hits

februar 2016

Slik forbrenner du fett mest effektivt

Iform med Cornelis:

Det er klart for en ny treningsserie her på bloggen der jeg nå starter med treningsvideoer hver uke, slik at det skal bli lettere for deg som følger meg å se hvordan øvelsene og oppsettene faktisk skal utføres. Og første oppsett i denne serien er altså "det ultimate fettforbrenningsprogram":

Les mer på: Corneliselander.com


Cornelis Elanders treningsprogram del 1:[klikk på bildet for å spille av videoen]


La meg også vite om det er noe med programmet du skulle lure på ved å kontakte meg direkte her

God mandag fra Hollywood!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #treningsserie #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Ikke alle nordmenn bare drikker på en fredag

Hei folkens, og god helg fra trener´n deres i LA! I går skrev jeg på Facebook siden at jeg skulle legge ut noen spreke profilbilder her på treningsbloggen, og her har du dem. Dette er nemlig bare et lite knipe av noen av mine sprekeste følgere, og som du ser er det ikke bare å drikke disse gjør på en fredag :) 

Les mer på: Corneliselander.comSå hva med deg? Hva gjorde du i går, og skal du trene i helgen?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Lyst til å bygge en sterkere, strammere kropp? Da anbefaler jeg dette:

Inneholder annonselenker

Lyst til å bygge en sterkere, stram kropp? Her er da maten og kosttilskuddet jeg anbefaler!

Cornelis Elander Pakken fra Proteinfabrikken
Pakken inneholder blant annet tilskuddet L-Glutamine, Kreatin Monohydrate, Whey Tech proteinpulver, og ikke minst mine egne snacks favoritter; proteinpannekaker. Få superpris, og bestill Norges beste pakke i dag!

Dette vil gjøre at du trener mer


Hei folkens, og god morgen fra trener´n deres i Hollywood! I dag ønsker jeg å skrive om det kanskje aller viktigste nøkkelordet innenfor trening, og hva som vil få deg til å ville trene mer; MOTIVASJON!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg ser nemlig det samme gang på gang; trenere og folk i media skriver opp og i mente om all verdens flotte øvelser og harde, tøffe treningsprogram som likevel vil komme til kort om du ikke også er GIRA på å trene! Butter lysten til å smette på seg treningsskoene, eller en ikke føler for å dra ned på treningssenteret så hjelper det nemlig lite om man så bruker verdens BESTE treningsprogram.. Er du ikke motivert og har lyst til å komme deg på trening så vil du heller ikke fortsette eller stå på videre [etter de første ukene med "tvangstrening"....]. Så nå spør du kanskje hvordan man kan bli mer motivert og inspirert til å stå på hardere og trene mer? Vel, som alltid har jeg løsningen :)

Les også: Et innlegg "about nothing" du likevel bør lese

Du er nødt til å se og merke resultater...
Jepp, så enkelt! Skal du bli gira og få lyst til å øke treningsmengden er du nemlig også nødt til å føle at du får noe igjen for all tiden du bruker på treningssenteret. Gjør du nemlig ikke det så vil du fort legge joggeskoene på hylla, og finne på noe annet å gjøre. Som feks å ligge på sofaen, og se på tv... Du trenger nemlig å både se og føle resultat av alt arbeidet du har lagt ned, og aller helst vil du nok ønske at du merket effekten i går... De siste månedene har jeg hjulpet en gruppe nordmenn med nettopp å øke effekten av effektiviteten av treninga, og mine #IformMedCornelis deltagere har blant annet opplevd sinnsyke resultater på svært kort tid - og ting de selv ikke trodde var mulig. For når @Steffen.no feks opplevde at han økt styrken med hele 60% i flere øvelser [!!], og det selv på så lite som åtte uker [!!], så er det klart at dette motiverer en til å trene enda mer og hardere! Og det er nettopp dette jeg har prøvd å få fram her på bloggen til dere lesere og i norsk media de siste årene. Jeg var den første treneren i Norge som mente vi burde legge bort "søndagstreningen", og at klienter burde kunne forvente seg merkbare resultater av treningen de utfører med sine PT´er etter så lite som 6-8 uker. For som jeg alltid skriver og sier; merker du ikke merkbar effekt av treningsprogrammet ditt etter så lite som noen få uker så trener du trolig feil utifra dine ønsker og behov!

Og merker du ikke markant forbedring og kjapp effekt av måten du trener på så er også sjansen for at du legger treninga på hylla ganske så stor... For å kaste bort tiden din på trening du ikke merker at fungerer og gir deg noe er nemlig ikke motiverende, eller gir deg stå på vilje til å gi mer... For skal du elske å trene må du også bli motivert og inspirert - noe jeg håper du får gjennom blant annet å følge denne bloggen!

God onsdag fra Hollywood!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Ingen liker tykke jenter- Ingen liker tykke jenter! Ja, det var beskjeden jeg mottok fra en innsender på Facebook siden her om dagen, som mente hun visste svaret på hva alle vi gutter/menn er på utkikk etter. Dette kom fra en kvinnelig leser, og det altså viktig å understreke at hun tar grundig, grundig feil!

Les mer på: Corneliselander.com

Vi gutter er nemlig akkurat som dere jenter, og der noen av dere kanskje liker store og muskuløse gutter er det andre igjen som nok foretrekker tynne og mindre versjoner av hannkjønnet. Det finnes altså (som med alt annet) ikke kun én fasit på hva vi liker, og noe som er viktig å vite for deg som eventuelt skulle føle at du har noen kilo "for mye". For mange er det nettopp det som er sexy, og jeg mener det er viktig at vi ikke kjøper reklamens budskap om at alle bare skal komme i én form eller fasong. Nå tenker du kanskje at jeg skyter meg selv litt i foten, siden jeg her om dagen skrev jeg innlegget "Går det an å være feit og vakker på samme tid?" (noe som selvsagt var skrevet for å rette akkurat din oppmerksomhet mot et tema jeg mener det er veldig viktig å ta en debatt på), og mitt poeng er nemlig at en IKKE må være tynne for å være i form, men at vi som nasjon og folk bør legge til rette for at særlig barn og unge spiser riktig og beveger seg mer.

