hits

mai 2015

Cornelis i Gumball 3000 - del 1


Jeg er på plass i Reno, Nevada, og venter bare på at Triana, Team Betsafe, og resten av Gumball 2015 gjengen skal komme seg over Atlanterhavet. Det blir nye, sinnsyke biler, og en helt utrolig reise - så følg med her på bloggen for daglige oppdateringer fra "Cornelis i Gumball 2015"! 


Les mer på: Corneliselander.com 

Da var dagen kommet da jeg kl.08:30 kastet meg på flyet til Reno, Nevada, for å bli med på årets Gumball 3000 løp. Resten av gjengen ankommer i morgen, og så går ferden videre med Triana og resten av Betsafe teamet til San Francisco, LA, og til slutt til Vegas der vi om noen få dager skal være med på årets feiteste fest (altså "feiteste" som i fett/moro). Og gjett om jeg gleder meg!! 

På vei til Reno, Nevada...

Jeg har allerede fått med meg noen syke overraskelser som du IKKE vil gå glipp av - for tro meg, det blir mye gøy og moro på denne ferden, og ting som alle dere som liker bil, motor, og Gumball ikke bør gå glipp av! Jeg kan blant annet nevne at det kommer til et par helt sinnsyke biler, og noe du blant annet vil kunne se mer av om du går inn og følger meg på Instagram @corneliselander ... 

Det wrappes for harde livet, og i morgen går startskuddet for USA delen av Gumball racet... Her en av Team Betsafe bilene, som jeg skal kjøre :) 

Så her i USAs navle, Reno Nevada [ironi folkens] sitter altså jeg og en liten gruppe kjendiser [som enda ikke er blitt ordentlig annonsert], og venter på at resten av gjengen fra Europa skal komme seg over og fortsette reisen og festen sammen med oss. Jeg skulle gjerne ha vært med på arrangementet i Oslo, men på grunn av en litt for hektisk timeplan i det siste rakk jeg dessverre ikke det denne gangen... Men jeg kan love deg at fortsettelsen her i USA i hvert fall ikke blir noe dårligere, og noe jeg håper dere alle vil være med på blant annet via bloggen - der jeg daglig vil legge ut flere oppdateringer fra alt det som skjer. Så legg bloggen til blant dine favoritter, og bli med på reisen! 

Gumball 3000, here we go! 
Cornelis 

#Nettavisen #trening #trener #Gumball #bil #motor #treningsbloggen #CornelisElander 

- Narvesen, dette er noe av det drøyeste jeg har sett!


Den siste tiden har Narvesen lansert en "mellommåltid" kampanje som i mine øyne er noe av det drøyeste [og verste] jeg har sett... 

Les mer på: Corneliselander.com

Vi nordmenn spiser ikke på langt nær så sunt som vi en gang i tiden gjorde, noe som resulterer i at vi opplever en nær sagt fedmeeksplosjon i Norge om dagen. Selv har jeg blant annet tidligere påstått at jeg blir "feit av å være i Norge" (basert på det dårlige utvalget av mat og drikke som jeg opplever at vi nordmenn blir presentert og dyttet på i alle bauer og kanter), og når Narvesen da lanserer en ny "Mellommåltid" kampanje ved hjelp av å promotere pølser som et "klassisk mellommåltid", mener jeg de bare ytterlige er med på å øke problemet... 

Virkelig Narvesen, "et klassisk mellommåltid"??? 

Det er mulig de kanskje satser på at folk flest vil velge å gå for "pappakroppen", og at de dermed bare prøver å tjene mest mulig på "the winning team", men personlig mener jeg Reitangruppen (med Ole Robert Reitan særlig i spissen [som selv har påstått at han ønsker å gjøre Norge sunnereog som også er en del av Gunhild A. Stordalens flotte EAT prosjekt]) ikke burde promotere slike ting som et [smart] mellommåltid! 

For ordens skyld skal det nevnes at det er broren, Magnus Reitan, som er adm. dir. for selve Reitan Convenience - med undergrupper som 7-Eleven og Narvesen som sitt ansvarsområde. 

Og før du eventuelt skulle bli forvirret; nei Freias "Kvikk Lunsj" er ikke en lunsj, men kos og sjokolade. Dette er noe man til nød kan ta med seg på skitur i skogen, og ikke noe man bør spise som fast niste på jobben... 

Det folket vil ha? 
Nå er det likevel slik at folk må få gjøre som de selv vil, og ingen skal [eller kan] tvinge noen til verken å spise sunt eller trene regelmessig. Mitt problem er imidlertid at en så stor aktør som Narvesen bør vise sitt samfunnsansvar verdig, og støtte oppunder sunn og helsemessig forsvarlig mat og drikke. Forøvrig tror jeg det heller ikke ville vært en dårlig businessidé å begynne å servere folk sunnere, bedre utvalg, og de kafeene, kioskene, og andre utsalgssteder som snart kan gi oss nordmenn noe sunt tror jeg også i fremtiden er de som vil komme til å gjøre det best [just saying...]. 

For er det bare boller og brus folk flest vil ha, eller spiser vi bare mye av dette nettopp fordi det er det som serveres/tilbys? Selv tror jeg sistnevnte... 

Lys i tunnelen
Heldigvis ser det likevel ut til å være lys i enden av tunnelen ved at Narvesens #Mittmellommåltid i skrive stund bare har mottatt 21 bilder, mens min #CornelisUtfordring har mottatt over 7.737... ;) 

Så jeg håper ikke så mange av dere velger å gå for Narvesens oppfordring denne helgen, som på Facebook siden deres skriver; "Tjuvstarte på helga?;) Har du lyst har du lov!", men at dere heller velger å bli med meg på å bygge Norge til det sunneste landet i verden blant annet ved å være med på min #CornelisUtfordring og poste noen sporty treningsbilder av deg selv denne helgen! Jeg gleder meg til å se! 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #kosthold #mat #Norge #bilder #debatt #meninger #kosthold #helg #CornelisElander 

Ti ting du må gjøre for å få en super kropp

Jeg skrev i går at jeg i dag skulle gi deg mine "ti på topp for en stram kropp", så her er altså listen folkens. Enjoy! 

Les mer på: Corneliselander.com


1. Drikk nok [vann]! 
Dette er faktisk et punkt som de fleste er overraskende flinke til, men vet du likevel hvor mye som er nok? Les mer om dette her

2. Nok protein?
Et punkt som er like individuelt som noe annet er nemlig hvor mye protein "man må få i seg". Her spiller faktorer som treningsmengde, intensitet, osv. inn, men likevel er de fleste offisielle proteinanbefalinger mye høyere enn det de fleste faktisk får i seg gjennom en vanlig dag, og nei; man får stort sett ikke i seg nok protein kun gjennom "vanlig, norsk kost" [for dette er i dag stort sett; boller, vafler, brus, og kaffe...]... 

3. Tren minst tre [3!] ganger i uka! 

4. Ikke tren mer enn én time om gangen! 

Igjen; dette er en generell anbefaling, og det er selvsagt også de som kan ha behov/ønske om å trene mer (se for eksempel topptrente atleter og idrettsfolk), mens det for den vanlige mann og kvinne i gata er nok med 60 minutter gangen, og hyppighet [altså mange nok økter i uka] vil for denne gruppen være mye viktigere! 

5. Tren med en venn! 
Tren med noen som kan pushe deg til nye høyder, sørge for at du faktisk kommer deg på trening, og gir deg en motivasjonsboost når du trenger det som mest! Om dette er en PT, venn, kollega, kjæreste, eller familiemedlem har ingenting å si, men det å ha noen som kan gi en en liten dytt når du for eksempel heller skulle føle for å ligge på sofaen, kan ikke verdsettes og nok! Så få med deg en annen person til å gå sammen om noen av de samme målene, og dytt hverandre i bedre form og helse! 

6. Ikke overdriv nå, og så dropp det senere... 
Et punkt jeg alltid prøver å fokusere på er at folk som starter opp med treningen [igjen], eller for første ikke går i gang for hardt med en gang for så å droppe ut av det etter kort tid. Nei, du kan ikke ta igjen treningen du ikke har utført, og du vil heller ikke oppnå toppform med en gang, men for å komme i mål med dine mål og oppnå en sunn og sterk kropp så bør du heller prøve å få trent litt hele året igjennom, og dette selv når det er høst og kaldt ute, eller solfylt og sommer - tren litt hele tiden! 

7. Flere måltider
Enten man ønsker å gå opp eller ned i vekt kan det å innta noen proteinrike og sunne måltider hele dagen igjennom være smart, og de fleste av oss spiser rett og slett ikke [ofte] nok! 

8. Varier! 
Selv om det er lurt å ha et godt treningsprogram i bunn er det også viktig at du også bytter litt på øvelser, rekkefølge, intensitet, vekt, lengden på øktene, og til og med treningsmetoder. Husker du da du startet opp å trene, og du kjente effekt av alt det du gjorde? Vel, ved å trene på akkurat samme måte [og det selv om du skulle benytte "verdens beste treningsprogram"] hele tiden så vil du miste mye av denne effekten - så bytt på, og oppnå mer! 

9. La deg inspirere og motivere andre! 
VI som trener mye kan enkelte ganger bli litt innesluttete, og tenk at det bare finnes én riktig vei å gjøre ting [noe som selvsagt ikke er tilfellet]. Derfor synes jeg det selv er utrolig motiverende å følge alle de flotte nordmennene som allerede har kastet seg på #CornelisUtfordring ´en på Instagram, der man daglig legger ut et bilde og/eller video av seg selv enten på vei til, under, eller rett etter en treningsøkt, og slik både kan motivere seg selv og andre til å trene mer og oftere. Og jeg håper å se også dine bidrag her! 

10. Litt er bedre enn ingenting! 
Og til slutt, og siste punkt på lista vil jeg bare nevne det kanskje aller viktigste; at litt er MYE bedre enn ingenting. Ikke alle kan, eller har for den saks skyld kanskje noe ønske om å trene masse hele tiden, og bli en såkalt "treningsnarkoman", men da er det viktig å poengtere at så lite som 10-15 minutter om dagen kan gjøre store underverker, og at selv det å bare gå til jobb, ta trappen framfor å bruke heisen og liknende ting så absolutt hjelper på, og er gode investeringer for din egen helse og kropp! Så stå på, gi litt, og bli heller mer og mer gira på å trene mer etter hvert! [jeg er nemlig skråsikker på at også du kommer til å bli bitt av basillen ;) ]. 

Og så vil jeg avslutningsvis bare nevne at hva man ser på som "en super kropp" selvsagt er veldig individuelt, og at det ikke finnes noen fasit eller riktig svar her. Likevel mener jeg at om du følger mine "ti på topp" så bør du være mange stepp nærmere en sunn og sterk kropp, og nettopp det mener jeg er viktig for folk flest å fokusere på! 

Stå på, og takk til alle dere som daglig er innom treningsbloggen! 

OG SOM ALLTID; DEL GJERNE!! 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #iform #sk2015 #trene #helse #Norge #trener #CornelisElander 

Michelle Obama lanserer treningsvideo

AId-rpiZtoU

The First Lady, Michelle Obama, har fra dag én i Det Hvite Hus vist at hun bryr seg om trening og helse blant annet ved hjelp av kampanjen "Let's Move", og nylig publiserte hun sin egen treningsvideo på YouTube. Så hva mener du om hennes budskap, initiativ, og ikke minst formen? 

La meg vite i kommentarfeltet under!
Cornelis


#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #trene #politikk #video #treningsbloggen #CornelisElander 

- Jeg er drita lei, og orker ikke mer


- Jeg er drita lei, og orker ikke mer! Ja, slik lød starten på teksten som jeg mottok fra en mann i går kveld. Han var lei av å føle seg mislykket, lei av å ha kroppen han ikke lenger følte seg vel i, og lei av [ifølge ham selv] "å være en taper". Og slikt får meg til å reagere! 

Les mer på: Corneliselander.com


Pappakropp?
Den siste tiden har det vært mye fokus på den såkalte "pappakroppen" i norsk media, og de av dere som har fulgt med [blant annet her på bloggen] har sikkert fått med dere at jeg har ganske lite overs for denne "trenden". Det å promotere en usunn og farlig livsstil er i mine øyne helt bak mål, og selv om enkelte har kommentert at jeg nok er så imot "pappakroppen" fordi jeg nettopp lever av å trene folk, så er det det motsatte som faktisk er tilfellet. Businessmessig ville det nemlig vært mye smartere for meg å la folk flest få drikke og spise akkurat det de selv ville, for så til slutt å komme tilbake til folk som nettopp meg for råd og tips. For etter en god stund på sofaen, og med en badebuksesesong rett rundt hjørnet, så kan jeg love deg at folk flest ønsker råd og tips, men derimot er det dårlig for businessen å prøve å motivere så mange som mulig (blant annet gjennom min #CornelisUtfordring i sosiale medier) å trene, spise sunt, og å klare ting på egenhånd - for da vil de jo ikke trenge å betale for våre tjenester og hjelp (ja, PT industrien elsker "pappakropp" fenomenet folkens!)...

Pappakropp vs. pappakropp - knallbra jobbet og innsats fra en av mine faste følgere @nordsjoarbeider

Så hvorfor gjør jeg dette? Hvorfor gidder jeg "å få så ørene flagrer", og plage deg med mitt mas om hva du skal og ikke skal spise, og hvordan du bør trene? Vel, problemet er at jeg bryr meg. Jeg bryr meg når jeg ser at over halvparten av befolkningen i mitt flotte hjemland nå sliter med overvekt, og at så mye som én av fem har fedme, noe som igjen øker risikoen for alvorlige sykdommer og i verste fall død. Og jeg bryr meg virkelig når jeg får emails som den jeg refererte til innledningsvis, der jeg kan lese desperasjonen til innsenderen mellom linjene. For det er særlig vondt å lese når folk føler seg maktesløse, og de føler seg så langt ned. Og dette på grunn av noe som jeg selv mener vi så enkelt kan fikse! Slankekrigen er akkurat over, og er det noe den serien har vist så er det nettopp at det er mulig selv for de [fleste av de] aller største, og daglig ser jeg selv hos de jeg selv hjelper og prøver å motivere hvor mye som faktisk er mulig. 

Men ja, det kan til tider føles litt tungt og vanskelig, og særlig den velkjente "dørstokkmila" er for mange vanskelig å komme over. Likevel mener jeg at man ved hjelpe av noen enkle, små triks og tips kan komme langt på vei - og noe jeg senere i dag nettopp skal jeg poste et annet innlegg om, og mine "ti på topp for en stram kropp". Jeg skal ikke bruke ord som å oppnå "sommerkroppen" [for da får jeg bare så mange sinte emails og kommentarer], men jeg vil at du skal trene med de beste metodene, og bruke de smarteste tipsene for nettopp å nå dine mål. For det gjør vondt langt inn i hjertesjelen å motta slike meldinger som den jeg fikk fra innsenderen i går, og om jeg i hvert fall kan hjelpe noen få så har jeg i hvert fall hjulpet flere enn ingen... (så får heller de som blir irritert om min "nagging" og mas heller bare bli irriterte. Jeg har nemlig ingen planer om å stopp med det første...).

Cornelis  

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #trene #Norge #iform #sk2015 #tirsdag #bilder #meninger #debatt #treningsbloggen #CornelisElander 

Slik skal en bunad bæres :)

Daglig mottar jeg hundrevis av flotte bidrag til min #CornelisUtfordring på Instagram, og i går mottok jeg en video fra en av mine faste følgere som viste en av de råeste måtene du kan bære en bunad på:
video:bunad 
Råtøft bidrag fra @Askhusby til min #CornelisUtfordring i sosiale medier - så hva var din unnskyldning for ikke å trene i går sa du? :)  

Så der har du det altså; det er fullt mulig å trene og bevege seg litt selv i en bunad... Nå er imidlertid 17.mai over for denne gange, og det er på tide å rette fokuset mot sommeren igjen og legge ned en ordentlig innsats før fellesferien setter inn. Så hvem er med på å gi gass fram mot sommeren? Legg gjerne igjen en kommentar under med ditt navn om du er med, og del også gjerne denne bloggen og denne posten med alle dine treningsglade venner og bekjente.

Sammen om å gjøre Norge og nordmenn til verdens best trente folk og nasjon! 
Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook  

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #iform #trene #video #bilder #CornelisUtfordring #instagram #treningsbloggen #CornelisElander  

Her er hvorfor du BØR spise noe usunt i dag


De fleste av dere som har fulgt meg en stund vet nok at jeg har lite til overs for pølser, brus, iskrem, og annet usunt, men i dag er det tross alt vår nasjonaldag og faktisk viktig at du koser deg med noe usunt og godt! 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook  

17.mai bringer for meg mange gode minner tilbake til barndommen på Frogner i Oslo, der jeg og mine venner løp rundt og maste på våre foreldre om å få iskrem til vi alle ble syke og blå... Ja, det at norske barn på denne dagen får lov til å spise nær sagt så mange pølser og iskrem de bare vil er faktisk en av de tingene jeg særlig liker å trekke fram når jeg forteller røverhistorier om Norge og 17.mai til mine amerikanske venner her i LA. Det er nemlig noe ekstremt flott over den måten vi nordmenn feirer vår nasjonaldag på, og selv om maten og drikken vi inntar nok ikke klassifiserer til hva jeg vil kalle "sunt", så er det likevel en del av en flott tradisjon jeg håper aldri vil forsvinne!

Nå sitter du kanskje der litt overrasket over mine utsagn, men før du skulle konkludere med at jeg nå må ha "lost it" så la meg få utdype hva jeg egentlig mener; hvis vi fortsetter å jobbe aktivt for å få flere nordmenn i form, trene regelmessig, og ikke minst spise sunnere ellers i året så vil vi nemlig også indirekte jobbe med å opprettholde 17.mai som nettopp den spesielle dagen den er og bør være. For hvis vi gjør hver dag til fest og moro, så mister også de ordentlig markeringene og høydagene mye av sin verdi... Så la oss fortsatt spise pølser og iskrem til vi blir blå på denne dagen, og skåle med noen edle dråper i glassene. Men vit at jeg nok er tilbake til mitt vanlige jeg allerede i morgen - så kos deg, mens du kan ;)

Og til slutt vil jeg be dere alle om en tjeneste; kan dere alle ta et bilde av dere selv med for eksempel en iskrem i hånden, og tagge meg på instagram @corneliselander Jeg er nemlig langt unna krone-is, Slottsplassen, og andre barndomsminner så jeg håper virkelig å få se så mange flotte bilder av dere som feirer der hjemme som mulig! 

Gratulerer med dagen til oss alle!

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #17mai #fest #moro #bilder #nasjonaldagen #Norge #kost #kosthold #treningsbloggen #CornelisElander 

Hva bør en familie spise?


Veldig ofte skriver jeg her på bloggen om hva du som enkeltindivid bør spise, mens jeg i dag fikk en ny problemstilling fra en av mine faste lesere; hva bør en familie spise? 

Ja, for det er enkelt å gi presise forslag til hver enkelt som ønsker å komme iform, men hva men en hel familie? Kan de spise sunt? 


Les mer på: Corneliselander.com

- Familien min tar ofte usunne valg - hva bør jeg gjøre?
Ja, slik kan du kort og godt oppsummere innsenderens spørsmål da han sendte meg denne teksten; 

"Hei! Lurte på om du kunne dele noen tips til hvordan man kan oppmuntre familien til å spise sunnere. Bor hjemme og har det siste året blitt mer bevisst på å gjøre sunne valg. Vi spiser stort sett fisk eller kylling etc til middag med grønnsaker og grov pasta så middagen er ganske bra. Men føler liksom at foreldrene mine og søsknene mine ofte tar usunne valg. Altså jeg skal ikke late som om jeg er perfekt. Men det gjør meg bare ekstremt trist og se andre ta så usunne valg. Det er blir liksom bare for mye snacks på hverdager. Jeg har veldig lyst til at de skal bli mer bevisste på hvordan de spiser. Så håper du kunne gitt noen råd til hva jeg burde gjøre." 

Så hva bør og kan en familie gjøre for å få i seg sunne og proteinrike valg som likevel vil være mulig å få til i en sikkert stressende og hektisk familiehverdag? Vel, først og fremst mener jeg det er viktig å understreke at foreldre nettopp har et ansvar å tilby [og ikke minst motivere til å spise] sunne måltider hverdagen igjennom. Dette er ikke det samme som at man aldri skal få lov til å kose seg og bli helt fanatisk, men du er som foreldre en rollemodell og bør bruke din posisjon riktig og smart! For øvrig er dette det mest likte bildet på min Facebook side... 

Så over til mine enkle råd;  
- Drikk vann! 
Sørg for alltid å ha nok vann til maten! Veldig mange har en tendens til å erstatte dette med brus og annen sukkerholdig drikke [saft etc], men mitt råd er at dette ikke engang kjøpes inn til huset [for enten det er mandag- eller lørdagskveld, fest og moro eller hverdag; sukker og søt drikke har vi ikke bruk for!],
- Proteinrik kost!
Jo da, alle kan spise proteinrikt og sunt, og dette bør ikke bare være forbeholdt for eksempel junior i huset som trener og pumper jern... 
Et mer proteinrikt kosthold gjør deg både mer våken og energifull hverdagen igjennom, og vil ikke bare sørge for at du lettere bygger eller opprettholder viktig muskelmasse, men vil også sørge for metthetsfølelse, og at man lettere holder ønsket kroppsvekt og midjemålet på et ønskelig nivå. Så bytt ut burgerbrød og halvfabrikater med proteinrik og ren mat! Lag omeletter, spis fisk og rent kjøtt, og dropp frossenpizza og gryteretter på pose!
- Hjemmelaget brød! 

Jo da, brød behøver ikke alltid å være skadelig for kroppsformen - så lag hjemmelaget, sunt grovbrød en gang i blant, og frys det heller ned slik at det holder seg lenger, og spis det når familien skulle ønske/trenge! Men husk; en brødskive eller to til frokost, eller med proteinrikt og magert pålegg til lunsj er for de fleste smart og godt, men bør stort sett ikke inntas senere på kvelden og rett før leggetid! 
- Spis mørk sjokolade + frukt!

Ja da, både store som små liker noe søtt av og til, og da er en liten bit mørk sjokolade et godt alternativ å gå for! Dette er faktisk noe jeg lar mine klienter kose seg litt med så å si hver dag om de skulle ønske det, og det er et mye bedre alternativ enn både potetgull, iskrem, og alt det andre farlige snopet så mange av oss tyr til... Et annet tips, som min mor alltid pleier å gjøre er å servere noen biter sjokolade + sunn frukt sammen på en skål. Da får du både noe søtt og sunt sammen [samtidig som det er smart å legge igjen sjokoladepakken i kjøleskapet på kjøkkenet. Slik må du da i hvert fall reise deg opp, og bruke kroppen om du skulle velge å gå for litt mer, og det blir lettere å kontrollere inntaket. Skulle du likevel slite med å kontrollere søtsuget kan kanskje dette tipset fungere
- Mindre, men flere måltider!

Mange har en tendens til bare å spise et par ganger om dagen, noe som sjelden er bra verken for forbrenningen, helse, eller for å opprettholde/bygge muskulatur. Dette gjelder også for de som vokser opp, og det er smart å både legge til rette for en sunn og god frokost, lunsj, og en sunn middag, ved siden av å ha noen smarte mindre måltider hverdagen igjennom. Lær de minste sunne matvaner fra de er små av - så slipper de å slite når de blir eldre! Les også: - Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Håper det var noen tips/råd her dere alle kunne dra nytte av her, og la meg gjerne vite i kommentarfeltet under om det er noe du skulle lure på, eller om kanskje du har noen gode råd å komme med rundt dette temaet! 

Cornelis 

Live from Santa Monica :)

Trykk på bildet for lyd :) 

Jeg var en kjapp tur innom "gamlebyen min" Santa Monica i dag, og selv om været egentlig var rimelig grått og trist så fikk jeg det faktisk til å se ganske så solfylt og sommerlig ut på videosnutten jeg lastet opp til Instagram kontoen min. Ah, denne teknologien og alle filtrene vi bruker i sosiale medier ass, for som jeg har skrevet tidligere "riktig lys hjelper" :) 

Uansett, håper jeg dere alle har en fortreffelig ukeslutt, og jeg gleder meg til å se mange nye #CornelisUtfordring bilder fra dere i sosiale medier og ikke minst flotte 17.mai bilder denne helgen! [husk å tagge meg @corneliselander så jeg får sett dere alle i festantrekkene!]

Cornelis

Konkurranse: Vinn kosttilskudd!!

/annonse

Konkurransen på treningsbloggen! 

I samarbeid med Proteinfabrikken skal jeg denne uken finne to personer som vi mener er inspirerende, og som fortjener å vinne kosttilskudd til en verdi av kr.3000,- [hver]!! 

Her er hva du trener å gjøre;
Gå inn på Instagram og tagg meg @corneliselander + bruk #Proteinfabrikken [viktig at du gjør BEGGE DELER], og vis oss et bilde av deg selv, og forklar hvorfor du mener at vi bør velge nettopp deg! 

(Konkurransen vil gå fram til mandag, og vi vil trekke ut to heldige vinnere i løpet av uken som altså vil gå avgårde med sunt kosttilskudd til en verdi av kr.3000,- hver!!)

Så last opp et bilde av deg selv på Instagram med #Proteinfabrikken og tagg meg @corneliselander (viktig at du gjør begge deler), og forklar hvorfor vi bør velge nettopp deg! Jeg gleder meg til å se! 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #mat #Proteinfabrikken #trene #pappakroppen #helse #Norge #treningsbloggen #trener #CornelisElander  

Dumme menn og smarte kvinner drikker mest

En ny rapport som ble lagt fram av OECD i Paris i går viser at selv om det totale alkoholforbruket i utviklede land har sunket så øker den risikable formen for drikking - noe som både kan ha katastrofale innvirkninger på økonomien til flere land, og som i tillegg nå er en av de største grunnene til død verden over! 

Les mer på: Corneliselander.com

Her er litt utdrag fra rapporten som jeg fant interessant:
- Mesteparten av alkoholinntaket er konsumert av de 20% i samfunnet som drikker mest. Og i enkelte land står disse for så mye som 50-75% av alt inntak. 
- Menn er "more likely" å dø av omstendigheter knyttet til alkoholinntak, med skader påført under selve drikkingen som hovedårsak. 
- Kostnadene relatert til alkoholavhengighet alene i EU ble anslått til 0,65% av det totale BNP for regionen, eller ca.84,5 milliarder... 
- I 2003 sto trafikkulykker forårsaket av alkoholdrikking for ca. 1/3 av alle kriminelle handlinger [!]... 
- I løpet av de siste to tiår har alkoholforbruket i Russland økt med 60%!!
- Det anbefalte maksimale alkoholforbruket i Spania [40 mg/uke for menn, og 20 mg/uke for kvinner] er dobbelt så høyt som i Nederland... 

Og for de som mener at jeg overdriver dette med advarslene mine rundt alkoholkonsumet og drikkingen i Norge hva med at;
"Alcohol is now responsible for a greater proportion of deaths worldwide than HIV/AIDS, violence and tuberculosis - put together" 

Og så til slutt, og med henvising til overskriften;
- Personer med høyere utdanning og høyere sosioøkonomisk status (SES) er mer sannsynlig å drikke mer, MEN menn som har en lavere SES og mindre utdannelse så vel som kvinner med høyere SES og mer utdannelse er mer sannsynlig å drikke risikabelt mye [noe som vil si en ukentlig mengde ren alkohol på 140 gram eller mer for kvinner, og 210 gram eller mer for menn]... 

HVA MENER DU OM RAPPORTEN? GRUNN TIL BEKYMRING? 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Cornelis
 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #godmorgen #onsdag #bilder #Side3 #treningsbloggen #mat #drikke #fest #moro #trener #CornelisElander 

Lyst til å trene med Arnold Schwarzenegger?


På ferie i LA og vestkysten av USA, og lyst til å treffe på stjerner som Arnold Schwarzenegger? Da er dette stedene du bør trene:

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Stadig flere og flere nordmenn tar turen hit til Hollywood og California, og med flyselskapenes nye direkteflygninger fra Oslo til LAX kan du nå på få timer sitte og nyte strendene og varmen her på vestkysten av USA. På grunn av dette får jeg også stadig vekk forespørsler fra mange av dere som da lurer på hvor det er bra å trene i byen, og jeg har derfor her satt sammen en liten oversikt over noe av det du bør få med deg om du kommer på besøk: 

Fra Malibu i nord til Redondo i sør - tren på stranden! 

Ja, med over 300 soldager, og stort sett sommertemperaturer hele året, er det klart man bør benytte seg av naturen og utføre litt utdørstrening når man først gjester vest- kysten av USA. Og hvor er det da bedre å starte enn å trene på stranden «where it all began»? Det var nemlig her, på Gold´s Gym i Venice og Muscle Beach i Santa Monica at den moderne form for styrketrening og bodybuilding startet, og hvor du den dag i dag kan møte på noen av verdens største stjerner innenfor fitness- og kroppsbygger miljøet. Glem heller ikke å ta turen til Malibu og surf med stjernene, eller å gå for en løpeøkt ved stranden i Redondo og Manhattan Beach. Alle disse stedene er som skapt for gode sommer- og treningsminner, og noe du lett kan skrive hjem om.

Fra løpeøkt i Redondo... :) 

Der stjernene trener 

Hvis du skulle være av den kjendisopptatte typen, som hovedsakelig ønsker å trene i Hollywood for sjansen til kanskje å hilse på én kjendis eller to (men det er du selvsagt ikke?), bør du da ta ture til en av disse plassene: 

- Santa Monica Stairs, der stjerner som Halle Berry og Reese Witherspoon nesten daglig er å se! 


- Runyon Canyon Park (der så å si hele Hollywood-eliten liker å gå for en «hike» og komme i form...
Eller et av de hundretalls mindre, men eksklusive treningssentrene som er å finne overalt her i byen. (Ja, kjendisene trener sjelden på de store sentrene..). 

De beste treningskjedene:
I motsetning til mitt eget treningsstudio, og de andre mindre treningssentrene som tilbyr mer eksklusive «one on one» PT-tjenester, har vi også mange større kjeder her i byen som alle har siktet seg inn på forskjellige målgrupper. Under har jeg derfor prøvd å liste noen av de mest kjente og populære kjedene som det kan være verdt å stikke innom når du er i byen:

- David Barton Gym
David Barton, mannen som startet opp noen av de råeste gymmene i New York, og som etter sigende gjorde det å trene «cool», har foreløpig åpnet to sentre her i byen som begge tilbyr en blanding av party og trening. Og med kjedens slagord «Look Better Naked», burde det jo også være et godt marked for dem her i byen...

- LA Fitness
LA Fitness, er et litt mindre jålete gym som tilbyr sine kunder gode treningssentre med «no bullshit», men alt av treningsutstyr du kan tenke deg. 

- Gold´s Gym
Er du treningsinteressert og på besøk i byen, står selvsagt en tur innom «The Mecca of Bodybuilding» og legendariske Gold´s Gym i Venice gjerne høyt oppe på listen. Vit likevel at det i dag finnes et titalls forskjellige Gold´s sentre i stor-LA, og at de ikke alle er like imponerende (eller for øvrig rene). Likevel, er du på ferie i Los Angeles så bør du helt klart ta turen innom senteret i Venice, mens du fortsatt også kan passere den opprinnelige Gold´s (der Arnold trente på 70-tallet) som ligger et lite steinkast unna dagens lokasjon. Og fortsatt dukker faktisk Arnold himself opp engang i blant også... 
9LUv3kbmNfg

Gold´s Gym Venice 360 Hampton Dr Venice, CA, 90291

- Equinox
Av de store kjedene er likevel Equinox min personlige favoritt, der de tilbyr en tradisjonell high-end opplevelse med noen av byens fresheste og flotteste treningssentre. For hva sier du for eksempel til valet service, og at personalet tar seg av klesvasken din, mens du trener? Jo da, dette er jo Hollywood after all... 

For mer om Hollywood og mine treningstips og råd; plukk opp siste nummer av Iron Man Magazine, og les min faste "Cornelis Hollywood News" spalte!
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #Side3 #trene #iform #bilder #trener #CornelisElander 

Fungerer egentlig verdens mest solgte treningsprogram?


Du har kanskje hørt om konseptet P90X (verdens mest solgte treningsprogram), men spørsmålet er; fungerer det egentlig? 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Den forhenværende komikeren, nå personlig trener, Tony Horton, som har skapt suksessen kan i hvert fall le hele veien til banken - for hans P90X program genererer nemlig rundt 2 milliarder årlig [!]... Men er P90X egentlig verdt pengene, og vil det få deg i form? Vel, sannheten har ingen fasit for som med alt annet vil det nok kunne fungere for noen, mens det ikke vil gi mye effekt for andre. Som du kan lese om på Side3 i dag ser jeg nemlig både positivt og negativt på opplegget, og dagens artikkel som ligger ut henviser til en gruppe mennesker som benyttet dette over [obviously] en periode på 90dager. I mine øyne var resultatene imidlertid overraskende dårlige, og personlig mener jeg at jeg skulle ha har klart å fått dem i like god/forbedret form på rundt én uke... 

Markedsføring
Så hvorfor gjør P90X det så bra [er i hvert fall mitt spørsmål], og svaret er nok kort og godt god markedsføring. For når du driver en business som gir så stor avkastning kan du selvsagt også hyre inn/sponse de største stjernene. Og når for eksempel Pink og profesjonelle atleter som NFL quarterback, Kurt Warner, takker hjemme programmet for at de har kommet i så god form må jeg nesten dra litt på smilebåndet - for det er klart det ikke er ved hjelp av å stå og hoppe litt foran tv-skjermen hjemme som får sportsatleter i optimal form...HAR DU PRØVD P90X, OG HVA ER I SÅ FALL DIN MENING OM DETTE? 

Cornelis  


#Nettavisen #Side3 #Side2trening #trening #helse #iform #pappakroppen #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander  

KONKURRANSE PÅ TRENINGSBLOGGEN!

[sponset innhold]

**Konkurransen er oppdatert**

Nå kan alle være med! Det har den siste uken vært en heftig debatt hjemme i Norge rundt temaet "pappakropp", og som mange har fått med seg har jeg vært sterkt kritisk til konseptet og at media generelt skal promotere en usunn livsstil! På bakgrunn av dette valgt jeg også i samarbeid med Proteinfabrikken å strekke ut en hånd til to personer som [selv] måtte mene de sliter med nettopp en litt usunn livsstil, og som ikke minst nå ønsker å gjøre noe med det. Imidlertid har vi nå utvidet konkurransen - slik at alle nå kan være med! 

Hver av vinnerne vil blant annet få kosttilskudd til en verdi av kr.3000,- hver!! 

Her er hva du trener å gjøre;
Gå inn på Instagram og tagg meg og bruk #Proteinfabrikken og vis oss et bilde av deg selv og forklar hvorfor du mener at akkurat du bør vinne!

(Konkurransen vil gå fram til søndag, og vi vil trekke ut to heldige vinnere i løpet av uken som altså vil gå avgårde med sunt kosttilskudd til en verdi av kr.3000,- hver!! 

Last opp et bilde av deg selv på Instagram med #Proteinfabrikken og tagg meg @corneliselander (viktig at du gjør begge deler), og forklar hvorfor vi bør velge nettopp deg! Jeg gleder meg til å se! 

#Nettavisen #trening #mat #Proteinfabrikken #trene #pappakroppen #helse #Norge #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Hvor mye må man egentlig trene?

Hei alle sammen, og takk til alle dere som daglig er innom denne bloggen og gjør den til Norges største treningsblogg! Jeg setter utrolig stor pris på det!! Så til en helt annen ting; hvor mye "må" man egentlig trene for å holde det farlige magefettet borte og komme iform? Vel, det er egentlig ganske lite som skal til... 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Helsemyndighetene prøver å få oss til å utføre mer fysisk aktivitet med sine #Dine30 i sosiale medier, og appellere der til minimum 30 minutter daglig. Selv har jeg #CornelisUtfordring ´en gående i sosiale medier, der jeg prøver å motivere så mange som mulig til bare å bruke kroppen litt hver dag. Hva som skal til og "er nok" varierer selvsagt veldig fra person til person, og noen starter kanskje med et litt dårligere grunnlag enn andre, mens andre igjen kanskje har et større behov for å bevege seg enn andre [på grunn av forbrenningen, fare for familiesykdommer, osv.]. Likevel vil også jeg si at om du trener, mosjoner, eller kort og godt bare går og er i litt bevegelse hver dag (og helst rundt 30minutter), så bør de fleste være på god vei til en rimelig sunn og god kroppsform. Hvis du så i tillegg supplementerer med et magert, proteinrikt kosthold, og eventuelt visse former for smart tilskudd (fettsyrer, protein, etc.) så bør vi alle kunne jobbe oss mot den kroppsformen og fasongen vi måtte ønske!

Så beveg og bruk kroppen din minst 30 minutter daglig, og du bør på god vei mot en sunn[ere] og sterk[ere] kropp! Om du i tillegg også utfører 3-4 styrkeøkter á 30-45minutter gangen i uka (og det er tilrettelagt som et smart treningsprogram utifra dine ønsker og behov) bør du i tillegg også kunne oppnå den kroppsformen du alltid har ønsket deg! 
www.corneliselander.com

@corneliselander

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #pappakroppen #helse #kost #kosthold #mat #trener #CornelisElander 

- Ikke meg dere straffer!

2i9--FgGyD

Hei sann alle sammen, og flott ny uke til dere alle! Etter de siste dagers medieoppslag med intervjuer av meg i både VG, P4, og ikke minst hos Nettavisen [rundt temaet "pappakroppen"], har det haglet inn med både positive og negative kommentarer som jeg følte det var på sin plass å svare litt på. Derfor kommer det her en kjapp, liten tekst fra meg til dere som har kommet med argumenter mot mine meninger, og hva jeg egentlig er "ute etter":

Les mer på: Corneliselander.com

Husk at det ikke er meg dere "straffer" ved å gå for den såkalte "pappakroppen", men kun dere selv! Ingen skal (eller kan) tvinges til å trene, spise riktig, og å mosjonere regelmessig, MEN det er likevel smart for DIN egen del.. Så når jeg prøver å oppmuntre til [mer] fysisk aktivitet så gjør jeg ikke dette av "ondskap" eller fordi jeg liker å plage folk. Jeg gjør dette rett og slett bare fordi jeg bryr meg, og fordi jeg er skremt og redd over den utviklingen vi ser i Norge om dagen. Og for de som ikke har tatt seg tid til å lese mer enn overskriftene i media; NEI; jeg går ikke etter de som måtte ha noen kilo "for mye", men begrepet og trenden i media der det å drikke, spise usunt, og nesten aldri mosjonere blir sett på som "riktig" og normen i samfunnet vårt i dag. Vi som uttaler oss i media bør nemlig applaudere fram folk som gjør noe, og det behøver ikke å være mer enn noe så enkelt som å gå seg en lengre gåtur med en venn eller venninne i vårværet og med en kaffe i hånden... 

Så kom deg ut og opp av sofaen, og på trening eller ut i den friske kveldsluften. Og last opp et sprekt ‪#‎CornelisUtfordring‬ bilde på Instagram og tagg meg så kommer jeg med mange, mange tomler opp og applauderende ord! Det er ikke så mye som skal til, og husk; det er ikke meg dere straffer om dere velger å gå for "Pappakroppen", men kun deres kropp og helse! 

Cornelis 

#Nettavisen #trening #trener #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #CornelisElander 

- Maten du ikke bør spise!


Her er fire ting jeg mener du trolig ikke bør spise: 

Les mer på: Corneliselander.com 

1. Potetgull!
Først på lista finner du det jeg virkelig råder deg å styre unna; potetgull. Ja, dette gjelder selv om du skulle velge de "sunne variantene" (vel, i realiteten finnes ikke det), og å spise dette er i mine øyne som å drive aktivt forfall av egen kropp. Nå sier jeg ikke at du aldri skal få kose deg med noe godt, og de av dere som er faste lesere vil kjenne igjen at jeg for eksempel mener du mer enn gjerne må kose deg med litt mørk sjokolade. Ja, faktisk gjerne hver dag! Potetgull er imidlertid en "no go"!

2. Alt av ferdigmat og halvfabrikater! 

3. Banan 

Kanskje litt overraskende vil du si, og jeg sier ikke at ingen kan ha godt av det. Imidlertid er det slik at mange der ute dessverre brukes det litt feil utifra ens mål og ønsker, og banan er ikke for eksempel ikke noen "slankemat". Om målet ditt er å stramme opp og gå ned betraktelig i midjemål vil jeg si at det er mye annen frukt du heller bør gå for, som også vil kunne ha en mer beskjeden effekt på blodsukkeret og være gunstigere å få i seg. 

Les også: - Mer sukker i banan enn i Coca-Cola

4. Alt du finner på bensinstasjonene... 
Jeg snakker selvsagt ikke om din lokale stasjon skulle være en av de få som selger proteinbarer og annet sunt for kroppen, men stort sett alt det du ellers finner på landets mange bensinstasjoner [bolletilbud og bensinstasjon-pølse]. Styr unna! 
Foto: Dinmat.no

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

God søndag og trening til dere alle! 
Cornelis

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #søndag #trening #kost #kosthold #treningsbloggen #CornelisElander  

- Ti ting du aldri bør si til trener´n din

17yvVFAG8_
Her er ti ting du aldri bør si til trener´n din... 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

1. - Jeg vil bare gå ned i vekt akkurat her... 

2. - Jeg kjente det ikke engang etter forrige økt jeg! 

3. - Jeg vil ikke trene med vekter for det gjør meg stor og bulkete... 

4. - Dette er så enkelt! 

5. - Men trenger vi å trene det da??

6. - Det er greit at jeg drikker noen [3-4] ganger i uka, ikke sant??

7. - Men potetgull må jeg vel få unne meg!?!

8. - Dette orker jeg ikke assa... 

9. - Men kan vi ikke trene dette da?

10. - Nå 
skal det bli godt med burger! 
[etter endt økt]

Sier du noen av disse tingene til din trener eller treningspartner? Og hva mener du om listen? 

Og til slutt en sikkert litt politisk ukorrekt video, men det er viktig å ikke ta alt så seriøst folkens ;) 

Hilsen fra trener´n [deres] i Hollywood
Cornelis 

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #video #innlegg #YouTube #trener #CornelisElander 

Gjør som Sandra Borch!Hei alle sammen! Fikk akkurat denne hilsenen fra SP politiker, Sandra Borch, som ved siden av å være en rå politiker også er en "treningsnarkoman" [i ordets positive forstand] til tusen! Selv fikk jeg oppleve dette "first hand" da jeg satte henne, Marit Strømøy, og Thomas Leikvoll på en hard treningsprøve under innspillingen av 4-Stjerners Middag på TVNorge i fjor. For der komiker Thomas Leikvoll tidlig kastet inn håndkleet, fortsatte Marit Strømøy og Senterpartipolitikeren å kjempe side om side så lenge at filmteamet [og jeg] faktisk begynte å bli redde for at vi ikke skulle få tid til å spise... :)

Herlig gjeng! 

Så gjør som tøffe Sandra Borch, og følg min #CornelisUtfordring i sosiale medier! Last opp et bilde med hashtaggen, og tagg meg @corneliselander - så kommer jeg med tips, råd, og selvsagt mange, mange tomler opp! :) 

Cornelis  

#Nettavisen #TVNorge #TV #politikk #media #HollywoodTreneren #Norge #Hollywood #trening #treningsbloggen #trener #CornelisElander  

I dag våknet jeg til dette


Jeg våknet kl.06:15 lokal LA tid, og fant denne posten på min Facebook side; "Hollywood???", og meldingen var ikke fra noen hvem som helst, men postet av Norges beste fotballspiller gjennom tidene... 

Les mer på: Corneliselander.com

Meldingen er nemlig fra min PT klient og gode venn, John Arne Riise. Fotballegenden med flere landslagskamper enn noen annen nordmann gjennom tidene har nemlig skrevet om meg og sine gode erfaringer ved å ha meg som sin personlige trener. Og slik blir man stolt av. Ikke bare fordi John Arne er en internasjonal stjerne som har spilt for noen av de største klubbene og med de beste spillerne i verden, men fordi han som er så sinnsykt godt trent likevel har merket effekten av mine metoder og av vår trening sammen! Det blir nemlig litt som å skulle lære Gordon Ramsay å lage mat... 

Men uansett hvor sterk og godt trent man er så har man godt av å at noen kan pushe en selv til nye høyder. Ikke alle kan selvsagt ha et slikt apparat som det fotballproffen har rundt seg, men vi har alle godt av å støttespillere i hverdagen som kan hjelpe og støtte, være seg venner, familie, eller eventuelt en trener og PT. Og selv så godt trente personer som John Arne vet altså at det er viktig å opprettholde treningsmengden og innsatsen. For ingenting kommer gratis, og fotballproffen gir alltid 110%, på hver treningsøkt! Og han har ingen planer om å gi seg på lenge. For som han selv skriver om meg og mine metoder "Med hans hjelp er jeg 100% sikker på at jeg spiller på et høyt nivå til jeg er over 40 år". 

"Med hans hjelp er jeg 100% sikker på at jeg spiller på et høyt nivå til jeg er over 40 år."
- John Arne Riise

Så mange av dere har lurt på hvordan jeg faktisk tilrettelegger treningen for en person som John Arne Riise, og mer om det kan du jo lese gjennom hans egne ord på bloggen Johnariise.com For både han og hans kone, Louise Angelica, er flinke bloggere, og snart kommer de begge på besøk til meg her i LA! Og da kjære leser kan du vente deg å se mye mer gøy fra våre treningsøkter og andre spennende prosjekter vi planlegger sammen... 

Hilsen fra stolt trener i Hollywood 
Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

#Nettavisen #trening #fotball #sport #Side3 #Side2trening #trener #CornelisElander 

- Slutt å trene!


"Slutt å trene!" Ja, slik kan man nær sagt oppsummere den siste tids "motivasjonskampanje" i norsk og internasjonal presse der begrepet "pappakroppen" har fått godt feste. Så hvorfor har jeg et så stort problem med dette, og hvorfor kan jeg ikke bare la folk få være i fred, spør du kanskje? Vel, her er svaret; jeg bryr meg! 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

For som jeg nylig uttalte til Side3 magasinet på Nettavisen mener jeg nemlig at #dadbod konseptet (i sin virkelige versjon) både er uheldig og farlig! Vi nordmenn har nemlig et stort problem når over halvparten av oss blir kategorisert som overvektige, og vi trenger faktisk å trene mer og ikke mindre! Likevel, jeg er ikke ute etter å plage deg direkte med at du må trene mer, og som jeg har skrevet om tidligere er det faktisk en menneskerett å være feit! Ingen skal, eller kan, tvinge deg til å trene, men vi som samfunn må heller ikke gjøre det til riktig å spise usunt og å være fysisk passiv...

"Nei, jeg mener ikke det er greit å være feit. Jeg mener det faktisk er en menneskerett!"

Og da Side3s reporter stilte meg spørsmålet; - Når folk liker konseptet med pappakroppen så godt som nordmenn gjør, er det vel ikke populært å være kritisk? var svaret mitt soleklart; Nei, men når over 50 prosent av Norges befolkning sliter mer overvekt så må noe gjøres, selv om det ikke alltid vil gjøre deg til den mest populære. Med den utviklingen vi ser i Norge i dag er vi på god vei til å passere amerikanerne om bare noen få år [hva gjelder andelen mennesker som sliter med overvekt og fedme], og særlig blant barn og unge er utviklingen skremmende... 

For ja, det vil kanskje ikke gjøre meg til den mest populære personen over natten å si dette, men det er faktisk nødvendig... Jeg synes nemlig det er skummelt når så mange nordmenn sliter med disse problemene, og som jeg sa i denne videoen er jeg ikke ute etter å kritisere enkeltpersoner eller de som eventuelt måtte ha noen kilo for mye. Hva jeg imidlertid er ute etter er å mene at vi ikke bør gjøre det hipt og kult å være ute av form og spise usunt. Og dette mener jeg rett og slett bare fordi jeg bryr meg! 

Cornelis 

#Nettavisen #trening #pappakroppen #iform #Side3 #Side2trening #trener #CornelisElander 

Slik trener Hollywood kjendisene:


Her er noen av enkleste, og beste, metodene som mange av mine kjendisklienter i Hollywood sverger til:


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Trappetrening 

Personlig anbefaler jeg generelt harde, men kortere, kardioøkter, og de fleste av mine klienter benytter seg derfor stort sett av geriljakardio som den eneste/beste veien til "sommerformen". Ellers er trappetrening en personlig favoritt, der du lett både vil kunne stramme opp, og styrke kroppen, med særlig fokus på rumpe og lår. Santa Monica Stairs er da et av de mest populære stedene å trene her i LA, og her vil du finne trappene fulle av mennesker - enten du kommer hit grytidlig eller sent på kveldstid. 

Hvis du skal utføre trappetrening er mitt råd er da at du går så mange trinn at du til slutt må begynne å løfte beina med armene, og dette vil ikke bare stramme opp bein, lår, og rumpe, men vil også sørge for at du forbrenner av overflødigfett så det griner! I tillegg er trappetrening en av de aller beste veiene til en spretten bakende (noe mange av dere ofte spør meg om råd for). 

Matthew McConaughey under en treningsøkt i Santa Monica Stairs 

Hyppige, men korte økter 
For de av dere som har fulgt meg en stund så kjenner dere sikkert til mottoet mitt om å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og mange har rett og slett en tendens til å trene altfor lenge av gangen med økter som tar så mye som 1,5 - 2 timer av gangen (det er for de fleste av oss alt for lenge!). Det er nemlig bedre med flere korte[re] og intensive økter i uka, enn én eller to kjempelange. Så svi av alt du har i tre eller fire 20-30 minutters økter i uka - så vil jeg garantere at du vil se en forbedring veldig kjapt! God treningseffekt handler nemlig mindre om mengde og mer om hyppighet, og det å trene kjempelenge av gangen gjør også at mange mister mye av motivasjonen og gløden i tillegg til at det stort sett faktisk virker mot sin hensikt. Det er klart det er hardere å komme seg på trening om du tror at du må trene minst 2 timer hver gang du går dit - spesielt om det i tillegg ikke gir maksimalt med effekt... 

Les mer på: Corneliselander.com

Øker fettforbrenningen
Å trene oftere er bedre hvis du har et ønske om å forbrenne fett og øke i muskelmasse, og selv anbefaler jeg stort sett alle mine klienter å prøve å få aktivisert hver og én muskelgruppe minst to ganger i uka, og dette blir selvsagt vanskelig å få til om du kun trener to økter totalt i uka. Noe av det du bør tenke på om du ikke skulle merke en kraftig forbedring på kroppsform etter noen få uker på et nytt treningsprogram er for eksempel; «trener jeg effektivt nok?», «spiser jeg magert og proteinrikt?», og ikke minst «stresser jeg kanskje for mye?» Alle disse tingene har mye å si på sluttresultatet, og hvis du ikke merker en markant forskjell på kroppsformen etter ca.6-8 uker så trener du trolig med et feil treningsprogram utifra dine mål og ønsker! 

Her er forøvrig noen av de øvelsene jeg selv liker å benytte på mine klienter:

1. Dips på kasser/benk
Alt du trenger her er en stol, eller en benk/sofa du har hjemme. Er du på et treningssenter kan du bruke stepkasser eller noen benker, men blir det for hardt kan du starte med beina på bakken til å begynne med. Dette er en av de beste og "enkleste" øvelsene for triceps, og her bør du kjøre minst tre sett med mellom 10-15 repetisjoner på hvert sett! 

2. Stående roing med manualer, stang eller eventuelt to bøtter med vann.
Det er veldig viktig at du ikke har lut holdning i ryggen når du gjør denne øvelsen, og korsryggen skal holdes rett under hele bevegelsen. Ha en lett bøy i kneleddene, litt bredere beinstilling enn hoftebreddes avstand, og løft vekten parallelt med lårene opp mot mageregionen. Denne øvelsen er bra for både rygg, armer, og bakside av skuldre - og en øvelse flere bør bli flinkere til å benytte seg av. 
image
3. Utfall (eventuelt med vektstang)
Her er det viktig at du utfører øvelsen med rett rygg og at det bakre benet nesten berører bakken når du tar steget framover. Det fremre kneet skal ende opp i en cirka 90-graders vinkel, men kneet bør ikke gå over og forbi tærne [sett ovenifra] under bevegelse! 
4. Cornelis planke push-ups på swissball

En av mine signaturøvelser, og både elsket og hatet av kjendisene. Still deg i klassisk plankeposisjon med beina på ballen, og med overkroppen som i en vanlig pushup. Sørg for å stramme kjernen og hold planke posisjonen først så lenge du klarer (for eksempel i 20-30 sekunder, før du så senker overkroppen sakte ned mot underlaget og tar noen pushups for "avveksling"...  Push deg så opp igjen, og tilbake til plankeposisjon og hold igjen så lenge du klarer. Prøv å kjøre minst to runder på denne, og det er veldig viktig at både rygg, midje, mage og hoftene holdes oppe fra underlaget uner utførelse, og med én gang du kjenner at du begynner å «glippe» i kjerne og rygg bør du slutte og ta en pause.
LbU4eBUa4H4 (klikk på bildet for å se video og hvordan du utfører øvelsen)

Dette er en knallbra øvelse for så å si hele kroppen, og tar spesielt godt på mage, rygg og overkropp generelt. Dersom det blir litt vrient på ballen, kan du prøve med en bosuball, for mer stabilitet. 

Kontakt meg også gjerne direkte på email om det er noe du skulle lure på!
Cornelis 


#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #iform #trener #CornelisElander 

- "Pappakroppen" er et farlig begrep!


Mange snakker om "kroppspresset" som vi opplever i media om dagen, og nå er det altså kommet et nytt begrep på listen over ting som er inn; den såkalte "pappakroppen". Spørsmålet er bare; er dette virkelig et godt mål, og noe du bør sikte etter? 

Les mer på: Corneliselander.com


La oss først og fremst ta for oss begrepet "pappakropp";
The dadbod is a physique characterized by undefined muscles beneath a light layer of flab, usually topped off with a beer belly. The dadbod says, "I go to the gym occasionally, but I also drink heavily on the weekend and enjoy eating eight slices of pizza at a time"... skriver New York Magazine om det nye begrepet. Så er dette noe vi bør "strebe" etter,  og hva den vanlige mann i gata bør ha som mål? Er dette noe vi menn har godt av å prøve å kopiere, og "slite" oss ut på sofaen for å prøve å oppnå? NEI! 

For på samme måte som mange mener det altså er et for stort kroppspress i media og samfunnet vårt generelt i dag, og at vi alle ikke skal behøve å strebe etter "SK2015" og muskuløse kropper, sliter vi i Norge også med et ekstremt høyt nivå av overvekt og fedme. Og vi har så absolutt ikke godt av å å promotere Hollywood kjendiser med ølmager som noe sunt og gode forbilde! Ikke alle skal behøve (eller har kanskje lyst på) sixpack, og JA det er til tider et litt for stort kroppspress i media, reklamer, filmer, osv., men samtidig sliter vi altså med store helseutfordringer i Norge der rundt halvparten av befolkningen i dag blir kategorisert som overvektige. Så den store utfordringen vår ligger heller i å tilrettelegge for sunnere mat og ikke minst mer fysisk aktivitet for folk flest, og når skolene nesten bare serverer boller og brus og vi blir dyttet på usunn mat i alle bauer og kanter ser det heller ikke ut som vi går en lysere tid i møte... Og det er her jeg mener vi trenger å legge fokuset vårt, og ikke å gjøre slappe kjendiser til det nye målet for folk flest...

Cornelis

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #helse #mandag #meninger #fedme #kost #mat #helse #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander 
 

Kan man spise tunfisk hver dag?


De fleste av oss som trener mye har gjerne til vane å ty til proteinrike matkilder for å opprettholde, eller bygge ny og større muskelmasse, og da er gjerne tunfisk et godt og billig valg for å oppnå nettopp dette. Spørsmålet er bare; kan du spise det hver dag?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Tunfisk er en av de mest lettvinte måtene å få i seg bra med protein på, og blir ofte den velkjente «go-to» lunsjen for svært mange. I tillegg er det svært billig, og man kan fort vekk ende opp med å spise det omtrent hver dag. Spørsmålet er bare; er det egentlig sunt? Kan man faktisk spise tunfisk hver dag? 

Ifølge en talsperson for det amerikanske mattilsynet, FDA [Food and Drug Administration] er svaret mer eller mindre «ja». «It would likely be safe for many men to eat tuna every day, while some men could experience symptoms of mercury toxicity from eating the same amount,» sa Food and Drug Administration´s talsperson, Lauren Sucher, nylig til Mens Health

Problemet er altså den eventuelle forekomsten av mercury [eller kvikksølv] i fisk, noe vi i disse dager ser at det også advares om i norsk media på grunn av at man flere steder har sett kvikksølvinnhold i fisk langt over grenseverdiene. Mattilsynet har også på sine sider lagt ut en landsdekkende advarsel mot blant annet ferskvannsfisk på grunn av kvikksølvnivået, og selv om det poengteres at fisk normalt sett er noe av det sunneste vi kan spise kan det altså [på grunn av miljøforurensning] være visse typer fisk du bør hoppe over. 

Så kan du spise tunfisk hver dag? Personlig vil jeg stille meg bak FDAs talsperson og si ja (at det kan bli litt ensformig og kjedelig i lengden er en annen sak..). I tillegg poengteres det fra enkelte at «The risks from mercury have been overhyped», og at det stort sett skal svært mye til for at folk skal kunne få i seg farlige mengder med dette. 

Så som min bestmor ville sagt; spis fisk, mens det enda er sunt...
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #Side3 #Side2trening #mandag #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Nå blir det liv, RAI-RAI!!

2Hkt0YgG_Q
Etter noen kjappe, få dager i Oslo er jeg nå på plass i California igjen, og jeg må si at jeg allerede savner familie og venner hjemme i moderlandet... Nå skal det imidlertid jobbes på nye prosjekter (som du også vil få se mer til her på bloggen og ellers i norsk media...), trene både min egen og andres kropp, og ellers bare nyte en sykt spennende og morsom tid framover. Forrige helg var jeg så heldig å få lede et foredrag for AFPT og 200 av Norges nåværende og framtidige PT´er (jeg tror vi går en lys tid i møte!), og ellers har jeg den siste uken vært innom og hilst på både hos mine venner i Nettavisen, Proteinfabrikken, og ikke minst TV2. Og snart vil også dere her på bloggen få servert nytt og spennende innhold som jeg kan ikke vente med å dele med dere!!

Les mer på: Corneliselander.com

Med min gode venn; TV2s Øyvind Bakke
Fra mitt foredrag for Akademiet for personlig trening på Aker Brygge sist helg :) 

Så god fredag, nyt helgen, men glem ikke også å laste opp nye #CornelisUtfordring bilder i sosiale medier og på Instagram! Jeg gleder meg til å se deg trene! 
Cornelis


#Nettavisen #blogg #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #fredag #helg #bilder #trener #CornelisElander