hits

juni 2017

- Du bør ikke stirre på damene!


- Du bør ikke stirre på damene, mens de trener.

Les også mer på: Corneliselander.com

Her er Cornelis´ mening om kjøttmarkedet - som enkelte liker å kalle "treningssentre"


Den siste tiden har det florert flere historier i norsk media om at enkelte norske treningssentere nå har innført kjønnssegregering. Dette er noe jeg også har skrevet om her på bloggen, og noe jeg personlig mener både er urovekkende og skremmende. Argumentet for å skille kvinnene fra mennene er visstnok bunnet i at norske menn stirrer for mye. Og hvis dette medfører riktighet er min mening at det da heller er mennene som burde slutte å stirre, framfor at kvinnene skal måtte gå og gjemme seg...

Les også: 10 beste styrkeøvelser for en stram kropp

For de av oss som har trent en stund så er det at helsestudioene blir brukt som et slags sjekkested ikke noe nytt. Likevel er det ikke alle som verken er interessert i å bli sjekket opp, eller som enda mindre er interessert i å snakke med fremmedem mens en løper eller trener så svetta spruter. Denne stirringen eller "sjekkingen" er visstnok blitt så intens og plagsom [selv om jeg personlig har mine tvil om at dette faktisk er tilfelle] at enkelte av landets sentre altså har gått så langt som å innføre egne "jentesoner" der mennene ikke har adgang.

Les også: Kom iform med Cornelis!

Det er nemlig blitt åpnet opp for regelrett kjønnssegregering ved flere av landets helsestudioer, og ikke bare har man gått til det skritt å tilrettelegge egne avdelinger der jenter/kvinner skal føle seg litt mer velkomne (se bilde under), men enkelte helsestudioer faktisk har dratt det så langet som å ekskludere mennene fra fysisk å bruke deler av sentrene i det hele tatt. Ta for eksempel Fitness Xpress i Oslo, som har fått egne avdelinger der ingen menn [forutenom senterets egne PT´er] har adgang.

Les også: Her er hva som skjer om du slutter å trene!

Ikke bare mener jeg dette er trist og leit å se, men jeg mener det også er et tema jeg ikke trodde hørte hjemme i Norge i 2017. Jeg har nemlig i mange år kjempet veldig hardt for å motivere eller inspirere jenter og kvinner til å gjøre det som er noe av det sunneste og beste de kan gjøre; nemlig å pumpe jern og trene styrke. Dessverre mener enkelte altså at mennene stirrer så mye at det føes utrivelig for deres kvinnelige kunder å trene, og åpner dermed opp for et kraftig og stort steg tilbake i tid, og regelrett kjønnssegregering.

Les også: Her er kosttilskuddet jeg bruker og hvorfor

Og hva er egentlig poenget med å straffe de som eventuelt skulle bli utsatt for sjikaner og ubehageligheter, mens man lar de som ikke klarer å oppføre seg få bli? Burde ikke heller disse bli kastet ut?


Følg meg også på Facebook @HollywoodTreneren

At treningssentre ofte fungerer litt som et "kjøttmarked" er ingen nyhet, og jeg tror nok mange faktisk kan møte sin neste partner der. Likevel er det viktig, og selvsagt av ren dannelse av oss menn at man ikke gjør det ubehagelig for kvinnene ved at man står og stirrer. Gå heller ikke opp og sjekk opp damene, mens de sitter og trener på et apparat eller spurter for harde livet på tredemølla. Og vent heller og se om hun eventuelt skulle velge å gi deg oppmerksomhet. For hvis kjemien er der, og hun skulle være interessert, så finner dere sikker også tonen etter hvert. Men til mine felles treningskamerater/menn: vær en gentleman, og stå ikke og stirr på damene mens de trener!

Så hva mener DU?

- Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #trene #iform #gym #morgen #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Gratis treningsprogram for sommeren!


BYGG DIN SOMMERKROPP MED LIFE OG CORNELIS - FÅ TILGANG TIL ET GRATIS TRENINGSPROGRAM HER

Lyst til å bygge en strammere kropp med mer muskelmasse, og mindre fett før fellesferien setter i gang? Få tilgang på et gratis treningsprogram og hjelp fra meg og LIFE kjeden! Alt du trenger å gjøre for å få tilgang er å sende en epost til denne adressen, så sender jeg deg et helt gratis treningsprogram tlbake!

