hits

februar 2017

- Den beste treningen å utføre hjemme

Iform Med Cornelis

Her er den beste treningen å utføre hjemme

Les mer på: Corneliselander.com

Er det slik at du virkelig trenger å trene på et treningssenter for å bygge en sunn og sterk kropp? Vel, det har mange fordeler, men du kan fint også bygge muskelmasse hjemme. Og i dag gir jeg deg noen av de beste øvelsene for å oppnå nettopp dette.


Les også: Slik får du store armer

Det er mange fordeler ved å trene på et helsestudio, og selv trener jeg hele året igjennom på et av de mange helsestudioene jeg tilhører + mitt eget, private treningssenter jeg har i heimen. Likevel vet jeg det er mange som enten ikke liker eller som av andre grunner kanskje har mulighet til å trene på et senter, og jeg har i dag derfor listet noen av de enkleste og beste øvelsene jeg anbefaler deg å benytte deg av for å bygge en sunnere, sterkere kropp:

Dips på kasse
Denne øvelsen tar spesielt godt på triceps og overkropp, og kan utføres ved hjelp av en stol, kasse, eller lignende.


Slik gjør du: Start med hendene plassert på for eksempel en benk eller kasse bak deg, og med beina hvilende strakt foran deg. Senk kroppen ned, men pass på at albuene peker bakover og ikke ut mot hver side, og løft deg så opp igjen til utgangsposisjonen.

Kjør 3 sett på denne, og med så mange repetisjoner du klarer på hver.

Kom iform på 12uker!

Push-ups på kasse
En fin måte å utføre litt tøffere push-ups på der du må jobbe ekstra godt med kjernemuskulaturen, og øvelsen tar også ekstra godt på øvre del av brystkasse. Igjen trenger du kun en kasse, boks, eller noe annet du kan hvile føttene på - som er litt høyere enn der du plasserer hendene.Slik gjør du: Plasser hendene og kroppen som i en vanlig push-up, men her skal altså føttene opp på en kasse (slik at kroppen i profil ser ut til å ligge helt parallelt med gulvet). Senk så brystkassen og overkroppen ned mot underlaget, og la kun brystkassen nesten berøre bakken, før du pusher kroppen tilbake til utgangsposisjon.

Kjør 2 sett og med så mange repetisjoner du klarer på hver, men prøv å få til minst 10 repetisjoner på hvert sett (klarer du ikke dette bør du heller benytte deg av vanlige push-ups).

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Én arms roing
Enten du trener på senter eller hjemme er denne fin å utføre, og har du ikke tilgang på manualer og vekter kan du feks benytte en bøtte med vann eller noe annet litt tyngre du kan løfte kontrollert opp som vist på bildene under.Slik gjør du: Denne øvelsen utføres gjerne ved å plassere den ene hånden og kneet på en benk, mens du plasserer den andre foten på bakken og drar vekten opp med den frie armen. Hovedfokuset bør imidlertid her heller ligge i å trekke en gitt vekt opp langs siden av kroppen, og opp mot høyden av magen (uten å gjøre den feilen så mange gjør; å peke albuen opp mot taket). Ryggen skal også være mer eller mindre parallell med underlaget, og armen du løfter med skal ikke bare trekkes rett opp fra underlaget, men altså føres litt bakover og opp langs siden av kroppen.

Kjør 2-3 sett på denne, og minst 8-12 repetisjoner på hver arm, under hvert sett.

Les også: Ting du aldri må gjøre på et treningssenter

V-ups på benk/kasse
Ja, du kan fint trene magen ordentlig selv om du ikke har tilgang på treningssenterets mange apparater, og noen av de beste spesielt for å få aktivisert den nedre delen av magen er de mange variantene du kan trene på en benk/kasse.Slik gjør du: Sitt på kanten av en benk, eller en annen forhøyning du måtte ha tilgjengelig i heimen. Trekk knærne opp mot brystet, mens du holder med armene på hver side av benken for balanse og knip magemusklene ordentlig sammen på toppen. Slipp så beina strakt ut foran deg, og trekk igjen knærne opp mot brystkassen. Her kan du kjøre flere forskjellige versjoner med alt fra å kun løft beina strakt inn og ut foran deg, eller å kjøre crunches til hver side, osv. Bare fantasien setter her grenser..).

Repeterer så mange ganger du klarer på den versjonen du føler at treffer best, og kjør minst 2 runder på denne.

Les også: Her er de beste øvelsene for muskelvekst

Avslutningsvis kan du ta deg en lengre løpetur ute eller du kan [hvis det skulle være kaldt ut] ta deg noen runder med trappetrening hjemme i varmen.

------------

Uansett om det er kaldt eller varmt der du måtte befinne deg håper jeg du fortsetter å tvinge deg selv til å trene - for husk at å "periode trene" er det verste..


Og til neste gang husk å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og legg gjerne til denne siden blant dine favoritter så du ikke går glipp av neste treningssak og tips!

- Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #iform #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #fit #fitness #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Slik blir du motivert til å trene i dag


Slik får du inspirasjon og motivasjon i hverdagen

God morgen fra trener´n deres i Hollywood! I dag ønsker jeg å skrive om det kanskje aller viktigste nøkkelordet innenfor trening, og hva som vil få deg til å ville trene mer; MOTIVASJON!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg ser nemlig det samme gang på gang; trenere og folk i media skriver opp og i mente om all verdens flotte øvelser og tøffe treningsprogram, men likevel blir folk stadig mer og mer inaktive og i dårlig form. Så noe er tydeligvis ikke riktig, men hva er så grunnen? Vel, i mine øyne ligger mye av problemet i nettopp å motivere mennesker til å ville gi en innsats og trener [mer].

Butter lysten til å smette på seg treningsskoene, eller du ikke føler for å dra ned på treningssenteret så hjelper det svært lite om man så skulle bruke selv verdens beste treningsprogram. Så nå lurer du kanskje på hvordan man kan finne motivasjon og bli inspirert til å stå på hardere og trene mer? Vel, som alltid har jeg løsningen ;)

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst

DU ER NØDT TIL Å KUNNE SE RESULTATENE...
Jepp, så enkelt! Skal du bli gira og få lyst til å øke treningsmengden er du nemlig også nødt til å føle at du virkelig får igjen noe for all tiden du bruker på treningssenteret! Gjør du nemlig ikke det så vil du fort også legge joggeskoene på hylla, eller finne på noe annet å gjøre - som feks å ligge på sofaen og se på tv... Du trenger nemlig å både se og føle resultatene komme av alt arbeidet du har lagt ned, og aller helst vil du nok ønske at du merket effekten i går... De siste månedene har jeg hjulpet en gruppe nordmenn med nettopp å øke effekten av effektiviteten av treninga, og mine IformMedCornelis deltagere har blant annet opplevd sinnsyke resultater på svært kort tid, og ting de selv ikke trodde var mulig. For eksempel økte min følger @Steffen.no styrken i flere av baseøvelsene med hele 60% på så lite som åtte uker [!!]. Og det er klart dette motiverer en til å ville trene enda mer og hardere! Og det er nettopp dette jeg har prøvd å få fram her på bloggen til dere lesere og i norsk media de siste årene, og jeg var den første treneren i Norge som feks mente at PT klienter burde kunne forvente seg resultater av treningen de utfører med sine PT´er, og det etter så lite som 6-8 uker. For som jeg alltid har sagt; merker du ikke effekt av treningsprogrammet og metodene du benytter deg av etter selv bare noen få uker - så trener du trolig feil utifra dine ønsker og behov!

Les også: Et innlegg "about nothing" du likevel bør lese

For merker du ikke markant forbedring og effekt av måten du trener på, så er sjansen veldig stor for at du også kommer til å legge treninga på hylla om ikke så lenge... For skal du elske å trene må du også bli motivert og inspirert - noe jeg håper du blant annet vil finne her på denne bloggen!

God lørdag fra Hollywood, og tommel opp for trening med synlige resultater!
Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #godmorgen #morgen #lørdag #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Trenerens beste for en stram kropp og mage

Iform med Cornelis Elander

Vi nærmer oss snart slutten februar, og før du vet ordet av det er våren og sommeren her. Mange ønsker seg da kanskje en litt strammere kropp og mage, og jeg er klar for å hjelpe dere alle med å oppnå nettopp det!

bestill_treningsprogram

Først og fremst; nei du kan ikke ta igjen all den treningen du ikke har utført, men når det er sagt er det likevel ikke så mye trening som faktisk skal til. Og først og fremst er det hva du dytter i deg [eller eventuelt ikke] som vil ha mest effekt på om du virkelig oppnår en stram kropp eller ei.

MAT OG DRIKKE DU BØR STYRE UNNA:
- potetgull [aldri ok]
- brus og sukkerholdig drikke [dropp det!]
- øl, vin, og alkohol [ønsker du å oppnå en stram kropp? Styr da helt unna!]
- pølser, burger, og pommes frites [alt av hurtigmat bør nå kuttes ut!]
- rømme, dressing, og sauser [gjør maten litt "kjedeligere" ]

MATEN DU BØR FÅ I DEG:
- egg, kylling, og annen proteinrik næring
- fullkornsbrød og andre sunne brødvarianter til frokost [ja da, dette er bra kost for å bygge en sterk og sunn kropp!]
- sushi og alle andre former for fisk er bra, men styr unna fiskepinner og andre former for halvfabrikater
- benytt smart kosttilskudd som feks en proteinshake etter trening
- salat og/eller grønnsaker til middag HVER DAG
- enkle proteinrike mellommåltider som cottage cheese og kesam
- gjerne noe lett og godt til kvelds. Ikke gå sulten for lange av gangen da dette gjerne virker mot sin hensikt!

bestill_treningsprogram

TRENINGEN DU BØR UTFØRE:
Det hjelper altså ikke å overtrene magen, og særlig ikke om du samtidig neglisjerer ryggen. Faktisk kan det for eksempel være viktigere å trene korsryggen enn rene situps alene, og du er rett og slett «ikke sterkere enn din svakeste muskel» . Så trene hele kroppen!

Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til stram kropp

Beste øvelser for en stram mage:
- gode, tunge baseøvelser
- fokuser særlig på å trene tunge sett med knebøy
- ikke overdriv bruken av kardiotrening, og trener heller kortere, hardere, og med mer fokus på styrke!
- kjør en kombinasjon av ben- og rygghev
- Cornelis` Planke Pushups på Swissball

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #Norge #nyheter #fit #bilder #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik bygger du sommerkroppen NÅ!