Les også: Norsk kosthold er ikke nok

Dette er nemlig eneste måten vi kan få bukt med fedme og overvektstallene som skyter til værs i Norge, men som beskrevet er det ikke hva BMI´en eller badevekten din måtte si jeg bryr meg om, men at vi jobber for at flere og flere bare oppnår generelt sunnere helse [og ikke nødvendigvis bare fokuserer på å bli "tynnere"]. God helse har nemlig ingenting med hvilken "størrelse" du måtte komme i, og som jeg også har beskrevet mang en gang kan en "større" person også være i mye bedre form enn en som er tynnere... Så meldingen fra trener´n din i Hollywood denne mandagen er at ja du bør trene og holde deg i form (for helsas skyld), men at du aldri må tenke at du ikke er bra nok selv om du skulle ha noen kilo "for mye"! Vi er alle skapt forskjellig, og det er nettopp det som gjør det så spennende å møte nye mennesker. For om alle var en tradisjonell  "Barbie dukke" [vel, også hun er blitt forandret med årene] så ville verden vært et ganske så kjedelig sted å leve...

Skal du drikke i kveld?


Skal du drikke i kveld?

Les mer på: Corneliselander.com

A.
JA!!
eller
B. Så klart ikke - gjør meg klar for treningsøkt i morgen!

La meg vite i kommentarfeltet under hva du velger å gjøre!*

Sammen om å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Er du overvektig? Da vil jeg høre fra deg!


- Er du overvektig? Da vil jeg høre fra deg!

Les mer på: Corneliselander.com

I går la jeg ut innlegget "Går det an å være feit og vakker på samme tid?" noe som selvsagt vekket mange følelser, og som var skrevet for å rette fokuset på et viktig tema. Overvekt og fedme eksploderer nemlig over hele verden, og særlig i Norge, og i dag ønsker jeg derfor å høre fra deg som nettopp selv måtte mene at du sliter med dette. Over halvparten av alle nordmenn er i dag overvektige, så hva mener du er grunnen til dette? Hva mener du bør gjøres for å få bukt på problemet, og ikke minst; fortell meg litt om din historie. Hva kan gjøres for å få ned overvektstallene, eller mener du det kanskje er bra som det er i dag?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Personlig mener jeg nemlig det er viktig at vi som uttaler oss om emnet i media også får tilbakemeldinger fra de det nettopp gjelder, og jeg så at veldig mange la igjen meldinger om saken i går blant annet på Facebook [ja, jeg leste hundrevis av tilbakemeldinger og beskjeder :) ], og det er tydelig at jeg traff en nerve med innlegget mitt. Men jeg ønsker altså ikke bare å legge ut et innlegg om emnet for så å ikke gjøre noe mer med det. Jeg ønsker også å kunne forstå og sette meg inn i situasjonene til de det gjelder, og hjelpe, så derfor ønsker jeg i dag å høre fra deg! Send meg derfor gjerne en privat email eller kommenter i feltet under!

Sammen om å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Én øvelse som trener HELE kroppen


Ser du noen kjøre denne øvelsen på ditt treningssenter så vet du at de følger meg :) Photo @abukkholm

Les mer på: Corneliselander.com

Cornelis Planke Pushups på Swissball
Cornelis Planke Pushups på Swissball øvelsen er noe mange har benyttet seg og elsket/hatet i mange år allerede, men stadig flere og flere får opp øynene for denne og hvorfor den er så effektiv. Ikke bare utfordrer den balansen, koordinasjonen, styrken, og utholdenheten din, men den vil også være en av de mest effektive måtene å oppnå en stram mage på. Dette kommer av at denne [i motsetning til feks klassiske situps og crunches] ikke bare angriper magemusklene, men også styrker ryggen i en og samme bevegelse [noe som er minst like viktig skal du oppnå en stram og flott mage!].

Slik gjør du: Hold først planken så lenge du klarer (la oss si 20-30 sekunder), utfører så noen push-ups for «avkobling» (la oss 10 stk.), og gå så tilbake til å holde planken så lenge du klarer til full utmattelse! Utfører minst to sett på denne!

Les også: Norsk kosthold er ikke nok!

Forøvrig har også selveste John Arne Riise dette å si om øvelsen;


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Går det an å være feit og vakker på samme tid?


Går det an å være feit, lubben, kraftig, tjukk, overvektig, eller hva du nå enn måtte foretrekke å kalle det, og vakker samtidig?

Les mer på: Corneliselander.com

Dette innlegget tar litt utgangspunkt i Maria Høilis innlegg som stiller spørsmålstegn ved om det bør bli allmenn akseptert å være feit, men også innlegget jeg selv skrev i fjor ”Er det greit å være feit?”, der de som bare leste overskriften selvsagt ble veldig provoserte, mens de som faktisk leste innlegget var veldig enige med meg.

Flere har allerede på Facebook siden min [der jeg postet en liten teaser om dette innlegget i går] kritisert meg for å bruke ordet feit i overskriften, men dette ble selvsagt brukt bevist for å få deres oppmerksomhet så vi kunne ta denne debatten videre her på bloggen...

Les også: Én øvelse som trener HELE kroppen

Her er nemlig min mening;
Som jeg også svarte et par av kritikerne på facebook siden oppfyller modellen på bildet alle de ”internasjonale” kriteriene for hva som blir sett på som ”overvektig”. Personlig mener jeg imidlertid at modellen på bildet ser vanvittig flott ut!

Les også: Et innlegg "about nothing" du likevel bør lese

Som jeg har beskrevet i mang et innlegg tidligere mener jeg nemlig at de klassiske måtene å måle overvekt på [som for eksempel BMI] er utdaterte og lite nyttige, og for øvrig pleier jeg å understreke at hva badevekten din måtte mene er ganske uinteressant for meg. Jeg er for å promotere sunn kost, trening, og en aktiv livsstil, og om noen da måtte ha ”noen kilo for mye” eller ei er for meg helt uvesentlig. Likevel er det selvsagt viktig at vi som samfunn tenker på hva som skal bli ”normen”, og på lik linje med at det ikke er bra å promotere modeller som er ekstremt undervektige som "idealet" gjelder selvsagt også det samme om å promotere ”store” modeller. Både ekstrem undervekt og overvekt kan være farlig, og en bør derfor ikke glorifisere dette som det ”riktige”. Likeså mener jeg det er rom for alle fasonger og størrelser, men jeg mener altså at det bare er viktig at vi 1. Er klar over hva slags signaler vi sender ut, og 2. At det man ikke går fra det ene ytterpunktet til det andre...

Les også: Slik får du garantert stram rumpe

Fedme og overvekt har eksplodert selv hjemme i Norge, og stadig flere og flere sliter med nettopp dette. Ja, faktisk er over halvparten av alle nordmenn i dag sett på som overvektige…[!]. Alle vet at det å være overvektig ikke er sunt, og da bør det heller ikke bli promotert som det ”tidsriktige” og normen - verken av media, motebransjen, eller samfunnet generelt.

Men tilbake til overskriften? Kan du være feit og vakker samtidig? Så klart! Det er damen på bildet nemlig et ypperlig bevis på!


- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #meninger #Side3 #debatt #fedme #overvekt #mote #samfunn #debatten #hverdag #bilder #kosthold #trener #CornelisElander

- Du trenger ikke å trene for å få en stram mage!


For de fleste vil det å trene seg til en stram mage være første vei å gå, men hva om jeg fortalte deg at du egentlig ikke trenger å trene i det hele tatt?

Les mer på: Corneliselander.com

Nå er jeg selvsagt den første til å mene at du bør trene, og både hyppigere, hardere, og mer effektive økter er det jeg alltid liker å promotere som veien å gå. Likevel er det ikke nødvendigvis [bare] det som skal til for at du oppnår målet om en strammere, bedre "trent" mage, og de isolerende mageøvelsene som situps og crunches kan du bare legge bort først som sist! Når det først kommer til hvordan du bør trene vil jeg da hovedsakelig anbefale deg kun to øvelser; tunge, riktig utførte knebøy og min egen Cornelis planke.

Les også: Få sixpack på 1 uke

Her er hva jeg råder deg til å spise/innta for en stram mage:

Frokost
Som du har kunnet lese på bloggen min mang en gang tidligere er jeg ikke redd for å ty til litt karbs tidlig på morgenkvisten, og frokost er i mine øyne dagens aller viktigste måltid! I tillegg er dette altså ett av to måltider der du lettere kan "fråtse" og kose deg litt ekstra med god samvittighet - noe som imidlertid IKKE betyr det samme som at du bør spise usunt, men at du her altså kan unne deg noen ekstra kalorier. 

Mellommåltid(er) 
Om du er en av de mange som kun spiser to-tre ganger om dagen bør du lære deg et nytt ord; mellommåltid. For å få på plass den stramme magen du alltid har ønsket deg må du nemlig spise oftere, og helst litt mindre av gangen. Det å kun spise et par, tre veldig store måltider om dagen er nemlig den perfekte oppskrift på "failure" for de fleste av oss.

Proteinshake
Selv fyller jeg på med proteinrik kost hverdagen igjennom, enten dette kommer gjennom egg og kylling, eller det er via enklere alternativer som en proteinshake. Spesielt etter en treningsøkt er jeg interessert i å få i meg nok av de viktige byggesteinene på en kjapp og enkel måte, og en proteinshake med minst 20-30g protein vil da kunne gjøre jobben. 

Protein metter bedre

Protein metter nemlig bedre enn karbohydrater og fett, og vil i tillegg kunne hjelpe deg med lettere å bygge og vedlikeholde muskelmassen. I tillegg vil det også gjøre at du lettere forbrenner mer - selv i hvilemodus!

Middag 
Så er vi kommet til måltid nr. to der du  (om du trener hardt nok..) med god samvittighet kan unne deg noen ekstra kalorier og litt karbs. Jeg vil likevel også her anbefale deg å styre unne for eksempel frityrstekt-, eller overdrevent fettrik, usunn mat, og selv om du spiser mat bestående av mange kalorier behøver det ikke å bety det samme som at det er usunt! Personlig består min middag gjerne av 1kg. hvitt eller rødt kjøtt, og rundt 500g ris eller pasta.. [noe som selvsagt ikke er noe jeg anbefaler deg som måtte lese dette til nødvendigvis å kopiere ;) ]

Kvelds-/nattmat
Om du for eksempel vil unne deg selv noe søtt og godt til kvelds vil jeg for eksempel trekke fram mørk sjokolade, eller proteinpannekaker som gode, enkle valg. Du kan ellers også fylle opp med litt cottage cheese, eller for eksempel litt nøtter og/eller frukt, og personlig avslutter jeg også gjerne kvelden med en kasein proteinshake rett før leggetid slik at kroppen har tilgang på nok protein og næring natten igjennom.

Her er hvordan jeg selv spiser:
Frokost: 1-2 egg, kurv med brød (ca.1000kcal) 
Mellommåltid 1: Cottage cheese, eller mager yoghurt 
Lunsj: Kyllingsalat, eller annet proteinrikt og sunt (ca.300g)
Mellommåltid 2: Frukt og proteinbar á ca.20g protein. 
Før trening: 4 kapsler kreatin
Under trening: 5g glutamin
Etter trening: Proteinshake á ca.25g protein
Middag: Ca. 1kg. kjøtt + pasta ca.500g
Kveldsmat: Eventuelt litt mørk sjokolade med nøtter + kasein proteinpulver 
------------------
Nå har jeg tidligere fått kritikk av både enkelte lesere her på Nettavisen, og selveste kokken på 4-stjerners middag, for å like litt for "sause-fri", kjedelig mat... Imidlertid kommer gjerne de samme personene [vel, ikke kokken da...] tilbake til meg for å få råd og tips om hvordan en kan oppnå en strammere mage, og hemmeligheten er altså at jeg bare spiser litt "renere" og mer proteinrikt enn stort sett alle andre! For du får ikke sommerkroppen av å "kose" deg hele tiden... Sorry! Så da må man nesten bare bestemme seg for hva man mener er viktigst. Er det å oppnå en stram[mere] mage og bedre trent kropp, eller er det å forsette inntaket av alkohol, usunt fett, og alt det andre unyttige du i dag kjører i deg? Er du villig til å legge bort flaska, kutte ned på inntaket av sukker og salt, og ellers leve litt "kjedeligere" for å få kroppen du alltid har ønsket deg (også uten å trene..)? Valget er ditt kjære leser :)

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

5 øvelser du ikke trener, men som du burde!

Enkelte treningsøvelser er mer populære enn andre, mens andre igjen ikke brukes så mye som de kanskje burde. Under finner du fem slike:

imageimage
1. Vekt-sving
Selv om det er blitt svært populært med den såkalte «kettlebell swing» ?en behøver du ikke nødvendigvis bare å løft det med slike vekter. Benytt en treningsball, eller noe annet (gjerne litt tyngre) du måtte ha tilgjengelig, og få minst like mye ut av treningen. Fin bevegelse og øvelse som ikke nødvendigvis bare må utføres med en "kettlebell".

image

2. «Arched back pull-ups»
En sterk rygg er helt essensielt for å mestre så å si alle øvelser, og da er «Arched back pull-ups» kanskje en av de beste du kan kjøre. Øvelsen gir deg det beste fra både tradisjonelle pull-ups og roing i én og samme øvelse, og her får man både vertikale og horisontale bevegelser og drag. Spesielt gunstig for de av dere som har mindre tid til rådighet, men som fortsatt ønsker en ordentlig ryggøkt!

image
3. Svømming
Ja, mange vet at svømming er bra for kroppen, men legger det likvel gjerne ikke inn som en del av treningsprogrammet. Ved siden av å være mer skånsomt for muskler og ledd enn mye annet, og å trene nær sagt hele kroppen, er det også en av de mest kalorie-intensive treningsformene som finnes! Faktisk kan du forbrenne bortimot 500 kalorier i halvtimen ? noe svært få andre treningsformer kan måle seg med!

bestill_treningsprogram

image
4. Overhead Squat
En svært utfordrende øvelse som det kreves mye trening for å mestre godt, men som du vil elske så fort du kan den ordentlig..

Slik gjør du:
Stå med litt bredere enn skulderbreddes avstand med føttene, og grip stangen med et pronated grep og håndflatene fra deg. Hold armene strake med et vidt grep om stangen, og løft den opp og over (og litt bak) hodet. Ryggen skal holdes rett under hele bevegelsen, og skulderbladene sammen. Fortsett å holde vekten med strake armer, mens du senker deg ned i knebøyposisjon til lårene minst er parallelle med underlaget. Pust inn på vei ned, før du så puster ut igjen og løfter kroppen og vekten tilbake på plass.

image
5. Gående renegade roing
Dette er faktisk en veldig enkel, men desto enda bedre øvelse å utføre som bruker mer eller mindre alle muskelgruppene i overkropp ? ved siden av at bein og core blir aktivisert som en stabiliserende faktor i bevegelsen. Øvelsen kan utføres både ved hjelp av kettlebells eller vanlige manualer (hvor de hex-formede vil være de beste å benytte).

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Et innlegg "about nothing" du likevel bør lese

Et innlegg "about nothing" du likevel bør lese

Les mer på: Corneliselander.com

Hei kjære leser, og takk for at du stikker innom trenings-/Hollywood bloggen. I dag har jeg ikke tenkte å forklare nye øvelser du bør gjøre på stuegulvet, eller matvarer du bør styre unna en fredagskveld, men heller komme med et innlegg som forhåpentligvis kan inspirere, motivere, og kanskje likevel få deg i litt bedre form. Eventuelt får du se på det som tanker og ideer fra meg, og eventuelt et innlegg du kan kategorisere som "about nothing"... Seinfeld revolusjonerte jo tv-bransjen med sitt show "about nothing", så om jeg kan gjøre noe i nærheten av det samme med treningsbransjen i Norge blir jeg svært fornøyd :) 

Vi er tykkere enn noen gang
Så overvekt og fedme fortsetter å øke i Norge, og man kan spørre seg selv hvorfor. "Alle trener jo", og spiser jo så sunt hører jeg de er mange som mener, men problemet med det er at det dessverre ikke stemmer... Aldri før har særlig barn vært mindre aktive og mer stillesittende enn det de er i dag, og også vi voksne beveger oss generelt ALT, ALT for lite!

Jo da, mange har medlemskap på et treningssenter, og det florerer av treningsbilder (særlig mange flotte #CornelisUtfordring bilder!) i sosiale medier, men likevel bruker vi altså ikke kroppene våre nok. For der vi en gang i tiden var ute og både jobbet, gikk turer, og feks ruslet ned til matbutikken på hjørnet og bar matvarene hjem, kjører vi i dag skytteltrafikk mellom skol-jobb-barnehagen-hjem- og ned til matvarebutikken i våre splitter nye, komfortable Teslaer... Om du da legger inn et par økter med litt gange på tredemølla, eller en halvtime i styrkerommet i uka så veier dette rett og slett IKKE opp! Særlig om du også sitter med hånd dypt nedi potetgullposen (fordi du har vært så flink til treningssenteret den....). Ja, slik ender du rett og slett bare opp med å legge på deg!  

Ikke interessert i vekt
Nå er jeg imidlertid (i motsetning til de fleste andre i bransjen) helt uinteressert i hva badevekten din måtte si, eller nødvendigvis for at du bare skal gå ned i vekt... Personlig pleier jeg nemlig heller å trekke fram at man bør kvitte seg med det farlige magefettet og eventuelt jobbe mot en "størrelsesreduksjon" framfor bare å konsentrere seg om vektnedgang. "Tykke mennesker" kan også være i bra form - akkurat som såkalt "tynne" kan ha et lag med usunt fett rundt magen, og ha godt av å "gå ned". Personlig er jeg heller ikke for den utdaterte "BMI metoden" for å sjekke om du er i "faresonen" eller ei, og jeg mener stort sett at mange faktisk kan spise mer så lenge de bare trener oftere, kortere, og hardere, og smartere! 

Men tilbake til åpningen, og hva jeg her faktisk prøver å få fram; vi nordmenn TRENGER å komme i bedre form, og vi bør ha som mål å leve på en smartere, bedre måte enn det mange av oss faktisk gjør i dag! Vi bør også slutte å lyve til oss selv, og tro at vi lever sunnere enn det vi strengt tatt gjør.

Nå blir veldig mange ofte irriterterte og sinte hver gang jeg trekker fram mat- eller drikkevarer en bør styre unna (akkurat som jeg har noen personlig glede av å "plage folk"), men vit da dette; alle de råd og tips jeg kommer med her på siden eller ellers i media gjør jeg bare 100% fordi jeg ønsker å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen! 

I dag er vi dessverre et stykke unna, men jeg vet at vi med selv bare en liten innsats lett kan komme på toppen igjen, og jeg håper å få være med på å inspirere, motivere, og å hjelpe deg! 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

God helg! 
- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #debatt #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Du får ikke muskler av å spise potet!Ok, så det er mange måter jeg kunne ha startet dette innlegget på, men jeg velger altså denne headingen; man får ikke muskler av å spise poteter!

Les mer på: Corneliselander.com

For noen dager siden skrev jeg innlegget "3 ting som gjør at du aldri får sixpack" der jeg blant annet nevnte forskjellige matsorter som jeg ikke anbefaler om målet er en stram mage. På listen hadde jeg blant annet bakt potet som en av de tingene jeg eventuelt ville ha styrt unna, og dette var visst noe mange så ut til å reagere litt på. Siden den gang har det også her på Nettavisen vært en større artikkel om en mann som gikk ned drastisk i vekt av å bare spise poteter [noe som selvsagt får alle potetglade mennesker til å bli happy], men som jeg og flere av kostholdsekspertene også nevnte mener vi dette ikke vil gi deg tilstrekkelig med nødvendige næringsstoffer som jern, sink, og ellers lite med sunt fett og protein som man nettopp trenger for å opprettholde en sunn og sterk kropp. For som veldig mange gang på gang ser ut til å glemme; å bare gå ned i vekt betyr IKKE det samme som at du nødvendigvis spiser og lever på en sunn måte. Og som jeg blant annet har uttalt til Se&Hør tidligere er ikke det å bare være tynn det som skal til for å få en "flott" kropp... 

Selv om det for mange kan være fordelaktig å gå ned litt i både vekt og fettprosent kommer du til et punkt der du ved et eventuelt videre vekttap også bare risikerer å miste verdifull muskelmasse - noe alle som har trent en stund for å gå ned i vekt gjerne kan skrive under på. Du kommer rett og slett til et punkt der du vil oppleve at selv om du trener mye og riktig så sliter man med å gå videre ned i vekt, og det selv om du kanskje følger deg både "tynnere" og i bedre form. Dette kommer rett og slett av at man bygger ny muskelmasse, og som jeg alltid sier; hva badevektene din måtte si er egentlig ganske uvesentlig. Ha heller fokus på midje-, og magemålet!

Men tilbake til mitt argument om å droppe bakt potet fra menyen om målet er en sterk, sunn, og stram kropp:

Nå kan man selvsagt argumentere for at en bakt potet også kan serveres på en sunn måte, og ikke alle spiser "fastfood" versjonen man gjerne får servert kl.03:30 en sen fredagskveld... Likevel er ikke dette noen direkte "muskelmat", og selv om det ikke behøver å være usunt behøver det heller IKKE å bety det samme som at det nødvendigvis er bra for kroppsformen. Likevel var det altså mange som reagerte, og dette fikk meg nettopp til å tenke; hvis jeg for eksempel skriver at et proteinpulver kan hjelpe deg med lettere å oppnå økt muskelmasse [noe det denne uken også er dokumentert at det nettopp gjør] blir det gjerne ramaskrik, mens de samme personene gjerne roper høyt og tydelig om vi ikke sier det samme om poteter...

Igjen har jeg aldri sagt, skrevet, eller påstått at en potet verken er farlig, usunt, eller nødvendigvis vil gjøre at du legger på deg. Kokte poteter er i mine øyne for eksempel flott som sunt tilbehør til magert kjøtt, fisk, eller fugl, men noe direkte "muskelmat" er det ikke. Da velger jeg personlig heller å satse på en proteinshake...

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #debatt #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Slik får du garantert stram rumpe


- Følger du disse tipsene kan jeg love deg at du vil oppnå en stram rumpe!

Les mer på: Corneliselander.com

Lyst på stramme lår og rumpe? Gjør du dette to ganger i uka kommer du garantert i mål! Her er mitt "rumpe- og lår program" som du forøvrig også kan utføres hvor som helst!

Start med lett oppvarming, og begynn så med ettbens rumensk markløft. Dette er en suveren øvelse for å treffe posterior chain med blant annet glute muskulaturene (rumpa) og hamstrings (bakside lår). Kanskje ikke en av de mest benyttede øvelsene du ser folk utføre på treningssenteret, men desto enda viktigere for deg å utføre. Her er noen av grunnene til hvorfor dette er så bra:

- Ekstremt funksjonell og bra øvelse som har stor overføringsverdig til daglige gjøremål og aktiviteter!
- Bedrer balansen, koordinasjonen, og ikke minst bevegeligheten din i hele kroppen, og er derfor også et svært godt alternativ for idrettsutøvere som ønsker å styrke opp muskulatur på en smart og hensiktmessig måte!
- Kan fungere skadeforebyggende!
- Gir deg bedre symmetri (likheten mellom høyre og venstre side av kroppen), da hver side blir utsatt for nøyaktig samme belastning, og en sterkere side ikke kan kompensere for en eventuell svakere.

Slik gjør du: Stå med rett rygg, bena samlet, og armene (enten med eller uten vekt) hengende avslappet rett ned. Bring den ene foten med nær strakt bein opp og bak deg, mens du balanser kroppsvekten på den andre foten. Foten som blir stående på bakken skal ha noe bøy i kneleddet, mens du samtidig lar armene komme nedover mot bakken [ved at du bøyer overkroppen i hofteleddet]. Overkroppen og den bakre foten skal da sammen danne en nær sagt rett linje, og etterhvert som du kjenner det strekker i baksiden av låret (eller manualene når gulvet) reiser deg opp igjen og tilbake til utgangsposisjon før du repeterer.

Kjør 2-3 sett på denne, med 8-10 repetisjoner på hvert bein under hvert sett.

Les også: - Bedre resultater med deg på 4uker enn med min trening på 1år

Fortsett så med enten trappetrening eller på step maskin, og utfør dette i rundt 10-15min. Personlig foretrekker jeg å utføre trappetrening utendørs, der du går i moderat tempo i en veldig bratt trapp til du nær sagt trenger å løfte beina med hendene. Om du trener på step maskin bør du fokusere på å holde i apparatet med nær strake armer, og holde rumpe ut og bak deg [og ikke bare lene deg over apparatet, slik veldig mange gjør].

Avslutt så med to runder med statisk knebøy, der du rett og slett bare holder bunnposisjonen så lenge du eventuelt skulle orke.

Kjører du dette programmet og oppsett minst to ganger i uka kan jeg love deg at du vil oppnå den spretne rumpa du alltid har ønsket deg!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

"Bedre resultater med deg på 4 uker enn med min trening på 1år"...


Hei kjære dere, og takk til alle som daglig er innom denne siden! Tenkte jeg bare skulle slenge ut noen tilbakemeldinger jeg har mottatt de siste dagene fra personer som nettopp benytter seg av mine metoder, program, og oppsett. For meg som trener er det nemlig viktig at de jeg hjelper faktisk kommer i mål med treningen og oppnår sine mål og ønsker, og ut ifra disse tilbakemeldingene ser det da i hvert fall ut som jeg gjør jobben min riktig. Så takk til alle dere som følger, liker bildene og oppdateringene jeg legger ut både her på bloggen og i sosiale medier, og la oss sammen gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen!!

Les mer på: Corneliselander.com

Via email:


Fra Instagram @corneliselander

Fra andre bloggere:
"Jeg hadde tidenes økt nå i kveld, og jeg må få takke min store helt, nok en gang. Cornelis Elander, han er virkelig en man burde satse på når det kommer til det å få et treningsprogram" - Fra Randi Annette


Så hva kan jeg si? Blir jeg stolt, og happy av slike tilbakemeldinger? Så klart! Skriver jeg dette fordi jeg trenger å skryte av meg selv? Nei. Jeg synes det bare er så utrolig gøy å se hva mine følgere får til ved hjelp av noen små korrigeringer og metoder fra meg, og hvor lite som egentlig skal til om man bare kjenner til alle de små hemmelighetene som tilsammen gir utrolig stort utslag og effekt. Jeg kommer ikke til å gi meg før jeg har hjulpet tusenvis av andre nordmenn der ute, og som sagt gjort Norge til verdens sunneste nasjon igjen. Og etter kommentarene og tilbakemeldingene her å dømme er vi visst på god vei!

Følg også med her på bloggen i dag, for om litt skal jeg blant annet vise deg hvordan du på enklest mulig vis oppnår sprettrumpe, og ikke minst en matrett mange nordmenn spiser som de kanskje IKKE burde... Følg med!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik ser en milliardærs Super Bowl party ut


I går gikk Super Bowl nr.50 av stabelen direkte fra Levi's Stadium i Santa Clara, California, og jeg var for første gang innom naboens storstilte party... 

Les mer på: Corneliselander.com

For første gang i mitt liv var jeg innom et såkalt "Super Bowl Party", og etter å ha stilt opp for bilder på den klassiske røde løperen tok Amanda og jeg turen innom naboens fest som etter ryktene skal være den største av sitt slag i LA (og trolig på hele vestkysten av USA...).

På utsiden jobbet valet gutta hardt med å ta imot alle de 400 gjestene på best mulig måte, mens barna på innsiden av gjerdet blant annet klatret i kunstige "fjell" og lekte seg foran green-screenen...Naboens hage var fylt opp av store telt med storskjermer og sofaer for alle de hundrevis av gjestene... Og selvsagt fire barer[!]...


Selv foretrekk jeg imidlertid maten som besto av blant annet en egen sushi restaurant, og Beverly Hills´ beste italienske restaurant, Il Pastaio [som for anledningen holdt stengt, og hadde flyttet inn hos naboen min for dagen [!!].

Les også: 3 ting som gjør at du aldri får sixpack
Men jeg sørget uansett også for å ha plass til et bittelite stykke av denne. Så nå er det avgårde for å løpe litt på mølla - tror naboen min trenger å joine ;)

For mer fra min hverdag i Hollywood: Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #hverdag #bilder #SuperBowl #USA #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

For økt muskelmasse og nedgang i fett bør du spise mer av dette

Handsome muscular man working out with dumbbells
Ønsker du å øke i muskelmasse, og å gå ned i fettprosent? Vel, da bør du innta mer av dette


Les mer på: Corneliselander.com

Så det har i lang tid vært en heftig debatt gående hjemme i Norge der mange har kommet med usaklige påstander og argumenter mot både proteintilskudd og et høyere proteininntak. Nå ser det imidlertid ut som vitenskapen seirer og viser hva jeg har sagt i så mange år; et proteinrikt sunt kosthold, og høyere inntak av protein er viktig og bra!

Les også: Slik ser en milliardærs´ Super Bowl party ut

Stort proteininntak øker muskelmassen!
I en nyere studie lagt fram av American Society for Nutrition, og videreformidlet av US National Library of Medicine National Institutes of Health legges det nemlig fram bevis for at man både kan øke i muskelmasse OG sørge for større nedgang i fettprosent om man øker proteininntaket sammenlignet med de resultater man oppnår ved lavere proteininntak under kaloriunderskudd. I tillegg er det interessant å se at det som her blir sett på som en "lower-protein diet" [1.2gram per kilo kroppsvekt, per dag] faktisk allerede er OVER det mange tidligere har ment at er nødvendig, mens ekspertene her altså mener at mange kan dra nytte av å innta 2.4gram protein per kilo kroppsvekt, per dag...

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Et daglig inntak av protein er viktig ikke minst for både vekst og vedlikehold av muskelmasse og kroppens vev og funksjoner, men det har altså i langt tid har vært diskutert hvor mye protein en faktisk trenger. Mens enkelte har ment at et større proteininntak bare er viktig for de av som trener mye har jeg imidlertid i alle år stilt meg undrende til nettopp dette og hvorfor det ikke også skal være viktig for de som eventuelt også IKKE trener? Et av argumentene har vært at et litt høyere proteininntak for de som ikke trener bare vil resultere i økt fettprosent - noe som selvsagt ikke stemmer da også folk som ikke trener likevel trenger protein for å vedlikeholde/styrke kroppen og muskulatur. Og man er da faktisk fortsatt i bevegelse og bruker musklene/kroppen selv om man ikke nødvendigvis går ned på treningssenteret og pumper jern...? Og om man ikke inntar en proteinshake, spiser kylling og annet kjøtt/fisk med et høyt proteininnhold - hva skal man erstatte næringsinntaket med? Kanskje de mener du bør gå ned på mc´ern og kjøpe deg en burger med pommes frites... ;)

Les også: Da damen på Jamba Juice prøvde å ta livet av meg!

Men uansett tilbake til dagens rapport fra American Society for Nutrition. Vi ser altså her viktigheten av å ha et forholdsvis høyt proteininntak [om målet er en sterkere, strammere kropp], og at selv et moderat inntak ikke nødvendigvis behøver å være nok for å styrke eller bygge en sunn, sterk kropp [ifølge dem]. Og da kan en jo spørre seg om vi nordmenn faktisk spiser nok protein som det er i dag? Mitt svar er nei.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

ref.: US National Library of Medicine National Institutes of Health Am J Clin Nutr. 2016 Jan 27. pii: ajcn119339
#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Daglig inntak av proteiner er nødvendig for vekst og vedlikehold av alle kroppens vev. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteiner---inntak-og-behov/#sthash.8QDd16So.dpuf
Daglig inntak av proteiner er nødvendig for vekst og vedlikehold av alle kroppens vev. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteiner---inntak-og-behov/#sthash.8QDd16So.dpuf
Daglig inntak av proteiner er nødvendig for vekst og vedlikehold av alle kroppens vev. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteiner---inntak-og-behov/#sthash.8QDd16So.dpuf
Daglig inntak av proteiner er nødvendig for vekst og vedlikehold av alle kroppens vev. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteiner---inntak-og-behov/#sthash.8QDd16So.dpuf
Daglig inntak av proteiner er nødvendig for vekst og vedlikehold av alle kroppens vev. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteiner---inntak-og-behov/#sthash.8QDd16So.dpuf

Da damen hos Jamba Juice prøvde å ta livet av meg!


Hei kjære treningsglade lesere, og god søndag! Her komme en liten historie fra min hverdag i Hollywood - da en ansatt hos Jamba Juice prøvde å ta livet av meg...

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg stikker innom min lokale Jamba Juice, og plukker opp en "extra large protein smoothie" med ekstra protein. Damen bak kassen peker over på glasskapet fyllt til randen av usunne, farlige "bakevarer", og spør meg om jeg vil ha en "sweet Belgian waffle with that?".... Selvsagt! For siden det er veldig viktig for meg å få i meg en ren fruktsmoothie med ekstra protein oppi ønsker jeg selvsagt å kjøre i meg hundrevis av gram med fett, sukker, og salt.... [ironi folkens!] 😂😂  Og for de av dere som fortsatt måtte lure; nei, det ble ingen vaffel på meg denne morgenen...

Les også: 3 ting som gjør at du aldri får sixpack

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

God søndag!
- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Er dette lovlig i 2016??I fjor la jeg ut denne oppdateringen på bloggen og Facebook siden, og spurte om det [i 2015] var greit å legge ut et bilde av seg selv etter en beinhard treningsøkt, og være litt fornøyd med egen innsats. Spørsmålet nå er om dette ett år senere har blitt noe mer ok, eller om janteloven fortsatt lever i beste velgående?

La meg høre hva DU mener i kommentarfeltet under! 

 - Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #meninger #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Den beste øvelsen du kan utføre hjemme


Dagens styrkeøvelse: pushups med beina på forhøyning/kasse

Les mer på: Corneliselander.com

Pushups med beina plassert enten på en benk, kasse, eller annen forhøyning er i mine øyne noe av de aller beste og tøffeste du kan trene med hjemme. Tradisjonelle pushups, eller armhevninger om du vil, er en av de mest tilgjengelige og beste grunnøvelsene alle bare bør lære seg først som sist. Plasserer du da i tillegg føttene på en forhøyning vil du ikke bare få en litt mer utfordrende og god måte å utføre øvelsen på, men du vil i tillegg også øke aktiviseringen av serratus anterior noe som blant annet kan resultere i mindre skuldersmerter.

Les også: Treningsprogram - iform med Cornelis!

Alle gjør den feil
Et problem som ofte oppstår er at folk ikke utfører øvelsen på korrekt måte der du skal holde en mer eller mindre rett "planke" fra topp til tå [sett i profil], mens du senker deg ned mot underlaget. Dette gjelder altså uansett hvilken av pushups variantene du måtte velge å utføre!

Les også: Fordi muskler på damer er skikkelig stygt!

Slik gjør du: 
Hold hendene med et ca. skulderbredes avstand på gulvet, og plasser føttene solid på underlaget bak deg [gjelder uansett om du kjører vanlige eller med føttene på en forhøyning]. Senk brystkassen ned mot underlaget, og la den nesten berøre underlaget [skal ikke treffe gulvet!]. Hold kroppen i en rett "planke" fra topp til tå under utførelse, og ikke la midje eller hofte "falle" ned underlaget. Krum heller aldri ikke ryggen, eller skyt rumpa opp i været! Utfør sett med så mange repetisjoner du måtte klare på hver, men om du lett klarer mange over 20-30 reps. kan man eventuelt begynne med lett vekt/motstand.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Stå på!
- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Hva de fleste nordmenn sliter med


- Dette er hva de fleste nordmenn sliter med, og ønsker å fikse på egen kropp

Les mer på: Corneliselander.com

De kaller det "love handles"
Spør du den gjengse nordmenn hva han eller hun ønsker seg å kvitte seg med er sjansen veldig stor for at svaret er "love handles". Sideflesket, eller hos noen "ringene" er nemlig noe de fleste ønsker, og bør prøve, å bli kvitt da dette [i motsetning til nødvendigvis en høy BMI eller generelt høy[ere] vekt] faktisk er et tegn på en usunn livsstil! Nå er det mange som liker å ta tak i sidene og si "jeg vil bli kvitt akkurat dette", og selv om man ikke kan punktforbrenne er det fullt mulig å stramme opp "kjærlighetshåndtakene" ved at du generelt bygger en sterk og stram[mere] kropp. Og dette gjøre du hovedsakelig ved å spise/drikke riktig, og å forbrenne bort overflødig fett ved hjelp av riktig trening. Men hva er "riktig trening" for dette målet?

Les også: Treningsprogram - iform med Cornelis!

Tren styrke! 
De fleste progammer og oppsett du vil finne der ute på dette feltet vil påstå at du både må spise riktig og trene nok kardiovaskulær trening (les løping/sykling). Mitt råd er heller at du hovedsakelig fokuserer på å trene riktig og tung styrketrening, og eventuelt bare supplementerer med korte, harde kardioøkter (som gir mening for ditt ønske) - slik som for eksempel min egen favoritt Geriljakardio...  

Feilene vi alle gjør
Stadig ser jeg folk løpe mil etter mil i håp om at dette er hva som skal til for å bli kvitt det vanskelige sidefettet, og selv om dette vil kunne hjelpe [litt] er det andre metoder som er mye mer effektivt. Verre er det med de som kjører situps og crunches til den store gullmedalje, i håp om at dette skal gjøre dem "smalere". Når man da i tillegg ikke kan punktforbrenne, og dette derfor heller ikke vil kunne forbrenne bort fettet som ligger over muskulaturen [bare der] sier det seg egentlig selv at vi her bør ha en annen approach. 

Les også: Fordi muskler på damer er skikkelig stygt

Det du trenger:
Så det du altså trenger er en kombinasjon av et sunt og riktig kosthold (her vil jeg si mye protein og riktig fett!), korrekt mengde tung styrketrening (gjerne med mye bruk av gode baseøvelser som knebøy og markløft), og litt kortere, mer effektiv kardiotrening. For du kan nemlig ta situps til du blir blå, men holdes ikke intensitetsnivået oppe og du også er påpasselig med ikke å forbrenne bort hardt opparbeidet muskelmasse kan dette i verste fall bare gjøre vondt verre!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Stå på!
- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Jeg er rå flink!


Min #IformMedCornelis deltager Randi Annette har hatt noen tøffe økter, og har en tilbakemelding å komme med:

Les mer på: Corneliselander.com

- Fy faen!


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Så er det rart jeg er stolt? ALLE mine #IformMedCornelis deltagere har oppnådd helt sinnsyke resultater av å følge mine metoder, og alle har [selv om de allerede var i god form før vi begynte] tatt treningen helt til toppen, og oppnådd det de ønsket. En av dem økte feks 60% i styrke [!!!] på kun 8 uker, og Randi Annette har oppnådd mye mer muskelmasse, strammet opp, og fått mer energi og styrke. Hun har rett og slett tatt treningen "to the next level".

Jeg er rå flink!
- Jeg presser meg selv mye mer nå enn noen gang, jeg takler smerte og jeg har blitt veldig flink. Ja, jeg må faktisk få skryte litt av meg selv oppi alt dette også. For ja, det betyr mye at man har en god coach, men det hjelper lite hvis man selv ikke er flink til å presse selv selv. Jeg takler smerte bra og jeg tør å trene hardt når det kommer til styrketrening, noe mange jenter er redde for. Jeg har virkelig lagt sjelen min i dette. Og jeg synes rett og slett at jeg er rå flink, avslutter hun blogginnlegget med.

Og ja, Randi Annette; du har all grunn til å være fornøyd!

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #debatt #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Snart 10.000 følgere på Instagram!!!


Wow, vi runder snart 10.000 followers på Instagram!! Hvis du ikke følger meg allerede please følg meg @corneliselander

Daglig legger jeg nemlig ut her både bilder og videoklipp fra Hollywood, i tillegg til å gi support, tommel opp, og like alle de flotte treningsbildene som jeg daglig blir tagget i. Følg meg i dag, og la oss sammen gjøre Norge til verdens sunneste nasjon!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #debatt #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Fordi muskler på damer er skikkelig stygt

Daglig mottar jeg hundrevis av flotte treningsbilder fra mine følgere både på Instagram, Facebook siden, og her på bloggen, og i dag tenkte jeg å trekke fram @Linnbeateaunan for å vise hvor stygt det er med damer som har litt muskler... 

Les mer på: Corneliselander.com


[og til de som eventuelt ikke forsto det; overskriften var ironisk ment...]

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #debatt #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Lyst til å tjene 1000kr. i uka på å trene?


Hva om noen ga deg penger for å trene. Ville det motivert deg til å trene [mer]?

Les mer på: Corneliselander.com

Vi nordmenn trenger å trene mer, og selv om det kanskje florerer av all verdens treningsbilder i sosiale medier om dagen, så beveger vi oss rett og slett ikke nok! Både myndighetene, og vi trenere, prøver å motivere Ola og Kari Nordmenn til å utføre mer fysisk arbeid - så hva kan eventuelt få deg til å trene mer? Penger?

Enkelte arbeidsplasser tilbyr allerede i dag trening, eller tid til å utføre trening, i arbeidstiden. Og selv mener jeg dette både er smart for arbeidstager, og ikke minst arbeidsgiver. Bedrifter som både NRK og TV2 har for eksempel store, flotte treningssentre som de tilbyr sine ansatte å bruke i arbeidstiden. For om man tilrettelegger for mer fysisk aktivitet så mener jeg man også vil få mer fornøyde, men også mer produktive, ansatte. I tillegg har mange bedrifter sett den positive effekten trening kan ha på sykefraværet - noe vi i Norge sliter veldig med i dag. Så hva slags intensiver, eller goder, kan arbeidsgiver gi deg for å få deg til å trene [mer]?

Hvor mye?
Hvis din bedrift så skulle bestemme seg for å betale deg for å trene; hvor mye ville du hatt for å utføre det? Er det nok at du får bruke rundt én time i arbeidstiden, eller ville det for eksempel vært mer motiverende om du kunne tjent noen kroner ekstra ved å utføre det utenom arbeidstiden? Og i så fall hvor mye må til? 200kr., 500kr., eller kanskje 1000kr. ekstra i uka? Tar vi utgangspunkt i at en gjennomsnittlig månedslønn i Norge [ifølge tall fra SSB] er på 42.300 kroner, så utgjør da dette en timelønn på rundt 250kroner. Hvis vi så sier at du tar sikte på rundt fire økter i uka, så er dette da en mulighet for å tjene rundt én tusenlapp ekstra i uka, eller 4000 kroner i måneden. Er dette noe som ville motivert deg på trening?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Hvorfor skal de betale deg?
Nå sitter du kanskje og lurer på hvorfor en bedrift eller arbeidsgiver skulle ønske å betale deg for å trene? Vel, svaret er [som nevnt over] at man rett og slett får mer fornøyde, spreke ansatte - som igjen også er mindre borte fra jobben... Så dette er altså noe bedriften faktisk kan tjene, noe enkelte tydeligvis har fått med seg, ved at mange allerede tilbyr sine ansatte å trene i arbeidstiden. Men hva om de heller betalte dem for å gjøre det i fritiden? Slik vil ansatte både kunne tjene en slant ekstra, og bedriftene vil slippe at halve stabben plutselig er å finne i trimrommet på en og samme tid... :)

God morgen fra Hollywood!
- Cornelis


HVA MENER DU? ER DET Å BETALE SINE ANSATTE FOR Å TRENE SMART FOR BUSINESSEN?

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #debatt #meninger #Side3 #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander