hits

januar 2015

- Slik får du store, sterke triceps:


Jeg har tidligere kjørt diskusjoner både på twitter og Facebook siden om hva som er den beste øvelsen for triceps (noe som også ser ut til å engasjere mange av dere), og jeg vil derfor her se litt nærmere på de øvelsene jeg mener er best. 

Dips 
Som jeg da også tidligere har skrevet om er en av mine favoritter "overkropps-killeren"; dips. Ikke bare vil denne kunne sørge for at du utvikler og øker muskel- massen i bakside overarm [triceps], men den er også en viktig og naturlig del av veien til å bli sterkere i benkpress! Under finner du også noen gode tips til hvordan du nettopp kan bli sterkere i øvelsen! 

Slik blir du sterkere i dips:
- Utføre det minst to ganger i uka!

- Tren med vektbelte! Ja, for å bli sterk[ere] og å klare flere repetisjoner kan det å legge på litt ekstra vekt være en smart måte å gjøre det på. Som i forrige punkt er det vel så viktig at du også kjører det ofte nok (også med ekstra vekt), og dette vil altså kunne gjøre at du lettere blir vant til å løfte/pushe opp mer vekt enn bare egen kroppsvekt. 

Om du i dag skulle slite med å løfte din egen kroppsvekt kan du her starte i et typisk "dips apparat" med litt ekstra støttevekt under knærne, og slik stadig "legge på" mindre og mindre støttevekt inntil du (trolig veldig raskt) klarer det helt på egenhånd! 

- Supplementer med kosttilskudd! I denne pakken som jeg har satt sammen for Proteinfabrikken vil du få nok tilgang på de viktigste byggesteinene for å bygge opp ny muskulatur og styrke! 

Franskpress

Franskpress er en av de beste måten du kan bygge store, sterke triceps på.

Slik gjør du:
Grip en vektstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en skråbenk, og hold stangen med nær strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet, før du hever stangen tilbake til utgangsposisjon igjen. Avslutt med noen kjappe repetisjoner på [ekstremt] smal "benkpress" med EZ stangen.

Jeg foretrekker altså her å benytte skråbenk framfor flatbenk nettopp for også å få inn litt lett aktivering av øvre del av pectoralis major [store brystmuskel] og anterior deltoid [framside skulder], ved at jeg her avslutter settene med noen kjappe repetisjoner på smal "benkpress" med EZ stangen. 

Kjør gjerne ett oppvarmingssett etterfulgt av tre tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner på hver. 

SÅ HVILKE TRICEPSØVELSER ANBEFALER DU?  

WWW.CORNELISELANDER.COM

Hilsen fra trener´n i Hollywood
#Nettavisen #Side3 #Side2 #trening #iform #bilder #helg #treningsbloggen #CornelisElander 

Mitt #shaveface ;)


Full spa-dag på badet i Hollywood ;) 


Det er lørdag, det er helg, og det er på tide å ta barten/skjegget. De siste dagene har jeg gått litt i dekke bak litt ekstra hårvekst i ansiktet (ja, kanskje mest for å komme litt bort fra alt "bråket" rundt banan-innlegget mitt på Facebook), men i dag er det altså tid for "spa-dag" og mitt #shaveface :) 

Les mer på: Corneliselander.com

Helt fra jeg var liten har det fasinert meg hvordan vi menn lager "ansikter" når høvelen glir over fjeset og drar skummet til siden, og selv om jeg stort sett bare bruker maskin til å trimme mitt (og sjelden "shaver" helt ned til huden) er det imidlertid i dag tid for en sånn - og over ser du altså hvordan jeg ser ut når "jobben skal gjøre". Så hvordan ser DU ut når du barberer deg? Last gjerne opp ditt bilde på Instagram, og tagg meg så jeg får sett og kommentert (slik jeg er sikker på at du kommer til å gjøre på bildet av meg her ;) 

Følg HollywoodTreneren på Facebook *
/ sponset innlegg  

Grimaser må til når du shaver!! ;) 

Cornelis

#Nettavisen #treningsbloggen #bilder #innlegg #ShaveFace #CornelisElander 

Denne saken eksploderte på nett


I går skrev jeg på Facebook siden min om at en norsk ernæringsprofessor mener det er mer sukker i banan enn Coca-Cola, og at det ikke nødvendig- vis er så sunt som mange liker å tro. Dette fikk imidlertid mange til å se rødt, eller gult om du vil... 

