hits

Kosthold

HER ER DIETTEN SOM BYGGER MUSKLER!


Her er dietten som vil gjøre deg sterkere og strammere! 

Les mer på: Corneliselander.com

Mange har sikkert hørt om intermittent fasting, en metode der man blant annet gjerne dropper å spise frokost for så å innta alle måltidene over en begrenset periode av dagen. Men er egentlig dette den beste metoden for å gå ned i fett og bygge muskler på? Vel, i dag skal jeg gi deg svaret:

Personlig er jeg ingen fan av å hoppe over dagens første måltid, og mener at dette er viktig å få i seg av flere grunner enn hva bare fettprosenten din eventuelt måtte ligge på. På bakgrunn av dette har jeg derfor satt sammen min egen versjon av den velkjente dietten, og en metode jeg har valgt å kalle "intermittent fasting - Cornelis style".

Les også: Kom iform på 12uker!
 
Du bør spise frokost! 
Jeg er som sagt ingen fan å kutte dagens første måltid, og mener at det å få i seg en frokost når en står opp har flere helsemessig positive effekter som blant annet; økt forbrenning, økt energi og styrke, men kanskje enda viktigere mener jeg det vil ha flere positive effekter på det mentale plan og blant annet kunne være med på å forebygge stress. Det å gi seg selv en god, positiv start på dagen, og ikke minst det å sitte ned og spise et måltid (og som intermittent fasting burde ha fokusert mer på), mener jeg er utrolig viktig. For å koble av og stresse ned er nemlig velkjente metoder for både å kutte i vekt og fettprosent, og særlig sistnevnte vil jeg si at har mer å si for magemålet enn hva enhver form for "diett" eller fasteperiode vil gi deg av effekt!

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Du bør faste? 
Så forkjempere av intermittent fasting metoden mener at det å faste, enten på daglig, ukentlig, eller mer sjelden basis kan ha mange positive sider, og at det vil få deg i bedre form og slankere - uten at du nødvendigvis skal være nødt til å spise hver tredje time. Problemet vil likevel oppstå når man går for mange timer uten å ha fått i seg noe, og følger du for eksempel 16:8 versjonen går det altså hele 16 [!] timer fra sist du hadde noe i magen til du får lov til å innta noe på nytt... Og selv om dette kan fungere for enkelte som kanskje bare har det å bygge muskler og oppnå en stram kropp som jobb, vil det for de fleste med vanlige jobber og hverdag være en STOR utfordring. 

Ved å benytte deg av denne dietten vil du nemlig da måtte innta alt av næring og føde i de gjenstående 8 timene - noe som gjerne har en tendens til å være fylt av enten skole, jobb, shoppingturer på det lokale kjøpesenteret, eller kanskje å hente barna i barnehagen. Å sitte timevis i strekk og bare spise er imidlertid en frynsegode de fleste gjerne ikke er forunt? Og når hele vitsen med intermittent fasting nettopp er at man skal gjøre "dietten" lettere, mener jeg at du heller bør følge denne metoden:

Intermittent fasting - Cornelis style 
Min versjon går altså ut på at du SKAL spise frokost, mens du imidlertid ikke skal behøve å spise noe før til middag igjen. Du vil altså da kun spise en STOR frokost og en veldig STOR middag, mens du resten av dagen bare behøver å innta drikkende føde - som for eksempel en enkel og kjapp proteinshake.
 
Eksempler på hva jeg inntar til frokost på favorittstedet mitt Le Pain Quotidien hver dag, og nei jeg er IKKE sponset... 

Nå sier jeg ikke at dette vil kunne fungere for absolutt alle, og som alltid ønsker jeg her å poengtere at ethvert kost- og treningsoppsett bør skreddersys for den enkeltes ønsker og behov. Likevel vil dette i mine øyne være den enkleste og beste metoden for de fleste å bygge maksimalt med muskelmasse, og ikke minst en strammere, sterkere kropp på. Du vil heller ikke behøve å bruke mye tid på dette i en ellers stressende hverdag, og dette skal være mulig for de fleste å gjennomføre dette på en enkel og grei måte! 

Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTrenerenpå Facebook

Husk at det snart er varmere tider igjen folkens - så på tide å bygge sommerkroppen og komme i gang nå! 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #mat #iform #hverdag #foto #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Min melding til deg som kjøper smågodt til barna dine


- Min melding til deg som kjøper smågodt til barna dine: 

Les mer på: Corneliselander.com


For ikke så lenge siden var jeg gjest hos NRK Ukeslutt for å snakke om hva vi burde gjøre for å stanse smågodt dumpingen vi så ofte opplever skje i Norge, og et av mine forslag var blant annet å innføre aldersgrense på salg av smågodt. Selv om ikke mot debattanten min, stortingsrepresentant Sveinung Stensland, så ut til å være nevneverdig enig er det i hvert fall positivt [for meg] å se at politikerne siden intervjuet har tatt affære og faktisk innført flere av de forslagene jeg foreslo under intervjuet - som økt sukkeravgift (dog den versjonen de så langt har valgt å gå for slår ut feil, ved blant annet å øke avgiftene også på sukkerfri alternativer...). Likevel vil ikke verken lave eller høye priser alene være nok for å få bukt med dette problemet, og derfor er dagens oppfordring fra meg følgende:

Les også: 5 ting som alle son ønsker å bygge muskler bør vite

Til deg som kjøper smågodt til barna dine
Først og fremst mener jeg det er viktig å tenke på at godt ikke nødvendigvis må være det samme som usunt smågodt. Ikke bare er disse dunkene gjerne både skitne og ufyselige, men med tanke på alt det kunstige og sukkeret en får i seg er dette i mine øyne også regelrett å regne som ren gift for kroppen. Isteden for å gå for dette vil jeg derfor heller råde deg og din familie å velge mørk sjokolade, sunne nøtte varianter, eller feks frisk og tørket frukt. Og blander du feks litt sjokolade med frukt på en skål, har du ikke bare mer kontroll på hvor mye barna faktisk får i seg, men du mikser også sunt og søtt på en gunstig måte! 

Les også: Ta fra kvinner over 30 tightsen! 

Lørdagsgodt
"Lørdagsgodt" pleide i gamledager å være et velkjent begrep, og noe jeg mener vi bør gå tilbake til! Jeg vet ikke hva som skjedde med dette, men alle vi som er over 25 husker nok hvordan våre foreldre pleide å styre hvor mye godt vi faktisk inntok og fikk. Og at det ikke minst ble kontrollert til kun én dag i uken.. I dag er det imidlertid vanlig å innta kake og kos nesten hver dag, men som jeg alltid pleier å si: når hver dag blir fest og moro så forsvinner også noe av det spesielle... 

Så det er påske, det er tid for kos, og min oppfordring er ikke at du og din familie IKKE skal kose dere. Men at du heller tenker litt på hva HVA dere faktisk kjører i dere. Så miks feks noe sunt med noe litt søtt, og kos dere, MEN med MÅTE ;) 

GOD PÅSKE FRA TRENER'N I HOLLYWOOD 

Cornelis


Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #lørdag #kosthold #iform #helg #mat #fest #Norge #blogg #hverdag #foto #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Ikke all mat er "ja-mat"


Ifølge enkelte røster i norsk media er det visstnok ikke noe som heter "nei-mat", men stemmer dette egentlig? Vi ser at problemene med overvekt og særlig fedme øker i vårt land, og stadig flere blir sykere og sykere. Så hva er svaret? Vel, i dagens innlegg gir jeg deg i hvert fall min mening: 

Les mer på: Corneliselander.com


Fedme og overvekt er problemer som øker dramatisk kjapt og mye i Norge, og rundt halvparten av alle nordmenn er i dag sett på som over- vektige. Samtidig ser vi også en kraftig økning i utgiftene knyttet opp mot helsevesenet, og det er helt tydelig at noe bør gjøres. Samtidig som altså nordmenn flest både blir tykkere, sykere, og i generelt dårligere og dårligere form, fortsetter media og mange eksperter å mene at "all mat er ja mat". Dette er feil. 

Les også: Iform med Cornelis Elander

Andelen nordmenn som sliter med fedme øker faktisk kjappere i Norge enn i USA, og dette er noe jeg personlig mener at langt på vei skyldes at vi både sitter mer og mer, men også spiser mye av den samme [usunne] maten som dem. Ja, vi har noen av de kanskje beste råvarene i Norge, men dessverre er det når du går ut på din lokale restaurant eller kaffe ganske vanskelig å faktisk spise sunt. Vi måtte kjempe hardt og lenge for å "overbevise" bransjen om at man burde begynne å selge proteinshakes på matvarebutikken og bensinstasjonene, men fortsatt er det mest usunt som selges og dyttes på oss nordmenn. Ja, jeg har faktisk selv gått ut og sagt at jeg blir feit av å være på besøk i Norge... 

Faksimile TV2

Fakta er nemlig at:

1. Ja, det FINNES mat du IKKE nødvendigvis bør dytte i deg
og
2. Vi trenger alle å trene MER! 


På mange måter er det liksom blitt sport i å snakke om hvor lite en er aktiv eller interessert i å trene, og aller helst ønsker mange å droppe å trene i det hele tatt. Selv mener jeg derimot det stikk motsatte, og da særlig med riktig fokus på styrke! Men ved siden av å trene mer mener jeg altså at det også er svært viktig at en spiser mer proteinrikt og sunt. Og under har jeg listet opp de tingene jeg selv mener at det ville være smart å holde seg unna:

Maten og drikken du ALLTID bør styre unna
- pølser, burger, og pommes frites, og alt av hurtigmat
Pølser er laget av oppblandet kjøtt og restprodukter, som eventuelt ikke kan spises [på noen annen måte], og blir så dyttet inn i tarmer før serving... Så kan dette kalles "mat"? Og ikke minst; har du fortsatt lyst på pølser? 

Les også: Er pølser egentlig mat?

- bearbeidet kjøtt
Bearbeidet kjøtt er ifølge WHO kreftfremkallende fordi det endrer cellenes metabolisme og DNA, slik at de vokser og deler seg ukontrollert. Og så lite som 50 gram bearbeidet kjøtt om dagen kan visstnok øke faren for å få tykktarmkreft med 18%, noe som tilsvarer mindre enn to skiver bacon.

- chips og potetgull [aldri ok]

Les også: Du får ikke muskler av å spise potet!

- brus og sukkerholdig drikke
Soda eller brus hører i mine øyne ikke noe sted hjemme i et hus der fokuset er på trening og et sunt kosthold. Og mitt ønske er særlig å få flere til å skjønne hvor mye det å bare kutte ned på dette vil hjelpe, ikke bare på kroppsformen, men helsa generelt. Så bare dropp å ha det i huset!

- alkohol
Som jeg har sagt i en årrekke er alkohol "ren gift for kroppen", og skal du i tillegg prøve å holde en viss kroppsform er dette noe du ikke bør drikke eventuelt mye av. Ikke bare kan det være rent skadelig for lever og helsa forøvrig, men det vil i tillegg kunne ødelegge for videre muskelutviklingen og effekten av å trene. Og når tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) har vist at alkoholomsetningen i Norge har økt med hele 40 prosent [!] i løpet av de siste 15 årene, så mener jeg det er på tide å si ifra!

Eller les Fem grunner til å fortsette å drikke :) 

- sauser, dressing, og annet usunt tilbehør
For nei, ikke alt bør være kos. Alltid...

Vi har nemlig [tydelig] kost oss mye, og jeg mener det er på tide å skjønne at nei, ikke alt er "ja-mat"...

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #mat #kosthold #trening #blogger #foto #bilder #fit #fitness #hverdag #helse #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander 

- SKREMMENDE AT DETTE SELGES I NORGE!


Det er kommet en pizzanyhet i Norge, og det skremmer meg at dette nå skal selges i Norge! 

Les mer på: Corneliselander.com

Sjokolade pizza 

Nylig slapp nemlig Dr.Oetker en pizzanyhet i Europa som virkelig tar ting til nye høyder. Deres nyhet innenfor segmentet "ristorante pizza" er nemlig en pizzadeig med sjokoladefyll på toppen [!]. Og selv om jeg verken er motstander av en pizza i ny og nei, eller en liten sjokoladebit som belønning på kveldstid, er det å miks disse to som "middag" noe jeg har lite til overs for.  

Les også: Kom i superform med Cornelis!

Problemene vi i dag står overfor er nemlig ganske store, og med økning av overvekt, fedme, og at nordmenn flest både sliter med å få tak i sunn mat og samtidig sitter stadig mer er oppskriften på failure. Og en dessertpizza er da i mine øyne ikke noe vi trenger mer av.. 

Bilde jeg mottok fra en fast følger på Snapchat - du følger meg der, right? @CORNELISELANDER 

TVILTE PÅ SUKSESS
Tidligere i år skal forbruksforsker ved SIFO, Annechen Bahr Bugge, ha uttalt til Dagbladet at hun tvilte på at denne ville bli noen suksess i Norge. - Nordmenn er generelt opptatt av å redusere inntak av sukker, fett og ferdigmat, og er i økende grad opptatt av helse, sa hun til avisen da. Og er mine Facebook følgere, og de tilbakemeldingene jeg i går mottok en liten indikasjon, så har hun kanskje rett. Men... 

Folk flest vil ha den?
Sjokoladepizzaen ble først kun lansert i hjemlandet til produsenten tidligere i år, men etter at den visstnok skal ha gått som en kule i sosiale medier og gjort at produsenten faktisk måtte flytte produksjonen til større lokaler på grunn av ekstrem etterspørsel, er det imidlertid tydelig at svært mange også liker den. Men hva med i Norge? Er vi så opptatte av helse og trening at vi vil styre unna, eller vil også vi kaste oss etter dessertnyheten? 

Vel, da samme avise gjorde en liten test så ekspertene ut til å være skeptiske, mens folk flest virkelig likte den. Pizzakokkene ga den terningkast 1, mens "folkets dom" ble terningkast 5... Så dette tyder så godt for framtiden spør du meg! 

Enn så lenge får jeg vel glede meg over at mine følgere i hvert fall ser ut til å hate ideen - så får vi se hva resten av landet velger å gjøre... 

SÅ HVA MENER DU? ER DETTE NOE VI TRENGER, ELLER EN SKREMMENDE UTVIKLING? 


- Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #helg #fredag #høst #kosthold #iform #Norge #blogg #hverdag #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Spiser nordmenn bedre enn først fryktet?


- Spiser nordmenn bedre enn vi har fryktet? Vel, i hvert fall noen... 

Les mer på: Corneliselander.com

Her om dagen spurte jeg mine faste følgere og venner på Facebook siden min hva de pleier å innta til frokost, og svarene lot ikke vente på seg. Det regelrett haglet inn med svar og meldinger, samtidig som det tikket inne et hav av bilder og tekst også i mine andre kanaler. Etter å ha mottatt hundrevis av meldinger og svar tenkte jeg det derfor kunne være greit å vise deg hva nordmenn, eller i hvert fall mine følgere, liker å spise først på dagen - så kan jo du sjekke om du eventuelt også er like flink :) 

Her er teksten og spørsmålet jeg la ut til mine følgere: 
"Jeg har i dag lyst til å se hva DERE faktisk spiser til frokost!! Og ikke prøv her å sette sammen en sunnere, bedre frokost enn hva du vanligvis inntar, men send meg rett og slett et bilde av hva du spiser til vanlig! Jeg har nemlig lyst til å se om A. folk faktisk spiser frokost, og B. Om det de fleste spiser er så bra eller dårlig som jeg frykter... 

Havregrøt er favoritten! 
Jepp, havregryn/grøt er visst fortsatt favoritten til mange, og av de som sendte inn meldinger var dette det som soleklart endte opp med flest bilder. 


Ellers var det også mye annet sunt på menyen til de fleste av de som sendte inn, med egg, hjemmelaget brød, og andre former for sunne kornblandinger som fine alternativer:Så det er helt tydelig at nordmenns frokostvaner ikke er så ille som jeg kanskje først hadde trodd. Eller er det bare fordi disse som sendte inn er mine faste følgere, og at det derfor gir et litt skjevt bilde av virkeligheten? La meg vite i kommentarfeltet under hva nettopp DU spiser, og send meg gjerne et bilde av din frokost på email eller ved å tagge meg i sosiale medier @CORNELISELANDER 

Jeg krysser fingrene for at du er like sunn og flink som mine faste følgere ;) 

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #hverdag #iform #Norge #kosthold #kardio #fit #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Vi trenger da fader ikke burger levert direkte på døra!


Snart kan du få burger´n levert direkte på døra i Oslo, men er det egentlig noe du trenger?

Les mer på: Corneliselander.com

I går satt jeg og leste igjennom toppsakene på Nettavisen, da denne fra Side2 favnet min oppmerksomhet. Burgerkjeden Max tilbyr nemlig snart levering av burger, direkte på døra. Eller som artikkelen omtaler det; "en god nyhet til deg som helst ikke løfter rumpa fra senga/sofaen i helgen om du ikke må"... WOW, jeg trodde jeg jeg hadde lest og sett det meste, men dette er VIRKELIG dårlig nytt! 

Les også: Iform med Cornelis

Norge sliter nemlig, og som jeg har uttalt og skrevet om i utallige saker, med et økende vektproblem. Og samtidig med at stadig flere av oss sliter med overvekt og fedme, bruker vi også stadig mer og mer penger på helse og "etterfiksende arbeid". At vi nå har fått vårt eget helseparti i Norge sier vel egentlig sitt... Men samtidig med at vi altså ser en økning av sykdom, uføre, og generelt dårligere og dårligere helse i vårt land, er det andre igjen som ser muligheter til å tjene på at vi nordmenn har lagt til oss mer usunne vaner - sånn som feks Max, en burgerkjede i Oslo området. Ikke at jeg direkte bebreider jeg dem for å prøve å tjene på at vi jevnt over er blitt latere og spiser dårligere, men jeg ønsker i hvert fall å gjøre mitt for å prøve å stoppe det! 


Det er nemlig et lite paradoks at "sunnhets-landet" Norge nå er omtrent det eneste stedet i verden der de store fastfood kjedene gjøre det bra, mens sunne hjemmelagde middager er blitt erstattet av cola og ferdigpizza. At det nå finnes proteinrike, sunne valg [på samme måte som økt bruk av helsestudioene] veier ikke alene opp for den ellers så usunne, stillesittende hverdagen så mange av oss har i dag. 

Les også: 10 minutters hjemmetrening!

Jeg hører for eksempel ofte utsagnet om at "men alle trener jo så mye om dagen"... Dessverre er det bare slik at et par timer i uka på ditt lokale treningssenter ikke veier opp for de TIMENE du pleide å være aktiv DAGLIG i gamledager... Og når vi da kan komme hjem fra jobb og kaste oss ned på sofaen, og ved hjelp av et tastetrykk eller to ha en feit, usunn burger på fanget, ja da både gremmes jeg over hvordan morgendagen kan komme til å se ut... 

LA MEG HØRE I KOMMENTARFELTET UNDER HVA DU MENER! 


- Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #søndag #morgen #politikk #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Slik går du enklest ned i fett, og opp i muskelmasse


- Slik går du enklest ned i fettprosent, og opp i muskelmasse! 

Jeg får ofte spørsmål i sosiale medier og her på bloggen om hvordan jeg mener man enklest kan gå ned i fettprosent og bygge mer muskelmasse, og jeg skal i dag derfor beskrive hvordan du kan spise deg i bedre form samtidig som du kvitter deg fett og bygger mer muskelmasse. 

Les mer på: Corneliselander.com

Her er dietten som vil gjøre deg sterkere og strammere!
Mange har de siste årene begynte å sverge til metoden intermittent fasting, en metode der man blant annet gjerne dropper å spise frokost for så å innta alle måltidene over en begrenset periode av dagen. Men er egentlig dette den beste metoden for å gå ned i fett og bygge muskler på? Vel, personlig mener jeg nei

For de av dere som har fulgt meg de siste årene så vet dere at jeg er stor fan av å innta en daglig frokost, og jeg mener seg at dette er viktig å få i seg av flere grunner enn bare hva fettprosenten din eventuelt måtte vise på. På bakgrunn av dette har jeg derfor satt sammen min egen diett for optimal muskelvekst og mindre fett. 

Les også: Kom iform på 12uker!

Du bør spise frokost! 
Jeg er som sagt ingen fan å kutte dagens første måltid, og mener at det å få i seg en frokost når en står opp har flere helsemessig positive effekter som blant annet; økt forbrenning, økt energi, økt styrke, men kanskje enda viktigere mener jeg det vil ha flere positive effekter på både det mentale plan og på mange måter kunne være med på å forebygge stress. Det å gi seg selv en god, positiv start på dagen, og ikke minst det å sitte ned og spise et måltid (og som intermittent fasting burde ha fokusert mer på), mener jeg er utrolig viktig! For å koble av og stresse ned er nemlig velkjente metoder for både å kutte i vekt og fettprosent, og særlig sist- nevnte vil jeg si at har mer å si for magemålet enn hva enhver form for "diett" eller fasteperiode vil gi deg av effekt!


Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Forkjempere av intermittent fasting metoden mener at det å faste, enten på daglig, ukentlig, eller mer sjelden basis kan ha mange positive sider, og at det vil få deg i bedre form og slankere - uten at du nødvendigvis skal være nødt til å spise hver tredje time. Problemet vil likevel oppstå når man går for mange timer uten å ha fått i seg noe næring, og følger du for eksempel 16:8 versjonen går det altså hele 16 [!] timer fra sist gang du satte deg ned og spist til du får lov til å innta noe på nytt... Og selv om dette kan sikkert kan fungere for enkelte, som kanskje bare har det å bygge muskler og oppnå en strammere kropp som jobb [se her alle de Hollywood stjernene som har benytte seg av metoden] vil det for de fleste med vanlige jobber og hverdag være en STOR utfordring å kunne få dette til. 

For ved å benytte deg av denne dietten vil du nemlig da måtte innta alt av næring og føde i de gjenstående 8 timene - noe som gjerne har en tendens til å være fylt av enten skole, jobb, og andre hverdagslige oppgaver. Å sitte timevis i strekk og bare spise er imidlertid en frynsegode de færreste gjerne kan unne seg, og når hele vitsen med intermittent fasting nettopp er at man skal gjøre "dietten" lettere mener jeg at du heller bør følge min metode. 

Cornelis´ diett for maksimal muskelmasse og mindre fett 
Min "diett" går altså ut på at du SKAL innta frokost, mens du imidlertid ikke skal behøve å spise noe før til middag igjen. Du vil altså da kun spise en STOR frokost og en veldig STOR middag, mens du resten av dagen bare behøver å innta drikkende føde, som for eksempel en restitusjonsdrikke med protein. 

Eksempler på hva jeg gjerne liker å innta til frokost 

Nå sier jeg ikke at min metode nødvendigvis vil fungere for absolutt alle, og som alltid ønsker jeg her å poengtere at ethvert kost- og treningsoppsett bør skreddersys og tilpasses den enkeltes mål og behov. Likevel vil dette i mine øyne være den enkleste og beste metoden for de fleste for å bygge maksimalt med muskelmasse, og ikke minst en strammere, sterkere kropp! Du vil heller ikke behøve å bruke mye tid på dette i en ellers stressende hverdag, og dette skal i tillegg være mulig for de fleste å gjennomføre dette på en enkel og grei måte!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #søndag #mat #kosthold #helg #fit #fitness #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Hva du bør spise for å opprettholde formen i sommer


Lyst til å opprettholde en sterk og stram kropp i sommer? Da er dette hva du bør spise og drikke. 

Les mer på: Corneliselander.com

Flere studier har bevist at et høyt nok inntak av protein i maten er viktig, og personlig prøver jeg alltid å ligge på minst 1,5-2 gram protein per kilo kroppsvekt om dagen. Og det selv om jeg skulle være ute på ferie og reise. Dette betyr ikke det samme som at jeg ikke også unner meg noe godt av og til, men tallerkenen jeg holder på bildet over forblir likevel altså av unntakene... 

Så hvor mye fett, protein, og mat bør du da egentlig få i dag? Vel, dette varierer veldig fra person til person, men Helsedirektoratet skriver for eksempel at "kostens totale innhold av karbohydrater anbefales å utgjøre mellom 45 og 60 energiprosent. For planlegging av kosthold til grupper er et totalt innhold av karbohydrater på 52-53 energiprosent et rimelig nivå". Videre nevner de at "et kosthold som inneholder 10-20 energiprosent protein vil dekke behovet for essensielle aminosyrer for de fleste. For grupper med lave energiinntak, under 8 Mj per dag, bør kostens proteininnhol være høyere enn 15 energiprosent". 

Likevel er det viktig at du finner hva som passer for akkurat deg, og fungerer det feks å ligge på rundt 50-80g protein om dagen året igjennom for deg, så bør du jo også få i deg det samme når du er ute på tur! Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor så mange trener så sykt mye fram og opp mot en ferie, for så å la alt forfalle når sommeren faktisk starter... Hvorfor er det slik? Ved hjelp av bare å ha litt fokus på hva du dytter i deg, ikke kaster deg over alt du ser, og samtidig trener noen få minutter på hotellrommet (og eventuelt avslutter det hele med feks en proteinbar du har hatt med deg i kofferten) er du nemlig nær sagt garantert å opprettholde sommerformen også i sommer! Og for enkelt kan man en faktisk ende med å komme tilbake til hverdagen i enda bedre form enn man var før en dro... Hvor kult hadde ikke det vært? 

Under har jeg satt opp et enkelt forslag til "på hotellrommet" treningsprogram, samt noen forslag til hvordan styre "sommerdietten" når du er ute og reiser. 

Treningsprogram:
Start med 2-3 runder med så mange Burpees du klarer [for å varme opp], før du fortsetter med: 
- pushups med føttene plassert på en forhøyning [kasse/benk] (2-3 sett med så mange reps du klarer)
- crunches (1 sett med så mange reps du klarer)
- bicepscurl med treningsstrikk eller bånd (2-3 sett med 8-12 reps på hver arm, på hvert sett)
- utfall med steg bakover, og med steg till sidene (2-3 sett med 8-12 reps på hvert bein, på hvert sett)
- supersett med side-, front-, og foroverbøyd sidehev med treningsstrikk/bånd (2-3 sett med 6 reps på hver øvelse, på hvert sett)
- bulgarsk utfall [eventuelt med en manual/vekt i hver hånd] (2-3 sett med 8-12 reps på hvert sett) 
- rygghev på swissball eller ved å ligge flat direkte på gulvet (2-3 sett 8-12 reps på hver sett) 

Avslutt eventuelt med gående utfall eller statisk knebøy for virkelig å få kjørt rumpa/beina :) 

Forslag til hvordan du bør spise/drikke på tur:
- Start gjerne dagen med en større frokost, rik på både sunt fett og protein! Spiser du hotellfrokost så gå feks for eggerøre eller en omelett, og sleng gjerne på en avokado på toppen. Har de også cottage cheese så legg gjerne dette til som tilbehør ved siden, og topp det hele gjerne med litt sunne nøtter og/eller frø. Dette er ikke bare gode kilder til viktige næringsstoffer, men har også lav glykemisk indeks! 
- selv om det er varmt og du kanskje ikke har like matlyst [foruten om å dytte i deg usunn, feit mat] så sørg for å få i deg like mange måltider og sunn næring som om du skulle vært hjemme i hverdagen. 
- styr unna lettvindt mat en finner på flyplassene eller bensinstasjonene! Personlig liker jeg her å pakke med meg noen enkle protein- eller sportsbarer som jeg har lett tilgjengelig i enten bilen eller kofferten når jeg er ute og reiser. Slik blir jeg mindre avhengig av den usunne maten og drikken de dytter på oss på disse stedene, og sørger samtidig for at jeg vet at jeg får i meg nok protein og sunne næringsstoffer når jeg er på ferie. 
- husk å få i deg nok væske hverdagen igjennom, og særlig om du skulle oppholde deg i varmere strøk! Husk også at det er vann og IKKE saft eller brus du bør slukke tørsten med, og prøv å begrense inntaket av alkohol til eventuelt 1-2 glass til middag/kveldstid! Personlig mener jeg nemlig at det burde vært ulovlig å servere folk alkohol midt på dagen i varmen, og det å ligge i bassenget en solfylt dag og bøtte nedpå med øl og sprit er ikke bare uheldig for kroppsformen, men kan også være svært farlig! 

La meg nå vite hvordan du liker å trene og spise på ferie! 

GOD SOMMER! 

Cornelis


Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #fitness #mat #sommer #trene #ferie #gym #øvelser #morgen #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Her er det viktigste du kan spise for økt muskelmasse og styrke!


For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere at det særlig er én restaurant og måltid jeg verdsetter mer enn andre, og det er dagens [i mine øyne] viktigste måltid på min lokale favorittrestaurant Le Pain Quotidien. Og nei, jeg er IKKE sponset eller på andre måter betalt for å si dette :)

Les mer på: Corneliselander.com

Dagene mine her i LA starter gjerne med en stor frokost på restauranten Le Pain Quotidien. Her er alt fra kaffen, brødet, pålegget, og alt annet jeg inntar økologisk, og det eneste stedet i LA/USA [jeg har funnet] der du kan finne ordentlig sunt, europeisk brød. Personlig pleier jeg å gå for en kurv full med passende tilbehør som yoghurt, egg, skinke, og smør, og ved siden av dette går det gjerne også et par kanner med kaffe :) Skal man yte og bygge maksimalt med muskelmasse trenger man nemlig også energi, og for meg er dette da den beste måtene å gjøre det på!


Nå vet jeg mange liker å hoppe glatt over frokosten, og enkelte mener feks av intermittent fasting er metoden å gå for. Personlig har jeg kommet fram til at beste effekt (for meg, og svært mange av mine kunder) nettopp er å innta en veldig stor frokost, for så mer eller mindre å bare innta flytende føde (eventuelt lett fordøyelige ting som en kjapp sportsbar eller kesam/cottage cheese) hverdagen igjennom - og så innta en veldig stor og proteinrik middag på kveldstid. Og helst etter en beinhard treningsøkt. Slik vil man både lettere kunne bygge maksimalt med muskelmasse (fordi man både har tilgang på nok energi for å utføre de tyngste løftene), men også fylle opp glykogenlagrene etter treningen og bygge opp igjen. Husk også at det å trene egentlig betyr det samme som å bryte kroppen ned, for så [forhåpentligvis] å bygge den sterkere og større opp igjen!


I tillegg til at det å innta en stor og god frokost kan være med på å hjelpe deg med lettere å bygge muskelmasse og styrke, viser også flere studier at det i tillegg er UTROLIG sunt! Ifølge en stor undersøkelse fra Colombia University kom man nemlig fram til at det å skippe dagens første måltid kunne være med på å øke sjansen for både hjertesykdom, høyt blodtrykk, diabetes, og overvekt. Og i tillegg mener jeg at det å innta et ordentlig måltid først på dagen også kan ha en "ned-stressende" og smart effekt som jeg mener har minst like mye å si for både kroppsformen og helsetilstanden som bare når og hva du kjører i deg. Så summa summarum er altså at du bør spise litt mat tidlig på morgenkvisten, og gjerne litt økologisk og sunn kost!

SÅ SPISER DU FROKOST?

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Norges største matvarekjeder lyttet til Nettavisens ekspert


De tre største matvarekjedene i Norge tok til fornuft, og fulgte mine råd!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg har de siste årene fått mye ros (og litt ris) for å gå etter de store matvarekjedenes farlige smågodtdumping rundt påsketider, men i år skjedde det imidlertid noe positivt. De tre største valgte nemlig å IKKE følge sine kjente tradisjoner, og kuttet heller prisen på frukt og grønt samtidig som de også valgte å ikke promotere usunt smågodt i kjent stil. Dette ga dramatisk effekt, og bare KIWI og COOP Extra alene solgte visstnok hele 575 tonn mindre smågodt i år sammenlignet med tallene fra i fjor! Rema1000 kom ikke med konkrete tall, men poengterte at de i år kun solgte en tredjedel av volumet fra året før...

Les også: Kom iform på 12uker!

Dette er virkelig "good news", og selv ser jeg det som en liten personlig seier at de endelig har begynt å skjønne alvoret og nå lytter til hva jeg har sagt i en årrekke. Jeg har nemlig hovedsakelig vært den eneste i norsk media som i de senere år kontinuerlig har advart om farene rundt dette, og pushet på som hardest at noe måtte gjøres. Og selv om enkelte kanskje er litt irriterte på meg for å ha måttet betale noen kroner ekstra i påsken, mener jeg det [og særlig med tanke på overvekts- og fedmetallene vi opplever i Norge om dagen] er en liten seier for sunnere og bedre folkehelse! For selv om dette kanskje bare gjelder påsken, og noen dager med litt ekstra sjokolade og smågodt selvsagt ikke gjør all verden av forskjell er det likevel med på å bygge vaner. Særlig hos de minste i vårt samfunn.

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage

Og når lavpriskjedene nå solgte minst 575 tonn mindre smågodt i år [da er heller ikke Rema1000s tall medregnet] HAR det faktisk en viss betydning for vårt lille land! Så jeg er takknemlig for valget de tok i år, og håper de fortsetter å lytte til fornuft også i tiden framover. Og med dette er det også klart at det faktisk hjelper å si ifra!

Men nok om hva jeg mener - hva mener DU?

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mat #påskegodt #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Dietten som bygger muskler og fjerner fett


Her er dietten som vil gjøre deg sterkere og strammere!

Les mer på: Corneliselander.com


Mange har sikkert hørt om intermittent fasting, en metode der man blant annet gjerne dropper å spise frokost for så å innta alle måltidene over en begrenset periode av dagen. Men er egentlig dette den beste metoden for å gå ned i fett og bygge muskler på? Vel, i dag skal jeg gi deg svaret:

Personlig er jeg ingen fan av å hoppe over dagens første måltid, og mener at dette er viktig å få i seg av flere grunner enn hva bare fettprosenten din eventuelt måtte ligge på. På bakgrunn av dette har jeg derfor satt sammen min egen versjon av den velkjente dietten, og en metode jeg har valgt å kalle "intermittent fasting - Cornelis style".

Les også: Kom iform på 12uker!
 

Du bør spise frokost! 
Jeg er som sagt ingen fan å kutte dagens første måltid, og mener at det å få i seg en frokost når en står opp har flere helsemessig positive effekter som blant annet; økt forbrenning, økt energi og styrke, men kanskje enda viktigere mener jeg det vil ha flere positive effekter på det mentale plan og blant annet kunne være med på å forebygge stress. Det å gi seg selv en god, positiv start på dagen, og ikke minst det å sitte ned og spise et måltid (og som intermittent fasting burde ha fokusert mer på), mener jeg er utrolig viktig. For å koble av og stresse ned er nemlig velkjente metoder for både å kutte i vekt og fettprosent, og særlig sistnevnte vil jeg si at har mer å si for magemålet enn hva enhver form for "diett" eller fasteperiode vil gi deg av effekt!

Les også: Grunnen til at du ikke får stram mage


Du bør faste?
Så forkjempere av intermittent fasting metoden mener at det å faste, enten på daglig, ukentlig, eller mer sjelden basis kan ha mange positive sider, og at det vil få deg i bedre form og slankere - uten at du nødvendigvis skal være nødt til å spise hver tredje time. Problemet vil likevel oppstå når man går for mange timer uten å ha fått i seg noe, og følger du for eksempel 16:8 versjonen går det altså hele 16 [!] timer fra sist du hadde noe i magen til du får lov til å innta noe på nytt... Og selv om dette kan fungere for enkelte som kanskje bare har det å bygge muskler og oppnå en stram kropp som jobb, vil det for de fleste med vanlige jobber og hverdag være en STOR utfordring. 


Ved å benytte deg av denne dietten vil du nemlig da måtte innta alt av næring og føde i de gjenstående 8 timene - noe som gjerne har en tendens til å være fylt av enten skole, jobb, shoppingturer på det lokale kjøpesenteret, eller kanskje å hente barna i barnehagen. Å sitte timevis i strekk og bare spise er imidlertid en frynsegode de fleste gjerne ikke er forunt? Og når hele vitsen med intermittent fasting nettopp er at man skal gjøre "dietten" lettere, mener jeg at du heller bør følge denne metoden:


Intermittent fasting - Cornelis style 
Min versjon går altså ut på at du SKAL spise frokost, mens du imidlertid ikke skal behøve å spise noe før til middag igjen. Du vil altså da kun spise en STOR frokost og en veldig STOR middag, mens du resten av dagen bare behøver å innta drikkende føde - som for eksempel en enkel og kjapp proteinshake.Eksempler på hva jeg inntar til frokost på favorittstedet mitt Le Pain Quotidien hver dag, og nei jeg er IKKE sponset...


Nå sier jeg ikke at dette vil kunne fungere for absolutt alle, og som alltid ønsker jeg her å poengtere at ethvert kost- og treningsoppsett bør skreddersys for den enkeltes ønsker og behov. Likevel vil dette i mine øyne være den enkleste og beste metoden for de fleste å bygge maksimalt med muskelmasse, og ikke minst en strammere, sterkere kropp på. Du vil heller ikke behøve å bruke mye tid på dette i en ellers stressende hverdag, og dette skal være mulig for de fleste å gjennomføre dette på en enkel og grei måte!

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Husk at det snart er varmere tider igjen folkens - så på tide å bygge sommerkroppen og komme i gang nå!


WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #mandag #mat #påske #påskegodt #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hva spiser du etter trening?

Jeg mottar daglig sinnsykt mange bilder og info om hva mine følgere liker [å innta etter trening]. Så hva med deg? Hva enten spiser og/eller drikker du rett etter trening? Tagg meg @corneliselander og la oss sammen bygge den sterkeste, beste versjonen av oss selv

Les mer på: Corneliselander.com


De av dere som har fulgt meg en stund vet jeg mener det er viktig med nok og riktig mengde protein hverdagen igjennom. Selv får jeg dette i meg gjennom å spise kylling, egg, og mye fet, god fisk [hello sushi!], og i tillegg eventuelt følge opp med en proteinshake eller proteinbar rett etter trening. Så hva med? Hva liker du å spise eller drikke rett etter en treningsøkt, og tror du at du får i deg nok mat og næring? La meg høre i kommentarfeltet under!


- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #mat #kosthold #trening #fit #fitness #hverdag #media #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander

- Ikke all mat er "ja-mat"


Hei folkens! Jeg vet det er mange røster i norsk media som mener det ikke er noe som heter "nei-mat", og på grunn av dette ser vi også en kraftig økning i blant annet overvekt og fedme i vårt land. Her er derfor hva jeg mener du ikke bør dytte i deg

Les mer på: Corneliselander.com


Nordmenn blir stadig både tykkere, sykere, og i generelt dårligere og dårligere form, og selv om mange liker å løpe ned på treningssenteret og trene er det dessverre også slik at vi både sitter og beveger mindre enn noen gang. Dette er noe som skremmer meg, og særlig at mine kollegaer der hjemme ser ut til å være så døvhørte og lite interesserte i å poengtere hvor store problemer vi faktisk står overfor. Fedme og overvekt øker dramatisk kjapt og mye i Norge, og rundt halvparten av alle nordmenn er i dag sett på som overvektige - selv om disse tallene kan være vanskelige å bekrefte da det alltid er basert på spørreundersøkelser, og de reelle tallene i virkeligheten kan være mye høyere... SSB opererer med at litt under halvparten av oss er overvektige, mens andre rapporter viser at over halvparten av oss er det.

Les også: Iform med Cornelis Elander


Ja, faktisk øker andelen nordmenn som sliter med fedme kjappere enn i USA, noe jeg mener at langt på vei syldes at vi nå spiser mye av den samme maten som dem, bare at vi i gjennomsnitt har mer penger å rutte med [noe som i denne sammenhengen er en dårlig kombo]. Og dette bekymrer også Helseminister Bent Høie (H), som tidligere har uttalt at fedme er en stor trussel mot samfunnet.

Fakta er nemlig at:

1. Ja, det FINNES mat du IKKE nødvendigvis bør dytte i deg
og
2. Vi trenger alle å trene MER


På mange måter er det liksom blitt sport i å snakke om hvor lite en er aktiv eller interessert i å trene, og å bry seg om hvordan en ser ut er liksom blitt "upopulært". Som vi så mange tilfeller av i gårsdagens #WomensMarch er det visst "feil" for kvinner å [skulle] bry seg om hvordan de ser ut, og at det er bra om man eventuelt har noen/mange kilo for mye. Aller helst dropper å trene i det hele tatt. Selv mener jeg derimot det stikk motsatte, og at vi trenger å få flere sterke [ja både i kropp og sjel] jenter og kvinner, og at man oppfordrer kvinner til å trene mer. Spesielt styrke! Dette blant annet for lettere å kunne forebygge ting som benskjørhet, men uansett om du skulle være kvinne eller mann, gutt eller jente [eller eventuelt noe midt imellom] er det viktig at man har fokus på å leve en aktiv, sunn livsstil!

Ved siden av å trene mer mener jeg det også er viktig at du også spiser mer proteinrikt, magert og sunt, og under har jeg satt opp de matvarene/tingene jeg mener det vil være smart å styre unna:

Maten og drikken du alltid bør styre unna
- pølser, burger, og pommes frites, og alt av hurtigmat
Pølser er laget av oppblandet kjøtt og restprodukter, som eventuelt ikke kan spises [på noen annen måte], og blir så dyttet inn i tarmer før serving... Så kan dette kalles "mat"? Og ikke minst; har du fortsatt lyst på pølser? 


Les også: Er pølser egentlig mat?

- bacon og bearbeidet kjøtt
Bearbeidet kjøtt er ifølge WHO kreftfremkallende fordi det endrer cellenes metabolisme og DNA, slik at de vokser og deler seg ukontrollert, og så lite som 50 gram bearbeidet kjøtt om dagen kan visstnok øke faren for å få tykktarmkreft med 18%, noe som tilsvarer mindre enn to skiver bacon.

Les også: Bacon og pølser øker faren for kreft

- chips og potetgull [aldri ok]

Les også: Du får ikke muskler av å spise potet!


- brus og sukkerholdig drikke
Soda eller brus hører i mine øyne ikke noe sted hjemme i et hus der fokuset er på trening og et sunt kosthold, og mitt ønske er særlig å få flere til å skjønne hvor mye å kutte ut bare dette, vil kunne gjøre for helse og kroppsformen din. Ikke ha det i huset!

- alkohol
Som jeg har sagt i en årrekke er alkohol "ren gift for kroppen", og skal du i tillegg prøve å holde en viss kroppsform er dette noe du ikke bør drikke eventuelt mye av. Ikke bare kan det være rent skadelig for lever og helsa forøvrig, men det vil i tillegg kunne ødelegge for videre muskelutviklingen og effekten av å trene. Og når tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) har vist at alkoholomsetningen i Norge har økt med hele 40 prosent [!] i løpet av de siste 15 årene, så mener jeg det er på tide å si ifra!

Eller les Fem grunner til å fortsette å drikke J

- sauser, dressing, og annet usunt tilbehør
For nei, ikke alt bør være kos. Alltid...


Følg meg også på YouTube:

Økologisk frokost med Cornelis Elander

Vi har nemlig kost oss mye, noe også overvektstallene viser ganske tydelig, og det er på tide å skjønne at nei da, ikke alt er "ja-mat"...

- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #mat #kosthold #trening #fit #fitness #hverdag #media #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander

Trenerens beste for en stram kropp og mage

Iform med Cornelis Elander

Vi er i januar måned, og mange ønsker seg en litt strammere kropp og mage. Her er da mine beste tips for å oppnå det

Jul og nyttårs feiringene er over, og vi er tilbake til en hverdag med jobb, skole, og en travel timeplan. Samtidig er dette da også tiden da mange føler seg litt ekstra slappe og dvaske, og løper kanskje desperat til nærmeste treningssenter for å brenne bort fettet fra utskeielsene og den lange feiringen. På bakgrunn av dette gir jeg deg derfor her oppskriftene og tipsene som faktisk fungerer - slik at du ikke kaster bort dyrebar tid på ting som ikke fungerer...

Først og fremst; nei du kan ikke ta igjen all den treningen du ikke har utført. Når det er sagt er det likevel ikke så mye treningen som faktisk skal til, og først og fremst er det hva du dytter i deg [eller eventuelt ikke] som vil ha mest og best effekt på om du oppnår en stram kropp eller ei.

Her er da listen med mat og drikke du nå bør styre unna:
- potetgull [aldri ok]
- brus og sukkerholdig drikke [dropp det!]
- øl, vin, og alkohol [sorry, men ønsker du å oppnå en stram kropp? Styr da helt unna!]
- pølser, burger, og pommes frites [alt av hurtigmat bør nå kuttes ut!]
- rømme, dressing, og sauser [gjør maten litt mer kjedelig - kroppen din vil takke deg ;) ]

Mat og drikke du bør få i deg:
- egg, kylling, og annen proteinrik næring
- fullkornsbrød og andre sunne brødvarianter til frokost [ja da, dette er bra kost for å bygge en sterk og sunn kropp!]
- sushi og alle andre former for fisk er bra [men styr unna fiskepinner, og andre former for halvfabrikater]
- eventuelt en proteinshake etter trening
- salat og/eller grønnsaker til middag HVER DAG
- enkle proteinrike mellommåltider som cottage cheese
- og gjerne noe lett og godt til kvelds [ikke gå sulten for lange av gangen - dette virker gjerne mot sin hensikt!]

Husk å trene magen OG ryggen!
Det hjelper altså ikke å overtrene magen, og særlig ikke om du samtidig neglisjerer ryggen. Faktisk kan det for eksempel være viktigere å trene korsryggen enn rene situps alene, og du er rett og slett  «ikke sterkere enn din svakeste muskel» - så trene hele kroppen!

Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til stram kropp


Beste øvelser for en stram mage:
- gode, tunge baseøvelser
- fokuser særlig på å trene tunge sett med knebøy
- ikke overdriv bruken av kardiotrening, og trener heller kortere, hardere, og med mer fokus på styrke!
- kjør en kombinasjon av ben- og rygghev
- Cornelis` Planke Pushups på Swissball

Send meg også gjerne en email hvis du skulle ha spørsmål eller trenger hjelp!
- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #Norge #nyheter #fit #bilder #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Anbefalt matmengde bør nedjusteres!


Matinntaket til folk flest er høyere enn det burde, og den anbefalte matmengde bør nedjusteres!

Les mer på: Corneliselander.com


Matinntaket til oss nordmenn fortsetter å skyte til himmels, samtidig som vi ikke trenger å spise så mye som man faktisk kanskje skulle tro! Måltider som tidligere var ok å innta er i dag nemlig for høye i kalorier viser en ny studie gjennomført ved London School of Economics, og det som tidligere var ok å spise kan i dag rett og slett inneholde alt for mange kalorier - utifra vår moderne, stillesittende hverdag og livsstil. O
g selv om tidligere generasjoner kunne spise både feit og kaloririk mat, og likevel være både slank og i god form, kan dette være HELT FEIL for deg og din hverdag!

Les også: Bygg toppformen nå!

G
lobaliseringen har vært en regelrett katastrofe for helsa til folk flest, der det har skapt et samfunn hvor man blir dumpet billig, kaloririkmat rett i fanget. Samtidig rører man seg nær sagt ikke i det hele tatt, og dette gjør at man heller ikke trenger å spise like mye som før. En analyse av 30år med data ved LSE viste at fedmekrisen vi i dag opplever stort sett er drevet av den moderne livsstil som har tillatt folk å bli så "inter-connected" at man knapt nok trenger å forlate skrivebordet eller heimen i det hele tatt. I dag er alt du trenger gjerne bare et tastetrykk unna - noe som selvsagt har STOR innvirkning på kroppsvekten, fettprosenten, og hvor god [eventuelt dårlig] form du kommer i. Og når du ligger på sofaen og gjør alt fra å jobbe, shoppe, og spille spill, trenger du heller ikke å innta de tradisjonelle måltidstørrelsene eller matmengden som tidligere anbefalt.

Dette blir
rett og slett for mye for din moderne hverdag, og a
nbefalt kalorimengde som tidligere lå på rundt 2500 for menn og 2000 for kvinner er i dag totalt misvisende. Dette var nivåer som ble satt opp for en tid der folk flest beveget seg mye mer enn det vi gjør i dag. Og den nye studien antyder at det nå kan være på tide å revurdere disse. Forskerne mener at folk må slutte å sammenligne matinntaket, og IKKE spise slik deres foreldre for eksempel lærte dem..

Les også: Slik får du sixpack!

Dr.Joan Costa-Font, en av forfatterne bak studiene, har blant annet dette å si;  "We still eat like our parents did, or worse, but we don't move around nearly as much as they did. People no longer have to visit each other to hold a face-to-face conversation, they can simply Skype. We jump in the car or the bus or the tube rather than walking. It's very hard to change how you eat from how your parents told you to eat, but we should all eat less today", og poengterer at vi ikke bare trenger å spise mindre, men at nasjoner også trenger å revurdere de offisielle anbefalingene som blir gitt til folket.

