hits

mars 2015

Kosthold: Brødet som kan gi deg muskler!

De av dere som har fulgt meg en stund vet at Fedon brødet er en av mine personlige favoritter, og hva jeg selv mener er en av de beste måtene å starte dagen på. I tillegg er Fedon's brødmiks svært proteinrikt, og perfekt for å bygge en sunn og sterk kropp på!

Les mer på: Corneliselander.com  


/annonse  

Fedon brødet inneholder nemlig [for å være brød] forholdsvis lite med karbohydrater, samtidig som det også er svært protein- og fiberrikt. Så dette mener jeg altså er en perfekt måte både å starte dagen på, men samtidig også sørge for at du får i deg de viktige byggeklossene vi alle trenger for å bygge en sunn og sterk kropp på! 

Les forøvrig mer om dette og andre Fedon produkter her

Så la oss bygge en sunn og sterk kropp sammen - både ved hjelp av riktig trening og næring! Let's go!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #påske #kosthold #mat #iform #hverdag #Side3 #trener #CornelisElander 

Vet de egentlig hva de snakker om?

Cornelis tar bladet fra munnen:
Vet de egentlig hva de snakker om?

Nylig hadde TV2 programmet "Matkontrollen" en sak om at "Proteinpulver kan gjøre deg feit", og i etterkant har jeg fått mange henvendelser og spørsmål fra mange av dere som lurer på hva jeg måtte mene om utsagnet og saken. Så her er altså min mening om saken. 

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg mener nemlig at det er slike innslag og saker som gjør at vi nordmenn stadig bare blir tykkere og tykkere, og at vi generelt sliter med å få i oss ordentlig næring og tilførsel av de viktige byggesteinene vi alle trenger for å bygge en sunn og sterk kropp. Det er udiskutabelt at man trenger protein for å bygge muskulatur (og hva jeg personlig vil mene en sunn og sterk kropp), og når da slike tendensiøse innslag kommer med slike påstander om proteinpulver er det klart det blir vanskelig for den vanlige mann og kvinne i gata å vite hva man egentlig skal gjøre. Faktisk mener jeg programmet kan være med på å øke faren for at vi opplever flere overvektige nordmenn! 

"Faktisk mener jeg at dette programmet kan være med på å øke faren for at vi opplever flere overvektige nordmenn!"

Det er også litt interessant at man stadig presenterer proteinpulver og norsk, tørket myseprotein som noe "syntetisk, sub-optimalt substitutt" som omtrent ikke kommer fra naturens side, når dette i prinsippet er like mye "vanlig, norsk mat" som alt det andre de nevner og skryter opp i skyene - bare at det i realiteten består av mindre fett og karbohydrater, og kommer i pulverform. Og før argumentet skulle komme; hvis det da ikke skulle bli sett på som "mat" hvorfor i huleste har da MATkontrollen testet det ut?... 

La oss nå likevel for argumentets skyld si at det ikke er mat i ordets vanlige forstand, men at det er næring. Proteinfabrikken (som i saken er de eneste som blir trukket fram og intervjuet [jeg finner det også litt merkelig at man bare går etter én aktør for å presentere en hel bransje..?]) sier da heller ikke at de selger mat, men at de selger tilskudd. Altså kosttilskudd og (for mange et viktig) supplement til vanlig mat, og noe mange kan ha godt av (være seg de som sliter med å gå opp i vekt, eller de som har et større proteinbehov enn hva man lett kan få gjennom vanlig mat og drikke). I tillegg er det mange som bruker dette som sunn, enkel snacks hverdagen igjennom. 

I saken vises det også til et bord full opp av sunne, flotte produkter som jeg er sikker på at mange av dere hadde elsket å hatt tid til å preparere og kokkelere hverdagen igjennom. Det er dessverre ikke realiteten for mange av oss. Vi har skole, jobb, møter, og hektiske dager, og det blir stadig vanligere å spise mer ute og på restaurant og kafé. I gamledager hadde man gjerne med seg sunne (om ikke akkurat proteinrike..) matpakker på jobb, og man lagde ellers maten fra bunnen av og spiste mer hjemme. I dag plukker vi opp usunne baguetter på bensinstasjonen, eller dytter i oss én pølse eller to på vei til eller fra jobb og skole.

Tisses ut? 
Å ta 20 ordinære studenter (nei, dette var ikke toppen av treningseliten, slik professoren omtrent omtaler dem som), gi dem en standarddiett i balanse, og så plusse på 30-50 gram protein (mens man måler endring i nitrogenbalansen) er et svært spesielt og lite korrekt forsøk å vise til. Økningen man ser i nitrogenutsondringen viser bare at kroppen får mer protein enn tidligere, og slike målinger har også store svakheter der en av dem er at man ved enhver økning i inntak vil se/oppleve at kroppen bruker litt tid på å tilpasse utsondringen uansett. Så ethvert resultat er like verdifullt som en blodsukkermåling etter en sjokoladeplate. «Hey! Jeg spiste en sjokolade og blodsukkeret steg! WOW!»

La oss nå for diskusjonens skyld likevel se bort fra svakhetene ved metoden, forutsetningen og tesen... La oss si at den økte nitrogenutsondringen betød at disse ikke trengte proteinet de inntok. Hvem er det da som bestemmer at det er proteinpulveret som må stemmes ut? Ingen TRENGER kylling, ingen TRENGER proteinpulver, og ingen TRENGER brødskive. Det er snakk om hva man velger, og hva man finner praktisk. Ingen av de seriøse aktørene sier likevel at proteinpulver skal erstatte maten, men at det kan være et tilskudd - nettopp fordi vi opplever at "den vanlig, norske maten" blir mer og mer proteinfattig. 

Det vises også i saken til Norges Idrettshøgskole, der man helt korrekt trekker fram at toppidrettsutøvere har godt av, og trenger, restitusjonsmåltider og protein. Og når nordmenn da også stadig blir flinkere og flinkere til å trene hardt og målrettet (der vi løper over fjellet på ski, og slenger oss med på klasser som crossfit og lignende) bør man da også følge opp og sørge for at man faktisk får i seg nok av de riktig byggesteinene for å oppretthold eller bygge ny muskelmasse. 

For når det trenes mer (noe vi ifølge helsemyndighetene trenger å gjøre [enda] mer av) skapes det også et behov for et høyere inntak av protein og riktig næring - noe jeg personlig i hvert fall opplever at det blir vanskeligere og vanskeligere å finne i matvarebutikken, eller på alle landets spisesteder. Og da mener jeg en enkel proteinshake eller -bar for mange kan være hensiktmessig og gunstig. 

Men selv om Matkontrollen ser ut til å ha et problem med sunt, norsk proteinpulver, ser de imidlertid ikke ut til å ha et problem med å anbefale folk junkfood.. For samme uke som de mener at "Proteinpulver kan gjøre deg feit" går de også ut og anbefaler hvilken rett i koppen kakao og pølser du bør velge å ha med deg i påskesekken. Og som de selv sier i saken; "vi har kun ett kriterie; hva smaker best"... Personlig mener jeg nemlig at det er et slikt budskap som gjør at vi i dag har rundt 1.000.000 overvektige nordmenn, og hva som kan gjøre deg feit. Ikke proteinpulver. 

Hilsen sinna Cornelis :)  


#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #trener #helse #kosthold #protein #iform #CornelisElander  

Fem øvelser du IKKE bør trene

Her er treningen som ikke vil gi deg resultat, eller øvelsene du bør benytte! 

Det finnes alltid noen øvelser som vil kunne fungere for noen, men som ikke har et snev av effekt for andre. I dagens innlegg har jeg her listet mine fem på topp øvelser jeg mener du bør droppe helt å trene med, og så håper jeg gjerne å se din liste i kommentarfeltet under!

Les mer på: Corneliselander.com

1. Situps
Vel, først og fremst; skal du trene magen isolert så finnes det et hav av andre øvelser som er mye bedre enn denne, og skal du først ligge på gulvet og holde på så gå heller for min Cornelis Planke Pushups på Swissball framfor det som av mange blir sett på som den mest ubrukelig øvelsen som finnes...

Les også: Treningen du ikke bør utføre!  

LbU4eBUa4H4
2. "Stairmaster"...
Ok, så skal du gå i trapper, så gå i trapper! Generelt trener også 9/10 av de som benytter seg av såkalte stepmaskiner med alt for lav intensitet, noe som blant annet kommer av at konsentrasjonen gjerne er på tv-skjermene foran deg eller på alle de andre i lokalet... I tillegg er den såkalte "stairmaster´en" kanskje den mest ubrukelige versjonen av dem alle - så skal du trene med trapper så gå for den virkelig versjonen som også vil la deg få konsentrere deg om treningen og økta! 

Dropp denne!