Iform med Cornelis Elander!

Få hjelp med å bygge maksimalt med muskelmasse, og en sunn, sterk kropp!

bestill_treningsprogram

Har du lyst til å kvitte deg med ekstra fett, og bygge mer muskelmasse? Da har du nå muligheten til å gjøre det i samarbeid med meg over 12uker!
Send meg en email for å bestille et skreddersydd treningsprogram i dag (husk å merke det «12 uker»!)


Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Slik får du garantert stram rumpe!


Lyst på stramme lår og rumpe? Gjør du disse triksene to ganger i uka, kan jeg garantere deg stram rumpe før påske! Her er mitt "rumpe- og lår program" - som du forøvrig også kan utføre hvor som helst!

Les mer på: Corneliselander.com


Ettbens rumensk markløft
Start dette programmet først med litt lett oppvarming på enten tredemølla eller sykkel, og fortsett så med
ettbens rumensk markløft. Dette er en suveren øvelse for å treffe posterior chain og blant annet glute muskulaturene (rumpa), i tillegg til at den også aktiviserer og strammer opp hamstrings (bakside lår). Kanskje ikke en av de vanligste øvelsene du ser folk utføre på treningssenteret, men desto enda bedre for deg som ønsker en stram bakende.

Her er noen av grunnene til hvorfor dette er så bra:
- Ekstremt funksjonell og bra øvelse som har stor overføringsverdig til daglige gjøremål og aktiviteter!
- Bedrer balansen, koordinasjonen, og ikke minst bevegeligheten din i hele kroppen, og er derfor også et svært godt alternativ for idrettsutøvere som ønsker å styrke opp muskulatur på en
smart og hensiktmessig måte!
- Kan fungere skadeforebyggende!
- Gir deg bedre symmetri (likheten mellom høyre og venstre side av kroppen) da hver side blir utsatt for nøyaktig samme belastning, og en sterkere side ikke eventuelt kan kompensere for en svakere side.


Slik gjør du: Stå med rett rygg, bena samlet, og armene (enten med eller uten vekt) hengende avslappet rett ned. Bring den ene foten med nær strakt bein opp og bak deg, mens du balanser kroppsvekten på den andre foten. Foten som blir stående på bakken skal ha noe bøy i kneleddet, mens du samtidig lar armene komme nedover mot bakken [ved at du bøyer overkroppen i hofteleddet]. Overkroppen og den bakre foten skal da sammen danne en nær sagt rett linje, og etterhvert som du kjenner det strekker i baksiden av låret (eller manualene når gulvet) reiser deg opp igjen og tilbake til utgangsposisjon før du repeterer.

Kjør 3 sett på denne, med 8-12 repetisjoner på hvert bein under hvert sett.

Les også: - Bedre resultater med deg på 4uker enn med min trening på 1år

Fortsett så med enten trappetrening eller noen minutter på step apparatet, og gå i ca. 10-15min. Personlig foretrekker jeg å utføre trappetrening utendørs, og d med moderat tempo i en veldig bratt trapp til en nær sagt trenger å løfte opp beina med hendene mot slutten.... Om du trener på step apparatet bør du imildertid fokusere på å holde i apparatet med nær strake armer, og holde rumpe lett ut og bak deg, og ikke bare lene deg over apparatet, slik veldig mange gjør.


Avslutt så med to runder med statisk knebøy, der du rett og slett bare holder posisjonen så lenge du eventuelt klarer.

Kjører du dette programmet og oppsett én til to ganger i uka, kan jeg love deg at du vil oppnå den spretne rumpa du alltid har ønsket deg!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #lørdag #helg #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Utlendinger er sjokkert over måten vi holder på!


Her er hva utlendinger sitter igjen med inntrykk etter en tur til Norge:

Les mer på: Corneliselander.com

Vi nordmenn drikker fortsatt [alt for] mye, og når vi vet at det er liten kultur i vårt land for å nyte noen edle dråper uka igjennom, så er det klart at det mest av dette nettopp inntas i helgene. Flatfylla har fortsatt mye av skylda, og utlendinger som besøker vårt land er faktisk ganske sjokkerte over måten vi drikker på!


Nordmenns drikkemønster skaper nemlig overskrifter, og når jeg for eksempel spør mine amerikanske venner [som har vært på ferie i Norge] hva de sitter igjen med av inntrykk fra turen, så er det alltid bare hvor mye vi drikker som virkelig vekker oppsikt og sjokk. Enkelte innvandrere reagerer også, og en australsk bartender har for eksempel tidligere sagt til Side3 at han ønsker å endre nordmenns drikkevaner. Men uansett hvordan du eventuelt skulle velge å lage drikkene, er mitt ønske å bare få deg til å drikke mindre av det. Alkohol er i mine øyne ren gift, og noe du stort sett bør styre helt unna. I hvert fall den måten det inntas i dag. 

