hits

september 2014

Dette motiverer meg!

Webtrening
Har i dag lyst til å skrive litt om hva som motiverer meg til å skrive om trening og helse, og ikke minst bruke timer hver dag på enten Instagram, twitter, bloggen[e], eller Facebook siden. 

Hvorfor driver jeg bloggen?
Så hva er det egentlig jeg ønsker å oppnå ved å skrive og prøve å guide dere til å spise sunnere, trene mer, eller legg ut innlegg og tekst enten her på bloggen eller i sosiale medier? Vel, først og fremst er det et ønske jeg har om å hjelpe så mange som mulig til å oppnå det som måtte være deres «drømmekropp», eller oppleve gleden av å trene riktig eller generelt leve sunt. I det siste har blant annet utfordringen min i sosiale medier tatt helt av (noe jeg setter ekstremt stor pris på), og det er for eksempel i dag over 1000 bilder og videoer bare på Instagram med #CornelisUtfordring! Så tusen takk til alle dere som allerede har sendt inn, og har du ikke gjort det enda gjør det nå!

Litt info om utfordringen:
Startet i sommer der jeg utfordret folk som følger meg i sosiale medier til å trene hver dag, 14dager i strekk, og så legge ut bilder eller videoer av det så jeg kan komme med tilbakemeldinger og oppmuntrende ord.

Les også: Slik får du stramme lår og sexy rumpe!
Og det er da nettopp slik tilbakemeldinger som den under som får meg til å ville fortsette å skrive, og prøve å motivere stadig flere av dere der ute:

«Synes faktisk at tilbakemeldingene dine på #cornelisutfordring motiverer veldig mye. Det finnes jo utallige «utfordringer» på instagram, men jeg har ikke vært borti noen hvor man faktisk får tilbakemeldinger på hvert bilde man legger ut. Så du må bare vite at hver eneste like og kommentar du legger igjen motiverer stort! Da får man den klappen på skuldra som man kanskje ikke får av andre. Så det setter jeg pris på, og det motiverer i hvert fall meg til å komme meg på trening/ut på tur :)» 
(sendt inn av Elise her på bloggen)

Så synes du mine råd, tips, og annet jeg gjør i media ellers hjelper og motiverer deg? I så fall er i hvert fall jeg fornøyd, og er nettopp hva som motiverer meg til å fortsette :) 

Cornelis


#trening #helse #bilder #blogginnlegg #godmorgen #trene #trener #Side2 #Side3 #Nettavisen #CornelisElander 

Uskyldig moro??

Dagens innlegg er muligens litt off-topic, men engasjerer meg desto like mye som alt det andre jeg vanligvis skriver om. Her er nemlig et eksempelet på hvordan Halloween og uskyldig moro fort kan ta over for all sunn fornuft... 

Les mer på: Corneliselander.com eller følg meg gjerne på Facebook!

Halloween
Fredag 31. oktober er det igjen klart for "trick-or-treats", latterlige små antrekk, og den årlige Halloween festen. For deg som kanskje ikke kjenner så mye til selve bakgrunnen for dagen, annet enn at det er en "amerikansk tradisjon", gir jeg deg her er lite utdrag av hva Wikipedia skriver om festen; 

Halloween or Hallowe'en (/ˌhæləˈwn, -ˈn, ˌhɑːl-/; a contraction of "All HallowsEvening"),[6] also known as Allhalloween,[7] All Hallows' Eve,[8] or All Saints' Eve,[9] is a yearly celebration observed in a number of countries on 31 October, the eve of the WesternChristian feast of All Hallows' Day. It initiates the triduum of Allhallowtide,[10] the time in the liturgical year dedicated to remembering the dead, including saints (hallows), martyrs, and all the faithful departed believers.[11] Within Allhallowtide, the traditional focus of All Hallows' Eve revolves around the theme of using "humor and ridicule to confront the power of death."
- Wikipedia om Halloween

Som du ser avsluttes det altså med at det er "humor and ridicule to confront the power of death". Likevel finner jeg ikke dekoren på mitt lokale apotek her i LA verken særlig humoristisk, eller at man "latterliggjør dødens makt".. 

Her er nemlig Grim Reaper figuren satt opp der hvor kanskje virkelig syke går for å hente medisinene sine, og da er det (i mine øyne) helt forkastelig, eller rett og slett en skam for menneskeheten, at man er blitt mer opptatt av å pynte til en fest [man kan tjene penger på] enn å tenke på de svakeste og sykeste i samfunnet vårt!

Så ja, dette er noe av det som får meg til ikke å få lyst til å feire Halloween i år. Ja, det var kanskje en gang i tiden ment å være en humoriserende og "latterlig- gjøring av døden", men i dag mener jeg det bare er enda en perfekt måte for handelsstanden å tjene litt ekstra penger på... 

Så tilbake til åpningsspørsmålet; Er dette uskyldig moro, eller har vi rett og slett mistet all sunn fornuft? La meg vite hva du mener i kommentarfeltet under!
Cornelis 


#meninger #blogg #hverdag #blogginnlegg #Godmorgen #mandag #bilder #treningsbloggen #Halloween 

#CornelisUtfordring

Hei alle sammen! De siste månedene har jeg kjørt en #CornelisUtfordring på Instagram og Facebook siden, der jeg har prøvd å motivere så mange som mulig til å trene mer og bedre. VI har i dag nemlig ca. 1.000.000 overvektige nordmenn i vårt lille land, og selv om jeg ikke er for at vi [trenere og andre] skal gi alle som sliter med dette problemet dålig samvittighet, er det helt klart at vi som nasjon og folk har en jobb å gjøre! 

Les mer på: Corneliselander.com 

Tidligere har jeg lagt ut innlegg der jeg ønsket tilbakemeldinger fra deg som leser (som eventuelt måtte slite med overvekt og fedme) om hva du føler at vi trenger å gjøre for å motivere flere, og hvilke hindre som eventuelt ligger i veien for å oppnå en mer "trent" kroppsform. Jeg skriver "trent" i anførselstegn da jeg ikke nødvendigvis mener at alle skal/behøver å gå ned i vekt, men at man bør få bort det farligste magefettet, og forebygge framtidige helseproblemer som dette eventuelt kan medføre. 

Sist gang kom det inn så vanvittig mange flotte svar og emails fra dere kjære lesere, og jeg beklager hvis jeg kanskje ikke rakk å svare på din email. Jeg håper derfor at du tar deg tid til å enten å legge igjen en kommentar under, eller sende meg din personlige historie på nytt (gjerne på email) så skal jeg prøve å få svart dere alle! 

Så igjen; hva ville motivert deg til å trene [mer], og hva mener du ellers er problemet i samfunnet vårt i dag som gjør at vi opplever en slik fedmeeksplosjon i landet? Selv prøver jeg å hjelpe og motivere så mange som mulig - noe jeg altså blant annet gjør gjennom #CornelisUtfordring ´en på sosiale medier. Og nå vil jeg gjerne få hjelpe og motivere også deg - så last opp sporty bilder med #CornelisUtfordring, og jeg kommer med tilbakemelding og kommenterer bildene dine! 

Cornelis
 #trening #helse #godmorgen #helg #lørdag #Norge #bilder #blogg #innlegg 

Slik får du stramme lår og sexy rumpe!

Lyst på stramme lår og sexy rumpe? Her er da øvelsen for deg!

Ettbens rumensk markløft er en suveren øvelse for å treffe posterior chain med blant annet glute muskulaturene (rumpa) og hamstrings (bakside lår). Ikke en av de mest vanlige øvelsene du kanskje ser folk benytte seg av på treningssenteret, men desto enda viktigere for deg å bruke - og her er noen av grunnene hvorfor:

Les mer på: Corneliselander.com

- Ekstremt funksjonell og bra øvelse som har stor overføringsverdi til daglige gjøremål og aktiviteter!
- Bedrer balansen, koordinasjonen, og ikke minst bevegeligheten din i hele kroppen. Er derfor også et svært godt alternativ for idrettsutøvere som ønsker å styrke opp muskulatur på en smart og hensiktsmessig måte!
- Kan fungere skadeforebyggende!
- Gir deg bedre symmetri (likheten mellom høyre og venstre side av kroppen), da hver side blir utsatt for nøyaktig samme belastning, og en sterkere side ikke kan kompensere for en eventuelt svakere.
JFV1wqD9bN0
Slik gjør du: Stå med rett rygg, bena samlet, og armene (enten med eller uten vekt) hengende avslappet rett ned. Bring den ene foten med nær strakt bein opp og bak deg, mens du balanser kroppsvekten på den andre foten. Foten som blir stående på bakken skal ha noe bøy i kneleddet, mens du samtidig lar armene komme nedover mot bakken [ved at du bøyer overkroppen i hofteleddet]. Over- kroppen og den bakre foten skal da sammen danne en nær sagt rett linje, og etterhvert som du kjenner det strekker i baksiden av låret (eller manualene når gulvet) reiser deg opp igjen og tilbake til utgangsposisjon før du repeterer igjen.


God ukeslutt fra Hollywood!
Cornelis 


#trening #trene #søndag #hverdag #Nettavisen #nyheter #bilder #helg #CornelisElander


 

Er alkohol egentlig så farlig da?

Hvor farlig, eller skadelig, alkohol kan være for den som drikker det kommer gjerne mer ann på mengden som drikkes enn substansen i seg selv. Så hvor mye er farlig, og kan du drikke det uten at det går ut over treninga? 

Les mer på: Corneliselander.com 


Daglig får jeg gjerne dette spørsmålet fra lesere og følgere av bloggen; "Er alkohol egentlig skadelig", og "Kan jeg fortsatt drikke selv om jeg nå begynner å trene?" Svaret er gjerne ikke like "enkelt", og rett fram som du først kanskje skulle tro, men er alkohol skadelig? Personlig mener jeg JA, selv om også mine klienter "får lov til" å drikke ett glass (eventuelt to) av og til. Poenget er heller, som med det meste; å gjøre det med måte. I tillegg reagerer vi jo alle også, på lik linje med alt annet vi dytter i oss, forskjellig. Så der noen av oss kanskje har bygd opp en toleranse, eller lettere kan håndtere mer enn andre, er det andre igjen (meg selv inkludert) som ikke makter/orker å drikke like mye uten at det setter sine spor og kan gi skade. I tillegg skal det sies at hvis du virkelig vil ha de beste [trenings-] resultatene så bør du ja, styre helt unna..

Så tilbake til åpningsspørsmålet; er alkohol egentlig så farlig? Både ja, og nei. De fleste kan nok unne seg ett glass eller to uten at det behøver å gi de helt store utslagene, men når det kommer til treningen (og for de virkelig gode resultatene) er svaret mitt imidlertid soleklart; at du bør styre 100% unna! 

Cornelis 

Slik mister du 1000 kalorier i dag!

Alle vet at å røre på seg forbrenner og får en i form, samtidig som stadig flere av oss beveger oss mindre og mindre. Nyere studier viser også at de fleste av oss kunne tatt av så mye som 1000 kalorier om dagen, om vi bare satt litt mindre, og her er hva du bør gjøre: 

Gjør du noen av disse feilene? 
Nå skal det sies at undersøkelsen jeg henviser til er basert på den gjenge amerikaner, men selv om de over dammen ligger noen hestehoder foran oss nordmenn (med tanke på usunn mat og dårlig livsstil) tar vi nordmenn og Norge stadig mer og mer innpå. Blant annet viser enkelte oversikter at vi har rundt 1.000.000 overvektige her til lands i dag - så at vi er så veldig flinke og iform er nok stadig mer en myte enn reelle fakta.. 