Les mer på: Corneliselander.com

Mitt argument var/er at banan nemlig ikke er like sunt (og slankende) som mange kanskje liker å tro, noe også professoren ser ut til å være enig med meg i. Jeg mener selvsagt ikke at Coca-Cola er sunnere, men derimot at bananer heller ikke er så mye bedre. Og det er ganske mye annen (bedre) frukt og grønt å velge i - for ikke å snakke om at flere kan ha godt av å få i seg mer protein etter en endt økt, og ikke bare masse kjapp karbs... (selv om også noen/enkelte kan ha godt av dette). 

Vel, ikke alle var enig, og her er noen av meningene det eksploderte med på Facebook siden :

Ikke ødeleg min banan  gjeeee deg!!! Bedre å ta seg en banan en 4l cola 🙈 ..hvem spiser egentlig flere bananer om dagen??  sikkert noen! Ikke vet jeg! Mener fortsatt en banan er bedre en cola  nå leste jeg heller ikke artikkelen but still 

Hmm, etter jeg begynte å spise banan i stede for andre måltider har jeg blitt en del smalere å tynnere. Kan ikke tro det er så usunt.. er i tilegg mye lettere fordøyelig en seigmenn?  

Kommer helt an på hvor moden bananen er - grønn er mye stivelse, gul er full av fruktsukker! 

Protein shake her, men tar heller en banan enn en cola uansett  
__________
Nå svarte jeg alle som tok kontakt, og det er gledelig at en slik liten post/ytring kan engasjere så mye! For selv om vi ikke alle skulle være enige [alltid] er det i hvert fall herlig å se at nordmenn er så engasjerte over trening og kosthold! Følg HollywoodTreneren du også for daglige utspill, kommentarer, og andre ytringer du kanskje vil like eller ikke :) 

Selv skal jeg snart dra ned på stranden og løpe meg en morgentur i solen, mens jeg pønsker på nye (og [kanskje] mindre provoserende kommentarer/ innlegg å skrive - så du får følge med! ;) Forøvrig god fredag og helg til dere alle! 

WWW.CORNELISELANDER.COM
#Nettavisen #trening #treningsbloggen #trener #Side3 #blogg #meninger #fredag #bilder #USA #CornelisElander 

Den mest ultimate helkroppsøvelse

Burpees! Vel, i hvert fall hvis vi skal tro en studie nylig publisert i anerkjente Journal of Strength and Conditioning Research der 11 middels trente personer benyttet seg av denne høy-intensive Calisthenics øvelsen mot sprint intervaller (utført på sykkel), og resultatene er faktisk ganske overraskende (vel, ikke for meg). 

Følg meg også gjerne på Facebook!


Grunnen til at jeg ikke er overrasket er nemlig at resultatet stemmer godt overens med de erfaringer jeg selv sitter igjen med etter å ha benyttet denne flotte øvelsene på mange av mine klienter årene igjennom, og som jeg vist på God Morgen Norge er dette kanskje den mest ultimate øvelsen du også kan utføre så å si hvor som helst. Så her er det ingen unnskyldning for ikke å trene!

Og som studien oppsummerer; 

"The potential efficacy of this alternative interval training method provides support for its application by athletes, coaches, and strength and conditioning professionals." 

Så trenere eller andre der ute som ønsker en ["lett" å utføre] helkroppsøvelse, som både bygger styrke og muskelmasse, men som også leverer samme kardiovaskulære fordeler som mer "tradisjonell" kardiotrening; rap i vei! 

Hilsen fra trener´n deres i Hollywood
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM
#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side2 #Side3 #Side2trening #iform #bilder #CornelisElander 

- Dette er den viktigste uka i året! Nå er det vinn, eller forsvinn!


Vi er godt inn i "starte-opp-igjen" måneden januar, og som jeg har skrevet om tidligere er vi nå i den mest kritiske uka av året der det rett og slett er; vinn eller forsvinn! 

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Mange av oss har akkurat startet opp igjen etter jul og nyttår, og noen ganger kanskje litt i hardeste laget. Som jeg pleier å si kan du ikke "ta igjen" for tapt trening, og som jeg blant annet prøver å promotere gjennom min #CornelisUtfordringInstagram er det viktig å få til litt trening og fysisk aktivitet hver dag, hele året igjen. Og særlig denne uken! 3-4 uker inn i januar med nytt treningsregime og harde, nye økter er nemlig hva som vil skille klinten fra hveten, eller hva som kan defineres som "vinn eller forsvinn" hos de fleste. Om du da imidlertid kommer deg gjennom denne uken med litt trening og du står på videre - så kan jeg love deg at du er veldig godt på vei mot det som måtte være din "drømmekropp"! 

Det er nemlig ekstremt viktig at du ikke bare trener ekstremt hardt i perioder, men at du får på plass minimum 3 økter i uke, mer eller mindre hele året igjennom! Når det er sagt betyr ikke det det samme som at du trenger å løpe ned treningssentrene, og trene med tunge vekter eller i organiserte saltimer der, du kan lett også bli sterk og slank hjemme

Om du enda ikke har startet opp med treningen kan du da forøvrig også følge disse rådene:

1. Sett deg en plan
2. Skaff deg en treningsparnter! 
3. Få til minst tre økter i uka!  
4. Et riktig kosthold er minst like viktig som treningen i seg selv, og tilskudd som riktige fettsyrer, glutamin, og proteinpulver kan være smarte tilskudd å ta i tillegg til riktig kost og drikke for de fleste!

Og som sagt; ikke start opp for hardt! Det straffer seg i lengden, og det viktigste er altså at du trener jevnt og trutt hele året igjennom!

God tirsdag fra trener´n din i Hollywood! 
Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side2 #Side3 #treningsbloggen #hverdag #bilder #trene #CornelisElander  


 

ALLE fikser på utseendet!

Nok en stjerne er "tatt" for å ha fikset på utseendet sitt i sosiale medier, men gjør vi ikke alle dette i større eller mindre grad? Vi nordmenn er jo blant annet i verdenstoppen av brukere på Instagram (der verden gjerne blir filtrert til det bedre...), så mitt spørsmål er; er det greit å fikse på utseendet så lenge du ikke er stjerne?

Følg meg også gjerne på Instagram!

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg alltid prøver å få mine bilder til å se best mulig ut, noe man sikkert kan kritisere meg for å være "jåleri". Og som jeg har skrevet på bildedelingstjenesten tidligere; 


Jo da, riktig lys hjelper ;) 

Med dette vil jeg altså understreke at jeg aldri photoshopper bilder, men at jeg heller ikke legger ut de bildene jeg er minst fornøyd med. Og filtere brukes også flittig :) 

Så spørsmålet mitt er altså; kritiserer vi gjerne lettere stjernene for å korrigere/fikse på sine bilder, mens vi har større takhøyde når det gjelder oss selv?


Kjør debatt!

Cornelis#Nettavisen #bilder #instagram #Side3 #Side2 #trening #treningsbloggen #CornelisElander 

Treningsfolk må tåle å høre det: Øl er kos!

Eller som en av mine faste lesere så flott skrev det i dag; Hvorfor er det å ta seg et glass øl eller vin forbundet med å "kose seg?", og hvorfor blir ikke også mine meninger [som "treningsnarkoman"] respektert? Ja, slik kan du oppsummere påstandene fra leseren, og jeg må si at jeg faktisk er ganske enig med henne!

Følg meg også gjerne på Facebook!

En av mine faste følgere la i dag nemlig igjen denne kommentaren under innlegget "Hvor mange treningsøkter skal du ødelegge for i kveld?"; 

Det jeg lurer på er hvorfor det å "ta et glass vin eller" øl blir forbundet med "å kose seg". Vanlige kommentarer fra de som ikke trener (så mye) til de som gjør det er ofte"ta nå ikke helt av, man må jo kunne kose jeg av og til" som er lik vil,øl,drink m.m For meg er ikke det kos. Noe de som ikke trener (så mye) har problemer med å forstå. Respekterer alles meninger om hva som ansees som kos, så vær vennlig å respekter min.

Treningsprogram for deg som vil trene 3-4 ganger i uka

Og er det slik at "treningsnarkomane" meninger rett og slett ikke teller, og at vi må tåle å høre det? Personilg mener jeg at innsenderen har mye rett, og at dette nok [dessverre] er tilfellet. Jeg tror nemlig at du som "over gjennomsnittet" interessert i trening (og kosthold) gjerne er nødt til å høre det, og at du rett og slett har mindre/ færre rettigheter enn om du foretrekker litt feit mat og "god" drikke. Om du da også har litt over gjennomsnittet størrelse på overarmene, eller du for eksempel som "fitnessdame" måtte ha en spretten bakende - så må du nok bare forvente (og tåle) å høre det!HVA MENER DU, HAR JEG RETT ELLER TAR JEG FEIL HER?
Cornelis 

 #Nettavisen #fredag #meninger #blogg #Side2 #Side3 #trening #treningsbloggen #CornelisElander 

Derfor blir DU ikke fit!

Du trener og trener, men føler likevel at det står stille. Her er da muligens grunnen[e]! 

Har du lurt på hvorfor magemålet ikke går inn, eller fettprosenten ned, enda du trener som bare det? Vel, her er muligens noen av grunnene: 

1. Du sover ikke nok!
Jepp, nok søvn er ikke bare bra for den generelle helsetilstand, men faktisk også for magen og hvor "fit" du til slutt vil se ut! 

2. Du spiser for mye! 
Jo da reglen om at total kaloriemengde inn - antall kalorier brent ut = om du går opp eller ned i vekt gjelder på mange måter fortsatt (men les også videre på denne listen for å få med deg hele sannheten...)

Følg meg også gjerne på Facebook! 

3. Du spiser ikke nok! 
Nettopp. Det er viktig å styre unna sukkerbombene, og et for høyt inntak av dårlige kalorier i form av for eksemple for mye ugunstig fett vil gjøre at du ikke kommer iform, men husk: det ER viktig at du får i deg nok riktig fett! Likevel gjelder denne regelen også om du heller ikke får i deg nok næring, og de fleste som begynner å trene hardt og riktig kan faktisk gjerne oppleve å gå OPP i mengden mat og kalorier de inntar daglig, enda magemålet går inn og de oppleves "slankere"!

Av gunstige ting for deg her å innta vil jeg særlig trekke fram; avokado, fisk, kylling, smarte proteinshaker/barer, godt [gjerne hjemmelaget] brød med en del korn, cottage cheese, salat [men vær forsiktig med dressingen!], og ikke minst nok VANN! Poenget er altså at du ikke skal (eller bør) slutte å spise for å gå ned i vekt og få bedre kroppsform, men at vi er nødt til å finne de riktige tingene for deg og dine behov! 

4. Du trener ekstremt hardt, men bare i perioder... 
En ofte "hatet" gruppe blant oss "treningsnarkomaner" er de såkalte "periodetrenerne", og de som stormer til helsestudioene når "januar rushet" setter inn. Selv så tenker jeg ikke slik, og ønsker alle som har lyst til å begynne å trene hjertelig velkommen! (og om du er litt ny på dette med trening kan du jo blant annet sjekke ut denne enkles listen/oversikten før du setter igang: Cornelis´ beste treningstips for nybegynnere

Det som bare er litt trist er at de fleste av de som setter igang for første gang nå på nyåret gjerne starter opp alt for hardt, og tror gjerne at de kan ta igjen alle den tapte treningen. Dette fungerer dårlig, og vil både være den selvsagte oppskrift på skader så vel som demotivasjon og at man slutter like kjapt som man gjerne startet.. Les også mer om dette i ukas episode av Årets beste treningsprogram på Side3!

5. Alkohol
Ja, gjerne et litt upopulært tema at jeg tar opp, og mange kommenterer da gjerne med at "man må da vel få kunne unne seg litt å drække?" Klart, men da bør du også være forberedt på å ikke oppnå maksimalt bra form! 


Hva mener du om listen? Er det noe du mener mangler på listen? Rop da i så fall gjerne ut, og skriv en kommentar under! 


Hilsen fra trener´n din i Hollywood!

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #blogg #trening #iform #bilder #fit #treningsbloggen #blogger #CornelisElander

Støtt kreftsaken sammen med meg!

HollywoodTreneren støtter kreftsaken, og jeg donerer derfor en eksklusiv treningspakke til Tjuvholmen Charity event som går av stabelen i morgen, torsdag i Oslo. Om du (som meg) ikke har muligheten til å være der selv, kan du gå inn på http://www.tjuvholmencharity.org og donere penger til den gode saken nå! 
Hvert år opplever så mange som 3500 barn og ungdom at en av deres foreldre eller et annet familiemedlem har kreft. Det kan være tøft for svært mange, noe initiativtakeren til denne kvelden, Kjell-Ola Kleiven jr., så åpenhjertig og ærlig har delt med oss på sin blogg. Når noen i nær familie får kreft betyr det ofte store forandringer i barn og unges liv. 

Hverdagen endres brått og svinger mellom engstelse, bekymring og håp. Derfor er det å bidra til trygghet og pusterom i disse hverdagene så viktig. 

Pengene som samles inn denne kvelden vil gå direkte til ulike aktiviteter og tilbud rettet mot barn og unge som pårørende. Vi lover å forvalte de innsamlede midlene godt, skriver Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen på arrangementets offisielle nettsider

Når barn blir pårørende:

Håper dere alle åpner lommebøkene deres, og gir så mye dere kan! La oss stå sammen, og hjelpe de som trenger det! 


WWW.CORNELISELANDER.COM

Cornelis 

#kreftsaken #TjuvholmenCharity #blogg #Nettavisen #CornelisElander

Cornelis' beste treningstips for nybegynnere

Cornelis' beste treningstips for nybegynnere: 

Følg meg også gjerne på Facebook! 

1. Sett deg en plan, og ha et mål med treningen! Dette vil både hjelpe på motivasjonen, og lettere gi deg oversikt over progresjon og utviklingen fra uke til uke! 

2. Ikke alle har råd eller muligheten til å starte med en personlig trener, og da kan det være smart å få med seg en venn, kjæreste, eller for eksempel en kollega med på trening, og sammen hjelpe hverandre i mål! 

(Ellers er også #CornelisUtfordringInstagram et smart sted å "treffe" likesinnede som kan pushe og motivere deg fram!) 

3. Prøv å få til minst tre økter i uka! Det holder med så lite som 30min av gangen - så tren heller oftere og kort[ere]! 

4. Et riktig kosthold er MINST like viktig som selve treningen i seg selv, og for mange kan også kosttilskudd som riktig fettsyrer, proteinpulver, og for eksempel kreatin være smarte tilskudd å ta i tillegg til riktig kost og drikke. 

5. Og til slutt; IKKE start opp for hardt! Det tar tid å bygge opp sunn, riktig muskelmasse og styrke, og du kan ikke "ta igjen" det du tidligere ikke har trent... Så tren derfor jevnt og trutt, og øk gradvis i vekt og intensitet - så VIL du komme i mål med det som måtte være din "drømmekropp"! 

Stå på! 
Cornelis 


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #Side2 #trening #treningsbloggen #godmorgen #mandag #iform #trene #CornelisElander 

- Gutter liker kun tynne jenter- Gutter liker kun tynne jenter. Ja, dette var beskjeden jeg fikk fra en innsender på mail her om dagen, og det er viktig å understreke at dette faktisk også kom fra en jente (som mente/trodde hun visste hva alle vi gutter/menn liker og ser etter). Poenget er at hun nok ikke kunne tatt mer feil! 

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Vi gutter er nemlig akkurat som dere jenter, og der noen av dere kanskje liker større og mer muskuløse gutter er det andre av dere som foretrekker tynne og mindre versjoner av hannkjønnet. Det er altså (som med alt annet) ikke kun én fasit, og noe som bør være noe å tenke på om også deg eventuelt skulle føle at du har "litt ekstra" på kroppen. For mange er det nettopp det som er rå sexy, og jeg mener det er viktig at vi ikke kjøper inn i reklamens verden der alle kun skal ha en form, shape, eller fasong. 

Nå tenker du kanskje at jeg som trener skyter meg selv litt i foten her, og at det jo må være god butikk for meg om så mange som mulig har et ønske om å miste mest mulig fett og/eller vekt. Sannheten er imidlertid at jeg heller vil være med på å hjelpe folk i form og oppnå en sterk og sunn kropp og det skremmer meg faktisk hvor langt mange (særlig blant de yngste der ute) er villige til å gå for å oppnå "drømmekroppen" - enten dette måtte være i form av å gå opp eller ned i vekt/muskelmasse.

Så meldingen fra trener´ n i Hollywood denne onsdagen er at ja du bør trene og holde deg i form (for helsas skyld), men at du aldri må tenke at du ikke er bra nok selv om du skulle ha noen kilo for mye! Og i hvert fall bør du ikke trene for hva du tror andre der ute måtte like, og at du ikke er bra nok selv om du her litt ekstra på for eksempel hoftene, rumpa, eller magen. Vi er alle skapt forskjellige, og ikke alle kan være "Barbie dukker", og husk at (faktisk de fleste av oss [gutter]) ikke heller ønsker oss dette, men faktisk liker jenter med litt former og kropp...


#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side2trening #Side3 #CornelisElander 

Stå på! 
Cornelis  

Jeg kan gi deg drømmekroppen på 2 timer!


Hva om jeg sa du kunne oppnå din drømmekropp på kun 2 timer i uka? 

Les mer på: Corneliselander.com

Ja, hva om jeg kunne gi deg drømmekroppen på to timer, og kunne fortelle deg at du trolig trener alt for mye i dag? Vel, det er nok trolig også det som er tilfellet... 

2 timer
Vi nordmenn trenger å bevege oss og trene mer, og helsemyndighetene har i likhet med meg lansert sin egen "aktivitets-hastagg" på Instagram; #Dine30 kaller de den (min er #CornelisUtfordring ). Likevel er sannheten at blant de som faktisk begynner å trene så er det gjerne en tendens til at man overtrener og trener for mye (i en periode), for så gjerne å gå lei og avslutte etter noen uker. Så hva om jeg da heller kunne "gi deg" det som måtte være din drømmekropp på kun to timer i uka? Vi har jo tross alt 168 timer til disposisjon totalt i uka, og de fleste benytter jo gjerne mer bare på tv-titting daglig (!)...

Noen av de flotte menneskene som allerede følger #CornelisUtfordring på Instagram! 

Ja, dette var spørsmålet jeg stilte en av mine flotte følgere på Facebook siden min her om dagen. Så hva om jeg sa nettopp dette - ville du tatt utfordringen? Ville du gitt meg to timer av din tid med maks innsats og vilje? 

Selv er jeg fan av korte, harde, men også litt hyppige[re] økter, og dette er også grunnen til at jeg gjerne setter opp og anbefaler 4-5 økter i uka á rundt 30-45min gangen til de fleste som kontakter meg for treningshjelp. Jeg mener nemlig at riktig styrketrening er veien å gå for de fleste, og med så lite som en halvtime om dagen (4-5 ganger i uka) bør også du kunne komme i mål med dine ønsker!

Så skriv for eksempel ut Årets råeste treningsprogram som jeg nå har gående på Side3, og ta det med deg på treningssenteret, eller kontakt meg også gjerne for bestilling av skreddersydde opplegg akkurat for dine ønsker og behov!

Stå på! 
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM
 

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #iform #CornelisElander  

Hvor mange treningsøkter skal du ødelegge for i kveld?


Eller sagt på en litt annen måte; hvor mye kommer du til å drikke?.. :) 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Vi nordmenn drikker stadig mer og mer, og selv mener jeg det er på tide å ta i et lite tak og få dempet det stadig økende alkoholkonsumet. NEI, jeg mener ikke at du ikke skal få kose deg, og JA du kan godt drikke ett glass eller to. Jeg prøver altså ikke å være noen gledesdreper, og det ER viktig å kunne slappe av og kose seg litt av og til også. MEN som med alt annet; alt med måte. Så kose deg i kveld, spise gjerne noe ekstra godt, og drikke et glass av noe (jeg kanskje ikke selv ville foretrukket), men prøv altså å begrense det litt - slik at du ikke ødelegger all den gode jobben du forhåpentligvis har gjort på treningssenteret denne uka!!

Om du da likevel skulle velge å ødelegge litt av kroppsformen i kveld, kan du jo da sjekke ut min nye serie på Side3 "Årets råeste treningsprogram" og fikse litt av det igjen i morgen :) 

God helg! 
Cornelis 


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side2trening #Side2 #Side3 #trening #treningsbloggen #Corneliselander 

Hva sliter DU med å bygge eller eventuelt "slanke ned"?


Etter at jeg la ut denne teksten på Facebook siden min har det tatt helt av i kommentarfeltet, og jeg prøver å svare alle så godt jeg kan. Så hva føler du at DU sliter med å bygge eller eventuelt "slanke ned"? Legg igjen en kommentar under, og la meg (eller kanskje andre her på bloggen) gi deg råd og hjelp! Sammen for en bedre helse og [kropps-] form! 

Hilsen fra trener´n din i Hollywood! 
Cornelis 


#Nettavisen #trening #helse #iform #trene #2015 #bilder #tren #muskler #helse #trener #CornelisElander  

Slik bygger du store biceps


Lyst på store overarmer og biceps? Hvis du er mann er nok svaret gjerne ja, men dette gjelder faktisk oftere og oftere også for kvinner. Så om dette måtte være ditt ønske finner du imidlertid noen gode råd for det her.

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Først og fremst gjelder det også for armtreningen å trene hardt, kort, hyppig, og ikke minst riktig, og under vil du finne noen gode eksempler på øvelser og rutiner du bør følge. Jeg vil imidlertid i dag først snakke litt om hvordan du bør dele opp treningsuke, og et av mine råd er at du for eksempel ikke trener biceps sammen med rygg. Dette nettopp fordi du da risikerer å overtrene samme, lille muskelgruppe på en og samme dag, men at det da i tillegg kan gjøre at det rett og slett går for lang tid mellom hver gang biceps´en blir aktivisert. Stort sett bør du prøve å få aktivisert og trent hver muskelgruppe minst to ganger i uka, og mitt råd er at du heller legger inn litt bicepstrening på brystøkten, for så å trene for eksempel triceps med rygg. 

Følg meg også på Instagram - så følger jeg deg! 

Gode bicepsøvelser: 

- Bicepscurl med EZ-stang 


- Bicepscurl på Scottcurl benk, og med kort stang i kabelapparatet


- Biceps hantelcurl


- Biceps hammercurl

Avslutt gjerne økten med:
- Bicepscurl med stang, og veldig smalt grep

Les også: Armtrening - Cornelis style

Det alle glemmer
Tidlig i min treningskarriere fikk jeg et veldig godt tips av en erfaren bygger som sa at det var viktig at jeg også måtte trene triceps for å få store biceps! Fra naturens side hadde jeg nemlig rimelig grei størrelse på bicepsen, men effekten det fikk på armene (og også på framsiden av overarm) da jeg begynte å legge inn mer/riktig triceps-trening var fenomenal! Og dette er noe jeg ser gjelder hos mange som for eksempel kanskje er flinke til å trene magen, men glemmer å trene nedre del av rygg, eller som altså er flinkr til å fokusere på biceps, men ender opp med å neglisjere triceps. Slik kommer man sjelden i mål, og er målet ditt store biceps så MÅ du også trene triceps!!

Gode tricepsøvelser:

- Franskpress
- Dips
- Triceps push down
- Enarms triceps press

For forespørsler kontakt meg gjerne direkte på email
Cornelis


#Nettavisen #Side3 #Side2 #trening #treningsbloggen #biceps #armer #armtrening #iform #muskler #trene #nyttårsforsetter #komiform #CornelisElander

Er du klar for å gi ALT?


God morgen, og god mandag til deg kjære treningsglade følger! Da må vi vel kunne si at ferien er over for denne gang, og at det er på tide å komme seg tilbake på gymmet for å trene. Om litt er også min nye treningsserie klar på Side3 - så er DU klar for å gi alt? 

Les mer på: Corneliselander.com

Er du klar for å gi 110% og virkelig bygge en sterk kropp og god helse? Personlig mener jeg nemlig at uansett hva du måtte ha av ønske og/eller mål så er det å få mer muskelmasse hva du bør give etter! For uansett mål og hva din "drømmekropp" måtte være så vil en høyere andel muskelmasse i kroppen din bare være positivt - enten du ønsker å gå opp eller ned i vekt, du vil ha smalere midje eller ei - å bygge muskler er veien å gå, og dette lesere du mer om her på bloggen og på Side3 i dag! Så følg med! 

Og husk at selv om det skulle være litt kaldt utenfor der du er denne morgenen så kommer alltid våren og sommeren kjappere enn vi forventer oss (og noen ganger skulle ønske) - så det er NÅ du bygger #SK2015 ... Så kom deg på trening i dag, og husk å dokumentere det ved å legge ut et #CornelisUtfordring bilde på instagram og tag meg @CornelisElander 

La oss bygge litt kropp og helse i dag folkens!
 

www.corneliselander.com


#Nettavisen #trening #mandag #trene #iform #treningsbloggen #CornelisElander 

Her er hva som blir populært i år:


Med over 3400 deltakere fra treningsbransjen over hele verden har ASCM (American College of Sports Medicine) sett inn i krystalkulen for å finne hva DU trolig kommer til å trene i år. Si din mening om listen i bunnen av artikkelen! 

Les mer på: Corneliselander.com

På førsteplass finner vi altså "Body weight training", eller trening kun med egen kroppsvekt, der mine egne favoritter blant annet er pullups og dips. Treningsformer som Calisthenics blir jo stadig mer og mer populært, også her hjemme i Norge, og trenden med kun å trene med egen kroppsvekt fortsetter altså nå inn i 2015. i hvert fall skal vi tro denne undersøkelsen. 

Ikke så populært
Rett bak trening med egen kroppsvekt finner vi altså "høy intensitet intervall trening", noe som jo selvsagt kan være så mangt, mens trender som "core trening" og "Bootcamp" faller kraftig ned på listen og (kanskje litt overraskende) havner på henholdsvis 15. og 20. plass...

Noe jeg forøvrig også hadde håpet å se litt høyere oppe på listen var "worker incentive programs", et område jeg imidlertid tror vi nordmenn kanskje er verdensledende på. For det å oppmuntre til mer fysisk aktive ansatte og mer bevegelse i hverdagen mener jeg selvsagt er veldig viktig, men at det imidlertid også kan være god butikk for bedriftene er jeg heller ikke i tvil om! Det har vært flere bedrifter som har testet ut dette, og resultatene er soleklare; sykefraværet går ned, og du får mer energiske ansatte som yter enda bedre på jobb!

Midt på lista finner vi forøvrig også "gruppe PT timer", noe jeg selv ikke har så stor tro på, men som mange likevel der ut til å like. Og dette er altså trendene som du må komme til å like (eller like å hate) i 2015.

HVA MENER DU? ER DU ENIG, ELLER ER DET TRENINGSMETODER DU MENER MANGLER HER?

WWW.CORNELISELANDER.COM

Cornelis


#Nettavisen #treningsbloggen #2015 #trender #trene #trening #bilder #CornelisElander