hits

Hollywood

Bør jeg...

Bør jeg blogge mer? 

Hei folkens, og takk til alle dere som daglig er innom her på bloggen og/eller legger igjen kommentarer - jeg setter virkelig stor pris på det! Nå over til et spørsmål jeg har til deg: ønsker du at jeg skal blogge mer, og i så fall hva ønsker du å lese/se mer av? 

Jeg har akkurat vært innom en del av mine kollegaer på blogglisten, og jeg ser at de fleste nok blogger mer enn meg. Og basert på hva/hvor jeg er og gjør, vil jeg tro at mange av dere ville likt å se litt mer av det jeg gjør og driver med. I tillegg kommer det snart et nytt, STORT prosjekt med meg i norsk media. 

SÅ FØLG MED I UKENE FRAMOVER! 😎

Cornelis 


#Nettavisen #meninger #kosthold #trening #blogger #foto #bilder #fit #fitness #hverdag #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #CornelisElander 

Få med deg serien "Cornelis i Hollywood"!Husk å klikke innom serien "Cornelis i Hollywood" på Gossip.no!

Bli med på innsiden av filmbyen, og min hverdag her i Hollywood! Husk også å legge meg til på Instagram og Snapchat @corneliselander for daglige oppdateringer og hva jeg gjør her i USA [eller hvor i verden jeg til enhver tid måtte befinne meg].

God søndag til dere alle!
- Cornelis


#Nettavisen #trening #søndag #helg #morgen #trene #bilder #USA #Hollywood #bloggen #blogg #blogginnlegg #trener #CornelisElander

National Dog Day

I dag har det vært National Dog Day her i USA, og med det poster jeg også et bilde av min egen hund; Benodette :) 

National Dog Day ble startet av i 2004, og er ment for å sette fokus på alle de hundene som trengs å reddes, eller "rescued", her i USA. I tillegg er det ment som en påminnelse på at "dogs that work selflessly each day to save lives, keep us safe and bring comfort. Dogs put their lives on the line every day - for their law enforcement partner, for their blind companion, for a child who is disabled, for our freedom and safety by detecting bombs and drugs and pulling victims of tragedy from wreckage".  

Så for å sette søkelyset på store og små firbeinte, legger jeg her ut et bilde av Benodette og meg fra Mijas, Spania i sommer. Og det er forøvrig hun som er bossen i heimen ;) 

Cornelis 

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #trene #hund #dog #bilder #USA #meninger #blogginnlegg #CornelisElander 

Helgen i Hollywood


Etter en heftig treningsøkt på senteret vårt her i Beverly Hills, og en hektisk søndag med møter og flere spennende nye prosjekter endt helgen i Hollywood på en ganske så ok måte...Jepp, å cruise Mulholland Drive i en SLS kan virkelig anbefales, og var definitivt en av mine beste opplevelser denne uken. God mandag og ny uke til dere alle, og make it count! 

For flere bilder og videor fra LA følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 


Evening drive, med The Valley i bakgrunnen. Perfekt California kveld... :) 

- Cornelis 

#Nettavisen #trening #bilder #helg #Hollywood #bil #motor #treningsbloggen #CornelisElander 

Kjendistreneren i Gumball3000


Jeg har vært så heldig å få være med blant annet Triana på årets Gumball3000 løp, og under ser du video fra innsiden av arrangementet i Los Angeles, da noen av verdens største stjerner var med og kjørte. 


Se video og reportasje fra da jeg med på verdens mest eksklusive bilrace; Gumball3000!

Følg meg også @corneliselander og min fanpage HollywoodTreneren på Facebook 

Cornelis

#Nettavisen #trener #treningsbloggen #Gumball3000 #bil #motor #CornelisElander 

Live from Santa Monica :)

Trykk på bildet for lyd :) 

Jeg var en kjapp tur innom "gamlebyen min" Santa Monica i dag, og selv om været egentlig var rimelig grått og trist så fikk jeg det faktisk til å se ganske så solfylt og sommerlig ut på videosnutten jeg lastet opp til Instagram kontoen min. Ah, denne teknologien og alle filtrene vi bruker i sosiale medier ass, for som jeg har skrevet tidligere "riktig lys hjelper" :) 

Uansett, håper jeg dere alle har en fortreffelig ukeslutt, og jeg gleder meg til å se mange nye #CornelisUtfordring bilder fra dere i sosiale medier og ikke minst flotte 17.mai bilder denne helgen! [husk å tagge meg @corneliselander så jeg får sett dere alle i festantrekkene!]

Cornelis

Lyst til å trene med Arnold Schwarzenegger?


På ferie i LA og vestkysten av USA, og lyst til å treffe på stjerner som Arnold Schwarzenegger? Da er dette stedene du bør trene:

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Stadig flere og flere nordmenn tar turen hit til Hollywood og California, og med flyselskapenes nye direkteflygninger fra Oslo til LAX kan du nå på få timer sitte og nyte strendene og varmen her på vestkysten av USA. På grunn av dette får jeg også stadig vekk forespørsler fra mange av dere som da lurer på hvor det er bra å trene i byen, og jeg har derfor her satt sammen en liten oversikt over noe av det du bør få med deg om du kommer på besøk: 

Fra Malibu i nord til Redondo i sør - tren på stranden! 

Ja, med over 300 soldager, og stort sett sommertemperaturer hele året, er det klart man bør benytte seg av naturen og utføre litt utdørstrening når man først gjester vest- kysten av USA. Og hvor er det da bedre å starte enn å trene på stranden «where it all began»? Det var nemlig her, på Gold´s Gym i Venice og Muscle Beach i Santa Monica at den moderne form for styrketrening og bodybuilding startet, og hvor du den dag i dag kan møte på noen av verdens største stjerner innenfor fitness- og kroppsbygger miljøet. Glem heller ikke å ta turen til Malibu og surf med stjernene, eller å gå for en løpeøkt ved stranden i Redondo og Manhattan Beach. Alle disse stedene er som skapt for gode sommer- og treningsminner, og noe du lett kan skrive hjem om.

Fra løpeøkt i Redondo... :) 

Der stjernene trener 

Hvis du skulle være av den kjendisopptatte typen, som hovedsakelig ønsker å trene i Hollywood for sjansen til kanskje å hilse på én kjendis eller to (men det er du selvsagt ikke?), bør du da ta ture til en av disse plassene: 

- Santa Monica Stairs, der stjerner som Halle Berry og Reese Witherspoon nesten daglig er å se! 


- Runyon Canyon Park (der så å si hele Hollywood-eliten liker å gå for en «hike» og komme i form...
Eller et av de hundretalls mindre, men eksklusive treningssentrene som er å finne overalt her i byen. (Ja, kjendisene trener sjelden på de store sentrene..). 

De beste treningskjedene:
I motsetning til mitt eget treningsstudio, og de andre mindre treningssentrene som tilbyr mer eksklusive «one on one» PT-tjenester, har vi også mange større kjeder her i byen som alle har siktet seg inn på forskjellige målgrupper. Under har jeg derfor prøvd å liste noen av de mest kjente og populære kjedene som det kan være verdt å stikke innom når du er i byen:

- David Barton Gym
David Barton, mannen som startet opp noen av de råeste gymmene i New York, og som etter sigende gjorde det å trene «cool», har foreløpig åpnet to sentre her i byen som begge tilbyr en blanding av party og trening. Og med kjedens slagord «Look Better Naked», burde det jo også være et godt marked for dem her i byen...

- LA Fitness
LA Fitness, er et litt mindre jålete gym som tilbyr sine kunder gode treningssentre med «no bullshit», men alt av treningsutstyr du kan tenke deg. 

- Gold´s Gym
Er du treningsinteressert og på besøk i byen, står selvsagt en tur innom «The Mecca of Bodybuilding» og legendariske Gold´s Gym i Venice gjerne høyt oppe på listen. Vit likevel at det i dag finnes et titalls forskjellige Gold´s sentre i stor-LA, og at de ikke alle er like imponerende (eller for øvrig rene). Likevel, er du på ferie i Los Angeles så bør du helt klart ta turen innom senteret i Venice, mens du fortsatt også kan passere den opprinnelige Gold´s (der Arnold trente på 70-tallet) som ligger et lite steinkast unna dagens lokasjon. Og fortsatt dukker faktisk Arnold himself opp engang i blant også... 
9LUv3kbmNfg

Gold´s Gym Venice 360 Hampton Dr Venice, CA, 90291

- Equinox
Av de store kjedene er likevel Equinox min personlige favoritt, der de tilbyr en tradisjonell high-end opplevelse med noen av byens fresheste og flotteste treningssentre. For hva sier du for eksempel til valet service, og at personalet tar seg av klesvasken din, mens du trener? Jo da, dette er jo Hollywood after all... 

For mer om Hollywood og mine treningstips og råd; plukk opp siste nummer av Iron Man Magazine, og les min faste "Cornelis Hollywood News" spalte!
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #Side3 #trene #iform #bilder #trener #CornelisElander 

I dag våknet jeg til dette


Jeg våknet kl.06:15 lokal LA tid, og fant denne posten på min Facebook side; "Hollywood???", og meldingen var ikke fra noen hvem som helst, men postet av Norges beste fotballspiller gjennom tidene... 

Les mer på: Corneliselander.com

Meldingen er nemlig fra min PT klient og gode venn, John Arne Riise. Fotballegenden med flere landslagskamper enn noen annen nordmann gjennom tidene har nemlig skrevet om meg og sine gode erfaringer ved å ha meg som sin personlige trener. Og slik blir man stolt av. Ikke bare fordi John Arne er en internasjonal stjerne som har spilt for noen av de største klubbene og med de beste spillerne i verden, men fordi han som er så sinnsykt godt trent likevel har merket effekten av mine metoder og av vår trening sammen! Det blir nemlig litt som å skulle lære Gordon Ramsay å lage mat... 

Men uansett hvor sterk og godt trent man er så har man godt av å at noen kan pushe en selv til nye høyder. Ikke alle kan selvsagt ha et slikt apparat som det fotballproffen har rundt seg, men vi har alle godt av å støttespillere i hverdagen som kan hjelpe og støtte, være seg venner, familie, eller eventuelt en trener og PT. Og selv så godt trente personer som John Arne vet altså at det er viktig å opprettholde treningsmengden og innsatsen. For ingenting kommer gratis, og fotballproffen gir alltid 110%, på hver treningsøkt! Og han har ingen planer om å gi seg på lenge. For som han selv skriver om meg og mine metoder "Med hans hjelp er jeg 100% sikker på at jeg spiller på et høyt nivå til jeg er over 40 år". 

"Med hans hjelp er jeg 100% sikker på at jeg spiller på et høyt nivå til jeg er over 40 år."
- John Arne Riise

Så mange av dere har lurt på hvordan jeg faktisk tilrettelegger treningen for en person som John Arne Riise, og mer om det kan du jo lese gjennom hans egne ord på bloggen Johnariise.com For både han og hans kone, Louise Angelica, er flinke bloggere, og snart kommer de begge på besøk til meg her i LA! Og da kjære leser kan du vente deg å se mye mer gøy fra våre treningsøkter og andre spennende prosjekter vi planlegger sammen... 

Hilsen fra stolt trener i Hollywood 
Cornelis 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

#Nettavisen #trening #fotball #sport #Side3 #Side2trening #trener #CornelisElander 

God helg fra Hollywood!

Det er fredag, det er helg, og HollywoodTreneren er klar for mye moro og gøy denne helgen. Det skal skrives på nye saker og innlegg for dere, spilles inn treningsklipp og videoer, blant annet for Iron Man Magazine, og ellers skal jeg bare nyte nok en flott helg her på vestkysten av USA. I det siste har temperaturen vist både høye og lave grader (12* på morgenen, og 30 på dagen...), men nå ser "våren" endelig ut til å ha kommet hit til filmbyen. Og nå gir vi bare gass fram mot sommeren! Jeg håper ellers at du også blir å se her og følger med på bloggen framover - da det nå vil komme mye nytt og spennende jeg ikke kan vente å dele med dere...

Sjekk forresten også ut min faste Hollywood spalte for Iron Man Magazine - ute nå! 

Så jeg håper å se deg innom siden her hver dag for siste nytt fra trener´n din i Hollywood!
Cornelis 
#Nettavisen #trening #treningsbloggen #helg #weekend #bilder #fredag #trene #CornelisElander  

På plass under Oscar festen i natt


HollywoodTreneren
var tilstede da Det Norske Konsulatet, Trollbound Entertainment, og ikke minst Moods of Norway inviterte til fest i hjertet av Hollywood!