I Storbritannia har fedmetallene tredoblet seg de siste 30 årene [!], og de medisinske problemene og kostnadene som er knyttet opp mot dette er skyhøye. Og samtidig som mange liker å kverulere med meg om at "man må få lov til å kose seg", er fakta at vi rett og slett ikke har råd til å fortsette som i dag.... Noe MÅ gjøres, og mens vi fortsetter å spise som våre forfedre gjorde - sitter den vanlige norske 15-åring i dag mer stille enn den jevne pensjonist.....

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #iform #jul #jula #Norge #kosthold #bilder #blogg #fit #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Er julemat farlig?


Nei, og jeg er IKKE motstander av julemat på et generelt grunnlag. At vi feirer jul to måneder i strekk, og hiver innpå med usunn mat og drikke i månedsvis er imidlertid noe annet.. Mer om mine meninger i dagens utgave av Aftenposten.

Les også mer på: Corneliselander.com

Her om dagen var jeg gjest på TV2 Nyhetskanalen for å snakke om julemat, godteri, og hva jeg mener bør gjøres. Det skapte også mye debatt da jeg foreslo at det for eksempel bør innføres aldersgrense på smågodt, og at vi ikke har godt av å dytte nedpå med usunn mat og drikke månedsvis i strekk. Enkelte likte dette svært dårlig, og mente at man bør kunne dytte i seg all den usunne og farlige maten man vil [selv om vi som nasjon faktisk kan gå konkurs på grunn av den utviklingen vi ser i dag, men det er det visst ikke alle som innser eller er villige til å forstå]. Etter at en del usakligheter, og direkte faktafeil ble lagt fram blant annet på Aftenpostens debattsider, skrev jeg da dette innlegget som var å finne på trykk i dag.

Poenget er nemlig at jeg IKKE har noe problem med julematen, og jeg nei jeg mener ikke at dette er farlig. At man imidlertid inntar middager med tusenvis av kalorier under hver bordsetning er jeg imidlertid bekymret for, og noe jeg også tok opp i dagens innlegg.

LIK OG DEL GJERNE! Eller fortell meg i kommentarfeltet under hvorfor jeg eventuelt tar feil :)

- Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #meniner #iform #trene #blogg #jul #alkohol #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Fem grunner til å fortsette å drikke


Her er fem grunner for å fortsette å drikke alkohol i jula. Og mange vil nok like særlig punkt 4 ;) 

Les også mer på: Corneliselander.com


1. Du beholder vennene dine..  
Tro meg, for en som i årevis har prøvd å styre unna alkohol og harde drinker så godt det lar seg gjøre, er det faktisk veldig lett å miste venner til flaska. Om du skulle bestemme deg for å kutte ut eller ned på alkoholinntaket må jeg bare advare deg om at du kan komme til å miste noen "venner" på veien. Fortsatt er det liksom ikke helt ok, og de fleste vil rynke litt på nesen når du feks bestiller en diet-coke i baren...

2. Du vil lettere finne rytmen
Har du noen gang gått inn på en bar eller nattklubb sånn 2 på natta, og sett dansegulvet fullt opp av drita, dansende mennesker? Ok, har du gjort dette 100% edru? Vel, prøv det, og kom tilbake til meg. Du vil forstå hva jeg mener :)

Les også: Slik får du stram mage!

3. Du kan skylde alt på fylla!
Så du kan drite deg ut, snakke stygt, og oppføre deg som en real dritsekk, for så bare å skylde alt på at du "var full". Det er i mine øyne helt utrolig at vi fortsatt opererer med at "fylla har skylda", men det er visst fortsatt en godtatt unnskyldning hos de fleste.

4. Du blir ikke Cornelis ;)
Så ved å fortsette å belme nedpå med alkohol i jula blir du i hvert fall ikke en kjedelig type sånn som meg. Og for mange er vel kanskje særlig det et salgspunkt :) Selv holder jeg meg heller til vann og proteinshake også jula igjennom, og satser på å oppretttholde kroppsformen og å være klar til dyst. Kjedelig!

Les også: Julekalender og ny vlogg serie!

5. Du risikerer ikke [like lett] å komme iform, styrke din kritiske sans, sove bedre, få bedre hukommelse, eller for eksempel ha mer energi på morgenkvisten. Alt dette ting de fleste jo likevel ikke ønsker seg, right?

Har du et punkt jeg glemte å ta med? Sleng det med i kommentarfeltet under da vel!


- Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #iform #trene #mandag #blogg #jul #alkohol #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hva jeg bruker av kosttilskudd


Mange av dere lurer ofte på hva jeg selv benytter meg av kosttilskudd for å oppnå maksimalt med muskelmasse - så derfor tenkte jeg det var like så greit å ta en kjapp gjennomgang av det mest essensielle jeg benytter:

Kreatin
Dette er et meget effektivt kosttilskudd for å øke styrke, og hva som gjerne er førstevalget til tusenvis av idrettsutøvere for å øke prestasjon. Om du enten er en nybegynner eller avansert vil du garantert oppleve en rask og effektiv fremgang i både styrke og størrelse om du følger anbefalt bruk av dette produktet!

L-Glutamine
Dette er en frittstående aminosyre som kan inntas feks under trening for å øke de sirkulerende nivåene av glutamin i kroppen. Dette sparer kroppen for å produsere glutamin av andre essensielle aminosyrer, og hjelper på samme måte som kreatin med å bygge en sunn og sterk kropp!

Proteinpulver, -barer, og -shakes
Selv foretrekker jeg benytte et ferdiglaget proteinprodukt rett etter trening, som en proteinbar eller ferdigblandede shaker, mens jeg pleier å innta en ny shake som jeg blander ut selv rett før leggetid. I tillegg til å gjøre at du på denne måten bygger maksimalt med muskelmasse vil det også gjøre hverdagen enklere - da du ikke trenger å være like stressa på om du har fått i deg nok protein kun gjennom vanlig mat. Og for de som måtte mene at det er mer enn nok protein i maten vi inntar i dag, har jeg denne utfordringen til dere: ta en titt på næringsinnholdet til det meste av det vi faktisk får servert på norske kaffebarer og restauranter i dag. Det er nemlig ikke mye å rope hipp hurra for... 

Maten som tar livet av oss


Er det sunt å spise potet, eller potetbaserte produkter, eller er det farlig for helsa og kroppsformen? Vi kjører debatt:

Les også mer på: Corneliselander.com

Sist uke, på NRK Debatten om slanking og skolemat, sto enkelte av debattantene og preket om at det IKKE finnes noe som heter "nei-mat". Sorry, men dette er det glade vanvidd å mene, og i dag skal jeg nettopp ta for meg noen av de tingene jeg selv mener at burde gå inn under "nei-lista".

Poteter kommer i mange størrelser og fasonger, og prepareres på enda flere måter. Vi nordmenn elsker å spise poteter, og ikke minst mange av de produkter som vi baserer dette på, men er dette egentlig så smart eller sunt å spise? Selv er jeg ingen potetelsker, og synes stort sett at dette bare er noe man bør innta i mindre mengder. Likevel er det også studier som viser at det å bare spise poteter kan ha en positiv effekt [på midjemålet], mens jeg selv mener at det IKKE vil gi deg muskler...

Så lenge du inntar de upreparerte [potet-variantene] er dette imidlertid helt ok å spise. Poteter har alltid vært en naturlig del av det norske kosthold, og noe som holdt oss både sunne og friske i mange generasjoner. Likevel merker jeg meg at måten vi inntar det på i dag har forandret seg - i takt med at vi også stadig bare blir feitere og feitere, og sykere og sykere. Likevel står man altså på Debatten og mener at det ikke er noe som heter "nei-mat"? Hjelpes...

Kan ikke lenger ta lett på det
I dag byttes nemlig de "kjedelige", kokte potetene [som vi spiste så mye av før i tiden] ut med frityrstekte, og "morsomme" varianter som gjerne er preparert til det ugjenkjennelige. Vi elsker også å dytte i oss både potetgull og pommes frites, og en bakt potet er heller [i følge de fleste] aldri å forakte... Jo, det er faktisk det, og her er hvorfor:

Fedme og overvekt øker dramatisk kjapt og mye i Norge, og rundt halvparten av alle nordmenn er i dag sett på som overvektige (selv om disse tallene er litt vanskelige å bekrefte, da det ikke foreligger noen konkrete beviser på de reelle tallene [siden slike ting vil være basert på spørreundersøkelser], og man dermed trolig kan si at tallene er høyere). SSB opererer med at litt under halvparten av oss er overvektige, mens andre rapporter viser at over halvparten av oss er det...

Ja, faktisk øker andelen nordmenn som sliter med fedme kjappere enn i USA, noe jeg mener at langt på vei syldes at vi nå spiser mye av den samme maten som dem, bare at vi i gjennomsnitt har mer penger å rutte med [noe som i denne sammenhengen er en dårlig kombo]. Og dette bekymrer også Helseminister Bent Høie (H), som tidligere har uttalt at fedme er en stor trussel mot samfunnet.

Ja-mat? :)

Og han får støtte av direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, som også nylig gikk ut og sa at det nå er for vanskelig å finne sunn mat i Norge.
- Det går an å gjøre den sunne maten mer tilgjengelig, men så har man også problemet med mengdene. Blir mat for tilgjengelig så spiser vi også mer, og mange spiser for mye, sa Stoltenberg til VG, og understrekte samtidig at vi nå også har en fedmeepidemi i Norge... Og
Folkehelseinstittutet har også gått ut og advart om at et usunt kosthold nå er den største utfordringen for folkehelsa!

Som du kanskje skjønner er jeg altså ingen stor fan av poteter, eller potetbaserte produkter. Jeg mener at mer proteinrik føde vil være å foretrekke, samtidig som jeg ikke har noe problem med én eller to poteter som "garnityr" ved siden av rent kjøtt eller fisk. Det bør imidlertid ikke overdrives eller kokkeleres til det ugjenkjennelige - for da kan det fort vekk bli skadelig på kroppsformen og helsa!

HVA ER DIN MENING?

Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #meninger #mat #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

For økt muskelmasse bør du spise dette

Handsome muscular man working out with dumbbells
Ønsker du å øke i muskelmasse, og å gå ned i fettprosent? Vel, da bør du innta mer av dette


Les mer på: Corneliselander.com

Så det har i lang tid vært en heftig debatt gående hjemme i Norge der mange har kommet med usaklige påstander og argumenter mot både proteintilskudd og et høyere proteininntak. Nå ser det imidlertid ut som vitenskapen seirer og viser hva jeg har sagt i så mange år; et proteinrikt sunt kosthold, og høyere inntak av protein er viktig og bra!

Les også: Slik får du stram mage

Stort proteininntak øker muskelmassen!
I en nyere studie lagt fram av American Society for Nutrition, og videreformidlet av US National Library of Medicine National Institutes of Health legges det nemlig fram bevis for at man både kan øke i muskelmasse OG sørge for større nedgang i fettprosent om man øker proteininntaket sammenlignet med de resultater man oppnår ved lavere proteininntak under kaloriunderskudd. I tillegg er det interessant å se at det som her blir sett på som en "lower-protein diet" [1.2gram per kilo kroppsvekt, per dag] faktisk allerede er OVER det mange tidligere har ment at er nødvendig, mens ekspertene her altså mener at mange kan dra nytte av å innta 2.4gram protein per kilo kroppsvekt, per dag...

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Et daglig inntak av protein er viktig ikke minst for både vekst og vedlikehold av muskelmasse og kroppens vev og funksjoner, men det har altså i langt tid har vært diskutert hvor mye protein en faktisk trenger. Mens enkelte har ment at et større proteininntak bare er viktig for de av som trener mye har jeg imidlertid i alle år stilt meg undrende til nettopp dette og hvorfor det ikke også skal være viktig for de som eventuelt også IKKE trener? Et av argumentene har vært at et litt høyere proteininntak for de som ikke trener bare vil resultere i økt fettprosent - noe som selvsagt ikke stemmer da også folk som ikke trener likevel trenger protein for å vedlikeholde/styrke kroppen og muskulatur. Og man er da faktisk fortsatt i bevegelse og bruker musklene/kroppen selv om man ikke nødvendigvis går ned på treningssenteret og pumper jern...? Og om man ikke inntar en proteinshake, spiser kylling og annet kjøtt/fisk med et høyt proteininnhold - hva skal man erstatte næringsinntaket med? Kanskje de mener du bør gå ned på mc´ern og kjøpe deg en burger med pommes frites... ;)

Les også: Da damen på Jamba Juice prøvde å ta livet av meg!

Men uansett tilbake til dagens rapport fra American Society for Nutrition. Vi ser altså her viktigheten av å ha et forholdsvis høyt proteininntak [om målet er en sterkere, strammere kropp], og at selv et moderat inntak ikke nødvendigvis behøver å være nok for å styrke eller bygge en sunn, sterk kropp [ifølge dem]. Og da kan en jo spørre seg om vi nordmenn faktisk spiser nok protein som det er i dag? Mitt svar er nei.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

ref.: US National Library of Medicine National Institutes of Health Am J Clin Nutr. 2016 Jan 27. pii: ajcn119339
#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Gladmelding til deg som elsker karbs


Glad i brød og karbs? Da vil du elske dette...

Les også mer på: Corneliselander.com

Tidligere i dag så jeg denne oppdateringen fra mine venner over hos Le Pain Quotidien (ja, frokoststedet jeg spiser på HVER DAG). Mange er nemlig [ubegrunnet] redde for å spise brød og karbs, og som jeg tidligere har beskrevet har det mer å si hvor du henter kaloriene og karbohydratene ifra, og ikke minst når du inntar det enn selve mengden i seg selv.

Les også: Få sixpack på 1 uke

For eksempel kan et hjemmelaget fullkornsbrød være sunnere enn en "proteinrik" burger, og som jeg har prøvd å understreke mange ganger tidligere er det også visse måltider i hverdagen der du lettere kan "fråtse" i karbohydrater samtidig som man generelt bør få i seg mer protein rett etter en treningsøkt og på kveldstid.

Les også: Slik spiser du for å bygge muskler

Sjekk også ut min YouTube kanal for flere tips rundt dette:Så tilbake til overskriften; JA du kan kose deg med brød og litt ekstra karbs til frokosten i morgen så lenge du bare sørger for å hente det fra en god kilde. Legger du også inn en hard treningsøkt [eller to] lørdagen igjennom kan du enda lettere med god samvittighet også kose deg med noe søtt og godt i morgen kveld :)

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

God helg!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #bilder #trene #helg #mat #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik spiser du for å bygge muskler


Her om dagen fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne legge ut litt info om hvordan jeg selv spiser for å bygge muskler, og her er svaret.

Les mer på: Corneliselander.com

Først og fremst en liten gjennomgang av noen grunnleggende ideer og meninger jeg har rundt dette med mat og ernæring. Jeg har jo tidligere fått kritikk av kokken på 4-stjerners middag for å lage litt for "sause-fri" mat, samtidig som det er jeg som vet hva DU bør spise skal du oppnå en stram og godt trent kropp.

Frokost
Som du har kunnet lese her på bloggen tidligere er jeg altså ikke redd for å ty til litt karbs på morgenkvisten, og frokost er i mine øyne dagens viktigste måltid som alltid skal nytes! I tillegg er dette ett av to måltider der du også lettere kan "fråtse" og kose deg med litt ekstra med god samvittighet - samtidig som dette IKKE betyr det samme som at du skal spise usunt.

Mellommåltid(er) 
Om du er en av de mange som kun spiser to-tre måltider om dagen, og disse hovedsakelig består av frokost, lunsj, og middag, så lær deg et nytt ord; mellommåltid. For å få på plass den stramme, godt trente kroppen du alltid har ønsker deg bør du trolig spise oftere enn hva du gjør i dag.

Les også: Få sixpack på 1 uke

Protein
Selv fyller jeg på med protein hverdagen igjennom, og om dette kommer fra egg, fisk, kjøtt eller en proteinshake er for så vidt hipp som happ så lenge du bare får i deg nok protein av høy kvalitet. Spesielt etter en treningsøkt er jeg påpasselig med å få i meg nok av de viktigste byggesteinene vi alle trenger for å bygge en sunn og sterk kropp, og personlig går jeg da for en proteinshake á minst 30g protein
for å bygge maksimalt og stramme opp.

Protein metter nemlig bedre enn karbohydrater og fett, og det vil kunne gjøre at du lettere bygger og/eller vedlikeholder muskelmassen du har jobbet så hardt for å oppnå. I tillegg vil det også kunne gjøre at du forbrenner mer - selv i hvilemodus - så dette er viktig å få i seg enten du har som mål å gå opp eller ned i vekt.

Middag 
Så er vi kommet til måltid nr. to der du  (om du trener hardt nok..) med god samvittighet kan unne deg noen ekstra kalorier og karbs. Jeg vil likevel også her anbefale deg å styre unne for eksempel frityrstekt, eller overdrevent fettrik, usunn mat, og selv om du spiser mat bestående av mange kalorier behøver dette ikke å bety det samme som at det skal/må være usunt! Personlig består min middag gjerne av rundt 500/600g kjøtt, og rundt 5-600g pasta, samtidig som alltid spiser "mager" mat og næring.

Kvelds-/nattmat
Om du for eksempel vil unne deg noe søtt og godt på kveldstid vil jeg da råde deg til å gå for litt mørk sjokolade. Forøvrig kan du også fylle på med litt cottage cheese, eller for eksempel noen nøtter og frukt, men f
øler du at søt suget tar overhånd har jeg imidlertid også her et råd: Hver gang du skulle få lyst på noe søtt puss tennene! Hvor rart det enn måtte høres ut så fungerer det!

Til slutt også en liten sjekkliste på hvordan jeg selv gjerne spiser hverdagen igjennom:

Frokost: 1-2 egg, kurv med brød (ca.1000kcal), smør og 2-4 shots med espresso kaffe

Mellommåltid 1: Cottage cheese, eller mager yoghurt (ca.150-200g)
Lunsj: Kyllingsalat, eller noe annet proteinrikt og sunt (ca.200g)
Mellommåltid 2: Frukt og eventuelt en proteinbar
Før trening: 4 kapsler kreatin
Under trening: 5g glutamin
Etter trening: Proteinshake á ca.30g protein
Middag: Ca. 500/600g kjøtt + ca.500g pasta
Kveldsmat: Litt mørk sjokolade, frukt, og kasein proteinshake

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #mat #kosthold #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Her er den mest usunne sommermaten:


Dagens innlegg tar for seg hva jeg selv mener er den verste sommermaten om målet er en stram og sunn kropp:

Les også mer på: Corneliselander.com

I fjor sommer skrev jeg innlegget "Ti ting du aldri bør spise eller drikke" noe som skapte mye debatt og meninger i nettforumene. Mange klagde på at jeg ikke burde skrive/si hva man burde styre unna, og fikk altså ikke med seg at jeg bare nevnte ti ting jeg selv ikke ville kjørt i meg.. I dagens innlegg ønsker jeg derfor igjen å trekke fram den maten jeg selv mener er den verste, og hva jeg altså råder deg til å holde deg unna eller kose deg med nå i sommer om målet er en bra trent kropp. 


1. Grillmat
Selv om grillmaten også kan gjøres "sunn" er min mening at rundt 90% av det vi gjerne hiver på grillen er mat vi ikke har godt av. Enkelte ting kan faktisk være kreftfremkallende, og både rene kolesterol- og kaloribomber, og det vil være viktig å fokusere på hva man faktisk kjører i seg. Dette betyr selvsagt ikke det samme som at du aldri skal kunne kose deg med "grilling", men at man spesielt bør være litt oppmerksom på hvor ofte og ikke minst hvor mye av dette man inntar.

Les også: WHOs rapport om helsefarlig mat

2. Salat[er) med mye majones
Ok, så en salat tenker vel de fleste av oss at jo må være sunt. Vel, ikke alltid. Her i USA serverer for eksempel enkelte av fast-food kjedene salater som inneholder like mange kalorier som de fleste av oss har behov for i løpet av en hel dag - i én salat... Men også du kan med litt ekstra majones og kos fort ødelegge det som i utgangspunktet kunne vært et sunt måltid, og typisk tilbehør til grillmaten er jo gjerne ting som waldorfsalat og/eller rekesalat. Og med en kjapp titt på matportalen.no så ser du at dette fort vekk kan bli noen skikkelige kaloribomber!

3. Iskrem...
Iskrem er aldri sunt, men særlig de variantene man plukker opp i kiosken en varm sommerdag er å regne som verstingene. Enkelte av kule- og krone-is´ene du finner på butikken inneholder flere kalorier enn en typisk middag, og nei vi snakker ikke her sunn næring som vil la deg bygge muskler... Mine tips er at du spesielt styrer unna fløte-iskremene, og istede for eksempel går for sorbet når søt suget måtte kalle.

Les også: Liker du ikke å trene? Da vil du elske dette!

4. Saft, brus, og "morsomt vann"
Nå finnes det selvsagt også sukkerfri alternativer, men når det gjelder å slukke tørsten i varmen vil jeg alltid anbefale at du går for rent vann. Gjør det heller ikke til en vane alltid må få "morsomt vann" for at det skal gå ned - da dette gjerne bare er første steget mot videre å bli avhengig av andre søte drikker ([es brus]...

5. Alkohol
Som jeg skrev i innlegget i fjor finnes det kanskje alltids en grunn for å drikke, men i mine øyne også veldig mange grunner for å la være. Alkohol er som jeg har sagt i en årrekke "ren gift for kroppen", og skal du i tillegg prøve å holde en viss kroppsform nå i sommervarmen er dette hva du virkelig bør prøve å begrense. Ikke bare kan det være rent skadelig for lever og helsa forøvrig, men det vil i tillegg kunne sette deg mange hakk tilbake og stoppe eventuell videre muskelutvikling - noe jeg mener at sommeren nettopp kan være tiden for å oppnå. Følg for eksempel med på mine daglige tips og råd i serien "Sommerkroppen".

Husk også å klikke innom her på bloggen i morgen da jeg vil liste det jeg selv mener er DEN BESTE SOMMERMATEN!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook
WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #sommer #mat #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Slutt å forgifte norske barn!


La meg i dag være ekstremt tydelig; vi som nasjon må slutte å forgifte barna i landet vårt!

Les også mer på: Corneliselander.com

Ok, så i dag ønsker jeg både å være ekstra tydelig, og "straightforward". Denne uken har nyheten om at barn i Norge nå kan få tilbud om fedmeoperasjon nærmest eksplodert i norsk media, mens mitt svar er hvorfor? Hvorfor er avisene og media så overrasket over nyheten når nær sagt ingen av dem tidligere har vært villige til å støtte oppunder blant annet min kamp om å få slutt på all den farlige og usunne maten vi ser i norske skolekantiner?

For når jeg trekker fram at det blant annet er horribelt at seks av ti norske skolekantiner hadde daglig tilbud om brus med sukker, mange hadde potetgull, og godteri HVER DAG, og enda flere hadde daglige tilbud som kaker, boller, og vafler mener jeg det ikke er rart at norske barn og unge i dag sliter med overvekt og fedme! Og selvsagt kan problemene bli så alvorlige at enkelte da også må gjennomgå for eksempel en slankeoperasjon.

- Over seks av ti kantiner på videregående hadde daglig tilbud som brus med sukker.
- I underkant av 20 prosent av kantinene på videregående hadde tilbud om potetgull, snacks og godteri hver dag, og enda flere hadde daglig tilbud om kaker, vafler og boller.
- Hver fjerde kantine på ungdomsskolene, og 1.-10. skolene hadde daglig tilbud om brus, saft, iste og lignende med sukker.
- Rundt 30 % av kantinene på videregående solgte dessertprodukter. 80 prosent solgte smaksatt melk, som milkshake og sjokolademelk.


Men når jeg skriver eller sier dette i media blir jeg gjerne hengt ut for å være "kjedelig", eller at jeg fremmer "kroppspress". Unnskyld?!? Jeg prøver å understreke at vi MÅ begynne å fronte viktigheten av å trene, spise sunt, og være i nok fysisk aktivitet, men får da tyn. Samtidig mener skolene, myndighetene, og media ellers at du [og barna dine] helst bør sitte på rumpa og kose dere med all den usunne maten dere måtte komme over (?). Jo da, helsemyndighetene har deres Dine30 der de prøver å motivere til litt mer fysisk aktivitet hverdagen igjennom, men sannheten er at det de fronter er absolutt minimum av hva du bør gjøre hverdagen igjennom. Og følger du deres råd vil du verken komme i merkbart bedre form, eller nødvendigvis bli noe "sunnere".

Når det imidlertid gjelder de yngste fortsetter de å dytte på barna dine den mest usunne og farlige maten som finnes (se bare listen over), mens politikerne for ikke lenge siden også fjernet det eneste sunne tilbudet som fantes; ordningen med å gi barna gratis frukt og grønnsaker skolehverdagen igjennom.

- Skolene "forgifter" barn og unge med usunn og farlig mat (faksimile Aftenposten)

Personlig er jeg nemlig redd vi fort kan ende opp på samme nivå som USA om vi ikke gjør noen ORDENTLIGE, DRASTISKE grep. Og jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor skolene serverer boller, brus, og potetgull i skole hverdagen!? Her bør man bruke sunn fornuft, og skjønne at slik "mat" verken vil bygge sunne kropper, eller smarte hoder. Våre barn presterer ikke akkurat på topp internasjonalt, og i mine øyne skyldes mye av dette nettopp på grunn av maten de blir dyttet på. Skolene forgifter i mine øyne barna, og gjør vi ikke snart noe med dette vil vi fort ende opp med at mange, mange flere norske barn vil ha behov for slike slankeoperasjoner i tiden som kommer...

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #mat #kosthold #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hvordan spise brød uten å legge på segI dagens episode av min nye serie tar jeg for meg hvordan jeg kan spise brød hver dag uten å legge på meg. Mer i dagens episode av "Sommerkroppen"!

Les mer på: Corneliselander.com

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #YouTube #mat #kosthold #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Cornelis spiser burger, og liker det?!?


Cornelis spiser burger, og liker det? Mer ser du i dagens episode av SOMMERKROPPEN

Les mer på: Corneliselander.com

I denne episoden av SOMMERKROPPEN tar jeg opp emnet "fast-food", og hvor mye det eventuelt ødelegger for treningen. Kan du for eksempel spise en burger rett etter trening, og likevel komme i form? Svaret ser du i min nye serie på YouTube:


- Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #sk2016 #YouTube #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Liker du ikke å trene? Da vil du elske dette


Glem trening - her er hva som vil gi deg sixpack!

Kan man punktforbrenne? Kan man bestemme seg for kun å brenne bort fettet på magen, eller er det andre metoder som må til? I dag skal jeg fortelle deg hvorfor trening ikke er raskeste vei til en stram[mere] mage, og hva du heller bør fokusere på.

Les også mer på: Corneliselander.com

Skal du ned i vekt og fettprosent så må du forbrenne mer enn du tar inn. Å bygge en sunn og sterk kropp er som alltid mitt egentlige råd, men om målet bare er å gå ned i vekt og fettprosent så er ikke dette nødvendigvis den kjappeste og beste måten å gjøre det på. Da bør du nemlig heller starte et helt annet sted; på kjøkkenet!

Klart det er viktig med harde, gode treningsøkter og øvelser (slik som for eksempel knebøy eller min egen Cornelis planke), men for å oppnå en stram og godt trent mage er det kanskje enda viktigere at du også spiser riktig!

Jeg har tidligere vist deg hvordan min LA frokost gjerne ser ut, og selv om jeg fikk kritikk av kokken på 4-stjerners middag for å lage litt for «sause-fri» mat så vet jeg i hvert fall hvordan DU bør spise skal du oppnå en stram kropp denne sommeren.

Frokost
Som du har kunnet lese på bloggen min tidligere er jeg ikke redd for å ty til litt karbs på morgenkvisten, og i mine øyne er frokost dagens viktigste måltid! I tillegg er dette også ett av to måltider der du lettere kan «fråtse» og kose deg litt ekstra med god samvittighet. Dette betyr imidlertid IKKE det samme som at du bør spise usunt, men at du her altså kan unne deg selv noen kalorier ekstra uten at det nødvendigvis vil legge seg på magen.

Mellommåltid(er)
Om du er en av de mange som kun spiser to-tre måltider om dagen, og disse hovedsakelig består av (til nød) frokost, lunsj, og middag, lær deg da et nytt ord; mellommåltid. For å få på plass den stramme, fine magen før ferien bør du nemlig spise oftere, og gjerne mindre av gangen. Og da er kun et par, tre måltider om dagen gjerne ikke nok for de fleste av oss.

Les også: Tren mindre - forbrenn mer..

Protein metter bedre

Protein metter nemlig bedre enn karbohydrater og fett, og vil også kunne hjelpe deg med å bygge og vedlikeholde muskelmassen. I tillegg vil det også kunne gjøre at du lettere forbrenner mer, selv i hvilemodus, så det å få i seg nok protein er ikke bare viktig for de av oss som ønsker å legge på seg muskelmasse! Selv fyller jeg gjerne på med protein hverdagen igjennom, enten dette kommer via ting som egg og kylling, eller det er fra et litt lettere alternativ som en proteinshake. Spesielt etter en treningsøkt er jeg interessert i å få i meg nok av de viktigste byggesteinene på en kjapp og enkel måte, og en proteinshake med minst 25g protein vil da for meg gjøre jobben!

Middag
Så er vi kommet til måltid nr. to der du (om du trener hardt nok..) med god samvittighet kan unne deg noen ekstra kalorier og karbs. Jeg vil likevel også her anbefale deg å styre unne for eksempel frityrstekt, eller overdrevent fettrik, usunn mat. Og selv om du spiser mat bestående av mange kalorier behøver ikke dette å være usunt!

Les også: Styrketrening enkelt forklart

Kvelds-/nattmat
Til kvelds kan det være lov med [bittelitt] mørk sjokolade, mens du ellers bør fylle på med litt cottage cheese eller for eksempel litt nøtter og frukt. Ellers kan også en kasein proteinshake rett før leggetid være smart for å sørge for at kroppen har riktig næring å jobbe med natten igjennom. Dette fordi kasein opptas saktere i kroppen - noe som vil gjøre det lettere å bygge eller vedlikeholde muskelmassen - og ikke minst lettere oppnå en strammere, godt trent kropp.

Her er hvordan jeg spiser:
Frokost: 1-2 egg, brødkurv (ca.1000kcal)
Mellommåltid 1: Cottage cheese, eller mager yoghurt
Lunsj: Kyllingsalat, eller annet proteinrikt og sunt (ca.300g)
Mellommåltid 2: Frukt og proteinbar á ca.20g protein.
Før trening: 4 kapsler kreatin
Under trening: 5g glutamin
Etter trening: Proteinshake á ca.25g protein
Middag: Ca. 1kg. kjøtt + pasta ca.500g
Kveldsmat: Litt mørk sjokolade, frukt og kasein proteinpulver

Så min anbefaling er selvsagt at du også trener deg slank og stram, men uansett kan det å spise riktig faktisk være den enkleste veien til en stram, flott mage! Ønsker du imidlertid å trene er dette i mine øyne det ulitmate fettforbrenningsprogram du kan benytte deg av.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #trene #mage #sk2016 #helg #trene #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Når mat blir tvang

I forrige uke skrev jeg et innlegg som fikk veldig mye oppmerksomhet; "Ti ting jeg aldri spiser". Selv om de fleste så ut til å misforsto budskapet, og trodde at dette var ting jeg mente man aldri kunne spise (det var kun en beskrivelse av de ting jeg selv ikke liker å kjøre i meg), så var det likevel mye på denne listen jeg altså ikke råder noen til å spise [som feks potetgull]... Én ting som jeg nevnte, og som jeg likevel ikke er streng med, er iskrem. Iskrem kommer i mange varianter og fasonger, og det går også her an å finne "sunnere" versjoner. Selv om jeg vanligvis ikke spiser det betyr dette IKKE det samme som at jeg aldri kan kjøre i meg en skje eller to, og nå som 17.mai er rett rundt hjørnet er det viktig for meg å få fram at jeg vil du skal kose deg med dette med GOD SAMVITTIGHET om du vil [denne dagen]. For er det én ting jeg forbinder med vår nasjonaldag så er det nettopp iskrem! Trening og et sunt kosthold skal nemlig ikke oppleves som "tvang", men noe som gir deg glede og "happiness". Dette er også en av grunnene til at jeg aldri råder folk å telle kalorier og antall karbs, fett eller protein i hvert måltid, men altså heller å styre unna enkelte råvarer og produkter som jeg mener vi ikke har så godt av. For mine råd begrunnes aldri i antall kalorier av det ene eller det andre, men heller mitt ønske om at du bør få i deg nok protein og riktig næring for å bygge en sunn og sterk kropp! Avslutningsvis legger jeg også ved et bilde av undertegnede kose seg med litt iskrem på flyet til Japan [mer om dette veldig snart] - selv om jeg kanskje ikke akkurat koser meg med den største porsjonen i verden ;)


 

Ti ting jeg ALDRI spiser


Hei folkens! Ofte får jeg spørsmålet om hvordan jeg liker å spise, og ikke minst om det er noe jeg velger å IKKE spise. Vel, svaret er at det er ganske mye egentlig, og enten du velger å tro det eller ei så lever jeg helt fint for det :) For også å gi dere en litt bedre oversikt over maten jeg velger å styre unna har jeg her listet 10 ting jeg ALDRI spiser:

Les også mer på: Corneliselander.com

1. Pommes frites
Beklager, men dette er noe av det mest unyttige, farlige, og usmaklige jeg vet om. Om du liker dette så deg om det ;)

2. Potetgull
Som jeg tidligere har nevnt mener jeg dette er det samme som å drive aktivt forfall av egen kropp, og noe av det verste du kan kjøre i deg. Selv spiser jeg ALDRI, ALDRI dette!

3. Pølser

4. Burgere
Ok, så dette er noe jeg i hvert fall aldri velger selv å spise, men skulle jeg være på besøk hos folk (og de av en eller annen grunn skulle velge å servere dette [men hvem gjør vel det?]) så vil jeg kunne få meg til å spise det. Men jeg vil ikke være happy ;)

5. Smågodt
Foruten om de små sjokoladebitene med litt puffet ris inni [de er farlig gode...] så styrer jeg ALLTID unna smågodt...

6. Mexican food...
Vel, meksikansk mat [som i den du finner i feks USA] er noe jeg aldri selv velger å spise, men "norsk taco" er ok :)

7. Alt av ferdig- og "hurtig" mat
KFC, McD, Burger King, Subway, Taco Bell, osv. er steder/restauranter du ALDRI vil finne meg på...

Du vil ALDRI finne meg på en av disse plassene...

8. Saus og dressing...
Ok, så kanskje ikke mat i seg selv, men altså tilbehør jeg har en tendens til ALLTID å skippe... (og hvis du visste hvor mange kalorier og unødvendig fett dette bidrar til ville nok du også hoppet over det...)

9. "Grillmat"
Ikke stort mer å si om det...

10. Ingenting med smeltet ost på toppen...
Personlig spiser jeg aldri noe der jeg har på revet, eller smeltet ost på toppen.

Dette var altså min "topp 10" av hva jeg selv velger å aldri spise, og la meg gjerne høre i kommentarfeltet under om du eventuelt har noen av de samme tingene også på din "nei liste" - eller om du kanskje synes jeg er helt gal som styrer unna alt dette...

God ny uke til dere alle!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #mat #kosthold #trene #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Seriøst, jeg skal ikke kunne uttale meg om kosttilskudd?


Seriøst, jeg skal ikke kunne uttale meg om kosttilskudd?

Les også mer på: Corneliselander.com

De siste dagene har jeg skrevet ganske krast om hvordan Rema1000s annonsebillag [der de kritiserte sunt kosttilskudd, mens de dumpet smågodt til folket] er en ganske håpløs dobbeltmoral og helt høl i hodet av matbutikkjeden spør du meg. På samme måte som jeg mener dette er det andre igjen som mener at jeg ikke kan skrive positivt om kosttilskudd fordi jeg også liker å fronte det. Dette blir i mine øyne akkurat det samme som å si at en lege ikke skal kunne råde deg til å snakke med fastlegen din om du har vondt i kroppen [fordi det er hans/hennes jobb], eller at en trener ikke skal kunne råde deg å trene [fordi det også er hans/hennes jobb]...

Les også: Kan bli Norges undergang!

Forøvrig hvor kommer denne innbodde frykten for kosttilskudd ifra, og når ble det slik? Vi tok da alle feks Möller's Tran i barndommen uten at noen så ut til å ha et problem med det eller å mene at det var "unødvendig". Ja, et kosttilskudd skal nettopp være det; et tilskudd. Og skal aldri erstatte vanlig, sunn mat. Likevel ser vi blant annet via FHIs siste studier og oversikt at de største grunnene til dårlig helse og død i Norge nå nettopp skyldes all den usunne, farlige maten! Da mener jeg det også er på tide at vi bretter opp ermene og gjør en ekstra innsats, og jeg kommer i framtiden til å fortsette å mene at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og også spise mer proteinrik og sunt - men også til å benytte deg av sunne, smarte former for kosttilskudd. Dette nettopp fordi for mange kan ha mange helsemessige gevinster og goder som gjør at man lettere oppnår sine mål og ønsker.

Sammen om et sunnere Norge!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #bilder #debatt #trene #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Sunn frokost med Cornelis i LA

Ofte får jeg spørsmål om hvordan jeg liker å spise, og her er litt av svaret. Bli med på økologisk frokost i Brentwood:

Les mer på: Corneliselander.com

Økologisk frokost med Cornelis
Selv liker jeg å starte dagen med litt egg, [masse] brød, og kaffe, for så å spise mer protein til middag og til kvelds. I tillegg inntar jeg gjerne flere proteinbarer og/eller proteinshakes hverdagen igjennom, men når det imidlertid kommer til frokosten min liker jeg altså karbs. Og over kan du se et klipp av hvordan jeg liker å starte dagen min hver i LA.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Hva liker du å spise til frokost?

Cornelis

Sammen om et sunnere Norge!
PF Hollywood-51-s
WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #bilder #morgen #frokost #mat #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Hvorfor ties det om den farlige maten?


Hvorfor kritiseres SUNT tilskudd, mens farlig, usunn mat nær sagt blir applaudert fram i norsk media?

Les mer på: Corneliselander.com


Jeg synes det er Interessant [og trist] hvordan så mange eksperter i norsk media kritiserer sunt proteinpulver og proteinshakes, mens INGEN av dem joiner meg i kritikken av [og prøver å forhindre at særlig barn og unge dytter i seg] all den usunne, FARLIGE maten... Hvorfor er det slik?

Det er faktisk helt SINNSYKT at de kritiserer og for eksempel mener at man "kan legge på seg" av en proteinshake, mens de IKKE kritiserer [og enkelte ganger heller gjerne applauderer fram] farlig mat som pølser, brus, og smågodt [!]. Ja, vi lever virkelig i the twilight zone......

Hva tror DU er grunnen til at de kritiserer sunt tilskudd, mens de tier om all den farlige maten?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Cornelis


#Nettavisen #trening #smågodt #debatt #mat #Side3 #blogg #hverdag #bilder #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Det verste jeg noen gang har sett


I helgen var jeg en liten tur innom idylliske og vakre Laguna Beach, men i den lokale Starbucks kaféen deres fant jeg imidlertid noe av det verste jeg noen gang har sett...

Les mer på: Corneliselander.com

Ok, så du synes sikkert nå at jeg overdriver litt når jeg skriver at det er "det verste jeg noen gang har sett", og jeg overdriver selvsagt litt for å "make a point". Likevel må jeg innrømme at det jeg fant i hyllene på Starbucksen var av noe av det mer ufyselige jeg noen gang har funnet i butikkhyllene. For hva sier du til sjokolade med potetgull biter inni??... Det er slike ting som gjør at Norge og verden går under om dagen, ved at stadig flere og flere sliter med overvekt og fedme.

Det skal også sies at den kanskje verste varianten de hadde av dette nye "godtet" var en versjon med bacon [!!!] inni sjokoladen. Men den var/er visst så populær at den var de utsolgt for.... Nei, nå står ikke verden til påske.

Hva er det verste tilfellet av snacks/godteri DU har sett?

Sammen om et sunnere Norge!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #bilder #mat #godteri #kosthold #mandag #morgen #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Påsken bør avlyses!

Den siste uken har jeg hørt manges argumenter for at man må få kose seg, og at jeg visstnok ikke ønsker det beste for de fattige og barna fordi jeg er kritisk til billig, livsfarlig smågodt... Er det slik at jeg ikke unner folk å kose seg, eller er det kanskje heller slik at jeg blir skremt når folk dytter i seg kilovis med det som blant annet Folkehelseinstituttet mener at tar liv i Norge. På mange måter mener jeg vi rett og slett [helsemessig] ikke har råd til dette, og at påsken [slik mange planlegger den] bør avlyses!

Les mer på: Corneliselander.com

Fedme og overvekt eksploderer i Norge, og økningen er særlig tydelig blant barn og unge. Samtidig som godt over halvparten av alle nordmenn er overvektige, og 1 av 5 sliter med fedme, fortsetter vi altså å tviholde på utsagnet om at "man må få kose seg". Er det imidlertid kanskje på tide å si at nok er nok?

Påsken er rett rundt hjørnet, og i dag reiser store deler av landets befolkning opp på fjellet for å stå på ski og "kose seg". Jeg skriver dette i anførselstegn da jeg aldri helt har skjønt sammenhengen mellom at det å trykke kroppen full av sukker og usunn mat skal være ensbetydende med "å kose seg" - noe vi [tydeligvis] også har gjort litt vel mye av dette de siste årene... Nå mener jeg det er på tide at vi nå som nasjon tar noen grep, og at vi må tørre å sette ord på ting; nei, det er IKKE greit å sitte og kjøre i seg kilovis med sukker og smågodt!

Les også: Verdens beste!

Nei, jeg prøver ikke å ta ifra deg kosen i påsken, og jeg maner heller ikke opp til [slik enkelte har antydet] en kommunistisk tankegang der dagligvarebutikkene skal tvinges til kun å selge sunn mat. Det tror jeg imidlertid at markedskreftene kommer til å ta seg av, og at de som nå står på den riktige siden av saken også er de som i lengden vil tjene mest. Ta bare Kiwi som et eksempel, som det siste året har gjort det riktig så bra [trolig på grunn av deres "grønne" profil], mens smågodt-dumperen Rema1000 ikke gjør det like bra... Folk er mer og mer opptatte av å han en sunn livsstil og -mat, og som jeg har uttalt i mange år er det ikke folk flest som hovedsakelig er skyldige i økningen av overvekt og fedme i vårt land, men at det jevnt over er ganske dårlig tilgang på sunne ting å spise eller drikke [noe forøvrig også direktøren for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, ser ut til å være enig med meg i].

Les også: Påskekonkurranse på treninsbloggen

Men tilbake til overskriften og min mening om smågodt; er det slik at man må dytte nedpå med kilovis av smågodt for å "kose seg", og har vi kanskje kost oss nok nå? Vel, det er klart folk må få gjøre akkurat som de selv føler, men når 75% av voksne menn i nær framtid kommer til å være overvektige er det kanskje på tide å reise seg opp og ta litt ansvar? Vi nordmenn har som tradisjon å være sunne, sporty mennesker, men fortsetter vi denne trenden kan det bildet faktisk forandre seg veldig kjapt.. Allerede er det milloner av nordmenn som sliter med enten overvekt og fedme, og dette er en utvikling og trend jeg mener vi må gjøre noe for å dempe. Og da er det å sitte foran tv´en og dytte i seg kilovis med farlig smågodt ikke veien å gå...

HVA MENER DU? ER DET PÅ TIDE Å LEGGE BORT GODTEPOSEN, ELLER BARE Å DYTTE HÅNDA ENDA LENGER NEDI?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #smågodt #debatt #mat #påskegodt #Side3 #blogg #hverdag #bilder #påske #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Kan bli Norges undergang!


Det har de siste dagene vært et helt sinnsykt kjør rundt den såkalte "smågodt debatten" (eller Rema1000s smågodt-dumping som jeg selv liker å kalle det) og selv om meningene er delte og mange, mener jeg personlig at dette er livsfarlig og fort kan bli Norges undergang. Her er hvorfor:

Les mer på: Corneliselander.com

Kan ikke lenger ta lett på det
Fedme og overvekt øker dramatisk kjapt og mye i Norge, og godt over halvparten av alle nordmenn er i dag sett på som overvektige. Ja, faktisk øker andelen nordmenn som sliter med fedme kjappere enn i USA - noe jeg personlig mener at langt på vei syldes at vi nå spiser mye av den samme maten som amerikanerne [bare at vi i gjennomsnitt har mer penger å rutte med - noe som er en dårlig kombo i dette tilfellet..]. Og dette bekymrer også Helseminister Bent Høie (H), som tidligere har uttalt at fedme er en trussel mot samfunnet.

Les også: - Ingen liker tykke jenter

Krever for mye
Direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, gikk også nylig ut med et utsagn som minner veldig mye om hva jeg selv har sagt i åresvis; at det er for vanskelig å finne sunn mat i Norge.

- Det går an å gjøre den sunne maten mer tilgjengelig, men så har man også problemet med mengdene. Blir mat for tilgjengelig så spiser vi også mer, og mange spiser for mye, sa Stoltenberg til VG, og understrekte også at vi nå har en fedmeepidemi i Norge. Samtidig dumper altså Rema1000 og dagligvarekjedene ut farlige smågodt i tonnevis til folket. Og dette ER både uheldig og farlig!

Les også: Forkastelig av matvarebransjen!

For selv om meningene er delte, og jeg for eksempel på Facebook siden min også har mottatt tilbakemeldinger fra de som også mener at dette til syvende og sist er folks eget ansvar så MÅ vi som nasjon ta grep og finne løsninger! For som Folkehelseinstituttet selv skriver i en nylig lagt fram rapport er usunt kosthold nå den største utfordringen for helsa vår! Da må "kosen" legges litt til side...

Cornelis

Sammen om å gjøre Norge sunnere!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #debatt #meninger #smågodt #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Forkastelig av matvarebransjen!


Forkastelig av matvarebransjen!

Les mer på: Corneliselander.com

Samtidig som Folkehelseinstituttet [FHI] går ut med at usunn mat nå er blitt en større utfordring for folkehelsen enn røyk, dumper kjedebutikkene smågodt ned til kr.2,90 per hekto! Dette er en skandale, og godt å se at direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, blant annet sier det jeg har sagt i lang tid; at det "Krever for mye av den enkelte å spise sunt". Nå må restaurant og utelivsbransjen, og ikke minst matvarebutikkene komme på banen, og begynne å servere det folket vil [og bør] ha!

Les også: Styrkeøvelse for rå overkropp!

Hvorfor sukkerholdige produkter er så farlig
Overvekt og fedme eksploderer i Norge om dagen, og som direktøren for FHI selv sier står vi nå overfor en fedmeepidemi. Samtidig dumper altså matvarebutikkene prisen på smågodt, og som en av mine følgere så fint sa det i dag; hvorfor bruker man ikke gode priser på sunt og grønt som "trekkplaster"? At du nå kan plukke opp én kilo smågodt for under kr.30 er for meg det glade vanvidd! Sukkerholdig drikke og føde er ikke bare med på å øke sjansen for at du legger på deg [og de problemer det kan medføre], men en fersk studie fra Harvard University har blant annet konkludert med at jenter som drakk mer enn én halvliter sukkerbrus daglig kom tidligere i puberteten, og at dette visstnok kan være med på å øke risikoen for brystkreft!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Og her er mengden sukker Helsedirektoratet anbefaler:
Helsedirektoratet mener at tilsatt sukker ikke bør være mer enn ti prosent av det daglige energiinntaket for å sikre at man får nok av livsnødvendige næringsstoffer.

For barn fra 1-3 år betyr dette 30 gram tilsatt sukker per dag.
For barn fra 4-6 år betyr det høyst 40 gram per dag.
For barn mellom 7-10 år betyr det høyst 50 gram.
For eldre barn og voksne betyr det høyst 50-60 gram.
Eksempler på tilsatt sukker i matvarer
Ett glass saft: 13 g
En liten barneyoghurt: 5 g
En halvliter brus: 50 g
En søt kjeks med sjokoladebiter: 15 g
En bit smågodt: 3 g
Ett sjokoladekakestykke: 16 g
En typisk fruktyoghurt med müsli: 20 g
En hvetebolle: 10 g
Kilde: Norsk Helseinformatikk og VG

Så hva mener du? Er det lett å spise sunt i dag, og er det ok at én kilo smågodt nå koster under kr.30...?

Sammen om et sunnere Norge!
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #mat #debatten #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Du får ikke muskler av å spise potet!Ok, så det er mange måter jeg kunne ha startet dette innlegget på, men jeg velger altså denne headingen; man får ikke muskler av å spise poteter!

Les mer på: Corneliselander.com

For noen dager siden skrev jeg innlegget "3 ting som gjør at du aldri får sixpack" der jeg blant annet nevnte forskjellige matsorter som jeg ikke anbefaler om målet er en stram mage. På listen hadde jeg blant annet bakt potet som en av de tingene jeg eventuelt ville ha styrt unna, og dette var visst noe mange så ut til å reagere litt på. Siden den gang har det også her på Nettavisen vært en større artikkel om en mann som gikk ned drastisk i vekt av å bare spise poteter [noe som selvsagt får alle potetglade mennesker til å bli happy], men som jeg og flere av kostholdsekspertene også nevnte mener vi dette ikke vil gi deg tilstrekkelig med nødvendige næringsstoffer som jern, sink, og ellers lite med sunt fett og protein som man nettopp trenger for å opprettholde en sunn og sterk kropp. For som veldig mange gang på gang ser ut til å glemme; å bare gå ned i vekt betyr IKKE det samme som at du nødvendigvis spiser og lever på en sunn måte. Og som jeg blant annet har uttalt til Se&Hør tidligere er ikke det å bare være tynn det som skal til for å få en "flott" kropp... 

Selv om det for mange kan være fordelaktig å gå ned litt i både vekt og fettprosent kommer du til et punkt der du ved et eventuelt videre vekttap også bare risikerer å miste verdifull muskelmasse - noe alle som har trent en stund for å gå ned i vekt gjerne kan skrive under på. Du kommer rett og slett til et punkt der du vil oppleve at selv om du trener mye og riktig så sliter man med å gå videre ned i vekt, og det selv om du kanskje følger deg både "tynnere" og i bedre form. Dette kommer rett og slett av at man bygger ny muskelmasse, og som jeg alltid sier; hva badevektene din måtte si er egentlig ganske uvesentlig. Ha heller fokus på midje-, og magemålet!

Men tilbake til mitt argument om å droppe bakt potet fra menyen om målet er en sterk, sunn, og stram kropp:

Nå kan man selvsagt argumentere for at en bakt potet også kan serveres på en sunn måte, og ikke alle spiser "fastfood" versjonen man gjerne får servert kl.03:30 en sen fredagskveld... Likevel er ikke dette noen direkte "muskelmat", og selv om det ikke behøver å være usunt behøver det heller IKKE å bety det samme som at det nødvendigvis er bra for kroppsformen. Likevel var det altså mange som reagerte, og dette fikk meg nettopp til å tenke; hvis jeg for eksempel skriver at et proteinpulver kan hjelpe deg med lettere å oppnå økt muskelmasse [noe det denne uken også er dokumentert at det nettopp gjør] blir det gjerne ramaskrik, mens de samme personene gjerne roper høyt og tydelig om vi ikke sier det samme om poteter...

Igjen har jeg aldri sagt, skrevet, eller påstått at en potet verken er farlig, usunt, eller nødvendigvis vil gjøre at du legger på deg. Kokte poteter er i mine øyne for eksempel flott som sunt tilbehør til magert kjøtt, fisk, eller fugl, men noe direkte "muskelmat" er det ikke. Da velger jeg personlig heller å satse på en proteinshake...

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #debatt #blogg #blogginnlegg #hverdag #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

For økt muskelmasse og nedgang i fett bør du spise mer av dette

Handsome muscular man working out with dumbbells
Ønsker du å øke i muskelmasse, og å gå ned i fettprosent? Vel, da bør du innta mer av dette


Les mer på: Corneliselander.com

Så det har i lang tid vært en heftig debatt gående hjemme i Norge der mange har kommet med usaklige påstander og argumenter mot både proteintilskudd og et høyere proteininntak. Nå ser det imidlertid ut som vitenskapen seirer og viser hva jeg har sagt i så mange år; et proteinrikt sunt kosthold, og høyere inntak av protein er viktig og bra!

Les også: Slik ser en milliardærs´ Super Bowl party ut

Stort proteininntak øker muskelmassen!
I en nyere studie lagt fram av American Society for Nutrition, og videreformidlet av US National Library of Medicine National Institutes of Health legges det nemlig fram bevis for at man både kan øke i muskelmasse OG sørge for større nedgang i fettprosent om man øker proteininntaket sammenlignet med de resultater man oppnår ved lavere proteininntak under kaloriunderskudd. I tillegg er det interessant å se at det som her blir sett på som en "lower-protein diet" [1.2gram per kilo kroppsvekt, per dag] faktisk allerede er OVER det mange tidligere har ment at er nødvendig, mens ekspertene her altså mener at mange kan dra nytte av å innta 2.4gram protein per kilo kroppsvekt, per dag...

Les også: Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Et daglig inntak av protein er viktig ikke minst for både vekst og vedlikehold av muskelmasse og kroppens vev og funksjoner, men det har altså i langt tid har vært diskutert hvor mye protein en faktisk trenger. Mens enkelte har ment at et større proteininntak bare er viktig for de av som trener mye har jeg imidlertid i alle år stilt meg undrende til nettopp dette og hvorfor det ikke også skal være viktig for de som eventuelt også IKKE trener? Et av argumentene har vært at et litt høyere proteininntak for de som ikke trener bare vil resultere i økt fettprosent - noe som selvsagt ikke stemmer da også folk som ikke trener likevel trenger protein for å vedlikeholde/styrke kroppen og muskulatur. Og man er da faktisk fortsatt i bevegelse og bruker musklene/kroppen selv om man ikke nødvendigvis går ned på treningssenteret og pumper jern...? Og om man ikke inntar en proteinshake, spiser kylling og annet kjøtt/fisk med et høyt proteininnhold - hva skal man erstatte næringsinntaket med? Kanskje de mener du bør gå ned på mc´ern og kjøpe deg en burger med pommes frites... ;)

Les også: Da damen på Jamba Juice prøvde å ta livet av meg!

Men uansett tilbake til dagens rapport fra American Society for Nutrition. Vi ser altså her viktigheten av å ha et forholdsvis høyt proteininntak [om målet er en sterkere, strammere kropp], og at selv et moderat inntak ikke nødvendigvis behøver å være nok for å styrke eller bygge en sunn, sterk kropp [ifølge dem]. Og da kan en jo spørre seg om vi nordmenn faktisk spiser nok protein som det er i dag? Mitt svar er nei.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

ref.: US National Library of Medicine National Institutes of Health Am J Clin Nutr. 2016 Jan 27. pii: ajcn119339
#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #mat #blogg #blogginnlegg #bilder #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Daglig inntak av proteiner er nødvendig for vekst og vedlikehold av alle kroppens vev. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteiner---inntak-og-behov/#sthash.8QDd16So.dpuf
Daglig inntak av proteiner er nødvendig for vekst og vedlikehold av alle kroppens vev. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteiner---inntak-og-behov/#sthash.8QDd16So.dpuf
Daglig inntak av proteiner er nødvendig for vekst og vedlikehold av alle kroppens vev. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteiner---inntak-og-behov/#sthash.8QDd16So.dpuf
Daglig inntak av proteiner er nødvendig for vekst og vedlikehold av alle kroppens vev. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteiner---inntak-og-behov/#sthash.8QDd16So.dpuf
Daglig inntak av proteiner er nødvendig for vekst og vedlikehold av alle kroppens vev. - See more at: http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost--Kosttilskudd/Protein--aminosyrer/Proteiner---inntak-og-behov/#sthash.8QDd16So.dpuf

- 3 ting som gjør at du aldri får sixpack


Daglig mottar jeg titalls spørsmål om hvordan man kan oppnå sixpack og en stram mage på enklest mulig vis, og her er svaret. IKKE gjør disse tre tingene:

Les mer på: Corneliselander.com

1. Trener ikke, eller kun i perioder
Mitt motto om å trene hardt, kort, hyppig, og riktig står fortsatt ved lags, og følger du denne enkle regla er du straks veldig mye nærmere ditt mål om en stram mage. Ja, faktisk behøver ikke treningsøktene å vare noe særlig mer enn så lite som 20-30 minutter av gangen, så lenge du bare trener ofte og hardt nok! Det verste du imidlertid kan gjøre er å starte opp ALT for hardt nå på nyåret, og legg opp til et treningsregime du bare klarer å fullføre i noen få uker. Man bør nemlig ikke gå fra 0-100 med en gang, og både intensiteten og treningsmengden bør økes etter hvert. Samtidig er det altså nøkkelordet hyppighet du virkelig bør fokusere på til å begynne med!

2. Spiser noe på denne listen
Spiser pølser, ferdig pizza, burgere, potetgull, bensinstasjon boller, nachos, pommes frites, kaker, fritert mat, bakt potet, og alt det du VET at er dårlig for kroppsformen. Inntar du dette for ofte så vil du heller ikke oppnå en stram mage på lovlig vis - så enkelt er det!

3. Inntar alkohol...
Beklager å måtte være festbremsen, men belmer du nedpå med alkohol både titt og ofte så vil du ikke få det til... Å kutte ned på inntaket av alkohol vil imidlertid ikke bare gjøre underverker på magemålet, men også forbedre din generelle helse og kroppsform!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Ok, det var dagens tre kjappe - nå er det avgårde for å spille inn nye videoklipp og saker for dere! Vi høres!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #godmorgen #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Lyst på muskler? Her er maten du bør spise


Mange spiser for mye protein til frokost, men får ikke i seg nok etter en treningsøkt. Her er hvorfor dette er det verste du gjør...

Les mer på: Corneliselander.com

Veldig ofte får jeg tilbakemelding fra dere lesere, eller andre som måtte spørre meg om råd og tips om trening, om hvordan man også bør spise for å oppnå en stram mage. Om og om igjen hører jeg det samme; man inntar en stor dose protein til frokost, styrer unna alt som heter karbs, men får samtidig ikke i seg nok protein etter en treningsøkt og på kveldstid. Dette er også gjerne de samme som samtidig sliter med å stramme opp magen og kroppen, og her skal jeg forklarer deg hvorfor dette skjer;

Karbs til frokost!
Selv trener jeg så å si aldri magen [mer om dette til helgen..], og spiser mye brødmat til frokost hver dag. Samtidig har jeg aldri noe særlig problem med å holde magen stram, og det altså selv om jeg aldri trener magen direkte... Så hva gjør jeg? Vel, jeg sørger i hvert fall for å få i meg nok karbohydrater til frokost!

Les også: Protein etter trening?

Samtidig er jeg påpasselig med å få i meg nok protein, og særlig ved å innta en proteinshake rett etter en treningsøkt og gjerne litt kasein rett før sengetid. Hvor mye protein mener jeg man bør ligge på? Vel, myndighetene sier gjerne ett gram per kilo kroppsvekt, mens jeg selv ikke ser noe problem med å øke dette til rundt to, og eventuelt helt opp mot tre gram per kilo kroppsvekt om du trener mye og hardt. Folk er av og til litt "redde" for å få i seg for mye protein, samtidig som de [i mine øyne] altså både inntar det til helt feil tidspunkt på døgnet, og ikke minst ellers dytter i seg så mye annet rart og eventuelt farlig hverdagen igjennom...

Et lett overskudd av protein mener enkelte kan omdannes til fett i kroppen [tull!], samtidig som de samme gjerne spiser det ene og andre fastfood måltidet hverdagen igjennom [håpløst]...

Les også: Armtrening Cornelis style

Så en lett oppsummering; kos deg med godt, hjemmelaget brød til frokost, og få energi til å yte bedre både på jobb, skole, og ikke minst på trening! Fyll så opp med protein rett etter en treningsøkt og på kvelden - og opplev at musklene kommer lettere, og fettet forsvinner!

Stå på!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #kosthold #mat #Side3 #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Den farlige, norske julematen


Det er klart for hva jeg selv ser på som den farligste tiden av året; vi nærmer oss jul...

Les mer på: Corneliselander.com

Julemat kan være hygge, kos, og det kan spille en viktige rolle for å samle familier rundt de mange norske julebord. For oss nordmenn blir det liksom ikke ordentlig jul uten ribbe, pølser, og akevitt, men at vi drar det ut over uker [og i enkelte tilfeller måneder [!]), er hva jeg selv ser på som det rene vanvidd! For nå er det blitt "vanlig" at feiringen starter allerede i november, og det er faktisk ikke uvanlig å delta på både to og tre [+] julebord med jobben... Dette mener jeg selv både kan være direkte helsemessig skadelig og farlig!

Legger på oss mest i jula, og sliter med det etterpå
Jul og nyttår er tiden av året da mange av oss legger på oss mest vekt, for så å slite med å kvitte oss med del våren igjennom. Samtidig er det ikke bare økningen i vekt og fettprosent som kan være farlig, men mye av selve maten og drikken i seg selv.

Les også: Den enkleste veien til en stram kropp

Nå er det viktig å poengtere at jeg her ikke mener at rent, norsk kjøtt i seg selv er skadelig eller farlig, og det er fullt mulig også å lage sunne "juletallerkener". Problemet ligger mer i hva blant annet Verdens Helseorganisasjon [WHO] nylig gikk ut med, det bearbeidet kjøttet, som blant annet pølser eller når vi for eksempel salter pinnekjøttet eller ribba til det nær sagt ugjenkjennelige. Ved siden av dette inneholder den norske julematen også ofte urovekkende mye fett og mange kalorier, og når du da topper det hele med både én og to drammer for mye så er i hvert fall ikke det oppskriften på å oppnå en sunn og sterk kropp...

Fettinntak og alkohol
Ifølge Lommelegen.no står hjerte- og karsykdommer for hele 50 prosent (!!) av alle dødsfall i Norge, og mener at det er en klar sammenheng mellom fettinntak, kolesterolinnhold i blodet, utvikling av åreforkalkning og forekomst av hjerteinfarkt. Ved siden av all den feite maten vi inntar jula igjennom pleier vi også å supplementere med hva både Verdens Helseorganisasjon [WHO] og vår egen helseminister har advart om at vi drikker for mye av; nemlig alkohol.

- Mer må gjøres for å beskytte befolkninger fra de negative helsefølgene av alkoholinntak, uttalte representanter for WHO i en pressemelding i fjor, og vår egen Helseminister, Bent Høie, har tidligere også uttalt at "Det økende alkoholkonsumet i Norge de senere årene er en folkehelseutfordring". I tillegg har han også ytret bekymring over alkoholbruken på norske arbeidsplasser, og slått et slag mot julebordsfylla.

For det ER nemlig et problem med alkoholkonsumet i vårt lille land, og særlig i disse juletider. Enhver som har vært med på et julebord med jobben vet hvor glade vi alle er i "fri flyt", og når tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) har vist at alkoholomsetningen i Norge nå har økt med hele 40 prosent [!] i løpet av de siste 15 årene, så mener jeg det er på tide å gjøre noe!

Les også: Så kjapt mister du kroppsformen i jula

Over halvparten av oss er overvektige
Over halvparten av voksne nordmenn sliter nemlig i dag med enten overvekt eller fedme, og da bør vi kanskje ikke innta [like mange] juletallerkener som vi en gang gjorde. Når jula nå setter inn er det nemlig ikke uvanlig at ett enkelt måltid kan inneholde 2 eller 3x energibehovet for de fleste av oss, og når vi allerede ligger såpass dårlig an er det kanskje på tide å moderere seg litt? For eksempel inneholder en liten porsjon med pinnekjøtt [300 g] hele 1350 Kcal [!], og for mange av oss er jo det gjerne bare første porsjon...

Ser man på tall og statistikk for barn og unge er situasjonen enda verre. Ifølge tall gjengitt på Folkehelseinstituttets sider om overvekt og fedme fant for eksempel forskere i Bergen ut at andelen tunge barn hadde blitt tre-fire ganger så stor når man sammenlignet statistikk fra 1971-74 mot 2003-06! Selv om BMI, eller KMI [Kroppsmasseindeks] ikke så lett skal brukes til å vurdere enkeltpersoners virkelige kroppsform [da den ikke tar høyde for bein- og muskelmasse], og det på FHI sine egne sider så korrekt blir understreket at dette først og fremst er et nyttig verktøy for å følge utviklingen i befolkningen over tid, er likevel disse tallene svært skremmende! For selv om det påstås fra enkelte at økningen i overvekt og fedme har avtatt litt de senere år så er prosentandelen nordmenn som i dag sliter med overvekt fortsatt alt, alt for høy!

Over halvparten av alle norske 40-45 åringer er i dag sett på som overvektige, og selv om overvekt og fedme øker over hele verden synes jeg personlig ikke at vi skal slå oss til ro og være fornøyde med disse tallene!

- Men alle trener jo så mye!
Et kjent utsagn jeg så ofte hører er at "men alle trener jo så mye", som en begrunnelse for at vi bør kunne få kose oss nå i jula. Jo da, du leser og ser sikkert mye om trening og kosthold i norsk media, men trener vi faktisk alle sammen? Som du sikkert skjønner mener jeg altså at vi ikke bør spise all den usunne, norske julematen [flere uker i strekk], men når det kommer til treningen tror jeg nok vi også kan bli litt flinkere. Også til ikke å lyve til oss selv...

Fire av fem nordmenn beveger seg for lite, kan blant annet en stor norsk undersøkelse utført av Norges idrettshøgskole på oppdrag fra Helsedirektoratet vise til. Problemet med at "alle" trener er nemlig som forsker Sigmund A. Anderssen utdypet overfor NHI.no at "mange overdriver hvor mye de er i bevegelse". Jo da, vi laster opp bilder og klipp av oss selv på treningssentrene, og "alle" har medlemskap på minst ett lokalt treningssenter. Men bruker vi det jevnt og trutt hele året igjennom? Dessverre er det nok slik at [svært] mange av oss bare er støttemedlemmer, for så å trene veldig mye og hardt kun i perioder av året. November og desember er for eksempel rolige måneder på landets mange treningssentre, selv om dette [som jeg nylig skrev om] virkelig er tiden da alle bør trene! Av de rundt 800.000 nordmenn som i dag har et medlemskap på et av landets mange treningssentre er det nemlig hele 15% som nær sagt ikke bruker medlemskapet sitt i det hele tatt. At det i et land der utendørstrening ofte kan være en utfordring på grunn av vær og temperatur er 800.000 medlemmer kanskje heller ikke mye å snakke om?

Mine råd:
Nå er det også viktig å presisere at jeg selvsagt ikke mener at vi skal droppe våre tradisjoner og kose oss i jula, men at dette altså ikke behøver å gå over uker. I tillegg behøver ikke jula å bli en unnskyldning for å gå helt "bananas", og under har jeg derfor listet en rekke av mine beste råd og tips:

- Husk å trene [også i jula!]
Ja, selv om det er kaldt ute, og/eller treningssenteret skulle holde stengt så behøver ikke det å bety det samme som at du ikke behøver å trene. Her er for eksempel en liste med enkle, gode øvelser du kan trene med hjemme, og som best av alt ikke krever noe treningsutstyr.

- Sunn drikke
Nå er det ikke slik at alle heller liker å drikke alkohol [se for eksempel noen av de flotte sakene hos min venn Kjell-Ola Kleiven], men også de som måtte like en dram av og til bør ha det i bakhodet at man ikke er nødt til å tømme hele barskapet... Jo da, mange liker å kose seg med en øl og/eller akevitt, men tenk blant annet på hvor kaloriene legger seg og at det ikke minst kan ødelegge for MYE av treningen og arbeidet du nå har lagt ned så mye tid på å bygge året igjennom.

- Proteinshake
Julematen er ikke akkurat kjent for å være det mest proteinrike som finnes, men det finnes fortsatt muligheter som for eksempel å servere/spise kalkun eller annet proteinrikt kjøtt. I tillegg kan du jo også gjøre som meg og helle innpå med en proteinshake før og/eller etter julemiddagen, for å supplementere og sørge for at du får i deg de byggesteinene du trenger for å bygge [og å vedlikeholde] en sunn kropp!

- Mindre kjøtt, og mer grønnsaker!
En annen gunstig ting kan være at juletallerkenen din bør bestå av mer grønt og mindre "kjøtt og flesk". Igjen; du må gjerne kose deg med feit, usunn mat av og til, men om jobben, venner, og familien inviterer deg med på litt for mye gøy så kan dette være en måte også å løse problemet på...

Nå vil sikkert enkelte mene at det jo må være lov til å kose seg engang i året, og det er klart det er det! Trener du hardt og riktig, og spiser sunt resten av året er det klart du kan kose deg med litt usunn julemat med god samvittighet! Likevel er det et problem når vi starter jula med julebord[ene] allerede i slutten av november [!], for så å strekke det ut resten av året. For om du spiser et par store middager med 4-5000 kalorier [ja, det er visstnok ikke unormalt for en "vanlig, norsk julemiddag"] og koser deg en sjelden gang, så vil du så absolutt ikke ta noen skade av det. Ja, det kan til og med være sunt! Om du imidlertid strekker det ut over 5-6 uker så er "jula" plutselig blitt en veldig stor prosentandel av året, og noe folk flest rett og slett ikke har godt av!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #meninger #Side3 #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Babyer bør spise proteinbarer!


Ok, så fikk jeg oppmerksomheten din nå? Vel, la meg da fortsette...

Les mer på: Corneliselander.com

Kort tid tilbake snakket jeg med en journalist om den siste tids WHO rapport, og min problemstilling rundt dette. Min problemstilling rundt rapporten var ikke hvorvidt dette var radikalt og nye ting vi her fikk servert, men hvorfor media fortsetter å gå etter sunne ting som en smart proteinshake samtidig som de tar lett på [og ofte promoterer] det vi nå vet at kan være kreftfremkallende... Hvorfor er det slik?

Hvorfor må vi som liker sunne former for kosttilskudd hele tiden stå skolerett og forklare oss, mens de samme personene som kritiserer oss kan snakke varmt om all den livsfarlige, usunne maten? Altså vi kan ikke råde folk flest til å benytte seg av sunne produkter, mens de kan promotere mat som kan være kreftfremkallende?? Galskap!

Les også: Personlig trener mener kosttilskudd kan redusere doping

Norsk media går gjerne til nær sagt verbalt angrep og fraråder særlig unge gutter [eller andre] som skulle ønske å benytte seg av sunt kosttilskudd, selv om dette i mine øyne faktisk kunne ha hjulpet mange av dem. Mange mener det for eksempel er et økende kroppspress i samfunnet vårt om dagen, og da trenger vi særlig å råde folk til å ta de riktige valgene som ved bruk av for eksempel sunne former for kosttilskudd. Dette mener jeg nemlig også kan være med på å forhindre mye av den stadig økende bruken av ulovlige preparater som blant annet Anti-Doping Norge mener at vi opplever i Norge om dagen. Og da er det særlig viktig å vise til sunne, norskproduserte produkter som kan gi effekt på en riktig måte!

Min oppfatning er også at mange generelt ikke tør å informere om bruk av sunt tilskudd som for eksempel kreatin og proteinpulver som et supplement til vanlig mat, og at dette gjerne er litt "tabu" å snakke om i Norge. Hvorfor? Her i USA er det derimot motsatt, og om du ønsker optimal effekt av treningen så vet alle at riktig kosttilskudd gjerne må til. For den frustrasjonen mange opplever når man når et visst platå i treningen kan av og til også gjøre at enkelte oppsøker de som selger ulovlige preparater, og da mener jeg vi ved hjelp av å vise korrekt trening og tilpasset bruk av for eksempel kosttilskudd faktisk kan være med på å MOTVIRKE dette og den økende bruken av doping i Norge! 
For hvis Fredrik på 16 år får kjemperesultater gjennom riktig trening og sunt kosttilskudd, hvorfor skal han da gå i garderoben å kjøpe doping av en fyr han ikke kjenner?

Når det gjelder at babyer bør spise proteinbarer så var det selvsagt bare en måte å fange din oppmerksomhet på. Det er likevel interessant å tenke på alt det sukkerrike, og ofte farlige, som mange foreldre der ute faktisk serverer sine barn, mens de selv er skeptiske til noe sunt som en ren proteinbar å dytte i egen kropp... La oss våkne opp, og ikke ta alle løgnene for god fisk!

La meg også høre i kommentarfeltet under hvorfor DU mener at det er slik at de går etter det som er sunt, mens de pusher på det som er usunt og farlig

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


#Nettavisen #trening #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Rått, men IKKE fordi jeg er enigPetter Stordalens Comfort-hoteller dropper nå bacon og pølser fra frokostmenyen, og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Debatten har allerede eksplodert på Facebook siden min, og det er tydelig at folk flest ikke liker ideen. Selv mener jeg imidlertid dette er helt rått av Petter&Co, men ikke på grunn av hva du kanskje først skulle tro...

Les mer på: Corneliselander.com

For de av dere som har fulgt meg og bloggen en stund så kjenner dere nok til mitt syn rundt pølser. Selv mener jeg dette ikke engang kan sees på som "mat", og når Verdens Helseorganisasjon [WHO] nå mener at det også kan være direkte livsfarlig så er det kanskje best å styre unna... Om det er denne rapporten som ligger til grunn for Comfort-hotellenes nye avgjørelse vites ikke, men én ting er i hvert fall sikkert; dette er et "bold move" av dem!

Maten du ikke vil finne på Comfort-hotellene i tiden framover

Les også: Slik blir du kvitt magefettet

Rått, men ikke fordi jeg er enig
Så jeg mener altså at dette er en veldig rå avgjørelse av hotellkjeden, men ikke fordi jeg er enig. Jeg er altså enig i at pølser&bacon ikke nødvendigvis har noe på en frokostmeny å gjøre, men om kundene vil like dette er en annen ting. Ja da, nå er det sikkert mange av dere som vil hate meg for å si at pølser er unødvendig og eventuelt farlig, men hvis du leser denne bloggen ofte og fast så vet du at jeg alltid står 100% for det jeg mener [og ikke farger mine avgjørelser og utsagn etter hva massene der ute måtte mene at er "riktig"]. På samme måte synes jeg også dette er RÅTT av Petter fordi det nok vil skape litt reaksjoner, og at de eventuelt vil komme til å miste noen kunder på dette [igjen ta bare en titt i kommentarfeltet på Facebook siden min...]. Likevel står de for det de mener, og er på lik linje med meg ikke redde for å si utad det de faktisk tenker!

Så Petter; jeg støtter dere 100%, og synes det dere nå gjør er rått! Ikke fordi dere nå tar bort bacon&pølser fra menyen, men fordi dere rett og slett tørr å stå for det dere mener! For det er en egenskap vi ikke ser så ofte i dagens samfunn, og særlig ikke fra en fremtredende bedrift og businessperson!

Stå på!
Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #iform #bilder #Side3 #trene #mat #kosthold #kost #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Dette er grunnen til at amerikanerne [og nordmenn] blir feite


Glem fastfood, godteri, og all den usunne maten. Grunnen til at amerikanerne legger på seg ligger mest i dårlige vaner. Og vi nordmenn ligger ikke langt etter...

Les mer på: Corneliselander.com

Ja, for når du kjører "drive-thru" for å hente kaffen, styrer motoriserte "handlevogn-biler" gjennom reolene på supermarkedet [selv om det ikke er noe galt med beina dine], og du bestiller dessert til frokost... Ja, er det da rart at verden går under?

Dessert til frokost...
- Vil du se vår dessert meny, sir?, spør kelneren meg høflig etter endt frokost i dag tidlig. Jeg titter opp på klokken som akkurat har passert 09 på morgen- kvisten, og gir ham et lett sukkende "no thank you". For amerikanerne på nabobordet er det visst imidlertid "partytime", og tid for å dytte i seg noe søtt. Ja, på samme måte som du forteller barn at de må spise ferdig middagen før de eventuelt kan få lørdagsgodtet, så forventer visst voksne mennesker seg her en belønning for å ha spist opp maten sin... 

Imidlertid ligger vi nok ikke langt etter også i Norge...

Tid for å "kose seg"
Stadig oftere ser jeg folk "kose" seg med kaker og vafler også til frokost eller lunsj hjemme i Norge, og hver gang jeg møter på nordmenn her borte så har mange også en tendens til å legge seg til alle de dårlige amerikanske vanene ekstremt fort. At jeg møter på voksne "oppegående" mennesker som sier ting som "jeg kjøpte en burger og pom´ fri" til frokost får meg til å spy, og mens amerikanerne i hverg fall blir stoppet av en ikke så dyp lommebok så er i hvert fall ikke det hva som skal til for å stoppe oss nordmenn...

Her er forøvrig hva jeg gjerne spiser til frokost:


Starbucks
Starbucks har blant annet poppet opp i Norge i den senere tid, og selger deres "sukker-sirup-lake-skvipet" som de liker å kalle "kaffe" - og som unge ser ut til å like å helle nedpå i store mengder... Og det er denne kombinasjonen jeg er så bekyrmet over; dårlige vaner [hentet fra USA] i kombinasjon med mye norsk "cash". Det kan bli en dyster og farlig framtid for vårt lille land om vi ikke er forsiktige, og allerede er jo fedme- og overvektstallene ute av kontroll i Norge! La oss ta affære NÅ!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #mat #godmorgen #helg #iform #Norge #trene #Side3 #debatt #meninger #treningsbloggen #trener #CornelisElander

I Beverly Hills får du mat og godteri ut av veggen...

Her i Beverly Hills finner du mye rart, og noe av det [i mine øyne] rareste er kanskje disse ATM maskinene...


Følger meg også på Snapchat og Instagram @corneliselander for mer!

Yes, midt i kjendis- og rikmannsnabolaget, Beverly Hills, finner du nemlig opptil flere "ATM" maskiner, der du kan hente forskjellig snacks og godt ut av... Bare på den ene boulevarden, [lille] Santa Monica Blvd i Beverly Hills finner du nemlig en ATM for juice og detox, og også en for cupcakes... Så når du har spist nok snop og "godt" kan du altså detox´e litt og komme deg igjen, eller vice-versa...

video:atm video:juice atm
For flere videoer og "stories" - følg meg på Snapchat @corneliselander

Som du fleste av dere sikkert vet, og/eller skjønner så er ikke cupcakes noe for meg, og selv om "Sprinkles" [cupcake butikken i Beverly Hills) er "verdenskjent så har jeg selv aldri godt inn døren, eller bestilt via ATM´en... Jeg har imidlertid fått kakene fra dette stedet servert [uten at jeg var nevneverdig imponert], og cup- cakes er [i mine øyne] noe av det mest ubrukelig og bortkastede menneskeheten noen gang har kommet opp med! Har du lyst på en kakebit? Spis en ordentlig kake [en gang i blant], men styr ellers unna!

Hva mener du? Noe for oss å få i Norge, eller er det bedre å sette seg ned for et ordentlig kakestykke? La meg høre i kommentarfeltet under!

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #iform #bilder #blogg #fredag #bilder #helg #weekend #blogg #Side3 #treningsbloggen #trener #CornelisElander

 

Bacon og pølser øker faren for kreft


Foto: NTB scanpix

Verdens helseorganisasjon (WHO) la denne helgen fram en ny, illevarende rapport om bacon, pølser, og bearbeidet kjøtt. Her er enda en grunn til at jeg ikke spiser pølser, og hvorfor det ikke er en del av de tingene jeg liker å ha i kjøleskapet...


Les mer på: Corneliselander.com

50 gram kan være farlig
50 gram prosessert kjøtt om dagen øker visstnok faren for å få tykktarmkreft med 18%, noe som tilsvarer mindre enn to skiver bacon. Bearbeidet kjøtt er ifølge WHO kreftfremkallende fordi det endrer cellenes metabolisme og DNA, slik at de vokser og deler seg ukontrollert, heter det i rapporten som i dag blir gjengitt på TV2.no

Det er WHOs avdeling for kreftforskning som har gjort undersøkelsene og kommet til konklusjonen om at prosessert kjøtt skal plasseres i samme kategori som plutonium og alkohol som kreftfremkallende. Who understreker imidlertid at det ikke er like ille å spise et baconsmørbrød som det er å røyke, ifølge BBC.

Så er dette enda en grunn til å legge pølsene og bacon til side?

- Cornelis

#Nettavisen #trening #kosthold #iform #WHO #mandag #trene #Side3 #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

10 ting alle bør ha i kjøleskapet

Iform med Cornelis:

Jeg har tidligere skrevet listen over 10 ting du aldri bør spise eller drikke, og jeg beskrev i går her på bloggen hvordan vi nordmenn stadig spiser mer usunt. I dag vil jeg imidlertid fortelle deg hva du faktisk bør spise, og ikke minst hva du bør ha i kjøleskapet ditt:

Les mer på: Corneliselander.com

10 ting du bør ha i kjøleskapet ditt:

1. Low fat yoghurt


2. Egg
Ypperlig proteinkilde, og noe man kan innta både tidlig som sent. Varier mellom å ha feks bløtkokte egg til frokost, og omeletter til lunsj eller middag.

3. Lett melk
Melk er blant annet en viktig kilde til kalsium - noe store deler av befolkningen i dag sliter med å få i seg nok av!

Les også: Kom i superform! 

4. Cottage cheese

Igjen en ypperlig proteinkilde, og noe du kan benytte deg av som et enkelt, sunt mellommåltid hverdagen igjennom. Topp det gjerne med noen sunne nøtter [feks valnøtter] eller kanskje noen druer om du foretrekker det!

5. Avokado
Vi nordmenn bør få i oss mer sunt fett, og da er avokado er nyttig og flotte måte for å få i seg nettopp det - og også grunnen til at dette er én av 3 ting jeg spiser og drikker HVER DAG!

6. Fiskeolje/omega 3
Fiskeolje, enten i form av kapsler eller i flytende form, kan være veldig gunstig for så å si alle for å få viktig påfyll av særlig omega 3 - noe de fleste av oss i dag ikke får i seg tilstrekkelig med!

7. Banan´er
Jeg har tidligere skrevet om hvordan banan ikke nødvendigvis er noen "slankemat", men likevel er dette noe jeg anbefaler deg å ha i kjøleskapet ditt! Dette nettopp fordi det er en ypperlig kilde til en del viktige vitaminer og fiber, og at det gjør at man veldig enkelt kan få påfyll av energi hverdagen igjennom eller rett etter en treningsøkt. I tillegg er det jo ikke slik at alle av oss heller er ute etter "slankematen"...

8. Proteinshakes
Selv foretrekker jeg å ha ferdigblandete proteinshakes i kjøleskapet som man kan åpne når en ønsker seg noe kaldt, sunt, og godt å drikke.

9. Proteinbars
Som en erstatning for mye av det søte kan du man heller knaske på feks en sjokoladeproteinbar til kvelds eller hverdagen igjennom!

10. Mørk sjokolade
Når behovet  for "noe godt" imidlertid blir for stort; gå da for mørk sjokolade som både er sunt for hjertet og [bedre for] kroppsformen enn både potetgull, is, og andre søtsaker.

HAR DU NOE DU VIL LEGGE TIL PÅ LISTEN? 

Og som alltid; DEL GJERNE!! 
Cornelis


#Nettavisen #trening #iform #sk2015 #bilder #blogg #trene #sommer #sol #ferie #fri #kost #mat #innlegg #mat #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Nordmenn spiser mer usuntTidligere i år ble en større undersøkelse som viser matvanene til folk over hele verden lagt fram, og resultatet av studien viser at Norge [som mange andre vestlige land] både har forbedret og forverret kostholdet sitt de siste årene!


Les mer på: Corneliselander.com

Undersøkelsen som ble presentert på forskning.no viser nemlig at Norge legger seg midt på skalen, og at vi kanskje ikke er så flinke som vi selv liker å tro. - Norge har imidlertid relativt store forskjeller mellom aldersgrupper. De unge endrer kostholdet mindre enn de eldre, spesielt når det gjelder de dårlige valgene. Det er en bekymring, sier matforsker Einar Risvik til nettsiden.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Best i fattige land
Selv om folk i rike nasjoner generelt spiser best og sunnest fant forskerne at folk i de fattige landene Tsjad og Mali i Afrika faktisk spiser sunnest i hele verden! Her er inntaket av flerumettede fettsyrer, frukt, fiber og grønnsaker størst, mens også enkelte middelshavsland skiller seg positivt ut. Belgia, Ungarn, og Island skiller seg imidlertid negativt ut, mens Norge altså ligger sånn midt på tre.

10 ting du ikke bør spise
Tidligere i år la jeg her på bloggen ut listen over ti ting jeg mener man ikke bør spise eller drikke, og ifølge denne studien kan det altså se ut som slike lister og videre arbeid er nødvendig for å forbedre folks spisemønster. Av den grunn legger jeg i dag også ut enda en liste over all den farlige, usunne maten jeg mener du ikke bør kjøre i deg - så følg med!

Hva mener forøvrig du vi bør gjøre for å få Norge opp på topp? Gi meg din mening i kommentarfeltet under!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #fredag #trening #blogg #Side3 #mat #kosthold #drikke #trene #iform #bilder #helg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Mest sukker i NORGE!

- Norge blant brus verstingene!

Et forskerpanel ved Action on Salt & Health har nemlig sjekket sukkerinnholdet i samme brus fra forskjellige land skriver Side2 i dag, og Norge [som ikke er med i den undersøkelsen] kommer utifra innhentet informasjon, ut som sukkerverstingen!

bestill_treningsprogram

Canadas "Coca-Cola" på topp, Dr.Pepper verst i Norge...
Ja, for selv om Norge ikke "skårer" helt på topp når det gjelder sukkerinnholdet i en Coca-Cola boks, er vi desidert på topp og verst når det kommer til Dr.Peppers variant... Her inneholder 355ml med brus faktisk så mye som 40 g sukker, og hele 4 gram mer enn i USA!!

Flere velger sukkerfritt
Sukkerleverandørene vil visst ikke selv kommentere funnene overfor Nettavisen, men gjemmer seg bak at det er "en trend i Norge med at stadig flere ønsker sukkerfrie alternativer"... Vel, det er jo bra siden nye retningslinjer fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) nå anbefaler at barn og voksne får redusert sitt sukkerinntakt til under fem prosent av sitt daglige energiinntak - noe som vil si ca. 25 gram., eller 6 teskjeer sukker. Eller altså halvparten av én boks med cola... 

Foto: Pepsi Norge

88% av brusen har mer enn anbefalt sukkerinnhold!
88% av sukkerholdig brus inneholder mer enn den anbefalte dosen av daglig sukker. «Action on Sugar» påpeker at leskedrikk verden over inneholder unødvendig mye sukker, og etterlyser at produsenter internasjonalt går sammen for å redusere sukkernivået umiddelbart. Sukkerholdig brus settes i sammenheng med fedmeproblematikken verden over, i tillegg til type 2 diabetes.

- Det er på høy tid at produsenter rundt om i verden slutter å tilsette unødvendig sukker og kalorier i sine produkter, og begynner å arbeide mot å redusere sukkerinnholdet en gang for alle. Vår forskning har vist avvik mellom sukkerinnhold i de samme drikkene som selges verden over, sier ernæringsfysiolog Kawther Hashem ved Action on Sugar.

SÅ HVA MENER DU? LITT OVERRASKENDE AT NORGE ER BLANT BRUSVERSTINGENE?

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #trene #kosthold #mat #drikke #brus #Norge #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Maarud ber VG droppe «potetgull». Selv synes jeg vi alle bør gjøre det...

Foto: Forbrukerrådet

Nylig ble VG Vektklubb bedt av potetchipsprodusenten Maarud om å droppe ordet "potetgull", mens jeg selv foreslår at vi står sammen med VG i denne saken og dropper det alle mann!


Les mer på: Corneliselander.com

- Det heter Potetgull®

"Maarud ber VG Vektklubb droppe «potetgull»", sto det å lese på VG.no i går etter at avisen visstnok skal ha omtalt et bredt spekter av snacks og chips som "potetgull". For det skal altså avsluttes med en ® (husk det neste gang du ber om det på butikken...), og er visstnok bare forbeholdt Maaruds egne chips varianter. I et brev datert 24. september ber marketing manager Karin Baumann i Maarud VGs vektklubb om ikke å bruke ordet potetgull i artikkelen. Her er utdrag fra brevet:For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere nok mitt syn på dette, men nå som Maarud først har startet debatten; hvorfor stoppe der? Hvorfor er det bare VG som bør droppe dette, og hvorfor kan vi ikke alle mann både droppe å si OG droppe å kjøpe det? Vi nordmenn spiser nemlig virkelig mye av dette, og ifølge fabrikantens egne hjemmesider inntar vi i gjennomsnitt så mye som 6,4 kg i året - noe som også gjør oss til en av de største snacksnasjonene i verden! Er det rart vi bare blir feitere og feitere...

Så hvor er alle ernæringsekspertene som gang på gang går etter sunt protein- tilskudd [som de fleste av oss faktisk kan ha nytte av], mens de tier helt om disse opplagte usunnhetene? For som VG Vektklubb skriver om de "sunnere" variantene de har testet: «Joda, de er litt bedre snacksalternativ til vanlig potetgull når det kommer til fett- og kaloriinnhold, men helsekost blir det aldri. Spesielt ikke hvis du ender opp med å spise en større mengde av de "sunne" flakene».

Testen viser nemlig at de "sunne" alternativene fortsatt inneholder mye fett, men også urovekkende mye salt! Og personlig synes jeg det er trist at vi i 2015 fortsatt ligger på "chips" toppen i verden da dette er "snacks" jeg selv ikke ville rådet min verste fiende å kjøre i seg... Personlig mener jeg nemlig at VG ikke er de eneste som bør droppe "potetgull" i tiden framover, men at dette bør gjelde for oss alle. Hvem er med meg?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #mat #iform #trene #Norge #Side3 #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Du kommer ikke hit for å høre at sjokolade er sunt...


Man går jo ikke inn på en treningsblogg for å høre at sjokolade er sunt!

Les mer på: Corneliselander.com

Ofte hagler det inn kritikk her på bloggen om at "man må da få leve", og "glad jeg spiser hva jeg vil" når jeg feks kommer med råd og tips om hva man bør [og ikke minst IKKE bør] spise. Dette overrasker meg alltid litt, siden dette tross alt er en treningsblogg... For du klikker deg del ikke inn her for å høre at feks sjokolade er sunt?

Som jeg alltid pleier å skrive/si så er likevel ikke sjokolade det verste, og velger du en sunn, mørk variant [og gjerne med litt nøtter i] så kan dette rett og slett være en liten "sunnhetsbombe". Med det mener jeg altså at det ikke nødvendigvis behøver å være så skadelig for treningen, og at det i tillegg er MYE bedre enn alternativene (is, potetgull, smågodt, osv.).

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 
Mitt innlegg tidligere i sommer som beskrev de 10 ting du aldri bør spise eller drikke tok for seg hva jeg selv ikke ville spist/drukket, og med den fedmeeksplosjonen vi i dag opplever i Norge trenger vi faktisk å ta i et tak (på vegne av vår nasjon og felles fremtid [som akkurat nå ser ganske så dyster ut..])! Jeg følger forøvrig også de samme anbefalinger som helsemyndighetene over hele verden ser ut til å være enige i, og vi trenger mindre sukker, feit mat, og mer næringsrik kost! Og da er min liste ganske så innafor! I tillegg er vår egen helseminister og politikerne generelt bekymret over helseutviklingen i vårt lille land, og særlig alkoholkonsumet er noe de fleste mener MÅ ned!

Hvordan mener DU at vi kan få ned sukkerforbruket, få bukt med fedme epidemien, og få flere nordmenn i fysisk aktivitet og til å spise sunnere?

- Cornelis

Ønsker du hjelp med å få satt opp et skreddersydd trenings- eller kostholdsprogram? Bestill da ved å sende meg en direkte email her!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #trene #iform #bilder #blogg #Side3 #kost #mat #sjokolade #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Er pølser egentlig mat?


Det er særlig én ting jeg ikke liker, og det er pølser. Dette fordi jeg mener det er usunt, smaker vondt, og at rettt og slett ikke kan kategoriseres som "mat". Dette er mat uten nær sagt noen næring eller noe vi forøvrig har godt av... Men hva med deg? Liker du pølser, og i så fall; hvorfor? (og ja, bildet over er fra produksjon av pølser...) 

Les mer på: Corneliselander.com

How It´s Made er da også overskriften på Discovery Channels reportasje fra en pølsefabrikk, som i hvert fall får meg til å ville styre [videre] unna pølser og "snadderet", men hva med deg? Liker du pølser, og i så fall hvorfor? 

Hvordan lages pølser?
Ifølge Wikipedia fremstilles tradisjonelle pølser slik; "Pølser lages av malte, oppblandete kjøtt- og blodprodukter med forskjellige tilsetninger. Massen stoppes i et hylster av tarm, vomskinn, lerret eller fordøyelig plast ved hjelp av en pølsesprøyte. Opprinnelig var naturtarm enerådende, men i dag brukes også såkalt kunsttarm (stadig hyppigere brukes ordet «skinn» som en penere omskrivning i stedet for «tarm»)"... 

Pølser er altså laget av oppblandet kjøtt og restprodukter, som eventuelt ikke kan spises [på noen annen måte], og blir så dyttet inn i tarmer før serving... Så kan dette kalles "mat"? Og ikke minst; har du forsatt lyst på pølser? 

Til slutt en liten melding fra komiker Demetri Martin som beskriver hvorfor han aldri ville ha kommet opp med ideen om pølser...

"Okay, what do you got?"
"All right. Uh, we start with the intestine of a dead animal. We take all the meat byproduct you were gonna throw away, grind it up, shove it into the intestine."
"I´m listening. What does it look like?"
"A severed penis."
"How is it served?"
"On a bun that looks like partially spread apart ass cheeks. What do you say?" 
"You´re calling it dog."
"Hm, very appealing." 

"It´ll work in America."... :) 

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #helg #lørdag #trening #kosthold #mat #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Hva vi alle trenger for å bygge muskler

- Slik spiser du for å bygge muskler


Folk som mener en proteinshake er unødvendig vet ikke hva de snakker om, og har tydeligvis ikke vært på ferie i Syd-Europa... 

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg starter dagen på riktig måte; med egg, [masse] brød, espresso, og en proteinshake til slutt. Bedre måte å starte dagen på går det ikke an å få. og for de som eventuelt måtte mene at en proteinshake er unødvendig;dere vet ikke hva dere snakker om :) Etter to uker på reisefot i Syd-Europa er jeg nemlig utrolig glad for at jeg tok med meg nok proteinbarer og shaker (da kostholdet her nede stort sett bare består av karbs, karbs, karbs... Nå er det selvsagt viktig å få i seg litt av det også, og jeg liker [som du kan se av bildet] også sunt, nylaget brød til for eksempel frokost, MEN et høyt nok inntak av protein er også ekstremt viktig! 

Her er forøvrig hvordan mitt kostholdet stort sett ser ut; 

Frokost
Drikke:
- 4 shots espresso 
- appelsin juice
- proteinshake [25g protein]

Mat:
- 2 egg
- 1 kurv med [økologisk, sunt] brød

Mellommåltid #1
Drikke/mat:
- Mager kesam eller cottage cheese [ca. 150-200g]

Lunsj
Drikke:
- Vann

Mat:
- Sushi [12-14 biter] 
eller feks 
- Omelett [á 8 egg]

Følg meg også på Facebook!

Mellommåltid #2
Drikke/mat:
- Hjemmelaget smoothie eller cottage cheese [150g] 

Før trening:
Kosttilskudd: kreatin monohydrate

Etter trening:
Kosttilskudd: kreatin monohydrate og proteinshake/-bar [á 20-30g protein]

Middag:
Drikke: 
- Vann og/eller lettbrus 

Mat: 
- Rent kjøtt [ca.3-400g], pasta [ca.400g], og salat/grønnsaker [150-200g]

Kveldsmat:
Mat: Knekkebrød, avokado, og eventuelt litt sjokolade ;) 

Rett før leggetid:
Kosttilskudd: Kasein proteintilskudd [20-30g] 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side3 #trene #sommer #sol #treningsbloggen #CornelisElander 

Enklere å anbefale folk gift enn et sunt liv


Ja, slik føler jeg det ofte er i Norge, der du gjerne blir applaudert fram om du råder folk til å kose seg med pølser og pommes frites, og hva jeg personlig ser på som gift; alkohol. Anbefaler du folk å få i seg proteinrik næring blir du imidlertid gjerne upopulær og får så øra flagrer...

Les mer på: Corneliselander.com

Ja, for mens resten av verden har skjønt verdien (og ikke minst viktigheten av) et proteinrikt kosthold, Verdens Helseorganisasjon råder folk til å styre unna sukker, alkohol, og tobakk, blir du gjerne svært upopulær om du sier det samme i Norge. Ja, faktisk får jeg ofte høre at disse sakene ikke skal være så farlige, og at man er nødt til å kose seg litt også og ikke bare ha "et kjedelig liv" - som de gjerne sier du vil ha om du styrer unna slike ting. Selv mener jeg imidlertid at det er på tide at vi tar affære og gjør noen drastiske [kanskje "upopulære"] tiltak som kan få oss på riktig vei igjen. I dag er vi nemlig (i mine øyne) på vei mot stupet... 

Politikerne ser farene?
Selv om jeg altså har fått mye peper i det siste, blant annet for å liste de 10 tingene jeg personlig mener ingen av oss har godt av, er imidlertid politikerne i landet vårt (på lik linje med meg) bekymret. De i lederposisjon ser og gremmes nemlig den utviklingen vi i dag opplever, og mener at vi blant annet må få bukt med fedme- og overvekts problematikken. Og ikke minst den skremmende utviklingen vi ser blant barn og unge: 

Litt informasjon om overvekt og fedme hos barn og unge i Norge i dag:
- 16-17% av 15-åringer har overvekt eller fedme
- 16% av åtteåringer er overvektige eller har fedme 
Kilde: Folkehelseinstituttet - Barnevektstudien fra 2012 og Helsedirektoratets undersøkelse i 2011

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Halvparten av oss er overvektige!
Ja, over halvparten av oss er overvektige i følge nye rapporter, noe som blant annet bekymrer helseminister Bent Høie. I 1980 ble 44% av Norges befolkning sett på som overvektige - i dag er tallet kommet opp i skremmende 53% - noe som i all hovedsak kommer av at vi er for lite aktive og spiser for mye [usunn mat]. Og når det er mer populært og stuerent å anbefale folk å spise pommes frites og drikke alkohol enn det er å spise proteinrikt og drikke vann er det klart vi i framtiden heller ikke kommer til å gjøre det noe særlig bedre... I dag er jeg nemlig bekymret over den utviklingen vi er på vei mot, og mener det først og fremst må bli ok å fortelle virkeligheten og si de upopulære tingene. 

HVA MENER DU? ER DET MER POPULÆRT Å ANBEFALE FOLK USUNN MAT OG DRIKKE ENN DET ER Å VISE DEM HVA SOM ER SUNT?

Cornelis

10 ting du aldri bør spise eller drikke

Iform med Cornelis:

Her er 10 ting jeg mener du aldri bør spise eller drikke!

Les mer på: Corneliselander.com

10 ting du aldri bør spise eller drikke
Ok, så før noen setter i gang å angripe meg; dette er ti ting jeg altså personlig ikke ville kjørt i meg, og som jeg mener heller ikke du bør drikke eller spise. Du må gjerne være uenig, men dette er altså drikkevarene og maten som jeg selv mener man bør hoppe over...

1. Pommes frites
Om det er én ting jeg virkelig er stor motstander av så er det pommes frites, eller "french fries". Dette er HELT uten næring, og noe du så absolutt bare bør styre unna! 

Neste på listen er også noe jeg mener du ALDRI bør kjøre i deg; 

2. Potetgull... 
Bare dropp det - vær så snill! 

3. Burger og pølser... 
Jo da, om du lager burgeren hjemme selv, og du har rent kjøtt, litt salat og for eksempel en skive med agurk eller tomat så kjør på! Dessverre lager/spiser nær sagt ingen av de som spiser burger den på denne måte, og når det kommer til pølser har jeg bare én ting å si; NEI! 

5. Alkohol
Ja da, det er sommer, det er sol, det er varmt i været, det er fest, osv. Det finnes alltids en grunn for å drikke, men i mine øyne også alltid noen veldig gode grunner for å la være... Alkohol er som jeg har sagt i en årrekke "ren gift for kroppen", og skal du i tillegg prøve å holde en viss kroppsform er dette IKKE veien å gå. Ikke bare kan det være rent skadelig for lever og helsa forøvrig, men det vil i tillegg sette deg mange hakk bak og stoppe muskelutviklingen som vi vel alle så hardt prøver å oppnå ved å trene [?]... 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

6. Brus
Soda eller brus hører i mine øyne ikke noe sted hjemme i et hus der fokuset er på tøff trening og et godt kosthold. Skal man komme iform, eller opprettholde kroppsformen, bør du etter min mening aldri kjøpe inn eller ha dette i heimen! 

7. Ikke erstatt vann med saft! 
Jo da, det finnes sukkerfri alternativer, men likevel er jeg stort sett en motstander av dette. Og jeg vil ikke anbefale noen å erstatte vann med saft! Gjør det heller ikke til en vane at barna få "morsomt vann" for at det skal gå ned - da dette gjerne bare er første steget mot videre å bli avhengig av søte drikker ([es brus]... 

8. Bensinstasjonsboller... 
Jeg mener altså ikke at du aldri skal kunne få kose deg med nylagde boller hjemme, eller for eksempel stikke innom bakeren og kose deg med et skolebrød av og til (selv ELSKER jeg sistnevnte, og er en av de tingene jeg savner mest fra Norge!)... MEN; de fæle, uttørkede du finner på din lokale bensinstasjon bør du imidlertid droppe...

Les også: Kom i superform! 

9. "Sjokoladebarer"
Om det ikke står protein foran mener jeg du bør styre unna de såkalte "sjokoladebarene". Dette betyr ikke det samme som at jeg aldri mener du skal kan få kunne unne deg en sjokoladebit, og en av de få, søte kveldssnackene jeg anbefaler er nettopp en liten bit mørksjokolade av og til. Imidlertid er dette ment som litt lovlig kos på slutten av en lang dag, og det å derimot gå rundt og "gomle" i seg sjokolade for eksempel i lunsjpausen, eller på vei til eller fra trening, er jeg imidlertid sterkt imot! 

10. Riskaker
En annen ting mange har hatt som tradisjon å kjøre i seg er de såkalt "sunne" riskakene. De eneste (i mine øyne) som kan ha godt av dette er atleter, eller de som trener ekstremt hardt, og som kan ha behov for mat med ekstremt høy GI [glykemisk indeks]. For "vanlig folk", eller de som ønsker å stramme opp eller gå ned i vekt, er dette noe man bør hoppe glatt over! 

HAR DU NOE DU VIL LEGGE TIL PÅ LISTEN? 

Og som alltid; DEL GJERNE!! 
Cornelis

#Nettavisen #trening #iform #sk2015 #bilder #blogg #trene #sommer #sol #ferie #fri #kost #mat #innlegg #mat #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Når far lager mat...

Ok, for de av dere som har fulgt meg en stund, og som kanskje så meg på 4 Stjerners Middag på TVNorge i fjor, så vet dere at jeg er flinkere til å fortelle/forklare hva man bør spise [for å komme iform] enn jeg strengt tatt er til å lage mat... Så da jeg i går kveld ble nødt til å lage min egen middag, gikk det slik:

Følg meg også på Instagram, eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook! 

La oss starte med litt ordentlig verktøy... :) 

Og å bruke denne kan vel ikke være så vanskelig... 

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg hater å lage mat
Ok, så det å lage mat er ikke en av mine sterkeste sider, og personlig foretrekker jeg å få det servert ute på restaurant eller å ha noen andre til å lage det for meg [rett og slett fordi jeg IKKE kan lage det selv]. Selv spiser jeg blant annet frokost og lunsj ute hver dag, mens jeg hjemme veksler mellom å få maten laget for meg hjemme, eller jeg og dama er ute og spiser på restaurant. I går kveld var det imidlertid en annen situasjon da jeg var "alene hjemme", og skulle lage maten selv. Stor gutt ;) 

Vel, når far kokkelerer er i hvert fall hunden smart nok til å skygge banen...

Min middag;
Så middagen jeg valgte å gå for var en boks tunfisk + 2 porsjoner med ris (jepp, noe enklere og bedre finner du ikke..).

Men jeg skulle gjerne likt å ha sett de menneskene som fabrikanten mener denne lille boksen skal kunne servere "5 servings". Selv ble jeg ikke engang halvmett, og det med 2 servinger av ris ved siden av... 

Vel, sunt var det i hvert fall, og jeg kan love deg at dette både vil bygge muskler og holde fettet borte fra magen i sommer... Om mine gjester fra 4 Stjerners Middag hadde blitt så veldig mye mer imponert over dette er kanskje en annen sak... Sandra, Marit, og Thomas, kommer dere på besøk til Hollywood snart? ;)

Cornelis

Følg meg også på Instagram, eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook! 

#Nettavisen #trening #kost #kosthold #helse #blogg #blogger #blogginnlegg #hverdag #bilder #innlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

- Det verste du kan gjøre, er det første du tyr til

Du kjenner sikkert til situasjonen; barna er litt urolige i baksete og maser om oppmerksomhet, og hva er det første du tyr til? Jo, det som kanskje er mest skadelig og farlig for dem, og som bare ytterlige vil øke problemet; mer sukker... 

- Sukker tar liv står det å lese i dagens VG, der seksjonsoverlege Samira Lekhal ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, uttaler seg om farene ved sukker for barn. Og jeg kunne ikke vært mer enig. Klart sukker er skadelig for oss alle, men særlig er det farlig for barn og unge som også gjerne er de som får i seg mest... Og det er ikke mye som skal til før det kan bli veldig farlig. Én halvliter brus og én bolle inneholder for eksempel dobbelt så mye sukker som det de minste bør få i seg - noe som kan være greit å tenke på ved neste barneselskap... Klart en bursdagsfest uten bollefest og kake høres kjedelig ut, men det er også hva sluttresultatene av et overdrevent sukkerinntak kan gi også.... 

- Høyt inntak av sukker gir økt grad av overvekt og fedme, som igjen disponerer for blant annet diabetes, hjerneslag, høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdom, uttaler overlegen til VG. 

- Man må derfor få foreldrene til å kjøpe mindre godteri og snacks, og mindre mat med tilsatt sukker. Dette mener jeg vi gjør best gjennom holdningsarbeid som over tid hjelper oss til å velge både sunnere og mer bærekraftig mat, uttaler hun videre. Selv mener jeg her at vi også som samfunn generelt må ta et ansvar, slik som da jeg nylig kritiserte Narvesen for å ikke gjøre da jeg langet ut mot deres såkalte "mellommåltid kampanje". 

Her er hva Helsedirektoratet anbefaler: 
 Noe på denne listen du spiser mye av? 

Vår tids verste fiende
For en fireåring er det ikke mer enn en bolle og en yoghurt som skal til for å overskride helsemyndighetenes daglige anbefalinger, og dette er jo noe mange av oss kan ha en tendens til å gjøre opptil x 2 eller 3... Kanskje på tide å sette en hengelås på matskapet, for dette kan nemlig være noe av det farligste du har i huset... For som overlegen sier; "er dette vår tids verste fiende"... 

HVA MENER DU? ER DETTE Å OVERDRIVE, ELLER BØR VI ALLE TA GREP OG BLI MER ANSVARSBEVISTE? 


WWW.CORNELISELANDER.COM
 
#Nettavisen #trening #kosthold #helse #Norge #mat #sukker #debatt #EAT #iform #sunt #treningsbloggen #CornelisElander  

Får du i deg nok protein?


Jeg skal i dag se nærmere på hva som faktisk er "nok protein". Tror du at du får i deg nok?

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg har tidligere gått ut og sagt et proteinpulver kan være et nyttig verktøy for mange, og ser vi nærmere på hvor mye protein myndighetene faktisk anbefaler at vi inntar daglig så skjønner du at jeg hadde rett. Enkelte kan nemlig ha et proteinbehov helt opp mot flere hundre gram om dagen, og å få i seg dette (kun gjennom vanlig, norsk mat) kan da bli en utfordring.

Hvis ikke ditt daglige energibehov blir dekket gjennom korrekt mengde karbohydrater og fett, vil kroppen også kunne benytte seg av protein som energikilde. Har du da ikke et høyt nok inntak til å dekke dette (samt oppbygningen av nytt vev og muskler etter en hard økt) vil det videre kunne medføre at musklene svekkes. Og trener du mye styrke øker også behovet for tilskudd av protein - da trening egentlig er det samme som å bryte kroppen ned. 

Proteininnholdet per 100g. i «typisk norsk mat»:
- Potet 1,7g.
- Grovbrød (avhengig av type) 8,7g.
- Torsk 18,1g.
- Egg 12,4g.

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook  

Anbefalt proteinmengde
Myndighetene opererer gjerne med en anbefalt proteinmengde på rundt 1-1,5g. per kg. kroppsvekt, noe som betyr at en vanlig mann på 80kg. da bør få i seg så mye som 80-120g. protein om dagen. Og dette er altså regnet som en moderat anbefaling. Olympiatoppen anbefaler for eksempel folk som trener mye styrke å ligge på 1,5-1,8g. per kg. kroppsvekt, og det er også sagt at sunne, friske mennesker fint kan få i seg mer. Personlig pleier jeg å anbefale de som trener mye styrke, og som virkelig har et ønske om å bygge en topptrent kropp, å ligge i størrelsesordenen 2 og helt opp mot 3g. protein per kg. kroppsvekt, da jeg mener det er bedre å heller ha et lett overskudd framfor å risikere et uhensiktsmessig underskudd. Ellers pleier jeg alltid å utføre kroppsanalyser av mine klienter, og se nærmere på deres daglige energiomsetning og behov. 

Les også: Ti ting du må gjøre for å få en super kropp

Stå på, og takk til alle dere som daglig er innom treningsbloggen! 
OG SOM ALLTID; DEL GJERNE!! 

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også 
@corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook  

#Nettavisen #trening #kosthold #kost #mat #treningsbloggen #iform #sk2015 #trener #CornelisElander 

- Narvesen, dette er noe av det drøyeste jeg har sett!


Den siste tiden har Narvesen lansert en "mellommåltid" kampanje som i mine øyne er noe av det drøyeste [og verste] jeg har sett... 

Les mer på: Corneliselander.com

Vi nordmenn spiser ikke på langt nær så sunt som vi en gang i tiden gjorde, noe som resulterer i at vi opplever en nær sagt fedmeeksplosjon i Norge om dagen. Selv har jeg blant annet tidligere påstått at jeg blir "feit av å være i Norge" (basert på det dårlige utvalget av mat og drikke som jeg opplever at vi nordmenn blir presentert og dyttet på i alle bauer og kanter), og når Narvesen da lanserer en ny "Mellommåltid" kampanje ved hjelp av å promotere pølser som et "klassisk mellommåltid", mener jeg de bare ytterlige er med på å øke problemet... 

Virkelig Narvesen, "et klassisk mellommåltid"??? 

Det er mulig de kanskje satser på at folk flest vil velge å gå for "pappakroppen", og at de dermed bare prøver å tjene mest mulig på "the winning team", men personlig mener jeg Reitangruppen (med Ole Robert Reitan særlig i spissen [som selv har påstått at han ønsker å gjøre Norge sunnereog som også er en del av Gunhild A. Stordalens flotte EAT prosjekt]) ikke burde promotere slike ting som et [smart] mellommåltid! 

For ordens skyld skal det nevnes at det er broren, Magnus Reitan, som er adm. dir. for selve Reitan Convenience - med undergrupper som 7-Eleven og Narvesen som sitt ansvarsområde. 

Og før du eventuelt skulle bli forvirret; nei Freias "Kvikk Lunsj" er ikke en lunsj, men kos og sjokolade. Dette er noe man til nød kan ta med seg på skitur i skogen, og ikke noe man bør spise som fast niste på jobben... 

Det folket vil ha? 
Nå er det likevel slik at folk må få gjøre som de selv vil, og ingen skal [eller kan] tvinge noen til verken å spise sunt eller trene regelmessig. Mitt problem er imidlertid at en så stor aktør som Narvesen bør vise sitt samfunnsansvar verdig, og støtte oppunder sunn og helsemessig forsvarlig mat og drikke. Forøvrig tror jeg det heller ikke ville vært en dårlig businessidé å begynne å servere folk sunnere, bedre utvalg, og de kafeene, kioskene, og andre utsalgssteder som snart kan gi oss nordmenn noe sunt tror jeg også i fremtiden er de som vil komme til å gjøre det best [just saying...]. 

For er det bare boller og brus folk flest vil ha, eller spiser vi bare mye av dette nettopp fordi det er det som serveres/tilbys? Selv tror jeg sistnevnte... 

Lys i tunnelen
Heldigvis ser det likevel ut til å være lys i enden av tunnelen ved at Narvesens #Mittmellommåltid i skrive stund bare har mottatt 21 bilder, mens min #CornelisUtfordring har mottatt over 7.737... ;) 

Så jeg håper ikke så mange av dere velger å gå for Narvesens oppfordring denne helgen, som på Facebook siden deres skriver; "Tjuvstarte på helga?;) Har du lyst har du lov!", men at dere heller velger å bli med meg på å bygge Norge til det sunneste landet i verden blant annet ved å være med på min #CornelisUtfordring og poste noen sporty treningsbilder av deg selv denne helgen! Jeg gleder meg til å se! 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #kosthold #mat #Norge #bilder #debatt #meninger #kosthold #helg #CornelisElander 

Hva bør en familie spise?


Veldig ofte skriver jeg her på bloggen om hva du som enkeltindivid bør spise, mens jeg i dag fikk en ny problemstilling fra en av mine faste lesere; hva bør en familie spise? 

Ja, for det er enkelt å gi presise forslag til hver enkelt som ønsker å komme iform, men hva men en hel familie? Kan de spise sunt? 


Les mer på: Corneliselander.com

- Familien min tar ofte usunne valg - hva bør jeg gjøre?
Ja, slik kan du kort og godt oppsummere innsenderens spørsmål da han sendte meg denne teksten; 

"Hei! Lurte på om du kunne dele noen tips til hvordan man kan oppmuntre familien til å spise sunnere. Bor hjemme og har det siste året blitt mer bevisst på å gjøre sunne valg. Vi spiser stort sett fisk eller kylling etc til middag med grønnsaker og grov pasta så middagen er ganske bra. Men føler liksom at foreldrene mine og søsknene mine ofte tar usunne valg. Altså jeg skal ikke late som om jeg er perfekt. Men det gjør meg bare ekstremt trist og se andre ta så usunne valg. Det er blir liksom bare for mye snacks på hverdager. Jeg har veldig lyst til at de skal bli mer bevisste på hvordan de spiser. Så håper du kunne gitt noen råd til hva jeg burde gjøre." 

Så hva bør og kan en familie gjøre for å få i seg sunne og proteinrike valg som likevel vil være mulig å få til i en sikkert stressende og hektisk familiehverdag? Vel, først og fremst mener jeg det er viktig å understreke at foreldre nettopp har et ansvar å tilby [og ikke minst motivere til å spise] sunne måltider hverdagen igjennom. Dette er ikke det samme som at man aldri skal få lov til å kose seg og bli helt fanatisk, men du er som foreldre en rollemodell og bør bruke din posisjon riktig og smart! For øvrig er dette det mest likte bildet på min Facebook side... 

Så over til mine enkle råd;  
- Drikk vann! 
Sørg for alltid å ha nok vann til maten! Veldig mange har en tendens til å erstatte dette med brus og annen sukkerholdig drikke [saft etc], men mitt råd er at dette ikke engang kjøpes inn til huset [for enten det er mandag- eller lørdagskveld, fest og moro eller hverdag; sukker og søt drikke har vi ikke bruk for!],
- Proteinrik kost!
Jo da, alle kan spise proteinrikt og sunt, og dette bør ikke bare være forbeholdt for eksempel junior i huset som trener og pumper jern... 
Et mer proteinrikt kosthold gjør deg både mer våken og energifull hverdagen igjennom, og vil ikke bare sørge for at du lettere bygger eller opprettholder viktig muskelmasse, men vil også sørge for metthetsfølelse, og at man lettere holder ønsket kroppsvekt og midjemålet på et ønskelig nivå. Så bytt ut burgerbrød og halvfabrikater med proteinrik og ren mat! Lag omeletter, spis fisk og rent kjøtt, og dropp frossenpizza og gryteretter på pose!
- Hjemmelaget brød! 

Jo da, brød behøver ikke alltid å være skadelig for kroppsformen - så lag hjemmelaget, sunt grovbrød en gang i blant, og frys det heller ned slik at det holder seg lenger, og spis det når familien skulle ønske/trenge! Men husk; en brødskive eller to til frokost, eller med proteinrikt og magert pålegg til lunsj er for de fleste smart og godt, men bør stort sett ikke inntas senere på kvelden og rett før leggetid! 
- Spis mørk sjokolade + frukt!

Ja da, både store som små liker noe søtt av og til, og da er en liten bit mørk sjokolade et godt alternativ å gå for! Dette er faktisk noe jeg lar mine klienter kose seg litt med så å si hver dag om de skulle ønske det, og det er et mye bedre alternativ enn både potetgull, iskrem, og alt det andre farlige snopet så mange av oss tyr til... Et annet tips, som min mor alltid pleier å gjøre er å servere noen biter sjokolade + sunn frukt sammen på en skål. Da får du både noe søtt og sunt sammen [samtidig som det er smart å legge igjen sjokoladepakken i kjøleskapet på kjøkkenet. Slik må du da i hvert fall reise deg opp, og bruke kroppen om du skulle velge å gå for litt mer, og det blir lettere å kontrollere inntaket. Skulle du likevel slite med å kontrollere søtsuget kan kanskje dette tipset fungere
- Mindre, men flere måltider!

Mange har en tendens til bare å spise et par ganger om dagen, noe som sjelden er bra verken for forbrenningen, helse, eller for å opprettholde/bygge muskulatur. Dette gjelder også for de som vokser opp, og det er smart å både legge til rette for en sunn og god frokost, lunsj, og en sunn middag, ved siden av å ha noen smarte mindre måltider hverdagen igjennom. Lær de minste sunne matvaner fra de er små av - så slipper de å slite når de blir eldre! Les også: - Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Håper det var noen tips/råd her dere alle kunne dra nytte av her, og la meg gjerne vite i kommentarfeltet under om det er noe du skulle lure på, eller om kanskje du har noen gode råd å komme med rundt dette temaet! 

Cornelis 

Dumme menn og smarte kvinner drikker mest

En ny rapport som ble lagt fram av OECD i Paris i går viser at selv om det totale alkoholforbruket i utviklede land har sunket så øker den risikable formen for drikking - noe som både kan ha katastrofale innvirkninger på økonomien til flere land, og som i tillegg nå er en av de største grunnene til død verden over! 

Les mer på: Corneliselander.com

Her er litt utdrag fra rapporten som jeg fant interessant:
- Mesteparten av alkoholinntaket er konsumert av de 20% i samfunnet som drikker mest. Og i enkelte land står disse for så mye som 50-75% av alt inntak. 
- Menn er "more likely" å dø av omstendigheter knyttet til alkoholinntak, med skader påført under selve drikkingen som hovedårsak. 
- Kostnadene relatert til alkoholavhengighet alene i EU ble anslått til 0,65% av det totale BNP for regionen, eller ca.84,5 milliarder... 
- I 2003 sto trafikkulykker forårsaket av alkoholdrikking for ca. 1/3 av alle kriminelle handlinger [!]... 
- I løpet av de siste to tiår har alkoholforbruket i Russland økt med 60%!!
- Det anbefalte maksimale alkoholforbruket i Spania [40 mg/uke for menn, og 20 mg/uke for kvinner] er dobbelt så høyt som i Nederland... 

Og for de som mener at jeg overdriver dette med advarslene mine rundt alkoholkonsumet og drikkingen i Norge hva med at;
"Alcohol is now responsible for a greater proportion of deaths worldwide than HIV/AIDS, violence and tuberculosis - put together" 

Og så til slutt, og med henvising til overskriften;
- Personer med høyere utdanning og høyere sosioøkonomisk status (SES) er mer sannsynlig å drikke mer, MEN menn som har en lavere SES og mindre utdannelse så vel som kvinner med høyere SES og mer utdannelse er mer sannsynlig å drikke risikabelt mye [noe som vil si en ukentlig mengde ren alkohol på 140 gram eller mer for kvinner, og 210 gram eller mer for menn]... 

HVA MENER DU OM RAPPORTEN? GRUNN TIL BEKYMRING? 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Cornelis
 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #godmorgen #onsdag #bilder #Side3 #treningsbloggen #mat #drikke #fest #moro #trener #CornelisElander 

- Maten du ikke bør spise!


Her er fire ting jeg mener du trolig ikke bør spise: 

Les mer på: Corneliselander.com 

1. Potetgull!
Først på lista finner du det jeg virkelig råder deg å styre unna; potetgull. Ja, dette gjelder selv om du skulle velge de "sunne variantene" (vel, i realiteten finnes ikke det), og å spise dette er i mine øyne som å drive aktivt forfall av egen kropp. Nå sier jeg ikke at du aldri skal få kose deg med noe godt, og de av dere som er faste lesere vil kjenne igjen at jeg for eksempel mener du mer enn gjerne må kose deg med litt mørk sjokolade. Ja, faktisk gjerne hver dag! Potetgull er imidlertid en "no go"!

2. Alt av ferdigmat og halvfabrikater! 

3. Banan 

Kanskje litt overraskende vil du si, og jeg sier ikke at ingen kan ha godt av det. Imidlertid er det slik at mange der ute dessverre brukes det litt feil utifra ens mål og ønsker, og banan er ikke for eksempel ikke noen "slankemat". Om målet ditt er å stramme opp og gå ned betraktelig i midjemål vil jeg si at det er mye annen frukt du heller bør gå for, som også vil kunne ha en mer beskjeden effekt på blodsukkeret og være gunstigere å få i seg. 

Les også: - Mer sukker i banan enn i Coca-Cola

4. Alt du finner på bensinstasjonene... 
Jeg snakker selvsagt ikke om din lokale stasjon skulle være en av de få som selger proteinbarer og annet sunt for kroppen, men stort sett alt det du ellers finner på landets mange bensinstasjoner [bolletilbud og bensinstasjon-pølse]. Styr unna! 
Foto: Dinmat.no

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

God søndag og trening til dere alle! 
Cornelis

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #søndag #trening #kost #kosthold #treningsbloggen #CornelisElander  

- Slutt å trene!


"Slutt å trene!" Ja, slik kan man nær sagt oppsummere den siste tids "motivasjonskampanje" i norsk og internasjonal presse der begrepet "pappakroppen" har fått godt feste. Så hvorfor har jeg et så stort problem med dette, og hvorfor kan jeg ikke bare la folk få være i fred, spør du kanskje? Vel, her er svaret; jeg bryr meg! 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

For som jeg nylig uttalte til Side3 magasinet på Nettavisen mener jeg nemlig at #dadbod konseptet (i sin virkelige versjon) både er uheldig og farlig! Vi nordmenn har nemlig et stort problem når over halvparten av oss blir kategorisert som overvektige, og vi trenger faktisk å trene mer og ikke mindre! Likevel, jeg er ikke ute etter å plage deg direkte med at du må trene mer, og som jeg har skrevet om tidligere er det faktisk en menneskerett å være feit! Ingen skal, eller kan, tvinge deg til å trene, men vi som samfunn må heller ikke gjøre det til riktig å spise usunt og å være fysisk passiv...

"Nei, jeg mener ikke det er greit å være feit. Jeg mener det faktisk er en menneskerett!"

Og da Side3s reporter stilte meg spørsmålet; - Når folk liker konseptet med pappakroppen så godt som nordmenn gjør, er det vel ikke populært å være kritisk? var svaret mitt soleklart; Nei, men når over 50 prosent av Norges befolkning sliter mer overvekt så må noe gjøres, selv om det ikke alltid vil gjøre deg til den mest populære. Med den utviklingen vi ser i Norge i dag er vi på god vei til å passere amerikanerne om bare noen få år [hva gjelder andelen mennesker som sliter med overvekt og fedme], og særlig blant barn og unge er utviklingen skremmende... 

For ja, det vil kanskje ikke gjøre meg til den mest populære personen over natten å si dette, men det er faktisk nødvendig... Jeg synes nemlig det er skummelt når så mange nordmenn sliter med disse problemene, og som jeg sa i denne videoen er jeg ikke ute etter å kritisere enkeltpersoner eller de som eventuelt måtte ha noen kilo for mye. Hva jeg imidlertid er ute etter er å mene at vi ikke bør gjøre det hipt og kult å være ute av form og spise usunt. Og dette mener jeg rett og slett bare fordi jeg bryr meg! 

Cornelis 

#Nettavisen #trening #pappakroppen #iform #Side3 #Side2trening #trener #CornelisElander 

Kan man spise tunfisk hver dag?


De fleste av oss som trener mye har gjerne til vane å ty til proteinrike matkilder for å opprettholde, eller bygge ny og større muskelmasse, og da er gjerne tunfisk et godt og billig valg for å oppnå nettopp dette. Spørsmålet er bare; kan du spise det hver dag?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Tunfisk er en av de mest lettvinte måtene å få i seg bra med protein på, og blir ofte den velkjente «go-to» lunsjen for svært mange. I tillegg er det svært billig, og man kan fort vekk ende opp med å spise det omtrent hver dag. Spørsmålet er bare; er det egentlig sunt? Kan man faktisk spise tunfisk hver dag? 

Ifølge en talsperson for det amerikanske mattilsynet, FDA [Food and Drug Administration] er svaret mer eller mindre «ja». «It would likely be safe for many men to eat tuna every day, while some men could experience symptoms of mercury toxicity from eating the same amount,» sa Food and Drug Administration´s talsperson, Lauren Sucher, nylig til Mens Health

Problemet er altså den eventuelle forekomsten av mercury [eller kvikksølv] i fisk, noe vi i disse dager ser at det også advares om i norsk media på grunn av at man flere steder har sett kvikksølvinnhold i fisk langt over grenseverdiene. Mattilsynet har også på sine sider lagt ut en landsdekkende advarsel mot blant annet ferskvannsfisk på grunn av kvikksølvnivået, og selv om det poengteres at fisk normalt sett er noe av det sunneste vi kan spise kan det altså [på grunn av miljøforurensning] være visse typer fisk du bør hoppe over. 

Så kan du spise tunfisk hver dag? Personlig vil jeg stille meg bak FDAs talsperson og si ja (at det kan bli litt ensformig og kjedelig i lengden er en annen sak..). I tillegg poengteres det fra enkelte at «The risks from mercury have been overhyped», og at det stort sett skal svært mye til for at folk skal kunne få i seg farlige mengder med dette. 

Så som min bestmor ville sagt; spis fisk, mens det enda er sunt...
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #kosthold #Side3 #Side2trening #mandag #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Hvorfor du bør spise frokost

1oNAAhAG_Y
Her om dagen skrev jeg innlegget "Slik spiser jeg", der jeg beskrev en typisk dag for meg med tanke på kosthold og "diett". Det fokuseres nemlig [feilaktig i mine øyne] alt for mye i media bare på rundt dette med å gå ned i vekt, mens jeg selv mener de fleste av oss nok heller er ute etter en størrelsesreduksjon og at ikke minst mange også er ute etter en sunnere, sterkere kropp. Hvis dette skullle være noen av dine ønsker, mener jeg du imidlertid bør spise frokost...

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Ja, som jeg nevnte sist; skal du komme i ordentlig god form, bygge optimalt med muskelmasse, og en sterk og sunn kropp, så mener jeg du bør innta en god frokost. Hver dag. Enkelte eksperter, slik som Birger Svihus, professor i ernæring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet [NMBU] har tidligere uttalt til forskning.no at hvis man skal gå ned i vekt så trenger man å kutte i måltider, og kan fint "Dropp frokosten med god samvittighet". Videre har han sagt at hvis man ønsker å gå ned i vekt så har man i realiteten bare to alternativer; enten kan man redusere energiinntaket, eller så kan man øke energiforbruket. Det har han forsåvidt rett i, selv om jeg personlig mener virkeligheten er litt mer nyansert enn dette...

Forøvrig er det også mange som ikke befinner seg i denne gruppen, og vi må ikke glemme at flere i dag faktisk har det motsatte ønsket; de ønsker å gå OPP i vekt... Når 44% av nordmenn i dag [ifølge AFPT bloggen] har en BMI som kategoriser dem i klassen overvektig er det kanskje vanskelig å se for seg at så mange der ute faktisk ønsker å gå opp i vekt, men det er nå engang virkeligheten og situasjonen også for mange. Imidlertid mener jeg ikke at en frokost bare er sunt og bra for de som skulle ønske å legge på seg, men også for ganske mange av de som herr Svihus mener bør kutte ut noen måltider. Her er nemlig mine argumenter;

Stress kan gjøre deg feit! 
Som jeg også beskrev i innlegget "Derfor legger du på deg fett" kan nemlig stress være med på å gjøre at du legger på deg fett, og særlig mer av det farlige fettet som legger seg rundt magen. For da å få bukt med dette problemet vil jeg blant annet anbefale deg å jobbe aktiv med å prøve å kontrollere stressituasjonene i hverdagen, men ikke minst at du også benytter en korrekt sammensatt frokost som en god måte å starte dagen på. Alt er nemlig ikke bare antall kalorier inn og antall kalorier ut, og de fleste av oss trenger også energi og næring etter en lang natts søvn og hvile (ja da, du har brendt kalorier til den store gullmedalje, også mens du lå der og sov!). Så om du vil ha en balansert og rolig start på dagen, og du faktisk også ønsker å opprettholde, eventuelt bygge, mer muskelmasse og en sunn, sterk kropp så mener jeg du så absolutt bør spise en "stor" og god frokost. For ikke alle av oss er nødvendigvis bare interesserte i å bli tynnere, og selv om du faktisk også skulle ønske deg en størrelsesrduksjon så har du fortsatt godt av å få i deg litt korrekt næring og energi tidlig på morgenen! 

Corneils 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #søndag #mat #kosthold #trening #treningsbloggen #trener #CornelisElander  

Slik spiser jeg

Siden veldig mange av dere etterspør matplaner, kostholdstips, og ikke minst lurer litt på hvordan jeg spiser, tenkte jeg det var på sin plass med et slikt innlegg... Jeg har i innlegg tidligere skrevet litt om dette tidligere, mens du her får servert hele sannheten og en full liste/meny fra meg:

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

1oNAAhAG_Y
- Frokost

I mine øyne dagens viktigste måltid, og noe jeg setter av god tid til... Som du nylig kunne se på min Instagram liker jeg å starte dagen med yoghurt, brød [masse brød!], 2 egg, appelsin juice, og minimum 4 shots med espresso... Jeg går alltid for økologisk brød og topper det gjerne med litt smør...

- Lunsj
Jeg er altså et stort frokost menneske, men ikke like opptatt av lunsj, men av de tingene jeg evenuelt da går for vil en omelett (av 4-5 egg), sushi, eller en "superfood" salat stå høyt på listen - i tillegg til en proteinshake.

- Middag
Midda for meg står stort sett av to ting (som begge inneholder mange kalorier...):
Enten 5-600g kjøttdeig + 4-500g pasta

eller:
400g fisk, 1-200g grønnsaker, og 3-400g pasta eller ris...

- Kvelds
Å kvelden kan jeg gå for litt müesli (kos), litt sjokolade (mer kos) + litt frukt og grønt...

I tillegg til dette spiser/drikker jeg også enkelte mellommåltider hverdagen igjennom som kan bestå av et og annet proteinrikt tilskudd (proteinbarer, shakes, etc.) i tillegg til for eksempel litt cottage cheese og/eller mager kesam.

Her ser du altså hvordan jeg spiser, og la meg nå høre i kommentarfeltet under hvordan og hva DU spiser!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #mat #trening #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #kost #kosthold #trener #CornelisElander 

Så lett blir du kvitt søtsuget

Da en av mine faste lesere i dag stilte meg spørsmålet; hvordan kan man bli kvitt søtsuget? kom jeg med en enkel oppskrift som faktisk vil sørge for at du blir kvitt søtsuget engang for alle [så lenge du bare følger oppskriften]. Her er hemmeligheten:

Følg meg også på Facebook og på Instagram

Puss tennene! 
Jepp, så enkelt er altså tipset. Hver gang du skulle føle for noe søtt; puss tennnene! Dette enkle tipset vil sørge for at du mister lysten på sjokolade og annet søtt. Prøv det i dag! 

Har du noe du lurer på om trening og kosthold? Send meg da gjerne en direkte email, eller legg igjen en kommentar i feltet under! 

God morgen fra trener´n din i Hollywood
Cornelis 


WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #treningsbloggen #godmorgen #kosthold #iform #bilder #blogg #trener #CornelisElander 

Et [sunt] lite stykke Norge

Du har sikkert hørt uttrykket "et lite stykke Norge", noe som gjerne pleier å henvise til en viss sjokoladeleverandør og reklamefilm. Selv liker jeg imidlertid kun å promotere sunne ting, og derfor er det når jeg legger ut et bilde på Instagram [av noe av det jeg har i kjøleskapet mitt her i LA] dette som kommer opp; 
1cMTTJAGzj
/annonse

Nordmenn som enten bor, eller er på reise, i utlandet har gjerne et savn etter norsk sjokolade, mens jeg selv altså foretrekker den sunne varianten iform av norsk sjokolade proteinshaker og proteinbarer. Blant mine favoritter finner du PFs proteinshaker, som også er å finne i "Cornelis Elander-Pakken" fra Proteinfabrikken! Bestill den i dag, så får du også -41% avslag på prisen! 

Les mer om den, og bestill her *

Cornelis

#Nettavisen #trening #kost #mat #kosthold #sjokolade #Norge #norsk #kosttilskudd #trene #iform #CornelisElander 

Kosthold: Brødet som kan gi deg muskler!

De av dere som har fulgt meg en stund vet at Fedon brødet er en av mine personlige favoritter, og hva jeg selv mener er en av de beste måtene å starte dagen på. I tillegg er Fedon's brødmiks svært proteinrikt, og perfekt for å bygge en sunn og sterk kropp på!

Les mer på: Corneliselander.com  


/annonse  

Fedon brødet inneholder nemlig [for å være brød] forholdsvis lite med karbohydrater, samtidig som det også er svært protein- og fiberrikt. Så dette mener jeg altså er en perfekt måte både å starte dagen på, men samtidig også sørge for at du får i deg de viktige byggeklossene vi alle trenger for å bygge en sunn og sterk kropp på! 

Les forøvrig mer om dette og andre Fedon produkter her

Så la oss bygge en sunn og sterk kropp sammen - både ved hjelp av riktig trening og næring! Let's go!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #påske #kosthold #mat #iform #hverdag #Side3 #trener #CornelisElander 

- Glem helsa, regnskogen er viktigere!


Den siste uken har det vært en heftig debatt i norsk media angående palmeolje etter at min felles Nettavisen blogger, Sophie Elise, tok til orde for å boikotte påskeeggene fra Freia fordi de inneholder palmeolje og [som hun skriver] "er ødeleggelse av regnskogen". Imidlertid skrives det ingenting om helsa vår... 


Les mer på: Corneliselander.com

Jo da, hun skriver også i sitt innlegg at "påskeegg inneholder mengder av palmeolje, som ødelegger stort for planeten og alle oss", men jeg tror hun sikter mer til effekten palmeoljen har på regnskogen (og igjen vår eksistens) enn den direkte helseeffekten palmeoljen kan ha på kroppene og helsa vår. Som professor, Christian Drevon, ved Universitetet i Oslo sa til NRK for noen år siden kan nemlig palmeolje øke konsentrasjonen av kolesterolet i blodet, og føre til hjerte- og karsykdommer. 


- Det inneholder palmitinsyre, som er en mettet fettsyre med 16 karbonatomet og ingen dobbeltbindinger. Palmitinsyren har en sterk kolesteroløkende effekt, sa Christian Drevon til NRK.  

Mange helseeksperter mener også at vi bør spise mindre palmeolje fordi det legger seg i blodårene rundt hjertet, og dermed ikke er sunt å spise/kjøre i seg. Som min andre felles blogger på Nettavisen, Gunnar Tjomlid (eller Saksynt) imidlertid oppsummerer i sitt innlegg om saken kan palmeolje "være uheldig for helsen. Likevel er det primært i matvarer vi uansett ikke bør trykke i oss for mye av, som melkesjokolade og potetgull, dette brukes i.", uten at jeg tror han er kjent med hvor mye potetgull vi nordmenn faktisk kjører i oss... Ja, dette er "mat" -varer vi ikke bør spise mye av, men dessverre er nok tilstanden en ganske annen, og særlig nå når vi går mot varmere tider (der potetgull blant annet ser ut til å være nordmenns sommerfavoritt)... Dette er også de tilbakemeldinger jeg selv får fra mange av dere som sender meg forespørsler om hjelp og råd, der potetgull ser ut til å være en av de få tingene mange av dere sliter med å kutte ned på/ut... 

Er det skadelig? 
Nå har det imidlertid pågått mange debatter rundt temaet opp igjennom årene, og hvorvidt dette egentlig er så farlig eller ei. Flere av de fremste ekspertene mener altså at det er farlig, mens andre igjen tar til ordet for at det ikke er [så] farlig. Uansett er det i hvert fall udiskutabelt at så å si alle de matvarer som faktisk inneholder palmeolje også har en tendens til å være de matvarer som ikke vil gi deg noen helsegevinst eller en sunn, sterk kropp. Og det er mitt argument for hvorfor vi bør ta avstand fra alle produkter produsert med palmeolje. For som flere nevner er Freias produkter nemlig produsert av såkalt "bærekraftig" og [i løpet av 2015] "sporbar palmeolje", og selv naturvernorganisasjoner som WWF mener at det ikke er palmeoljen i seg selv som er problemet, men hvor og hvordan den er produsert.

Regnskogen VS menneskeheten
Det nevnes altså lite om den skadelige effekten palmeolje kan ha på kroppen våre i den pågående debatten, og det ser ut til at mange mener regnskogen er viktigere enn vår egen helse... Jo da, det er viktig å spare regnskogen for vår framtidig eksistens, men i mellomtiden bør vi vel også ta litt vare på vår egen eksistens - for hva er vel vitsen i å spare planeten om vi alle allerede er blitt utryddet?... 

Cornelis 


#Nettavisen #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #helse #iform #påske #påskeegg #Freia #palmeolje #Norge #debatt #trener #CornelisElander 

Her er øvelsene som vil vise hvor "fit" du egentlig er:

Nettsiden Men´s Journal har laget en liste over noen av tøffeste øvelsene/bevegelsene som [ifølge dem] lettest også vil vise hvor fit du egentlig er. Klarer du disse?

Les mer på: Corneliselander.com 

- Extended full-body plank 
Nå er det [visstnok] ikke lenger bare nok å klare planken, men nå skal du altså klare dens tøffere "storebror", såkalte Full-body plank

Slik gjør du: Plasser deg selv i planken, men med for eksempel et håndkle under tærne. Gli så sakte tilbake, og strekk kroppen ut til armene er foran deg. Når du kan holde denne skyver du så videre ut helt til hele kroppen er rett, mens bare håndflatene og tærne berører gulvet.

- Pistol Squats 

Ett beins knebøy, eller såkalt "Pistol Squats" blir stadig mer og mer populært, og ifølge nettsiden er dette en av de beste måtene å finne ut av hvor "fit" du er egentlig er.  

Slik gjør du: Stå på et bein med rett holdning, hold kettlebellen/vekten med begge hender og senk deg så ned mot gulvet, mens du strekker det ene beinet strakt ut foran deg. Hold vekten foran på brystkassen/kroppen, og kontrollerer slik at du ikke faller bakover under bevegelsen. Press deg så opp igjen ved hjelp av å involvere både lår og setemuskulatur i det beinet du står på. 

- Handstand Pushups

Klarer du den?

- Aztec Push-ups
4z5kffSzjWI
Aztec pushups demonstrert 

Så hva mener du? Er dette faktisk gode øvelser for å vurdere hvor fit man eventuelt er, eller er listen mer satt sammen av som måtte være det kuleste og mest "trendy" å trene akkurat nå?

Kontakt meg også gjerne for skreddersydd treningsprogram!

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #trening #treningsbloggen #bilder #CornelisElander  

Gir denne videoen et godt eller dårlig budskap?

Denne videoen vekker oppsikt, selv om ikke alle mener den gir et riktig budskap. Hva mener du?

Les mer på: Corneliselander.com

"This Girl Can" er en nasjonal kampanje utviklet av Sport England der målet er å inspirere kvinner, uansett form og fasong, til å vrikke og bevege på kroppen for å bevise at man kan bryte barrierer. Likevel er ikke alle bare fan av kampanjen. 

Skjønner ikke greia
"Jeg skjønner ikke greia, tjukke jenter kan løpe og de prøver å gå ned i vekt? Ja, hva så? Jeg skjønner ikke hva dere prøver å oppnå. Dette virker meningsløst", skriver noen på kampanjens sider, mens andre igjen mener dette "blåser opp det kvinnelige ego"... 

- Dette er de beste øvelsene for muskelvekst!

Selv er jeg selvsagt helt uenig i påstandene over, MEN jeg har likevel et lite problem med videoen. I flere av scenene skal det vises hvordan "overvektige", eller kvinner med litt ekstra bør bevege på seg, trene, og være aktive (og ikke være flaue, redde, ubekvemme med noen kilo [for mye]). Problemet mitt er bare at enkelte av skuespillerne i denne videoen rett og slett (i mine øyne) ikke er store/slappe "nok" til at det trolig vil kunne hjelpe for de som denne videoen er myntet på. Jo da, enkelte av damene representerer nok fint, men noen av dem blir rett og slett for vanlige, slik at jeg mener det faktisk kan virke mot sin hensikt... Hvis denne er laget for at "store", slappe personer skal føle seg mer vel i egen kropp og å være i fysisk aktivitetblir det veldig feil å skulle snike inn "vanlige" personer for å representere; "This Girl Can"... 

Maten du ikke må spise


Daglig får jeg spørsmål om hvordan og hva man bør spise for å bygge optimalt med muskelmasse og en sunn kropp, mens jeg likevel mistenker at mange av de som spør i virkeligheten egentlig ikke å ønske å høre svaret... Her ER imidlertid svaret, og maten du bør styre unna om du ønsker å bygge muskelmasse:

Følg meg også gjerne på Facebook!

Usunt, men godt?
Vel, nå er det slik at jeg selv er ekstremt heldig med én ting; jeg liker nemlig [nesten] ingenting som er "usunt", og da er det selvsagt også mye lettere for meg å hoppe glatt over alt det jeg nå skal presentere for deg som ting du også bør holde deg unna... For om målet er stram mage og struttende muskler kan du nemlig ikke helle innpå med øl, sprit, og maten jeg nå skal nevne. Som de sier; don't hate the messenger...

Maten du bør styre unna:
- pølse. Enten det blir servert i brød, lompe, eller "au naturel" er dette bare å styre unna. Og ikke kom med svaret om at det er kyllingpølse osv. Pølse ER pølse åkke som, og det vil ikke få deg i form! 

- frossenpizza! Merk deg altså her at jeg skriver frossenpizze, og det er fullt mulig å lage for eksempel sunne, hjemmelagde versjoner av favoritten fra Italia, mens de du finner i frysedisken på butikken stort sett ikke er det. 

- Pommes frites. Her er jeg imidlertid litt strengere, og uansett om du lager det selv eller ikke er dette noe av det verste du kan kjøre i deg, og noe du som vil stoppe deg i din vei mot "sommerkroppen 2015"! 

Les også: Treningsprogram for deg som vil trene 3-4 ganger i uka

Og til slutt tar jeg også en liten gjennomgang av "snopet" du bør holde deg unna, men én ting du faktisk kan og bør unne deg:

- smågodt. Dette er en av de største kaloribombene som finnes, og bare en liten pose kan fort inneholde godt over 1000 kalorier
- potetgull... Bare legg det fra deg først som sist!
- iskrem. Selvsagt litt avhengig av type/variant, og sorbet "iskrem eller Italian Ice er for eksempel her bedre alternativer. Vanlig iskrem derimot... 

SÅ til slutt en synd du faktisk kan og bør kose deg med; mørk sjokolade! Ja, dette kan hjelpe på både hukommelesn, konsentrasjonen, og inneholder blant annet mineraler og antioksidanter som rett og slett gjør dette til det sunneste og smarteste godteriet du kan kjøre i deg! Så kos deg med litt mørk sjokolade, mens du ellers altså styrer unna alt det andre på listen her... 

God søndag fra trener´n deres i Hollywood!
Cornelis


#Nettavisen #treningbloggen #trening #søndag #helg #mat #kosthold #blogg #bilder #CornelisElander 

Pakken som gir deg muskler!

/annonse  

Sjekk ut bestselgeren "Cornelis Elander-pakken" hos Proteinfabrikken, som består av noen av de beste kosttilskuddene jeg vet om. 

Dette inneholder pakken:
- Whey Tech® er et sammensatt proteintilskudd som er spesielt utviklet for å tilfredsstille kravene til aktive mennesker som vil ha en sunnere livsstil. Trener du for å miste fett eller har et ønske om å øke muskulatur så bør dette proteintilskuddet være ditt førstevalg.
- Kreatin er et meget effektivt tilskudd for å øke styrke. Kreatin er førstevalget til tusenvis av idrettsutøvere for å øke prestasjon. Så, om du er nybegynner eller avansert bruker av kreatin vil du garantert oppleve en rask og effektiv fremgang i styrke og størrelse om du følger anbefalt bruk av produktet.
- L-Glutamine er en frittstående aminosyre som inntas for å øke de sirkulerende nivåene av glutamin i kroppen. Dette sparer kroppen for å produsere glutamin av andre essensielle aminosyrer. Dette gir kroppen et betydelig potensial for å bruke Glutamin til muskelbygging og immunforsvar.
- Protein Pancakes er et delikat måltid som er høyt på protein og sunne fiber. Kan tilberedes veldig raskt og effektivt for hele familien. Hver porsjon består av 2 solide pannekaker som inneholder hele 21 g protein, kun 2 g fett, i tillegg til fiber og mineraler. Ristes raskt ut i en shaker og porsjoneres rett i varm stekepanne.
- Protein Shake er en solid og effektiv restitusjons- og proteindrikk. Er du en idrettsutøver som leter etter raskere restitusjon etter trening, eller trenger et næringsrikt måltid rikt på protein så er Protein Shake fra PF produktet for deg! En ferdigblandet proteinshake som er klar til å drikkes. Shaken gir rask restitusjon, regenerering av muskulatur og tilbakefylling av glykogendepoene.

Få 41% i avslag på bestselgeren nå! 
God helg fra trener´n i Hollywood