hits

januar 2018

Fem supre øvelser du kan utføre på kontoret i dag!


Det er torsdag, det er snart helg, og det er tid for trening! I dagens innlegg har jeg listet noen ypperlige øvelser du kan utføre enten du er på gymmet, sitter hjemme, eller du til og med er på kontoret. Utfør to runder på hver øvelse, og la meg gjerne vite @CORNELISELANDER hvordan øvelsene fungerte for deg! 

Send meg også gjerne en email hvis du skulle ønske ytterlige hjelp! 

Pushups/diamond pushups med smalt grep 


Denne er ypperlig for å aktivisere litt mer av skuldrene og triceps. Ja, faktisk har American Council on Exercise (ACE) nominert Diamond Push-ups som den mest effective triceps øvelsene du kan utføre, etterfulgt av dips og triceps kickbacks. 

Les også: 8 matvarer og tilskudd jeg bruker hver dag - og hvorfor

Utfall med et steg bakover 

Utfall med steg bakover er ypperlig for å aktivisere og trene både rumpe og lår. Stå gjerne med fremre bein elevert på en kasse om du har tilgang på dette, og kjøre enten med x-antall reps på et ben av gangen, eller bytte på annet hvert bein. Uansett bør du utføre minst 10 reps på hvert bein, på hver runde. 

Les også: Gikk ned over 40kg ved hjelp av Cornelis' metoder!

Rygghev, enten direkte på gulvet eller på en swissball 

Enkelte har feilaktig sagt at denne øvelsen er overflødig så lenge du trener resten av øvelsene over ? noe jeg er sterkt uenig i. Skal du nemlig sørge for å oppnå en sterk og helsemessig smart trent [kors]rygg, og spesielt for deg som sitter mye hverdagen igjennom er denne isolasjonsøvelsen svært viktig og essensiell å trene!

Les også: Slik kvitter du deg med magefettet


Statisk knebøy

Denne er ikke ment å skulle erstatte vanlige knebøy, men kan fint være et supplement særlig om du er ute og reiser eller du føler for å aktivisere sete og lår muskulaturen under en kjapp økt på stuegulvet eller på kontoret før lunsj. Prøv denne! 

Slik gjør du: Gå ned i bunnposisjon i en vanlig knebøy, og hold posisjon så lenge du klarer til full utmattelse. 

Cornelis Planke Pushups på SwissballMin selvkomponerte øvelse som mikser planken og pushups, og lar det hele skje med en Swissball inkludert, slik at det også utfordrer balansen din. Planken blir ofte utifra EMG-målinger sett på som en av de beste mageøvelsen, men personlig mener at denne er enda bedre da den rett og slett angriper flere muskelgrupper samtidig! I tillegg er den altså også ypperlig å benytte seg av enten man er hjemme, eller har lyst til å aktivisere hele kroppen på kontoret...

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #kosthold #torsdag #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #foto #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Bloggere uenige om vekt


På fredag hadde Peter og jeg besøk av Martine Halvorsen i vår podcast TRENINGSSTUDIO. Bakgrunnen for at vi kontaktet henne og ønsket å ha henne med var at hun nylig hadde gått ut til forsvar for overvektige modeller, eller såkalte "plus size" models, og blant annet ment at det var helt feil av Australia å ville forby overvektige modeller.

Les mer på: Corneliselander.com

Personlig er jeg FOR at modellbransjen tar grep, og at man [som de for eksempel har gjort i Paris] rydder opp og forbyr sykelig undervektige modeller - da dette kan være med på å påvirke unge, særlig jenter, i en feil retning. LIKEVEL mener jeg det blir feil å skulle bannlyse for tynne modeller av catwalken, mens man samtidig ønsker de sykelig overvektige modellene velkommen.

Verken ekstremt undervekt eller overvekt er bra for helsa, og jeg mener at bransjen vil gjøre klokt i å heller prøve å fokusere på "normal- vektige". Jeg er altså helt enig i at de mest ekstremt undervektige ikke bør fronte kampanjer eller bli dratt fram som "idealet". Samtidig mener jeg altså at vi også bør gjøre det samme hva gjelder de på den andre siden av vektskalaen...

Og dette var altså bakgrunnen for intervjuet og praten vi hadde med vår blogg kollega, og selve lydklippet kan du forøvrig finne her. Som du vil kunne høre var vi ikke nevneverdig uenige mot slutten, og vi gleder oss forøvrig til å ha Martine på igjen veldig snart. For dette er en dame vi liker å diskutere med!

Cornelis

Følg meg også på: Instagram HER - Snapchat - eller Facebook HER

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #mat #trene #iform #gym #debatt #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Bør vi forby "plus size" modeller?

Bør vi forby "plus size" modeller?

I dagens episode av TRENINGSSTUDIO snakker vi om størrelsen på modeller i dagens samfunn, og hva som bør [eller ikke] tillate som "idealet". Martine Halvorsen er også med som gjest, og vi spør henne blant annet om hvorfor vi bør tillate overvektige modeller, men ikke undervektige.

Cornelis Elander og Peter Braathen er live on tape fra Hollywood, California hver tirsdag og fredag! Husk å subscribe, og legge denne til blant dine favoritter!

For tips eller spørsmål: cornelis.elander@gmail.com

SLIK KVITTER DU DEG MED MAGEFETTET!


2018 er i gang, og mange ønsker å stramme opp litt etter jul og nyttår. Særlig er det mange som kanskje sliter med litt ekstra fett rundt midje og mage, og her er da mine beste tips for hvordan du kan kvitte deg med nettopp dette:

Les mer på: Corneliselander.com


Jeg blir daglig kontaktet av folk som ønsker å kvitte seg med litt av det berømmelige magefettet, og svært ofte ligger ikke selve problemet i at folk ikke trener hardt nok, men at man heller gjør noen enkle, små [men essensielle] feilgrep. Jeg skal i denne artikkelen derfor prøve å sette et søkelys på hva nettopp disse er, og hvordan du ikke minst kan sørge for å bli kvitt det uønskede fettet! 

Kardio eller styrke?
Først og fremst kommer vil en viktig problemstilling oppstå; hva forbrenner mest av styrke eller kardio? Jeg har tidligere skrevet litt om dette, og hvorfor jeg mener styrke stort sett er best. Enkelte vil nemlig påstå at eneste veien til en strammere kropp og mage ligger i å spise mindre og å utføre masse tradisjonell kondisjonstrening, mens jeg altså mener du både må spise nok [for å ha nok energi til å utføre nok hard og god trening], og aller helst trene mest styrke for å bygge en sunn og sterk kropp. Kondisjons- og tradisjonell «fettforbrennende» (kardiovaskulær) trening vil nemlig ikke alene gjøre jobben, og ved hjelp av en høyere prosentandel muskelmasse vil også forbrenningen naturlig øke. Selv i hvilemodus! 


Les også: Tren mindre - forbrenn mer!

Overdrevent trening av kardio vil også bygge lite med muskler, kan slite ut kroppen, og potensielt ødelegge for optimal muskelvekst. Så ved å trene mindre (kardio) vil du altså kunne bygge mer muskelmasse, og dermed også forbrenne mer!

Hva er riktig mengde kardio?
Nå finnes det selvsagt ingen fasit på dette, og ethvert treningsprogram og oppsett bør derfor tilpasses hver enkelts ønsker og behov. Likevel har jeg noen generelle «regler» å følge slik at du lettere skal kunne komme i mål med dine treningsøkter:

- Kardioøktene bør aldri overstige mer enn maks 20min. av gangen, om målet er å forbrenne (og du ikke trener opp mot et maraton eller av andre grunner ønsker å ha en mer ekstrem utholdenhet). «Må» du trene mer enn dette er det fordi du trolig ikke har trent de første 20 hardt nok! 

Les også: Lyst til å gå ned i vekt?

- Tren oftere og kortere, enn sjelden og lenge. Én av grunnene til at så mange kun klarer å få tid til maks 1-2 treningsøkter i uka, er nettopp fordi en gjerne trener for lenge av gangen! En styrke- og kardioøkt bør feks aldri overstige 1 time [til sammen], og det er mer hensiktsmessig å få til 4-5 (eventuelt 6) økter i uka enn 1-2 som tar timer av å utføre...

- Spis mindre og oftere, og styr unna sukker, salt, og begrens alkoholinntaket så mye som mulig! 

- Trener du spinning; ikke tråkk slik de fleste spinningsinstruktører anbefaler deg å gjøre; sakte og tungt, men hold heller et hurtigere tempo! Det samme kan oversettes til løping og sprint der du stort sett aldri bør trene saktegående «søndagstrening», slik så mange driver med på mange av landets treningsstudioer. Igjen; tren heller kortere og hardere økter!

- Trener du styrke i kombinasjon med kondisjons- og fettforbrennende trening; begynn med styrketreningen - avslutt med kardio!

- Supplementere eventuelt med en proteinshake eller -bar, og benytte et sunt og smart omegatilskudd for en strammere kropp og mage. 

- Kortere, hardere kardiovaskulære økter er altså stort sett å anbefale. Intervalltrening kan være et smart valg der den aller beste, og mest intense er min personlige favoritt; Geriljakardio

Håper det var noen interessante råd og tips du kan dra nytte av, og at det eventuelt kan hjelpe deg på din ferd mot sommerkroppen 2018! 

I'm back!


Hei folkens, og godt nyttår til dere alle! Jeg er endelig tilbake her på bloggen og i sosiale medier, og klar for å inspirere, motivere, og pushe dere alle i riktig retning i dette året som nå akkurat har begynt. Først og fremst kan jeg avsløre at det vil bli et STORT og spennende prosjekt i februar, og resten av 2018 kabalen legges allerede nå - der det vil bli mye moro og spennende i tiden framover. Jeg kan nesten ikke vente med å vise dere alle, og jeg kan love at 2018 vil bli gøy! 

Ellers håper jeg dere alle hadde en fortreffelig jul og nyttårsfeiring, og at dere ikke minst nå framover vil klikke innom både bloggen og mine sosiale mediekanaler, og blir med videre på ferden for å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon igjen. Let's go!! 

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #trene #iform #Norge #blogg #USA #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Fem beste tips for å bli kvitt julefettet!

Velkommen tilbake til bloggen, og årets første episode av Nettavisens TRENINGSSTUDIO. I dagens episode snakker vi om juleribba, julefettet, og hvordan du ikke minst kan kvitte deg med dette, og så gir Cornelis sine fem beste tips for å bli kvitt julefettet.

#TRENINGSSTUDIO - live on tape fra Hollywood, California hver tirsdag og fredag, og nå også på iTunes!

For tips eller spørsmål: cornelis.elander@gmail.com