og hold så først plankeposisjonen så lenge du klarer (feks 20-30 sekunder). Utfører så noen pushups for «avkobling», og gå så tilbake til å holde planken så lenge du klarer. Utfører minst to sett på denne, og til nær full utmattelse! 

God søndag fra Hollywood! 
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #søndag #trening #godmorgen #Norge #trening #bilder #Side3 #blogg #helg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Bør det bli trendy å være overvektig?


Bør det bli trendy å være overvektig? (Foto: Skjermdump/Dressmann)


Les mer på: Corneliselander.com

Selv om det i prinsippet er "bra" at det i dag er flere som sliter med overvekt og fedme enn det er folk som sulter, er det likevel skremmende og i grunn ikke så mye bedre. På mange måter har vi nå gått fra det ene ekstreme til det andre, og når 70% av Amerikas befolkning i dag sliter med overvekt eller fedme (og vi i Norge ikke ligger langt bak) er det klart vi har et stort problem. Samtidig som antall personer som sliter med dette stadig bare økter og øker, prøver også samfunnet og forandre seg med det - og ikke minst gjøre det mer akseptert å nettopp være det. "Should obesity be considered beautiful?", spør nettsiden Fitnessrepublic, og med det åpner de selvsagt et lite vepsebol. Likevel mener jeg det er noe vi virkelig trenger å ta på alvor, særlig siden så mange allerede sliter med dette. For er det at motebransjen nå skal ta såkalte "plus size" modeller til sitt bryst egentlig så smart eller riktig? Som jeg uttalte til TV2 på fredag kan nemlig det å fronte overvekt som det nye "idealet" være like ille som å fronte undervektige modeller! 

Rom for mangfold! 
Fitnessrepublic spør også om vi nå er vitne til en "obesity renaissance", der de som sliter med overvekt og fedme ikke selv ser på det som en sykdom eller et problem, og at de heller bare "create a more positive view of their body type for themselves, and others". Personlig tror jeg ikke svaret er så svart/hvitt, og selv om det å være ekstremt over- eller undervektig kan være farlig og medføre helseplager (forøvrig også for samfunnet som helhet) skjønner jeg hvorfor personer som sliter med overvekt i dag synes det er på tide å få inn også litt "fyldigere" modeller i motebransjen. Klart man skal ha rom for et mangfold, men jeg mener vi likevel bør være bevisste på hvilken retning vi tar, og ikke minst de følger det kan gi i etterkant. Å slite med fedme, eller ha en BMI på godt over 30 er nemlig ikke noe vi bør gjøre til "normalen", og de som sliter med dette trenger heller å få mer hjelp og støtte enn at vi skal gjøre det som det nye forbildet for barn og unge! 

Hva er BMI?
BMI (Body Mass Index, eller kroppsmasseindeks) er en formel som viser balansen mellom høyde og vekt, og indikerer om en person er over-, under-, eller normal vektig. Formelen får ofte kritikk for ikke å være helt eksakt da den blant annet ikke tar hensyn til folks eventuelle muskelmasse, men den er likevel en grei indikator på hvordan helsetilstanden til folk flest ligger an, og også for å se utviklingen i samfunnet vårt over tid. 


Ekstrem overvekt og fedme er nemlig farlig, og i mine øyne trenger vi mer fysisk aktivitet og sunn mat i skolene, flere nordmenn opp av sofaen og ut i skog og mark (eller inn på nærmeste treningssenter), og vi bør alle ta litt mer ansvar for egen kropp og helse. Nordmenn blir i dag bare tyngre og tyngre, og sykehuskøene blir parallelt bare lengre og lengre. Samtidig oppfordres det gjerne til at man skal slappe av og bare kose seg i vei med [mer] usunn mat og drikke som om det var "no tomorrow"... Selv fikk jeg for eksempel høre det (særlig fra andre bloggere!) da jeg i sommer listet ti usunne og farlige ting som jeg selv i hvert fall ikke ville kjørt i meg. Blant annet ble det nevnt at man visstnok "er nødt til å drikke øl og spise usunt for å leve, og å ha det godt" - noe som selvsagt bare er svada! Selv stiller jeg meg heller bak Kjell-Ola Kleivens utsagn og meninger om emnet om at det så absolutt er mulig å ha det herlig på fredagen uten å måtte drikke [alkohol], og mens de andre bloggerne "koser" seg med burger og French-fries tar Kleiven og jeg heller en proteinshake eller smoothie og kommer oss på trening dagen derpå... :) 

Eh, nei takk... 

Norge kommer nemlig ikke til å ha råd til å hjelpe oss alle om vi bare setter oss på rumpa og hiver innpå med øl, burger, og brus. Derfor mener jeg det også er viktig å promotere en sunn og aktiv livsstil, og ikke "glamorisere" overvekt og fedme slik som klesbransjen og media til en viss grad nå begynner å gjøre. 

Cornelis

#Nettavisen #trening #Norge #iform #tren #lørdag #helg #fri #bilder #meninger #fedme #overvekt #vekt #mat #trene #trening #treningsbloggen #CornelisElander 

Vraker vaskebrettene - nå blir disse kroppene undertøysmodeller


(Foto: Skjermdump/Dressmann

Dressmann vraker sine velkjente "glansbilde"-modeller, og slipper den "vanlige mann i gata" til. Les om hva jeg mener om det her, og i dagens intervju med TV2. La meg også høre hva du mener om saken i kommentarfeltet under! 

Les mer på: Corneliselander.com

Kan gi feil signaler
- Mange synes vel det har vært et litt for stort kroppspress og et feil kroppsideal i lang tid, og jeg ser helt klar poenget med å bruke utradisjonelle modeller. Samtidig er det viktig at vi ikke går fra den en yttergrensen til den andre, og på lik linje med at man kan si at ekstremt undervektige modeller kan gi feil signal særlig overfor unge, er det heller ikke heldig å fronte overvekt som "idealet". I dagens samfunn er det flere og flere som sliter med overvektige og fedme, og da behøver ikke det å fronte overvekt være så mye bedre enn å fronte undervekt, sa jeg blant annet til TV2 i dag.

Hva mener du om denne reklamen? La meg høre din mening i kommentarfeltet under!

Cornelis

#Nettavisen #trening #iform #reklame #Norge #bilder #meninger #debatt #blogg #fredag #treningsbloggen #CornelisElander 

Slik kan vi få ned sykefraværet i Norge

Det er ofte snakk om hvordan vi kan få ned det stadig økende sykefraværet i Norge, mens jeg sjelden ser noen som egentlig har en enkel [og god] løsning på problemet. For i mine øyne er det nemlig bare én måte å virkelig fikse det på...

Les mer på: Corneliselander.com

Du må trene mer, og spise sunnere! 
Så hva bør gjøres, spør mange seg. Vel, det har de siste årene vært mang en debatt om emnet uten at det [i mine øyne] ser ut til å ha gitt noen nevnverdig effekt på problemet. For det er nemlig noe folk flest ikke vil snakke om, eller eksperten vil nevne, og det er det som virkelig vil gi resultater; du må spise sunnere og trene mer! Ja, for når jeg i sommer nevnte den usunne maten folk flest bør styre unna så fikk jeg også så øra flagret og fikk beskjed om at jeg oppfordret folk til å "leve kjedelig" og innta "for ekstrem mat"... Kritikerne er gjerne de samme som samtidig liker å anbefale folk flest å kose seg burgere, pølser, og bøtte nedpå med brus og øl, men det er visst ok for; "man må jo leve også!". Klart, og jeg (og alle de andre i Norge som spiser sånn "kjedelig" mat) lever da også, men man prøver, og bør vel også, ta litt eget ansvar for kropp og helse? For det å trene regelmessig og spise sunt/sunnere har helt klart også likhetstegn med å få ned sykefraværet!

sykefravc3a6r-4kv-2010-regioner

Én hake...
Så veldig enkelt er svaret å få flere aktive nordmenn som også spiser sunnere.. Fjern momsen på frukt&grønt, og trening, så bør vi komme i mål. Egentlig ikke så vanskelig! Og flere studier stemmer i med meg om at regelmessig mosjon og trening + et sunt og godt kosthold fører til sunnere, mer opplagte [og ikke minst arbeidsføre] innbyggere. Likevel er det én hake.. En studie gjennomført i Holland viste nemlig at hard trening minst tre ganger i uken kunne redusere sykefraværet, mens trening med moderat til lav intensitet hadde svært liten [om ingen] effekt på dette. Dette taler igjen for min vanlige regle om du bør; trene hardt, kort, hyppig, og riktig... 

Personlig mener jeg dog at litt trening, uansett om det vil være utslagsgivende med tanke på sykefraværet eller ei, er viktig å få til. Så stå på! 
PF profil bilde
Hilsen fra trener´n din i Hollywood!
Cornelis

#Nettavisen #trening #iform #meninger #Norge #bilder #Side3 #trene #treningsbloggen #CornelisElander 

Dagens styrkeøvelse


Dagens styrkeøvelse er frontbøy med en manual. 

Les mer på: Corneliselander.com

Dette er en svært effektive øvelse som er lett å få til (særlig om du trener hjemme) fordi du ikke trenger noe mer enn en manual eller noe annet litt tungt du kan holde foran på brystkassen. Den er også veldig effektiv og god for oppbygning av lår, gluteus maximus (rumpe), og for ellers å jobbe inn bedre teknikk på for eksempel vanlige knebøy. Frontbøy (da gjerne med stang) foretrekkes nemlig stadig oftere og oftere av styrkecoacher fordi den er mer "avslørende" for om du faktisk holder riktig teknikk og holdning under utførelse, for når vekten forflyttes videre framover er det nemlig helt essensielt at du også holder en rett og oppreist holdning under løftet slik at du ikke lar tyngepunktet gå for langt frempå eller ryggen krummes. Prøv denne i dag, og merk forskjellen selv! Fin både for de av dere som vil få aktivisert lår og underkropp hjemme uten en masse utstyr, eller for de som ønsker å angripe beina på en litt ny og annerledes måte! I tillegg er det altså ypperlig for å innarbeide bedre holdning og utførelse av også vanlige knebøy.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

- Cornelis

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side3 #fitness #tirsdag #trene #iform #trener #CornelisElander