Jeg var tilstede i går da Det Norske Konsulatet i San Francisco, mine venner i Trollbound Entertainment, og Moods of Norway inviterte til norsk kjendis- og Oscar fest i hjertet av Hollywood for å hylle Morten Tyldum og Torill Kove. Og selv om det [som alltid] ble lite drikking på undertegnede, kan jeg love deg at det var en "heidundrendes" fest! :) Nesten alt som kunne krype og gå av norsk presse i filmbyen var tilstede - noe du kanskje har sett glimt av på for eksempel TV2 Nyhetskanalen i dag. 
 
Morten Tyldum og kona ankom etterhvert også festen, og hadde blant annet dette å si angående prisen som gikk til Graham Moore for beste tilrettelagte manus:
lzEqznGP1Hc
(trykk på bildet for å se video!)   

 
Takk til Moods of Norway og Troolbound for flott fest!


Etter mange timer med fest og moro i Hollywood var det deilig å være hjemme igjen :) 
Cornelis 


#Nettavisen #Side3 #blogg #bilder #Oscar #Oscars #Hollywood #USA #bloggen #CornelisElander  

Her er det ingen tynne damerKaty Perry har høstet mange lovord for sin innsats under nattens Super Bowl, og viste igjen at det er få som kan lage show som henne. Selv er jeg imidlertid mer imponert over valget av dansere hun hadde med seg opp på scenen... 

Følg meg også på Facebook

For selv om hennes bakgrunnsdansere verken kan kategoriseres som tykke eller lubne, er de heller ikke hva jeg vil kalle overdrevent tynne. De ser imidlertid ut til å være i ekstremt god form og fit, og jeg er imponert over valget av dansere popartisten hadde valgte å ta med seg opp på scenen. Selv tror jeg dette (i hvert fall litt) kan være med på å rette søkelyset litt bort fra at alt i media alltid skal være så ekstremt "uoppnåelig", og selv om disse jentene/kvinnene selvsagt ser ut til å være i ekstremt god form vil jeg tørre å påstå at de likevel ikke er overdrevent tynne, eller "dårlige" forbilder...

Så takk Katy og alle dere flotte damer som lagde et forrykende show i natt!! 

Cornelis

 

#Nettavisen #Side2 #Side2trening #Side3 #trening #SuperBowl #treningsbloggen #CornelisElander  

- Slik får du store, sterke triceps:


Jeg har tidligere kjørt diskusjoner både på twitter og Facebook siden om hva som er den beste øvelsen for triceps (noe som også ser ut til å engasjere mange av dere), og jeg vil derfor her se litt nærmere på de øvelsene jeg mener er best. 

Dips 
Som jeg da også tidligere har skrevet om er en av mine favoritter "overkropps-killeren"; dips. Ikke bare vil denne kunne sørge for at du utvikler og øker muskel- massen i bakside overarm [triceps], men den er også en viktig og naturlig del av veien til å bli sterkere i benkpress! Under finner du også noen gode tips til hvordan du nettopp kan bli sterkere i øvelsen! 

Slik blir du sterkere i dips:
- Utføre det minst to ganger i uka!

- Tren med vektbelte! Ja, for å bli sterk[ere] og å klare flere repetisjoner kan det å legge på litt ekstra vekt være en smart måte å gjøre det på. Som i forrige punkt er det vel så viktig at du også kjører det ofte nok (også med ekstra vekt), og dette vil altså kunne gjøre at du lettere blir vant til å løfte/pushe opp mer vekt enn bare egen kroppsvekt. 

Om du i dag skulle slite med å løfte din egen kroppsvekt kan du her starte i et typisk "dips apparat" med litt ekstra støttevekt under knærne, og slik stadig "legge på" mindre og mindre støttevekt inntil du (trolig veldig raskt) klarer det helt på egenhånd! 

- Supplementer med kosttilskudd! I denne pakken som jeg har satt sammen for Proteinfabrikken vil du få nok tilgang på de viktigste byggesteinene for å bygge opp ny muskulatur og styrke! 

Franskpress

Franskpress er en av de beste måten du kan bygge store, sterke triceps på.

Slik gjør du:
Grip en vektstang med et overhåndsgrep, legg deg ned på en skråbenk, og hold stangen med nær strake armer opp over brystkassen. Med overarmene låst i samme posisjon senker du stangen og underarmene ned mot hodet, før du hever stangen tilbake til utgangsposisjon igjen. Avslutt med noen kjappe repetisjoner på [ekstremt] smal "benkpress" med EZ stangen.

Jeg foretrekker altså her å benytte skråbenk framfor flatbenk nettopp for også å få inn litt lett aktivering av øvre del av pectoralis major [store brystmuskel] og anterior deltoid [framside skulder], ved at jeg her avslutter settene med noen kjappe repetisjoner på smal "benkpress" med EZ stangen. 

Kjør gjerne ett oppvarmingssett etterfulgt av tre tyngre sett med mellom 6-8 repetisjoner på hver. 

SÅ HVILKE TRICEPSØVELSER ANBEFALER DU?  

WWW.CORNELISELANDER.COM

Hilsen fra trener´n i Hollywood
#Nettavisen #Side3 #Side2 #trening #iform #bilder #helg #treningsbloggen #CornelisElander 

Mitt #shaveface ;)


Full spa-dag på badet i Hollywood ;) 


Det er lørdag, det er helg, og det er på tide å ta barten/skjegget. De siste dagene har jeg gått litt i dekke bak litt ekstra hårvekst i ansiktet (ja, kanskje mest for å komme litt bort fra alt "bråket" rundt banan-innlegget mitt på Facebook), men i dag er det altså tid for "spa-dag" og mitt #shaveface :) 

Les mer på: Corneliselander.com

Helt fra jeg var liten har det fasinert meg hvordan vi menn lager "ansikter" når høvelen glir over fjeset og drar skummet til siden, og selv om jeg stort sett bare bruker maskin til å trimme mitt (og sjelden "shaver" helt ned til huden) er det imidlertid i dag tid for en sånn - og over ser du altså hvordan jeg ser ut når "jobben skal gjøre". Så hvordan ser DU ut når du barberer deg? Last gjerne opp ditt bilde på Instagram, og tagg meg så jeg får sett og kommentert (slik jeg er sikker på at du kommer til å gjøre på bildet av meg her ;) 

Følg HollywoodTreneren på Facebook *
/ sponset innlegg  

Grimaser må til når du shaver!! ;) 

Cornelis

#Nettavisen #treningsbloggen #bilder #innlegg #ShaveFace #CornelisElander 

Denne saken eksploderte på nett


I går skrev jeg på Facebook siden min om at en norsk ernæringsprofessor mener det er mer sukker i banan enn Coca-Cola, og at det ikke nødvendig- vis er så sunt som mange liker å tro. Dette fikk imidlertid mange til å se rødt, eller gult om du vil... 

Les mer på: Corneliselander.com

Mitt argument var/er at banan nemlig ikke er like sunt (og slankende) som mange kanskje liker å tro, noe også professoren ser ut til å være enig med meg i. Jeg mener selvsagt ikke at Coca-Cola er sunnere, men derimot at bananer heller ikke er så mye bedre. Og det er ganske mye annen (bedre) frukt og grønt å velge i - for ikke å snakke om at flere kan ha godt av å få i seg mer protein etter en endt økt, og ikke bare masse kjapp karbs... (selv om også noen/enkelte kan ha godt av dette). 

Vel, ikke alle var enig, og her er noen av meningene det eksploderte med på Facebook siden :

Ikke ødeleg min banan  gjeeee deg!!! Bedre å ta seg en banan en 4l cola 🙈 ..hvem spiser egentlig flere bananer om dagen??  sikkert noen! Ikke vet jeg! Mener fortsatt en banan er bedre en cola  nå leste jeg heller ikke artikkelen but still 

Hmm, etter jeg begynte å spise banan i stede for andre måltider har jeg blitt en del smalere å tynnere. Kan ikke tro det er så usunt.. er i tilegg mye lettere fordøyelig en seigmenn?  

Kommer helt an på hvor moden bananen er - grønn er mye stivelse, gul er full av fruktsukker! 

Protein shake her, men tar heller en banan enn en cola uansett  
__________
Nå svarte jeg alle som tok kontakt, og det er gledelig at en slik liten post/ytring kan engasjere så mye! For selv om vi ikke alle skulle være enige [alltid] er det i hvert fall herlig å se at nordmenn er så engasjerte over trening og kosthold! Følg HollywoodTreneren du også for daglige utspill, kommentarer, og andre ytringer du kanskje vil like eller ikke :) 

Selv skal jeg snart dra ned på stranden og løpe meg en morgentur i solen, mens jeg pønsker på nye (og [kanskje] mindre provoserende kommentarer/ innlegg å skrive - så du får følge med! ;) Forøvrig god fredag og helg til dere alle! 

WWW.CORNELISELANDER.COM
#Nettavisen #trening #treningsbloggen #trener #Side3 #blogg #meninger #fredag #bilder #USA #CornelisElander 

Den mest ultimate helkroppsøvelse

Burpees! Vel, i hvert fall hvis vi skal tro en studie nylig publisert i anerkjente Journal of Strength and Conditioning Research der 11 middels trente personer benyttet seg av denne høy-intensive Calisthenics øvelsen mot sprint intervaller (utført på sykkel), og resultatene er faktisk ganske overraskende (vel, ikke for meg). 

Følg meg også gjerne på Facebook!


Grunnen til at jeg ikke er overrasket er nemlig at resultatet stemmer godt overens med de erfaringer jeg selv sitter igjen med etter å ha benyttet denne flotte øvelsene på mange av mine klienter årene igjennom, og som jeg vist på God Morgen Norge er dette kanskje den mest ultimate øvelsen du også kan utføre så å si hvor som helst. Så her er det ingen unnskyldning for ikke å trene!

Og som studien oppsummerer; 

"The potential efficacy of this alternative interval training method provides support for its application by athletes, coaches, and strength and conditioning professionals." 

Så trenere eller andre der ute som ønsker en ["lett" å utføre] helkroppsøvelse, som både bygger styrke og muskelmasse, men som også leverer samme kardiovaskulære fordeler som mer "tradisjonell" kardiotrening; rap i vei! 

Hilsen fra trener´n deres i Hollywood
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM
#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side2 #Side3 #Side2trening #iform #bilder #CornelisElander 

- Dette er den viktigste uka i året! Nå er det vinn, eller forsvinn!


Vi er godt inn i "starte-opp-igjen" måneden januar, og som jeg har skrevet om tidligere er vi nå i den mest kritiske uka av året der det rett og slett er; vinn eller forsvinn! 

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Mange av oss har akkurat startet opp igjen etter jul og nyttår, og noen ganger kanskje litt i hardeste laget. Som jeg pleier å si kan du ikke "ta igjen" for tapt trening, og som jeg blant annet prøver å promotere gjennom min #CornelisUtfordringInstagram er det viktig å få til litt trening og fysisk aktivitet hver dag, hele året igjen. Og særlig denne uken! 3-4 uker inn i januar med nytt treningsregime og harde, nye økter er nemlig hva som vil skille klinten fra hveten, eller hva som kan defineres som "vinn eller forsvinn" hos de fleste. Om du da imidlertid kommer deg gjennom denne uken med litt trening og du står på videre - så kan jeg love deg at du er veldig godt på vei mot det som måtte være din "drømmekropp"! 

Det er nemlig ekstremt viktig at du ikke bare trener ekstremt hardt i perioder, men at du får på plass minimum 3 økter i uke, mer eller mindre hele året igjennom! Når det er sagt betyr ikke det det samme som at du trenger å løpe ned treningssentrene, og trene med tunge vekter eller i organiserte saltimer der, du kan lett også bli sterk og slank hjemme

Om du enda ikke har startet opp med treningen kan du da forøvrig også følge disse rådene:

1. Sett deg en plan
2. Skaff deg en treningsparnter! 
3. Få til minst tre økter i uka!  
4. Et riktig kosthold er minst like viktig som treningen i seg selv, og tilskudd som riktige fettsyrer, glutamin, og proteinpulver kan være smarte tilskudd å ta i tillegg til riktig kost og drikke for de fleste!

Og som sagt; ikke start opp for hardt! Det straffer seg i lengden, og det viktigste er altså at du trener jevnt og trutt hele året igjennom!