Drikker som vikinger
Et stort problem er nemlig at vi drikker som vikinger, og som direktør Kari Lossius ved Bergensklinikkene tidligere har sagt til P4.no, så har mange nordmenn et farlig drikkemønster. - Dette er vikningfylla. Tradisjonen vår er at vi drikker sjelden, og har mange dager der vi ikke drikker alkohol. Men når vi først drikker så drikker vi som om dette var siste dagen i vårt liv.


Forøvrig en interessant, men dyster overskrift fra "real news" avisen Natt&Dag ;)


Konsumet i Norge er fortsatt ekstremt høyt, og som direktøren ved FHI, Camilla Stoltenberg, tidligere har sagt så bør mengden vi inntar føre til en debatt om norsk alkoholpolitikk. Stoltenberg har forøvrig vært flink til å rette et viktig fokus i norsk media de siste årene, og som henne er jeg helt enig i at noe bør gjøres. I mine øyne er nemlig dette en av de største utfordringene og truslene mot folkehelsa vi står overfor i vårt land i dag!
Personlig har jeg nemlig i en årrekke prøvd å advare om dette, og mens nordmenn altså drikker mye ER det likevel et lys i tunnelen. De yngste ser nemlig ut til å drikke mindre, og noe jeg håper har med at mange av dem nettopp finner mye av sin informasjon og budskap via sider som denne bloggen.

Men tilbake til overskriften; det er fredag, det er snart helg, og for mange av dere er det trolig klart for en liten svipp om polet... Ta da imidlertid denne lille utfordringen fra trener'n deres i Hollywood: la dette bli fredagen da du styrer helt unna å drikke, og heller tar deg en tur ned på treningssenteret - du vil takke meg i morgen ;)

Legg igjen en kommentar i feltet under med "JA", om du tar utfordringen, eller eventuelt "NEI" hvis du driter i det. Jeg har fortsatt troen, og håper å få overbevist noen av dere...

God Helg!


OG SOM ALLTID: LIK OG DEL GJERNE DENNE SAKEN MED DINE VENNER!

Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fit #fitness #meninger #fredag #fri #helg #weekend #media #meninger #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander

Hvorfor synes vi alle så synd på Johaug?


Hvorfor synes vi alle så synd på Johaug? Hadde en mann [eller forøvrig dame] med store muskler blitt tatt i doping, hadde de fleste ropt "steroider", "fysj!", og "skyldig!". Nå klager heller folk over at 13 måneder er for mye...

Les mer på: Corneliselander.com

Aldri har jeg sett et så tydelig signal på at hvis du går fort på ski, ja da er det visst fritt fram for å gjøre nesten hva som helst her til lands. Enten du kjører i fylla, eller du ikke leser medisinske deklarasjoner i utlandet grundig, er det liksom tutt og kjør og business as usual. Jeg kan for eksempel bare prøve å forestille meg de sykt aggressive overskriftene hadde noen med store muskler og overarmer blitt tatt for brudd på dopingreglene. Eller vent, jeg behøver vel ikke engang å prøve å se det for meg, jeg kan isteden bare se på noen av disse fra norske aviser:


Men når det er snakk om en søt, ung dame som går fort på ski, ja da slår vi visst oss alltid til ro med at det må være en "naturlig, uskyldig forklaring". I måneder har jeg nemlig sett hvordan folk flest har slått seg HELT til ro med at utøveren ikke er skyldig, og det selv om de fleste visste svært lite om nivåene hun faktisk ble tatt med... [dette var nemlig ikke offentlig kjent].

I tillegg er det én ting som jeg ikke får helt til å stemme; hvis Therese Johaug var helt uskyldig, ville hun ikke da ha gått til direkte søksmål mot legen som skulle/burde ha advart henne, og som slik på mange måter har ødelagt karrieren hennes?

Ja, det er enkelte ting jeg bare ikke får til å stemme med Johaug-saken, og personlig er jeg happy med at det ble litt mer enn bare en dask på lanken i denne saken. Men kanskje enda viktigere, hva mener du? La meg høre i kommentarfeltet under!

OG SOM ALLTID: LIK OG DEL GJERNE DENNE SAKEN MED DINE VENNER!


Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fit #fitness #sport #Johaug #hverdag #media #meninger #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander

Dette må du aldri gjøre!!


WWW.CORNELISELANDER.COM

Hei folkens! For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere at jeg liker "no bullshit" når det kommer til trening, men stadig oftere ser jeg folk utføre den ene rare, dumme, meningsløse, og ikke minst FARLIGE øvelsen etter den andre. Jeg vet ofte ikke om jeg skal se, le eller gråte, men om du ser noen utføre lignende øvelser [som her vist i en video fra Action Jaxson] så hold deg LAAAAAANGT unna!!!

Har du den minste anelse om hva som kunne skje dersom han bommet med en millimeter, eller the slightest slip, mens han holder vektstanga slik?? Dette er IDIOTISK, og nå må folk se å våkne opp! Slutt med disse tullete bevegelsene, øvelsene som ikke bare risikerer din egen helse, men også de som er rundt deg. Gå for et ordentlig styrkeprogram med klassiske, harde og tunge øvelser, og ALDRI tren slik! Jo da, det ser sikkert fancy og flott ut, men er den selvskrevne oppskrift på en skadet kropp, og det vil heller ikke få deg i ordentlig god form.