Du vil få tilsendt treningsprogram, hjelp, og veiledning fra meg og LIFE kjeden, og det koster altså ingen verdens ting å være med! Send meg en epost i dag!)


#Nettavisen #trening #fitness #mat #juni #trene #iform #morgen #søndag #morgen #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

10 beste styrkeøvelser for en stram kropp


Sommeren er her snart, og jeg gir deg derfor i samarbeid med LIFE et helt gratis treningsprogram hver uke framover mot sommeren, som du vil få tilgang til ved å sende meg en email til Cornelis@life.no. I dag vil jeg i tillegg beskrive mine topp ti favoritt styrkeøvelser, samt kosttilskuddet du bør benytte for å oppnå sommerkroppen:

Først og fremst har jeg her listet mine seks beste kosttilskuddsfavoritter for en strammere kropp og mer muskelmasse til badesesongen: E-Burn, L-Glutamine, Udo's Choice Creatine, BCAA og Whey Protein

Dette er alle tilskudd jeg selv kommer til å ha med meg i kofferten denne sommeren, og som du denne uken får for en ekstra god pris om du tar turen innom din lokale LIFE butikk!
Videre har jeg her listet mine topp ti favoritter når det gjelder beste styrkeøvelser for maksimalt med muskelmasse, og en strammere kropp:

Ti beste styrkeøvelser:

1. Knebøy
Selve kongen av alle styrke- og baseøvelser, og en øvelse du bare er nødt til å ha med i ditt treningsprogram!

2. Pullups

Desidert beste øvelse for å styrke ryggen og så å si alt av overkropp - ja, dette er faktisk en viktig øvelse å ha med selv for å oppnå en sterk mage!

3. Skrå eller flat benkpress

Skal du kjøre kun én øvelse for brystkasse er dette øvelsen[e] du bør benytte deg av!


4. Skulderpress
Utrolig flott øvelse, som virkelig vil hjelpe deg med å bygge sterke, flotte skuldre.

5. Markløft
Etter knebøy er dette kanskje den viktigste øvelsen du kan kjøre for hele kroppen!

6. Rygghev
Vi nordmenn sitter stadig mer og mer, og da er det å styrke nedre del av rygg og denne øvelsen ekstra viktig. I tillegg vil det å trene denne nok faktisk kunne være med på å gi deg en strammere mage!


7. Bicepscurl med EZ-stang
Den mest essensielle øvelsen å ha med for å bygge store, sterke armer!

8. Dips
En av de beste øvelsene du kan ha med i ditt program for å styrke både skuldre, armer, brystkasse, og mer eller mindre alt av overkropp. Primært en øvelse folk flest kjører med kun egen kroppsvekt, men du kan også utføre den i apparat med støtte under knærne eller også med vektbelte for økt motstand. Utrolig viktig og bra øvelse!

9. Pullover
Mange diskuterer om denne er best for enten framsiden eller baksiden av overkroppen, men uansett er den en av de beste og medst universelle øvelsene du kan benytte deg av. Utrolig lett tilgjengelig øvelse du kan utføre overalt, og som også tar [nesten] overalt!

10. Benhev
Til slutt lister jeg også her min personlige favoritt når det kommer til isolasjonsøvelse på magen. Denne er utrolig effekt og lett å utføre, og vil kunne styrke både core og mage.


Noen øvelser jeg glemte å ta med? Legg gjerne igjen en kommentar under med dine favoritter!

- Cornelis


Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #fitness #mat #juni #trene #iform #gym #øvelser #morgen #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

- Kjønnssegregering har startet på norske treningssentre!


- NEI til jentegym!

Hva ville du sagt om jeg sa at ditt lokale treningsstudio skulle få en egen avdeling der bare sterke, muskuløse menn fikk lov til å trene? Vel, jeg er sikker på at du ikke ville vært helt ok med det, og jeg tror det også hadde blitt litt ramaskrik i pressen - og trolig ville det hele blitt stoppet av myndighetene på grunn av brudd på likestillingslovgivningen. Vel, et par sentre i Oslo har allerede gjort dette, men eneste forskjellen er at det gjelder egne avdelinger for jenter. Altså såkalte "jentegym"...

Les også mer på: Corneliselander.com


Først og fremst må jeg ærlig innrømme at jeg ikke trodde helt på denne historien da jeg først så overskriften her på Nettavisen for noen dager siden. "Jentegym"? Kødder du med meg eller? "Jentegym", altså noe mer antifeministisk og håpløst skal en lete lenge etter, og det neste blir vel at disse treningssentrene begynner å lære jentene/damene hvordan å lage mat også?