3. Alle "abdominal maskiner"
Og når vi først er inne på ubrukelige apparater må jeg bare få trekke fram "The Ab Coaster" og alle lignende apparater som totalt ubrukelig humbug! Den beste veien til en stram mage er ved hjelp av et riktig, proteinrikt kosthold, og ikke minst gode baseøvelser som tunge knebøy! Ikke gå i fella å tro at du vil få slike abs [som mannen på bildet under har] av slike apparater! 

4. Triceps kickbacks
Nei, dette er ikke veien til sterke, markerte triceps og overarmer, så bare kutt ut denne først som sist! 

Ikke benytt deg av denne... 

Og så til slutt min hat-øvelse nr.1 (selv om den ble plassert som nummer fem på lista her...): 

5. Bicepscurl maskin...
Ja, dette er en øvelse som ikke bare vil hindre deg fra å utvikle virkelig store, sterke overarmer og biceps, men vel så viktig (fordi den er "fixed"); vil den i 9 av 10 tilfeller ikke passe for din armlengde og kropp. Opp igjennom årene har jeg nemlig aldri sett at noen virkelig får effekt av denne, i tillegg til at den gjerne heller ikke passer for noen av de som faktisk benytter seg av den. Selve bevegelsen er i teorien god, mens du i praksis ikke vil kunne få ordentlig kontakt. Selv vil jeg derfor heller anbefale deg å benytte min egen favoritt og metode; å bringe bicepscurl benken over i kabelapparatet, og kjøre biceps preacher curl med kort stang i trinseapparatet. Dette vil gi deg resultater! 

Den beste øvelsen for store, sterke biceps!

Dette var altså min "fem på topp" over øvelser jeg råder deg til ikke å trene, og nå gleder jeg meg til å høre/lese hva du måtte mene!

Stå på!
Cornelis#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #kropp #muskler #helse #iform #trener #CornelisElander 

Slik får du en rå brystkasse

De fleste av de som trener mye er gjerne flinke til å implementere gode baseøvelser som knebøy, markløft, og ikke minst benkpress noe som er vel og bra for optimal muskelvekst og progresjon. Likevel er det også et par isolasjonsøvelser du ikke bør glemme... 

Les mer på: Corneliselander.com 


Flyes
Yes, for maksimal hypertrofi [muskelvekst] og styrke i brystkassen bør du selvsagt benytte deg av benkpress, både i form av flat- og skråbenk, og før noen skulle rope ut; nei jeg mener ikke at du skal droppe noen av disse eller erstatte hele programmet ditt med isolasjonsøvelser. Det er imidlertid et par av disse du likevel bør ha med i ditt program, og for en sterk og flott brystkasse er øvelsen flyes kanskje den viktigste av dem alle. Normalt sett vil jeg råde deg til å trene denne hovedsakelig med manualer og frivekter (som vist på bildet over), men du kan (og bør) i tillegg også variere av og til med øvelsen enten stående eller sittende i kabelapparatet: 


Slik gjør du: Grip tak i en manual i hver hånd, og legg deg på en lett hellende skråbenk. Hold vektene rett over brystkassen og overkroppen i startposisjon, og senk så armene med en lett, konstant bøy i albueleddet ut til hver side og ned. Når vektene er omtrent på rett, vannrett linje rett ut fra hodet ditt, løfter du vektene opp igjen og tilbake til utgangsposisjon. 

I kabelapparatet kan du også ligge på en benk og løfte på mer eller mindre samme måte, eller du kan stå oppreist og trekke hendene (og håndtakene) mot hverandre og opp foran deg. Pass i så fall på at du også trekker dem hele veien til de møtes, og eventuelt kan du også la dem krysses over hverandre, før du slipper håndtakene kontrollert tilbake til utgangsposisjon igjen. 

Viktig å huske på! Ha en lett, konstant bøy i albueleddet under hele bevegelsen! 

.
Jeg mener altså at flyes er en undervurdert, og ikke minst viktig øvelse som du bør ha med i ditt treningsprogram. Flyes, og særlig med incline helling på seteryggen vil nemlig kunne sørge for at du bygger det vanskelige skillet mellom høyre og venstre brystmuskulatur, men den skal likevel ikke erstatte verken flat- eller skråbenk, og er altså kun et supplement og tilskudd til de gode baseøvelsene! 

Stå på! 
Cornelis 


#Nettavisen #trening #trene #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #bilder #CornelisElander  

Tusen takk!!

HhXXnXawUUc
Til alle mine følgere, både her og på Instagram; tusen takk!! 

Wow, så i går [mens jeg var i Santa Barbara] ble jeg klar over at jeg akkurat hadde passert 5500[!!!] følgere på Instagram (noe som for meg er veldig stort). Så tusen, tusen takk til alle dere flotte mennesker som følger meg både der [og her], og hvis du ikke gjør det enda så gå inn på Instagram og søk meg opp @corneliselander

Igjen; tusen takk!! 
Cornelis 

Faksimile Aftenposten #Nettavisen #trening #Side3 #side2trening #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Glem helsa, regnskogen er viktigere!


Den siste uken har det vært en heftig debatt i norsk media angående palmeolje etter at min felles Nettavisen blogger, Sophie Elise, tok til orde for å boikotte påskeeggene fra Freia fordi de inneholder palmeolje og [som hun skriver] "er ødeleggelse av regnskogen". Imidlertid skrives det ingenting om helsa vår... 


Les mer på: Corneliselander.com

Jo da, hun skriver også i sitt innlegg at "påskeegg inneholder mengder av palmeolje, som ødelegger stort for planeten og alle oss", men jeg tror hun sikter mer til effekten palmeoljen har på regnskogen (og igjen vår eksistens) enn den direkte helseeffekten palmeoljen kan ha på kroppene og helsa vår. Som professor, Christian Drevon, ved Universitetet i Oslo sa til NRK for noen år siden kan nemlig palmeolje øke konsentrasjonen av kolesterolet i blodet, og føre til hjerte- og karsykdommer. 


- Det inneholder palmitinsyre, som er en mettet fettsyre med 16 karbonatomet og ingen dobbeltbindinger. Palmitinsyren har en sterk kolesteroløkende effekt, sa Christian Drevon til NRK.  

Mange helseeksperter mener også at vi bør spise mindre palmeolje fordi det legger seg i blodårene rundt hjertet, og dermed ikke er sunt å spise/kjøre i seg. Som min andre felles blogger på Nettavisen, Gunnar Tjomlid (eller Saksynt) imidlertid oppsummerer i sitt innlegg om saken kan palmeolje "være uheldig for helsen. Likevel er det primært i matvarer vi uansett ikke bør trykke i oss for mye av, som melkesjokolade og potetgull, dette brukes i.", uten at jeg tror han er kjent med hvor mye potetgull vi nordmenn faktisk kjører i oss... Ja, dette er "mat" -varer vi ikke bør spise mye av, men dessverre er nok tilstanden en ganske annen, og særlig nå når vi går mot varmere tider (der potetgull blant annet ser ut til å være nordmenns sommerfavoritt)... Dette er også de tilbakemeldinger jeg selv får fra mange av dere som sender meg forespørsler om hjelp og råd, der potetgull ser ut til å være en av de få tingene mange av dere sliter med å kutte ned på/ut... 

Er det skadelig? 
Nå har det imidlertid pågått mange debatter rundt temaet opp igjennom årene, og hvorvidt dette egentlig er så farlig eller ei. Flere av de fremste ekspertene mener altså at det er farlig, mens andre igjen tar til ordet for at det ikke er [så] farlig. Uansett er det i hvert fall udiskutabelt at så å si alle de matvarer som faktisk inneholder palmeolje også har en tendens til å være de matvarer som ikke vil gi deg noen helsegevinst eller en sunn, sterk kropp. Og det er mitt argument for hvorfor vi bør ta avstand fra alle produkter produsert med palmeolje. For som flere nevner er Freias produkter nemlig produsert av såkalt "bærekraftig" og [i løpet av 2015] "sporbar palmeolje", og selv naturvernorganisasjoner som WWF mener at det ikke er palmeoljen i seg selv som er problemet, men hvor og hvordan den er produsert.

Regnskogen VS menneskeheten
Det nevnes altså lite om den skadelige effekten palmeolje kan ha på kroppen våre i den pågående debatten, og det ser ut til at mange mener regnskogen er viktigere enn vår egen helse... Jo da, det er viktig å spare regnskogen for vår framtidig eksistens, men i mellomtiden bør vi vel også ta litt vare på vår egen eksistens - for hva er vel vitsen i å spare planeten om vi alle allerede er blitt utryddet?... 

Cornelis 


#Nettavisen #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #helse #iform #påske #påskeegg #Freia #palmeolje #Norge #debatt #trener #CornelisElander 

Slik blir du sterk[ere] i benkpress!


I denne artikkelen skal jeg gå igjennom noen av de mest grunnleggende aspektene for å bli sterk[ere] i øvelsen benkpress, og hvordan du kan bygge en seriøst sterk (og eventuelt stor) brystkasse. Her er dagens råd: 

Les også mer på: Corneliselander.com

Denne artikkelen er ment for deg som allerede har litt erfaring med øvelsen, og jeg vil ikke her gå inn på de mest grunnleggende aspektene av øvelsen, men hvordan du som har trent en [liten] stund kan ta øvelsen "to the next level". Imidlertid er ikke dagens råd bare ment for deg som ønsker å bygge en sykt stor og muskuløs brystkasse, men stort sett for alle som har implementert øvelsen i sitt program (fordi vi alle har godt av å trene med denne flotte baseøvelsen). Som jeg liker å si er det ikke noen vits i å kaste bort tiden når man er på trenings- senteret, og hvis du først trener/ønsker å trene med denne øvelsen er det da vel også greit å få maksimalt med utbytte av den, right? 

La oss først ta det mest grunnleggende; skal du bli sterkere i benkpress må du også trene benkpress [ofte nok]... Dette betyr ikke det samme som at du trenger, eller bør, trene med den under hver økt, men at du i det minste legger inn én god økt i uka i tillegg til eventuelt én eller flere øvelser og økter som indirekte også tar på brystkassen i uka.  

Les også: Farlig å trene for "sommerkroppen"?

Riktig teknikk
Her er en enkel gjennomgang av de mest grunnleggende løfteteknikkene, og hvordan øvelsen skal utføres: 

Legg deg ned på benken, og hold med et fast, godt grep om stangen og ca. skuldersbreddes avstand mellom hendene (eller eventuelt litt bredere). Et for smalt grep vil aktivisere mer av bakside overarm [triceps], mens et "for bredt grep" kan utsette skuldrene for høy[ere] belastning - så vær varsom! Sørg også for at føttene er godt plantet på bakken og med litt bredere enn skulderbreddes avstand (et for smalt steg vil her kunne gjøre at du ikke har like god balanse, og dermed ikke kan løfte maksimalt eller i verste fall kan miste balansen under løftet). Det er også viktig at øvre del av ryggen og rumpa alltid har god kontakt med benken under hele løftet, og selv om du spenner skikkelig i overkroppen skal du altså ikke løfte rumpa eller hoftene opp fra benken! Senk alltid stangen kontrollert ned, og aldri bare slipp kjapt ned for så å "bounce" stangen og vekten opp igjen med brystkassen. Du kan imidlertid la stangen berøre brystkassen så vidt, og i offisielle konkurranser skal du gjerne ha et markert stopp på brystkassen før du løfter opp igjen, men dette er altså ikke det samme som at jeg råder deg til å pushe vektene opp igjen ved å la den treffe kassen og pushe med den. Du løfter med brystmuskulaturen og armene, og ikke ved fysisk å dytte stangen opp igjen! 

Slik blir du sterkere
La oss nå si at du allerede har god og riktig teknikk, men at du likevel føler at du ikke blir sterkere i øvelsen. Hva bør du gjøre? Under har jeg da listet noen av de mest essensielle metodene som jeg har sett ekstremt god effekt av hos mine klienter og kunder opp igjennom årene, og følger du disse enkle stepene så vil du være på god vei til en mye sterkere brystkasse og overkropp:

1. Tren ofte nok! Som nevnt tidligere; skal du bli sterk[ere] må du også trene øvelsen ofte nok. Hva det vil si for deg kan være litt varierende og avhenge av din treningsbakgrunn og ønske/mål, men jeg vil si at du i hvert fall bør ha én god økt på dette i uka. 

2. Tren med en treningspartner! Ja, dette er omtrent eneste vei til å bli ordentlig sterk, og selv om du kan få til mye også på egenhånd vil det så å si være umulig å virkelig gi 110% i denne øvelsen om du ikke har noen står bak og sikrer under utførelse. 

3. Tren støttemuskulatur! Utført riktig vil benkpress ta, men også kreve, styrke i både brystmusklene, triceps, rygg, og ikke minst skuldrene. For at du skal bli sterk[ere] i denne øvelsen vil det da være viktig å også trene opp disse, og derfor vil det for å bli ordentlig sterk i benkpress og brystkassen være nødvendig at du også trener både gode baseøvelser og enkelte isolasjonsøvelser som også tar på disse uka igjennom, og her vil det da altså være viktig at man har et godt treningsprogram å følge. 

Les også: - Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

4. Variasjon Ved siden av å trene med gode base- og isolasjonsøvelser hele uka igjennom, vil det også være essensielt at du varierer litt i treningsregimet ditt, og ikke bare trener med samme øvelser og oppsett hver uke. For eksempel vil det kunne være smart å variere mellom å benytte en vektstang og noen ganger løfte med manualer, eller det for eksempel vil være smart å ikke alltid trene med akkurat samme motstand og antall reps og sett. Som jeg liker å si vil det for maksimal hypertrofi (eller muskelvekst) være smart å "sjokke kroppen" din litt, slik at den ikke alltid vet hva den har å forvente seg... Hvis kroppen din for eksempel vet at den skal klare å løfte 80kg., og du hver uke også bare trener det, så vil du trolig også akkurat bare klare det - og du vil heller ikke oppnå noen progresjon eller utvikling, og du vil forbli like sterk som før. Igjen går dette også tilbake til punkt 2 der det her vil være essensielt at du også har noen som sikrer slik at du også kan gå litt "over evne", og pushe deg selv til nye høyder. 

Ellers kan også alternative øvelser og teknikker som for eksempel "floor press" være en av de mest optimale måtene å bygge en større og sterkere brystkasse på! 

La meg vite om du har noen spørsmål om dette er noe annet treningsrelatert i kommentarfeltet under, eller kontakt meg også gjerne direkte på email

Cornelis

#Nettavisen #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #trening #bilder #hverdag #helg #mandag #trene #iform #trener #CornelisElander 

Farlig å trene for sommerkroppen?

Nedtrekk
Farlig å trene for den såkalte «sommerkroppen»? Hør mine meninger om denne saken i dette intervjuet jeg gjorde med NRK P1 i dag. 

Les mer på: Corneliselander.com

Den siste tiden har det vært mye fokus på at vi ikke må kalle vårt mål for sommeren «sommerkroppen», og flere eksperter advarer mot at dette kan resultere i både skader og problemer. Og forså vidt har de rett. På den annen side kan alt som ikke gjøres med korrekt utførelse eller hodet på riktig plass potensielt kunne føre til skader og være farlig, enten det være seg å gå «overkill» på ski, løfte over evne i øvelser som knebøy og mark, eller som ekspertene her har et problem med; «å gå fra null til 100». Trening og det å komme iform tar tid, og som jeg alltid sier er mitt motto at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og å starte opp alt for hardt er ikke veien å gå. Likevel har jeg et problem med mine kollegaers uttalelser...

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Motiver! 
For framfor bare å gå etter enkeltindividers ønske om å oppnå en eventuelt litt strammere kropp før sommeren, bør de heller motivere og komme med forslag til hvordan folk flest kan og bør trene hele året igjennom. Som vanlig er man her bare ute og kritiserer de som eventuelt skulle ha et litt for «jålete» mål, og (som jeg nevnte overfor programleder Kristin Rivrud Møller) når 8 av 10 faktisk også ønsker seg en litt strammere kropp før sommeren så bør vi som trenere og eksperter heller komme med gode forslag og inspirere folk flest til å trene og bruke kroppen mer, framfor bare å overfokusere på at «nei, du må ikke ha et ønske om å se litt ok ut i en bikini eller på stranda denne sommeren"... Ekspertene kan preke dette så mye de vil, men resultatet er at mange da heller går andre steder for råd/hjelp. Forhåpentligvis velger de da å komme til denne siden for tips i stedet ;) 

God treningsuke fra trener´n i Hollywood!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #trener #hverdag #sommerkroppen #overvekt #fedme #kropp #trene #CornelisElander 

Slik bygger du store biceps


En del av dere har etterspurt hvilke øvelser og oppsett jeg selv benytter meg av for å trene armer, og her er svaret. Her er a
rmtrening Cornelis style! 

Følg meg også gjerne på Facebook

Bicepscurl med EZ-stang
En av de beste grunnøvelsene som jeg mener alle bør benytte seg av og til. Av alle de mest essensielle bicepsøvelsene som finnes mener jeg dette er en av de beste, og mest grunnleggende du bare må ha med i ditt program. Det går fint an å kjøre bicepcurl både i kabel og/eller med manualer, men for virkelig store, sterke overarmer er det spesielt viktig at du benytter en EZ-stang...

Viktig tips: Hold albuene inntil siden av kroppen under hele bevegelsen, og ikke la dem peke utover! 

Slik gjør du: Grip en EZ-stang med underhåndsgrep, og hold med cirka skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, skuldrene tilbake, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkaasen og flex muskulaturen ordenlig sammen på toppen før du senker stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon. Strekk helt ut i bunnen av bevegelsen før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer. 

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner. 

Les også: Slik får du store armer!


Bicepscurl med Scottcurl benk [i kabelapparat]
Dette er min personlige favoritt, og hva som vil gjøre at du virkelig bygger store, sterke overarmer og biceps. Skal du trene med kun én øvelse så er dette den du bør gå for!

Slik gjør du: Bring scottcurl benken over til kabelapparatet, og kjør vanlig scottcurl, men med ved hjelp av en kort stang i trinseapparatet [framfor å benytte curlstangen som ellers]. 

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner. 

Franskpress 
Overarmene dine består prosentvis av mer triceps enn biceps, og den eneste veien til store overarmer er derfor ved også å trene bakside overarm [triceps]. 

Slik gjør du: Grip en vekstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en (svakt) hellende benk, og hold stangen med nær sagt strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet før du igjen hever stangen opp og tilbake til utgangsposisjon igjen. 

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 8-12 repetisjoner. 

La meg gjerne vite om det er noe du skulle lure på i kommentarfeltet under, og takk for at du klikker innom treningsbloggen!  

WWW.CORNELISELANDER.COM

 
#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #morgen #torsdag #trener #CornelisElander  

- Beviset på at bergenserne er smartere enn oss...


Russen i Bergen har kuttet de tradisjonsrike øl- og vinknutene, og leder an som nasjonens sunneste (og i mine øyne smarteste) russ. Når kommer resten av oss etter? 

Les mer på: Corneliselander.com

Russetiden er snart over "oss alle", og med kommer også de vanlige "russeknutene", der studentene skal utføre ting de ellers [?] ikke ville gjort. Nå reagerer endelig noen, og trekker fram at flere av disse knuttene rett og slett kan være livsfarlige, og et av eksemplene som trekkes fram er å styrte en flaske vin på 20min... Dette ville imidlertid russestyret i Bergen nå til livs. 

- Noen kan synes det er kjipt at vi kutter disse knutene, men det kan være livsfarlig, sier Kristiane Monstad [russepresident i Bergen] til Bergensavisen.

Tirsdag presenteres det nye knuteprogrammet for Bergensrussen, og denne gangen skal det være uten øl- og vinkorken. 

Til info: For å få ølkorken måtte gutter drikke en kasse øl på 12 timer, mens jenter fikk 24 timer på å gjøre det samme. For å få vinkorken i luen måtte man drikke en flaske vin på 20minutter... 

Inn med trening
- Vi vet at denne knuten har vært siden 2007 i Bergen, men sannsynligvis mye lenger. På Østlandet sier de minst 15 år. Vi ønsker også å ha knuter for dem som trener mye og satser på sport, sier Monstad videre til BA.

Og der har du det altså. Mens vi på Østlandet har bedrevet galskapen mye lengre enn bergenserne, og i tillegg ikke er smarte nok til å kutte det ut, begynner bergensrussen med knuter for sport og helse. Og som jeg skrev på Facebook siden min i går; Når blir det slutt på å sluke alkohol, og inn med trening for russen. Hva mener du? Vil vi etter hvert også se en knute for de som klarer å styrte en proteinshake på rappen? En av mine faste følgere fulgte da opp med; "en muskelknute i lua?" ;) 

@Corneliselander 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #trening #treningsbloggen #meninger #innlegg #onsdag #bilder #trene #helse #russ #alkohol #kosttilskudd #trener #CornelisElander  

Er denne verdt nesten 7.000.000 ?

0VulPugG3f
Denne kostet nesten 7.000.000.... Verdt det? 

Les mer på: Corneliselander.com 

BMW i8 er en bil jeg både beundrer og digger. Den er "futuristic", fun, og ekstremt tøff (og ja, så skal den visstnok også være bedre/bra for miljøet ;) ). Med en listepris på $136,500 her i USA ( rundt 1.100.000NOK) er den også overraskende "billig" med tanke på hva slags monster av en framtids [super] bil dette er. Imidlertid er det et problem; det finnes ikke nok av dem. Og derfor går prisene også regelrett i taket...

Hos min bilforhandler i Beverly Hills kan de fortelle meg at folk stadig betaler 1-1.500.000 NOK over listepris [!!!!] for å få være en av de få som kan smykke seg med tittelen "i8 eier", mens det eksemplaret du her ser ble solgt på auksjon der prisen endte på 800.000$. Eller altså over 6.600.000NOK [!!!!!!!!]....... Igjen, jeg DIGGER i8, og jeg mener personlig dette er noe av det råeste du kan kjøre på fire hjul i dag, men nesten 7millioner er kanskje litt drøyt? :) 

HVA MENER DU? LA MEG HØRE DIN MENING I FELTET UNDER! 

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #bil #motor #BMW #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Jo da, det er lov å si SOMMERKROPPEN!


Det er vår, og på tide å gi gass fram mot sommeren, men er dette fortsatt "lov" å si? Min mening er JA! 

Les mer på: Corneliselander.com

Jo da, #Helårskroppen er selvsagt hva jeg selv (og håper dere andre også) går for, MEN om det å ha et mål om å være i "ditt livs beste form" denne sommeren er et mål og ønske for deg så sier jeg bare; kjør på! Ikke la andre diktere hva det er greit at du kaller ditt mål, og det er da også på tide at vi kaller en spade for en spade... Fakta ER nemlig at de fleste av oss [selvsagt] også ønsker å være i LITT ekstra god form når det blir varmere i været og man går med mindre tøy. Jeg er den første til å mene at det er viktig å trene hele året igjennom, og som mitt fasta motto sier er det viktig å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, noe jeg da også prøver å inspirere så mange som mulig til å følge gjennom intervjuer og artikler jeg gjør i norsk presse ved siden av å prøve å motivere dere gjennom denne bloggen og på for eksempel Instagram og Facebook siden min. Likevel mener jeg det også er viktig at vi trenere gir de som eventuelt ikke er like flinke til å trene hele året igjennom en liten motivasjonsboost, og prøver å få dem interessert i trening før vi eventuelt begynner å mase om at det ha et slikt mål/ønske er "feil"... Problemet i Norge i dag er nemlig ikke hva vi kaller målene, men at nordmenn flest ikke trener og mosjonerer nok!

Følg også #CornelisUtfordring i sosiale medier! 

Hva er "sommerkroppen"?
Hva ditt ønske med "sommerkroppen" måtte være er jo selvsagt helt opp til deg, og der noen "bare" ønsker å stramme litt opp (slik at man kan føle seg litt mer vel i bikinien/badebuksa), er det andre igjen som kanskje har et ønske om stramme mageruter og struttende muskler. Og det må da også være greit å si! Ja, i Norge har vi jo ikke til tradisjon å la slikt gå upåaktet hen, men vi er tross alt i 2015 nå folkens, og når problemet vårt generelt (som nevnt) er at det nå er "vanlig" å være overvektig og ute av form så bør man da også kunne få lov til å gå "mot normalt" og rett og slett bare si at "ja, jeg har lyst til å bli sterk og stram!"... Dette betyr ikke det samme som at vi alle skal behøve (eller nødvendigvis ha som noe mål om) å bli de reneste fitnessutøverne, og jeg skal ikke være med på å presse på at alle må ha sixpack eller for eksempel store overarmer som mål, eller at dette for den saks skyld er synonymt med å være "iform", og det hadde forøvrig også vært utrolig kjedelig om vi så like ut.. MEN jeg vil likevel at de som eventuelt skulle ha lyst til å se slik ut og måtte ha det som ønske til også å få lov til å si/ønske seg det uten at man blir uglesett eller kritisert av den grunn. På lik linje som folk også må få lov til å ikke bry seg om treningen i det hele tatt, må det også være rom for de som bryr seg "litt over gjennomsnittet" om dette.

Forøvrig kommer det nå også mye nytt og spennende innhold her på bloggen som jeg ikke tror du vil gå glipp av - så jeg håper å få lov til å være med på å motivere deg i form fram mot sommeren [og beyond]... For om du gir 110% fra i dag av og fram til badesesongen setter inn så har du jo allerede trent en stor del av året, og vil trolig heller ikke slutte med det først (særlig ikke når du oppdager den gode effekten treningen vil ha for deg). Så om det å kalle det/jobbe mot #SK2015 eller "sommerkroppen" er det som skal til for å motivere deg - så sier jeg bare; go ahead!! 

Stå på! 
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM
 
#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #trener #CornelisElander  

Cornelis Elander´s YouTube kanal


Hei alle sammen, og god søndag! I dag ønsker jeg faktisk å be deg som leser om litt hjelp, og dette fordi jeg nå ønsker å ta min YouTube kanal et par steg videre med daglige klipp og oppdateringer fra mitt liv og hverdag her i LA. Så er dette noe du kan noe om (YouTube altså) så er jeg evig takknemlig om du legger igjen dine beste tips og råd i kommentarfeltet under! 

Les mer på: Corneliselander.com

1. Først og fremst; hva ønsker du å se?
Dette er EKSTREMT viktig for meg å vite, da det jo er hva dere faktisk ønsker å se som spiller en rolle for meg. Så gi meg her gjerne en tilbakemelding, slik at jeg kan gjøre min kanal mer interessant for deg!

DyjSfGp2vfg
Eksempel på klipp og innhold på min kanal i dag. Her i fra reiseserien jeg lagde for Nettavisen 

Selv følger jeg bare kun to youtube kanaler [som begge handler om biler.. Jepp, youtube er faktisk helt treningsfritt for min del], og når jeg skal slappe av og kose meg er det først og fremst bare min venn Shmee150 ´s kanal det tunes inn på... :) 


Hva jeg liker å følge/se :) 

2. Hvilket kamera/utstyr vil du anbefale meg å bruke?
Jeg har selv benyttet både speilreflekskameraer og annet mer "heavy" utstyr tidligere, mens jeg til daglig bruker jeg stort sett bare en iPhone6. Her ønsker jeg veldig gjerne å høre hva dine meninger og erfaringer er, og særlig hva som er best med tanke på lyd, lys, brukervennlighet, og ikke minst hva som er mest egne for youtube videoer. En del råd jeg selv har funnet der ute tyder på at mange mener en enkel camcorder (der du har mulighet til å ha skjermen vendt mot deg selv, slik at du lettere kan se hva du gjør når du faktisk også filmer deg selv) er å anbefale, og at for eksempel et speilreflekskamera ofte kan bli litt "for avansert" for et slikt format. I tillegg ønsker jeg å høre ders erfaringer med for eksempel GoPro og andre action-cameras. Er disse brukbare, og hva med lyden på disse? Er disse å anbefale? Og er lyden på disse bra nok?

3. Hvor lange bør klippene være?

4. Hvor ofte bør man oppdatere en YouTube konto? 
Både bloggen og Facebook siden min oppdateres daglig (om ikke flere ganger om dagen), men hva med en YouTube konto? Hvor ofte bør man laste opp materiale, og er kvaliteten viktigere enn hyppighet (altså bare legge ut noe når man virkelig har gjort noe "gøy", eller sett noe fett)? 

Igjen tusen takk for alle eventuelle svar og råd, og tusen takk for at du også klikker innom treningsbloggen. Framover blir det i hvert fall mye mer videoklipp, både her på bloggen og min YouTube kanal - så stay tuned!

C0uveZC22Pw
Dagens klipp fra et lite stopp hos Sjømannskirken i San Pedro (for påfyll av sjokolade og risengrynsgrøt ;) )
Cornelis
#Nettavisen #treningsbloggen #blogg #USA #søndag #video #Youtube #trening #trener #CornelisElander 

 

God helg fra Hollywood!

Det er fredag, det er helg, og HollywoodTreneren er klar for mye moro og gøy denne helgen. Det skal skrives på nye saker og innlegg for dere, spilles inn treningsklipp og videoer, blant annet for Iron Man Magazine, og ellers skal jeg bare nyte nok en flott helg her på vestkysten av USA. I det siste har temperaturen vist både høye og lave grader (12* på morgenen, og 30 på dagen...), men nå ser "våren" endelig ut til å ha kommet hit til filmbyen. Og nå gir vi bare gass fram mot sommeren! Jeg håper ellers at du også blir å se her og følger med på bloggen framover - da det nå vil komme mye nytt og spennende jeg ikke kan vente å dele med dere...

Sjekk forresten også ut min faste Hollywood spalte for Iron Man Magazine - ute nå! 

Så jeg håper å se deg innom siden her hver dag for siste nytt fra trener´n din i Hollywood!
Cornelis 
#Nettavisen #trening #treningsbloggen #helg #weekend #bilder #fredag #trene #CornelisElander  

Slik bygger du en rå overkropp!


En av Arnold Schwarzeneggers mange favorittøvelser er en øvelse som svært få benytter seg av i dag, men burde vi kanskje? Svaret får du her!

Les mer på: Corneliselander.com

Én av Arnolds mange favoritter på 70-tallet var øvelsen pullover, eller Dumbbell Pullovers, og selv om jeg ikke skal påstå at denne nødvendigvis kan erstatte, eller måle seg med, for eksempel benkpress har den imidlertid mange fordeler. Og på et punkt vinner den faktisk!

Pullover
Selv om dagens øvelse kanskje ikke kan måle seg med gode baseøvelser som for eksempel benkpress har den mange positive sider ved seg, og én stor fordel; den kan trenes så å si overalt! Jo da, når du går på treningssenteret for å trene vil også jeg (slik jeg har skrevet i flere av programmene på Side3 den siste tiden) trekke fram skrå-, og flatbenk som noen av de selskrevende og beste [base-] øvelsene du kan kjøre for å få aktivisert brystmuskulaturen på en mest mulig effektiv måte. Imidlertid er det ikke slik at vi alle alltid har tilgang på et trenings- senter, og selv om man for eksempel også kan få til mye bra ved hjelp av egen kroppsvekt er det nå en gang slik at mange også befinner seg i midten; de som har lyst til å trene litt med vekter, men som har begrenset med utstyr eller tid. Da kan denne enkle, men svært effektive og tøffe øvelsen være noe for deg! Utført riktig vil den nemlig kunne treffe og aktivisere alt fra nedre del av den store brystmuskel [Pectoralis Major] til skuldre, triceps, rygg, og mage.  

ctW4UcBGzyA
Slik utfører du øvelsen: 
I utgangsposisjon plasser du deg med øvre del av ryggen og skuldrene på benken, og beina dine på linje ut fra benken (slik at du ligger stødig). Underkroppen vil fungere som en motvekt til manualen du løfter med, og vil slik sørge for at du holder ryggen fast på benken under utførelse. Unngå også å heve hoftene nevneverdig under løftet, og bevegelsesområdet ditt vil avhenge av individuell skulderfleksibilitet. Hold også albuene med en lett, konstant bøy under hele bevegelsen.  


Du starter selve bevegelsen ved å holde manualen med et diamantgrep strakt over deg, og ved å føre den ned og bak hodet. Når armene dine er på linje med overkroppen løfter du vekten tilbake til utgangsposisjon, og repeterer. 

Kjør 3 sett med mellom 8-10repetisjoner på denne som for eksempel avslutning på en god brystøkt. 

Hvorfor trener vi ikke med den?
Som Cory Cregory, co-founder hos MusclePharm, en gang oppsummerte [på hvorfor så få benytter seg av denne øvelsen om dagen]; 

"Here´s one theory I came up with - perhaps it´s too effective for the entire upper body. Because it hits so many different
areas, people aren´t sure where to fit it into their routines, so they simply leave it out. Training big muscle groups like chest and back together usually isn´t the norm, hence the dilemma that is created when it comes to pullovers."

Arnold brukte denne gjerne som en "brutally effective finisher" i sitt nå velkjente dobbelt-splitt program, og mente blant annet at bevegelsen hadde vært med på å utvide brystkassen hans. Og hvis øvelsen var bra nok for ham, bør den vel også [fortsatt] kunne være bra nok for deg? 

Benytter du denne i ditt program? La meg høre din mening om øvelsen i feltet under! 
@Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #godmorgen #helg #fredag #bilder #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Har du lyst på stram mage?


Har du lyst på stram mage? Veldig ofte er svaret
JA, og her er da hvordan du gjør det: 

Les mer på: Corneliselander.com 

En av de største «gladnyhetene» du først og fremst bør tenke er at du trolig trener magen for mye i dag. Vi nordmenn trener og beveger oss [generelt] ikke nok, men når man først setter igang er det gjerne bare magen som får kjørt seg. Og det til liten, eller ingen nytte. En stram og trent mage kommer hovedsakelig av et riktig kosthold, ved siden av å trene hele kroppen hardt og riktig, og å trene én million situps hver dag er imidlertid ikke veien å gå.

De beste øvelsene
Jeg vil i dag starte med å inkludere de viktigste og mest grunnleggende øvelsene du kan ha med i et godt treningsprogram, og det er imidlertid ikke de rene «mageøvelsene» som står øverst på listen! Flere studier har nemlig indikert at for eksempel tradisjonelle situps er noe av det mest bortkastede du utfører på treningsstudioet, og enda verre mener jeg personlig at for eksempel de såkalte «ab-crunches» maskinene er. Likevel ser jeg stadig vekk mange benytte seg av nettopp disse verden over, og det selv om det verken gir noen stor helsegevinst eller nødvendigvis de mest synlige resultatene [på magen]. 

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Riktig og hard trening av underkroppen

Som jeg tidligere har uttalt vil imidlertid korrekt trening av underkroppen kunne være med på at du lettere oppnår hypertrofi, eller muskelvekst, og skal magerutene fram må nettopp dette til skal du få fettprosenten ned, og få definisjonene fram. Så isteden for å anbefale deg til å trene masse isolert magetrening vil jeg heller råde deg å trene med en av de beste base- øvelsene (og en av mine personlige favoritter) nemlig tunge knebøy. Ikke bare vil dette kunne være med på å styrke ryggen, beina, og nær sagt hele kroppen, men jeg vil også tørre å påstå at dette er en av de aller beste måtene også å styrke mageregionen på!
Knebøy
Slik gjør du:
 Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og aldri på nakken! Stå med litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil startposisjon, og tærne pekene lett utover. Press rumpa ned og bak- over, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

Øvelsen kan utføres enten uten vekter, med en vekstang, eller du kan for eksempel kjøre en frontbøyvariant der du holder en vekt (eller noe annet litt tyngre du måtte hendig) med et godt grep foran på brystkassen.

Les også: 30 knebøy, og du får reise gratis!

Cornelis Planke Push-ups på Swissball

Min egenkomponerte planke som angriper blant annet; brystkasse, skuldre, triceps, ryggen, og stort sett hele kroppen. Denne er ekstremt effektiv og bra også for mage og core, og personlig mener jeg dette er en ypperlig øvelse som du kan trene like enkelt enten du er på ditt lokale gym eller ute på reise. Alt du trenger av utstyr er kun en oppblåsbar treningsball, og derfor er denne øvelsen nettopp ypperlig å benytte nå juletiden igjennom.
Cornelis Planke Pushups på Swissball
Slik gjør du:
 Plasser kroppen i vanlig pushup posisjon, men med føttene på en Swissball og ikke på bakken. Dette gjør arbeidet hardere, da ballen (i motsetning til underlaget) ikke står stille, slik at du her også må jobbe med balansen under utførelse. Kroppen skal ligge vannrett i grunnposisjon, med armene strake. Det er også viktig at mage, hofte, og overkropp ikke synker ned mot underlaget, men holdes oppe uten at du likevel skyter rumpa i været! Hold så planken så lenge du klarer (prøv for eksempel å få til 20-30 sekunder til å begynne med). Ta så noen pushups for «avveksling» (for eksempel 10-15reps.) før du løfter deg tilbake til plankeposisjonen, og holder videre. Hold så planken igjen så lenge du klarer ? til full utmattelse. 

I tillegg til disse harde, gode øvelsene vil det å generelt bare ta seg en gåtur også være noe av det mest effektive og smarte du kan gjøre for å få på plass en stram mage, og noe som jo også er lett tilgjengelig for de aller fleste. I tillegg kan det være greit å tenke på at det å stresse ned kanskje vil kunne være den enkleste, og beste, måten å få ned magemålet på?


God ny treningsuke fra Hollywood!
Cornelis

Sjekk forresten også ut #CornelisUtfordring på Instagram der du både kan finne inspirasjon og motivasjon fra andre likesinnede som har tatt utfordringen min om å bare bruke kroppen litt hver dag! Heng deg på i dag! 

 #Nettavisen #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #trening #trener #CornelisElander 

- Dette bør du vite før du drar på trening!


Det er ikke bare i skogen at skihelter og syklister barker sammen om plassen, og på mange av landets treningssentre hersker det også nær sagt "ville vesten" tilstander og folk som mangler
 folkeskikk. Selv har jeg her derfor prøvd å komme opp med en liste over ting vi alle kan ha godt av å tenke litt på av og til - slik at vi kan gjøre treningsopplevelsen bedre for oss alle... 

Les mer på: Corneliselander.com

For noen uker siden skrev jeg innlegget Dette må du ALDRI gjøre på treningssenteret!, der jeg spurte dere hva dere syntes om når noen som har glemt øretelefonene sin hjemme begynner å spille musikklista si for full guffe over speakeren på telefonen [inne på treningssenteret]. Og der så det heldigvis ut til at dere alle var rimelig enige med meg i at dette var "toppen av frekkhet" J I dag ønsker jeg imidlertid å ta denne listen litt videre, og generelt beskrive alt det jeg mener er feil å gjøre på et treningssenter (litt sånn til hjelp [for meg selv for å få det ut ;), men også eventuelt for de av dere som måtte være litt ny på dette med å trene på treningssenter. Her vil dere derfor bli presentert for og kjent med de kanskje litt uskrevende "kodene" og reglene som vi som trener etter hvert er blitt vant med... God fornøyelse J

Cornelis guide til gym etiquette: 
- vær oppmerksom på andre rundt deg, og særlig i vektrommet! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg selv har opplevd å sitte med noen 40-50kg. manualer over hodet, og en smarting sneier borti vektene.. Selv den minste lille dytt kan ende katastrofalt - så vær oppmerksom! Nei, du er ikke et; unique snowflake (for å bruke et amerikansk uttrykk).

- ikke løp fram og tilbake og oppta flere maskiner/apparater på en gang. Jo da, jeg kan også kjøre slike intense supersett og økter av og til, men da skal gymmet være nær sagt tomt og kun om det ikke er til sjenanse for andre! 

- hodetelefoner betyr gjerne det samme som at du ikke ønsker å bli forstyrret. Klart du kan prøve å få vedkommendes oppmerksomhet (hvis du for eksempel lurer på om han eller hun benytter et apparat osv.), men det betyr gjerne at person ikke er interessert i "å slå av en prat", eller å bli sjekket opp.

Les også: Iform på 12uker! 

Nå bør det egentlig ogås være en hel seksjon bare for å beskrive riktig bruk av speilene på et treningssenter, og med unntak av visse (mer konkurranse orienterte) gym bør du på vanlig sentre ALDRI stå å flekse og sjekk ut for eksempel magemusklene foran speilene, mens andre sentermedlemmer sitter/står lit ukomfortablet rundt deg og prøver å trene. Vær også oppmerksom på å ikke plassere deg selv mellom en som allerede sitter/står og trener og speilet. Folk benytter speil aktivt (i motsetning til hva enkelte professorer måtte mene) - så vis hensyn, og ikke ødelegg treningen for andre!

- ikke kast vektene i bakken når du er ferdig (dette gjør deg like mye tøffere og sterkere som fartsstriper på en bil gjør bilen kjappere...)

- unngå å skrike og hylle, og du skal virkelig slite før dette er ok.. Se også an stedet du trener på. Enkelte sentre er mer egnet for dette - andre er det ikke. Vis hensyn!

- det er greit å svette, men tørk opp etter deg! Det finnes kanskje ikke noe mer udigg enn å legge/sette seg ned på en benk, og kjenne andres svette trekke seg godt inn i t-skjorten din... 

- ikke sitt og les i magasiner eller sjekk instagram kontoen din, mens du sitter og opptar utstyret som andre kunne ha benyttet. Stepp til side, og slipp andre til!
(men)
- spør heller ikke om du kan "work in" når du ser at en person har lasset på 200kg. i for eksempel knebøy, og bare tar seg en kort pause mellom slagene. Spesielt ikke om dette betyr at man da må lasse av 180 av dem så du kan kjøre ditt sett...

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Så til slutt et par for garderoben:
- ikke gjør hele ukesstellet ditt i gymgarderoben. Er du virkelig nødt til å plukke øyenbrynene, og barbere deg både her og der i sammen med oss andre??? 

- gi folk litt plass, og kjenner jeg kroppshårene dine treffe huden min er vi trolig ALT for nærme hverandre... 

WWW.CORNELISELANDER.COM

Hilsen fra trener´n din i Hollywood
@Corneliselander
#Nettavisen #trening #treningsbloggen #godmorgen #trene #trener #bilder #blogg #blogginnlegg #hverdag #meninger #CornelisElander 

KONKURRANSE PÅ TRENINGSBLOGGEN!


Ikke alt her i livet handler om trening og det å skulle holde et riktig kosthold (hele tiden), og denne helgen droppet jeg derfor én av disse... :) 

Les mer på: Corneliselander.com

Det er mandag, og nok en herlig helg her i Hollywood er over. Denne gangen gjorde jeg imidlertid (for meg) noe så uortodoks som å ha treningsfri hele helg (jepp), og satte meg i stedet bak rattet og dro på et par roadtrips. Jeg må ærlig innrømme at det faktisk var litt deilig, og når hverdagen min ellers består av så mye fokus på det å skulle trene og å holde et sunt og riktig kosthold så føles det (en sjelden gang) faktisk litt deilig å bare senke skulderne og tenke på noe helt annet. Nå var det imidlertid bare treningen som uteble, og jeg holdt fortsatt et riktig kosthold med nok [riktige] karbs til frokost hos favoritten min Le Pain Quotidien, kylling og annet bra til middag, og ellers en del shaker fra blant annet Cornelis-Pakken min hos Proteinfabrikken. 


Husk å sjekke ut min "Cornelis-pakke" hos Proteinfabrikken du også!
/annonse Laguna
Første biltur denne helgen gikk til flotte Newport og Laguna Beach (jepp, stedet som blant annet er kjent fra tv-serien på MTV med samme navn...). Dette er rett og slett et av de vakreste stedene å cruise rundt på en solrik vårdag, men prøv å komme hit utenom sesong (for ellers vil du bli sittende fast i mye trafikk...). Dette er byen der alle er "rike og pene", og som jeg har posted på Instagram en gang tidligere er det ulovlig for uteliggere å be om penger på gaten, men at byen heller har satt opp såkalte "Change 4 Homeless" automater, der byens innbyggere kan legge på penger/mynter som skal gå til de som måtte være hjemløse... 

Myntautomat for å gi de fattige litt hjelp.... 

Søndag gikk turen videre nordover og til blant annet Santa Barbara. På vei stoppet jeg blant annet for frokost hos favoritten min Le Pain Quotidien, for påfyll av masse brød og kaffe :) Og her er også dagens konkurranse:

Gå inn på min Instagram konto, og se hvor dette bildet er tatt (hint det er merket med en # i bunnen på bildet). Så gå inn på min Instagram, sjekk hvor dette er, og send meg en direkte email med stedsnavnet - og du er med i trekningen av en overraskelse fra Cali :) 

God mandag til dere alle!
Cornelis 

#Nettavisen #konkurranse #mandag #blogg #treningsbloggen #trener #reise #bilder #CornelisElander 

Slik blir du kvitt "love handles"


Det finnes mange programmer som lover deg gull og grønne skoger der ute, men Isteden for å gå helt spesifikt inn på øvelser skal jeg her i dag heller fokusere på hva du generelt bør gjøre [hverdagen igjennom] for å bli kvitt de berømmelige "love handles"... 

Les mer på: Corneliselander.com

Lose it in 10min!
Ja, det er gjerne overskriften på mang en artikkel rundt dette temaet, og noe som selvsagt er en LØGN! Så hva kan jeg da tilby deg? Vel, oppskriften som over [også rimelig kort tid] vil fungere! Men først og fremst la oss ta det viktigste; nei, du kan ikke punktforbrenne, og det vil derfor være helt umulig å bare stramme opp "kjærlighetshåndtakene" om du ikke strammer opp kroppen ellers også. Og dette gjøres hovedsakelig ved hjelpe av å spise/drikke bedre og å forbrenne bort ekstra overflødig fett ved hjelp av riktig trening. Så hva er egentlig oppskriften? 

Tren styrke! 
De fleste progammer og oppsett du vil finne der ute på dette feltet vil påstå at du både må spise riktig og trene nok kardiovaskulær trening (les løping/sykling). Mitt råd er heller at du hovedsakelig fokuserer på å trene riktig og tung styrketrening, og eventuelt bare supplementerer med korte, harde kardioøkter (som gir mening for ditt ønske) slik som for eksempel min egen favoritt Geriljakardio...  

Feilene vi alle gjør
Stadig ser jeg folk løpe mil etter mil i håp om at dette er hva som skal til for å bli kvitt det vanskelige sidefettet. Og ja da, det er klart det vil kunne hjelpe litt (særlig på vekten [da man mister mye vann av en slik økt...]), men for de virkelig gode resultatene blir dette feil. Enda verre er det med de som kjører situps og crunches til den store gullmedalje, fordi de tror dette vil gjøre dem "smalere", muligens uvitende om at dette faktisk kan ha motsatt effekt! Magemuskulatur er som all annen muskulatur; trener du dem for hardt/mye kan de potensielt bli større! Og det regner jeg med at de fleste av oss ikke ønsker. Når man da i tillegg ikke kan punktforbrenne, og dette derfor heller ikke vil kunne forbrenne bort fettet som ligger over muskulaturen [bare der] sier det seg egentlig selv at vi her bør ha en annen approach. 

Det du trenger:
Så det du altså trenger er en kombinasjon av et sunt og riktig kosthold (mye protein og riktig fett!), korrekt mengde tung styrketrening (gjerne med mye bruk av gode baseøvelser som knebøy og markløft), og litt kortere, mer effektiv kardiotrening. For du kan nemlig ta så mange situps du vil eller sykle og løpe til du blir blå, men holdes ikke intensitetsnivået oppe og du også er påpasselig med ikke å forbrenne bort hardt opparbeidet muskelmasse, kan dette nemlig bare gjøre vondt verre! 

Fortsatt god helg til dere alle!
Cornelis 

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #trener #lørdag #mage #trene #helg #bilder #CornelisElander 

 

25g er alt du trenger, mener Verdens Helseorganisasjon


Her er teksten du ikke ønsker å lese i dag... 25gram, det er alt sukkeret Verdens Helseorganisasjon mener du bør få i dag... 

Les mer på: Corneliselander.com

På onsdag la nemlig Verdens Helseorganisasjon (WHO) fram nye retningslinjer for hva inntaktet av sukker bør ligge på, og selv om de offisielle "kravene" fortsatt ligger på rundt 50gram om dagen for den vanlig mann i gata, går de likevel nå for første gang så langt som å si at "Ideally, 5% of calroies worth of sugar, or 25grams". Og dette gjelder visstnok uansett om du står i faresonen overvekt eller ei... 

Nå teller de her selvsagt ikke naturlig sukker i frukt og/eller melk, men de regner med sukker funnet i honning og for eksempel appelsin juice, uansett "how natural"... Og dette kan se ut til i hvert fall å bli en utfordring for den jevne amerikaner, som i følge flere rapporter ligger på et daglig konsum på ca.88 gram. sukker. 

Så hva med oss nordmenn - tror du vi får i oss for mye sukker gjennom kosten i dag? 

For å kunne følge de nye retningslinjene til Verdens Helseorganisasjon skal du nemlig spise og drikke rimelig sunt og riktig, og som ernæringsprofessor, Tom Sanders, fortalte til Associated Press; "To get down to 5 percent, you wouldn't even be allowed to have orange juice"...

God helg! 
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #helg #bilder #CornelisElander 

Hvorfor treningsselfies er BRA!


Det har de siste månedene vært diskutert mye rundt dette med treningsselfies og bruk av bildeoppdateringer i sosiale medier, og der enkelte mener dette bare er tull mener jeg personlig det stikk motsatte. Og her er noen av mine argumenter for hvorfor jeg mener nettopp dette:

Les mer på: Corneliselander.com

Treningsselfies hjelper!  
Ja, de upopluære, såkalt "selvdiggende" selfiesene kan nemlig hjelpe enkelte med å motivere seg selv i gang, og inn i bedre form. Gjennom min egen #CornelisUtfordring på Instagram mottar jeg for eksempel daglig bilde og video oppdaeringer fra alle type mennesker og fasonger, og hvis du følger med på disse oppdateringene så vil du se at folk flest nettopp bruker dette for å motivere seg selv og andre.

Eva gikk ned 50kilo med "selfies". Faksimile Se og Hør 25.januar

Klart det også er mange som legger ut litt "over the top" bilder i sosiale medier, men dette har lite med treningsoppdateringer å gjøre og er gjerne heller lagt ut fra folk som bare ønsker å provosere [for provokasjonens skyld]. Se her feks Miley Cyrus... ;) Få som kritiserer henne for hennes ubrukelig og håpløse oppdateriner og meninger, mens man heller angriper de som legger ut bilder/videoer av noe som [for enkelte] måtte være en "litt for godt trent kropp"... 

         
Bare noen få av de tusenvis av flotte følgere og #CornelisUtfordring jeg har mottatt på Instagram

- Politisk ukorrekt
Rett før jul uttalte jeg blant annet til BT Sprek at det nok er politisk ukorrekt å ta en treningsselfie, men at det ikke er noen grunn for dette så lenge det kan være med på å motivere folk flest til å trene mer og oftere. Forøvrig sa jeg også at det er ganske mange andre ting i media som er mer uheldig enn om noen skulle legge ut et treningsbilde av seg selv, og at vi jo for eksempel i tiår på tiår har hatt lettkledde kropper på forsiden av mange norske manne-blader som du jo også finner på magasinhylla i matbutikkene... 


Faksimile Aftenbladet
 
#CornelisUtfordring 
Så min oppfordring er altså at du bare knipser i vei, ikke tar deg selv så seriøst, og bare rett og slett legger ut noen "freshe" eller "mindre freshe" treningsbilder av deg seg for eksempel Instagram, og tagger meg med #CornelisUtfordring. Jeg gleder meg til å se dine bilder!!

Cornelis 

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #trener #CornelisElander  

- Jeg strekker ut en hånd til deg. Vil du ta den, og veilede meg?

Jeg strekker ut en hånd til deg. Vil du ta den og veilede meg? Ja, dette var overskriften på emailen jeg mottok fra den 35år gamle tobarnsfaren som sendte meg en av de mest gripende historiene denne uken.

Les mer på: Corneliselander.com


Siden jeg sist uke ba om å få høre fra de av dere som mener dere sliter med overvekt og/eller fedme har inboxen min eksplodert med rørende og for meg [som trener] veldig interessante historier. Først og fremst vil jeg gjerne få avkrefte én ting for alle; overvektige mennesker vet også at de er overvektige, og som jeg skrev siste uke mener jeg det heller er viktigere å hjelpe mennekser som måtte slite (enten med å gå opp eller ned i vekt) framfor at vi bare skal snakke om det... Prat blir det lite action av, og det er da også grunnen til at jeg nå har valgt ut fem "heldige" personer jeg nå skal prøve å guide/hjelpe i mål. Og sammen vet jeg at vi vil klare det! Her er forøvrig resten av emailen fra tobarnsfaren, og når du leser dette så skjønner du kanskje hvorfor han var én av de jeg valgte å hjelpe i denne omgang (ja, det kommer nok trolig flere slike runder ganske snart...). 
@corneliselander

"Hei Cornelis.

Først vil jeg få takke deg for at du gir et så generøst tilbud til oss, uansett hvem de fem heldige måtte bli. Jeg kan begynne med å si at jeg er en mann på 35 år bosatt i xxxxxx. Jeg er gift og har to barn. En sønn på 5 år og en datter på 10 måneder. Jeg veier 150 kg og har blandt annet høyt blodtrykk, pre diabetes og søvnapné. Dette er jeg hverken stolt eller glad for. Jeg levde og åndet fotball til jeg var 15 år. Jeg var over gjenomsnittet god og hadde en lys fremtid. Av forskjellige grunner sluttet jeg med fotball rundt dette tidspunktet. Noe jeg angrer på og samtidig har dårlig samvittighet ovenfor familien min for at jeg angrer på. Den påfølgende sommeren la jeg på meg ca 10-12 kg og siden da har det vært mye jojo slanking og vekten kommer alltid tilbake og gjerne med mer enn det har vært før. Jeg skammer meg hver gang jeg går ut døra og jeg ser alltid ned i bakken, på grunn av frykten for å møte fremmede blikk. Hverdagen er et sliiiit. Jeg dusjer og når jeg er ferdig med og tørke meg er jeg svett igjen. Jeg klarer nesten ikke å få på meg sokker. Buksa er trang og den sklir ned på samme tid. Jeg har vonde knær og vond rygg. Når jeg går til jobben så stivner alt fra stortåa til nakken. Kort oppsummert: Dette er ingen god hverdag og ha eller et godt liv og leve. Jeg blir eldre og merker at helseproblemene mine bekymrer meg veldig. Jeg har to barn som trenger pappaen sin og en kone som trenger mannen sin. Akkurat nå føler jeg at jeg svikter dem på alle punkter. Det er en innmari dårlig følelse og en enorm byrde og gå rundt med. Det er kanskje ikke så rart at hodet henger ned allikevel. Jeg liker ikke å være fet, jeg vil ikke være fet, kroppen sier fra at den ikke vil være fet. Enda sitter jeg her og er fet. Det er like dumt, som det er tragisk. Alle disse kiloene er selvforskyldt. Det finnes ingen unnskyldninger. Det er ingen som nekter meg og spise fisk og grønnsaker. Det er ingen som tvinger i meg to porsjoner. Det er ingen som nekter meg og gå en tur. Det er ingen som nekter meg og ta noen knebøy. Det er ingen som tvangsfórer meg sjokolade og potetgull. Alle disse valgene tar jeg helt selv. Som sagt, det er like dumt som det er tragisk. Innerst inni meg, hvis du går til venstre, opp en bakke, rundt en sving og ned en skrent så finner du en liten kriger som har så lyst, han har så lyst til å kvitte seg med dette monsteret av noen kilo. Jeg har lyst til å ha en god helse, jeg har lyst til å løpe rundt med barna mine, jeg har lyst til å se barna mine vokse opp, jeg har lyst til å bli gammel sammen med min kone, jeg har lyst til å føle hvordan det er og gå opp en trapp uten og få ekstra oksygentilførsel, jeg har lyst til å gå inn i en klesbutikk og kjøpe meg noen klær jeg faktisk syns er fine, istedenfor å handle fra dressmann xl på nett og kjøpe de ensfargede t-skjortene og de svarte buksene.

Jeg har lyst til å begynne og leve livet slik det er ment og ikke bare eksistere som jeg gjør nå. Både for meg selv og familien min. Aller helst vil jeg at kona og barna skal legge seg om kvelden og ikke være redde for at jeg når som helst kan dø. Aller helst vil jeg legge meg om kvelden og ikke være redd for at jeg når som helst kan dø.

Hvorfor skal du velge meg? Det er et godt spørsmål og samtidig veldig vanskelig å svare på. Det er mange som har større problemer enn meg. Det er helt sikkert mange som trenger det enda mer enn meg, men jeg må tro på at ingen fortjener det mer enn meg. Hvis jeg ikke tror det. Hva står jeg igjen med da? Jeg mister aldri håpet om at jeg skal klare det. Jeg skal klare det uansett om det blir med eller uten din hjelp. Med din hjelp blir veien bedre, sikrere og raskere. Uten deg blir veien lengre, dristigere og seigere. Til toppen skal jeg uansett!

Velger du meg så skal jeg gi 100% hele veien. Jeg er god til å lytte. Jeg lærer fort. Jeg følger råd og veiledning som en lojal hund og jeg kan garantere at ingen kommer til å legge igjen mer svette og fett enn meg! Blir jeg en av de heldige fem så gleder jeg meg til å bli kjent med deg, lære av deg og jobbe sammen mot et mål som skal slå sprekker i selveste svarteisen!

Blir jeg ikke en av de heldige fem så skal jeg allikevel glede meg på dems vegne og ønske dere alle lykke til på veien!

Jeg håper og høre fra deg!

Med vennlig hilsen 
xxxxx 


Dette var altå første brev som jeg ønsket å dele med dere, og snart kommer det også et annen svært viktig historie jeg velger å dele med dere. Dette er om en dame som benyttet farlige preparater for å gå ned i vekt, og noe jeg mener det er svært viktig å rette et søkelys på. Så følg med på bloggen!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #helse #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Bli personlig trener med AFPT - få rabattkode her!

Har du lyst til å få rabatt på Norges beste PT utdannelse med AFPT? Vel, da har du kommet til riktig sted siden akademiet nå har gitt meg muligheten til å gi deg kjære leser en rabattkode! 

Akademiet For Personlig Trening AFPT tilbyr utdannelser både innenfor ernæring [kostholdsveileder] og personlig trener [PT], og nå kan du lære av de beste og samtidig få avslag på prisen gjennom min blogg og side. Alt du trenger å gjøre er å sende meg en privat email så sender jeg deg en egen rabattkode du kan bruke når du melder deg opp! 
  
Dette kan være deg! Kom og lær av de beste! 

AFPT ble startet med en visjon om å gjøre forskjell i menneskers liv, og helt siden oppstarten i 2005 har deres fokus vært å forbedre og utvikle bransjen slik at de kan gi studentene de beste verktøyene for å hjelpe dem igang og oppnå sine målsetninger innen helse og prestasjon. Hos AFPT kan du både utdanne deg til; Personlig TrenerRehab Trainer, og Kostholdsveileder, og du kan lese mer om disse utdannelsene på deres egne hjemmesider. Husk likevel også å maile meg for rabattkode - slik at du kan ta utdannelsen hos de beste i Norge (for en litt billigere pris). 

Hilsen fra Hollywood! 
Cornelis 

/annonse 
#Nettavisen #PT #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #mandag #trener #CornelisElander 

Ønsker du å gå ned i vekt? Gjør dette!

Svært mange ønsker å gå ned i vekt eller størrelse, men sliter kanskje med både sultfølelse og det å få på plass riktig mengde mat. Er dette et av problemene for deg kan trolig dette enkle trikset hjelpe:

Les mer på: Corneliselander.com 

Drikk vann!
Kroppene våre består nemlig (totalt sett) av rundt 60% vann, mens det for eksempel står for rundt 99% av menneskekroppens molekyler. Og med en slik prosentandel av kroppene våre sier det seg selv at det er viktig med et høyt nok inntak... I tillegg til å være livsnødvendig for våre organer og kroppen som helhet kan det også være den perfekte "slankehjelp", og folk flest bør bli mye flinkere til å få i seg nok av dette framfor bare å kutte ned på inntaket av kalorier og næring.

En del studier viser nemlig at å drikke litt vann [rundt en halvliter] før du spiser kan være med på å redusere kaloriinntaket kraftig, og noe som vil gjøre "slankekuren" mye mer behagelig... Vi mennesker får nemlig lyst til å spise når sulten melder seg, og med et høyere inntak av vann vil du altså ikke bare fylle på med det aller viktigste kroppen din trenger, men du vil også kunne gjøre det lettere for deg selv å kontrollere matinntaket.

De siste dagene har jeg mottatt mange emails fra dere lesere etter at jeg la ut innlegget om at jeg ønsker å hjelpe fem vinnere med å gå ned i vekt og å komme i bedre form. Hvem de "heldige" er vil du kunne lese mer om her på bloggen i morgen, mens det å drikke mer vann altså et rådet jeg ønsker å videreformidle til dere alle og noe vi alle bør bli mye flinkere til å få i oss - enten målet skulle være å gå opp, eller ned i vekt... 

Hilsen fra trener´n i Hollywood! 
@corneliselander

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #trening #treningsbloggen #trener #CornelisElander