OG SOM ALLTID: LIK OG DEL GJERNE DENNE SAKEN MED DINE VENNER!

Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fit #fitness #hverdag #video #bilder #meninger #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander

Lyst til å kvitte deg med ekstra kroppsfett?


Har du lyst til å kvitte deg med ekstra fett, og komme i ditt livs beste form? Da har du nå muligheten til å gjøre dette i samarbeid med meg over en 12ukers periode! Klikk på linken under for å bestille et skreddersydd treningsprogram (husk å merke det «12 uker»!)

bestill_treningsprogram

Lyst til å komme i ditt livs beste form med mer muskelmasse, mindre fett rundt magen, og en ellers strammere og bedre trent kropp? 

Ta kontakt i dag!

Cornelis

Slik kommer du i form


Her er mine beste tips for å bli fit, og hva du bør gjør denne uken:


bestill_treningsprogram

- Drikk nok vann, og les hvorfor det er så viktig her

- Benytt deg av smarte former for kosttilskudd, og sørg for å få i deg nok protein!
Hvor mye protein du trenger å få i deg er faktisk veldig individuelt, og avhenger av faktorer som treningsmengde, aktivitetsnivå [hverdagen igjennom], og ikke minst hva du faktisk ønsker å oppnå. - Tren styrke minst tre ganger i uken! 

bestill_treningsprogram

...Men ikke tren mer enn én time av gangen
Igjen; dette er en generell anbefaling, og det er selvsagt også de som kan ha behov for å trene mer (se for eksempel topptrente atleter og idrettsfolk, eller de som skulle slite med ekstrem overvekt og fedme). For den jevne nordmann er likevel rundt 60 minutter av gangen nok, og hyppighet [altså hvor ofte du trener] er i mine øyne MYE viktigere enn at du trener så veldig mye og lenge hver gang. Selv 10-15minutter på stuegulvet hjemme foran tv´en kan gjøre underverker . mer om nettopp dette her.


- Tren med en venn!
Tren med noen som kan pushe deg til nye høyder, og ikke minst sørge for at du faktisk kommer deg på trening! Dette vil kunne gi deg både motivasjonsboost og hjelp, og om dette er en PT, venn, kollega, kjæreste, eller familiemedlem er egentlig helt uviktig - så lenge det bare er en som kan gi deg en liten dytt når du trenger det som mest!- Ikke gå fra 0-100...
Vi er nå inne i den mest hektiske treningsperioden av året, og tiden da "alle" melder seg inn på treningssentrene - for så å bli støttemedlem like fort som du meldte seg inn... Min anbefaling er derfor at du IKKE starter opp alt for hardt, og husk at du ikke kan "ta igjen" tapt trening... Du vil heller ikke oppnå toppform over natten, så for å komme i mål med dine ønsker og mål bør du heller fokusere på å tillegge deg gode vaner som du kan klare å opprettholde hele året igjennom!

- Spis flere måltider!
Enten man ønsker å gå opp eller ned i vekt kan faktisk det å innta flere proteinrike måltider hverdagen igjennom være smart, og de fleste av oss spiser rett og slett ikke [ofte] nok! - Husk å variere
Selv om det er lurt å ha et godt treningsprogram i bånn er det også viktig at du bytter på øvelser, rekkefølge, intensitet, vekt, lengden på øktene, ja til og med treningsmetoder. Husker du da du startet opp å trene, og du kjente effekt av hver minste lille ting du gjorde? Vel, ved å trene på akkurat samme måte hele tiden vil du miste mye av denne effekten, og det selv om du så skulle benytte "verdens beste treningsprogram". 
Email meg istede :) 

- Litt er MYE bedre enn ingenting! 
Og til slutt det kanskje viktigste punktet på listen; litt er alltid MYE bedre enn ingenting, og derfor pleier jeg alltid å poengtere at så lite som 10-15 minutter om dagen kan gjøre underverker! Dette behøver heller ikke å være "rene treningsøkter", men for eksempel noe så enkelt som å gå til jobben, ta trappen framfor å bruke heisen, og ellers prøve å kutte ned på søtt og dårlig mat.


Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fit #fitness #lørdag #trene #meninger #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander

- Nei, vi er ikke alle "bra nok"


Mange kunne hatt godt av å "up their game", og både spist og levd litt sunnere. Sjansen er nemlig stor for at måten du lever på i dag ikke er "bra nok".

Les mer på: Corneliselander.com


Å være "bra nok" er et begrep som stadig vekk blir brukt i norsk media, og selv om meningen kanskje er god behøver ikke utfallet alltid å være godt.... Jo da, vi trenger alle å høre at vi er BRA NOK av og til, og jeg er den første til å mene at verken vekt eller kroppsform har noe å si for hvor "bra" du er som person. Likevel betyr ikke dette det samme som at du bare bør sitte på rumpa og tillegge deg stadig flere og flere usunne vaner, mens du gjemmer deg bak begrepet om at du uansett er god som gull..

Greit å snuse, drikke, og spise alt jeg kommer over - fordi jeg er BRA NOK!
Nei, det er ikke det. Overvekt, fedme, og den generelle helsetilstanden til folk flest er stadig nedadgående, og dette koster ikke bare samfunnet betydelige summer hvert år, men skaper også store problemer for den enkelte det gjelder. Dagens unge er for eksempel de først som faktisk kan oppleve å leve kortere enn sine foreldre [!], og tar vi ikke snart noen drastiske grep er jeg stygt redd vi kan ende opp med en katostrofal situsjon i vårt land - som i verste fall kan ruinere oss som nasjon. Oljepengene vil etter hvert ta slutt, samtidig som vi parallelt bare får en større og større eldregenerasjon å ta hånd om. Så hvem skal fikse og betale for alt dette? Den mer og mer syke "arbeidsføre" unge befolkningen? Ser man bare på andelen tunge og overvektige barn og unge i dag så er det all grunn til bekymring. Og når Folkehelseinstituttet så stadig vekk er ute med sine dystre rapporter, er det heller ingen grunn til å ta lett på tingene. For vi kunne innrømme at nei, vi gjør kanskje ikke alle nok for å være "bra nok"!

Uansett hvor mye samfunnet og media eventuelt skulle ha lurt deg til å tro at det er greit å drite i alt som heter trening og sunt kosthold, så er fakta at det fortsatt er skadelig å både drikke, snuse, eller å innta hurtigmat. Alt det folk flest gjør mer og mer av...

SÅ vi trenger mer fokus på å ta de riktige valgene, og å gjøre det "kult" å leve sunt igjen! Her MÅ media også komme på banen, og vise at det faktisk IKKE er greit å bare sitte på rumpa og innta søppelmat.. For nei, da er du faktisk ikke "bra nok"!

OG SOM ALLTID: LIK OG DEL GJERNE DENNE SAKEN MED DINE VENNER!


Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fit #fitness #hverdag #media #meninger #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander

To supre øvelser å utføre foran tv'en i kveld!


Hvorfor ikke kombinere disse to?

Les mer på: Corneliselander.com

Vi nordmenn bruker ekstremt mye tid foran tv- og pc skjermer, mens andelen av oss som trener [nok] er alt for lav. Så hvorfor ikke løse dette problemet ved å kombinere disse to? Her er da to øvelser som vil trene hele kroppen din, samtidig som du ser på favoritt showet ditt i kveld...


Cornelis beste å trene foran tv'en:

1. Cornelis Planke
Mine egen "Cornelis Planke Pushups på Swissball" er både elsket og hatet [fordi den er effektiv], og denne kan du fint trene enten du er på treningssenter eller sitter foran tv'en hjemme i stua.


Slik gjør du: Posjoner deg på bakken (som i en vanlig push-up), men i stede for å ha føttene plantet på bakken plasserer du dem oppe på en Swissball. Dette gjør at du virkelig må jobbe med balansen under øvelsen, da ballen (i motsetning til bakken) ikke står stille. Hold denne posisjonen i ca. 20-30sek., og her er det viktig at du holder magen, hofte og rumpe opp (og ikke lar dem synke ned mot bakken), før du tar så mange push-ups du klarer for avveksling. Så tilbake til å holde plankeposisjonen igjen til full utmattelse.

Les også: Enkleste måte å gå ned i vekt

Dette er en ypperlig måte å kombinere styrke- og utholdenhetstrening på der du både får angrepet mage, core, og stort sett alt av overkropp i én og samme øvelse. Du kan nå også ta min velkjente øvelse enda et steg videre, ved å utføret øvelsen med TO swissballer...


Riktig utført er dette nemlig en av de tøffeste mageøvelsene du kan kjøre, og trener du to sett på denne et par ganger i uka, kan jeg love deg at du vil ha en stram mage lenge før sommeren!

Les også: Slik får du stram mage

2. Statisk knebøy

Her liker mange å utføre denne som en "hocke", der man sitter inntil en vegg i 90 graders vinkel med beina. Min anbefaling er imidlertid at du kjører denne som vist på bildet under da dette både vil jobbe med din generelle knebøy teknikk, samtidig som det også for de fleste vil være lettere å utføre i midten av stua, mens man ser på tv...

Kjør med kun egen kroppsvekt (eventuelt hold en swissball ut foran deg), og to runder der du holder så lenge du klarer på hver .
----------------
Ved å kjøre disse to øvelsene vil du i kveld kunne trene så å si hele kroppen, samtidig som ikke behøver å forlate stua? ;)

OG SOM ALLTID: LIK OG DEL GJERNE DENNE SAKEN MED DINE VENNER!

Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fit #fitness #hverdag #media #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander

Lyst til å komme i ditt livs beste form?

Iform med Cornelis Elander!


Har du lyst til å kvitte deg med ekstra fett, og bygge mer muskelmasse? Da har du nå muligheten til å gjøre det i samarbeid med meg over 12uker!
Klikk på linken under for å bestille et skreddersydd treningsprogram i dag (husk å merke det «12 uker»!)

bestill_treningsprogram

Lyst til å komme i ditt livs beste form med mer muskelmasse, mindre fett rundt magen, og en ellers strammere og bedre trent kropp? 

Ta kontakt i dag!

Cornelis

- Folk kaster bort tiden sin på trening som ikke fungerer!

