hits

januar 2016

- 3 ting som gjør at du aldri får sixpack


Daglig mottar jeg titalls spørsmål om hvordan man kan oppnå sixpack og en stram mage på enklest mulig vis, og her er svaret. IKKE gjør disse tre tingene:

Les mer på: Corneliselander.com

1. Trener ikke, eller kun i perioder
Mitt motto om å trene hardt, kort, hyppig, og riktig står fortsatt ved lags, og følger du denne enkle regla er du straks veldig mye nærmere ditt mål om en stram mage. Ja, faktisk behøver ikke treningsøktene å vare noe særlig mer enn så lite som 20-30 minutter av gangen, så lenge du bare trener ofte og hardt nok! Det verste du imidlertid kan gjøre er å starte opp ALT for hardt nå på nyåret, og legg opp til et treningsregime du bare klarer å fullføre i noen få uker. Man bør nemlig ikke gå fra 0-100 med en gang, og både intensiteten og treningsmengden bør økes etter hvert. Samtidig er det altså nøkkelordet hyppighet du virkelig bør fokusere på til å begynne med!

2. Spiser noe på denne listen
Spiser pølser, ferdig pizza, burgere, potetgull, bensinstasjon boller, nachos, pommes frites, kaker, fritert mat, bakt potet, og alt det du VET at er dårlig for kroppsformen. Inntar du dette for ofte så vil du heller ikke oppnå en stram mage på lovlig vis - så enkelt er det!

3. Inntar alkohol...
Beklager å måtte være festbremsen, men belmer du nedpå med alkohol både titt og ofte så vil du ikke få det til... Å kutte ned på inntaket av alkohol vil imidlertid ikke bare gjøre underverker på magemålet, men også forbedre din generelle helse og kroppsform!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Ok, det var dagens tre kjappe - nå er det avgårde for å spille inn nye videoklipp og saker for dere! Vi høres!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #godmorgen #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Beste måte å gå ned i fettprosent


Beste måte å gå ned i fettprosent på? Jeg gir deg svaret i dagens videoblogg fra Hollywood! 

Les mer på: Corneliselander.com


Les også: 3 ting som er døden for sixpacken

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Stå på!
- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Kardio eller styrke? Her er hva som er best for deg


Om du bør trene styrke eller kardio kommer an på blant annet disse tingene:

Les mer på: Corneliselander.com

Kardio eller styrke - hva er best?
Først og fremst kan du ikke sammenligne disse tingene, og for de fleste av oss kan litt av begge deler være bra. Likevel; ønsker du å bygge mest mulig muskelmasse så bør du fokusere mer på styrketreningen. Ønsker du å gå opp i vekt, så bør du fokusere mer på styrketreningen. Ønsker du også å stramme opp mest mulig, ja du gjettet riktig; så bør du fokusere mer på styrketreningen... SÅ kort og godt kan en oppsummere med at riktig styrketrening ER best!

- Men jeg vil ikke bli stor og pløsete
Veldig mange, spesielt kvinner, utfører til tider for mye kardiotrening av redsel for å legge på seg eller bli "pløsete". Seneste i dag mottok jeg åtte |!] emails om nettopp dette, men som alltid er svaret mitt; styrketrening er hovedsakelig veien å gå! Ja, for mange er det selvsagt viktig å jobbe både med kondisjonen og få en "god helse" ved hjelp av å løpe, sykle, eller ellers bevege og bruke kroppen på en smart og hensiktsmessig måte. Er likevel målet ditt å oppnå en strammest mulig, og mest "fit" kropp, så bør du samtidig ikke overdrive dette.

Les også: Kan det bli ulovlig med muskler i Norge?

For mange gjør nemlig akkurat det. De starter opp hardt og brutalt i januar/ februar, og trener mer enn man gjerne har godt av. Litt kondisjonstrening er viktig, men å utføre én time hver dag er imidlertid "overkill", og noe man stort sett ikke har godt av... Grunnen er enkel; du vil brenne ut kroppen, og slite med å bygge muskelmasse, og nettopp det vil hindre deg i å oppnå det du trolig faktisk har som ønske.

Så igjen; om kondisjonstrening eller ren styrketrening er best for akkurat deg blir vanskelig å gi et endelig svar på. Mange av oss har nemlig også godt av litt av begge deler, men samtidig er det nok flere av oss som kunne ha godt av å trene litt mer styrke enn det de gjør i dag...

Stå på!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hjemmetrening: Slik bygger du muskler i din egen stue


Ikke tid til å dra på treningssenteret for å trene? Ikke noe problem, bare gjør det hjemme!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg får så å si daglig forespørsler om hvordan man kan bygge muskler hjemme, og om man egentlig er nødt til å dra på et treningssenter for å trene. Selvsagt er man ikke det, og det er faktisk veldig mye du kan få gjort ved hjelp av noe så lite som et par manualer [har du ikke dette kan du også lage dine egne ved feks å fylle opp to bøtter med vann], treningsstrikk, og ikke minst min egen favoritt; swissball. Igjen; har du heller ikke noe av dette kan du også lage dine egne "apparater" og treningsutstyr ved mye annet du sikkert har liggende i huset, og det er bare din egen fantasi som egentlig setter begrensingene. Når jeg er ute og reiser må jeg ofte selv ty til kreative løsninger for å løfte det jeg trenger for å opprettholde muskelmassen - som feks da jeg for et par år siden manglet vektstang i Frankrike, og endte opp med å løfte pulten på hotellrommet... :)

Les også: Iform med Cornelis

Under har jeg imidlertid listet åtte av mine personlige favoritter, og som jeg mener du bør benytte deg av om du skulle ønske å utføre treningsøkten hjemme denne helgen:

- Pushups [med beina på benk/kasse]
Pushups er kanskje en av de mest tilgjengelige øvelsene som finnes, samtidig som den både kan være tøff og utfordrene. Plasserer du også føttene dine på en liten forhøyning blir den fort også enda mer utfordrene og effektiv. Prøv den i dag!

For deg som mener du "må ha vektstang for å trene bryst"; prøv 4 sett på denne (eventuelt med vekt/motstand på ryggen)

- Rygghev [for eksempel på en Swissball]

Om det er noe vi nordmenn trenger å trene mer av så er det rygg, og særlig nedre del, da er dette en flott øvelse å legge inn!


- Dips på benk/kasse

Om dette særlig er én øvelse de av dere som måtte slite med, eller ønsker å motvirke, det såkalte «grevinnehenget» så er det denne du bør utføre! Utfør den minst 2-3 ganger i uken, og opplev enorm effekt etter så lite som noen skarve uker. Anbefales på det sterkeste!


- Bicepscurl (enten med manualer eller treningsstrikk)
Her er det mange som gjerne sier; «Men Cornelis, jeg har ikke tilgang på vekter». Mitt svar er da veldig enkelt; fyll opp for eksempel to bøtter med vann, og vips så har du de to tunge manualene du trenger!


- Cornelis Planke Pushups på Swissball
Min selvkomponerte øvelse som mikser planke og pushups, og lar det hele skje med en Swissball inkludert er etter min mening en av de beste øvelsene du kan trene med om målet er en strammer kropp og mage. Planken blir ofte, utifra EMG-målinger, sett på som en av de beste mageøvelsen, mens jeg personlig altså mener at denne er enda bedre, og det av den enkle grunn at det rett og slett angriper flere muskelgrupper samtidig!


- Side-, front-, og foroverbøyd sidehev (med manualer eller treningsstrikk)
Her liker jeg selv å kjøre alle tre øvelsene sammenhengene, og gjør slik disse tre øvelsene om til én. Kjør da for eksempel 6 repetisjoner på hver øvelse under hvert sett, og kjør 2-3 runder på dette!


- Statiske knebøy
Denne kan ikke nødvendigvis erstatte vanlige knebøy, men kan være et fint supplement, eller en ypperlig øvelse å variere med. Personlig mener jeg nemlig at variasjon er et viktig nøkkelord mange av oss trenere glemmer å tenke på, og selv verdens beste øvelse kan fort bli overflødige og lite nyttige om den benyttes for ofte eller mye!


"Selv verdens beste øvelse kan fort bli overflødige og lite nyttige om den benyttes for ofte eller mye!"


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Kan det bli ulovlig med muskler i Norge?Hvis enkelte kritiske røster får det som de vil kan det å bygge muskler snart bli ulovlig i Norge...

Les mer på: Corneliselander.com

Enkelte bloggere mener fitnesstrenden bør bli ulovlig i Norge, og andre i media har påstått at en sunn proteinshake kan være første steg mot steroidebruk.. Når du hører og leser slike utsagn så skjønner du fort hvor nivået ligger. Vi nordmenn blir stadig bare tykkere og tykkere, og bør egentlig trener mer og hardere [bare jamfør nyere forskning fra Norges idrettshøgskole, som nettopp viser at tung og riktig styrketrening er spesielt viktig for eldre og ikke minst for kvinner]! At andre da prøver å jobbe aktivt mot dette som vi alle har godt av, og nær sagt prøve å skremme kvinnene tilbake i husmorsrollen, er for meg det glade vanvidd!

Nå kommer det selvsagt aldri til å bli ulovlig å bygge muskler i Norge, men denne konstante jakten/angrepene på særlig damene som bygger litt muskelmasse er kjedelig og uheldig, og kan i verste fall gjøre at færre begynner med det de faktisk har godt av; å utføre styrketrening! Men uansett hva enkelte i media likevel måtte mene så er det i hvert fall sikkert at det likevel er mange nordmenn som driter i lytte til deres budskap, og heller bare kjører på hardt året rundt for å bygge en sunn og sterk kropp... Daglig er jeg så heldig å bli tagget i utallige flotte treningsbilder på Instagram, og i dag har jeg derfor lyst til å trekke fram en liten håndfull av disse som står på hardt og følger meg. For det er viktig å formidle en sunn livsstil, være seg sunnere kosthold, mer fysisk aktivitet, og ikke minst litt styrketrening. For dette er nemlig noe de aller fleste av oss har svært godt av, og trenger, og derfor velger jeg å vise disse bildene før de eventuelt skulle bli "ulovlige" i Norge...

Bildegalleriet som snart kan bli ulovlig i Norge...

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #meninger #debatt #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Viktigere med styrketrening jo eldre du blir!


Faksimile: Forskning.no

Les mer på: Corneliselander.com

Du blir aldri for gammel til å trene, og det kan faktisk være enda viktigere jo eldre du blir! Ny studie fra Norges idrettshøgskole setter fokus på hvor viktig det er med trening [for eldre].

Allerede i 30-årsalderen begynner man å miste muskelmasse om en ikke er aktiv og trener, og om lag én prosent muskelmasse mistes HVERT ÅR om en ikke kompenserer med styrketrening! Dette kan få store konsekvenser, står det å lese på forskning.no i dag.

Les også: Armtrening - Cornelis style

Apparater eller frivekter?
Men hva bør eldre så trene med? Er det kardiovaskulære treningsmetoder som er det beste, frivekter, eller trening med apparater? Ny studie viser at apparater trolig er best. For å finne ut hva slags styrketrening som gir best effekt hos eldre, har Lohne-Seiler, som utførte denne undersøkelsen, sammenlignet tradisjonell styrketrening på apparater med styrketrening uten apparat. En gruppe på 63 eldre trente styrke to ganger i uken over tre måneder, og resultatene er oppsiktsvekkende. Testresultatene viste nemlig at begge metodene ga økt muskelstyrke, men at styrketrening på apparat økte styrken i overkropp med hele 25 prosent! Uten apparater økte den bare med 0,5 prosent.

Les også: Ikke la jenter og gutter møtes... Skal visst fikse kroppspresset

- Dette er en markant økning og viser at apparattrening gir bedre kontroll på belastningen som løftes, sier Lohne-Seiler som i disse dager forsvarer en doktoravhandling ved Norges idrettshøgskole.

Dette er etter min mening veldig interessant, og viktig at nordmenn flest tar innover seg; du blir altså aldri "for gammel" til å trene, og jo eldre du blir du viktigere er det nettopp at du bygger styrke og en sunn kropp!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #styrketrening #studie #Side3 #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Lyst på muskler? Her er maten du bør spise


Mange spiser for mye protein til frokost, men får ikke i seg nok etter en treningsøkt. Her er hvorfor dette er det verste du gjør...

Les mer på: Corneliselander.com

Veldig ofte får jeg tilbakemelding fra dere lesere, eller andre som måtte spørre meg om råd og tips om trening, om hvordan man også bør spise for å oppnå en stram mage. Om og om igjen hører jeg det samme; man inntar en stor dose protein til frokost, styrer unna alt som heter karbs, men får samtidig ikke i seg nok protein etter en treningsøkt og på kveldstid. Dette er også gjerne de samme som samtidig sliter med å stramme opp magen og kroppen, og her skal jeg forklarer deg hvorfor dette skjer;

Karbs til frokost!
Selv trener jeg så å si aldri magen [mer om dette til helgen..], og spiser mye brødmat til frokost hver dag. Samtidig har jeg aldri noe særlig problem med å holde magen stram, og det altså selv om jeg aldri trener magen direkte... Så hva gjør jeg? Vel, jeg sørger i hvert fall for å få i meg nok karbohydrater til frokost!

Les også: Protein etter trening?

Samtidig er jeg påpasselig med å få i meg nok protein, og særlig ved å innta en proteinshake rett etter en treningsøkt og gjerne litt kasein rett før sengetid. Hvor mye protein mener jeg man bør ligge på? Vel, myndighetene sier gjerne ett gram per kilo kroppsvekt, mens jeg selv ikke ser noe problem med å øke dette til rundt to, og eventuelt helt opp mot tre gram per kilo kroppsvekt om du trener mye og hardt. Folk er av og til litt "redde" for å få i seg for mye protein, samtidig som de [i mine øyne] altså både inntar det til helt feil tidspunkt på døgnet, og ikke minst ellers dytter i seg så mye annet rart og eventuelt farlig hverdagen igjennom...

Et lett overskudd av protein mener enkelte kan omdannes til fett i kroppen [tull!], samtidig som de samme gjerne spiser det ene og andre fastfood måltidet hverdagen igjennom [håpløst]...

Les også: Armtrening Cornelis style

Så en lett oppsummering; kos deg med godt, hjemmelaget brød til frokost, og få energi til å yte bedre både på jobb, skole, og ikke minst på trening! Fyll så opp med protein rett etter en treningsøkt og på kvelden - og opplev at musklene kommer lettere, og fettet forsvinner!

Stå på!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #kosthold #mat #Side3 #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

SLIK FÅR DU STORE ARMER


biceps
Muskelgruppen de fleste trenere mener det er helt uvesentlig at du trener er også den «folk flest» gjerne ønsker seg [mest].. Så er du en av disse kan du imidlertid finne noen av de beste tipsene for store armer her:

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg har tidligere også selv skrevet et innlegg på hjemmesiden min med det retoriske spørsmålet; «Er store armer viktig?», der svaret selvsagt er nei. Biceps står bare for en brøkdel av din kropps totale muskelmasse, og du kan fint legge inn [nok] trening på armene gjennom øvelser som pullups og chins som ved siden av å aktivisere den store ryggmuskel også vil kunne aktivisere (og trigge til hypertrofi) i biceps og armer. Likevel er det nå en gang slik at mange menn (og forøvrig også stadig flere og flere kvinner) ønsker seg virkelig store armer og heftig styrke, og det får du ikke [bare] av å trene tunge pullups, knebøy, og andre baseøvelser. Til det må du også legge inn enkelte isolasjonsøvelser...

Les også: Armtrening Cornelis style

Tren triceps minst like mye som biceps
Armene dine består [prosentvis] av mer triceps enn biceps, og på bakgrunn av dette vil det da hjelpe deg lite om du overtrener sistnevnte for så å neglisjere førstnevnte.. Alt for ofte ser jeg folk overfokusere på framsiden (der de til og med kanskje har god fremgang og resultater å vise til), mens de «glemmer» å trene bakside og dermed ikke oppnår sitt [arm-] potensiale. Personlig vil jeg faktisk anbefale deg å trene triceps minst like mye som du aktiviserer og trener biceps. Om ikke enda mer!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Tren mindre. Bygg mer!
Mine klienter liker gjerne [først] å høre den velkjente setningen min om å trene kortere økter, men oppdager også fort at dette ikke betyr det samme som at du skal trene lett.. Svært ofte overtrener man den muskelgruppen en føler at man sliter med mest, noe som gjerne vil være det verste du kan gjøre da dette som oftest bare vil resultere i overtrening og utslitt muskulatur. Trening betyr å bryte kroppen ned for så [forhåpentligvis] å bygge den sterkere og større opp igjen. Selv om dette i prinsippet vil si at jo hardere du trener jo mer kan du også bryte ned, og dermed potensielt bygge opp, vil det også si at om du overdriver og trener for lenge av gangen så vil du kunne risikere å komme i en negativ utviklingsfase, og rett og slett jobbe deg motsatt vei av dit du faktisk ønsker å ende opp.

Kosthold
Et riktig kosthold er helt essensielt om målet ditt er å bygge/oppnå større muskelmasse [og en sterkere kropp], og personlig anbefaler jeg alle mine klienter å få i seg nok protein uansett om målet skulle være å gå opp eller ned i vekt.. De som mener at dette ikke er av betydning (eller viktig for muskelvekst) vet enten ikke hva de snakker om, eller forteller deg hele sannheten. Personlig synes jeg det er helt utrolig at noen i 2016 fortsatt stiller spørsmålstegn til viktigheten av et proteinrikt kosthold..

Les også: Protein etter trening?

Hvis ikke ditt daglige energibehov blir dekket gjennom riktig mengde karbohydrater og fett vil kroppen kunne benytte seg av protein som energikilde, og har du da ikke et høyt nok inntak til å dekke dette (samt oppbygningen av nytt vev og muskler etter en hard økt) vil dette videre kunne medføre muskelnedbrytning og -svekkelse. Og de av oss som trener mye styrke vil også kunne ha et enda større behov for tilskudd av protein enn det «den vanlig mann eller kvinne i gaten» kan ha - selv om også de kan ha et høyere proteinbehov enn hva man gjerne blir fortalt..

Ta gjerne kontakt for bestilling av et trenings- og kostholdsprogram!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #Side3 #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Ikke la jenter og gutter møtes... Skal visst fikse kroppspresset


Faksimile: Dagbladet

I går kom det fram at en Trondheim skole nå velger å kjønnsdele svømmeundervisningen i kampen mot "kroppspresset". Selv mener jeg dette er det glade vanvidd, og ikke vil hjelpe på noe som helst!


Les mer på: Corneliselander.com

Hjelper på "kroppspresset"? Nei!
Så det skal hjelpe på kroppspresset at ungdommen blir mer ukomfortable i egen kropp, og ikke får "se" det andre kjønn? Nei, dette er det glade vanvidd, og forøvrig trodde jeg det gjerne var jenter som snakket styggest om andre jenter, og ikke at dette kom fra gutta. Min erfaring er at vi gutter/menn er så usikre i den alderen, at det siste vi tenker på er å gi jentene tyn for utseendet... Jeg tror dette ofte er mer en jente-mot-jente ting, og faktisk tror jeg det bare ytterlig kan bli mer ubehagelig om de nå velger å gå for denne løsningen... I tillegg; ved å gjøre dette til en så stor greie, er vi ikke bare med på å gi enda mer fokus på nettopp kroppspresset? Bør man ikke heller motvirke problemet, jobbe forebyggende, framfor å kamuflere det bak å dele inn undervisningen?

Hva er din mening? La meg høre i feltet under!

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #mening #meninger #debatt #debatten #Side3 #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Bygger drømmekroppen med Cornelis Elander!


Randi Annette Enge slår stadig vekk nye personlige rekorder, og har oppnådd sinnsyke resultater ved hjelp av mine metoder!

Les mer på: Corneliselander.com

Randi Annette Enge er én av tre flotte #IformMedCornelis deltagere som siden november har vært med på mitt nye, store bloggprosjekt der målet mitt er å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon. Randi Annette hadde ikke et ønske om å bli veldig mye tynnere, og var allerede godt trent da vi startet opp. Likevel ønsket hun å ta treningen til "the next step", og oppnå det som hun ser på som sin "drømmekropp". For litt siden kunne du blant annet lese at hun stadig vekk setter nye rekorder ved hjelp av nytt treningsprogram fra meg, men hun har ikke ligget på latsiden siden den gangen for å si det sånn... :) På Instagram skriver hun blant annet at hun "elsker å være med på prosjektet med en så dyktig person", og her ser du litt av det hun har oppnådd:

Her ser du litt av effekten av å benytte mine metoder.... Helt rått Randi Annette!

Følg henne også på Instagram @Randiae der hun daglig legger ut flotte #IformMedCornelis bilder og videoer, eller les forøvrig mer om henne og vårt prosjekt på hennes blogg her. Lik og del!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #2016 #tren #Side3 #blogg #blogginnlegg #godmorgen #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Verdens beste?


Hva mener du er verdens beste øvelse for triceps? Vel, her er mitt valg:


Les mer på: Corneliselander.com

Vi har alle våre personlige favoritter, og jeg skal ikke påstå at det kun finnes ett riktig svar på hva som er verdens beste øvelse for triceps. Etter å ha instruert og hjulpet klienter over hele verden de siste 10 årene vet jeg imidlertid hva som gir soleklar best effekt for de fleste; dips. Grunnen til dette er mange, og noe jeg i dag skal prøve å forklarer litt nærmere.

Les også: Fra 100-160kg på 8 uker

Allsidig og mest tilgjengelig
Når det kommer til å oppnå rå styrke og store, struttende overarmer er imidlertid franskpress med EZ-stang nok min personlige favoritt. "Problemet" med denne er imidlertid at man kun vil oppnå maksimal effekt av denne om man gjør den 100% riktig, og ikke minst utfører med maks intensitet og innsats. Dette er altså øvelsen for de mer erfarne, og noe man ikke vil oppnå best effekt av om man ikke trener mange tunge, gode økter i uka, og ellers er påpasselig med å trene riktig. Er du imidlertid en av dem som akkurat har startet opp, eller du kun trener en 2-3 greie økter i uka, er dette ikke øvelsen for deg!

Dips - enten utført på kasse/benk eller i «dips apparat» (eventuelt også med støtte under knærne, egenvekt, eller med vektbelte rundt livet) er kanskje den beste øvelsen generelt for overkropp og bakside overarm. Dips tar spesielt godt på bryst, skuldre, og triceps, og om du legger inn minst tre sett med denne et par ganger i uka kan jeg love deg at du kjapt vil merke ekstrem effekt og være på god vei mot de største og beste tricepsene du noen gang har hatt!

Franskpress med EZ-stang - best når du ønsker deg virkelige store, sterke overarmer!

Les også: Armtrening - Cornelis style

Poenget mitt er altså at det ikke finnes kun én øvelse som er "best" for alle, og at det avhenger av hvem du er, erfaring, hvor mye tid du har til rådighet, og ikke minst hva du faktisk ønsker å oppnå. For mange kvinner som sliter med det såkalte "grevinnehenget" er for eksempel dips med armene på benk/kasse noe av det beste å utføre for å stramme opp overarmene uten at man nødvendigvis "bygger" armer [noe jeg vet mange jenter/kvinner er litt "redde" for]. For andre igjen kan dips være å foretrekke fordi det ikke bare bygger triceps og overarmer, men at det også styrker og bygger muskulatur i så å si alt av overkropp! For de av oss som imidlertid ønsker "størst mulig" triceps og overarm er nok franskpress med EZ-stang likevel det desidert beste å utføre. Dette fordi det isolerer og trigger til maksimal muskelvekst i denne lille, men viktige [for størrelsen på overarmene] muskelen.

Treningsprogram for store, sterke armer
Under har jeg også satt opp treningsprogram for maksimal hypertrofi, eller muskelvekst om du vil:

- Bicepscurl med EZ-stang

VIKTIG TIPS: Viktig! Hold albuene inntil siden av kroppen under hele bevegelsen, og ikke la dem peke utover!

Slik gjør du:
Grip en EZ-stang med underhåndsgrep, og hold med cirka skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, med skuldrene tilbake, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig på toppen, før du senker stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon. Strekk helt ut i bunnen av bevegelsen, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Franskpress

BEINHARDT: Franskpress er en av de beste måten du kan bygge store, sterke triceps på

Slik gjør du:
Grip en vektstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en (svakt) skrående benk, og hold stangen med nær strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet, før du hever stangen tilbake til utgangsposisjon igjen.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner.

Les også: Treningsmetoden som gjør deg sterk og stram på 4min.!

- Bicepscurl med Scottcurl benk i kabelapparat

Slik gjør du:
Bring Scottcurlbenken over i kabelapparatet, og kjør vanlig Scottcurl, men med kort stang i trinseapparatet.

Kjør 1 oppvarmingssett etterfulgt av 3 tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner.

- Dips

FOR TUNGT? Øvelsen kan eventuelt også gjøres med støtte under knærne

Slik gjør du:
Senk kroppen, med oppreist holdning, til overarmene er omtrent parallelle med underlaget (90 grader i albueleddet), og løft deg så opp igjen til utgangsposisjon.

Kjør 2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer på hvert sett


- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #helg #weekend #trene #Side3 #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Nei, barnet ditt er ikke en manual...


Jeg har snakket om dette tidligere, men jeg sier det igjen; nei små barn er ikke frivekter/manualer, og jeg mener det er hensynsløst å bruke barnet ditt som et treningsapparat... For selv om mødre/fedre skulle være hjemme med barnet, og ha lyst til å få til en økt, så bør ikke barnet selv være apparatet/vekten du løfter!

Les mer på: Corneliselander.com


Dette kan ende fryktelig galt...

Les også: Verdens beste øvelse for triceps?

Bakgrunnet for dette innlegget er etter å ha sett denne videoen. For selv om videoen prøver å være "søt og morsomme" er den i mine øyne også ganske alvorlig. Se feks ved 0:09 der moren lett kan miste beina og falle rett ned på ungen. Se ved 0:15 og 0:29 der foreldrene behandler ungen som en billig manual... Nei, dette er et lite menneske, og ikke en manual eller vektplate du plukker opp og kaster rundt! Har du valgt å få barn så må du også behandle barnet som nettopp det det er, og IKKE som en manual til treningsøkten din!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #meninger #debatt #samfunn #foreldre #Side3 #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

4 ting alle menn bør gjøre

1. Holde opp døren for damen[e]
Likestilling er viktig og bra, men det må da fortsatt være lov til å være litt gentleman, right? Hold opp døren for dama, og la henne føle seg som en kvinne! Ingenting i veien med, og vi kan da fortsatt tjene det samme, og ellers være likestilt i samfunnet for det...

Les også: Nei, barnet ditt er IKKE en manual...

2. Bære handleposene hjem fra butikken
Igjen; selv om det er viktig og bra at vi har et mer likestilt samfunn er det i mine øyne ikke noe som skriker "PINLIG" mer enn om dama bærer [mer av] handleposene hjem fra butikken... Og om du som mann ikke klarer å bære det hjem så bør du;

3. Trene styrke!
Jeg tror ikke det er mange damer som har sansen for utrente, svake menn... Med det mener jeg selvsagt ikke at du må være en "muskelbunt", men at du i hvert fall trener opp styrken i kroppen slik at du klarer å mestre dagligdagse gjøremål som for eksempel å bære handleposene hjem fra butikken...

Les også: Treningsmetoden som gjør deg sterk og stram på 4min!

Og til slutt kanskje det aller viktigste punktet på denne listen;

4. Ha respekt for jenter/kvinner!
I lys av den senere tids mediebilde er min befaling til alle menn der ut; HA RESPEKT FOR KVINNER!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #meninger #debatt #samfunn #Side3 #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

IformMedCornelis: Fra 100-160kg....


Denne mannen har fått sinnsyke resultater av å ha trent med meg!

Les mer på: Corneliselander.com

For et par måneder siden gikk jeg ut med at jeg skulle starte et bloggprosjekt her på bloggen der målet var at jeg skulle hjelpe nordmenn og Norge til bli en sunnere nasjon gjennom å motivere, inspirere, og ikke minst hjelpe noen av dere med å oppnå det som måtte være deres personlige mål og ønsker. For i media får man gjerne følelsen av at alle har samme mål og ønsker; den sedvanlige "sommerkroppen" og ned i fett og vekt. Virkeligheten er imidlertid en helt annen, og som jeg har erfart etter å ha hjulet tusenvis av nordmenn opp igjennom årene så har alle litt forskjellige ønsker og mål, og ikke minst hva de måtte se på som deres "drømmekropp". Én ting er imidlertid sikkert, og det er at vi trenger å spre det sunne budskap og få flere nordmenn til å komme seg opp av sofaen og ut i skog og mark eller inn på nærmeste treningssenter.

Les også: Treningsmetoden som gjør deg sterk og stram på 4min!

For vi blir nemlig stadig bare tyngre og tyngre, og ellers i dårligere og dårligere form, og mitt poeng med dette prosjektet var derfor å hjelpe tre personer som alle hadde/har litt forskjellige mål og ønsker, samtidig som de forhåpentligvis også er med på å motivere DEG til å komme deg i mer fysisk aktivitet og spise sunnere! Og etter å ha fulgt og hjulpet mine tre heldige vinnere de siste ukene og månedene må jeg bare få lov til å trekke fram litt av hva de så langt har oppnådd, for personlig er jeg mektig imponert [og litt stolt] over hva de har fått til! De har alle sammen hatt sinnsyk framgagn, bygget opp ny og større/sterkere muskelmasse, og én har gått ned hele 10 centimeter rundt midjen [!] samtidig som samme person har bygget opp mer muskelmasse og blitt mye, mye sterkere!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Jeg har hatt utrolig framgang i ALT!
Steffen Andersen har nær sagt satt personlige rekorder hver eneste uke siden vi startet opp med dette prosjektet i november, eller som han selv sier i videoen under; - Jeg har hatt utrolig framgang i ALT! Jeg har kun ett ord å si; WOW! Steffen er ellers å finne på Instagram @steffen.no og en mann jeg mener du bør følge! Flott fyr som det virkelig har vært en ære å få hjelpe og fulgt den siste tiden, og enda er vi ikke ferdig :) Framover kommer det nemlig mange nye utfordringer og overraskelser her på bloggen [se blant annet opp for en ny TV innspilling ;) ], men nå gir jeg altså ordet til Steffen som her har en liten videosnutt å vise deg [spilt inn før nyttår] der han tar deg med på en vanlig uke:

video:steffen video
100-160kg.!

Ja, for det er helt sinnsykt hva denne mannen har fått til, der han feks gått opp fra 100-160kg. i øvelsen markløft på under 2 måneder! Helt sinnsykt! Og så til slutt en snapchat han sendte meg i går [og jeg regner med at du som Steffen også følger meg på #snapchat @corneliselander ;) ]

#IformMedCornelis prosjektet går altså videre, og jeg setter blant annet denne uken igang med en tv- innspilling her ifra LA, der målet skal være å gi deg som følger meg flere gode og smarte råd å følge - slik at vi også kan få deg som leser dette i ditt livs best form! Som jeg pleier å si; let´s go!!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformMedCornelis #tren #Side3 #blogg #blogginnlegg #godmorgen #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Treningsmetoden som gjør deg sterk og stram på 4 min!


Ikke kast bort tiden din på trening som ikke gir mening eller resultat. Her er metoden som vil gjøre deg både sterk og stram på svært kort tid, og noe ALLE har tid til å utføre!

Les mer på: Corneliselander.com

Treningsmetoden "Tabata" er i vinden som aldri før, og lover deg superformen på kun fire minutter [av gangen]. Et eksempel på Tabata er for eksempel min egen favoritt Geriljakardio, men kan man også benytte seg av metoden i et styrke- program? Vel, så klart!

HIIT
Tabata er en form for "HIIT" [High intensity interval training] av Dr. Izumi Tabata. Han er en japansk forsker som opprettet metoden for idrettsutøvere tilbake på 1990-tallet, der målet var å utførte maksimal intensitet/innsats over 20 sekunders sykluser, etterfulgt av 10 sekunders hvile. Dette ble så gjentatt åtte ganger på rad, eller rundt 4 minutter totalt, og Dr.Tabata fant ut at dette forbedret både de aerobe og anaerobe nivåene til utøverne. Metoden er en utfordrende form for intervall- trening, og bør brukes med forsiktighet og kun av dem med generelt god helse. Som nevnt innledningsvis er altså geriljakardio en form for Tabata trening, mens jeg i dag skal beskrive hvordan dette også kan legges inn i ditt styrkeprogram for optimal effekt. For om du har liten tid, men likevel ønsker å oppnå syke resultater, er dette nemlig hva du bør trene!

Les også: 12 åring ber om treningshjelp

Tradisjonelt sett utføres altså Tabata trening på en sykkel eller tredemølle, men stadig flere og flere fitnesseksperter verden over benytter seg nå av dette også i deres treningsprogram slik at man kan trene atleter eller kunder på en ekstremt effektiv måte samtidig som man oppnår maksimalt med resultat. Uansett hva man trener eller utfører går prinsippet fortsatt ut på at man utfører én eller flere serier med åtte sykluser á 20 sekunder maks innsats, etterfulgt av 10 sekunders hvile imellom.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

"[Izumi] Tabata discovered that combining high-intensity intervals with periods of short recovery was extremely effective at reducing the time of training while increasing his athletes´ fitness levels. This turned on its head the prevailing theory for achieving optimal fitness - that you needed to run for many miles to see results. It also began to steer the fitness world away from steady-state training - whether a long run or a brisk walk - to HIIT."
- Pete McCall hos The American Council on Exercise, om Tabata trening

Forskning har vist at HIIT, enten i form av varianter som CrossFit, P90X eller Tabata både kan øke muskelmasse, hypertrofi, og ellers være et svært effektivt redskap for blant annet å oppnå vekttap (Laursen 2010;. Perry et al, 2008; Helgerud et al., 2007). Og om du selv krysser av for én eller flere av disse ønskene er dette i hvert fall noe du bør vurdere å legge inn i ditt treningsprogram.

Les også: Slik fungerer kreatin

Eksempler på Tabata sirkeltrening varianter:
Tabata 1: Squat Jumps og Lunge Jumps
Tabata 2: Burpees og Mountain Climbers
Tabata 3: Lateral Skates og Knee Tucks
Tabata 4: Air jacks og Sprints
(4 runder på hver øvelse = 8 runder, eller 4 minutter per Tabata)

For flere og flere får øynene opp for at trening ikke behøver å ta timer av gangen, og som jeg alltid sier bør du heller trene hardt, kort, hyppig, og riktig! Og Tabata trening har alle tid til å utføre!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformMedCornelis #tren #Side3 #blogg #blogginnlegg #godmorgen #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Med hilsen fra Baywatch stranda

Det er NÅ det gjøres! Med videoklipp fra Baywatch stranda ;) www.elander.blogg.no #trening #kosthold Proteinfabrikken.no #trene #byggemuskler #sk2016

Posted by Hollywoodtreneren on Tuesday, January 5, 2016


- Cornelis

Sjekk ut disse spreke nordmennene!!

Hei, og takk til deg som følger meg her på bloggen, og ellers i sosiale medier! De siste dagene har jeg blant annet på Instagram bedt om å få se DEG som følger meg og hvordan du trener, og her er noen av bidragene jeg mottok @corneliselander:

Les mer på: Corneliselander.com

De siste dagene har jeg etterspurt sporty, flotte treningsbilder på mine sosiale mediekanaler, og på blant annet instagram har jeg særlig mottok utrolig mange flotte bidrag. Gjennom min #CornelisUtfordring ønsker jeg nemlig å motivere flere nordmenn til å trene litt mer, og spise litt sunnere, da vi nordmenn dessverre bare blir feitere og feitere... Samtidig er det også mange som også trener ekstremt mye og bra, og mitt mål er da å prøve å formidle noe av den treningsgleden og inspirere flere til nettopp å bli litt "bitt av basillen". Og med slike bidrag burde vel ikke det være noe problem? :)
Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

God lørdag, og helg!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformMedCornelis #tren #Side3 #blogg #blogginnlegg #godmorgen #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Ny pers med nytt program!

Randi Annette Enge er én av tre flotte #IformMedCornelis deltagere, som siden november har vært med på mitt store bloggprosjekt om å gjøre Norge til verdens sunneste nasjon. Etter en liten jule- og nyttårsferie er deltagerne nå igjen klare for å gi 110% (vel, de hadde egentlig aldri fri, og har stått på bra hele jula igjennom... [jepp, sånn går det når du blir trent av meg ;) ]). Og framover blir det mange nye prosjekter, utfordringer, og ikke minst konkurranser her på bloggen - så følg med!

- Ny pers med nytt program!

video:ny pers med nytt program

Randi Annette har denne uken benyttet seg av et nytt treningsprogram fra meg, og som de andre deltagerne i dette prosjektet så setter hun stadig nye personlige rekorder! Ja, faktisk har flere av dem satt nye PR nesten HVER UKE siden de startet å trene med meg - noe, som deres trener, er utrolig gøy å se, og være med på!

Følg henne også på Instagram @Randiae der hun daglig legger ut flotte #IformMedCornelis bilder og videoer, eller les forøvrig mer om henne og vårt prosjekt på hennes blogg her. Følg med, og lik!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #2016 #tren #Side3 #blogg #blogginnlegg #godmorgen #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Vil ikke Bent Høie redde ungdommen?


Helseminister, Bent Høie, går imot et forslag om å forby salg av røyk og tobakk til de som er født etter år 2000. Vil han ikke det beste for de unge?


Les mer på: Corneliselander.com

Helseminister, Bent Høie, sier denne uken at han går imot Den Norske Legeforening ønske om å forby salg av røyk til alle født etter år 2000. Så vil ikke vår helse- og omsorgsminister det beste for den yngste generasjon?

Les også: 12 åring ber om treningshjelp

- Jeg støtter Legeforeningens intensjon om en tobakksfri generasjon, men ikke dette forslaget, sier blant annet Høie til Nettavisen, og følger opp med at han har foreslått å innføre reklamefrie tobakkspakninger ved siden av også å jobbe med en ny tilsynsordning for aldersgrense ved tobakksalg. Så er ikke dette kanskje nok? Bør vi virkelig nekte de yngste å få kjøpe røyk i butikken? Vel, Legeforeningens president, Marit Hermansen, har imidlertid dette å si: - Vi har lenge hatt som politikk at vi vil fase ut røyk innen 2035. Dette er et tiltak for å nå dette målet. Vi ønsker en tobakksfri generasjon, sa Hermansen til Aftenposten tidligere i uken.

Min mening
Så her er imidlertid min mening om temaet: ja, jeg er for at vi bør prøve å begrense tobakksinntaket til nordmenn flest, og vi bør tilrettelegge for å dempe både bruk og antallet personer som begynner å røyke. Om man bør benytte seg av tiltak som forskjellsbehandler, er jeg imidlertid veldig imot, og personlig mener jeg dette blir litt for mye av et kontrollsamfunn. Samtidig mener jeg det også vil være bedre uheldig om slike tiltak gjør at folk ender opp med å smugle inn, eller på andre måter går til anskaffelse av tobakk på en ulovlig måte, og at man slik nettopp mister litt av oversikten og kontrollgrunnlaget som i dag ligger til grunn når det selges lovlig over disk til de yngste. For om junior i huset kjøper røyk på gata er det nemlig ingen som sjekker "legg", noe man i hvert fall har mulighet til i norske butikker i dag. Og slik nettopp sørge for at de aller yngste i hvert fall ikke får tak i giften...

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #tobakk #meninger #tren #Side3 #blogg #blogginnlegg #godmorgen #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

12 åring ber om treningshjelp

"Jeg har store lår og tjukk mage, og har lyst til og bli tynn", skriver en 12åring til meg i dag.... Hva mener du man bør svare, og hvordan bør vi som trenere reagere på noe slikt? Innsenderen avslutter også med "gi meg tips pliss!"

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg har personlig en regel om at jeg aldri hjelper/pusher noen under 16år på treningsstudioet eller med styrketrening. Jeg vet mange sentere og trenere kan ha forskjellige aldersgrenser for hvem de ønsker å hjelpe, men selv har altså bestemt meg for at 16år er grensen. Dette betyr likevel ikke det samme som at jeg ikke også hjelper eller kan komme med forslag til personer som er yngre enn dette, men da blir det gjerne mer på et "motivasjonsplan" og med enkle innføringer og øvelser som alle kan utføre. I tillegg er jeg veldig for å inspirere særlig de yngste til å spise sunnere og bedre!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Når jeg da blir kontaktet av en person helt ned i 12årsalderen, som også har ganske "kroppsfikserte" mål [jamfør at hun spesielt fokuserer på å stramme opp lårene...], så vet jeg faktisk ikke helt hvordan jeg skal svare. Og det er her jeg trenger din
hjelp! Jeg synes nemlig det er litt trist når unge barn [ja, du er et barn når du er 12 år!] har slike kroppsfikseringer, og i den aldersgruppen mener jeg det bare bør være foreldrene og eventuelt miljøet rundt som skal ha fokus på å holde barnet i form og med en "normalvekt". Barnet selv bør [i mine øyne] ikke behøve/ønske å tenke noe på dette, og bør vel strengt tatt bare kose seg med lek og moro [når ble egentlig de yngste så opptatte av vekt og kropp, og hvem har skylden for at trenden har utviklet seg slik?].

Uansett ønsker jeg å hjelpe henne, selv om jeg altså ikke kommer til å gi henne rene trenings- eller kostholdsråd. Så hva mener du jeg bør svare?

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


#Nettavisen #trening #meninger #debatt #Side3 #blogg #blogginnlegg #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Så LITE trenger du egentlig å trene


Hva om jeg fortalte deg at du trolig trener for mye i dag, og at du kunne fått bedre resultater av å trene mindre. Ville du likt det?


Les mer på: Corneliselander.com

Veldig mange trenere fokuserer gjerne bare på at man trenger å trene mer, og et vanlig argument er at "jo mer man trener, jo bedre". Vel, ikke nødvendigvis, og her skal jeg fortelle deg hvorfor:

Sterk kropp
For en sunn og sterk kropp trenger du nemlig å bygge muskelmasse, og for å oppnå det trenger du ikke nødvendigvis å trene mye. For optimal muskelvekst er det nemlig viktigere hvor ofte du trigger og trener musklene, og ikke nødvendigvis hvor mye og lenge du trener av gangen. Ja, faktisk kan en treningsøkt på så lite som 10-15min i mange tilfeller være mer enn nok, og målet bør heller være å gjøre dette oftere, med høyere intensitet, og ikke minst å følge et smart og riktig treningsprogram for deg og dine mål.

Les også: Hjemmetrening - slik holder du formen hjemme

For de av oss som liker å trene kan nemlig det å bli for ivrig og gira på å trene ofte faktisk være med på å holde oss tilbake, eller at man sliter ut kroppen mer enn den strengt tatt trenger eller har godt av. For best effekt kan det å holde treningsmengden nede i fire til maks fem økter i uka for mange være det mest ideelle samtidig som altså lengden og ikke minst intensiteten på øktene er det som vil ha mest å si for hva du vil sitte igjen med av sluttresultateter. Om du har fulgt meg en stund så vet du at mitt motto og kjøreregel er at man "bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig", og særlig hyppighet er noe jeg liker å understreke. Altså; for optimal muskelvekst kan det være lurt å begrense øktene til rundt 4-5 ganger i uka [noe som for mange kanskje er mer enn nok..], mens du ellers bør bruke og bevege kroppen litt hver dag for god helse og kroppsform. Jamfør også her helsemyndighetenes egne anbefalinger om 30minutter fysisk aktivitet om dagen - som altså ikke behøver å bety en ren treningsøkt, men noe så enkelt som for eksempel en gåtur på kveldstid etter jobb og middag. Mine personlige anbefalinger er dog at du bør trene minst tre gode styrkeøkter i uka, men som hver og en ikke behøver å ta mer enn maksimalt 45 minutter av gangen å utføre. For som jeg også pleier å si; er du nødt til å trene over 45minutter for å merke effekt, så har du trolig ikke trent de første 45 hardt nok...

Toppatlet?
En annen ting jeg i dag også ønsker å ta opp er dette med de som måtte trekke fram at "men en toppidrettsutøvere kan jo fint trene mer og lengre økter!?". Vel, de atletene eller idrettsstjernene du eventuelt måtte følge har da også dette som sin jobb, og derfor blir dette noe helt annet om du prøver å følge deres treningsoppsett ved siden av en ellers hektisk hverdag med for eksempel skole og jobb...

Les også: 12 åring ber om treningshjelp

- Du trener vel 24/7?
Ofte får jeg også høre at jeg nok ikke kan ha mye til liv og moro, da hverdagen min kun kan bestå av å trene, trene, og trene... Vel, du ville nok bli overrasket om du så hvor "lite" jeg faktisk trener, og selv trener jeg bare fem økter á 30-45min. av gangen i uka. Thats it! Det blir til sammen ikke mer enn +/- 3 timer i uka [!], og noe de fleste av oss gjerne bruker på å se på tv på én kveld.... Og dette er altså da "ekstrem" versjonen, og du kan selv få til ekstremt mye bra om du bare setter av for eksempel et kvarter på morgenen eller på kveldstid med feks noen runder med pushups, situps, og andre enkle øvelser du lett kan utføre hjemme. Og om du trener en slik kjapp økt daglig så har du fortsatt ikke brukt mer enn rundt 1,5 time over en hel uke, og det har absolut alle tid til! Noe annet er bare tull!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Grunnen til at jeg her trekker fram denne saken er at jeg nemlig ikke har tall på alle de gangene jeg har fått klienter og personer jeg har hjulpet, som tidligere har fulgt "syke program og oppsett" til å prestere bedre av faktisk å trene mindre! Og jeg håper dette kan være med på å motivere, inspirere, og hjelpe deg på din søke etter bedre form og helse. For selv litt er mye bedre enn ingenting, og det er faktisk ikke så mye som skal til. La oss nå få deg til å oppnå dine mål og ønsker! 

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


#Nettavisen #trening #tren #Side3 #blogg #blogginnlegg #godmorgen #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander