mai 2017

Baywatch film #3 med Cornelis Elander

Annonse: Få med deg den nye BAYWATCH filmen 2.juni!

Radiokanalen NRJ har denne uken bedt meg om å finne de virkelige BAYWATCH karakterene, og i dag skal jeg visst konkurrere mot "Mitch". Se hvem som er sterkest av oss to i dagens episode fra Santa Monica, og husk også å få med deg den nye Baywatch filmen som har PREMIERE 2. JUNI

Baywatch film #2 med Cornelis Elander

Annonse: Få med deg den nye BAYWATCH filmen 2.juni!

God morgen folkens! Jeg har altså blitt hyret inn av radiokanalen NRJ for å finne de virkelige karakterene til årets store sommerfilm, BAYWATCH, og i dag skal jeg visst ut for å finne Mitch...
Husk også å få med deg den nye Baywatch filmen, som har PREMIERE 2. JUNI

Baywatch film #1 med Cornelis Elander

Annonse: Få med deg den nye BAYWATCH filmen, og når jeg i dag skal ut for å finne de VIRKELIGE karakterene fra filmen i Santa Monica, California [aka Baywatch]

God morgen folkens! Som enkelte av dere kanskje har fått med dere er jeg altså blitt hyret inn av radiokanalen NRJ for å finne de virkelige karakterene til årets store sommerfilm, BAYWATCH. Altså, jeg skal ut for å finne de ekte versjonene av filmkarakterene, og i dag starter vi like så godt med babsa ;) Husk å få med deg den nye Baywatch filmen - som har PREMIERE 2. JUNI

Bygg en sunnere kropp til sommeren!

/Inneholder lenker

Som en del av dere allerede kanskje har fått med dere har jeg altså startet et samarbeid med YouFit Norge, der jeg er deres internasjonale representant i USA. I dag tenkte jeg derfor at det var smart å beskrive tjenesten litt ytterlige, og hvorfor jeg nettopp har vagt å jobbe med dem:

YouFit er nemlig en spennende leverandør av smarte treningsprogram og kostholdsplaner, der du vil få alt levert direkte via email. Det har for meg alltid vært viktig å kunne stå 100% inne for alle jeg jobber sammen med, og Youfit gjør nettopp dette ved å levere smarte, detaljerte, og effektive måter for folk flest å lettere kunne nå sine individuelle mål og ønsker. Og dette spesielt uten at det nødvendigvis skal koste skjorta, eller være for vanskelig å følge.

Under har jeg også valgt å trekke fram noen av mine favorittpunkt ved tjenesten, og benytter du deg også av kode Cornelis2017 når du bestiller får du også denne tjenesten for en enda bedre pris!

- Kostholdsplan
Her vil du finne detaljerte, individuelle tilpassete oppsett for deg og dine mål.


- Tips for hvordan leve smartere og bedre hverdagen igjennom
Her vil YouFit komme med enkle, smarte grep som vil gjøre det lettere for deg å oppnå dine mål og ønsker, som feks disse tipsene om søvn:


- Enkel oversikt over hvordan du bør spise fra dag til dag, og hverdagen igjennom


Og ikke minst:

- Full treningsøvelses guide
Her vil du da finne full oversikt av øvelser med kommentarer og beskrivelser av hvordan de fungerer både gjennom beskrivende tekst og bilder.


Så dette er noen av høydepunktene jeg mener du vil finne ved å benytte deg av denne tjenesten, og hvorfor jeg mener YouFit er så smart for folk flest. Dette er også like bra å benytte enten du er erfaren eller nybegynner, du ønsker å trene hjemme eller på senter. Og best av alt er at det kommer rett i inboxen din på mobilen - så du kan ha med deg oppsettet og programmet hvor enn du til enhver tid måtte være.

Her er også hvordan YouFit Norge selv beskriver deres produkt:
«Youfit skal levere en helsepakke på nett med høy kvalitet, lav pris og hurtig leveranse.»

I 2014 oppdaget Youfit et behov for en kommersiell aktør innen salg av helsepakker på nett med lett tilgjengelighet, rimelig pris og høy kvalitet. Dette ønsket vi å gjøre noe med. Vi satt sammen et utvalg med gode medarbeidere. Faglig tyngde var en av nøklene for å kunne levere det produktet vi så for oss. Vi dannet et team med ernæringseksperter og personlig trenere, og slik ble Youfit opprettet.

Youfit leverer i dag et sammensatt produkt med essensielle retningslinjer for å bedre kundens helse. Vi har valgt å kalle dette produktet en helsepakke, som først og fremst handler om kosthold og trening. En av grunnfilosofiene til Youfit er å gjøre det enkelt for kunden. Kunden skal lett kunne navigere seg gjennom kjøpsprosessen med å oppgi informasjon om seg selv og ønsket fremgang. Youfit behandler disse dataene videre. Vår prisdyktighet, leveranse og kvalitet gjør at vi når ut til alle.

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #hjemmetrening #treningsprogram #mai #juni #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Noe spennende skjer her på bloggen på onsdag...

God morgen folkens! Jeg er altså blitt kontaktet av NRJ angående sommerens nye storfilm, Baywatch, og jeg kan avsløre at det på onsdag skjer det noe veldig, veldig kult og spennende her på bloggen... Imens kan du imidlertid kose deg med denne ;)
 

Cornelis

#Nettavisen #trening #fitness #trene #iform #Norge #Hollywood #Baywatch #film #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Fikk beskjed om at hun var for feit...


Lot du deg provosere nå? Flott, la meg da forklare fortsette:

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg skriver nemlig ofte her på bloggen om det såkalte "kroppspresset" så mange snakker om i norsk media, og hvordan vi faktisk trenger mer fokus på et sunnere koshold og mer trening. I tillegg er jeg veldig kritisk til at så mange roper "ulv, ulv" i Norge - nettopp fordi det faktisk finnes ORDENTLIG kroppspress saker der ute vi bør ta tak i!

Som du kunne lese om her på Nettavisen tidligere i dag påstår nemlig den danske toppmodellen, Ulrikke Høyer, at hun fikk sparken få dager før et moteshow for motegiganten Louis Vuitton. Og hvis dette medfører korrekthet er det så absolutt kritikkverdig og alvorlig! Ikke bare fordi hun [som du kan se av bildene over] selvsagt er ekstremt tynn, men også fordi dette sender signaler til andre unge jenter der ute om hva som er "riktig" og "gal" kroppsform og størrelse. I tillegg skal hun ha blitt oppfordret til å la være å spise, og kun drikke vann de siste 24 timene før showet - noe som i verste fall kan være livsfarlig!

Poenget mitt her er nemlig at ja, det finnes ordentlig kroppspress og ting vi trenger å ta tak i. Unge jenter [og gutter] utsettes for en farlig vrangforestilling og idealer om "perfekte kropper" som ikke er bra, og det ER ting vi ting vi faktisk trenger å gjøre noe med. Men å rette kritikk mot sunne kostholds- og treningsråd, og å prøve å demotivere unge fra å trene er imidlertid IKKE veien å gå!

Nå skal det til slutt understrekes at alle påstandene og uttalelsene i denne saken kun kommer fra modellen selv, og at vi dermed ikke kan vite 100% om alt stemmer. At motehuset imidlertid velger å ikke kommentere saken eller ta til motmæle i media, vitner imidlertid om at anklagene trolig er begrunnet...

HVA TROR DU?

Cornelis

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Så mye ødelegger alkoholen for helsa og kroppen

Young smiling bartender with beer on the bar
Det er fredag, det er snart fri, og det er for mange trolig klart for en tur på byen. Med dette blir det også gjerne en del drikking, men hvor ødeleggende er det egentlig for treningen og kroppsformen?


Les mer på: Corneliselander.com


Hvor skadelig alkohol kan være for den enkelte kommer gjerne mer an på mengden som drikkes enn substansen i seg selv. Så hvor mye er farlig, og kan du drikke det uten at det går ut over treningen? Dette er et spørsmål som jeg stadig vekk mottar, og som jeg i dag skal prøve å besvare.

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Alkohol er skadelig!
For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere at jeg mener et [overdrevent] inntak av alkohol er uheldig og skadelig. Jeg var den første treneren i norsk media som gikk knallhardt ut mot dette, og skrev allerede for over ti år siden her på Nettavisen at "alkohol er som gift for kroppen", og noe jeg fortsatt den dag i dag mener - uansett hva nye trender og metoder måtte mene. Daglig får jeg også spørsmål om hvor skadelig det eventuelt er for treningen, og om det egentlig er noen "vits i å trene hvis en fortsatt drikker?". Det enkle svaret er JA! Du vil fortsatt ha stort utbytte av å trene selv om du skulle drikke, men når det kommer til hvor mye som eventuelt er uheldig og farlig så er ikke svaret like enkelt som du kanskje først skulle tro.


For selv om jeg personlig styrer unna og mener det er lite gunstig å drikke alkohol, lar jeg fortsatt mine klienter "få lov til" å drikke ett glass (eventuelt to) om de skulle ønske det. Imidlertid råder jeg dem til ikke å drikke rett etter trening, da studier har vist at man sannsynligvis mister treningseffekt dersom man drikker rett etter en treningsøkt. Det har også vært uttalt at de som trener mye lettere kan merke den negative effekten av alkoholen, men det er kanskje et dårlig argument for å trene [?]...

Les også: Fem tips som vil gi deg sixpack

Skal du imidlertid oppnå de beste treningsresultatene så bør du helst styre unna alt av som heter alkohol... Det er også viktig å understreke at det for personer som nå for eksempel før sommeren ønsker å stramme opp eller oppnå en vektnedgang, så vil det å kalkulere inn mengden alkohol en inntar i helgene inn i det totale kalori- regnskapet være svært viktig for å oppnå en ønsker og mål om en strammere kropp. En litt ekstra vått kveld på byen kan nemlig fort bli en hel dagsrasjon av hva Kari og Ola Nordmann har gått av å få i seg av kalorier, og selv om en skal få lov til å kose seg kan det å planlegge og eventuelt ta høyde for festligheter med jobb og venner være smart for de av oss som ønsker en størrelsesreduksjon, eller å komme i litt bedre form før sommeren.

Men tilbake til åpningsspørsmålet; hvor skadelig er egentlig alkoholen for kroppsformen og treningen? Vel, de fleste kan nok unne seg noen glass uten at det skal behøve å gi noe nevneverdig effekt, og så lenge du bare følger opp med nok riktig næring og væske så behøver ikke fredagsturen din å by på noe problem.

God helg folkens! 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Kom iform til sommeren!

Inneholder annonselenker

YouFit.no er den nye leverandøren av trenings- og helsepakker på nett, der du vil få kunne få tilpassede planer for å nå dine mål og ønsker. Youfit mener at det å trene og å komme i bedre form skal være enkelt og gøy, og at du ved hjelp av detaljerte kostholds- og treningsprogram lettere skal kunne nå dine mål!

Gjennom å benytte Youfit vil du få levert detaljert kostholdsplan, trenings- program, handleliste, næringstabell, motivasjonsfaktorer, og alt annet du skal trenge for å nå dine mål og ønsker - enten dette skulle være å gå opp eller ned i vekt, vedlikeholde vekten, eller du for eksempel også ønsker å trene hjemme.


Sjekk dem ut i dag, og benytt rabattkode CORNELIS2017 for å bestille, så får du en enda bedre pris på den nye, smarte helsepakken på nett!
YouFit.no din nye helsepakke på nett!

Det beste treningsprogrammet å følge!


For meg...

Hei folkens! I dag skal jeg skrive litt om hvordan jeg selv liker å trene, og hva som er det beste og mest effektive treningsprogrammet [for meg].

Les mer på: Corneliselander.com


Jeg får nemlig ofte spørsmål om hvordan jeg selv liker å trene, og selv om mitt program ikke nødvendigvis behøver å være det mest ideelle for deg er altså dette hvordan jeg selv liker å trene for best resultat og hypertrophy. La meg også høre i kommentarfeltet under hva du eventuelt sliter med å bygge, eller gjerne også litt om hvordan ditt treningsprogram ser ut!

Først og fremst er det viktig å understreke at jeg aldri trener helt lik, og med dette mener jeg at hver treningsøkt har sine små variasjoner som feks rekkefølgen på øvelsene, intensiteten, eller hvor korte eller eventuelt lange pauser jeg tar. Stort sett liker jeg ikke å trene etter et "slavisk program", og selv om jeg vet at veldig mange liker å skrive "treningsdagbok" er ikke dette noe som noen gang har fungert for meg. Fra jeg begynte å trene til i dag har jeg nemlig i alle år tatt ting veldig på sparket, og hva jeg bare eventuelt måtte føle for å trene der og da. Likevel vet jeg hva jeg MÅ innom hver uke, og under vil du derfor få et lite innblikk i hvordan jeg selv liker å trene:

Les også: Bygg drømmekroppen med Cornelis Elander

Cornelis´ treningsprogram:

Dag 1: Bryst og biceps
- Benkpress med stang eller manualer (5-6 sett med mellom 4-6 repetisjoner på hver)
- Skråbenk med manualer eller stang (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner på hver)
[av og til etterfulgt av 2 kjappe sett med flyes, og 6-8 repetisjoner på hver]
- Bicepscurl med EZ-stang (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner på hver)
- Bicepscurl med manualer eller vektstang (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hver)
- Flyes i kabelapparat eller pullover med én manual (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hver)

Avslutter så med:
- Dips i friapparat, og vektbelte (3 sett med så mange repetisjoner jeg klarer på hver)

Les også: 9 beste mageøvelser å utføre hjemme

Dag 2: Bein og skuldre 
Varmer eventuelt opp med 2-3 høyreps sett med leg extensions, eller direkte på:
- Knebøy med stang (5-6 sett med mellom 4-8 repetisjoner på hver)
- Markløft med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hver)
- Skulderpress med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Sidehev med manualer (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner)
- Leg curls (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner på hver)
- Stående og/eller stittende tåhev (3 sett med mellom 15-20 repetisjoner på hver)

Les også: Slik bygger du en sterk brystkasse!

Dag 3: Fri


Dag 4: Rygg og triceps
- Pullups med vektbelte (3-4 sett med så mange repetisjoner jeg klarer på hver)
- Stående roing eller enarms roing med manual (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner på hver)
- Franskpress med EZ-stang (4 sett med mellom 5-8 repetisjoner på hver)
- Triceps pushdown i kabelapparat eller tricepspress med manual over hodet (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner på hver)
- Dips, eventuelt med vektbelte (3 sett med så mange repetisjoner jeg klarer på hver)

Avslutter så med:
- Rygghev med vekt (3-4 sett med så mange repetisjoner jeg klarer på hver)


Dag 5: Skuldre og eventuelt mage
- Skulderpress (5 sett med mellom 4-8 repetisjoner
på hver)
- Shrugs (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner
på hver)
- Sidehev med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner
på hver)
- Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner
på hver)
- Crunches (1 sett med så mange repetisjoner jeg klarer)
- Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner
på hver)
- Supersett på front-, side-, og foroverbøyd sidehev med lavere vekt og flere repetisjoner.

Avslutter eventuelt økten med
benhev eller Cornelis Planke Pushups

Dag 6: Rygg og bein [del 2]:
- Legpress eller knebøy med stang (5-6 sett med mellom 5-8 repetisjoner)
- Markløft med stang (5 sett med mellom 6-8 repetisjoner)
- Leg extentions (4 sett med mellom 15-20 repetisjoner)
- Leg curls (4 sett med mellom 15-20 repetisjoner)

Avslutter eventuelt med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller feks trappetrening.


Dag 7: Fri

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #treningsprogram #iform #bilder #Side3 #trene #helg #fredag #morgen #helg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hvorfor du bør bruke proteinpulver


Er man helt nødt til å benytte seg av et proteinpulver for å oppleve effekt av all tiden vi bruker på treningssenteret? Nei. Er det likevel smart og lurt for å sørge for at man får i seg alle de viktigste byggeklossene vi trenger for å bygge en sunn og sterk kropp? JA!

Les mer på: Corneliselander.com

Hva er proteinpulver egentlig?
Personlig synes jeg det alltid er litt morsomt å høre argumentene fra motstanderne av kosttilskudd uttale at «proteinpulver er unaturlig», og at man visstnok får i seg mer enn nok protein kun gjennom «vanlig mat og drikke». For det første er proteinpulver bare utvunnet protein fra kilder som soya, egg eller melk (der den siste er den mest vanlige), og et proteinpulver er derfor i prinsippet akkurat det samme som «vanlig mat»! Eneste forskjellen er at det er lettere å få i seg [i en kanskje ellers stressende hverdag], og at man ikke minst får i seg mer protein - noe som for de av oss som trener mye er helt essensielt! I tillegg er det faktisk ganske vanskelig å finne mat med nok protein og sunne næringsstoffer i mange av dagens mattilbud, som vi finner på norske kaféer, restauranter, for ikke å snakke om bensinsstajoner og kiosker. Så en kan faktisk begynne å snakke om at man "trenger" å benytte seg av dette i dagens bilde, og her er da en liten forklaring og gjennomgang av de forskjellige versjonene du vil finne, og hvilket du eventuelt bør benytte:

Whey protein
Whey protein (eller myse som det heter på godt norsk) er det mest essensielle supplementet du kan bruke når du trener mye, og en naturlig følgesvenn for de som trener hardt. Likevel er det ikke alle som kan, eller ønsker å, benytte seg av dette alternativet på grunn av flere ting. Er du for eksempel vegetarianer, eller har melke- eller egg allergi, kan du da heller benytte deg av et soya-protein.
Whey protein scoupe. Sports nutrition.
Biologisk verdi
Den biologisk verdien er et mål på hvor effektivt kroppen kan benytte en proteinkilde, og baserer seg på aminosyreprofilen til de forskjellige kildene.

Biologisk verdi i enkelte proteinkilder:
- Myseprotein isolat 159
- Myseprotein 104
- Egg 100
- Eggehvite 88
- Melk 88
- Sojabønner 85
- Kylling,biff, fisk 80-90
- Kasein 71

Les også: Sixpack på én uke!

Kaseinprotein
Kaseinprotein løser seg dårlig opp i væske, og tar derfor lengre tid å bryte ned sammenlignet med for eksempel myseprotein. Dette er derfor et perfekt proteintilksudd å ta rett før leggetid, slik at kroppen har tilgang på nok protein og lettere kan bygge opp/reparere natten igjennom. Håper dette oppklarte noe, og skulle du lurepå noe mer er det bare å kontakte meg direkte her.

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Til deg som er opptatt av rumpe...


Mine beste rumpetips

Jeg har ved tidligere "spørreundersøkelser" fått inntrykk av at en "stram rumpe" er noe som står høyt opp på ønskelisten hos mange, og særlig når det blir varmere i været er dette noe som mange ser ut til å etterspørre. Så hvis du er en av dem, gir jeg deg her mine beste rumpetips:

Les mer på: Corneliselander.com

Gir knebøy stor rumpe?
Først og fremst vil jeg få presisere at en av de beste øvelsene du generelt kan trene med uansett kroppsmål og ønske, er å benytte deg av baseøvelsen knebøy. Ikke bare vil dette stramme opp rumpa og beina, men den vil også være en av de beste måtene å stramme opp magen på også! Så dette er noe du absolutt bør ha med i treningsprogrammet ditt, og nei den vil ikke gjøre at du automatisk får stor rumpe... 

Les også: Fem tips som vil gi deg sixpack

Trappetrening
Jeg har tidligere skrevet og uttalt meg om trappetrening, og hvordan jeg mener dette er en av de beste, tøffeste, og mest tilgjengelige treningsformene som finnes. Mange skylder på at man ikke har tid eller mulighet til å trene, men når en av de mest effektive måtene å forbrenne bort fett, øke kondisjonen, eller å bygge opp muskulatur i underkropp ligger i ethvert trappetrinn du måtte finne så er det faktisk ikke så lett å skylde på nettopp tid og tilgjengelighet lenger... Ja, faktisk liker jeg å liste dette, med forskjellige former for HIIT metoder, og på lik linje med min egen favoritt; geriljakardio.

Finn deg en trapp, og løp eller gå i vei! En av de aller beste treningsformene som finnes!

Av andre tøffe, gode styrkeøvelser vil jeg nevne markløft [med enten stang eller manualer], ettbens rumensk markløft, og for eksempel statiske knebøy. Sistnevnte er en ypperlig måte å få inn effektive sett og repetisjoner med knebøy selv om du ikke skulle ha tilgang på en masse vekter og treningsutstyr, og uten at du behøver å forlate heimen...

Les også: Sixpack på én uke!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- De lurte deg til å følge "pappakroppen". Hva skjedde?


For et par år siden var "pappakroppen" det eneste alle kunne snakke om, og noe de aller fleste mente du burde følge. Men hva skjedde egentlig med trenden som var på alles lepper forsommeren 2015? Lurte ekspertene og media deg bevist til bare å gi faen i egen kropp og helse?

Les mer på: Corneliselander.com

For et par år siden var det sinnsykt "inn" å gi totalt blanke i egen kropp og helse, og bare følge den siste trenden "pappakroppen". Jeg hørte det fra alle kanter, og selv om du fortsatt [selvsagt] kan ha en godt trent kropp samtidig som du har barn, mente media og mange eksperter at den nye trenden var eneste å følge. Selv gikk jeg imidlertid hardt ut, og kritiserte "trenden" som både livsfarlig og uheldig, og jeg fikk blant annet støtte av fedmeekspert, Jøran Hjelmesæth, ved Sykehuset i Vestfold og Universitetet i Oslo. Han mente at "Hvis pappakroppen fører til at kosemagen vokser, bør man være klar over det skadelige bukfettet som samler seg. Hvis midjemålet blir over 102 er det en betydelig økt risiko for diabetes og hjerte- og karsykdommer. Selv med et midjemål mellom 94 og 102 skal man være forsiktig", som han til VG den gang.

- Jeg mener at at pappakropp-trenden er livsfarlig. Faksimile VG

Pappakroppen er livsfarlig!
Selv gikk jeg ut og sa at "selv om det å ha noen kilo for mye ikke behøver å bety at du er i dårlig form, så burde ikke eksperter og media gå ut for å promotere det å ikke trene og spise usunt". Og selv om noe skulle være en trend [jamfør bare "smør"-dietten, lavkarbo, sove-seg-iform, osv] betyr det ikke alltid det samme som at du også bør følge det... For et par år siden var nemlig "pappakroppen" et het tema, og noe som "alle" mente det var riktig å følge. Mange kastet seg kanskje på, og kom i bare enda dårligere form, mens det nå er ganske stille rundt temaet...

Så hva skjedde egentlig? Lurte man folk [bevist] til å komme i enda dårligere form, og rett og slett bare gi faen i kropp og helse, eller var det noen som ærlig og redelig mente at dette var "smart" å følge? Selv tror jeg førstnevnte, og grunnen til at du bør ta alle nye trender og "nyheter" med en klype salt. Også i år vil det dukke opp nye metoder og trender som alle vil følge, og bare nylig gikk jeg for eksempel knallhardt ut mot den nye ideen om "øl og yoga"... For som alltid; høres noe for godt ut til å være sant, så er det også gjerne det. Og fortsatt vil det å trene harde, tunge styrkeøkter fulgt opp av et magert og proteinrikt kosthold være veien for de fleste å gå...

Ikke la deg lure til å tro noe annet!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #alkohol #pappakroppen #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

5 feil som gjør at du ikke kommer i form


Det er ofte de mange små feilene som til sammen gjør at det blir vanskelig å komme i form, og i dag tenkte jeg det derfor kunne være greit å liste noen av de meste vanlige feilene så mange gjør. Sjekk at du ikke gjør noen av disse!

Les også mer på: Corneliselander.com

Feil nr.1: Du trener for mye, og så for lite...
Ok, så å trene for mye er sikkert ikke noe mange føler du sliter med, men for den jevne mann eller kvinne i gata er faktisk dette et stort problem. Når du ønsker å komme iform er nemlig det å starte opp for hardt en vanlig feil, og har du trent lite fra før vil nettopp det å begynne for brått og hardt være en av de verste tingene du kan gjøre. I tillegg har mange en tendens til å overtrene, eller trene for lenge av gangen, og som jeg alltid sier vil den beste oppskriften til en sunn og sterk kropp være å trene hardt, kort, hyppig, og ikke minst riktig. Og å da trene timer av gangen ødelegger stort sett for alt dette...

Feil nr.2: Du er ikke 100% fokusert!
Å se på TV, lese magasiner, eller å sjekke telefonen din, mens du trener, er også en svært vanlig [og uheldig] feil mange gjør. Ja, det føles muligens «bedre» å glemme hva en driver med og smerten en føler, men det vil også ta bort fokuset fra treningen. Og følger du med på favorittserien din på tv, eller du leser en spennende magasinartikkel, mens du for eksempel sykler eller pumper, vil du heller ikke yte 100%! Og hadde det vært opp til meg hadde ALLE tv´er på ethvert helsestudio blitt revet ut...

Feil nr.3: Du trener for mye kardio, og for lite styrke
Selvsagt litt avhengig av mål og ønske, men stort sett bør vi ikke trene kardiovaskulær trening mer enn 30 minutter av gangen. Mer enn dette og de fleste risikerer nedbrytning av muskulatur og slitasje på kroppen. I tillegg er vi lært opp til å tro at kardio er viktigere enn styrketrening, særlig om målet er å gå ned i vekt - noe som så absolutt ikke stemmer! Personlig anbefaler jeg derfor alltid mine klienter å trene harde, korte økter med styrke sammen med for eksempel geriljakardio, slik at trening vil styrke kroppen din uten at det brenner bort verdifull muskelmasse på grunn av overdreven kardiovaskulær trening.

Fordi intervalltrening, og særlig geriljakardio er så mye hardere enn langvarige økter på for eksempel 30minutter og mer (slik du kanskje er vant med) behøver du ikke å bekymre deg for at du «ikke får brent bort nok». Sjansen er faktisk stor for at du vil brenne bort mer - selv om økta i seg selv er mye kortere!

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Feil nr.4: Du trener det samme år ut og år inn
Se for deg at du har trent med samme rutine i åresvis uten å verken se eller merke noen forskjell, og at kroppen din nøyaktig vet hva den kan forvente seg når du går inn på treningssenteret. Med et slikt opplegg vil kroppen din ikke utvikle seg videre, eller bli verken større eller sterkere, og ved å legge på samme vekt på apparatet uke inn og uke ut vet også muskulaturen din nøyaktig hva den kan forvente seg og trenger å klare. Resultatet blir også at du bare forblir den samme. Legg isteden inn nye rutiner og øvelser, bytt på rekkefølge, eller prøv for eksempel ut en helt ny treningsform. Kanskje Pilates ikke er din favoritt, men har du ikke trent det tidligere kan jeg love deg at du vil kjenne det! I tillegg er dette grunnen til at jeg anbefaler alle å ha med en treningspartner på gymmet for å få noen til å pushe og hjelpe deg til nye høyder og rekorder, og trener du alltid det samme vil kroppen din stagnere og også kun bare klare det samme...

Feil nr.5: Du spiser feil..
Mange liker å si at kosthold teller mer enn treninga, mens andre sier det stikk motsatte. Nå skal jeg ikke her spekulere i hvor mange prosent det ene eller andre måtte telle for sluttresultatet, men én ting er sikkert: et riktig kosthold teller mye skal du komme iform! Ja da, du kan komme i grei form av å trene ekstremt hardt, men fortsatt spise dårlig, men skal du imidlertid komme i virkelig toppform MÅ du også supplementere med nok riktig fett og protein, legge alkoholen mer eller mindre på hylla, og styre unna sukker, og ellers følge en korrekt plan for dine mål og ønsker. Vi er alle bygd forskjellig, og enkelte stiller naturlig med en annen fysikk, gener, eller forbrenning enn andre, men uansett hvem du er vil du oppnå et bedre resultat av både å trene og spise riktig!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #alkohol #drikke #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Slutt med dette tøyset!


Nå må dette tøyset snart slutte! Jo da, klart det er lett å få folk til å juble av å fortelle dem at de bare kan drikke, sove, og slappe av [for å komme i bedre iform], MEN dette er imidlertid IKKE sannheten! 

Les mer på: Corneliselander.com


"Ny treningstrend tilbyr en time søvn", kunne jeg lese om her på Nettavisen for noen dager siden. Og med dette jublet nok de aller fleste som til vanlig kanskje ikke liker å trene. Men som med alt annet; høres noe for godt ut til å være sant, så er det også gjerne det...

Jo da, søvn er viktig, men må virkelig "voksne" mennesker gå til et "treningssenter" for å lære seg å sove eller å slappe av? Come on! Og når folk blir lurt til å tro at det er smart å drikke [alkohol] og samtidig trene, så mener jeg dette tullet [som tydelig bare er lagt opp til å tekke folks ønsker, mens man ikke forteller dem sannheten] må ta SLUTT!

Ny treningsmetode kombinerer yoga og øl

Her om dagen kunne jeg nemlig også lese om en annen ny trend som kombinerer yoga og øl. Men som jeg også kommenterte her på bloggen er dette verken effektivt eller nødvendigvis trygt... 

Alkohol er skadelig!

For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere mitt syn på [overdrevent] inntak av alkohol. Jeg var den første i norsk media som gikk hardt ut om dette, og uttalte blant annet for mange år siden at "alkohol er gift for kroppen".
Alkohol er nemlig aldri bra for kroppen, og selv om enkelte former er bedre enn andre, er dette uansett noe du ikke bør innta under trening. Det er nemlig noe som IKKE er smart å kombinere, blant annet fordi det vil være med på å øke væskeutskillelsen i kroppen.

Væsketap under trening
Væsketap, eller dehydrering (eventuelt også underhydrering) vil ved normale forhold ligge på ca. 0,5 - 1 liter per time. For å prestere er det derfor viktig å fylle på med nok vann, både under og etter trening. Og ifølge blant annet American College of Sports Medicine bør du fylle på med en mengde tilsvarende ca. 150% av ditt reelle væsketap for å prestere best mulig! Dette kan være en utfordring for mange, og om du trener ekstra hardt kan dette øke ytterlige.

Den generelle regelen (blant annet ifølge Olympiatoppen) er at væsketapet ikke bør overstige 3-4% (maks) av kroppsvekten din. Her er en formel som skal gjøre det litt lettere for deg å kontrollere om du får i deg nok:


% dehydrering = (vekt før trening - vekt etter trening) x 100 / vekt før trening


Så til media og eksperter som mener at det er smart å innta alkohol under trening, og at du bare kan sove deg i form; slutt å lyve, slutt med dette tøyset, og fortell heller folk [den harde] sannhet! Det er heller ikke så mye som faktisk skal til for å oppnå dine mål, men du altså legge ned en liten innsats og svette/slite litt. Og nei, du vil ikke nå dine ønsker av bare å sove, slappe av, og drikke deg iform...

Hilsen fra trener'n i Hollywood

Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #meninger #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Tar du utfordringen?


Helsemyndighetene ønsker at vi nordmenn skal trene og mosjonere mer, og jeg har derfor i samarbeid med YouFit Norge kommet opp med min egen utfordring til deg:


Les mer på: Corneliselander.com

Utfordring
Så her er utfordringen: tren HVER dag fra og med i dag av og fram til 17.mai! Dokumenter det hele ved å laste opp et bilde eller video av deg selv (i treningstøy) med #CornelisXYoufit på Instagram, og post det også gjerne til min Twitter, Instagram eller Facebook page slik at jeg får fulgt deg.

Dette er altså ikke snakk om en engangsgreie, men at vi skal trene HVER dag fra og med i dag og frem til 17.mai., og noe jeg vet at alle kan. Samtidig er dette en ypperlig måte å starte jobben med å bygge bedre helse, kroppsform, og for mange det som er enda viktigere "sommerkroppen". Så last opp ditt bilde og bli med
på utfordringen i dag!

ER DU MED?

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Dette kan være livsfarlig!


I går leste jeg en artikkel på Side3 om en ny, trendy treningsmetode som kombinerer yoga og øl. Men uansett hvor fristende og herlig dette måtte høres ut er det verken effektivt eller nødvendigvis trygt... 

Les mer på: Corneliselander.com

Alkohol er skadelig

For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere mitt syn på [overdrevent] inntak av alkohol. Jeg var den første i norsk media som gikk hardt ut mot dette, og uttalte blant annet for mange år siden at "alkohol er gift for kroppen". Og det er det fortsatt, uansett hva nye metoder og trender måtte si. I tillegg er det IKKE smart å kombinere alkohol i kombinasjon med trening, blant annet fordi dette er med på å øke væskeutskillelsen i kroppen.
Young smiling bartender with beer on the bar
Ikke bare vil kroppen da skrike etter økt inntak av sunn drikke [fordi du trener], men du fyller da bare ytterlige på med det som er med å drenere kroppen din for viktig væske.... Dette kan med andre ord være direkte farlig, og noe jeg IKKE vil anbefale noen å prøve eller utføre. Samtidig er det ingen smart eller effektiv måte å prøve å komme i bedre form på, og du vil bare kaste bort dyrebar tid på en "treningsform" som ikke vil gi deg noe som helst tilbake.

Mitt råd er derimot at du heller trener ordentlig når du først skal trene, og så heller kommer deg hjem igjen så fort som mulig og koser deg med den formen for "belønning" og kos deg du selv måtte foretrekke - uansett om dette skulle være en proteinshake, øl, eller et glass med vin. Å kombinere alkohol med trening er imidlertid IKKE hva jeg vil råde deg til å gjøre... [og jeg kan se for meg hvor sjokkert du nå måtte være ;) ].

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #alkohol #drikke #fest #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Melding til store gutter med [uekte] muskler


Hei folkens, og god 1.mai til dere alle! I dag kommer det bare en liten yttring og mening her på bloggen, og noe jeg bare føler for å få ut:

Les mer på: Corneliselander.com

Bodybuildere store som hus som ikke klarer å løfte en enkel manual uten å kaste dem opp med hoftene under feks øvelser som bicepscurl, er nemlig noe av det verste og mest irriterende jeg ser. Du må gjerne for egen del benytte deg av ulovlige preparater og jukse deg til både størrelse og muskelmasse (det er bare du selv om taper på det i lengden), MEN sørg i hvert fall for å ha ordentlig form og utførelse når du da først skal "show off" og løfte de tyngste vektene på treningssenteret...

Det er nemlig ikke noe som er mer pinlig å se på enn en [som tydelig er på noe] som ikke klarer å utføre selv den enkleste, mest basic styrkeøvelse uten å huske opp vektene for å gjennomføre løftet. Så her er dagens tips fra meg her i Hollywood: Kutt ut ulovlighetene, utføre øvelsene korrekt, og bygg en sunn, sterk kropp på lovlig vis!

GOD 1.MAI TIL DERE ALLE!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #søndag #mat #mai #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

hits