Faksimile Nettavisen


Sentrene mener selv at de stort sett bare har fått positive tilbakemeldinger på tilbudet, men det er ikke hva jeg selv har fått inntrykk av etter å ha luftet historien på mine sosiale mediekanaler de siste dagene. Der har folk vært RASENDE, og det [i mine øyne] med god grunn! For jeg trodde liksom at Norge hadde kommet videre. Jeg trodde også at vi tronet helt øverst oppe på topp på verdensbasis hva gjelder likestilling og kvinners/menns rettigheter. Jeg har også fått inntrykk av at stadig flere og flere jenter og kvinner trener hardere, tøffere, og mine personlige erfaringer er at damene i Norge i dag nesten trener hardere enn mange av gutta - noe jeg synes er HERLIG å se! For kvinner burde trene styrke, og dette er noe jeg blant annet selv har kjempet veldig hardt for å promotere overfor mine kvinnelige følgere og lesere de siste 8-10 årene.


Nå har altså imidlertid et par treningssentre i Norge ødelagt mye av dette, og laget sine egne "kvinnehjørner"/avdelinger, der de nær sagt kan stue damene bort. For som innehaver og grunnlegger av Fitness Xpress i Oslo, Hasse Hoftvedt, skal ha svart på spørsmål om de kommer til å opprettet en egen gutteavdeling:

- Vel resten er jo på en måte en gutteavdeling...

WOW, bare WOW. Og jeg stiller gladelig til debatt mot både Hoftvedt og resten av disse som mener at dette liksom er greit. For i mine øyne er dette helt sinnsykt at det er mulig å si/mene i 2017. Og det hele gir meg regelrett frysninger!

SÅ HVA MENER DU? LEGG IGJEN EN KOMMENTAR UNDER!


- CORNELIS

#NeiTilJentegym

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #gym #debatt #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Lyst på en strammere kropp før fellesferien setter i gang?


BYGG DIN SOMMERKROPP MED LIFE OG CORNELIS - FÅ TILGANG TIL ET GRATIS TRENINGSPROGRAM HER

Lyst til å bygge en strammere kropp med mer muskelmasse, og mindre fett før fellesferien setter i gang? Få tilgang på et gratis treningsprogram og hjelp fra meg og LIFE kjeden! Alt du trenger å gjøre for å få tilgang er å sende en epost til denne adressen, så sender jeg deg et helt gratis treningsprogram tlbake!

Du vil få tilsendt treningsprogram, hjelp, og veiledning fra meg og LIFE kjeden, og det koster altså ingen verdens ting å være med! Send meg en epost i dag!)


#Nettavisen #trening #fitness #mat #juni #trene #iform #morgen #søndag #morgen #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Nordlendingene ga meg sjokk!


Er nordlendingene sprekere enn nordmenn flest?


Nylig var jeg ute på en liten norgesturné, og besøkte blant annet byene Tromsø, Bergen, og Oslo. Første stopp på #CornelisNorwayTrip2017 ga meg imidlertid et lite sjokk, og det var hvor god form folk der oppe i nord er i!


Les mer på: Corneliselander.com

Sist uke var jeg ute på en liten norgesturné sammen med Life og Sky Fitness, og jeg var for første gang i mitt liv nord for Trondheim (ja, litt pinlig, I know...). Og der oppe var det mer enn bare midnattssolen og klimaet som sjokkerte, og blant annet ble jeg regelrett sjokkert over hvor bra form mange av dem hadde! Dette var også noe som kom opp under mitt intervju med avisen Nordlys, der jeg blant annet ble sitert på dette:

- Nordmenn blir tyngre. Vi er for lite i bevegelse og spiser mer usunn mat. Det slår meg nesten hver gang jeg reiser hjem til Oslo: Hvor mange overvektige folk jeg ser. Det er en langt større utfordring enn at noen eventuelt bruker en hashtag, sier han.

Les også: Få GRATIS treningsprogram!


- Men det er ikke inntrykket jeg har her fra Tromsø. Jeg har sett veldig mange spreke og trente folk her i Tromsø. Det virker som folk her lever mer aktive liv, sier Elander. 

Photo: Nordlys.no

Og dette var ikke noe jeg bare sa for å smiske med journalisten, men et ærlig inntrykk jeg satt igjen med etter å ha vært der oppe et par dager. Og selv om både bergenserne og øst-/vestfoldingene jeg møtte senere på turen (mer om det i neste innlegg) også var i knallform, var det liksom disse Tromsøværingene som imponerte mest!

Les også: Fire viktigste tilskudd for en sunn sommerkropp!


Personlig tror jeg særlig folk fra min egen hjemby, Oslo, sitter for mye på jobb og skole hverdagen igjennom. Og kanskje har vi nettopp noe å lære av dem i nord! Trolig har det også noe å gjøre med alle kaffebarene Tigerstaden har å by på, eller de utallige kosestundene vi liker å unne oss på "Løkka"... Disse problemene sliter de ikke med der oppe, og kombinasjonen av mye flott natur og ganske mange færre steder å sitte og henge på, er nok mye av grunnen til at de nå begynner å forbigå oss østlendinger. Og jeg tror det ærlig talt er på tide at flere i min hjemby begynner å bevege seg litt mer, og noe jeg nå også velger å ta litt affære rundt. Så følg med her på bloggen den neste uken for et nytt, spennende prosjekt og noe stort som kommer til å skje i Oslo før fellesferien - følg med!

Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #sommerkroppen #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

HER ER KOSTTILSKUDDET JEG BRUKER OG HVORFOR


Sommeren er her snart, og jeg gir deg derfor i samarbeid med LIFE et helt gratis treningsprogram hvis du sender en email til Cornelis@life.no. I tillegg vil jeg i dag beskrive hvilke tilskudd og helsekostprodukter jeg selv benytter meg av, og hvorfor:

Cocosa Extra Virgin Coconut Oil
Først og fremst vil jeg nevne et produkt som er veldig nytt for meg, men som jeg likevel allerede har begynt å merke effekten av. Nylig var jeg nemlig på besøk hos LIFE kjeden i Oslo, og der fikk jeg prøve et helt nytt produkt som deres kostholdsekspert, John Roger Jamth, mente at jeg måtte prøve - for å få i meg mye sunt, bra fett.
Cocosa Extra Virgin Coconut Oil heter produktet, og dette er en kaldpresset kokosolje av ferskt kokoskjøtt som inneholder et bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter. 

Den kan inntas og brukes på mange forskjellige måter, alt fra å bare ha den på brødskiva til å bruke den til steking og baking. Selv foretrekker jeg likevel å ha den i shakeren, sammen med mye annet godt oppi og lage en super miks for muskelstyrke og fettforbrenning.

KREATIN
Kreatin er et av de mest populære kosttilskuddene som finnes, og noe jeg selv har benyttet meg av de siste 10-15årene. Kreatin i kroppen vil øke produksjonen av det energibærende stoffet ATP, og vil kunne bidra til å øke både muskelstyrke og muskelmasse (volum). The International Society of Sports Nutrition (ISSN) har også bekreftet at kreatin er det mest effektive, lovlige kosttilskuddet som finnes for å forbedre ytelsen under intense treningsøkter og muskelbygging.

Her er også et lite utdrag om hva forskning.no mener om kreatin; «Kreatin monohydrat, den vanligste formen for kreatin-tilskudd, kan ha særlig to positive effekter for idrettsutøvere: Det kan gi økt kapasitet i korte, maksimale treningsøkter, som for eksempel ved repeterte serier i styrketrening eller ved korte, gjentatte spurter, og det kan gi større muskler i kombinasjon med styrketrening».

GLUTAMIN
L-glutamin er en frittstående aminosyre funnet naturlig i kroppene våre, mens som også kan tilføres gjennom for eksempel et kosttilskudd. L-glutamin kan ha positive virkninger på restitusjon og den viktige vevsoppbyggingen etter harde belastninger, men kan også være med på å hjelpe enkelte helserelaterte problemer.

Tradisjonelt har personer som trener mye benyttet seg av glutamin for å øke i styrke og [muskel-] størrelse, mens man nå også mener at tilskuddet kan være med på å hjelpe folk med å gå ned i fettprosent. Den er i tillegg nøytral på smak og uten søtningsmiddel, og personlig liker jeg derfor å blande inn ca.5g i vannflaska mi under trening.

Proteinshake
Hvis ikke ditt daglige energibehov blir dekket gjennom korrekt mengde karbohydrater og fett, vil kroppen også kunne benytte seg av protein som energikilde. Har du da ikke et høyt nok inntak til å dekke dette (samt oppbygningen av nytt vev og muskler etter en hard økt) vil dette kunne medføre at musklene dine svekkes. Og trener du mye styrke øker også behovet for tilskudd av protein ytterlige.


Proteininnholdet per 100g. i «typisk norsk mat»:
- Potet 1,7g.
- Grovbrød (avhengig av type) 8,7g.
- Torsk 18,1g.
- Egg 12,4g.


Vi trenger alle nok tilførsel av protein for å bygge eller vedlikeholde muskulatur, og for å oppnå dette kan da en proteinshake eller proteinbar være en enkel og smart måte å oppnå raskere restitusjon, eller som et godt og enkelt tilskudd å benytte seg av hverdagen igjennom.

La oss sammen gi jernet og legge inn en liten ekstra innsats de nærmeste ukene!
Sportslig hilsen fra Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM
https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
#Nettavisen #trening #fitness #mat #sommerkroppen #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Slik får du sixpack og stram mage!


Sommeren er rett rundt hjørnet, og med det vil nok mange reise fra sitt lokale treningssenter, og legge ut på tur med lite treningsutstyr. Så hva gjør du når du er ute og reiser, men fortsatt har lyst til å bygge eller opprettholde en stram kropp og mage? Vel, her er da løsningen!

Last ned GRATIS treningsprogram her!

Cornelis Planke Pushups på Swissball
Som jeg nevnte overfor en Nettavisen journalist første gang jeg viste denne øvelsen; jo lengre tittel - jo bedre tar en øvelse.. Og dette er (uten å skryte for mye), en av de beste mageøvelsene du kan kjøre! For om målet ditt skulle være både å bygge muskulatur i overkropp (skuldre, bryst, og armer), jobbe med utholdenheten, og samtidig også stramme opp core og mage, ja da er DETTE øvelsen for deg!

Les også: Maten du bør spise for økt muskelmasse og styrke!


Slik gjør du: Posjoner deg på bakken (som i en vanlig push-up), men i stede for å ha føttene plantet på bakken plasserer du dem oppe på en Swissball. Dette gjør at du virkelig må jobbe med balansen under øvelsen, da ballen (i motsetning til bakken) ikke står stille? Hold denne posisjonen i ca. 20-30sek., og her er det viktig at du holder magen, hofte og rumpe opp, og ikke lar dem synke ned mot bakken. Utfør så en runde med så mange push-ups du klarer [for avveksling], før du så går tilbake til å holde plankeposisjonen igjen til full utmattelse.

Les også: Få GRATIS treningsprogram!

Riktig utført er dette en av de tøffeste mageøvelsene du kan kjøre, og trener du denne to ganger i uka framover, kan jeg love deg at du vil ha en stram[mere] mage denne sommeren!

#Nettavisen #trening #fitness #mat #trene #iform #morgen #mage #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Her er det viktigste du kan spise for økt muskelmasse og styrke!


For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere at det særlig er én restaurant og måltid jeg verdsetter mer enn andre, og det er dagens [i mine øyne] viktigste måltid på min lokale favorittrestaurant Le Pain Quotidien. Og nei, jeg er IKKE sponset eller på andre måter betalt for å si dette :)

Les mer på: Corneliselander.com

Dagene mine her i LA starter gjerne med en stor frokost på restauranten Le Pain Quotidien. Her er alt fra kaffen, brødet, pålegget, og alt annet jeg inntar økologisk, og det eneste stedet i LA/USA [jeg har funnet] der du kan finne ordentlig sunt, europeisk brød. Personlig pleier jeg å gå for en kurv full med passende tilbehør som yoghurt, egg, skinke, og smør, og ved siden av dette går det gjerne også et par kanner med kaffe :) Skal man yte og bygge maksimalt med muskelmasse trenger man nemlig også energi, og for meg er dette da den beste måtene å gjøre det på!

Last ned GRATIS treningsprogram!


Nå vet jeg mange liker å hoppe glatt over frokosten, og enkelte mener feks av intermittent fasting er metoden å gå for. Personlig har jeg kommet fram til at beste effekt (for meg, og svært mange av mine kunder) nettopp er å innta en veldig stor frokost, for så mer eller mindre å bare innta flytende føde (eventuelt lett fordøyelige ting som en kjapp sportsbar eller kesam/cottage cheese) hverdagen igjennom - og så innta en veldig stor og proteinrik middag på kveldstid. Og helst etter en beinhard treningsøkt. Slik vil man både lettere kunne bygge maksimalt med muskelmasse (fordi man både har tilgang på nok energi for å utføre de tyngste løftene), men også fylle opp glykogenlagrene etter treningen og bygge opp igjen. Husk også at det å trene egentlig betyr det samme som å bryte kroppen ned, for så [forhåpentligvis] å bygge den sterkere og større opp igjen!


I tillegg til at det å innta en stor og god frokost kan være med på å hjelpe deg med lettere å bygge muskelmasse og styrke, viser også flere studier at det i tillegg er UTROLIG sunt! Ifølge en stor undersøkelse fra Colombia University kom man nemlig fram til at det å skippe dagens første måltid kunne være med på å øke sjansen for både hjertesykdom, høyt blodtrykk, diabetes, og overvekt. Og i tillegg mener jeg at det å innta et ordentlig måltid først på dagen også kan ha en "ned-stressende" og smart effekt som jeg mener har minst like mye å si for både kroppsformen og helsetilstanden som bare når og hva du kjører i deg. Så summa summarum er altså at du bør spise litt mat tidlig på morgenkvisten, og gjerne litt økologisk og sunn kost!

SÅ SPISER DU FROKOST?

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

FÅ GRATIS TRENINGSPROGRAM!

/sponset

BYGG SOMMERKROPPEN MED LIFE OG CORNELIS, OG FÅ ET GRATIS TRENINGSPROGRAM!

Vi går med stormskritt fram mot sommeren, og i den anledning har jeg og LIFE kjeden valgt å tilby deg som leser et gratis treningsprogram og treningshjelp! Vi er nå i gang med uke 3 av programmet (men du kan enda laste ned og få tilgang til uke 1 og 2), og i ukas program vil jeg blant annet fortelle deg hvor mye du bør (og ikke bør) trene. I tillegg tar jeg en gjennomgang av hvorfor det å trene er å bryte kroppen ned, samtidig som jeg også lister hvilke tilskudd det kan være smart for deg å benytte deg av for å bygge kroppen opp igjen.

Alt du trenger å gjøre for å få tilgang til programmet er å send epost så sender jeg deg tilbake et helt gratis treningsprogram og hjelp fram mot sommeren! Så ikke la denne muligheten gå fra deg, og benytt deg av dette gratis tilbudet nå!

Du vil få tilsendt treningsprogram, hjelp, og veiledning fra meg og LIFE kjeden, og det koster altså ingen verdens ting! Send meg en epost i dag!)

https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif


#Nettavisen #trening #fitness #mat #juni #trene #iform #morgen #søndag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Her er hva som skjer om du slutter å trene!


Mange tenker at det er viktig å trene seg opp rett før en ferie eller lignende, for så å legge fra seg vektene og slappe av så fort man eventuelt har kommet i [bedre] form. Det kan rett og slett være skadelig, og her er hva som vil skje med kroppen din om du slutter å trene!

Les mer på: Corneliselander.com

Selv bare noen få dager eller uker fra treningssenteret kan gi utslag på kropp og muskulatur, og dette er grunnen til at jeg selv trener hele året igjennom. Uansett hvor i verden jeg måtte befinne meg, og om jeg har tilgang på et treningssenter eller ei, og i dagens innlegg ser vi også nærmere på hva som faktisk kan skje om du slutter å trene. Og ikke minst hvor fort det hele kan gå...

Hjernen din forandrer seg
Alle vet at trening er sunt og bra for helsa og kroppen, men de færreste er klar over at det har effekt på sinnet og humør. En nyere studie skal visstnok ha funnet ut at en kortere pause fra dine vanlige treningsrutiner kan utløse endinger i hjernen, og forskerne fant at testobjektene fikk redusert blodtilførselen til hippocampus - noe som i hjernen er knyttet til hukommelse og følelser. Og dette allerede etter bare 10 dager med hvile!

Les også: Iform med Cornelis

To uker gir markant dårligere utholdenhet
Å hoppe over treninga i så lite som to uker kan faktisk resultere i et kraftig fall i maksimale oksygenopptak [VO2max] med omlag 10%. Og jo mer stillesittende du er, jo verre blir det. Etter en måned kan det falle ytterlige med 15%, eller nesten 20% etter tre måneder. SÅ hvorfor er dette viktig å tenke på? Vel, etter en lengre sommerferie kan du for eksempel plutselig ha problemer med å nå bussen, ta trappene på jobben, eller andre enkle hverdagslige aktiviteter du tidligere var ok med å utføre. Og jo mindre fysisk aktiv du er, jo vanskeligere vil det trolig også bli å komme i gang igjen...Gladmeldingen er dog at selv litt er MYE bedre enn ingenting, og undersøkelser har vist at de som bare legger inn et par kjappe økter i uka også på ferie opplever mye mindre nedgang i styrke og form!