Les mer på: Corneliselander.com

Et av problemene ligger nemlig i å spise riktig, men ikke minst i å røre på seg mer. Det er også interessant å se at man kan ta av så mye som 1000 kalorier om dagen (ofte halvparten av en normalpersons totale dagsbehov/ -inntak), og dette kun gjennom å røre seg litt mer hverdagen igjennom. Vi snakker ikke her om rene treningsøkter, eller lange gåturer i skog og mark, men rett og slett bare å bevege seg, for eksempel bort fra pulten og over til vannfontenen på kontoret. Kort og godt er det bare snakk om å sitte litt mindre hverdagen igjennom, og for de fleste av oss vil man ikke engang merke eller "føle det" - bortsett fra at kaloriene og eventuelt fettet renner av.. 

Følg meg gjerne også på Facebook!

Her er hva du bør gjøre:
- stå (alltid) på arbeidsplassen når det er mulig. Vi mennesker er skapt for å løpe, gå, og jakte - ikke for å sitte rolig ved en kontorpult..
- bruk kroppen! Som jeg ofte skriver og sier kan selv den minste fysiske aktivitet gi dramatisk [gode] resultater, og personlig vil jeg blant annet anbefale enhver arbeidsplass å gå til innkjøp av en Swissball som de ansatte kan benytte arbeidsdagen igjennom. Slike enkle grep vil over tid kunne være ekstremt kostnadsbesparende - særlig med tanke på å få ned det stadig økende sykefraværet!
- server sunn, proteinrik mat, og frukt/grønt! Ja, vi vet alle at grønnsaker er sunt og viktig, men blir du egentlig tilbudt dette på arbeidsplassen din? Hvis ikke; forlang det nå!

Til slutt vil jeg bare oppsummere med dette; a body at rest will remain at rest, while a body in motion will stay in motion. 

God mandag! 
Cornelis i Hollywood

#trening #helse #mindrefett #muskler #kropp #bilder #blogg #meninger #Nettavisen #iform #treningsbloggen #trene #mandag #trener 

Smil, og gå ned i vekt!

Det Nye
Lyst til å gå ned i vekt? Vel, da bør du smile til verden!

Som jeg ofte sier på Facebook siden min; «Smil til verden, og verden smiler nok til deg!», og det samme gjelder visstnok også kroppsformen din. For ifølge en undersøkelse gjennomført av Cornell University i New York vil du få bedre kroppsform av noe så enkelt som å ha et godt humør.. Dette fordi humøret påvirker hjernen, og hvordan du spiser - noe som igjen vil kunne være med på å avgjøre om du blir/forblir tykk eller tynn..

Les mer på: Corneliselander.com

Dropp iskremen
Den aktuelle testen ble gjennomført med 787 forsøkspersoner, og viste at det er 77% «more likely» at man spiser bedre om en har et godt humør. Det viste seg også at personer med et dårlig(ere) humør lettere vil ty til «comfort food», og dermed også øke sjansene for å gå opp i vekt. I tillegg vil jeg også argumentere for at du ved å spise bedre (og selvsagt å trene regelmessig) vil kunne få et bedre humør - noe som da igjen vil (om vi følger logikken til denne testen) gjøre at du ytterlige spiser bedre, og dermed også bare kommer i enda bedre form! Så dette er i mine øyne noe som henger godt sammen, og noe det kan være greit å ha litt i bakhodet (særlig på en lørdag..). 

Så dropp iskremen, boller og brus, og kom deg på trening i dag. Spis/drikk så noe proteinrikt etterpå, og både føl og se bedre ut etterpå og bli en (enda) bedre versjon av deg selv! Riktig mat og trening vil nemlig både kunne være med på å bedre helsa og humøret ditt - der sistnevnte altså igjen vil kunne gi direkte utslagskraft på førstnevnte. 

Stå på, smil, og nyt helgen! Kroppen din vil takke deg!
Cornelis

www.corneliselander.com 

 

#trening #helse #helg #lørdag #godmorgen #moro #smil #trene #helse #byggemuskler #mindrefett 

#CornelisUtfordring: Jeg vil se DINE bilder!

#CornelisUtfordring ´en har vært en kjempesuksess på Instagram og andre sosiale medier takket være dere kjære lesere og følgere, og på grunn av dette har jeg derfor utvidet utfordringen videre og håper nå å få se også dine mest sporty treningsbilder! Gjør det nå! 

Dette behøver ikke å være fancy og super "hardcore" bilder, men alt fra deg selv på vei til eller fra treningen, ute på en gåtur med hunden i skog og mark, eller hva du enn måtte at klassefiserer som "sporty og sprekt"! Alt jeg ønsker er rett og slett å se deg mosjonere og bruke kroppen, og så håper jeg å være med på å motivere og utfordre flere (også gjennom denne utfordringen) til å trene og bruke kroppene mer - og at dette igjen kan være med på å gjøre Norge og oss nordmenn til en sunnere nasjon og folk. Let´s go!! 

Håper å se dine bilder! (husk å bruke #CornelisUtfordring - så kommenterer jeg og gir tilbekmeldinger!)
Cornelis 

#trening #iform #Norge #trene #bilder #treningsbloggen #blogginnlegg #torsdag #bilde #Instagram  

Venter 31 timer for en kopp kaffe...

Hva får LA'ere til å stå i timelange køer? Glem filmpremierer og glam, i LA står folk heller i kø for kaffe og donuts..

Les mer på: Corneliselander.com

Kafé [fastfood] kjeden, Dunkin Donuts, har inntatt LA og California med foreløpig to lokasjoner, og den eneste i LA er lagt til strandbyen Santa Monica. Der var jeg også selv for å bivåne oppstyret, da lokalbefolkningen gikk mann av huse og ventet i opp mot 31 timer (!!!) for en "iced French vanilla coffee"...

PFFVMVxdlko

Les mer på: Corneliselander.com 

Så hva er grunnen til at californierne er så gærne for noen donuts og kaffe?
 Vel, hadde jeg bare visst svaret på dette selv, men på gaten ble imidlertid sagt fra flere at dette var noe de hadde ventet lenge på.. Grunnen er trolig at mange i byen opprinnelig kommer fra nord-østkysten av USA, der kjeden har sin opprinnelse, og enkelte mente dette ville være det samme som om (California-kjeden) In-N-Out Burger 
skulle ha åpnet i Boston (uten at dette forklarte meg noe mer..). Jeg har selv bare vært én gang på burgerkjeden, og det var én gang for mye spør du meg. 
Så hva grunnen til at voksne mennesker liner opp i timer, for ikke å snakke om dager, for en donut og [sur] kaffe? Vel, selv har jeg bare et ord for det; galskap.. :)
Cornelis i LA


#trening #kaffe #morgen #bilder #video #treningsbloggen #blogginnlegg #nyheter #USA #mat #drikke #iform 

Bør du spise "supermat"?

Har vi godt av såkalt "supermat", og hva er det egentlig? NRK Folkeopplysningen har sett nærmere på begrepet, men sitter statskanalen egentlig med ordentlige fakta? Supermatekspert, John Opsahl, mener nei

Supermat har vært i vinden en stund, og selv om jeg personlig bare har prøvd det over kortere perioder (og skal derfor ikke uttale meg om langtidseffekten), vil jeg imidlertid mene at dette så absolutt kan være med å gi mer energi, eller til og med kunne forbedre helsemessige tilstander, for mange. Dette kort og godt fordi vi her bare snakker om en fellesbetegnelse på sunn mat som; frukt, grønnsaker, nøtter, osv. (alt det vi HAR godt av, og burde spise mere av!). At det blir tørket og ofte kommer i pulverform skyldes at maten gjerne blir transportert fra steder langt utenfor Norges grenser - i tillegg til at det eventuelt kan gjøre det litt enklere for forbrukeren å innta. På samme måte som jeg mener det vil være smart å ta en proteinshake, og supplementere det ellers proteinfattige norske kostholdet med andre former for sunne tilskudd, mener jeg altså at vi her kan ha godt av få i oss litt mer nøtter og frukt også.. 

Følg meg også gjerne på Facebook!

For når du ser rundt omkring på hva som blir sett på som "OK" (av ernæringsekspertene og andre) å spise, er det helt utrolig at man skal angripe det som kanskje er noe av det bedre vi (kan) få tak i... 

Hva mener du? (ber om en saklig debatt!) 

Cornelis i Hollywood

#kosthold #mat #trening #helse #kropp #meninger #debatt #supermat #NRK #diskusjon #treningsbloggen #Norge #Hollywood #nyheter  

Bruk kroppen - også utenfor treningssenteret!

Veldig mange skriver til meg at de ikke har tid/mulighet til å komme seg på trening, men glemmer gjerne at det er mye en kan bruke kroppen også hverdagen igjennom. Selv prøver jeg for eksempel alltid å gå istedenfor å kjøre (vanskelig i LA..), og tar trapper framfor heis der det lar seg gjøre. Slik kan du nemlig lett få på plass (indirekte) treningsøkter hverdagen igjennom, og det tror jeg det er mange som kan bli litt flinkere til. For nei du må jo ikke inn på et senter for å bruke kroppen! 
nZ4r40uwZ90 
Selv vasker jeg feks alltid bilen selv (både fordi jeg gjør en bedre jobb enn bilvaskestedene [eller Car Spa som de liker å kalle det her borte :)]), men også fordi jeg da får inn en liten økt og brukt kroppen.. 

Stå på, og god mandag til dere alle!  
Cornelis i Hollywood 

Tre skulderøvelser du bør kunne:

Ønsker du å ta skuldertrening til det neste nivået? Her er da tre øvelser du bør kunne og benytte! 


Les mer på: Corneliselander.com

Selv om skuldre av mange blir sett på som en «mindre» [viktig] muskelgruppe enn for eksempel rygg og bein er det likevel en av de viktigste kroppsdelene å trene for å få den [for mange] etterlengtede V-formen. Eller for rett og slett å se fit ut. En del vil argumentere for at man kan få nok av dette gjennom flere av de gode baseøvelsene, og at det rett og slett ikke er nødvendig med isolerende trening av denne delen av kroppen. Personlig er jeg litt uenig i det, og mener at dette kanskje er det letteste du kan trene opp om målet er å få en kropp med god muskelharmoni og utseende. Og for en del kan jo nettopp også det være litt viktig.. (jeg mener; hvorfor går man ellers fem-seks ganger i uka på et helsestudio..).

De beste øvelsene:
Som jeg tidligere har beskrevet, også i artikkelen om hvordan man letteste kan oppnå blant annet Brad Pitts fysikk i Fight Club, er skulderpress en av de viktigste og beste øvelsene for deg å starte et slikt hardcore program med.
Skulderpress
SKULDERPRESS: Hold grepsvidden litt bredere enn skulderbreddes avstand, og løft stangen av stativet. I utgangsposisjon skal stangen ligge rett over øvre del av brystkasse, mens du så presser opp til armene er helt utstrakte og stangen holdes over hodet. Senk så stangen kontrollert ned mot toppen av brystkassen igjen, og repeter.

Viktig! Bruk lette vekter i starten til du mestrer øvelsen godt. Alltid fokuser på å utføre øvelsene riktig framfor å legge på for mye vekt, og ende opp med å trene feil!

Én arms sidehev med manualer
Er med på å styrke og å bygge midtre «skulder-hode», noe som blant annet kan være ønskelig for de som føler en naturlig er litt «smalskuldret».

Sidehev_med_manualer
SIDEHEV MED MANUALER: Start med å holde en manual i hver hånd, og armene hengende nedover på siden av kroppen. Løft med en lett bøy i albuleddet oppover og ut til hver side, enten én og én manual av gangen, eller med begge samtidig. Hold topposisjonen et øyeblikk før du returnerer vekten kontrollert tilbake til utgangsposisjon.

Forovebøyd sidehev med manual
Forovebøyd sidehev, eller bent-over lateral raises, er en annen [veldig] viktig øvelse du må kunne skal du oppnå sterke, fine skuldre, og ellers en skadefri og sunn kropp. Denne vil blant annet styrke opp og bygge posterior deltoid, eller bakside skulder, og vil blant annet hjelpe deg med å oppnå en bedre/god holdning.

Så må det også avslutningsvis sies at korrekt skuldertrening er viktig også for forebygging av skader (i nettopp skuldrene), og hvis man ikke inkluderer litt isolerende trening også på denne muskelgruppen så kan man fort ende opp med en for svakt utviklet muskulatur i denne delen av kroppen kontra de andre store muskelgruppene man kanskje har [over-] prioritert. Samtidig skal det også understrekes at skuldertrening er noe du heller gjør oftere og med mindre vekt, enn sjelden og over din egen kropps evne. Husk at å kjøre tungt på denne muskelgruppen kan være mer risikabelt enn for eksempel på bein og annen overkroppstrening - i tllegg til at det skal være helt unødvendig å kjøre tungt på dette for likevel å se gode resultater. Så stå på, og kjør ofte og riktig, men ikke utsett dem for for stor påkjenning om gangen da kotrollert og riktig skuldertrening er noe av det viktigste du kan gjøre innenfor styrketrening!

Cornelis i Hollywood


#trening #helse #helg #fredag #trener #iform #treningsblogg #blogg #blogginnlegg #helse #bilder #nyheter  

Tynne mennesker har ingenting å klage på!


Ja, dette er følelsen jeg sitter igjen med etter 99% av alle overskrifter og artikler jeg ser i media; "Slik blir du tynnere", "Mist fett og vekt", etc. etc. Og jo da, med rundt én million overvektige i Norge er det så absolutt et behov for å sette søkelys på riktig trening og kosthold for å hjelpe folk ned i vekt og iform, men personlig mener jeg det er vel så viktig at man ikke glemmer de som sliter med det motsatte; nemlig å gå opp i vekt. For de er det også mange av! 

Les mer på: Corneliselander.com

Selv slet jeg selv i tenårene med å legge på meg vekt, og det var heller ikke den gang "stuerent" for en unggutt å skulle ønske seg noe så "crazy" som å gå opp i vekt. Heldigvis styrte jeg unna alle snarveier, og lærte meg fort hvordan man skulle trene (og ikke minst spise) for å oppnå økt vekt og muskelmasse [på en sunn og riktig måte]. Dessverre er ikke alle like heldige, og mange blir lurt til å bruke "snarveier" og farlige, ulovlige preparater de på ingen måte har godt av. 

På bakgrunn av dette har det å kunne hjelpe unge gutter, og eventuelt jenter som også måtte ønske det, med å legge på seg sunn og riktig vekt vært en av mine personlige kampsaker årene igjennom, og selv om jeg ønsker å hjelpe så mange som mulig, uansett hva ens "drømmekropp" måtte være, er dette særlig én gruppering i samfunnet jeg mener det er satt alt for lite fokus på å hjelpe. Og dette er også noe vi i media bør bli mye flinkere til - for selv "tynne" kan ha behov for hjelp (selv om nyhetsbildet gjerne gir et bilde av at de ikke har noe å klage over..).

For som en av følerne på Facebook gruppen min s
krev i en kommentar;
- Folk ser nesten stygt på meg når jeg sier jeg sliter med å gå opp i vekt. Du er heldig sier de. Føler det er akkurat det samme i media..


Cornelis i Hollywood 

HVA MENER DU? HAR TYNNE NOE Å KLAGE OVER?
#trening #helse #diskusjon #meninger #treningsbloggen #blogg #blogginnlegg #trene  

La oss være ærlige - dette er janteloven på sitt beste!

"Var for lettkledd på treningssenteret - ble bedt om å kle på seg", lyder overskriften på Side2, mens enkelte trenere sier det har med "hygiene" å gjøre. Personlig mener jeg vi bør være ærlige, og innrømme at dette rett og slett har med janteloven å gjøre..

90% av oss går på treningssenteret for å se og å føle oss bedre (ingen offisiell måling, men baserte på mine egne inntrykk), og at enkelte da skulle ønske å kle seg litt mer lettkledd enn andre bør da ALLE få lov til! Og please; ikke bruk den unnskyldningen om hygiene og svette for vi bør/skal/vil svette alle mann og kvinner, og en treningsøkt uten litt utskilles av væske er heller ingen ordenlig økt, Og nei du legger ikke nødvendigvis igjen noe mindre svette igjen etter deg på sykkelen eller apparatet om du benytter en t-skjorte - ofte heller det stikk motsatte.. Og skulle du legge igjen noen svettedråper, uansett hva du måtte ha på deg av klær, så tørk det enkelt og greit bare opp etter deg! 

Følg meg også gjerne på Facebook!

I fjor sommer var jeg selv på et treningsstudio i Oslo med min amerikanske samboer, Amanda, som ikke er kjent med enkelte av disse lokale "dresskodene" vi har i Norge. Vi går inn på senteret og begynner vår [harde] økt, jeg med en treningskompis, hun alene. Amanda har på seg shorts og en topp som viser litt mage. Så skjer det som |tydeligvis] har blitt vanligere og vanligere i Norge; en av instruktørene kommer bort til henne (mens min samboer er midt i et dips/chins sett..), og ber henne om å "ta på seg mer tøy"... Vel, la oss bare si det slik at min samboer, som er fra Brooklyn, ikke lar seg pille på nesen, og at den "stakkars" instruktøren derfor fikk levert en skyllebøtte og noen [veldig] kjappe amerikanske repliker hun nok ikke hadde forventet seg... Men, som Amanda poengterte, "hvorfor har dere problemer med mitt antrekk når dere selger samme outfit nede i reseptsjonen, og de brukes i markedsføringsbildene deres?"... Ja, godt spørsmål. 

Poenget er nemlig, som i saken med Lene, at dette avhenger av hvem som har det på seg, og hvordan han eller hun måtte se ut i antrekket.. Klart fitnessutøveren får tyn når hun går "lettkledd" rundt nettopp fordi hun er fit, og kan gjøre andre "ubekvemme".. Men la oss nå i hvert fall være ærlige med oss selv, og kalle en spade for en spade. For dette har nemlig ingenting med hygiene å gjøre... 

Cornelis

#trening #helse #iform #trener #treningsbloggen #meninger #blogg #blogginnlegg #treningsstudio #mandag #bilder 

Slik får du rumpa damene vil at du skal ha!

Damene er nok flinkest, mens de nok også liker at vi menn trener den. Uansett hvem du er, og hva du liker å "sjekke ut"; her er løsningen til hvordan også du kan oppnå en "spretten" og trent bakende..

Spør du en av trenerne på ditt lokale treningssenteret om hvordan du lettest kan oppnå en stram og trent rumpe vil nok de fleste av dem nevne; knebøy, markløft, og ikke minst gående utfall som naturlig forslag. Og selv om alle disse er flotte øvelser å benytte seg av vet jeg det likevel for mange fortsatt kan være et ønske om noe som er enda mer tilgjengelig som treningsform, og ikke minst noe man kan gjøre uten behov for noe treningsutstyr eller -studio. Nå kan du selvsagt også trene disse øvelsene hjemme, der knebøy med stang for eksempel fint kan erstattes av frontbøy med manual [dog ikke like tungt og effektivt], eller du ved hjelp av et tungt sett med manualer kan få til mye bra både på mark- og for eksempel utfall. Likevel kan selv dette bli for mye, eller være uinteressant, for mange (da det likevel krever litt treningsutstyr) - så hva er da mitt forslag til deg?

Følg meg også gjerne på Facebook


Trappetrening!
Denne treningsformen er nemlig noe av det beste du kan utføre for å oppnå stramme(re) lår og rumpe, og vil særlig jobbe med Gluteus Maximus, eller den store setemuskelen om du vil.

- Knebøy og mark vil gjøre rumpa min stor! NEI! Å innta for mange kalorier, droppe å trene, og ikke minst sitte [mye] på rumpa vil derimot kunne gjøre rumpa både større og feitere, mens å trene med tunge, gode øvelser og harde nok økter [på glute muskulaturene] vil være din beste sjanse til å oppnå det damene måtte se på som "drømmerumpa"! 

Så ta på deg gode sko, og ta den lengste veien til jobb i dag. Den som inneholder mest lange, bratte trapper!

God mandag fra Hollywood!
Cornelis