Iform med Cornelis Elander

Alt for ofte hører jeg om trenere som anbefaler folk å trene kun med et bestemt antall reps og sett, uansett hvilken øvelse, økt, eller treningsmål en måtte ha. Problemet med dette er at det ikke bare er umulig å gi alle samme råd og tips, men at det heller ikke vil gi deg best effekt eller resultat! La meg derfor heller vise deg hvordan du bør gjøre det.

Les også mer på: Corneliselander.com

Hvor mange reps og sett du trenger å kjøre i forskjellige øvelser varierer nemlig veldig, og en kan ikke påstå at det alltid bare finnes et riktig svar på dette. De siste årene har jeg imidlertid utviklet mitt eget system og program som vil kunne passe for de aller fleste, og som ikke minst vil sørge for at du bygger maksimalt med muskelmasse, og en stram, sterk kropp!

Les også: Lyst på en strammere kropp og mer muskelmasse?

Én ting du bør fokusere på
Først og fremst er mitt råd til deg, og dette gjelder uansett om du skulle ønske å gå opp eller ned i vekt, at du konsentrerer deg om å bygge så mye muskelmasse som mulig. Grunnen til dette er at du ved å oppnå maksimalt med hypertrofi [muskelvekst] ikke bare vil være på vei mot en større, sterkere kropp, men at du også kan oppnå en mer lean, stram [les "tynn"] kropp. Alt for mange er dessverre livredde for å bli "for store", uten å skjønne det prinsipielle i at det er mengden mat og næring du inntar som vil avgjøre hvor stor eller du blir - og Ikke nødvendigvis selve treningen i seg selv. Å gå for mest mulig muskelmasse på treningssenteret er imidlertid hva alle bør fokusere på!

Her er hvorfor: Ved å bygge maksimalt med muskler vil ikke bare få en sterkere, sunnere kropp, men du vil faktisk også kunne brenne mer fett - selv i hvilemodus! Du vil også lettere kunne se tynnere og slankere ut, selv om du i realiteten kan oppleve at vekten faktisk går opp... For mange av oss har nemlig for mye fokus på vekt, mens du heller bør konsentrere deg om hvordan du faktisk ser ut. Og er du stram og sterk, er det vel ganske uinteressant hva badevekten måtte mene?

Kardio?
Først og fremst; start aldri med en lengre kardiodel, men avslutt heller treningsøkten med en tur på mølla, om dette er noe du skulle ønske. Personlig mener jeg at det å bruke mye tid på dette er uviktig, og om målet er å stramme opp og gå ned i fettprosent bør ditt fokus heller ligge på hard, tung styrketrening. Igjen kommer det selvsagt an på hva ditt mål og ønske måtte være, og jeg sier på ingen måte at det å utføre noen minutter på tredemølla er uviktig. Gjør du det imidlertid kun for å stramme opp - så slutt med det først som sist! Det er nemlig ikke her du vil bygge din best trente, stramme kropp, og å løpe i timevis på mølla for så å ikke være like
strict når det for eksempel kommer til kostholdet er en klassisk begynnerfeil!

Styrke eller størrelse?
Selv om jeg personlig mener at muskelstyrke og størrelse på mange måter henger ganske godt sammen, er det også forskjellige tilnærminger og metoder å sette opp treningen på. En kan som nevnt ikke bare gi én fasit på problemstillingen til alle, og det finnes mange veier til Rom. Likevel er en enkel tommelfingerregel at du ved å trene de fleste styrkeøvelser med et repetisjonsantall på rundt 4-8 hovedsakelig vil jobbe med styrke, et repetisjonsantall på mellom 8-12 hovedsakelig vil fokusere på volum, mens alt over dette mer eller mindre er snakk om utholdenhetstrening.


Les også: Fem grunner til å fortsette å drikke :=)

"Progressiv trening Cornelis style"
Som du så av innledningen er jeg imidlertid ingen fan av å låse meg til kun et gitt antall reps og sett uansett hvilken øvelse eller økt en kjører, og mitt konsept tar det hele litt lenger ved å innføre et progressivt system der faktorer som hvilken øvelse eller hvor i økten du er spiller en viktig rolle. I mitt konsept starter du med de tyngste baseøvelsene først, der du i begynnelsen av en treningsøkt trener tyngre sett med færre repetisjoner. Repetisjonsantallet økes så gradvis utover i økten, samtidig som tyngden på vektene parallelt går ned. Du vil fortsatt kjøre oppvarmingssett, og benytte deg av såkalte RPT sett, eller "
Reverse Pyramid Training" på hver og en øvelse, samtidig som du kjører de tyngste settene med færre repetisjoner på begynnelsen av økten. Konseptet inkluderer også min filosofi om lengden og intensiteten på treningen, og du vil her benytte deg av en variabel pausetid mellom settene. Der det står P1 i programmet under bør hvilepausen mellom settene være på minimum 1min+, mens der det står P2 bør den være på under 1min.

Slik vil du nemlig løfte maksimalt med vekt, bygge optimalt med muskelmasse, og ikke minst gjøre treningen mye mer morsom og inspirerende!

Synes du det er kjedelig å gå på treningssenteret fordi det tar timer, og du ikke opplever resultater? Vel, da bør du fortsette å lese!

Treningsprogram:
Dag 1: Bryst og biceps
- Benkpress med stang (5 sett med mellom 5-6 repetisjoner) P1
- Skråbenk med manualer (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Bicepscurl med EZ-stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Bicepscurl med manualer eller vektstang (3-4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Flyes med manualer eller i kabelapparat (3-4 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P1
- Dips i friapparat, og med vektbelte (3 sett med så mange repetisjoner du klarer) P2


Dag 2: Bein
Varmer opp med 2-3 lette sett med leg extensions (20 repetisjoner på hver)
- Knebøy med stang (5-6 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
- Markløft med stang eller manualer (4-5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
- Leg curls (4 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P1
- Stående tåhev (4 sett på hver med mellom 15-20 repetisjoner) P2

Dag 3: Skuldre og mage
- Skulderpress med manualer eller stang (5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
- Shrugs (4 sett med 6-8 repetisjoner) P1
- Sidehev med manualer (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P1
- Crunches (1 sett med så mange repetisjoner du klarer)
- Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2 
Avslutt eventuelt økten med supersett på front-, side-, og foroverbøyd sidehev [med lav vekt], eller feks battling rope.

Dag 4: Bein [del 2]:
- Markløft med stang (5 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
- Bulgarsk utfall (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Leg extentions  (3 sett med mellom 15-20 repetisjoner)
P2
- Leg curls (3 sett med mellom 15-20 repetisjoner) P2
Avslutter eventuelt med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

Dag 5: Rygg, triceps, og mage
- Pullups med støtte under knærne eller eventuelt vektbelte (4 sett med så mange repetisjoner du klarer) P1
- Stående roing (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Franskpress med EZ-stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Triceps pushdown i kabelapparat (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P2
Avslutter så med:
- Rygg- og benhev (3 sett på hver, og så mange repetisjoner du klarer på hver)
P2

Løft, bygg, og kom deg hjem og spis!
Det er også viktig å understreke at det viktigste som gjelder når det kommer til å bygge en sunn, sterk, og stram kropp, er at du gjør det regelmessig! Og dette kommer du ikke til å ville gjøre, om hver økt skal ta timer å utføre av gangen... Som jeg nevnte til en følger på Snapchat her om dagen; hva ønsker du egentlig å oppnå? Er ditt mål å komme i best mulig form, bygge maksimalt med muskler og en godt trent kropp, eller er det å henge på treningssenteret for å sosialisere? Og jeg regner med at du vil komme til å svare det samme som ham...

Mitt råd er at du ikke trener mer enn 30-45minutter styrke, maksimalt 20minuter kardio, og helst ikke mer enn rundt én time til sammen av gangen. Nå er det ikke nødvendigvis slik at det vil være skadelig å trene mer, men det kan ta fra deg motivasjonen og gjøre at rett og slett ikke oppnår de resultater du faktisk har satt deg! Så hvorfor kaste bort tid på trening som ikke fungerer?

OG SOM ALLTID: LIK OG DEL GJERNE DENNE SAKEN MED DINE VENNER!

Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM
#Nettavisen #mat #kosthold #trening #fit #fitness #hverdag #media #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander

Går det an å være tykk, men samtidig pen?

Går det an å være feit, lubben, og tykk, men samtidig vakker og pen? Ja da, jeg vet at jeg her pirker litt i et ømt og provoserende tema...

Les mer på: Corneliselander.com


Målet mitt er nemlig å stille de ubekvemme spørsmålene, for så [forhåpentligvis] å få til en konstruktive og viktig debatt. Poenget er nemlig at så klart det går an å være overvektig, feit, lubben, eller hva man nå enn måtte ønske å kalle det, og likevel vakker, pen, og flott! Skjønnhet ligger ikke i antall kilo og kroppsstørrelse!

Iform på 10minutter!

Tidligere har jeg fått kritikk for bare å bruke ordet "
feit", og det er tydelig at dette er et tema man må trå varsomt med. Likevel mener jeg det er viktig å ha en konstruktiv debatt rundt dette, og at vi for eksempel er flinke til å poengtere at alle uansett hudfarge, størrelse, vekt, eller utseende er like mye verdt!

Les også: Lyst på en stram mage?

Samtidig kan en også stille spørsmålet om det er "greit å være feit"? Med rundt 2.500.000 overvektige i Norge, og rundt 100.000 som sliter med ekstrem overvekt eller fedme, er dette noe som koster samfunnet vårt mye penger. Ei heller er vi selvsagt som enkeltpersoner tjent med å ha alt for mye fett og vekt.
Media trenger å få fram viktigheten av nok trening, og at folk flest bør spise sunnere, magrere, og mer proteinrikt. Norsk kosthold er i dag ganske begredelig, og vi blir i snitt bare tykkere og sykere.
..

Les også: Er det greit å være feit?

Dette er altså ikke et angrep på overvektige, eller de som måtte slite med fedme - snarere tvert imot! Vi trenger nemlig å få fokuset bort fra at det er det ytre/overfladiske som teller, SAMTIDIG som vi heller ikke kan slå oss til ro med at normen blir at det er greit å sitte på rumpa og spise junkfood, og ikke bevege oss i det hele tatt...


La meg høre i kommentarfeltet under hva du mener!


Spørsmål om kosthold eller trening? Ta gjerne kontakt her! 

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #meninger #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander