hits

februar 2015

Slik bygger du store armer!


Lyst på store, sterke armer? Vel, her er hvordan DU oppnår nettopp det!


Les mer på: Corneliselander.com

For menn er det gjerne to ting som står i hovedfokus når vi entrer et treningsstudio; hvordan oppnå en så stor og sterk brystkasse som mulig, og hvordan vi kan få så store ARMER som overhode mulig. Selv om dette (alene) ikke bør være, eller for mange kanskje er, det viktigst å konsentrer seg om, er det [dessverre sier du kanskje] hva rundt av ni av ti faktisk ber om hjelp for å oppnå. Så ikke skyt budbringeren..

Triceps viktigere enn biceps
Én av de vanligste feilene mange gjør er nettopp også å overdrive arbeidet på biceps, mens man neglisjerer triceps. De fleste som ønsker seg store armer tenker nemlig gjerne at biceps er det viktigste å jobbe med, mens realiteten er at å trene opp triceps (som armene dine faktisk prosentvis består mer av) vil være veien å gå om du ønsker deg store, sterke armer.. Så da hjelper det ikke å legge ned masse arbeid på framsiden av armen for så å hoppe over baksiden, og som Arnold [Schwarzenegger] en gang sa; «To achieve balance, proportion, size and shape in the arms, work all arm muscles with equal intensity».

Her demonstrerer jeg øvelsen dips - en ypperlig øvelse for å øke i muskelstørrelse og styrke

«Sjokk kroppen»
En annen feil mange gjør er å trene helt likt fra uke til uke, og som jeg har nevnt utallige ganger tidligere er det å variere treningsformer, øvelser, og utførelsen (antall reps., sett, etc.) der forskjellen på om du vil «få det til» eller ei vil ligge. Trener du alltid med samme antall reps og vekt vil kroppen din også vite nøyaktig vet hva den har å forvente seg, og du vil også bare klare nettopp det. Igjen vil dette kunne resultere i at du vanskeligere oppnår muskelvekst og progresjon og du vil forbli like stor og sterk som før. Prøver derfor heller å pushe deg selv til yttergrensene, og noen ganger litt lengre enn hva du selv kanskje trodde var mulig, noe som også er en av grunnen til at det å trene med tunge vekter på et helsestudio i mange tilfeller kan være veien å gå.

Les også: Sporty konkurranse

Overtrening
«Ikke tren for mye» er gjerne favorittsetningen mine klienter liker å høre, men selv om du ikke bør overtrene en muskulatur [for å oppnå optimal muskelvekst] betyr ikke dette samme som at du bør trene «lett». Realiteten er nok heller det stikk motsatte. Tren hardt, kort, hyppig, og riktig er gjerne mottoet mitt, og dette betyr at du heller bør trene hardt og kort enn lange økter som kun sliter ut muskulaturen, og svært ofte ser jeg folk overdrive treningen av særlig to muskelgrupper; nemlig magen og armene, samtidig som dette også gjerne er hva de fleste føler de sliter mest med. Så kvalitet er alltid viktigere enn kvantitet innfor trening, og for at du skal oppnå sterkere, mer muskuløs muskulatur bør du derfor også følge regla mi.

Kosthold
På samme måte som det å trene for mye kan være med på å gi deg mindre/svakere muskulatur, vil det å ikke fylle på med nok og riktig kost etter endt økt også kunne være med på å bryte ned mer muskulatur enn det bygger opp. For å oppnå maksimal effekt bør du derfor gjerne avslutte en treningsøkt med en kjapp og smart proteinshake eller -bar, før du så kommer deg hjem og fyller på med riktig mat og drikke.

Som en gjerne sier; uten mat og drikke duger helten ikke, og det samme gjelder for deg som ønsker deg store, sterke armer! Stå på, og fortsatt god helg til dere alle!

God [trenings-] lørdag fra Hollywood!
Cornelis

#Nettavisen #side3 #Side2trening #trening #treningsbloggen #bilder #CornelisElander 

Klart du hater meg!


Det er klart du hater meg der jeg daglig maser om at du bør spise sunt, trene, og ellers være i fysisk aktivitet. Selv kommer du kanskje sliten hjem fra jobb, har akkurat plukket opp en (eller flere) unge[r] i barnehage eller skole, og kunne bare tenke deg å legge deg litt nedpå sofaen. I helgene skal du kanskje ha gjester over på middag, du må stille opp på dugnad i borettslaget, eller ikke for å snakke om når svigers kommer på besøk... Og samtidig så driver Side3s treningsekspert, blant annet gjennom denne bloggen, og maser om hvor mye du skulle ha/burde ha trent, og ikke minst hva du kan eller ikke kan spise...  

Les mer på: Corneliselander.com

Så har du min situasjon; Jeg har ingen barn, (folk flest vet at jeg) kan ikke lage mat (så derfor ber jeg heller mine venner ut på middag [noe som selvsagt er mye enklere og billigere når man bor her borte...]), og ellers så består hverdagen min av å trene meg selv og andre... Så hvem er jeg til å uttale meg om hvor "enkelt" og greit man kan spise sunt, og/eller trene... Det er k
lart du hater meg! 

6hk9U3J9IFA
Slik så IKKE min Quinosalat ut... :) Det er en grunn til at han er mesterkokk, og jeg ikke ;) 

Nå lurer du kanskje på hvorfor jeg skriver dette, og ikke minst hvorfor jeg da likevel fortsetter å plage deg med at "pølser er usunt", eller at man "burde trene mer"? Vel, fordi vi har rundt 1.000.000 overvektige her til lands, stadig flere og flere nordmenn har et mer og mer stillestående yrke/arbeidsplass, og fordi jeg ikke minst ønsker å formidle hvor MYE selv veldig LITE kan gjøre... Dette ser også ut til å være tilbakemeldingene jeg mottar fra mange av dere som allerede har tatt kontakt i anledningen at jeg nå ønsker å tilby treningsprogram og litt hjelp til fem "heldige" lesere


Jo da, min hverdag går også ut på å trene meg selv og andre, men husk at jeg også ønsker å hjelpe deg.. Jeg skriver ikke denne bloggen for å mase og/eller plage deg!

Så har du da lyst på en litt dytt for å komme igang, eller du trenger hjelp med å fortsette, så send meg en email og fortell meg din historie. Husk; jeg "maser" ikke og skriver sakene mine fordi jeg liker å plage folk, men rett og slett fordi jeg fra dypet av mitt hjerte ønsker å få hjelpe så mange som overhodet mulig! 

Så takk for at du følger med på bloggen, og la oss få deg på rett vei mot dine mål og ønsker med treningen og en ellers sunn[ere] livsstil! 

Følg meg også @corneliselander

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #Side3 #trening #blogg #blogginnlegg #tirsdag #trene #CornelisElander 

Dagens styrkeøvelse: Gående utfall

Dagens styrkeøvelse er gående utfall
Dette er en flott øvelse som særlig vil ta på lår og rumpe - samtidig som den kan være med på å få deg i generelt bedre form og forbrenne overflødig fett på kroppen... Les mer under bildet! 

Gående utfall demonstrert med en vektstang, men du kan også utføre den med feks én manual i hver hånd

Følg meg også gjerne på Facebook

Hvorfor bør man trene denne øvelsen og bein?
Når finnes det selvsagt mange gode grunner for at man også bør prioritere å trene underkropp og beina, men en av de beste grunnene (og som mange ikke er klar over, eller glemmer) er at dette også vil kunne være med på å booste hormonsystemet ditt, og slik sørge for at du lettere oppnår hypertrofi [eller muskelvekst]. Å trene beina riktig og nok vil derfor være helt essensielt, enten målet ditt skulle være å legge på deg muskelmasse eller å gå ned i vekt. På grunn av dette mener jeg også at riktig aktivisering av rumpe, lår, og beina generelt ikke bare vil være med på å styrke nettopp denne muskulaturen, men at det også vil være det viktigste du kan trene for å komme i form! 

Hilsen fra trener´n din i Hollywood!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #Side3 #Side2trening #trening #treningsbloggen #blogg #bilder #tren #iform #kropp #innlegg #meninger #CornelisElander 

Overvektig? Da vil jeg HJELPE deg!

 

"Normalen" i Norge nå er visstnok å være overvektig, og selv mener enkelte av de det gjelder at vi må bli flinkere til å sette ord på ting for å få bukt med problemet, mens jeg selv mener vi heller bør GJØRE noe...

Følg meg også gjerne @corneliselander

Snakkes mye, men gjøres lite
For etter at jeg la ut en link til denne saken på Facebook siden min i går fikk jeg nemlig de tilbakemeldingene jeg selv hadde sett for meg; folk flest mener at det å kalle andre tykke/feite er unødvendig, og at dette vil ha liten (eller ingen) effekt for de det faktisk gjelder. 

Likevel mener jeg det er viktig å understreke at vi har et problem når én av fem sliter med overvekt og/eller fedme, men løsningen er ikke å "call people out", for å låne et amerikansk uttrykk. Selv mener jeg vi derimot bør gjøre noe, og at vi må slutte å bare kreve forbedring fra de det faktisk gjelder selv - for her er det like så viktig at samfunnet som helthet tar affære og ansvar. Og som jeg har nevnt flere ganger tidligere vil blant annet restaurantbransjen (som har en STOR del av skylden gjennom bare å servere mer eller mindre usunn, proteinfattig mat) måtte ta noen drastiske og store grep, og det samme gjelder for øvrig for skolene som har en tendens til å bare servere usunn mat i kantinene, mens gymtimene så å si er ikke eksisterende... 

Selv velger jeg her å ta et [lite grep] grep ved å tilby fem "heldige" personer (som selv måtte mene de sliter med overvekt) å ta kontakt med meg for gratis treningshjelp og veiledning! For som de sier; alle monner drar. Så selv om fem personer av (som de påstår) 1.000.000 overvektige nordmenn ikke er mye, er det i hvert fall bedre enn å bare snakke om det - mener nå i hvert fall jeg... 

Så hvis du er interessert send meg da en direkte email, og fortell meg din historie og hvorfor du mener at jeg bør velge nettopp deg. 

Hilsen fra trener´n deres i Hollywood
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #trening #overvekt #helse #iform #CornelisElander 

På plass under Oscar festen i natt


HollywoodTreneren
var tilstede da Det Norske Konsulatet, Trollbound Entertainment, og ikke minst Moods of Norway inviterte til fest i hjertet av Hollywood!

Jeg var tilstede i går da Det Norske Konsulatet i San Francisco, mine venner i Trollbound Entertainment, og Moods of Norway inviterte til norsk kjendis- og Oscar fest i hjertet av Hollywood for å hylle Morten Tyldum og Torill Kove. Og selv om det [som alltid] ble lite drikking på undertegnede, kan jeg love deg at det var en "heidundrendes" fest! :) Nesten alt som kunne krype og gå av norsk presse i filmbyen var tilstede - noe du kanskje har sett glimt av på for eksempel TV2 Nyhetskanalen i dag. 
 
Morten Tyldum og kona ankom etterhvert også festen, og hadde blant annet dette å si angående prisen som gikk til Graham Moore for beste tilrettelagte manus:
lzEqznGP1Hc
(trykk på bildet for å se video!)   

 
Takk til Moods of Norway og Troolbound for flott fest!


Etter mange timer med fest og moro i Hollywood var det deilig å være hjemme igjen :) 
Cornelis 


#Nettavisen #Side3 #blogg #bilder #Oscar #Oscars #Hollywood #USA #bloggen #CornelisElander  

Slik får du sommerkroppen
Her er del åtte av Årets råeste treningsprogram, der jeg gir deg alle de beste rådene og hemmelighetene for at du skal kunne oppnå den berømmelige "sommerkroppen". 


Les mer på: Corneliselander.com

Hva den såkalte "sommerkroppen" måtte være er selvsagt veldig forskjellig fra person til person, og der noen kanskje har lyst på store armer og/eller sixpack er det andre igjen som "bare" ønsker seg en litt strammere kropp eller å passe inn i badetøyet... På bakgrunn av dette skreddersyr jeg alltid individuelle opplegg for mine klienter, og ikke noe treningsprogram eller oppsett vil selvsagt kunne passe for absolutt alle.

Likevel er det å trene, og ikke minst det å kunne oppnå [gode] resultater, overraskende "lett" så lenge man bare følger noen enkle kjøreregler - noe mange der ute ofte har en tendens til å gjøre mer komplisert enn strengt tatt nødvendig. For som jeg blant annet har uttalt tidligere mener jeg
det er meningsløst å bruke en masse fancy ord og uttrykk med nettopp bare det for øyet: å bruke fancy ord. Og det er smartere og mer hensiktsmessig om vi stort sett holder det så enkelt og basic som mulig, og derfor kan man også greit oppsummere min treningsfilosofi i én enkelt setning, og det er at man bør; trene hardt, kort, hyppig og riktig!

Les også: - Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

De enkle tipsene som [virkelig] gir effekt:
Under har jeg derfor også prøvd å sette opp en enkel liste med noen av de tingene du bør tenker over skal du oppnå "sommerkroppen" eller det som måtte være dine ønsker og mål. 

Hva ønsker du å oppnå?
Først og fremst kan det være smart å skrive ned dine ønsker på et ark, og slik gjøre det lettere å få en oversikt over hva du faktisk ønsker å oppnå (og ikke minst hva man vil trenge å fokusere på og jobbe med). Det å ha et mål, og ikke minst flere delmål, kan være veldig smart i din vei mot en sunnere og bedre trent kropp, og det er sjelden smart (eller for den saks skyld effektivt) å trene "i blinde". Og med de forskjellige ønsker skrevet ned kan du også lettere huke av når du fullfører og mestrer dem på din vei mot det endelige målet...

I sammenheng med dette bør du også utarbeide en plan og et program som vil gjøre det mulig for deg å komme i mål, og kanskje kan du benytte deg av programmet i denne serien, eller i hvert fall bruke det som et godt utgangspunkt for ditt program. 

Treningspartner
En av de beste måtene å oppnå sommerkroppen på kan (som jeg gjerne sier) være å gå sammen med en treningspartner om å oppnå målene. Det å ha noen som du vet forventer å se deg på treningssenteret og som du kan trene med kan for de fleste virke veldig motiverende - i tillegg til at det for eksempel på de tyngste øvelsene og settene rett og slett kan være en forutsetning for å klare å gi alt. Og det er for eksempel nær sagt umulig å gi 100% i øvelser som knebøy og benkpress om man ikke har noen som sikrer og spotter en under utførelse. 

Treningsmengde
Når det kommer til treningsmengde, og ikke minst lengden på øktene, er jeg imidlertid ganske konsis og tydelig i min sak; Er du nødt til å trene mer enn 60 minutter sammenhengende av gangen så har du trolig ikke trent de første 60 hardt nok! 

Dette gjelder selvsagt ikke for alle, og de som for eksempel skulle ha et spesifikt sports-/idrettsmål så kan det være viktig å trene litt lengre økter/mer av gangen. Ellers er jeg ganske bestemt på at folk fleste aldri skal ha behov for å trene mer enn maks én time av gangen, og fordelene ved å holde treningsmengden til under 60 minutter er blant annet kjappere og bedre effekt, og ikke minst mer motivasjon og treningsglede. I tillegg er det som jeg skrev innledningsvis viktig[ere] med hyppighet, og flere vil kunne merke markant forbedring av å trene mindre, men oftere

Spis deg sunn og fit! 
Nå er det mange som vil argumentere for at et riktig kosthold er minst like viktig som selve treningen i seg selv (om ikke enda viktigere), og i prinsippet er jeg der ganske enig (selv om jeg gjerne har en tendens til å anbefale litt annen kost enn det mange andre liker å nevne). For eksempel trekkes det gjerne fram typisk "sunn, norsk mat" som en god pekepinne på hvordan man oppnår en sunn og stram kropp, mens jeg selv mener vi både bør spise mer proteinrikt, og at mange kan ha fordeler av å benytte visse kosttilskudd. Helsemyndighetene i USA har nå blant annet revurdert sitt syn på hva som er sunt eller ei, og kanskje kan vi dra noen ideer fra dette over til oss i Norge?

Enkel sjekkliste for å sørge for at du får i deg det du trenger for å bygge muskler:
- Ha et høyt nok inntak av protein i kosten din gjennom gode proteinkilder som egg, kylling og fisk, og supplementer gjerne for eksempel med proteinshaker og proteinbarer.
- Få i deg nok riktig fett!
- Styr unna sukker (og alkohol) så godt det lar seg gjøre!
- Spis regelmessig ca. hver tredje time.
- Drikk nok vann!

Husk også å laste opp dine sporty bilder på Instagram med hashtag #CornelisUtfordringså kommer jeg med råd og tilbakemeldinger på dine bilder!

Cornelis Elander´s råeste treningsprogram - del åtte
Her er ukas treningsprogram, og der det står P1 kan hviletiden mellom settene fortsatt være på rundt 1minutt, mens der det står P2 bør den nå være på under 30sekunder! 

(Viktig! Start hver økt med å varme opp nettopp den muskulaturen eller de muskelgruppene du faktisk skal trene, og ikke bare ved å benytte den sedvanlige tredemølle-oppvarmingen!)

Økt 1: Bein og mage
Varm godt opp, og start så med:
- Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Markløft med stang (4-5 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- V ups (på benk) 1 sett med så mange repetisjoner du klarer.
- Leg extension(3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Leg curl (3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt med:
- Benhev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2

Øvelsen knebøy med stang demonstrert

Økt 2: Bryst og biceps 
Varm godt opp, og start så med:
- Benkpress med stang (4 sett med mellom 5-8 repetisjoner) P1
- Skråbenk med manualer (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Flyes med manualer [på skråbenk] (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Stående bicepscurl med EZ stang (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Bicepscurl med kort stang i kabelapparatet (3 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1

Avslutt med:
- Dips P1
Tre sett med så mange repetisjoner du klarer på hver. Klarer du her lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte.

Dips demonstrert

**Ta her i hvert fall én hviledag i mellom**

Økt 3: Skuldre og kardio 
Varm godt opp, og start så med:
- Skulderpress med stang (4 sett med mellom 6-8 repetisjoner) P1
- Sidehev med manualer (3-4 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P2
- Fronthev med vektplate (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2
- Foroverbøyd sidehev med manualer eller i kabelapparatet (2-3 sett med mellom 8-12 repetisjoner) P2

Avslutt så med geriljakardio, eller annet høyintensivt arbeid på tredemølle eller sykkel.

Geriljakardio på tredemølle

Økt 4: Rygg og triceps 
Varm godt opp, og start så med:
- Pullups eventuelt med vektbelte (3-4 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver, men klarer du lett over 15 kan du her avansere med et vektbelte) P1
- Enarms roing med manual (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Stående roing med stang (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Franskpress med EZ stang (3 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Triceps pushdown i kabelapparatet (2 sett med mellom 8-10 repetisjoner) P1
- Rygghev (2 sett med så mange repetisjoner du klarer på hver) P2

Øvelsen pullups demonstrert
---------------

Kontakte meg også gjerne direkte via min hjemmeside corneliselander.com om det er noe du skulle lure på angående trening. Stå på!
Hilsen fra trener´n i Hollywood

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #trening #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik får du stram mage uten å trene

Hei folkens, og god fredag fra trener´n deres i Hollywood! I dag skal jeg ikke mase om at dere må trene hardt og/eller nødvendigvis spise magert og sunt. I dag skal jeg nemlig heller fokusere på noe mange av dere nok kommer til å like mye, mye mer... Det er jo tross alt helg ;) 

Følg meg også gjerne på Facebook!

I dag er tipset mitt nemlig at du rett og slett bør slappe av! Å stresse er nemlig roten til mye ondt, være seg dårligere helse eller for eksempel oppblåst mage, og stress kan faktisk føre til [mer] fett!

Les mer på: Corneliselander.com

Stress kan føre til overvekt!
Ifølge flere studier er nemlig det å stresse mindre minst like viktig for magemålet som et riktig kosthold og trening i seg selv, og har man et høyt kortisolnivå [et uttrykk for kroppens stressrespons], ser det ut til at man lettere også kan utvikle overvekt. Et par norske forskere har også lansert hypotesen om at stress og fedme forsterker hverandre gjennom såkalt positiv tilbakekobling. Faktor A øker faktor B, som igjen øker faktor A. 

Så hva kan du gjøre? 
Nå kan altså vektøkning potensielt trigge stressrespons, noe som igjen kan trigge til videre vektøkning, mens også det å tape vekt kan trigge kortisolfrigjøring - som igjen kan trigge stressresponsen og dermed kunne motvirke ytterlige vekttap. Humanbiolog Brynjar Foss forklarer; - Dersom du begynner å spise mindre, så kjører kroppen ned forbrenningen. Begynner du å trene mer, så øker kroppen sultfølelsen. Når man legger på seg, blir kroppen også stresset. Dette stresset virker trolig selvforsterkende, og man legger mer på seg. Dersom hypotesen vår stemmer, medfører det at man må bryte dette stressmønsteret for å få bukt med vektøkningen.

Så etter en slitsom uke med jobb og/eller skole, møter, [forhåpentligvis] noen harde treningsøkter, og ellers stress i hverdagen er altså min anbefaling i dag at du rett og slett bare legger deg litt nedpå sofaen og slapper av! (jeg vil imidlertid allerede i morgen være tilbake med å mase på deg om hva og hvordan du bør trene - så kos deg mens du kan ;) ) 

God helg!
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM


Følg meg også @corneliselander

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #fredag #helg #bilder #CornelisElander 

Referanse: Foss & Dyrstad: Stress in obesity: Cause or consequence?Medical Hypotheses, Volume 77, Issue 1, July 2011, Pages 7-10, doi: 10.1016/j.mehy.2011.03.011. 

Dagens synd...


I lys av den siste tids fokus på om det er usunt eller ei med litt [hel-] melk, slår jeg her et slag for litt kos i hverdagen med en STOR 
kopp kaffe og litt helmelk oppi... Vel, dette går nok bra det også, og særlig om jeg går for den "Cornelis-pakken" i bakgrunnen :) 

Hva mener du? Er det ok med litt sukker og/eller helmelk i for eksempel kaffen, og blir det noen ganger litt vel "mye" mas om å spise og å leve sunt? 

Hilsen fra trener´n din i Hollywood 
Cornelis 

#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #kosthold #mat #trene #CornelisUtfordring #bilder #CornelisElander 

Trening inn via morsmelken?


Mange synes kanskje jeg er litt vel opptatt av trening og helse, og enkelte vil muligens kategorisere meg som "treningsnarkoman". Så spørsmålet en kan stille seg/meg er hvor denne interessen kommer ifra, og om det rett og slett kom inn via morsmelken?

Svaret er nei.
Mine foreldre er nemlig så langt unna "treningsfolk" en kan komme, og der jeg velger hotell etter hvor bra gymmet måtte være (jepp, fakta!) velger de det som har mest "sjarm" og god mat/drikke. Med dette mener jeg ikke at de drikker mye, men at de helt klart er mer "livsnytere" (som det så fint heter) enn meg. 

Hva jeg gjør når hotellet ikke har et ordentlig gym... 

Mine foreldre tør forøvrig heller ikke å fly så de kjører de X-antall hundre milene det trengs for å komme fram til det stedet de virkelig liker seg best, og selv om jeg også har arvet deres interesse for bilturer (jepp, noe av det beste jeg vet) må jeg [enten jeg reiser med fly eller bil] alltid ha med meg nok proteinbars i kofferten og lett tilgjengelig ved siden av meg - noe du blant annet kunne se i serien "HollywoodTreneren på reise i Europa" for en tid tilbake her på Nettavisen (der jeg kjørte Frankrike rundt i min søke etter gode helsestudioer og steder å trene - noe jeg endte opp med å ikke finne.... :) ). 
DyjSfGp2vfg
Så hvordan startet min interesse for trening og det å holde seg iform, og hvordan kan eplet ha falt så langt fra treet (for å benytte et typisk amerikansk uttrykk)? Vel, mine foreldre har det vel i blodet de også der alle mine besteforeldre har vært særdeles spreke og sportslige personer, og min bestefar bedrev for eksempel styrketrening og drakk proteinshakes allerede på 50-tallet... Min far holdt forøvrig også alle løpe- og skøyterekorder på skolen sin som ung, og var hva man kan kalle "et naturtalent". At han imidlertid valgt å bytte bort alle gymtimene til fordel for mer matematikk (SAY WHAT!?!) er en helt anne del av historien...  


Selvsagt bare et illustrasjonsbilde :) 

Så der har du altså. HollywoodTreneren kommer ikke fra en familie der mor og far i huset hadde samme interesse og prakket på meg trening og proteinrike måltider fra tidlig barneår av, og interessen for trening og kosthold har altså her ikke kommet via morsmelken, men noe jeg har tilegnet meg og "funnet" livet igjennom. Og forhåpentligvis kan jeg være med på å inspirere også deg til å finne treningsglede og interesse for feltet, og forhåpentligvis ble du ikke nå mer inspirert av mine "gale" foreldre som ikke ser verdien i de viktige tingene i livet ;) 

Cornelis 
@corneliselander 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #trene #iform #blogg #blogginnlegg #bilder #CornelisElander 
Bloggurat 

TRENINGSPROGRAM: Slik får du en stram mage


Lyst på en slik mage? Vel, da bør du lese noen av disse rådene:

Følg meg også @corneliselander

Fettet må bort
Det overrasker meg fortsatt hvordan mange drikker og fester i helgene, spiser usunn mat og fastfood hele uka igjennom, men samtidig trener magen hver gang man er innom treningssenteret.. La oss ta én ting først; det hjelper ikke å kjøre så mange situps og crunches du klarer hver dag om du fortsatt har et godt fettlager rundt midje og mage, og mageøvelsene vil ikke forbrenne bare der. Eller rettere sagt; du må forbrenne fettet over hele kroppen for å få fram sixpacken og muskulaturen der du ønsker.

For å oppnå dette sverger mange bare til en kardiovaskulær treningsform, selv om de fleste faktisk ville kunne ha oppnådd minst like mye (eller eventuelt mer) av å trene hard og riktig styrketrening. Best fettforbrennende effekt vil en dog gjerne få av å kombinere disse to treningsmetodene. Min anbefaling her er at du trener minst fire styrkeøkter i uka, hvorav to av dem for eksempel kan etterfølges av hard og riktig kardiotrening. Og jeg pleier å si at kardioen bør begrenses ned til maksimum 30 minutter av gangen. Aller helst mener jeg jo at du også bør utføre geriljakardio! Geriljakardio
SKYHØY INTENSITET: Det verste du kan gjøre, både for egen motivasjon og reelle kroppsresultater, er å trene for lenge av gangen med lav intensitet. Motgiften heter «geriljakardio».

Kosthold
Nå er imidlertid "gladnyheten" for de av dere som ikke liker, eller som har mye tid til, å trene hverdagen igjennom at mesteparten av en stram mage "bygges" på kjøkkenet. Igjen går jeg tilbake til punktet om disse som kjører i seg alt de kommer over av usunn og lite "mage-vennlig" mat, mens de trener situps til den store gullmedalje på treningssenteret. De lærde strides fortsatt om hvor viktig (i prosent) et sunt og godt kosthold er for sluttresultatet [kontra nok og riktig trening], men én ting er i hvert fall sikkert; du vil aldri oppnå en stram og fin mage av å kjøre i deg masse med usunn kost og drikke.

Les også: Maten du ikke må spise

Personlig mener jeg jo at det må høres ut som en god løsning å kunne spise seg til sixpack, framfor å måtte slite seg ut på treningssenteret hver dag uten å se noen effekt av det. Eller tar jeg feil?

Tren ryggen!
Jeg har tidligere på Side3 nevnt hvor viktig det er å trene den nedre delen av ryggen, og spesielt for oss nordmenn som stadig sitter mer og mer på skole og jobb. Og jeg tok fram rygghev som et eksempel på en god og fin øvelse flere av oss bør bli flinkere til å implementere i våre treningsoppsett. Denne er enkel og grei å trene, enten du er hjemme eller på helsestudio, og ønsker du deg en stram og trent mage vil denne være avgjørende for sluttresultatet! 

Viktige øvelser å trene:

Cornelis Planke Pushups på Swissball
Start med å plassere deg som i en vanlig pushup, men isteden for å ha føttene plantet solid på underlaget, plasserer du dem her på en Swissball. Armene og beina skal være strake i grunnposisjon, og planken skal så holdes så lenge du klarer (prøv for eksempel å få til 20-30 sekunder til å begynne med - for så å øke etter hvert). Det er også viktig at du her holder magen, hofte og rumpa oppe, og begynner de å synke ned mot underlaget gjør du øvelsen feil! Ta så noen pushups for avveksling (så mange du klarer), og løft deg deretter tilbake til plankeposisjonen. Hold så planken på nytt så lenge du klarer til full utmattelse.

Rygghev
Ligg på magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen opp fra ballen. Mange gjør her den feilen at de løfter seg alt for høyt opp, noe som bare kan resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og aldri spenn ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet.

Slik oppnår du en stram og trent mage - kort oppsummert:
- Fettet må bort
- Tren ryggen!
- Ingen grunn til å overdrive treningen, det gir liten, eller ingen effekt, og magemusklene trenger også hvile.
- Ikke [bare] velg øvelser som går direkte på magen, men få trent den indirekte gjennom gode øvelser som for eksempel tunge knebøy.
- Et korrekt og godt kosthold er minst like viktig som selve treningen i seg selv.
Cornelis

Treningsprogram for hjemmetrening:

vXbyyrO4jyw
Her er et enkelt treningsprogram for hjemmebruk som ALLE bør ha tid til å utføre :) Klikk på bildet over for å se video! 

Etter at jeg har om dagen skrev at "Jeg vil høre fra deg" som føler at du ikke har tid til å trene har jeg mottatt hundrevis av svar og emails fra dere lesere, og stort sett ser de fleste ut til å svar at dette skyldes at man ikke har tid til å reise til et treningssenter og trene så lenge og mye som man ofte får følelsen av at man "må". På bakgrunn av dette har jeg derfor her satt sammen et veldig enkelt, men effektivt treningsprogram som jeg mener alle bør ha tid og mulighet til å utføre. 

Klikk på videoen over, og gi meg gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet under!

God mandag fra Hollywood! 
@corneliselander

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #treningsbloggen #mandag #hverdag #video #bilder #CornelisElander 

Ned i vekt: Dette gjorde meg forbanna!


Da en av mine faste følgere fikk beskjed om at hun var blitt «brukbar» fordi hun hadde gått ned i vekt ble jeg rett og slett sinna, for man måler da vel ikke en persons verdi og "brukbarhet" utifra hvilken størrelse eller vekt han eller hun måtte ha!?! 

Følg meg også gjerne på Facebook!  

"Nå er du blitt brukbar!"
Ja, dette var meldingen hun fikk høre fordi hun hadde gått ned noen størrelser, og dette fikk meg rett og slett til å tenne på alle plugger og også legge ut en link om på Facebook siden min (som jeg fikk enormt med [positive] tilbakemeldinger på - så tusen takk til dere alle for det!). For hvordan kan noen si at en person er blitt brukbar fordi hun har tatt av noen kilo og vekt? Betyr det samme som at hun ikke var brukbar tidligere, og skal dette være en slags form for kompliment?

Les også: Skolene forgifter barn og unge med usunn og farlig mat

Ja, jeg liker selvsagt selv å fremme tøff trening og et sunt (proteinrikt) kosthold, men om folk ikke skulle ønske å følge mine råd, eller forøvrig kanskje har et ønske om å nødvendigvis å være størrelse 0 eller supert interesserte i å trene betyr ikke det det samme som at de er noe mindre «brukbare» eller verdt av den grunn! Og verden hadde da vært et ekstremt kjedelig sted å leve om vi alle så helt like ut! Ikke alle har nødvendigvis kanskje lyst på verken sixpack eller bicepsklumper på overarmene, og for å sitere en som kommenterte på et bilde jeg la ut av meg selv på Instagram en gang [etter at jeg akkurat hadde gjennomført en beinhard treningsøkt]; «æsj» :) 

Les også: Trening forlenger livet

Så la oss alle tenke oss litt om før vi kommenterer andres vekt eller størrelse, og vi er alle "brukbare" uansett hvilken størrelse, farge, kjønne, legning, etc. vi måtte komme i! 

God søndag fra Hollywood!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #kosthold #meninger #bilder #blogg #trene #Side3 #Side2trening #søndag #helg #iform #CornelisElander 

Dagens styrkeøvelse: Knebøy

 


Knebøy, av mange sett på som kongen av alle øvelser, og noe du bare rett og slett bør ha med i et godt treningsprogram - enten målet ditt skulle være å gå opp eller ned i vekt!


Følg meg også @corneliselander

Selv om knebøy gjerne er elsket av de som trener mye blir den også til tider beskyldt for å kunne forårsake skader og for eksempel ryggsmerter - noe jeg imidlertid selv mener kommer av feil utførelse og ikke minst overbelastning i forholde til hva man eventuelt makter å løfte med korrekt teknikk. Knebøy vil for øvrig også være en av de øvelsene det vil være smartest å ha med seg en treningspartner på å utføre for å korrigere eventuelle feil og å sikre (da dette gjerne også er en av de øvelsene du trolig også vil legge ha mest vekt på).

Les også: Slik får du trente bein!

Slik gjør du: Plasser deg under stangen, og la vektstangen hvile bak på skuldrene, men ikke på nakken! Løft opp vektstangen fra stativet, før du tar ett skritt tilbake og plasser føttene med cirka skulderbreddes avstand. La dem peke rett fram eller lett ut mot sidene, og senk deg så ned mot underlaget og ned til rundt 90 graders vinkel i kneleddet. Press deg så opp igjen, og tilbake til utgangsposisjon før du repeterer.

Viktig! Pass på at ryggen holdes rett under hele løftet, og husk også at tyngdepunktet alltid skal ligge bak mot hælene, og ikke tærne!

Husk også å legge ut bilder av deg utføre denne øvelsen og annen trening på Instagram med #CornelisUtfordring - så kommer jeg med tips, råd, og kommentarer!

Cornelis

Følg meg også gjerne på Facebook! 

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side3 #Side2 #Side2trening #CornelisElander 

 

 

- Lyst på sixpack denne helgen?


Nei, jeg kan selvsagt ikke love deg sixpack denne helgen, og å bygge en stram og godt trent kropp skjer jo ikke over natten. Likevel skal jeg her gi deg noen enkle, gode tips for å oppnå en skikkelig stram mage! 


Les mer på: Corneliselander.com 

- Ikke stress! 
Ja, nå ser jeg for meg hvordan man kanskje rynker litt på nesen, og rister lettere oppgitt på godet - for hvem stresser vel med vilje? Og det har dere nok selvsagt rett i, men likevel er det viktig å både vite hvor mye stress faktisk kan ødelegge for kroppsformen, og ikke minst hvordan det å jobbe litt mentalt med deg selv for å prøve å fokusere på de riktige tingene kan hjelpe. De siste dagene har jeg blant annet bedt om å få høre fra deg som føler du aldri får tid til å trene, og en gjenganger hos de fleste var at man gjerne fokuserte mer det man gjorde "feil" framfor å trekke fram alt det gjorde riktig.. Det samme ser jeg hos mange av de flotte menneskene som følger meg på Instagram der flere har en tendens til å være litt for harde med seg selv. For eksempel er folk som trener la oss tre ganger i uken ofte mye flinkere til å trekke fram at de skulle ha trent fire (eller fem) framfor å fokusere på å den gode jobben de gjør på de tre øktene de faktisk utfører.  

Mitt budskap her er altså at at du bør se igjennom grunnene til at du opplever stress hverdagen igjennom, og hva du eventuelt kan gjøre for å prøve å kutte ned på det. Jeg vet dette kan være vanskelig, og derfor oppfordrer jeg deg denne helgen til å sett deg ned, lage en liten liste over ting du kan forandre/forbedre på [for å få senket hverdagsstresset], og så gjerne rapportere det inn til meg i kommentarfeltet under eller sende meg en email. Ofte kan nettopp det å skrive det ned og sette ord på ting være med på å hjelpe på å forbedre situasjonen - så ta dette som en utfordring fra meg! 

- Proteinrikt kosthold! 
Ja, mange liker å snakke om å spise "vanlig, norsk kost", men hva er egentlig det, og eksisterer det fortsatt? I gamledager spiste vi hjemmelaget brød med magert og proteinrikt pålegg på jobb, og gode, sunne kjøtt- og fiskeretter hjemme. I tillegg var man gjerne i mer fysisk aktivitet, og hadde derfor også et større behov for både karbohydrater og kalorier enn det mange har i dag. I tilllegg går den jevne nordmann i dag mye på kafé og restaurant, og velger den "sunne" maten de [aldri] får servert der... Og skal magemålet ned er det særlig her vi må starte

Les også: Treningsprogram for mage

- Fysisk aktivitet  
 - I tillegg til at vi altså spiser dårligere sitter vi også stadig mer og mer, og mange er ellers i mindre fysisk aktivitet enn da man var i gamledager - og ofte mindre enn det man selv liker å tro... Jo da, "alle" går på saltimer og står og presser seg hardt på treningssentrene, men borte er både den fysiske aktiviteten ungene pleide å ha på skolen, eller hverdagsaktivitetene man gjorde mer av i gamledager. I dag kjører vi til og fra jobb (og gjerne helt fram til døra på hytta), og rører oss så å si ikke hverdagen igjennom i det hele tatt. Da skal du altså trene rimelig hardt den ene timen du eventuelt er innom treningssenteret for å veie opp for stillesitting på jobben i kanskje 6-7 timer om dagen - for ikke å snakke om tiden man plasserer seg godt til rette i sofaen hjemme... 
LbU4eBUa4H4

Den beste øvelsen for en stram mage demonstrert; Cornelis Planke Pushups på Swissball 

Selv mener helsemyndighetene at vi bør være aktive minst 30minutter om dagen, noe de blant annet har lansert gjennom sin #Dine30 i sosiale medier. Selv har jeg min #CornelisUtfordringInstagram der jeg håper å motivere dere alle til daglig å legge ut et sporty bilde slik at man er litt mer aktiv hver dag. Og dette kan være av deg selv når du for eksempel går til jobb, løper ute i skog og mark, eller pusher vekter inne på et treningssenter. Vis meg bilde av deg trene og være aktiv! 

HollywoodTrenerens beste tips for en stram mage:
- Fettet må bort!
- Ikke glem å trene ryggen!
- Det er ingen grunn til å overdrive treningen av magen (for det gir liten, eller ingen ekstra god effekt), og magemusklene trenger som all annen muskulatur også hvile!
- Ikke [bare] velg øvelser som går direkte på magen, men få den også trent indirekte gjennom gode øvelser som for eksempel tunge knebøy! 
- Et korrekt og proteinrikt kosthold er minst like viktig som selve treningen i seg selv! 

Så stå på, og husk at det å oppnå en stram og godt trent kropp [og mage] tar litt tid, men med den riktige innstillingen, innsatsviljen, og noen enkle, smarte grep og triks som jeg framover vil presentere for deg her på bloggen - så skal vi alle få det til! 

God helg! 
CornelisWWW.CORNELISELANDER.COM
 

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #trener #CornelisElander  

Dette må du ALDRI gjøre på treningssenteret!


Hei kjære, flotte lesere, og god torsdag fra Hollywood! I dag har jeg et kjapt, lite spørsmål til dere (som først tok helt av på Facebook siden da jeg stilte det i går kveld): 

Er det nemlig:
A. Toppen av frekkhet 
eller 
B. OK 

når noen som har glemt øretelefonene sine hjemme like så greit spiller hele musikklista på full guffe over speakeren på mobilen [inne på treningssenteret]? Jepp, dette var nemlig hva jeg opplevde da jeg gjestet et nytt gym jeg aldri hadde trent på tidligere i går, og jeg kunne rett og slett ikke tro mine øyne og ører da mannen med mobilen i hånda vandret fra maskin til maskin, mens han spilte hele musikklisten sin for full guffe slik at vi alle var nødt til å høre på hans [dårlige] musikksmak...

Hva står på din "dette må du aldri gjøre"-liste? Legg igjen kommentar under!

Cornelis
 
 
WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #bilder #meninger #CornelisElander 

Har du lyst til å bli en barbermester? Vel, nå kan du!


/annonse 

Lei av å dra og vende på fjeset for å prøve å komme til alle ansiktets rare kriker og kroker [når du barberer deg]? Å ja, du er dame? Well, never mind... Men for de av dere som følger bloggen der ute og som er gutter/menn så kjenner dere kanskje igjen situasjonen jeg her snakker om, og hvordan vi alltid må dra og vende på kinn og hake[r] for å komme ordentlig til med høvelen - men nå er det imidlertid slutt. Si nemlig hallo til nyheten; Gillette Flexball fra Gillette!

/annonse 

Dette er barberhøvelen som følger ansiktes alle rare kriker og kroker, og som gjør at du kan gå fra slik: 

Til slik: 

It´s show time! Bli en "barbermester" du også (for nå kan nemlig alle bli det... ;) 

SEND INN DITT #SHAVEFACE, og få en høvel gratis. 
Om du også har lyst på en slik flott høvel fra Gillette er dette alt du trenger å gjøre;

- Gå inn på side3.no/shaveface og last opp et bilde av ditt #shaveface for å vinne. Gillette deler ut 1500 høvler, og kampanjen pågår til høvlene tar slutt. Det deles ut 100 om dagen, så du kan fortsette å vinne selv om du ikke vinner første gang. 
 --> Delta i konkurransen her

@Corneliselander

Les mer på: Corneliselander.com

/annonse 
#Nettavisen #blogg #bilder #torsdag #morgen #innlegg #blogglisten #trening #iform #CornelisElander 

Gjør du dette feil?


Dette er treningsfeilene mange gjør - sjekk om du gjør det riktig:

Les mer på: Corneliselander.com

Pullups

En av mine personlige favoritter og beste øvelse å trene så å si hele overkroppen på. Likevel er dette en øvelse mange også ender opp med å kjøre litt feil, og jeg ser ofte folk både "huske" og jukse seg til litt flere repetisjoner og sett enn det de strengt tatt egentlig makter. Er du er nødt til å kaste overkroppen fram og tilbake for å komme deg opp, så trener du ikke med rene, fine repetisjoner, og du løfter tydeligvis mer enn det du strengt tatt klarer. Om dette er tilfellet, og du likevel ønsker å pushe deg selv til yttergrensene (slik det ofte også faktisk kan være hensiktsmessig å gjøre) vil det da være smartere å ha en person til å spotte og hjelpe deg litt som da for eksempel kan gi deg en liten dytt under knærne eller beina når du eventuelt måtte trenge det. 

Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Det er altså greit at du pusher deg selv litt, men ikke la det gå på bekostning av riktig utførelse og fine bevegelser bare for å få til noen flere repetisjoner enn det du i realiteten faktisk klarer. Rene, fine sett er fortsatt beste veien til både en sunn og godt trent kropp!

- Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Sittende roing
En flott øvelse når den utføres riktig, noe jeg stadig ser at mange ikke gjør, og først og fremst er det viktig at du aldri lener deg bakover og at ryggen holdes rett under hele bevegelsen. 

De fleste av oss har en tendens til å trene med smalt grep, uten at jeg skal påstå at det er "riktigere" eller at det vil være bortkastet å trene med bredt grep. Generelt er dette en viktig øvelse for både å styrke og å få isolert trening av ryggen på, og noe du helt klart bør ha med i et godt treningsprogram om målet er å bygge en godt trent rygg. 

Slik gjør du: Sett deg med en oppreist, rett holdning, og start alltid bevegelsen bakover ved å trekke skulderbladene sammen og inn mot hverandre. Bøy så i albueleddet og trekk håndtaket inn mot mageregionen med albuene langs siden av kroppen, og det er kun i siste del av bevegelsen at biceps og overarmene faktisk aktivt skal involveres i selve trekket. Beveg deg så framover igjen med en kontrollert og rolig bevegelse, og aldri bare ?slipp? vektene tilbake til utgangsposisjon.

Viktig! Vær forsiktig med å krumme ryggen når du lener deg framover, hold ryggen rett under hele øvelsen, og len deg aldri mer bakover enn at du sitter i en oppreist posisjon!

Knebøy
Som jeg skrev sist uke er dette gjerne regnet som "kongen av alle styrkeøvelser", og kan blant annet benyttes for å øke muskeltverrsnitt og volum i så å si hele kroppen. Selv om den gjerne er elsket av de som trener mye, blir den også til tider beskyldt for å kunne forårsake skader og for eksempel ryggsmerter. Dette mener jeg imidlertid først og fremst kommer av feil utførelse og ikke minst overbelastning i forholde til hva man kanskje makter å løfte med korrekt teknikk, og knebøy vil for øvrig være en av de øvelsene det virkelig vil være smart å ha med seg en treningspartner på for å korrigere eventuelle feil og å sikre (da dette gjerne også er en av de øvelsene du vil legge mest vekt på). 

Slik gjør du: Plasser deg under stangen, og la vektstangen hvile bak på skuldrene, men ikke på nakken! Løft opp vektstangen fra stativet, før du tar ett skritt tilbake og plasser føttene med cirka skulderbreddes avstand. La dem peke rett fram eller lett ut mot sidene, og senk deg så ned mot underlaget og ned til omtrent 90 graders vinkel i kneleddet. Press deg så opp igjen, og tilbake til utgangsposisjon før du repeterer.

Viktig! Pass på at ryggen holdes rett under hele løftet, og husk også at tyngdepunktet alltid skal ligge bak mot hælene, og ikke tærne!

Les også: Iform på 15min.

Stående bicepscurl med EZ-stang
På samme måte som med for eksempel pullups; er du nødt til å kaste vekten opp så trener du rett og slett for tungt, og en korrekt utført bicepscurl skal blant annet utføres med albuene tett inn mot overkroppen (under hele bevegelsen), og med rolig, fin bevegelse både opp OG ned. Vektstangen skal altså aldri kastes opp, og du skal heller ikke være nødt til å bevege overkroppen for å få opp vektene, men kun benytte armene. 

Slik gjør du: Grip en EZ-stang med underhåndsgrep, og hold med cirka skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå oppreist med skuldrene tilbake, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet, og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig sammen på toppen. Senk så stangen rolig og kontrollert tilbake ned til utgangsposisjon, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

Bli for øvrig også med på #CornelisUtfordring på Instagram og vis meg hvordan du trener ? så kommer jeg med råd og tilbakemeldinger!

Stå på, og kontakt meg gjerne for treningshjelp og program oppsett! 
Cornelis 

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #bilder #trene #CornelisElander 

Det er sunnest å løpe sakte


Ja, det er i hvert fall resultatene som kom fram av en ny dansk studie, der de som løpte saktest faktisk også var de som levde lengst!

Følg meg også gjerne på Facebook!  

Ifølge en ny dansk studie levde nemlig de som jogget og trente regelmessig lengre enn de som ikke trente (noe som for så vidt ikke er så overraskende), mens den virkelig store nyheten her er hvor fort man midlertid trengte å løpe for å dra mest helsegevinst ut av treningen... Ideal treningsmengden for et lengre liv ble i denne studien satt til mellom 1 og 2,4 timer i uka, mens idealtempoet skulle være lavt (hvor lavt ble det imidlertid ikke beskrevet mer spesifikt enn at man delt det opp i kategoriene; "slow", "average", og "fast" - [basert på forsøkspersonenes egne kriterier..]). 


Ikke løp med høy intensitet! 
Ja, slik kunne vi da altså ha konkludert resultatene av studien, mens jeg personlig mener "not so fast". For det første var testen altså basert mye på deltagernes egne vurderinger av tempo og nivå, og selv om de som løp ofte og hard så ut til å ha mindre helsegevinst av all treningen enn de som trente med lavere intensitet og tempo vil jeg likevel ikke råde dere som liker å løpe fort til plutselig å skulle senke tempoet og intensiteten "for å leve lengre"... Studien har nemlig, som de danske forskerne også selv konstaterte, flere mangler, og en slik test vil sjelden gi et ordentlig godt bilde av hele sannheten. Likevel er det nok mulig å slå i bordet med én ting; og det er at selv korte løpeøkter med et eventuelt lavere/saktere tempo også kan være veldig sunt og bra for kroppen og helse - noe som selvsagt også er veldig gunstig for de av dere som har mindre tid til å trene ofte og hard. Så ta på deg løpeskoene, og kom deg ut og jogg litt - selv om det bare er en kort, liten tur! 

@Corneliselander   

God onsdag fra treningsbloggen!
Cornelis


#Nettavisen #Side3 #Side2trening #trening #godmorgen #meninger #CornelisElander 

Jeg vil høre fra DEG!

Føler du at du ikke får tid til å trene, eller at du ikke strekker til i hverdagen? Da ønsker jeg å høre fra DEG! 

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg har tidligere her på bloggen bedt om å få høre fra overvektige, mens jeg i dag imidlertid ønsker å høre fra deg som mener at du ikke har tid eller mulighet til å trene i hverdagen. Slik håper jeg nemlig også å få bedre oversikt over hvordan jeg bør tilpasse og skrive mine innleggene og tips her på bloggen, slik at jeg lettere kan hjelpe deg med dine mål og ønsker. Så send meg gjerne en privat email, eller kommenter i kommentarfeltet under, og la meg hjelpe deg med å oppnå det som måtte være dine mål med treningen! 

Send meg også gjerne en direkte email om du skulle ønske treningshjelp, eller å bestille skreddersydd treningsprogram! 

#Nettavisen #trening #helse #nyheter #blogg #blogginnlegg #tirsdag #morgen #CornelisElander 

Her er øvelsene som vil vise hvor "fit" du egentlig er:

Nettsiden Men´s Journal har laget en liste over noen av tøffeste øvelsene/bevegelsene som [ifølge dem] lettest også vil vise hvor fit du egentlig er. Klarer du disse?

Les mer på: Corneliselander.com 

- Extended full-body plank 
Nå er det [visstnok] ikke lenger bare nok å klare planken, men nå skal du altså klare dens tøffere "storebror", såkalte Full-body plank

Slik gjør du: Plasser deg selv i planken, men med for eksempel et håndkle under tærne. Gli så sakte tilbake, og strekk kroppen ut til armene er foran deg. Når du kan holde denne skyver du så videre ut helt til hele kroppen er rett, mens bare håndflatene og tærne berører gulvet.

- Pistol Squats 

Ett beins knebøy, eller såkalt "Pistol Squats" blir stadig mer og mer populært, og ifølge nettsiden er dette en av de beste måtene å finne ut av hvor "fit" du er egentlig er.  

Slik gjør du: Stå på et bein med rett holdning, hold kettlebellen/vekten med begge hender og senk deg så ned mot gulvet, mens du strekker det ene beinet strakt ut foran deg. Hold vekten foran på brystkassen/kroppen, og kontrollerer slik at du ikke faller bakover under bevegelsen. Press deg så opp igjen ved hjelp av å involvere både lår og setemuskulatur i det beinet du står på. 

- Handstand Pushups

Klarer du den?

- Aztec Push-ups
4z5kffSzjWI
Aztec pushups demonstrert 

Så hva mener du? Er dette faktisk gode øvelser for å vurdere hvor fit man eventuelt er, eller er listen mer satt sammen av som måtte være det kuleste og mest "trendy" å trene akkurat nå?

Kontakt meg også gjerne for skreddersydd treningsprogram!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #trening #treningsbloggen #bilder #CornelisElander  

Gir denne videoen et godt eller dårlig budskap?

Denne videoen vekker oppsikt, selv om ikke alle mener den gir et riktig budskap. Hva mener du?

Les mer på: Corneliselander.com

"This Girl Can" er en nasjonal kampanje utviklet av Sport England der målet er å inspirere kvinner, uansett form og fasong, til å vrikke og bevege på kroppen for å bevise at man kan bryte barrierer. Likevel er ikke alle bare fan av kampanjen. 

Skjønner ikke greia
"Jeg skjønner ikke greia, tjukke jenter kan løpe og de prøver å gå ned i vekt? Ja, hva så? Jeg skjønner ikke hva dere prøver å oppnå. Dette virker meningsløst", skriver noen på kampanjens sider, mens andre igjen mener dette "blåser opp det kvinnelige ego"... 

- Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Selv er jeg selvsagt helt uenig i påstandene over, MEN jeg har likevel et lite problem med videoen. I flere av scenene skal det vises hvordan "overvektige", eller kvinner med litt ekstra bør bevege på seg, trene, og være aktive (og ikke være flaue, redde, ubekvemme med noen kilo [for mye]). Problemet mitt er bare at enkelte av skuespillerne i denne videoen rett og slett (i mine øyne) ikke er store/slappe "nok" til at det trolig vil kunne hjelpe for de som denne videoen er myntet på. Jo da, enkelte av damene representerer nok fint, men noen av dem blir rett og slett for vanlige, slik at jeg mener det faktisk kan virke mot sin hensikt... Hvis denne er laget for at "store", slappe personer skal føle seg mer vel i egen kropp og å være i fysisk aktivitetblir det veldig feil å skulle snike inn "vanlige" personer for å representere; "This Girl Can"... 

Maten du ikke må spise


Daglig får jeg spørsmål om hvordan og hva man bør spise for å bygge optimalt med muskelmasse og en sunn kropp, mens jeg likevel mistenker at mange av de som spør i virkeligheten egentlig ikke å ønske å høre svaret... Her ER imidlertid svaret, og maten du bør styre unna om du ønsker å bygge muskelmasse:

Følg meg også gjerne på Facebook!

Usunt, men godt?
Vel, nå er det slik at jeg selv er ekstremt heldig med én ting; jeg liker nemlig [nesten] ingenting som er "usunt", og da er det selvsagt også mye lettere for meg å hoppe glatt over alt det jeg nå skal presentere for deg som ting du også bør holde deg unna... For om målet er stram mage og struttende muskler kan du nemlig ikke helle innpå med øl, sprit, og maten jeg nå skal nevne. Som de sier; don't hate the messenger...

Maten du bør styre unna:
- pølse. Enten det blir servert i brød, lompe, eller "au naturel" er dette bare å styre unna. Og ikke kom med svaret om at det er kyllingpølse osv. Pølse ER pølse åkke som, og det vil ikke få deg i form! 

- frossenpizza! Merk deg altså her at jeg skriver frossenpizze, og det er fullt mulig å lage for eksempel sunne, hjemmelagde versjoner av favoritten fra Italia, mens de du finner i frysedisken på butikken stort sett ikke er det. 

- Pommes frites. Her er jeg imidlertid litt strengere, og uansett om du lager det selv eller ikke er dette noe av det verste du kan kjøre i deg, og noe du som vil stoppe deg i din vei mot "sommerkroppen 2015"! 

Les også: Treningsprogram for deg som vil trene 3-4 ganger i uka

Og til slutt tar jeg også en liten gjennomgang av "snopet" du bør holde deg unna, men én ting du faktisk kan og bør unne deg:

- smågodt. Dette er en av de største kaloribombene som finnes, og bare en liten pose kan fort inneholde godt over 1000 kalorier
- potetgull... Bare legg det fra deg først som sist!
- iskrem. Selvsagt litt avhengig av type/variant, og sorbet "iskrem eller Italian Ice er for eksempel her bedre alternativer. Vanlig iskrem derimot... 

SÅ til slutt en synd du faktisk kan og bør kose deg med; mørk sjokolade! Ja, dette kan hjelpe på både hukommelesn, konsentrasjonen, og inneholder blant annet mineraler og antioksidanter som rett og slett gjør dette til det sunneste og smarteste godteriet du kan kjøre i deg! Så kos deg med litt mørk sjokolade, mens du ellers altså styrer unna alt det andre på listen her... 

God søndag fra trener´n deres i Hollywood!
Cornelis


#Nettavisen #treningbloggen #trening #søndag #helg #mat #kosthold #blogg #bilder #CornelisElander 

Pakken som gir deg muskler!

/annonse  

Sjekk ut bestselgeren "Cornelis Elander-pakken" hos Proteinfabrikken, som består av noen av de beste kosttilskuddene jeg vet om. 

Dette inneholder pakken:
- Whey Tech® er et sammensatt proteintilskudd som er spesielt utviklet for å tilfredsstille kravene til aktive mennesker som vil ha en sunnere livsstil. Trener du for å miste fett eller har et ønske om å øke muskulatur så bør dette proteintilskuddet være ditt førstevalg.
- Kreatin er et meget effektivt tilskudd for å øke styrke. Kreatin er førstevalget til tusenvis av idrettsutøvere for å øke prestasjon. Så, om du er nybegynner eller avansert bruker av kreatin vil du garantert oppleve en rask og effektiv fremgang i styrke og størrelse om du følger anbefalt bruk av produktet.
- L-Glutamine er en frittstående aminosyre som inntas for å øke de sirkulerende nivåene av glutamin i kroppen. Dette sparer kroppen for å produsere glutamin av andre essensielle aminosyrer. Dette gir kroppen et betydelig potensial for å bruke Glutamin til muskelbygging og immunforsvar.
- Protein Pancakes er et delikat måltid som er høyt på protein og sunne fiber. Kan tilberedes veldig raskt og effektivt for hele familien. Hver porsjon består av 2 solide pannekaker som inneholder hele 21 g protein, kun 2 g fett, i tillegg til fiber og mineraler. Ristes raskt ut i en shaker og porsjoneres rett i varm stekepanne.
- Protein Shake er en solid og effektiv restitusjons- og proteindrikk. Er du en idrettsutøver som leter etter raskere restitusjon etter trening, eller trenger et næringsrikt måltid rikt på protein så er Protein Shake fra PF produktet for deg! En ferdigblandet proteinshake som er klar til å drikkes. Shaken gir rask restitusjon, regenerering av muskulatur og tilbakefylling av glykogendepoene.

Få 41% i avslag på bestselgeren nå! 
God helg fra trener´n i Hollywood 

Magetrening: Slik får du en stram mage!

Mange ønsker seg gjerne en flat(ere) mage, og noen har kanskje til og med lyst på noe så crazy som sixpack og stramme mageruter. Om dette skulle være ett av dine mål har jeg her skrev litt om hva du bør gjøre for å oppnå nettopp dette. 

Les mer på: Corneliselander.com

Fitnesstrenden er muligens både hatet og elsket av mange i Norge, men én ting er i hvert fall sikkert; hardere, mer effektive treningsøkter som virkelig gir resultater er kommet for å bli, og folk ønsker ikke lenger å kaste bort tiden sin på trening som verken gir form eller mening! Tøff[ere], korte[re] økter behøver nemlig kke bare å være bra for de som eventuelt skal konkurrere, men vel så viktig for alle oss andre som eventuelt «bare» har et mål om en litt bedre trent kropp. 
Sixpack 2
Fra en av mine videoer med Webtrening.no der jeg blant annet viser en av de beste øvelsene du kan kjøre for flat mage!

Fettet må bort!
Det overrasker meg fortsatt når folk drikker og fester i helgene, spiser usunn mat og fastfood hele uka igjennom, men samtidig trener situps til den store gullmedalje hver gang de er innom treningssenteret.. Det hjelper nemlig svært lite å bare kjøre så mange situps og crunches du makter om du samtidig ikke også prøver å ta av deg litt av fettlageret rundt mage og midje. For å få fram «sixpacken» (eller i hvert fall oppnå en litt strammere mage) må fettet nemlig bort, og den jobben starter dessverre/heldigvis først og fremst på kjøkkenet

Annen trening..
I tillegg bør man også sørge for å styrke og trene opp resten av kroppen også, og her kan det blant annet være smart å tenke litt på muskulaturens både harmoni- og symmetri i kroppen. Om du overtrener magen, mens du for eksempel neglisjerer ryggen (og annen støttemuskulatur) vil du dessverre aldri komme helt i mål...

Les også: Slik får du trente ben

Jo høyere prosentandel muskelmasse du har jo mer vil kroppen din også forbrenne selv i hvilemodus - noe som igjen vil være ensbetydende med en strammere kropp og ikke minst mage. Såkalt «punktforbrenning», der du står foran speilet og bare peker ut de stedene på kroppen du ønsker å ta av er desvver ikke mulig, men du kan likevel (blant annet gjennom riktig tilrettelagt styrketrening utifra dine ønsker og behov) selvsagt være med på å forme kroppen din mer slik du selv ønsker deg, og har du for eksempel bredere hofter og midje enn du skulle ønske, mens skuldrene og øvre del av overkropp er tynn og hengslete kan dette for eksempel «balanseres» ut gjennom riktig styrketrening!

Ved siden av hardcore styrketrening kan det også være smart å legge inn intensive kardioøkter som for eksempel min egen favoritt; Geriljakardio.Geriljakardio
Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp!

Nå er det likevel ikke alle som har mulighet, eller kanskje lyst, til å trene på et helsestudio, og for dere vil jeg da anbefale en av de enkleste (men kanskje også en av mest effektive) treningsformene som finnes; sporty, flotte morgen-, eller kveldsturer.. Det er nemlig ikke uten grunn at dette er en av favorittene til fitnessfolka for å forbrenne bort det siste vanskelig magefettet.

Sjekk også ut: Treningsprogram for mage

God helg til deg fra trener´n din i Hollywood!
Cornelis


#Nettavisen #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #helse #iform #bilder #CornelisElander  

 

Er dette lov i Norge?


Er det i 2015 lov å legge ut et bilde av deg selv rett etter en beinhard
treningsøkt og være litt fornøyd med egen innsats, eller lever janteloven fortsatt i beste velgående? 

Les mer på: Corneliselander.com 

Ja, noen synes kanskje det blir litt mye flex´ing og "selvskrytene" bilder i sosiale medier av og til - samtidig som vi nordmenn også ligger i verdenstoppen når det gjelder bruk av for eksempel bildedelingstjenesten Instagram. Så lever "janteloven" fortsatt i beste velgående, eller er det i 2015 rett og slett "lov" til å være litt fornøyd med egen innsats?

Selv synes jeg det helt klart [til tider] kan bli litt vel mye kroppsfokus- og press i samfunnet vårt, og det er viktig blant annet å la de yngste vite hvor mye av bildene og videoene som verserer i media, i reklamer, og ikke minst på film gjerne er blitt manipulert til det nær sagt ugjenkjennelige. Og jeg har selv tidligere skrevet om hvordan også jeg noen ganger benytter meg av "riktig lys" for å få fram de "beste" bildene - selv om jeg (i motsetning til enkelte andre der ute) i hvert fall aldri photo shopper noen av mine bilder...

Gjennom min #CornelisUtfordring i sosiale medier prøver jeg imidlertid å motivere så mange nordmenn som mulig til bare å trene eller bruke kroppen [mye] mer ved blant annet å dokumentere det med et nytt, sporty bilde daglig. Slik kan jeg følge mine treningsopptatte følgere (og andre) i deres vei mot den beste versjonen av seg selv, og om du trodde det bare var unge gutter og jenter som legger ut slikt må du nok nesten tro om igjen. På min utfordring (eller oppfordring om du vil) er det vel så mange "godt voksne" som legger ut oppumpete, "rett fra treninga"- bilder som det er unge som gjør det. Og om dette er hva som skal til for å få oss i form og motivere flere til å trene [mer] så mener jeg vi rett og slett ikke har råd til å la være! For er det noe vi trenger så er det flere aktive nordmenn!

Bare et lite knipe av noen av de mange flotte menneskene som allerede følger meg og min #CornelisUtfordring på Instagram:
       
Janteloven?
Så tilbake til inngangsspørsmålet; er dette nå blitt "lov"? Er vi nå kommet dithen at vi nå faktisk kan unne hverandre litt "selvskryt" (av og til), eller lever fortsatt regla med at "du må ikke tro du er noe" i beste velgående? Selv tror jeg faktisk det første, og at vi i dag har kommet så langt at vi nå bare kan brette opp ermene, knipse et bilde, og for eksempel legge det ut i sosiale medier med god samvittighet (både for å motivere for oss selv, men også eventuelt for andre). Og det uten at det nødvendigvis irriterer eller "upsets" andre landsmenn - men husk bare å tagge meg @corneliselander så jeg får gitt deg en stor tommel opp ;) 

Cornelis  

#Nettavisen #bilder #instagram #meninger #treningsbloggen #CornelisElander 

- Viktigere hva du har på deg enn hvordan du trener!

Ja, slik kan man gjerne oppsummere en dels tilnærming til trening, og som stylist Storm Pedersen så fint skrev det i dette innlegget er det sjokkerende hvor opptatt mange er av hvordan man tar seg ut på trening. Og for mange er det nær sagt viktigere hva en har på seg enn hvordan man faktisk trener... 

Følg meg også gjerne på Facebook!
 

For på mange av landets treningssentre er det nemlig viktigere at du trener i tidsriktige "barefoot shoes", har på deg årets siste skrik i bukse eller topp, og selvsagt har med deg annet "korrekt" tilbehør i treningsbagen. Selv har jeg trent i de samme [type!] klærne i snart ti år, og som min beste venn Jens så fint liker å oppsummere det; hvorfor forandre på noe som fungerer?... 


Jepp, vi trente i samme [type!] klær også for ti år siden :)

Likevel er det [som alltid] et unntak fra regelen, og det er for de som litt fresht, kult treningstøy faktisk kan motivere [dem på trening], og til dere sier jeg bare; go ahead! På samme måte som Pedersen skriver; "Det er ikke lett for alle å komme seg til et treningsstudio i utgangspunktet, og når de først har klart det, så bør de ikke føle noe press på å prestere på "motefronten" der også", er det vel så viktig at vi lar dem som eventuelt måtte bli [mer] motivert av å ha på seg litt tidsriktig tøy og farger faktisk også få lov til å gå i/ha på seg det. For det bør ikke være et "motepress" på treningsstudioene (eller for den saks skyld noe annet sted), men det bør vel også være rom for de som synes det hjelper og eventuelt kan hjelpe...? For meg personlig er det ikke viktig hva du måtte ha på deg når du går for å trene, men jeg vil samtidig la deg få lov til å bry deg om det og særlig om det skulle motivere deg opp av sofaen og i bedre form...

Så stå på, ta på deg hva enn du måtte føle deg mest tilfreds og "gira" på å trene i, og kos deg med treningen! Og husk å laste opp et #CornelisUtfordring bilde på Instagram slik at vi sammen kan motivere, inspirere, og hjelpe hverandre i bedre fysisk form! 

Cornelis

#Nettavisen #trening #meninger #Side3 #CornelisElander 

WWW.CORNELISELANDER.COM 

Hvorfor du bør klikke


Hei, og god morgen fra Hollywood. Tenkte jeg i dag skulle skrive litt om hvorfor jeg mener du bør følge meg og klikke på bloggen. Altså, min blogg er ikke som mange av de andre bloggene på blogglisten, og den inneholder mindre info om kjoler, klær, og "stæsj". Men det er kanskje ok, er det ikke? 

Les mer på: Corneliselander.com

Som min venn og Nettavisen blogger, Kjell-Ola Kleiven pleier å si; "vi kan ikke alle være rosabloggere", og det har han helt rett i. Min blogg handler først og fremst om å gi deg de beste trenings-, og kostholdstipsene, og eller et lite innblikk ifra min hverdag i Hollywood. Og du er sikker mindre opptatt av hvilket buksemerke jeg eventuelt måtte bruke på bildet over... 

Framover vil du imidlertid oppleve en liten "revolusjon" her på bloggen, og innholdet vil blant annet dreie seg mer og mer mot video, bilder, og ikke minst flere hemmeligheter fra innsiden av treningsmiljøet. Alt dette for at du lettere skal kunne komme i mål med dine ønsker og mål, og har du reguests om innhold eller saker må du også gjerne legge igjen en hilsen i kommentarfeltet under, eller sende meg en direkte email her


Selv er jeg akkurat ferdig med dagens lette morgenøkt i nabolaget mitt, og etter en proteinshake fra Cornelis Pakken min hos Proteinfabrikken, bærer det nå videre til frokost på mitt stamsted i LA; Le Pain Quotidien ;) Om litt er det også klart for et nytt innlegg om hvordan du ekstremt lett kan oppnå sixpack og stram mage - noe jeg håper du også klikker på! ;) 
Cornelis  


#Nettavisen #trening #bilder #USA #iform #motivasjon #blogger #blogginnlegg #tirsdag #innlegg #meninger #CornelisElander 

Her er det ingen tynne damerKaty Perry har høstet mange lovord for sin innsats under nattens Super Bowl, og viste igjen at det er få som kan lage show som henne. Selv er jeg imidlertid mer imponert over valget av dansere hun hadde med seg opp på scenen... 

Følg meg også på Facebook

For selv om hennes bakgrunnsdansere verken kan kategoriseres som tykke eller lubne, er de heller ikke hva jeg vil kalle overdrevent tynne. De ser imidlertid ut til å være i ekstremt god form og fit, og jeg er imponert over valget av dansere popartisten hadde valgte å ta med seg opp på scenen. Selv tror jeg dette (i hvert fall litt) kan være med på å rette søkelyset litt bort fra at alt i media alltid skal være så ekstremt "uoppnåelig", og selv om disse jentene/kvinnene selvsagt ser ut til å være i ekstremt god form vil jeg tørre å påstå at de likevel ikke er overdrevent tynne, eller "dårlige" forbilder...

Så takk Katy og alle dere flotte damer som lagde et forrykende show i natt!! 

Cornelis

 

#Nettavisen #Side2 #Side2trening #Side3 #trening #SuperBowl #treningsbloggen #CornelisElander