Fire uker uten trening gjør deg svakere
I motsetning til utholdenhet, som stuper relativt raskt, har styrke en tendens til å holde seg bedre. Likevel vil du også i løpet av normal sommerferie [uten noen form for trening] også her merke en dramatisk forskjell. Og de fleste vil merke tydelig svikt i styrken fra mellom to til fire uker med inaktivitet... En studie i Journal of Strength og Conditioning fra 2011 fant imidlertid ut at en gruppe menn som sluttet med styrketrening fortsatt satt igjen med en del av gevinsten fra treningssenteret opptil seks måneder senere.

Åtte uker=du begynner å legge på deg
Du vil altså etter bare noen få uker med inaktivitet begynne å merke effekten, og etter åtte uker kan det plutselig bli vanskelig å få på seg bukser og t-skjorter som tidligere passet lett. De fysiske forandringene i kroppen din kommer nemlig fort, og som Dr.Hameed sier til TIME "Du trenger å gjøre noen form for aktivitet [hver dag]". Og kroppen din vil takke deg for det!

Så budskapet er tydelig; DU BØR TRENE, og da kan du jo feks laste ned mitt nye gratis treningsprogram som du finner her.

Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

SLIK BLIR DU TYNNERE, STERKERE, OG I BEDRE FORM FØR SOMMEREN!

 sponset
Enten du jobber med å oppnå "sommerkroppen", "helårskroppen", eller du rett og slett bare ønsker å komme i litt bedre form før sommeren - her er mine fem beste tips for å få deg i mål!


- Riktig treningsprogram utifra dine mål og ønsker
Når du trener for å nå et spesifikt mål er det også viktig at treningsprogrammet du følger nettopp er satt opp på samme måte. Derfor har også jeg, i samarbeid med LIFE kjeden, satt sammen et gratis treningsprogram og hjelp her på bloggen som viser forskjellige metoder og teknikker for å nå forskjellige mål og sluttresultater.

Treningsprogrammene er gratis å motta, og vil være delt inn i tre forskjellige kategorier;
- et program som er satt opp for deg som ønsker å stramme opp
- et program for deg som ønsker å komme i generelt bedre form
- et program for deg som ønsker å bygge maksimalt med muskelmasse.


Send en email til: cornelis@life.no for å motta programmene!

Det er nemlig forskjell på hvordan en som ønsker å bygge maksimalt med muskelmasse og en som for eksempel ønsker å stramme opp bør trene, og som du vil se av oppsettene har jeg derfor tilrettelagt disse utifra hva som som måtte være ditt ønske og ikke minst behov.

- Riktig mengde mat og næring! 
Fortsatt er det slik at svært mange (feilaktig) tror at man trenger å bare kutte ned på mengden mat og næring for å gå ned i vekt og å stramme opp. Realiteten er imidlertid litt mer nyansert, og de fleste vil faktisk kunne spise mer eller mindre akkurat samme mengde med mat [for å stramme opp] så lenge en bare fokuserer på å blant annet få i seg nok protein og sunt, riktig fett. Personlig er jeg nemlig ingen fan av såkalte "dietter" som bare går ut på at man skal kutte ned på mengden mat, men mener at det heller er bedre å benytte smarte former for tilskudd som vil kunne gjøre det lettere å få i seg de næringsstoffer og byggesteiner vi alle trenger for å bygge en sunn og sterk kropp. Det å bare fortsette å spise akkurat den samme (usunne) maten som tidligere, men kun bare kutte litt ned på mengden, vil i de færreste tilfeller gi deg de resultater du ønsker.


- Smarte former for sunt tilskudd
Dette er hva jeg personlig mener vil være et av de enkleste punktet å følge. Personlig er jeg særlig fan av å bruke vitaminer, kreatin, proteinpulver, og sunne fettsyrer, og noen av de produktene jeg selv liker å benytte meg av før sommeren er blant annet Udo's Choice, Whey Tech proteinpulver, og BCAA.

Under har jeg også listet noen av ukas anbefalinger fra LIFE sin kostholdsekspert John Roger Jamth, som du for øvrig også vil finne i mitt gratis treningsprogram ved å sende en email til denne adressen.


Shift Supermagnesium
-
Magnesium er involvert i over 300 viktige biologiske og fysiologiske reaksjoner i kroppen.
- Bidrar til normal muskelfunksjon, nervefunksjon og hjerterytme
- Kombinerer tre utfyllende magnesiumforbindelser som sammen sikrer et maksimalt, hurtig og problemfritt opptak i kroppen. Det inneholder også naturlige sporstoffer som kroppen trenger, og i tillegg er det tilsatt vitamin B6 for å gi et ytterligere økt celleopptak av magnesium.


Supernature Aloe Vera 40x
- Inneholder  enzymet  SOD (superoksid dismutase). Gir kraftig beskyttelse mot frie radikaler i kroppen, og beskytter cellene våre.
- Inneholder polysakarider (langsomme karbohydrater), de er kjent for sin immunmodulerende effekt.
- Forlenger antioksidantenes levetid i blodet. Bedrer blodets opptak av Vitamin C og E med 30%
- Har en beroligende, smørende, styrkende og beskyttende effekt på kroppens slimhinner

Supernature Greens of Kamut
- Basedannende, inneholder mye mineraler som er viktig for optimal restitusjon
- Inneholder enzymet  SOD (superoksid dismutase). Genialt for anti-aging for sin effekt på å beskytte cellene våre mot oksidativt stress.
- Naturlig rik på klorofyll, noe som har vist seg å øke mengden oksygen som transporteres til cellene våre.

- Ikke tren mer enn...
En av de vanligste feilene mange gjør er at man gjerne går fra 0-100, eller fra å ikke trene i det hele tatt til rett og slett å trene alt for mye. Det er nemlig flere rapporter og studier som viser hvordan overtrening er uhensiktsmessig, og at det å trene for mye ofte kan være like ille som å ikke trene i det hele tatt. Nå høres dette kanskje ut drømmeoppskriften for de fleste, men fakta er selvsagt at det er svært viktig at du trener - men du behøver stort sett ikke å trene mer enn én time av gangen, og de fleste vil også ha best effekt av å trene så lite som 30-45 minutter av gangen!

- Høy nok intensitet, innsats, og tren med en venn!
Til slutt vil jeg da også trekke fram den kanskje enkleste (og billigste) måten å oppnå ?sommerkroppen? på. For selv om du skulle benytte deg av verdens beste treningsprogram vil du ha vanskeligheter med å oppnå optimal effekt om du trener alene og ikke gir 100% under øktene. Det å yte alt, og spesielt det å gjennomføre maksimale løft i for eksempel en del av de mer utfordrende og tunge baseøvelsene, vil være så å si umulig å få til om du ikke har noen til å spotte og hjelpe deg. Gå derfor sammen med en venn, kjæreste, eller for eksempel en kollega om å sammen trene og pushe hverandre til nye høyder og resultater!

La oss sammen gi jernet og legge inn en liten ekstra innsats de nærmeste ukene!


(Husk også å melde deg inn i LIFEClub og å følge LIFE på Facebook)

Sportslig hilsen fra Cornelis og LIFE kjeden!https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Kan jeg få hjelpe deg i form?


Bygg sommerkroppen med kjendistrener Cornelis Elander og LIFE kjeden! 
Photo: Adrian Møller Haugan / Side3/mediehuset Nettavisen

Da er det klart for andre del av min nye serie og treningsprogram "Alt for sommerkroppen"., og alt du trenger å gjøre for å få tilsendt treningsprogram er å sende en email til denne adressen!

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og jeg vil derfor i samarbeid med LIFE kjeden over de neste ukene gi deg litt gratis treningshjelp for at du lettere skal kunne nå dine mål og ønsker. Jeg mener nemlig at det å legge ned en liten ekstra god innsats før fellesferien og sommeren nettopp kan være med på å bygge nye, sunne vaner - og når du oppdager hvor lite som egentlig skal til er jeg ganske sikker på at vi skal klare å få med deg videre også utover høsten og vinteren også. For enten man kaller det sommerkroppen eller helårskroppen, så er poenget at nok fysisk aktivitet, hvile, og riktig mat er viktig - og hva jeg vil guide deg til å gjøre for å oppnå de mål og ønsker. 

Så bli med, og få tilgang til det gratis treningsprogrammet fra oss her. Alt du trenger å gjøre er følgende: 

Send meg en email til denne adressen, så får du tilgang til et gratis treningsprogram og treningshjelp! 

God søndag fra trener`n som akkurat nå er i Oslo :) 
- Cornelis 
https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif