hits

mai 2016

Hadde flere trenere gjort dette, hadde flere nordmenn vært i form!

Hadde flere trenere vært ærlige om effekten av sunt kosttilskudd og hard, tøff trening (og de andre metodene de selv også gjerne benytter seg av) så hadde vi også sett mange flere trente nordmenn!

Les mer på: Corneliselander.com

Problemet er at så mange av mine kollegaer ikke tør å innrømme (jeg vet ikke hvorfor) at for eksempel et sunt tilskudd kan ha STOR effekt, og hvor skadelig det er med alkohol og all den usunne maten vi blir dyttet på i alle bauer og kanter. Jeg kjenner til flere profilerte trenere som utad i media påstår at proteinpulver ikke har noen effekt, eller at det er "bortkastede penger", mens de samme personene ofte er å se handle inn kosttilskudd til eget forbruk... Også er jeg lei av å høre at "jo da, bare kos deg med pølser, pommes frites, og halvliterne på Lekter´n i Oslo du"... Klart du kan kose deg med dette, men det vil IKKE få deg i form!!

Hva mener du? Enig? Del i så fall gjerne dette innlegget!

Hvorfor å trene til "sommerkroppen" er det siste du bør gjøre


Så ikke alle [eller kanskje så mange av dere] har som mål å få store, svulmende overarmer, 6 eller 8- pack, eller nødvendigvis å stille i noen form for konkurranse. Likevel er det SINNSYKT viktig at du trener, og her er hvorfor:


Les mer på: Corneliselander.com

1. Hverdagen blir lettere!
2. Du får mer energi
Ja, prøv det selv om du ikke tror meg. Prøv å gå fra å trene 3, 4, eller kanskje hele 5 økter i uka til å ikke gjøre noe som helst. Etter få uker er enhver oppgave et skikkelig ork, og jo mer du sitter stille og ikke bruker kroppen jo hardere vil det også bli. Som de gjerne sier;

3. Du ser og føler deg bedre!
Ja, man både ser og føler seg bedre! Dette betyr ikke at du nødvendigvis må være noe "beinrangel", og også frodig, store og overvektige mennesker kan så klart se bra ut! Poenget er at man trener og får livsgnisten, og blir et sunt og happy menneske - ikke at man nødvendigvis brenner bort alle kiloene!
4. Du vil lettere kunne forebygge sykdom, og bygge en sunnere, sterkere kropp!
Som igjen vil gjøre at...
5. Du lettere kan håndtere utfordringer i hverdagen.
6. Du blir en mer positiv og hyggelig person å være rundt...

Så vil du være en som sitter grinete foran tv´en eller tastaturet (og feks kommenterer stygt i nettsaker ;) ), og spiser smågodt, eller en som løper smilende og glad ut av treningssenteret?
7. Du blir bedre i... Ja, du vet hva jeg sikter til :)
8. Du kan lettere løfte ting, og hjelpe andre

Så vil du være den som aldri blir spurt av en gammel dame om å hjelpe henne med bæreposene, eller han/hun som kan løfte dem opp strak arm? Mitt personlige valg er sistnevnte...
9. Du sover bedre
Ja, man sover aldri så godt som etter feks en grisehard beinøkt!
10. Du spiser bedre...
Jepp, har du prøvd å starte opp med trening så vet du effekten dette også vil ha på hva du dytter i deg. Plutselig frister ikke de wienerpølsene like mye, eller den kilotunge posen med smågodt du akkurat kjøpte på super´n. Klart du fortsatt kan få lyst på noe søtt, men jo mer du trener jo mer vil også kroppen din ønske seg proteinrike, sunne ting. Så dette er rett og slett bare en vinn-vinn (eller tap-tap..) situasjon... :)

Og til slutt én grunn for ikke å trene til; "sommerkroppen". Om målet bare er å komme iform nå til i begynnelsen av juli, og du så har som mål å sitte på rumpa så fort du har svidd av de først magekiloene er mitt råd at du heller bare dropper det først som sist. Å [starte å] trene bør ikke være noe du bare gjør for å passe inn i badebuksa (selv om det også kan være en god grunn), men noe du bør gjøre for å oppnå en generelt sunnere, sterkere kropp. Og at du ikke minst prøver å opprettholde denne resten av året igjennom. Også når du igjen kan "gjemme den bort"...

Så hva mener du? Var det noe jeg glemte å nevne her på listen?

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #meninger #sk2016 #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Fra trent til topptrent!


Denne karen har all grunn til å smile :) De siste månedene har vi tatt @steffen.no fra å være godt trent til å bli sinnsykt godt trent. Han har økt i samtlige øvelser, lagt på seg mye ny muskelmasse [uten å gå opp i fettprosent], og generelt bare blitt EKSTREMT godt trent! Vil du også bygge den beste versjonen av deg selv? Ta kontakt for treningsprogram og hjelp i dag!

- Cornelis

- Drit i å trene om du ikke også gjør dette!


God mandag fra trener´n i Hollywood! Hvor effektivt tror du det er å trene [masse] om du ikke også får i deg nok protein og riktig næring? Her er svaret:

Les mer på: Corneliselander.com

Du trener og står på hardt med kanskje opptil 4-5 gode økter i uka, men fyller samtidig bare på med poteter, brød, taco, og pizza... Hvor effektiv og stor effekt tror du da disse harde treningsøktene egentlig har for sluttresultatet? For optimal effekt bør du få i deg nok protein og sunt, riktig fett, og mitt råd er at man også fyller på med enkel ting som en proteinshake for lettere å komme i mål med dine ønsker og mål i hverdagen.

Les også: Iform med Cornelis!

Hvor mye protein?
Så er det tilbake til det evigvarende spørsmålet; hvor mye protein bør du maksimalt få i deg? Vel, mitt svar er heller; hvor mye protein bør du MINIMUM få i deg... Det skrives ofte om at "for mye protein bare tisses ut", eller at det er "unyttig", men hvorfor er dette noe mer unyttig enn noe annet du eventuelt får i deg [litt for mye av]? Det er aldri noen som sier at det er bortkastet å spise en halv pose potetgull eller noen brødskiver ekstra...

Så hvorfor denne "angsten" om at man kan risikere å få i seg litt for mye protein? Dette er tross alt byggesteinene vi trenger for å bygge opp en sterk og stram kropp - så personlig tar jeg heller imot litt for mye, enn litt for lite... I Norge er de generelle anbefalingene for protein rundt 1-1,5 gram protein per kg kroppsvekt, noe det faktisk kan være en utfordring å få i seg kun gjennom "vanlig mat og drikke". For de som trener ekstremt hardt kan proteinbehovet være enda høyere, samt at det kan være svært gunstig med et høyere proteininntak for de av dere som ligger i kaloriunderskudd og som ønsker å oppnå maksimalt med muskelmasse OG gå ned i fett.

Les også: For økt muskelmasse og nedgang i fett bør du spise mer av dette

Så tilbake til åpningsspørsmålet, og hvor effektiv det eventuelt vil være om du trener masse, men ikke også følger opp med riktig kost og næring. Nå er det klart at det vil være bedre om du i hvert fall trener hardt, og slik gjør noe riktig. Men hvorfor kaste bort mulighetene til å oppnå din drømmekropp ved bare å spise drittmat? Min mening er at det ikke så mye mening i det hele tatt, og at du i hvert fall bør få i deg noe så enkelt som én shake etter trening. Alle de beste utøverne i verden benytter seg av smarte, sunne tilskudd, så hvorfor du la deg selv også oppnå den beste versjonen av deg selv?

La meg vite i kommentarfeltet under hva du pleier å fylle opp glykogenlagrene med etter en hard treningsøkt!

God mandag fra Hollywood!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #protein #mat #sk2016 #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Quick fix på magen


Sommeren står snart for dør, og da jeg her om dagen skrev innlegget "Til deg med hengemage og magefett" var det særlig én ting som kom opp flere ganger i kommentarfeltet; "hadde håpet på en quick-fix på magen". Vel, her er da svaret:

Les mer på: Corneliselander.com

Så finnes det en "Quick-fix"? Vel, både ja og nei. For de fleste av dere vil det sikkert ikke kunne fungere som en kjapp løsning, noe som ikke skyldes at det ikke er umulig, men mer at de fleste ikke vil følge mine råd 100%... Mine tips er nemlig av det litt mer strenge slaget, men hey! Ønsker du å komme i form eller ikke?

Quick-fix rådene:

1. ALT av alkohol må bort! Det er rett og slett ikke mer å si om dette punktet...

2. Du må gå en lengre tur HVER DAG. Ja, det å gå er faktisk en av de beste måtene å forbrenne bort overflødig/uønsket fett på, og mitt råd er at du er i bevegelse minst 30minutter om dagen!

Les også: Sixpack på 1 uke!

3. Proteinrik kost, og enkelte former for kosttilskudd. Ok, så du kan krangle om dette punktet så mye du vil, men er det én ting jeg vet at fungerer for å få bort magefettet, oppnå maksimalt med muskelvekst, og få en stram kropp og mage på så er det å kutte i alt av usunt fett og helst supplementere med for eksempel en proteinshake etter trening og et omegatilskudd til middag. Hvor mye protein du bør få i deg kan du forøvrig lese mer om i dagens andre innlegg her på bloggen!

4. Tren kardio OG styrke! Ok, så det å gå/løpe til du blir blå har bare begrenset med effekt. For å gå ned i vekt/størrelse må man forbrenne mer enn man tar inn, men samtidig er det like så viktig å fokusere på hva og hvordan man også trener. Etter at du har kommet deg over den første dørstokkmila, og kroppen begynner å komme seg etter det første sjokket er det så på tide å starte styrketreningen! For det er nettopp dette som over tid vil gi deg den beste kroppsformen og resultatene - og ikke bare det å løpe.

Les også: Kroppens viktigste muskelgruppe

5. Treningsmengden. Så et annet viktig punkt er hvor ofte og mye du bør trene. Så beskrevet over bør du altså [om målet er å forbrenne maksimalt] gå i ca. én halvtime hver dag. Ved siden av dette anbefaler jeg deg altså å trene styrke minst tre [og helst fem] ganger i uken, og du kan for eksempel sjekke ut mer i treningsserien min her for råd til hvordan selve treningsøktene kan/bør se ut. En generell tommelfingerregel fra meg er imidlertid at [styrke-] øktene aldri tar mer enn maksimal 45min. av gangen - da du trolig ikke har trent hardt nok om du er nødt til å trene mer enn dette, og du heller ikke vil oppnå maksimalt god effekt på kroppen og magen av å trene mer enn dette.

Så folkens; det finnes ingen "vidunderkur" for å komme i ordentlig god form [på veldig kort tid], men om du følger rådene mine her  på listen 100% så garanterer jeg deg at det ikke vil skorte på resultater. Og det selv veldig, veldig fort!

God søndag!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #søndag #helg #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Skolene ødelegger helsa til barna dine!


Norske barn kommer i stadig dårligere og dårligere form, men hvem har egentlig skylda? Selv mener jeg det er skolene...

Les mer på: Corneliselander.com


Her om dagen mottok jeg en link fra min gode venn Wasim Zahid, som sendte meg en sak på hvordan fysisk aktivitet hos unge mennesker kan beskytte dem mot type 2-diabetes. Samtidig som vi stadig oftere ser viktigheten av å trene [uansett aldre] fortsetter imidlertid de norske skolene å kutte mer og mer av tiden som nettopp tilrettelegges for at dine barn skal være i aktivitet, og oppnå god fysisk form. Gymtimene tas av timeplanen, og norske 15-åringer sitter i dag mer stille enn den jevne pensjonist. Den kanskje største grunnen til økning av fedme og overvekt finner vi nok likevel i skolekantinene, og som jeg har poengtert i media tidligere så "forgifter skolene barn og unge med farlig mat og drikke".

Selv om mange av oss har prøvd å rette et søkelys mot dette, så ser imidlertid politikerne ut til å være handlingslammet. Vel, kanskje ikke alle. Nylig gikk nemlig Listhaug ut med et "spiselig integreringsforslag" der hun forslo at flyktninger kunne lage skolelunsjen, noe som ikke bare ville ha sikre bedre integrering, men også et bedre tilbud til dine barn. Dessverre ble et forslag om gratis skolemat til alle landets grunnskoleelever nylig nedstemt av et heller blått flertall på Stortinget, og igjen skjønner visst ikke politikerne viktigheten av sunn mat og drikke for de som både skal lære og vokse opp.

Dagens pensjonister er sprekere enn aldri før, og puster tenåringene i nakken når det kommer til hvem som faktisk trener mest. Faksimile NRK 

For samtidig som FHI og helsemyndighetene endelig har fått øynene opp for at usunn mat nå er den største helseutfordringen vi i dag står overfor, nekter samtidig skolene å ta i et skikkelig tak. Sunne, magre, og særlig sukkerfri alternativer tilbys ikke, og blir i mange tilfeller sett på med et merkverdig kritisk blikk. Isteden blir barna dyttet på farlig, usunn mat, og når du tar sukkerbombene du finner i skolekantinen og plusser på at heimkunnskapen som oftest bare består av å varme opp en frossenpizza, eller at frukt og grønt tilbudet nå er blitt tatt bort, så er det ikke så rart at overvekt og fedmetallene skyter i været. Dette er rett og slett hårreisende, og IKKE en fornuftig investering for framtidige generasjoner eller nasjonen!

Hvor vil dette ende?
Så, hvor vil da dette enda? Vel, vi har allerede begynt å se effekten ved at barn helt ned i fireårsalderen sliter med alvorlig overvekt [!], og selv om blant annet Folkehelseinstituttet ser ut til å være fornøyde med at 13-17% av landets 3.klassinger har overvekt mener jeg personlig at vi har en stor jobb å gjøre! - Det er bra at gjennomsnittlig andel barn med overvekt og fedme ser ut til å ha stabilisert seg. Foreldre, barnehage og skole har gjort en god jobb ved å rette oppmerksomheten mot kosthold og fysisk aktivitet, sa imidlertid prosjektleder for Barnevekststudien, Ragnhild Hovengen, da rapporten nylig ble lagt fram.

Helsemyndighetene har imidlertid de siste årene sett med stor bekymring på utviklingen av overvekt og fedme særlig hos barn, og WHO sa nylig at 75% av alle norske menn kommer til å være overvektige i framtiden. Da er det nettopp hos barna vi bør starte, og ikke slik det gjøres i dag der man utfører et slags "brannslukningsarbeid" ved å prøve å få voksne mennesker på rett kjøl i etterkant. Det er både billigere, enklere, og ikke minst smartere å starte med barna, og ved hjelp av enkle investeringer som gratis frukt til de minste, eller servering av et varmt måltid i skolehverdagen er da en lur måte å starte på - ikke bare for å få dem i bedre form, men også for at de skal kunne lære og prestere bedre!

Så til alle dere med barn der ute; TA AFFÆRE! Ikke la myndighetene og skolene stjele livskvaliteten, eller i verste fall år fra deres barn! Ikke la dem gi dine barna dårlige vaner som de kommer til å slite med resten av livet, og KREV at det tilbys sunnere mat alternativer!

Fortell meg i kommentarfeltet under hva du mener! Mener du det er nok sunn mat på norske skoler, eller er det på tide at noen tar affære?

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #skole #hverdag #meninger #helg #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Slik blir du en hverdagshelt!


Vi nordmenn blir stadig tykkere og tykkere, mens stjernene stadig kommer i bedre og bedre form. Hva gjør vi feil?

Les også mer på: Corneliselander.com

Vel, først og fremst er det slik at kjendiser og stjerner har en helt annen livsstil og muligheter enn Ola & Kari Nordmann. Mens du må løpe til t-banen og hente barna i barnehagen blir stjerner som Dwayne Johnson kjørt treningssenteret og deretter til dekket bord. Så hvordan kan du komme i bedre form, og kanskje oppnå litt av de samme "uoppnåelige resultatene"? Vel, først og fremst handler det om tankesettet.

Jeg har selv snakket om viktigheten av mental trening i et klipp på YouTube kanalen min tidligere, og som beskrevet der er det altså essensielt at man konsentrerer seg om de riktige tingene, og ikke bare fokuserer på alle hindringene. Det er klart ikke alle kan bli "The Rock", men også du kan komme i ok form om du bare gir det en mulighet. Og særlig om du bare benytter deg av alle de riktige triksene: et riktig treningsprogram [satt opp for dine mål, ønsker, og ikke minst behov!], at du får i deg nok riktig fett, og protein, og at du ellers har en sunn livsstil. Særlig sistnevnte er viktig, og vil bestå av ting som å prøve å stresse ned [ja, stress er faktisk en av de største grunnene for dårlig form!], kutte ut alkohol, og ellers prøve å leve så sunt og bra som mulig.

Så må du være millioner og ha hele dagen til rådighet for å komme iform? Så klart ikke! Er det mulig selv for deg med unger, jobb, og en ellers hektisk familiehverdag å komme i mål? Så klart, men det vil selvsagt kreve en liten innsats. Nei, du kan kanskje ikke bli filmhelt, men du kan helt klart bli hverdagshelt! Og det er [i mine øyne] faktisk enda mer imponerende!

God helg!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #sk2016 #hverdag #meninger #helg #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

3 ting jeg gjør hver dag

Her er tre ting jeg gjør hver dag

Les mer på: Corneliselander.com

1. Trener/bruker kroppen

Ok, så jeg trener ikke rene treningsøkter hver dag, MEN jeg bruker og beveger meg likevel litt hver dag enten dette er i form av gåturer med hunden, rene styrkeøkter, eller feks en kjapp trappetrening når jeg er ute og reiser [og samtidig vil oppleve litt sightseeing...].

2. Drikker; kaffe, vann, og proteinshakes
Mitt syn på viktigheten av blant annet protein etter trening kan du også lese mer om her, mens kaffe forøvrig er noe jeg heller ikke klarer meg uten... 

3. Oppdaterer dere i sosiale medier og her på bloggen fra treningsstudioet og hverdagen i Hollywood :)

Har du noen spørsmål om trening eller kosthold, eller noe du lurer på fra min hverdag i Los Angeles? Send meg da gjerne en direkte email, eller legg igjen en kommentar her. Takk for at du klikker innom treningsbloggen, og husk å klikke innom i morgen tidlig igjen for en sak du VIRKELIG ikke vil gå glipp av!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #sk2016 #hverdag #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Sjekk om du trener for mye


Jeg har tidligere snakket om hvordan mange av oss har en tendens til å trene for lenge, men ikke hardt nok når vi først holder på. Flere kan gjerne ha godt av å øke intensitetsnivået noen hakk, og jeg har fortsatt til gode å se noen trene for hardt. Det verste du kan gjøre, både for motivasjon og reelle kroppsresultater, er nemlig gjerne å trene for lenge av gangen, og med lav intensitet. Akkurat på det punktet har vi nordmenn litt å lære av folk her i Hollywood!

Nå gjelder dette like så mye for kardio som ved ren styrketrening, og i dag skal jeg presentere hvor mye, eller i manges øyne kanskje hvor lite du egentlig trenger å trene for å oppnå en stram og trent kropp.

Geriljakardio
Jeg har tidligere nevnt hvilken metode jeg mener forbrenner mest og best, og hva de som virkelig vil forbrenne, men som samtidig ønsker å opprettholde muskelmasse bør trene. Teknikken går under navnet Geriljakardio, og utført riktig er dette absolutt noe av det beste du kan legge inn i programmet ditt for forbrenningens skyld. Men, det stiller også svært høye krav til disiplin, innsatsvilje og fysiske krav fra utøverens side. For selv om Geriljakardio i praksis bare tar noen skarve minutter å trene, er det virkelig tøff trening vi her snakker om, og du bør være i helsemessig god form for å benytte deg av metoden - som ikke nødvendigvis passer for alle. Hovedpoenget med treningen er at det skal trigge akkurat nok til å forbrenne det vanskeligste fettet som så mange av oss sliter med uten at kardioøkten skal «angripe» muskelmassen du har jobbet så hardt for å oppnå.

Slik gjør du:
Start med å varme ordentlig opp, med progressiv økning i hastighet og intensitet. Etter oppvarmingen setter du så tempoet på tredemølla til det maksimale av hva du klarer å utføre over kort tid. Hopp på løpebåndet og spurt i 20 sekunder, før du hopper med beina til hver side (la tredemølla fortsette å gå med samme tempo). Hvil i 10 sekunder, før du hopper på igjen og spurter i ytterlige 20 sekunder etterfulgt av en ny 10 sekunders pause. Repeter slike puljer med 20+10 sekunder 8-10 ganger, slik at du totalt ender opp med å løpe i under 5 minutter (oppvarming ikke inkludert).

Har du ikke tilgang på treningsstudio eller tredemølle kan du også utføre dette ute ved for eksempel å spurte en strekning i 20sek., etterfulgt av rolig gang i rundt 10sek. Spurt så igjen, etterfulgt av en ny pause, og repeter dette 4-5 ganger, før du roer ned med rolig jogg.

Obs!
Det eneste problemet jeg ser med denne treningsformen er imidlertid at du ikke bør være av den mest klumsete sorten når du skal utføre dette. Og for mange kan det være gunstig å eventuelt holde litt i apparatet i det man hopper av og på løpebåndet, slik at man ikke faller av.

Cornelis i Hollywood

- Heia fulle nordmenn!


Det er 17.mai, og årets største "spisedag"... Så koser HollywoodTreneren seg med is, sjampis, og usunne ting? You bet!

Les også mer på: Corneliselander.com

De som følger meg jevnt og trutt vet nok at jeg har lite til overs for usunn mat og drikke, og de vanlige glosene og rådene du hører herifra er at du bør drikke proteinshakes, spise magert og sunt, og ALLTID styre unna alkohol! Likevel har jeg én dag i året der jeg "skeier ut", og jeg mener du faktisk bør spise og drikke noe av giften og kose deg litt ekstra; vår nasjonaldag.

17.mai = is, brus, og fulle nordmenn
Da jeg noen år tilbake skulle beskrive vår nasjonaldag for samboeren min var det nettopp disse tingene jeg trakk fram; 17.mai er først og fremst barnas dag, men det er også en dag for oss voksne å gå litt i barndommen og oppføre oss som "idioter". Det er nemlig en helt egen stemning og glede enn hva man ikke finner noe annet sted i verden under noe annet lands nasjonaldag. I USA er det en mer "slappe av i parken i pysjamasen, og grille med familien" dag, mens det i for eksempel Frankrike er en dag der man viser fram nasjonens militære styrke. I Norge er vi imidlertid litt mer "barnslige", og å se voksne mennesker snyden fulle med ketchup rennende nedover dressen en tidlig formiddag er ikke akkurat uvanlig (eller for den saks skyld et "vakkert" syn), men det er vår feiring og noe jeg faktisk savner!

Så kos deg med ett glass [eller to] for mye i dag, men vær obs på at trener´n din i Hollywood vil være tilbake allerede i morgen med sitt sedvanlige, strenge regime her på bloggen ;)

Gratulerer med dagen folkens!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #17mai #Norge #nasjonaldagen #feiring #fest #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

DETTE ØDELEGGER TRENINGEN DIN

Det er ofte de mange små feilene som tilsammen gjør at du ikke kommer iform, eller når dine mål, og under har jeg derfor prøvd å sette opp noen av de meste vanlige mange gjør. Sjekk at du ikke gjør noen av disse!

Les også mer på: Corneliselander.com

Feil nr.1: Du ser på TV
Å se på TV, lese magasiner, eller å sjekke telefonen din under trening er kanskje en av de vanligste, men også en av de verste feilene mange gjør! Ja, det føles muligens «bedre» å glemme hva en driver med og smerten en føler, men det vil også ta bort fokuset fra treningen. Og følger du med på favorittserien på tv, eller leser en spennende magasin- artikkel, mens du sykler vil du heller ikke yte 100%! Og hadde det vært opp til meg hadde ALLE tv´er på ethvert helsestudio blitt revet ut. Det eneste jeg aksepterer at mine klienter lytter til under trening er nemlig musikk eller mine kommandoer..

Feil nr.2: Du trener for mye kardio, og lite styrke
Litt avhengig av mål og ønske, men stort sett bør vi ikke trene kardiovaskulær trening mer enn 30minutter av gangen. Mer enn dette og du risikerer nedbrytning av muskulatur og slitasje på kroppen, slik som mange maratonløpere ofte opplever. I tillegg er vi lært opp til å tro at kardio er viktigere enn styrketrening, særlig om målet er å gå ned i vekt - noe som absolutt ikke stemmer! Personlig anbefaler jeg derfor alltid mine klienter å trene harde, korte økter med styrke sammen med for eksempel geriljakardio, da slik trening vil styrke kroppen din uten at det brenner bort verdifull muskelmasse på grunn av overdreven kardiovaskulær trening.
Geriljakardio
Fordi intervalltrening, og særlig geriljakardio er så mye hardere enn langvarige økter på for eksempel 30minutter og mer (slik du kanskje er vant med) behøver du ikke å bekymre deg for at du «ikke får brent bort nok». Og sjansen er faktisk stor for at du vil brenne bort mer - selv om økta i seg selv er mye kortere.

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Feil nr.3: Du trener det samme år ut og år inn
Se for deg at du har trent med samme rutine i åresvis uten å verken se eller merke noen forskjell, og at kroppen din nøyaktig vet hva den kan forvente seg når du går inn på treningssenteret. Med et slikt opplegg vil kroppen din ikke utvikle seg videre, eller bli verken større eller sterkere, og ved å legge på samme vekt på apparatet uke etter uke vet også muskulaturen din nøyaktig hva den kan forvente seg og trenger å klare. Resultatet blir også at du bare forblir den samme. Legg isteden inn nye rutiner og øvelser, bytt på rekkefølge, eller prøv for eksempel ut en helt ny treningsform. Kanskje Pilates ikke er din favoritt, men har du ikke trent det tidligere kan jeg love deg at du vil kjenne det.. I tillegg er dette grunnen til at jeg anbefaler alle å ha med en trenings- partner på gymmet for å få noen til å pushe og hjelpe deg til nye høyder og rekorder, og trener du bare det samme år ut og år inn vil kroppen din stagnere og du vil få mindre utbytte av all den tiden du legger ned i arbeidet, og du vil altså bare forbli den samme..

Feil nr.4: Du trener hardt, men spiser feil..
Mange liker å si at kosthold teller mer enn treninga, mens andre sier det stikk motsatte, og jeg skal ikke her spekulere i hvor mange prosent det ene eller andre måtte telle for sluttresultatet. Én ting er likevel sikkert og det er at et riktig kosthold teller mye skal du komme iform. Og jeg vil vel påstå at de er ca. like viktige. Ja, du kan komme i grei form av å trene ekstremt hardt, men fortsatt spise dårlig. Skal du imidlertid komme i toppform MÅ du også supplementere med nok riktig fett og protein, legge bort alkohol og styre unna sukker, og ellers følge en korrekt satt sammen kostholdsplan etter dine ønsker. Vi er alle bygd forskjellig, og enkelte stiller naturlig med en annen fysikk, gener, eller forbrenning, men uansett hvem du er vil du få en bedre trent kropp av både å trene og å spise riktig!
Kjendistrener Cornelis Elander
Hilsen fra trener´n i Hollywood

Til deg med hengemage og magefett


Er jeg ute etter å "ta deg"? SÅ klart IKKE!

Les også mer på: Corneliselander.com

Alle har vi fra tid til annen litt ekstra fett på magen, og hver gang jeg legger ut et nytt innlegg med "slik får du sixpack", eller "få trent mage til sommeren" så er dette IKKE for å gjøre deg ubekvem eller gi deg dårlig samvittighet. Det er kort og godt jobben min, og samtidig som enkelt [kanskje mange] hater at jeg bringer det opp - er det like mange der ute som nettopp ønsker seg hjelp og en push i riktig retning. "Riktig retning" etteraper du sikkert nå, og tenker tanker som at jeg fremmer "kroppspress" eller et galt fokus. Men nei. Jeg snakker altså om å hjelpe folk i riktig retning, men ikke at alle skal/bør bli noen fitnessfreak av den grunn..

For det er ikke slik at alle ønsker, eller kanskje har som mål, å være noen "stilk" av en modell. Og ikke alle etterstreber kanskje heller å oppnå en "sixpack". Å prøve aktivt å kvitte seg med det farlige magefettet bør likevel være målet til de fleste av oss, og selv om det å være i superform-duper, bikini/badebukse form kanskje ikke er alles "cup of tea", BØR likevel det å ha en sunn og sterk kropp være det!

Les også: - Jo mer du trener, jo mer godt kan du også unne deg!

Så igjen; jeg er ikke ute etter å ta noen, og ikke alle må ha som mål å være superfit. At du likevel styrer unna den mest usunne maten, og prøver å leve så sunt som mulig er faktisk ikke bare viktig for deg og dine, men også et slags framtidsansvar!

Trener du hjelp? Ta gjerne kontakt for hjelp med trening eller kosthold

Sammen om et sunnere Norge!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #meninger #hverdag #trene #helg #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hva bruker du?

Les også mer på: Corneliselander.com

Hvilket sosialt medium liker/foretrekker/bruker DU mest? Hollywood bloggen skal nå gjennomgå en oppussing, og det blir blant annet mye mer video og levende bilder her på siden i tiden framover (følg meg blant annet på YouTube!), og i den anledning vil jeg gjerne vite hva du bruker mest av de forskjellige sosiale mediene som finnes der ute? Hva synes du er gøy å følge, og hva leser/ser/bruker du tiden din mest på? Snapchat? Facebook? Twitter? Insta? La meg vite hva du liker og bruker mest, og hjelp meg slik med å gjøre det enda enklere for meg å nå ut til deg som følger, og lettere kunne hjelpe med de spørsmål og ønsker du måtte ha med egen kropp og helse.

Sammen om et sunnere Norge!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #snapchat #instagram #hverdag #trene #helg #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Videoblogg om trening og kosthold

God morgen fra Hollywood, og tusen takk til deg som følger meg og bloggen! Etter mange forespørsler fra dere lesere har jeg nå bestemt meg for å begynne med faste videoklipp her på bloggen [og også gjennom live sendinger på Facebook siden], og jeg legger her i dag ut en videosnutt med svar på noen spørsmål som jeg mottok på email fra enkelte av dere. Husk også å subscribe til min YouTube kanal, og stay tuned for mange nye klipp og videoer fra Hollywood!

Sammen om et sunnere Norge!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #video #vlogg #hverdag #trene #helg #trene #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Søker 5 personer til hemmelig helseprosjekt!


Hei kjære leser, og takk for at du stikker innom treningsbloggen! Fellesferien og sommeren står snart for dør, men før den tid vil jeg trekke ut fem heldige personer til et nytt, hemmelig prosjekt...

Les også mer på: Corneliselander.com

Hva jeg er ute etter:
Jeg er ute etter å finne 5 deltagere til et nytt [hemmelig] prosjekt, der de som blir med bør være opptatt av trening og det å oppnå en strammere, bedre trent kropp (du behøver altså ikke å være trent, men ha et ønske om å bli det!).

Hva jeg krever av deg:
Du bør være aktiv i sosiale medier, og gjerne ha en litt større følgesgruppe på feks Instagram eller lignende. DU bør også ha et ønske om å spre dine erfaringer, budskap, og eventuelt bli "frontet" i media og feks her på bloggen.

Så er DU den jeg leter etter? Ta da kontakt, enten via email eller ved å DM meg på facebook siden.

Sammen om et sunnere Norge!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #trene #helg #trene #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Liker du ikke å trene? Da vil du elske dette


Glem trening - her er hva som vil gi deg sixpack!

Kan man punktforbrenne? Kan man bestemme seg for kun å brenne bort fettet på magen, eller er det andre metoder som må til? I dag skal jeg fortelle deg hvorfor trening ikke er raskeste vei til en stram[mere] mage, og hva du heller bør fokusere på.

Les også mer på: Corneliselander.com

Skal du ned i vekt og fettprosent så må du forbrenne mer enn du tar inn. Å bygge en sunn og sterk kropp er som alltid mitt egentlige råd, men om målet bare er å gå ned i vekt og fettprosent så er ikke dette nødvendigvis den kjappeste og beste måten å gjøre det på. Da bør du nemlig heller starte et helt annet sted; på kjøkkenet!

Klart det er viktig med harde, gode treningsøkter og øvelser (slik som for eksempel knebøy eller min egen Cornelis planke), men for å oppnå en stram og godt trent mage er det kanskje enda viktigere at du også spiser riktig!

Jeg har tidligere vist deg hvordan min LA frokost gjerne ser ut, og selv om jeg fikk kritikk av kokken på 4-stjerners middag for å lage litt for «sause-fri» mat så vet jeg i hvert fall hvordan DU bør spise skal du oppnå en stram kropp denne sommeren.

Frokost
Som du har kunnet lese på bloggen min tidligere er jeg ikke redd for å ty til litt karbs på morgenkvisten, og i mine øyne er frokost dagens viktigste måltid! I tillegg er dette også ett av to måltider der du lettere kan «fråtse» og kose deg litt ekstra med god samvittighet. Dette betyr imidlertid IKKE det samme som at du bør spise usunt, men at du her altså kan unne deg selv noen kalorier ekstra uten at det nødvendigvis vil legge seg på magen.

Mellommåltid(er)
Om du er en av de mange som kun spiser to-tre måltider om dagen, og disse hovedsakelig består av (til nød) frokost, lunsj, og middag, lær deg da et nytt ord; mellommåltid. For å få på plass den stramme, fine magen før ferien bør du nemlig spise oftere, og gjerne mindre av gangen. Og da er kun et par, tre måltider om dagen gjerne ikke nok for de fleste av oss.

Les også: Tren mindre - forbrenn mer..

Protein metter bedre

Protein metter nemlig bedre enn karbohydrater og fett, og vil også kunne hjelpe deg med å bygge og vedlikeholde muskelmassen. I tillegg vil det også kunne gjøre at du lettere forbrenner mer, selv i hvilemodus, så det å få i seg nok protein er ikke bare viktig for de av oss som ønsker å legge på seg muskelmasse! Selv fyller jeg gjerne på med protein hverdagen igjennom, enten dette kommer via ting som egg og kylling, eller det er fra et litt lettere alternativ som en proteinshake. Spesielt etter en treningsøkt er jeg interessert i å få i meg nok av de viktigste byggesteinene på en kjapp og enkel måte, og en proteinshake med minst 25g protein vil da for meg gjøre jobben!

Middag
Så er vi kommet til måltid nr. to der du (om du trener hardt nok..) med god samvittighet kan unne deg noen ekstra kalorier og karbs. Jeg vil likevel også her anbefale deg å styre unne for eksempel frityrstekt, eller overdrevent fettrik, usunn mat. Og selv om du spiser mat bestående av mange kalorier behøver ikke dette å være usunt!

Les også: Styrketrening enkelt forklart

Kvelds-/nattmat
Til kvelds kan det være lov med [bittelitt] mørk sjokolade, mens du ellers bør fylle på med litt cottage cheese eller for eksempel litt nøtter og frukt. Ellers kan også en kasein proteinshake rett før leggetid være smart for å sørge for at kroppen har riktig næring å jobbe med natten igjennom. Dette fordi kasein opptas saktere i kroppen - noe som vil gjøre det lettere å bygge eller vedlikeholde muskelmassen - og ikke minst lettere oppnå en strammere, godt trent kropp.

Her er hvordan jeg spiser:
Frokost: 1-2 egg, brødkurv (ca.1000kcal)
Mellommåltid 1: Cottage cheese, eller mager yoghurt
Lunsj: Kyllingsalat, eller annet proteinrikt og sunt (ca.300g)
Mellommåltid 2: Frukt og proteinbar á ca.20g protein.
Før trening: 4 kapsler kreatin
Under trening: 5g glutamin
Etter trening: Proteinshake á ca.25g protein
Middag: Ca. 1kg. kjøtt + pasta ca.500g
Kveldsmat: Litt mørk sjokolade, frukt og kasein proteinpulver

Så min anbefaling er selvsagt at du også trener deg slank og stram, men uansett kan det å spise riktig faktisk være den enkleste veien til en stram, flott mage! Ønsker du imidlertid å trene er dette i mine øyne det ulitmate fettforbrenningsprogram du kan benytte deg av.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #mage #sk2016 #helg #trene #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Vi elsker plastic fantastic


Men ikke ekte muskler...

Les også mer på: Corneliselander.com

Hei dere,
I dag føler jeg for å skrive om noe som både irriterer og forundrer meg veldig; at vi i norsk media stadig oftere ser bilder og info om folk som har undergått den ene "fikse-på-operasjonen" etter den andre, mens man samtidig kritiserer enhver som ønsker å bygge en sunn og sterk kropp... Å legge seg under kniven er liksom greit, enten det er for å forstørre puppene eller rumpa, mens man samtidig kritiserer enhver som måtte ønske å bygge en "fitness kropp". Er du i tillegg så "gal" at du måtte mene at en proteinshake er ok er du virkelig fritt vilt, og blir gjerne beskyldt for å fremme "kroppspress" - samtidig som man helt ukritisk legger ut plastic fantastic bilder...

Som jeg skrev for noen dager siden reagerte jeg veldig på denne overskriften; "Isabels rumpe er ferdig". Her har altså personen lagt seg under kniven for å fikse på rumpa og utseendet [noe som selvsagt er helt og holdent hennes avgjørelse og rett], men jeg biter meg imidlertid merke i at de fleste i kommentarfeltet [og at media generelt] mener dette er ok, mens undertegnede feks gjerne får tyn om jeg legger ut et innlegg om hvordan du feks kan trene deg til "sprettrumpe"... Da kommer glosene og kritikken haglende, og er du litt over gjennomsnittet opptatt av trening og et riktig kosthold ja da er du regelrett fritt vilt...

Hvorfor er det slik? Hvorfor elsker vi plastic fantastic, men ikke de som bygger det på en naturlig måte??

Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #meninger #trene #helg #trene #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

SLIK BYGGER DU STERKE ARMER DENNE HELGEN


Er det én ting jeg vet mange gutter/menn (og også stadig flere kvinner) ønsker seg, så er det store, sterke armer. Derfor gir jeg deg her mine 4 beste tips for å oppnå nettopp det:

Les mer på: Corneliselander.com


1. Tren triceps minst like mye som biceps!
Armene dine består [prosentvis] av mer triceps enn biceps, og på bakgrunn av dette vil det da hjelpe deg lite om du overtrener sistnevnte for så å neglisjere førstnevnte.. Alt for ofte ser jeg folk overfokusere på framsiden (der de til og med kanskje har god fremgang og resultater å vise til), mens de «glemmer» å trene bakside og dermed ikke oppnår optimalt resultat. Personlig vil jeg faktisk anbefale deg å trene triceps minst like mye som du aktiviserer og trener biceps. Om ikke enda mer!

2. Tren mindre!
Kanskje et av de viktigste punktene når det kommer til å bygge store, sterke armer er faktisk å ikke trene dem for ofte og mye... Svært mange har nemlig en tendens til å overtrene de muskelgruppene en føler at man sliter mest med, noe som gjerne kan resultere i at du nettopp ikke oppnår ditt potensiale og eventuelt bare sliter ut muskulaturen. Trening betyr nemlig å bryte kroppen, ned for så [forhåpentligvis] å bygge den større og sterkere opp igjen, og selv om dette i prinsippet vil si at jo hardere du trener jo mer kan du også bryte ned [og potensielt bygge opp] vil det også si at om du overdriver og trener for lenge av gangen så vil du også kunne risikere å komme i en negativ utviklingsfase. Dette igjen kan gjøre at du rett og slett jobber deg motsatt vei av dit du faktisk ønsker å ende opp!

Les også: Armtrening - Cornelis style

3. Kosthold
Et riktig kosthold er helt essensielt om målet ditt er å bygge større muskelmasse [og en sterkere kropp], og personlig anbefaler jeg alle mine klienter å få i seg nok protein uansett om målet skulle være å gå opp eller ned i vekt. De som mener at dette ikke er av betydning (eller viktig for muskelvekst) vet enten ikke hva de snakker om, eller velger å ikke fortelle deg hele sannheten. Personlig synes jeg det er helt utrolig at noen i 2016 fortsatt stiller spørsmålstegn til viktigheten av et proteinrikt kosthold, og hvis ikke ditt daglige energibehov blir dekket gjennom riktig mengde karbohydrater og fett vil kroppen kunne benytte seg av protein som energikilde. Og har du da ikke et høyt nok inntak til å dekke dette (samt oppbygningen av nytt vev og muskler etter en hard økt) vil dette videre kunne medføre muskelnedbrytning og svekkelse.

4. De beste øvelsene
Til slutt gir jeg deg her en liten oversikt over noen av de beste øvelsene du kan benytte deg av for å oppnå maksimal styrke og hypertrophy, og hva jeg mener du bør trene med denne helgen: 

- Franskpress

Slik gjør du: Grip en vektstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en (svakt) skrående benk, og hold stangen med nær strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet, før du hever stangen tilbake til utgangsposisjon igjen.

- Bicepscurl med EZ-stang

Slik gjør du: Grip en EZ-stang med underhåndsgrep, og hold med cirka skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, med skuldrene tilbake, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig på toppen, før du senker stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon. Strekk helt ut i bunnen av bevegelsen, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

- Bicepscurl med Scottcurl benk i kabelapparat

Slik gjør du: Bring Scottcurlbenken over til kabelapparatet, og kjør vanlig Scottcurl, men med kort stang i trinseapparatet. Pass også på å flexe bicepsmuskulaturen ordentlig sammen på toppen, før du senker stangen og armene kontrollert og sakte ned igjen til utgangsposisjon.

- Dips

Slik gjør du: Senk kroppen, med oppreist holdning, til overarmene er omtrent parallelle med underlaget (90 grader i albueleddet), og løft deg så opp igjen til utgangsposisjon.

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #trene #helg #trene #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Når mat blir tvang

I forrige uke skrev jeg et innlegg som fikk veldig mye oppmerksomhet; "Ti ting jeg aldri spiser". Selv om de fleste så ut til å misforsto budskapet, og trodde at dette var ting jeg mente man aldri kunne spise (det var kun en beskrivelse av de ting jeg selv ikke liker å kjøre i meg), så var det likevel mye på denne listen jeg altså ikke råder noen til å spise [som feks potetgull]... Én ting som jeg nevnte, og som jeg likevel ikke er streng med, er iskrem. Iskrem kommer i mange varianter og fasonger, og det går også her an å finne "sunnere" versjoner. Selv om jeg vanligvis ikke spiser det betyr dette IKKE det samme som at jeg aldri kan kjøre i meg en skje eller to, og nå som 17.mai er rett rundt hjørnet er det viktig for meg å få fram at jeg vil du skal kose deg med dette med GOD SAMVITTIGHET om du vil [denne dagen]. For er det én ting jeg forbinder med vår nasjonaldag så er det nettopp iskrem! Trening og et sunt kosthold skal nemlig ikke oppleves som "tvang", men noe som gir deg glede og "happiness". Dette er også en av grunnene til at jeg aldri råder folk å telle kalorier og antall karbs, fett eller protein i hvert måltid, men altså heller å styre unna enkelte råvarer og produkter som jeg mener vi ikke har så godt av. For mine råd begrunnes aldri i antall kalorier av det ene eller det andre, men heller mitt ønske om at du bør få i deg nok protein og riktig næring for å bygge en sunn og sterk kropp! Avslutningsvis legger jeg også ved et bilde av undertegnede kose seg med litt iskrem på flyet til Japan [mer om dette veldig snart] - selv om jeg kanskje ikke akkurat koser meg med den største porsjonen i verden ;)