God tirsdag fra trener´n din i Hollywood! 
Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #Side2 #Side3 #treningsbloggen #hverdag #bilder #trene #CornelisElander  


 

ALLE fikser på utseendet!

Nok en stjerne er "tatt" for å ha fikset på utseendet sitt i sosiale medier, men gjør vi ikke alle dette i større eller mindre grad? Vi nordmenn er jo blant annet i verdenstoppen av brukere på Instagram (der verden gjerne blir filtrert til det bedre...), så mitt spørsmål er; er det greit å fikse på utseendet så lenge du ikke er stjerne?

Følg meg også gjerne på Instagram!

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg alltid prøver å få mine bilder til å se best mulig ut, noe man sikkert kan kritisere meg for å være "jåleri". Og som jeg har skrevet på bildedelingstjenesten tidligere; 


Jo da, riktig lys hjelper ;) 

Med dette vil jeg altså understreke at jeg aldri photoshopper bilder, men at jeg heller ikke legger ut de bildene jeg er minst fornøyd med. Og filtere brukes også flittig :) 

Så spørsmålet mitt er altså; kritiserer vi gjerne lettere stjernene for å korrigere/fikse på sine bilder, mens vi har større takhøyde når det gjelder oss selv?


Kjør debatt!

Cornelis#Nettavisen #bilder #instagram #Side3 #Side2 #trening #treningsbloggen #CornelisElander 

Treningsfolk må tåle å høre det: Øl er kos!

Eller som en av mine faste lesere så flott skrev det i dag; Hvorfor er det å ta seg et glass øl eller vin forbundet med å "kose seg?", og hvorfor blir ikke også mine meninger [som "treningsnarkoman"] respektert? Ja, slik kan du oppsummere påstandene fra leseren, og jeg må si at jeg faktisk er ganske enig med henne!

Følg meg også gjerne på Facebook!

En av mine faste følgere la i dag nemlig igjen denne kommentaren under innlegget "Hvor mange treningsøkter skal du ødelegge for i kveld?"; 

Det jeg lurer på er hvorfor det å "ta et glass vin eller" øl blir forbundet med "å kose seg". Vanlige kommentarer fra de som ikke trener (så mye) til de som gjør det er ofte"ta nå ikke helt av, man må jo kunne kose jeg av og til" som er lik vil,øl,drink m.m For meg er ikke det kos. Noe de som ikke trener (så mye) har problemer med å forstå. Respekterer alles meninger om hva som ansees som kos, så vær vennlig å respekter min.

Treningsprogram for deg som vil trene 3-4 ganger i uka

Og er det slik at "treningsnarkomane" meninger rett og slett ikke teller, og at vi må tåle å høre det? Personilg mener jeg at innsenderen har mye rett, og at dette nok [dessverre] er tilfellet. Jeg tror nemlig at du som "over gjennomsnittet" interessert i trening (og kosthold) gjerne er nødt til å høre det, og at du rett og slett har mindre/ færre rettigheter enn om du foretrekker litt feit mat og "god" drikke. Om du da også har litt over gjennomsnittet størrelse på overarmene, eller du for eksempel som "fitnessdame" måtte ha en spretten bakende - så må du nok bare forvente (og tåle) å høre det!HVA MENER DU, HAR JEG RETT ELLER TAR JEG FEIL HER?
Cornelis 

 #Nettavisen #fredag #meninger #blogg #Side2 #Side3 #trening #treningsbloggen #CornelisElander 

Derfor blir DU ikke fit!

Du trener og trener, men føler likevel at det står stille. Her er da muligens grunnen[e]! 

Har du lurt på hvorfor magemålet ikke går inn, eller fettprosenten ned, enda du trener som bare det? Vel, her er muligens noen av grunnene: 

1. Du sover ikke nok!
Jepp, nok søvn er ikke bare bra for den generelle helsetilstand, men faktisk også for magen og hvor "fit" du til slutt vil se ut! 

2. Du spiser for mye! 
Jo da reglen om at total kaloriemengde inn - antall kalorier brent ut = om du går opp eller ned i vekt gjelder på mange måter fortsatt (men les også videre på denne listen for å få med deg hele sannheten...)

Følg meg også gjerne på Facebook! 

3. Du spiser ikke nok! 
Nettopp. Det er viktig å styre unna sukkerbombene, og et for høyt inntak av dårlige kalorier i form av for eksemple for mye ugunstig fett vil gjøre at du ikke kommer iform, men husk: det ER viktig at du får i deg nok riktig fett! Likevel gjelder denne regelen også om du heller ikke får i deg nok næring, og de fleste som begynner å trene hardt og riktig kan faktisk gjerne oppleve å gå OPP i mengden mat og kalorier de inntar daglig, enda magemålet går inn og de oppleves "slankere"!

Av gunstige ting for deg her å innta vil jeg særlig trekke fram; avokado, fisk, kylling, smarte proteinshaker/barer, godt [gjerne hjemmelaget] brød med en del korn, cottage cheese, salat [men vær forsiktig med dressingen!], og ikke minst nok VANN! Poenget er altså at du ikke skal (eller bør) slutte å spise for å gå ned i vekt og få bedre kroppsform, men at vi er nødt til å finne de riktige tingene for deg og dine behov! 

4. Du trener ekstremt hardt, men bare i perioder... 
En ofte "hatet" gruppe blant oss "treningsnarkomaner" er de såkalte "periodetrenerne", og de som stormer til helsestudioene når "januar rushet" setter inn. Selv så tenker jeg ikke slik, og ønsker alle som har lyst til å begynne å trene hjertelig velkommen! (og om du er litt ny på dette med trening kan du jo blant annet sjekke ut denne enkles listen/oversikten før du setter igang: Cornelis´ beste treningstips for nybegynnere

Det som bare er litt trist er at de fleste av de som setter igang for første gang nå på nyåret gjerne starter opp alt for hardt, og tror gjerne at de kan ta igjen alle den tapte treningen. Dette fungerer dårlig, og vil både være den selvsagte oppskrift på skader så vel som demotivasjon og at man slutter like kjapt som man gjerne startet.. Les også mer om dette i ukas episode av Årets beste treningsprogram på Side3!

5. Alkohol
Ja, gjerne et litt upopulært tema at jeg tar opp, og mange kommenterer da gjerne med at "man må da vel få kunne unne seg litt å drække?" Klart, men da bør du også være forberedt på å ikke oppnå maksimalt bra form! 


Hva mener du om listen? Er det noe du mener mangler på listen? Rop da i så fall gjerne ut, og skriv en kommentar under! 


Hilsen fra trener´n din i Hollywood!

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #blogg #trening #iform #bilder #fit #treningsbloggen #blogger #CornelisElander

Støtt kreftsaken sammen med meg!

HollywoodTreneren støtter kreftsaken, og jeg donerer derfor en eksklusiv treningspakke til Tjuvholmen Charity event som går av stabelen i morgen, torsdag i Oslo. Om du (som meg) ikke har muligheten til å være der selv, kan du gå inn på http://www.tjuvholmencharity.org og donere penger til den gode saken nå! 
Hvert år opplever så mange som 3500 barn og ungdom at en av deres foreldre eller et annet familiemedlem har kreft. Det kan være tøft for svært mange, noe initiativtakeren til denne kvelden, Kjell-Ola Kleiven jr., så åpenhjertig og ærlig har delt med oss på sin blogg. Når noen i nær familie får kreft betyr det ofte store forandringer i barn og unges liv. 

Hverdagen endres brått og svinger mellom engstelse, bekymring og håp. Derfor er det å bidra til trygghet og pusterom i disse hverdagene så viktig. 

Pengene som samles inn denne kvelden vil gå direkte til ulike aktiviteter og tilbud rettet mot barn og unge som pårørende. Vi lover å forvalte de innsamlede midlene godt, skriver Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen på arrangementets offisielle nettsider

Når barn blir pårørende:

Håper dere alle åpner lommebøkene deres, og gir så mye dere kan! La oss stå sammen, og hjelpe de som trenger det! 


WWW.CORNELISELANDER.COM

Cornelis 

#kreftsaken #TjuvholmenCharity #blogg #Nettavisen #CornelisElander

Cornelis' beste treningstips for nybegynnere

Cornelis' beste treningstips for nybegynnere: 

Følg meg også gjerne på Facebook! 

1. Sett deg en plan, og ha et mål med treningen! Dette vil både hjelpe på motivasjonen, og lettere gi deg oversikt over progresjon og utviklingen fra uke til uke! 

2. Ikke alle har råd eller muligheten til å starte med en personlig trener, og da kan det være smart å få med seg en venn, kjæreste, eller for eksempel en kollega med på trening, og sammen hjelpe hverandre i mål! 

(Ellers er også #CornelisUtfordringInstagram et smart sted å "treffe" likesinnede som kan pushe og motivere deg fram!) 

3. Prøv å få til minst tre økter i uka! Det holder med så lite som 30min av gangen - så tren heller oftere og kort[ere]! 

4. Et riktig kosthold er MINST like viktig som selve treningen i seg selv, og for mange kan også kosttilskudd som riktig fettsyrer, proteinpulver, og for eksempel kreatin være smarte tilskudd å ta i tillegg til riktig kost og drikke. 

5. Og til slutt; IKKE start opp for hardt! Det tar tid å bygge opp sunn, riktig muskelmasse og styrke, og du kan ikke "ta igjen" det du tidligere ikke har trent... Så tren derfor jevnt og trutt, og øk gradvis i vekt og intensitet - så VIL du komme i mål med det som måtte være din "drømmekropp"! 

Stå på! 
Cornelis 


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side3 #Side2 #trening #treningsbloggen #godmorgen #mandag #iform #trene #CornelisElander 

- Gutter liker kun tynne jenter- Gutter liker kun tynne jenter. Ja, dette var beskjeden jeg fikk fra en innsender på mail her om dagen, og det er viktig å understreke at dette faktisk også kom fra en jente (som mente/trodde hun visste hva alle vi gutter/menn liker og ser etter). Poenget er at hun nok ikke kunne tatt mer feil! 

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Vi gutter er nemlig akkurat som dere jenter, og der noen av dere kanskje liker større og mer muskuløse gutter er det andre av dere som foretrekker tynne og mindre versjoner av hannkjønnet. Det er altså (som med alt annet) ikke kun én fasit, og noe som bør være noe å tenke på om også deg eventuelt skulle føle at du har "litt ekstra" på kroppen. For mange er det nettopp det som er rå sexy, og jeg mener det er viktig at vi ikke kjøper inn i reklamens verden der alle kun skal ha en form, shape, eller fasong. 

Nå tenker du kanskje at jeg som trener skyter meg selv litt i foten her, og at det jo må være god butikk for meg om så mange som mulig har et ønske om å miste mest mulig fett og/eller vekt. Sannheten er imidlertid at jeg heller vil være med på å hjelpe folk i form og oppnå en sterk og sunn kropp og det skremmer meg faktisk hvor langt mange (særlig blant de yngste der ute) er villige til å gå for å oppnå "drømmekroppen" - enten dette måtte være i form av å gå opp eller ned i vekt/muskelmasse.

Så meldingen fra trener´ n i Hollywood denne onsdagen er at ja du bør trene og holde deg i form (for helsas skyld), men at du aldri må tenke at du ikke er bra nok selv om du skulle ha noen kilo for mye! Og i hvert fall bør du ikke trene for hva du tror andre der ute måtte like, og at du ikke er bra nok selv om du her litt ekstra på for eksempel hoftene, rumpa, eller magen. Vi er alle skapt forskjellige, og ikke alle kan være "Barbie dukker", og husk at (faktisk de fleste av oss [gutter]) ikke heller ønsker oss dette, men faktisk liker jenter med litt former og kropp...


#Nettavisen #trening #treningsbloggen #Side2trening #Side3 #CornelisElander 

Stå på! 
Cornelis  

Jeg kan gi deg drømmekroppen på 2 timer!


Hva om jeg sa du kunne oppnå din drømmekropp på kun 2 timer i uka? 

Les mer på: Corneliselander.com

Ja, hva om jeg kunne gi deg drømmekroppen på to timer, og kunne fortelle deg at du trolig trener alt for mye i dag? Vel, det er nok trolig også det som er tilfellet... 

2 timer
Vi nordmenn trenger å bevege oss og trene mer, og helsemyndighetene har i likhet med meg lansert sin egen "aktivitets-hastagg" på Instagram; #Dine30 kaller de den (min er #CornelisUtfordring ). Likevel er sannheten at blant de som faktisk begynner å trene så er det gjerne en tendens til at man overtrener og trener for mye (i en periode), for så gjerne å gå lei og avslutte etter noen uker. Så hva om jeg da heller kunne "gi deg" det som måtte være din drømmekropp på kun to timer i uka? Vi har jo tross alt 168 timer til disposisjon totalt i uka, og de fleste benytter jo gjerne mer bare på tv-titting daglig (!)...

Noen av de flotte menneskene som allerede følger #CornelisUtfordring på Instagram! 

Ja, dette var spørsmålet jeg stilte en av mine flotte følgere på Facebook siden min her om dagen. Så hva om jeg sa nettopp dette - ville du tatt utfordringen? Ville du gitt meg to timer av din tid med maks innsats og vilje? 

Selv er jeg fan av korte, harde, men også litt hyppige[re] økter, og dette er også grunnen til at jeg gjerne setter opp og anbefaler 4-5 økter i uka á rundt 30-45min gangen til de fleste som kontakter meg for treningshjelp. Jeg mener nemlig at riktig styrketrening er veien å gå for de fleste, og med så lite som en halvtime om dagen (4-5 ganger i uka) bør også du kunne komme i mål med dine ønsker!

Så skriv for eksempel ut Årets råeste treningsprogram som jeg nå har gående på Side3, og ta det med deg på treningssenteret, eller kontakt meg også gjerne for bestilling av skreddersydde opplegg akkurat for dine ønsker og behov!

Stå på! 
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM
 

#Nettavisen #trening #treningsbloggen #iform #CornelisElander  

Hvor mange treningsøkter skal du ødelegge for i kveld?


Eller sagt på en litt annen måte; hvor mye kommer du til å drikke?.. :) 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Vi nordmenn drikker stadig mer og mer, og selv mener jeg det er på tide å ta i et lite tak og få dempet det stadig økende alkoholkonsumet. NEI, jeg mener ikke at du ikke skal få kose deg, og JA du kan godt drikke ett glass eller to. Jeg prøver altså ikke å være noen gledesdreper, og det ER viktig å kunne slappe av og kose seg litt av og til også. MEN som med alt annet; alt med måte. Så kose deg i kveld, spise gjerne noe ekstra godt, og drikke et glass av noe (jeg kanskje ikke selv ville foretrukket), men prøv altså å begrense det litt - slik at du ikke ødelegger all den gode jobben du forhåpentligvis har gjort på treningssenteret denne uka!!

Om du da likevel skulle velge å ødelegge litt av kroppsformen i kveld, kan du jo da sjekke ut min nye serie på Side3 "Årets råeste treningsprogram" og fikse litt av det igjen i morgen :) 

God helg! 
Cornelis 


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #Side2trening #Side2 #Side3 #trening #treningsbloggen #Corneliselander 

Hva sliter DU med å bygge eller eventuelt "slanke ned"?


Etter at jeg la ut denne teksten på Facebook siden min har det tatt helt av i kommentarfeltet, og jeg prøver å svare alle så godt jeg kan. Så hva føler du at DU sliter med å bygge eller eventuelt "slanke ned"? Legg igjen en kommentar under, og la meg (eller kanskje andre her på bloggen) gi deg råd og hjelp! Sammen for en bedre helse og [kropps-] form! 

Hilsen fra trener´n din i Hollywood! 
Cornelis 


#Nettavisen #trening #helse #iform #trene #2015 #bilder #tren #muskler #helse #trener #CornelisElander  

Slik bygger du store biceps


Lyst på store overarmer og biceps? Hvis du er mann er nok svaret gjerne ja, men dette gjelder faktisk oftere og oftere også for kvinner. Så om dette måtte være ditt ønske finner du imidlertid noen gode råd for det her.

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Først og fremst gjelder det også for armtreningen å trene hardt, kort, hyppig, og ikke minst riktig, og under vil du finne noen gode eksempler på øvelser og rutiner du bør følge. Jeg vil imidlertid i dag først snakke litt om hvordan du bør dele opp treningsuke, og et av mine råd er at du for eksempel ikke trener biceps sammen med rygg. Dette nettopp fordi du da risikerer å overtrene samme, lille muskelgruppe på en og samme dag, men at det da i tillegg kan gjøre at det rett og slett går for lang tid mellom hver gang biceps´en blir aktivisert. Stort sett bør du prøve å få aktivisert og trent hver muskelgruppe minst to ganger i uka, og mitt råd er at du heller legger inn litt bicepstrening på brystøkten, for så å trene for eksempel triceps med rygg. 

Følg meg også på Instagram - så følger jeg deg! 

Gode bicepsøvelser: 

- Bicepscurl med EZ-stang 


- Bicepscurl på Scottcurl benk, og med kort stang i kabelapparatet


- Biceps hantelcurl


- Biceps hammercurl

Avslutt gjerne økten med:
- Bicepscurl med stang, og veldig smalt grep

Les også: Armtrening - Cornelis style

Det alle glemmer
Tidlig i min treningskarriere fikk jeg et veldig godt tips av en erfaren bygger som sa at det var viktig at jeg også måtte trene triceps for å få store biceps! Fra naturens side hadde jeg nemlig rimelig grei størrelse på bicepsen, men effekten det fikk på armene (og også på framsiden av overarm) da jeg begynte å legge inn mer/riktig triceps-trening var fenomenal! Og dette er noe jeg ser gjelder hos mange som for eksempel kanskje er flinke til å trene magen, men glemmer å trene nedre del av rygg, eller som altså er flinkr til å fokusere på biceps, men ender opp med å neglisjere triceps. Slik kommer man sjelden i mål, og er målet ditt store biceps så MÅ du også trene triceps!!

Gode tricepsøvelser:

- Franskpress
- Dips
- Triceps push down
- Enarms triceps press

For forespørsler kontakt meg gjerne direkte på email
Cornelis


#Nettavisen #Side3 #Side2 #trening #treningsbloggen #biceps #armer #armtrening #iform #muskler #trene #nyttårsforsetter #komiform #CornelisElander

Er du klar for å gi ALT?


God morgen, og god mandag til deg kjære treningsglade følger! Da må vi vel kunne si at ferien er over for denne gang, og at det er på tide å komme seg tilbake på gymmet for å trene. Om litt er også min nye treningsserie klar på Side3 - så er DU klar for å gi alt? 

Les mer på: Corneliselander.com

Er du klar for å gi 110% og virkelig bygge en sterk kropp og god helse? Personlig mener jeg nemlig at uansett hva du måtte ha av ønske og/eller mål så er det å få mer muskelmasse hva du bør give etter! For uansett mål og hva din "drømmekropp" måtte være så vil en høyere andel muskelmasse i kroppen din bare være positivt - enten du ønsker å gå opp eller ned i vekt, du vil ha smalere midje eller ei - å bygge muskler er veien å gå, og dette lesere du mer om her på bloggen og på Side3 i dag! Så følg med! 

Og husk at selv om det skulle være litt kaldt utenfor der du er denne morgenen så kommer alltid våren og sommeren kjappere enn vi forventer oss (og noen ganger skulle ønske) - så det er NÅ du bygger #SK2015 ... Så kom deg på trening i dag, og husk å dokumentere det ved å legge ut et #CornelisUtfordring bilde på instagram og tag meg @CornelisElander 

La oss bygge litt kropp og helse i dag folkens!
 

www.corneliselander.com


#Nettavisen #trening #mandag #trene #iform #treningsbloggen #CornelisElander 

Her er hva som blir populært i år:


Med over 3400 deltakere fra treningsbransjen over hele verden har ASCM (American College of Sports Medicine) sett inn i krystalkulen for å finne hva DU trolig kommer til å trene i år. Si din mening om listen i bunnen av artikkelen! 

Les mer på: Corneliselander.com

På førsteplass finner vi altså "Body weight training", eller trening kun med egen kroppsvekt, der mine egne favoritter blant annet er pullups og dips. Treningsformer som Calisthenics blir jo stadig mer og mer populært, også her hjemme i Norge, og trenden med kun å trene med egen kroppsvekt fortsetter altså nå inn i 2015. i hvert fall skal vi tro denne undersøkelsen. 

Ikke så populært
Rett bak trening med egen kroppsvekt finner vi altså "høy intensitet intervall trening", noe som jo selvsagt kan være så mangt, mens trender som "core trening" og "Bootcamp" faller kraftig ned på listen og (kanskje litt overraskende) havner på henholdsvis 15. og 20. plass...

Noe jeg forøvrig også hadde håpet å se litt høyere oppe på listen var "worker incentive programs", et område jeg imidlertid tror vi nordmenn kanskje er verdensledende på. For det å oppmuntre til mer fysisk aktive ansatte og mer bevegelse i hverdagen mener jeg selvsagt er veldig viktig, men at det imidlertid også kan være god butikk for bedriftene er jeg heller ikke i tvil om! Det har vært flere bedrifter som har testet ut dette, og resultatene er soleklare; sykefraværet går ned, og du får mer energiske ansatte som yter enda bedre på jobb!

Midt på lista finner vi forøvrig også "gruppe PT timer", noe jeg selv ikke har så stor tro på, men som mange likevel der ut til å like. Og dette er altså trendene som du må komme til å like (eller like å hate) i 2015.

HVA MENER DU? ER DU ENIG, ELLER ER DET TRENINGSMETODER DU MENER MANGLER HER?

WWW.CORNELISELANDER.COM

Cornelis


#Nettavisen #treningsbloggen #2015 #trender #trene #trening #bilder #CornelisElander 

Er DU tøff nok?


Er du tøff nok, og tar sjansen på å bli med meg på årets tøffeste utfordring?

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg er som tidligere nevnt ingen fan av såkalte nyttårsforsetter, og har ikke troen på at å gå fra å ikke trene i det hele tatt til 110% første nyttårsdag nødvendigvis er veien å gå eller det smarteste... Likevel har jeg altså denne utfordringen (eller oppfordring) til deg; at du rett og slett bare skal bevege deg og bruke kroppen mye mer i året som kommer! Vi nordmenn sitter nemlig stadig mer og mer, noe også helsemyndighetene nå prøver å få bukt med ved for eksempel å lansere den såkalte #Dine30. Likevel har jeg vært dem lenge i forkjøpet, og ment i lang tid at vi bør trene og bevege oss mye mer, og allerede i sommer lanserte jeg derfor min egen #CornelisUtfordring i sosiale medier som tusenvis av nordmenn allerede følger. Og nå utfordrer jeg altså deg til også å være med! 

Følg meg også gjerne på Instagram @CornelisElander

Tøff nok?
Denne utfordringen går altså ikke ut på å nødvendigvis løfte tungt eller mer enn alle andre, men at du rett og slett bare daglig skal laste opp et sporty bilde av deg selv, og beskrive hva du har trent (eller skal trene) den dagen. Slik får du både tomler opp fra meg og andre flotte nordmenn som følger utfordringen, og dette er altså mitt ønske for det nye året:
at du rett og slett bare tar sjansen, og blir med meg på ferden med å få flere sporty og aktive nordmenn!

Godt Nytt År ønskes deg fra HollywoodTreneren!! 
Cornelis 
#Nettavisen #trening #nyttår #GodtNyttÅr #jula #2014 #trene #treningsbloggen #CornelisElander 

SLIK BLIR DU BÅDE SLANK OG STERK!

Å bygge muskulatur er veien til en både sterkere og slankere kropp! 

Daglig får jeg, enten på min egen hjemmeside, Facebook side, eller her på bloggen forespørsler om hvordan man kan bygge opp en sterkere og mer muskuløs kropp, mens andre igjen "bare" ønsker å gå ned i vekt. Mitt svar er da at disse problemstillingene gjerne henger veldig godt sammen, og at jeg personlig mener du blant annet bør trene opp kroppen og bygge muskulatur uansett om målet ditt til slutt måtte være å gå opp eller ned i vekt!

Følg meg også gjerne på Facebook!

Bakgrunnen for dette er nemlig at man med en høyere prosentandel muskelmasse også lettere vil kunne forbrenne mer (selv i hvilemodus), og derfor bør du nå også fokusere på å bygge en viss mengde muskelmasse - selv om målet ditt til slutt ikke skulle være å bli "så stor". Vekt og kroppsstørrelse forteller også sjelden hele sannheten om hvor bra trent man er eller ei, og det er derfor ikke fordelaktig å bare ha vekt som måleenhet for å måle kroppsformen! 

Les også: Denne feilen må du ikke gjøre! 

I dag skal jeg derfor her presentere et treningsprogram for deg som lettere vil la deg bygge så mye muskelmasse som mulig, nettopp fordi dette er en smart måte å trene på - enten du skulle ønske å bli slank[ere] eller sterk[ere]! 

Programmet for deg som vil bygge muskulatur:

Økt 1: Bein og skuldre

Varm godt opp, og start så med:
- Knebøy med stang (4-5 sett med mellom 5-8 reps.)
- Markløft med stang (3-4 sett med mellom 6-8 reps.)
- Skulderpress med stang (3 sett med mellom 6-8 reps.)
- Gående utfall med stang (2 sett med 10 skritt på hvert bein, på hvert sett)
- Sidehev med manualer (3 sett med mellom 8-12 reps.)
- Foroverbøyd sidehev med manualer (3 sett med mellom 8-12 reps.)

Gående utfall med stang

 

Økt 2: Bryst og biceps
 
Varm godt opp, og start så med: 
- Benkpress med stang (3-4 sett med mellom 5-8 reps.)
- Skråbenk med manualer (3-4 sett med mellom 6-8 reps.)
- Stående bicepscurl med EZ-stang (3 sett med mellom  5-8 reps.)
- Bicepscurl med manualer (3 sett med mellom 8-10 reps.)

 Avslutt med tre sett med dips, og så mange reps. du klarer på hvert sett. Klarer du lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte og ekstra vekt. 

Bicepscurl med EZ-stang!

Ha en hviledag i mellom!

 

Økt 3: Rygg, triceps, og mage

Varm godt opp, og start så med: 
- Pullups (3-4 sett med så mange reps. du klarer på hver. Klarer du lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte og ekstra vekt.) 
- Markløft med manualer (3-4 sett med mellom 6-10 reps.)
- Stående roing med stang (3 sett med mellom 8-12 reps.)
- Franskpress (3 sett med mellom 8-12 reps.)
- Dips (2-3 sett med så mange reps. du klarer. 
Klarer du lett over 15 reps. kan du avansere med et vektbelte og ekstra vekt.) 

 Avslutt med rugghev og benhev, og 2 sett på hver og med så mange reps. du klarer på hvert sett. 

Dips med vektbelte


Økt 4: Skuldre (del to), og legger 

Varm godt opp, og start så med: 
- Sidehev med manualer (3 sett med mellom 6-8 reps.)
- Fronthev med én vektplate (2 sett med mellom 8-12reps.)
- Stående tåhev (1-2 sett med så mange reps. du klarer på hver)
- Foroverbøyd sidehev med manual (2 sett med mellom 8-12 reps.)

Avslutt med Geriljakardio eller annet høyintensivt arbeid på tredemølla.


Fortsatt God Jul, men la oss bygge helårskroppen nå!! 
Cornelis
 
#Nettavisen #trening #GodJul #jul #treningsbloggen #trene #CornelisElander  

Julaften utfordring: Hvor mange klarer du?


Det er jul, og det er klart for god mat, gaver, og en fredfull tid med venner og familie. Likevel; før vi setter kniven og gaffelen i ribba har jeg en utfordring for deg som jeg håper (og tror) du tar på strak arm: 

#CornelisUtfordring
Dagens utfordring fra Hollywoodtreneren er rett og slett bare følgende: hvor mange push- og situps klarer du?

Kjør så mange du klarer, mens du for eksempel ser på "Tre nøtter til Askepott" denne julemorgenen! 

Stå på, og riktig God Jul! 
Cornelis


#Nettavisen #trening #GodJul #Norge #CornelisElander

Derfor feiler nyttårsforsettene dine!


Vi går mot slutten av året, og om noen få dager ringer vi et nytt år inn. Med dette følger gjerne også de sedvanlige "nyttårsforsettene", mens jeg skal her forklare hvorfor jeg rett og slett mener dette blir oppskriften på "failure"... 

Les mer på: Corneliselander.com

Antiklimaks
Mange av oss har nemlig planer om å bli en "ny og bedre" versjon av oss selv i det nye året, og de vanligste forsettene er vel gjerne at man skal begynne å trene, spise sunnere, eller for eksempel slutte å røyke. Å tro at den beste oppskriften på dette da er å satse på at den nye og [mye] bedre versjonen av deg selv vil våkne opp første nyttårsdag, mener jeg imidlertid blir oppskriften på "failure". 

Nyttårsaften er nemlig for de fleste synonymt med mye fest og moro, så at 1.1.2015 blir den mest produktive og "riktige" dagen å starte ditt nye liv på mener jeg er veldig uheldig og potensielt kan gjøre mer skade enn godt. Man har jo da fra dag én startet det nye året på feil måte, og jeg er redd du vil føle dette som litt "antiklimaks" og ødelegge dine nye "spirit" allerede fra første stund. Planen er kanskje å stå opp på andre siden av nyttårsfeiringen med nytt mot og mening, mens du nok i realiteten heller kommer til å karre deg bort til nærmeste kjøleskap for påfyll av ny usunn mat og drikke...

I tillegg er jeg også en motstander av å gå fra en ekstrem ting til den andre, og vi vet av erfaring at de som for gjerne starter opp "hardt og gæli" med trening i januar og februar aldri opprettholder jevnlige og gode treningsrutiner året igjennom! 

Tren hardt, kort, hyppig, og riktig!
Mitt etterhvert velkjente motto for ordentlig god kroppsform er altså at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og hyppighet er nemlig for folk flest kanskje det viktigste stikkordet å tenke på når det kommer til trening. Man kan nemlig trene med selv verdens beste treningsprogram og så hardt og tøft en bare vil, men trener man også ikke ofte nok så vil man aldri få det til!

Derfor råder jeg deg til å ta på deg joggeskoene og starte treningen allerede i dag! Tanken bak nyttårsforsettene er i prinsippet god, mens de i den virkelig verden gjerne har liten effekt. For der ute er det å tro på nyttårsforsetter rett og slett det samme som å tro på julenissen... 

God Jul, og husk altså å trene litt også nå i jula!
Cornelis
 
#Nettavisen #trening #treningsbloggen #CornelisElander #CornelisUtfordring #bilder #trene #GodJul 

Er det greit å være feit?Tjukk, feit, eller overvektig. Er det greit å være det, eller bør vi alle ta ansvar, og spise sunt og trene regelmessig? 

Les mer på: Corneliselander.com

Med rundt 1.000.000 overvektige i Norge, og rundt 100.000 som sliter med ekstrem overvekt og fedme er det klart dette koster, og vil koste, samfunnet mange, mange milliarder i tiden framover. Ei heller er vi som nasjon eller folk tjent med å ha en befolkning som stadig kommer i dårligere og dårligere form. Så er det da greit å være overvektig? Er det å innta flere kalorier enn du forbrenner ok, eller bør vi nå kunne forlange at alle tar ansvar for egen kropp og helse?

Følg meg gjerne også på Facebook! 

Daglig prøver jeg, blant annet gjennom min egen #CornelisUtfordringInstagram og gjennom intervjuer og saker i radio, tv, og magasiner (som her på Side3) å promotere en sunn og mer "fit" livsstil for folk flest. Om du spør meg om det er "greit" at folk er ute av form, og eventuelt har noen [eller mange] kilo for mye, så vil svaret mitt selvsagt alltid være at jeg gjerne skulle ha hjulpet dem det gjelder med å oppnå det som måtte være deres "idealvekt". Likevel må ikke vi trenere glemme at det kan ligge mange forskjellige historier bak noen kilo for mye, og vi skal også være forsiktig med å ta alle under én kam og for eksempel påstå at det kommer av "giddalaushet". På samme måte som mange sliter med å gå opp i vekt og legge på seg, er det også mange der ute som av ulike årsaker sliter med å gå ned/holde en "riktig" vekt.

Les også: Lyst på stram mage? 

Dette var også noe jeg fikk bekreftet da jeg tidligere i høst skrev innlegget;  "Overvektig? Da vil jeg høre fra deg!", der responsen var helt enorm! Jeg satt i uker i etterkant og leste rørende emails fra personer som fra over hele landet hadde sendt inn sine mest personlige og dypeste hemmeligheter. At problemene bare skyldes litt for dårlig egeninnsats og noen måltider for mye dør selvsagt på sin egen urimelighet. De færreste synes nemlig det er skikkelig gøy å være veldig overvektig, og de fleste prøver faktisk å gjøre noe med det...

Likevel må vi, og særlig personer som meg som jobber med dette, også ha forståelse for at kanskje ikke alle heller har et stort ønske om å bli veldig tynn, og det må vi også ha respekt for! Hadde vi alle også vært like tynne og sett like ut, så ville også verden sett veldig, veldig kjedelig ut.. Og forøvrig er ikke det å være tynn nødvendigvis det samme som å være sunn...

Selv ønsker jeg bare å få hjelpe så mange som mulig med å nå det som måtte være deres idealvekt, enten dette skulle være å gå opp eller ned i vekt. Jeg er motstander av typiske "sulte-dietter", og liker heller selv å promotere en proteinrik kost og hard trening - for en sunn og sterk kropp! Likevel skal jeg også ha full forståelse for deg som kanskje ikke er så interessert i å forandre noe som helst med egen kroppsform eller størrelse - enten du måtte ha noen, eller mange, kilo "for mye". 


For nei, jeg mener ikke det er greit å være feit. Jeg mener det faktisk er en menneskerett!
Cornelis 


WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #meninger #trening #treningsbloggen #CornelisElander

Trening og sex


Jeg blogger hovedsakelig, som mange av dere allerede vet, om trening, riktig kosthold, og litt om hvordan jeg ellers hjelper mine klienter i hverdagen. Det er imidlertid én ting jeg aldri kommer til å blogge om... 

Les mer på: Corneliselander.com

Sex
I går mottok jeg en forespørsel i kommentarfeltet fra en innsender som lurte på om jeg ikke kunne blogg litt om sex. Personen lurte på om ikke dette var bra trening (noe det forøvrig er), og ville derfor gjerne høre mitt syn på saken. Temaet er interessant, og det er sikkert mange av dere som gjerne vil vite hvor mye man forbrenner ved slik aktivitet og mine anbefalinger, tips, etc. 

Det kommer jeg imidlertid aldri til å skrive om.. 

Bakgrunnen for dette er at det allerede finnes et hav av andre blogger der ute som skriver om emnet, og flere av disse er sikkert også mye mer erfarne og flinke på området enn det jeg er.. Jeg velger altså heller å skrive om det jeg har peiling på, og kaster meg derfor ikke på bølgen om å skrive om sex. Og det selv om sex selger, og det sikkert ville dratt mange klikk...

God lille-lørdag, og husk å trene i kveld ;) 
Cornelis 

Dette vil redde deg denne jula...

For deg som kun ønsker, eller har muligheten til, å benytte deg av noen enkle hjelpemidler hjemme har jeg her samlet sammen åtte av mine personlige favoritter for deg å benytte jula igjennom. Benytter du deg av disse enkle, men effektive, øvelsene vil nemlig kroppsformen og jula bli reddet!

Følg meg også gjerne på Instagram

- Pushups (eventuelt med beina på benk/kasse)
Flott og lett tilgjengelig øvelse, som bare blir enda bedre om du også plasserer føttene dine på en liten forhøyning! 

Husk å holde en rett linje fra topp til tå, og ikke la hofte, mage, og midje "falle" ned mot underlaget!

- Side-, front-, og foroverbøyd sidehev (med manualer eller treningsstrikk) 
Her liker jeg å kjøre alle tre øvelsene sammenhengene, rett etter hverandre, og gjør slik disse tre øvelsene om til én. Kjør da for eksempel 6 repetisjoner på hver øvelse, under hvert sett, og kjør 2-3 runder på dette.

Sidehev, fronthev, og foroverbøyd sidehev - her vist ved hjelp av en treningsstrikk.

Følg meg også gjerne på Facebook

- Rygghev (for eksempel på en Swissball
)
Om det er noe vi nordmenn trenger å trene mer av så er det rygg! Klart knebøy og markløft vil være gunstig og fordelaktig å benytte, men er det slik at vi alle har mulighet til å trene disse flotte baseøvelsene for eksempel hjemme? Trolig ikke, og mitt personlige ønske er å få ALLE nordmenn til å bli mer aktive, og da er dette en flott, og for mange viktig øvelse å ha med. Nettopp så man (etter hvert) lettere klarer å kjøre gode, tunge øvelser som knebøy og markløft!

- Dips på benk/kasse
Dette er særlig en gode øvelse for dere damer der ute som ønsker å trene bort, eller motvirke, det såkalte "grevinnehenget". For JA du kan trene det bort, og NEI det gir deg ikke store overarmer av den grunn!

- Bicepscurl (enten med manualer eller treningsstrikk) 
Her er det mange som gjerne sier; "Men Cornelis, jeg har ikke tilgang på vekter". Mitt svar er da veldig enkelt; fyll opp for eksempel to bøtter med vann, og vips så har du de to tunge manualene du trenger!

- Cornelis Planke Pushups på Swissball 
Min selvkomponerte øvelse som mikser planken og pushups, og lar det hele skje med en Swissball inkludert, slik at det også utfordrer balansen din. Planken blir ofte, utifra EMG-målinger, sett på som en av de beste mageøvelsen, mens jeg personlig mener at denne er enda bedre, og det av den enkle grunn at det rett og slett angriper flere muskelgrupper samtidig! I tillegg er den altså også ypperlig å benytte seg av enten man er hjemme, eller ute på reise! 

- Crunches på Swissball 
Crunches er mye bedre enn vanlige situps, og for en enkel og grei måte å få inn litt arbeid på magemuskulaturen i hverdagen (mens en for eksempel ser på tv i stua) er dette en god øvelse å kjøre! 

- Statiske knebøy 
Denne kan ikke erstatte vanlige knebøy, men kan fint være et supplement, eller en ypperlig øvelse å variere med. Personlig mener jeg nemlig at variasjon er et viktig nøkkelord mange av oss trenere glemmer å tenke på, og selv verdens beste øvelse kan fort bli overflødige og lite nyttige om den benyttes for ofte eller mye!

God jul, men husk [også] å trene folkens!!
Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #Side2 #Side3 #trening #treningsbloggen #CornelisElander #CornelisUtfordring 

4 ting du trolig ikke visste om meg...

Her er fire ting du trolig ikke visste om meg:

1. Jeg var medlem av en sjakklubb som liten...
Ja, jeg har til og med pokaler å vise til :) 

2. Jeg gikk fra 1-9 klasse på samme skole som Jens Stoltenberg, Nicolai Cleve Broch, Jon Almaas, og noen av kongebarna i dag går; Rudolf Steinerskolen 


Følg meg også gjerne på Facebook!  


3. Jeg er oppkalt etter Cornelis Vreeswijk...
(og siden har jeg gjort alt i min makt for ikke også å ligne på ham ;) )

4. Jeg fløy for første gang som 17åring! 
Alle i min nærmeste familie er redde for å fly, og jeg vokste derfor opp med å kjøre Europa rundt på biltur. Ca. 1mnd. pleide vi hver sommer å være på tur, og det var altså ikke før jeg begynte på videregående skole (og skulle på klassetur til Italia) at jeg satte mine føtter på innsiden av et fly... Siden har jeg dog "made up for it", ved å være på vingene og ute og reist så å si hver eneste måned året rundt... 

God lørdag fra trener´n i Cali :) 
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#trening #iform #treningsbloggen #Nettavisen #CornelisElander #lørdag #helg #blogginnlegg #fitness #trener 

Dagens øvelse: EN ARMS TRICEPSPRESS


Flott øvelse som både isolerer og tar veldig godt på det som faktisk opptar mesteparten av overarmene, triceps.

For mange er store og/eller sterke armer viktig eller ønskelig, og her er en av de beste måtene du kan oppnå nettopp dette på. Én arms tricepspress (over hodet) er nemlig en av de beste måtene å bygge store, sterke overarmer på. Og husk; overarmene dine består [prosentvis] av mer triceps- enn biceps muskulatur...

Følg meg også gjerne på Facebook!

Slik gjør du: Grip tak i en hantel og hold den med strak arm opp over hodet. Støtt overarmen med den andre ledige hånden, og senk manualen eller vekten ned og bak hodet, før du igjen presser kontrollert tilbake til utgangsposisjon og full utstrekk. Avhengig av ønske og mål kan reps antallet ligge i størrelsesordenen 4-5 på det minste, og opp mot 10-12 på det meste.

Les også: Slik får du store armer!

Stå på, og god helg! 
Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM 


#Nettavisen #treningsbloggen #trene #bilder #helg #fredag #hverdag #innlegg #blogginnlegg #Norge #weekend #gym #trene 

Fem ting PT´en din ikke vil høre

Fem ting PT´en din ikke vil høre: 

1. - Nå skal det bli godt med en burger (etter endt økt)
Nei. Bare, nei. Og om du virkelig må spise slik mat så fortell det i hvert fall ikke til oss... :) 

2. - Jeg skal trene skikkelig bra de nærmeste ukene, så jeg kan ta meg fri og slappe av igjen. 
Nei, vi prøver å formidle treningsglede, og få deg til å fortsette (enten med oss, eller på egenhånd), og da er det jo litt trist om du trener deg opp i god form for så å "kaste det bort" ved å droppe å trene videre. Eller hva mener du? 

Følg meg også gjerne på Facebook!

3. - Hvis jeg trener skikkelig bra med deg kan jeg drikke og feste masse i helgene, right?? 
Et overdrevent alkoholkonsum ødelegger og skader like mye selv om du trener, og i tillegg ødelegger du mye av det du potensielt kunne ha oppnådd... 

4. - Hvor får jeg tak i *********?
Jeg er motstander av doping og alt som har med ulovlige preparater å gjøre, og ønsker å formidle hvordan man kan oppnå sinnsykt bra resultater på en sunn og riktig måte, ved hjelp av riktig, hardcore trening + sunn kost. Det samme tror jeg går for de fleste andre i mitt yrke, og ingen trenere ønsker å bli spurt om slike ting av sine kunder. Det skaper bare en ukomfortable stemning for alle, og jeg råder deg som sagt til å holde deg unna alt som har med ulovlige, farlige preparater å gjøre (enten du spør meg om det eller ei). 

5. - La oss bare kjøre på, selv om det gjør litt vondt!
Nei, har du smerter og skader må vi ta hensyn til det, og du er ikke tjent med å fortsette å kjøre på hardt med en kropp som svikter eller sliter. La oss heller sammen finne ut av hva grunnen[e] til problemene skyldes, og tilpasse treningen/hverdagen din deretter! 

Stå på folkens, og kos deg med riktig tilpasset trening for deg og dine behov (og ikke hva som måtte passe for alle andre), da det er derfor du eventuelt engasjerer en trener. Samarbeid med han eller henne, og få hjelp med å nå den beste versjonen av deg selv! Let´s go!! 

Hilsen fra trener´n din i Hollywood :) 

www.corneliselander.com

#Nettavisen #treningsbloggen #trening #iform #trene #godmorgen #CornelisElander 

Denne feilen må du IKKE gjøre...

Hva man veier er gjerne første måleenhet og "beviset" på om man har fått til noe eller ikke for mange. Problemet er bare at dette i virkeligheten er det siste du virkelig bør fokusere på... 

Les mer på: Corneliselander.com 

- Vekt er alt
For mange er vekt alt, og om man enten har som mål å gå opp eller ned i vekt, er dette gjerne hovedfokuset til de aller fleste. Problemet er bare at dette er å starte i helt gal ende, og å måle framgang/progresjon kun utifra hva badevekten til enhver tid måtte vise er trolig det siste stedet du bør ha fokuset ditt. Ikke bare kan dette fungere som en feilslått stressfaktor (og slik faktisk gjøre at du ytterlige går i feil retning), men det er heller ingen god identifikasjon på hvordan kroppsformen din faktisk utvikler seg over tid. 

Hvor mye man løfter i forskjellige øvelser kan heller være med på å gi deg et bilde av egen utvikling, mens hvor vektnåla til enhver tid stopper ikke gjør det!

Det er bare et tall
Vår egen kroppsvekt er nemlig bare et tall som ikke nødvendigvis sier noe om den generelle kroppsform, og mange kan for eksempel legge på seg, men likevel oppleves slankere/mer fit! Jo mer styrke du trener (som jeg personlig mener er beste vei både til størrelsesreduksjon [som jeg liker å kalle det] og muskelvekst) jo lettere er det nemlig at du også "legger på deg" - selv om du både føler deg, og andre opplever deg, "slankere". 

- Kast badevekten ut av vinduet! 
En av mine faste fraser overfor klientene mine her i Hollywood er nemlig at man bare "kaster badevekten ut av vinduet!" først som sist! Vekt er nemlig bare et [uvesentlig] tall, og ikke der hovedfokuset ditt bør ligge. Det du heller bør ha fokus på er å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og det er først da du virkelig vil kunne oppnå dine egne mål - uansett hva vekten måtte mene om dette.  

Så stå på, og husk å laste opp dine mest sporty bilder på Instagram med #CornelisUtfordring Gleder meg til å se dine bilder!

Cornelis  

#Nettavisen #treningsblogg #blogger #CornelisElander #trene #iform #innlegg #hverdag #nedivekt #oppivekt #byggemuskler #trening #bilder 

 

- Én ting jenter hater at vi gjørDet er særlig én ting jenter/damer liker dårlig at vi menn/gutter gjør på treningssenteret... 

Følg meg også gjerne på Facebook!  

Jeg skrev i går litt om gym etiquette her på bloggen, og hva man aldri må gjøre på et treningssenter.  Under et av punktene tok jeg opp dette med at man "ikke må stå i grupper, og glo på andre". Innlegget skapte masse debatt og tilbake- meldinger, og en gjenganger i svarene er at særlig kvinner er lei av å bli glodd/stirret på av oss menn, mens de prøver å trene. Som innsender "F" skriver i kommentarfeltet "det er ikke kult at du stirrer selv om du synes jeg eller jente ved siden av meg er pen". 

Kjøttmarked 
At treningssentre ofte kan fungerer litt som et "kjøttmarked" er ingen nyhet, og jeg tror nok mange faktisk møter sin neste/nye partner der. Personlig ser jeg ikke noe problem med det da det er tydelig at man i hver fall har én interesse til felles... Likevel er det viktig, og særlig av ren dannelse fra oss menn sin side, at man ikke gjør andre ubekvemme ved å stå og stirre. Ser du noen du liker/har lyst til å bli bedre kjent med, så blir du sikkert også det [etter hvert]. Men gjør det på en naturlig, og dannet måte, og ikke sjekk opp folk mens de sitter og trener på et apparat, eller spurter for harde livet på tredemølla. Mange liker å vise seg fram og er svært komfortable på treningssenteret, mens mange også ikke er det. Så om du får med deg at det er et annet medlem på senteret du synes er flott/sprek, så gi det tid. Om du trener over en lengre periode, og kjemien er der, så treffes dere helt sikkert på vei ut eller inn en dag. Men stå ikke og glan på jentene! 

Cornelis :)  


#Nettavisen #trening #treningsbloggen #blogg #trene #iform #CornelisElander #hverdag  

Dette må du ALDRI gjøre på et gym!

Kjapp guide til gym etiquette

Her er en kjapp oversikt over ting du bør, og IKKE bør gjøre på et helsestudio...

Les mer på: Corneliselander.com

- ikke oppta flere apparater på én gang

- det er helt greit å svette når du trener, men tørk det opp etter deg!

- ikke sitt og les i magasiner eller sjekk mobilen din, MENS du sitter og opptar et apparat! Stepp til side, og la andre bruke treningsutstyret!

- Det er helt greit å la folk trene i mellom settene, men la det være opp til den som benytter utstyret om det er greit. Ikke spør en som for eksempel trener tunge knebøy om du kan "work in", for så å måtte lempe alle vektene av og på. La folk få trene de få settene de trenger i fred, men vær heller ikke den som "holder av" et apparat over lang, lang tid. Skal du trene knebøy, markløft, utfall, osv. og alt i ett og samme apparat - ta en liten pause i mellom øvelsene og la andre slippe til! (om gymmet er veldig opptatt). Er du imidlertid den eneste på gymmet er det bare å kjøre på!

Følg meg også gjerne på Facebook!

- Ikke stå i grupper, og glo på andre. Husk at dette kan være ubehagelig særlig for nye medlemmer, eller folk som kanskje aldri har trent tidligere, så ikke vær den som gjør at folk ikke fortsetter å trene!

- Ikke kast vektene i bakken når du er ferdig (nei, dette får IKKE deg til å se tøff og sterk[ere] ut...

- Sett utstyret tilbake på plass! Jeg husker at Elixia i "gamle dager" pleide å ha et skilt som lød; "å rydde opp etter deg er OGSÅ en del av treningen".. (Noen som vet om de fortsatt har dette oppe? :) )

Og til slutt; - Aldri, ALDRI, gjør narr av andre

Generelt er det altså akkurat samme normer og regler som fungerer på et gym som hvor som helst ellers i samfunnet. Vær høflig, og oppfør deg overfor andre slik du ønsker at andre skal oppføre seg overfor deg!

Stå på!
Cornelis

#trening #Nettavisen #blogg #søndag #trene #CornelisElander

Svensk er best!


HollywoodTreneren er i New York denne uken, og hva jeg ser og gjør der vil du se mye mer av på bloggen her framover.. Første stopp gikk imidlertid til en av Manhattans mange svenske kafeer, Fika, på Upper West Side. 

Følg meg også gjerne på Facebook

Fika [fee:kah]
Fika er en svensk kaffekjede som ved 11 utsalgssteder Manhattan over serverer New Yorkerne svenske godbiter i form av havregrøt, svensk sjokolade, og ikke minst deres egen signaturkaffe. Er du i byen, og lysten på noe sunt, skandinavisk og søtt er DETTE virkelig et sted jeg anbefaler på det sterkeste! 

"At FIKA, the ambition is clear. Making sure the time you spend with us leaves you smiling and fulfilled. Everything we serve is made in house, by hand, with the highest quality and care in mind. Whether you are stopping by for your daily breakfast, sitting down for a business lunch, or treating yourself to an afternoon pastry and caffeine kick - we commit to making it one of the best moments of your day." 
- Fika, New York

Blant de mange tingene de serverer er særlig kaffen deres "tradisjonsrik, svensk kaffe brent og malt i Brooklyn" (så ikke den komme :) og noe de tar stor stolthet i. Selv er jeg kanskje ikke akkurat mest imponert over kaffen deres, men den er likevel den beste skandinaviske kaffen du vil finne i NYC. Og det av den enkle grunn at det også er den eneste... :) 

Cornelis i NY 

Lyst på stram mage før jul?


Her er listen med tipsene som vil kunne gjøre at du oppnår en stram og trent mage, og det selv før jul og nyttår! 

Følg meg også gjerne på Facebook!

En av de største "gladnyhetene" du først og fremst bør tenke er at du trolig trener magen for mye i dag. Vi nordmenn trener og beveger oss [generelt] ikke nok, men når man først setter igang er det gjerne bare magen som får kjørt seg. Og det til liten, eller ingen nytte. En stram og trent mage kommer hovedsakelig av et riktig kosthold, ved siden av å trene hele kroppen hardt og riktig, og å trene én million situps hver dag er imidlertid ikke veien å gå.

De beste øvelsene
Jeg vil i dag starte med å inkludere de viktigste og mest grunnleggende øvelsene du kan ha med i et godt treningsprogram, og det er imidlertid ikke de rene "mageøvelsene" som står øverst på listen! Flere studier har nemlig indikert at for eksempel tradisjonelle situps er noe av det mest bortkastede du utfører på treningsstudioet, og enda verre mener jeg personlig at for eksempel de såkalte "ab-crunches" maskinene er. Likevel ser jeg stadig vekk mange benytte seg av nettopp disse verden over, og det selv om det verken gir noen stor helsegevinst eller nødvendigvis de mest synlige resultatene [på magen]. 

Riktig og hard trening av underkroppen

Som jeg tidligere har uttalt vil imidlertid korrekt trening av underkroppen kunne være med på at du lettere oppnår hypertrofi, eller muskelvekst, og skal magerutene fram må nettopp dette til skal du få fettprosenten ned, og få definisjonene fram. Så isteden for å anbefale deg til å trene masse isolert magetrening vil jeg heller råde deg å trene med en av de beste base- øvelsene (og en av mine personlige favoritter) nemlig tunge knebøy. Ikke bare vil dette kunne være med på å styrke ryggen, beina, og nær sagt hele kroppen, men jeg vil også tørre å påstå at dette er en av de aller beste måtene også å styrke mageregionen på! 

Slik gjør du:
 Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og aldri på nakken! Stå med litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil startposisjon, og tærne pekene lett utover. Press rumpa ned og bak- over, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp tilbake til utgangsposisjon, og repeter.

Øvelsen kan utføres enten uten vekter, med en vekstang, eller du kan for eksempel kjøre en frontbøyvariant der du holder en vekt (eller noe annet litt tyngre du måtte hendig) med et godt grep foran på brystkassen.

Les også: 30 knebøy, og du får reise gratis!

Cornelis Planke Push-ups på Swissball
Min egenkomponerte planke som angriper blant annet; brystkasse, skuldre, triceps, ryggen, og stort sett hele kroppen. Denne er ekstremt effektiv og bra også for mage og core, og personlig mener jeg dette er en ypperlig øvelse som du kan trene like enkelt enten du er på ditt lokale gym eller ute på reise. Alt du trenger av utstyr er kun en oppblåsbar treningsball, og derfor er denne øvelsen nettopp ypperlig å benytte nå juletiden igjennom. 


Slik gjør du:
Plasser kroppen i vanlig pushup posisjon, men med føttene på en Swissball og ikke på bakken. Dette gjør arbeidet hardere, da ballen (i motsetning til underlaget) ikke står stille, slik at du her også må jobbe med balansen under utførelse. Kroppen skal ligge vannrett i grunnposisjon, med armene strake. Det er også viktig at mage, hofte, og overkropp ikke synker ned mot underlaget, men holdes oppe uten at du likevel skyter rumpa i været! Hold så planken så lenge du klarer (prøv for eksempel å få til 20-30 sekunder til å begynne med). Ta så noen pushups for "avveksling" (for eksempel 10-15reps.) før du løfter deg tilbake til plankeposisjonen, og holder videre. Hold så planken igjen så lenge du klarer - til full utmattelse. 

I tillegg til disse harde, gode øvelsene vil det å generelt bare ta seg en gåtur også være noe av det mest effektive og smarte du kan gjøre for å få på plass en stram mage, og noe som jo også er lett tilgjengelig for de aller fleste. I tillegg kan det være greit å tenke på at det å stresse ned kanskje vil kunne være den enkleste, og beste, måten å få ned magemålet på. Og det kan det jo være litt greit å ha i bakhodet nå en stressende mandag morgen... 

God ny treningsuke fra Hollywood!

Cornelis

Sjekk forresten også ut #CornelisUtfordring på Instagram der du både kan finne inspirasjon og motivasjon fra andre likesinnede som har tatt utfordringen min om å bare bruke kroppen litt hver dag! Heng deg på i dag! 

#trening #mandag #Nettavisen #treningsbloggen #CornelisElander 

- Vil du skjenke meg i kveld?

Etter å ha lest det flotte innlegget til Kjell-Ola Kleiven tidligere denne uken, der jeg selv kjente meg igjen i mye av det han beskrev, følte jeg også for å følge opp med et innlegg der jeg ser litt nærmere på hva [vi] avholdsmenn egentlig kan drikke, og blir tilbudt, på byen i Norge. 

Følg meg også gjerne på Facebook!


Jeg har aldri vært noen stor-drikker, og drikker i dag så å si ingenting. Likevel ser jeg ikke på meg selv som noen "avholdsmann", og drikker en sjelden gang (én drink) om det er helt ytterst "nødvendig" (slik som da jeg var med på 4-stjerners middag på TVNorge for noen måneder siden). I "gamledager" bukket jeg imidlertid lettere under for presset, og det skal sies at det i vårt lille land ikke alltid er like lett å være praktiserende ikke-drikker (selv om Kleiven trekker fram flere gode eksempler i sitt innlegg). På mange måter kan du si at det finnes et visst nasjonalt "gruppepress", og du skal rett og slett være ganske sterk (både psykisk, og noen ganger fysisk) for å holde ut. Jeg vil også tørre å påstå at det er mye enklere å være avholdsmann i USA enn i Norge, og når mine amerikanske venner lirer av seg deres kunnskap om Norge er det særlig tre ting som kommer opp; 

1. Alle nordmenn er blonde - så hvorfor er ikke du Cornelis? (ja, de spør meg gjerne rett ut om det  :) )
2. Alle nordmenn er vikinger (vel, igjen kommer jeg til kort der jeg nok verken har båt- eller overlevelseskunnskaper [i skog&mark] nok til å kunne klassifisere meg selv som en ekte viking..)
Og 
3. Nordmenn drikker MYE...

Så igjen skuffer jeg, og mine venner her borte begynner av og til å lure på om jeg egentlig er norsk. Ofte må jeg faktisk "bevise" det ved å si noe på norsk, som de selvsagt ikke er de rette til å vurdere meg på det :) 

Denne flotte gjengen var veldig klare for å skjenke meg :) 

Men nå tilbake til innledningsspørsmålet; er du klar for å skjenke meg noe sunt og alkoholfritt i kveld? For hva kan egentlig personer som Kleiven og jeg drikke på byen som ikke inneholder alkohol? I sydligere strøk kunne vi (til langt på natt) ha nippet til en kopp nylaget espresso, og her i USA kunne vi plukket fra utallige non-alkoholic varianter som lett kunne ha lurt selv de mest drevende øyne til å tro at det var noen "ekte" dråper i glasset. 

I Norge må du imidlertid være forberedt på sukkende blikk og litt oppgitte ansatte bak bardisken når du ber om din "Cola-light" [med lime]. For nei, det er ikke alltid like lett, eller kult, å være "avholds" på byen i Norge, og noe jeg selv mener vi bør gjøre det kulere å være! Myndighetene klager over at vi drikker for mye, men da bør de også gjøre det mulig for restaurantbransjen å kunne tilby oss sunnere og bedre alternativer. I dag er dette vanskelig da det kun er alkoholen de tjener på, og kaffemaskinen skruer de for som oftest av etter klokken ti...

Les også: Slik får du superformen nå!

Så her er min egen lille oppfordring til bransjen; tilby et større utvalg av alkoholfrie drikker som dere heller kan ta mer betalt for! Gjør det til business, men gjør det også mulig for oss som ikke ønsker alkoholholdige drikker å bestille "anstendige" drinker, og å se ut som folk. Det er jeg villig til å betale [mye] for :) 

God helg og lørdag til dere alle! 
Trener´n i Hollywood :) 


FØLG MEG OGSÅ GJERNE PÅ FACEBOOK! #Drikke #lørdag #helg #Nettavisen #blogg #meninger #treningsbloggen #Norge #Hollywood #CornelisElander

Dette vil gjøre deg motivert til å trene

Gått lei av de samme, gamle treningsrutinene, eller sliter du med å komme igang fordi du rett og slett mangler motivasjon? Grunnene kan være så mange, mens løsningene kan være få. Her er HollywoodTrenerens beste tips til deg:

Klart du går lei!
Vi går alle lei av og til, og enten du har trent en god stund eller du ønsker å starte opp med trening for første gang er det du trenger å oppnå; treningsmotivasjon. Så hva gjøre du når du føler at du står litt fast? Vel, under har jeg prøvd å liste opp noen av de viktigste punktene jeg mener du trenger å fokusere på - så må du også gjerne legg til flere forslag i kommentarfeltet under om du skulle ha noen ideer du mener at mangler på listen! 

Les også: Ned i vekt. Dette satt sinnet mitt i kok!

Cornelis Elanders topp råd for treningsmotivasjon:

Få med deg en venn eller kjæreste!
Kanskje det aller viktigste du kan gjøre for å opprettholde gnisten og viljen til å komme tilbake og tilbake er nettopp å gå sammen om det med noen andre som kan pushe deg på [og under] treningen. Som jeg ofte skriver er nemlig nøkkelordet hyppighet noe av det viktigste å tenke på for å oppnå noe med kroppsformen. Du kan nemlig trene så bra du bare vil, men om du ikke får aktivisert kroppen hyppig og nok vil du rett og slett komme til kort!

Wimp
Musikk!
Selv er jeg en stor motstander av tv´er på treningssentrene, og mener at ethvert gym burde være foruten.. Ingen av mine klinter får nemlig lov til å se på nyhetene eller favorittshowet sitt når vi trener - for når det trenes så skal det også trenes!! Musikk er derimot alltid lov, og kan til og med være med på å sørge for at du presterer enda bedre! På bakgrunn av dette lanserte jeg også nylig min egen spilleliste «Pump Up The Muscles» på WiMP Workout, og riktig musikk [for deg] kan nærmest fungere som den reneste PT! Selv bruker jeg musikk aktivt i mine økter, både for å stimulere til økt styrke og ikke minst mestre øktene bedre.

Les mer fra mitt intervju med WiMP Magazinet her.

Tren hardt, kort, hyppig, og riktig!
For de av dere som har fulgt meg en stund er nok dette en velkjent setning som jeg bruker for å oppsummere mye av holdningen du bør ha til treningen. Det er nemlig svært viktig at du får aktivisert hver muskelgruppe i kroppen minst to ganger i uka, mens det for de fleste også kan være smart å ha i bakhodet at øktene ikke behøver å vare så lenge av gangen (rundt 45min. - maks én time av gangen er for de fleste passende).

Les også: Slik blir du stor og sterk!

Tren riktig utifra DINE mål og ønsker!
Få en treningsveileder, PT, eller andre med erfaring og kunnskap til å se over ditt treningsprogram, og se om du faktisk trener riktig utifra dine ønsker og mål, og ikke følg et standardprogram laget for «alle andre». For å kaste bort tiden din på feil trening, som ikke vil gi deg optimalt med treningsresultater og lønn for strevet, vil enkelt være enveisbilletten til å slutte å trene...

Cornelis Elander selfie 6
Tren noe nytt!
Det å trene med noe som kroppen din ikke er vant med eller forberedt på er også en ypperlig måte for å kunne kjenne det litt på kroppen. Det er nemlig viktig, også for motivasjonen, at du merker at du har trent. Og dette er også grunnen til at jeg alltid sier at variasjon er svært viktig å tenke på om man ønsker å oppnå noe. Det vil nemlig kunne sørge for at kroppen din ikke blir «for vant» til noe, og bare utfører treningen på automodus. Dette vil nemlig bare resultere i at du slutter å oppnå optimalt med effekt og resultat av all innsatsen du legger inn i dette. 

Dropp å trene om du virkelig ikke har lyst
Nå er vi kommet til et punkt der mange da gjerne bare sier «ja, takk!». Poenget mitt er selvsagt ikke at du skal droppe å trene, men at du bare blir hjemme de dagene det måtte føles ekstremt tungt, og du nær sagt ikke makter å bruke kroppen.

Det er nemlig ingen vits i å dra på treningssenteret bare for å gå rundt og henge, og drar du på trening så skal det da også trenes! Om du bare drar ditt for å være like slapp og daff som du kunne ha vært på sofaen, så bli også heller på sofaen! Sprett da heller en proteinshake, se på noen inspirerende treningsklipp på YouTube, og bli motivert til å gi alt på neste økt!!

«- Om du bare drar ditt for å være like slapp og daff som du kunne ha vært på sofaen, så bli også heller på sofaen!» 

Les også: - Tren mer, og ta bilde av det!

Ta en treningselfie!
Det å ta såkalte «treningsselfies» er visst ikke alltid like politisk korrekt skal man tro overskriftene i norsk media, mens jeg selv mener dette heller kan fungere som et ypperlig motivasjonsverktøy! Det å ta bilder av seg selv, enten før, under, eller rett etter en treningsøkten er nemlig ikke bare en flott måte å dokumentere antall økter og egeninnsats på, men også en ypperlig måte for [over tid] å se egen utvikling og resultatene av all den tiden du har lagt ned i treningen. Så knips i vei, bruk #CornelisUtfordring på Instagramså får du enda noen flere motivasjonstips fra trener´n din i Hollywood :) 

Cornelis Elander selfie
Håper disse rådene ga deg noen nye ideer, men kanskje du også har noen gode forslag å dele med oss? Legg dem i så fall igjen i kommentarfeltet under! Jeg gleder meg til å høre ifra deg!

Cornelis#trening #iform #godmorgen #blogg #blogginnlegg #Nettavisen #CornelisElander 

- Tren mer, og ta bilde av det!

Du må trene og bevege deg mer! Slik lyder budskapet fra myndighetene, som er bekymret over nordmenns aktivitetsnivå. Selv oppfordrer jeg deg derfor til å ta affære, og trene mer. Men også å ta bilde av det...

Følg meg også gjerne på Facebook


#CornelisUtfordring
Helseminister Bent Høie mener nemlig at vi må bli litt flaue over eget selvbilde, og at det må bli typisk norsk å gå på tur igjen. Nylig trakk han også fram at vi nordmenn nok ikke er så flinke til å mosjonere og trene som vi kanskje liker å tro, og offisielle tall viser at vi definitivt ikke er verdens sprekeste folk. På bakgrunn av dette har jeg også gjort noe så politisk ukorrekt som å oppfordre nordmenn flest til å ta en ny treningsselfie hver dag, enten på vei til, under, eller rett etter en treningsøkt. Dette nettopp for å motivere så mange som mulig til å bruke og trene kroppen litt hver dag. 

Det å ta såkalte "treningsselfies" er nemlig ikke "korrekt" skal man tro overskriftene i media, og mange mener visst at dette retter et veldig feil fokus på kropp og utseende. Selv mener jeg dette ikke nødvendigvis er hele sannheten, og at det å ta et treningsbilde av seg selv for mange heller kan være med på å motivere og sørge for at man faktisk bruker kroppen mer - noe som er helt i trådd med de retningslinjer og anbefalinger som helsemyndighetenes selv nå etterspør, for eksempel gjennom deres egen #Dine30 i sosiale medier. 

Et lite utvalg av noen av alle de flotte
#CornelisUtfordring bildene som florerer på Instagram 
     

#CornelisUtfordring går rett og slett bare ut på at jeg oppfordrer mine følgere (og nordmenn ellers) til å bruke kroppen litt hver dag - minimum 14 dager i strekk. Personlig tror jeg nemlig at det er den magiske grenser for hvor mye de fleste makter å binde seg til til å begynne med, og å si at man for eksempel må klare 50 eller 100 dager i strekk er jeg redd fort kan bli litt for mye, og i verste fall ta fra motet til mange. Imidlertid mener jeg at om vi klarer å få folk over den velkjente "dørstokkmila" (ved for eksempel å trene to hele uker i strekk) så velger også de fleste å fortsette, nettopp fordi man da gjerne har oppnådd mer energi og [trenings-] glede. 

I skrivende stund har derfor mottatt hele 1640[!] bilder fra sporty nordmenn, og det er blitt lagt ut og delt hundrevis av andre #CornelisUtfordring bilder i sosiale medier og på blogger. Jeg håper og tror derfor at dette nettopp kan være med på å oppfordre folk flest til bare å bruke kroppen mer og oftere. Så drit litt i hva andre måtte mene, ta et bilde av deg selv i litt flott treningstøy, og knips noen svette, flotte bilder av deg selv. Enten på vei til, under, eller rett etter en treningsøkt - så får du i hvert fall én tommel opp herifra! 

For som jeg skrev på Facebook siden min på fredag; I Norge har vi sett nakne kropper og feks pupper på forsiden av magasiner i enhver kiosk og matbutikk [!] tiår på tiår. Men du må ikke være så gæren at du legger ut et bilde av deg selv i sosiale medier PÅKLEDD i litt fresht treningstøy... ;) 

Cornelis i Hollywood


#Trening #treningsbloggen #Nettavisen #Side2 #Side3 #CornelisElander #blogger #blogginnlegg #Norge #USA #instagram #bilder 

Hvorfor jeg støtter Movember

- Hjelper det noe å gro hår på overleppa da? Nei, ikke om vi ikke også snakker om det og setter søkelys på en viktig sak som kan redde liv! 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Movember
For noen uker siden ble jeg, sammen med blant andre min gode venn John Arne Riise, utfordret av felles Nettavisen blogger og risikoekspert Kjell-Ola Kleiven til å la håret på overleppa gro til inntekt og støtte for kreftforskning. Movember er en bevegelse som gjennom noen få år har samlet inn hele fire milliarder verden over til denne viktige saken, og bare her hjemme samlet de inn 7,6 millioner kroner i fjor.. Og om min stygge, lille hårete "bart" da på noen som helst måte da kan være med å hjelpe, og forhåpentligvis redde liv, er det klart jeg er med! 

gu6aB2EL8po
Subscribe også gjerne til min Youtube kanal, der det kommer mye gøy framover ;) 


Og husk: Trening=helse! 
Cornelis


#Movember #CornelisElander #Nettavisen #trening #treningsbloggen #trener #helg #fredag #bilder 

Spis dette før det tar slutt!

Verden kan gå tom for sjokolade, og mitt råd er derfor at du koser deg mens du kan!

Følg meg også gjerne på Facebook

Verden kan snart gå tom for sjokolade (i hvert fall om vi skal tro disse spådommene), og mitt råd er derfor at du koser deg med litt søtt mens du kan. Av søtsaker og godt er nemlig mørk sjokolade det eneste jeg anbefaler mine klienter, og noe som er lovlig i HollywoodTrenerens kostholdsprogrammer. Nå ser det imidlertid ut til at det kan bli slutt på dette... 

I fjor spiste verden nemlig 70.000 tonn mer sjokolade enn hva som ble produsert, noe som blant annet skyldes tørt vær i Vest-Afrika (spesielt Elfenbenskysten og Ghana [der mer enn 70% av verdens kakao blir produsert]). Og at personer som meg har snakket så varmt om sjokolade i flere år har vel heller ikke hjulpet på problemet.. 

Det finnes sjokolade mot det meste, også sukkerbehov... 

Mørk sjokolade=sunt!
Én av grunnene til at jeg anbefaler mine klienter å spise litt sjokolade er nemlig ikke bare at det er bedre for kroppsformen enn for eksempel iskrem, potetgull, og så å si alt annet av godteri. Mørk sjokolade kan blant annet også være sunt for hjertet! Derfor bør du ikke bare være lei deg over at det kan bli slutt på sjokolade for smaksganene, men at dette rett og slett også kan fungere som reneste medisinen for kroppen - men nå kan det altså ta slutt! 

Mulig løsning
En forskningsgruppe jobber imidlertid i disse dager med én løsning som blant annet består av trær som kan produserer syv ganger så mange kakaobønner som normaltrær. Imidlertid advares det om at dette kan ødelegge en del av kakaosmaken - så enn så lenge har man ingen virkelig løsning på problemet. 

For som Fox News oppsummerer det; "more chocolate is being consumed than can be produced..". Så kos deg, mens du kan!
Cornelis i Hollywood 

#kosthold #sjokolade #trening #mat #treningsbloggen #blogginnlegg #Nettavisen #CornelisElander 
 

Treningsprogram: Iform på 15min.

Har du ikke all verdens av tid, men likevel lyst til å komme iform? Her er da et enkelt, men godt treningsprogram du kan følge som bare tar rundt 15 minutter å gjennomføre!

Les mer på: Corneliselander.com

Under finner du et treningsprogram som bare tar rundt 15 minutter å gjennom- føre, og er satt sammen for deg som ikke har mulighet til å bruke timer på et treningssenter. Nå vil ikke dette programmet nødvendigvis passe for all, og som jeg alltid sier er det beste treningsprogrammet for deg alltid det som også er skreddersydd akkurat etter dine ønsker og behov.. Likevel vil programmet under kunne fungere fint for de fleste, og særlig om man har litt dårlig tid, men likevel skulle ønske å oppnå maksimalt med hypertrofi [tiden tatt i betrakning].

Treningsprogrammet:
På grunn av programmets korte varighet vil det være essensielt at du holder intensiteten oppe under hele økten, med veldig korte pauser (mer eller mindre bare den tiden det tar å klargjøre neste øvelse, eller å legge på mer vekter..). Dette er mulig på grunn av øktens korte varighet, og programmet er et såkalt helkroppsprogram der mer eller mindre alle muskelgrupper får kjørt seg. Min anbefaling er ellers at du ikke trener med dette oppsettet mer enn to ganger i uken!

Knebøy med skulderpressKnebøy med skulderpress
En super øvelse som tar på både sete og lårmuskulatur, samt rygg, mage og skuldre.

Slik gjør du: Hold en vekt i hver hånd, og «sett deg ned» mot bakken slik at du danner en nær 90 graders vinkel med beina i kneleddet (du kan eventuelt ha en lav benk bak deg som du nesten kan sette deg ned på for å kontrollere at du går dypt nok). Hold ryggen rett, reis deg opp til utgangs- posisjon igjen, og press vektene opp over hodet [skulderpress]. Senk deg så kontrollert ned igjen, og repeter.

Kjør to sett, og med så tunge vekter at du klarer å kjøre mellom 8-12reps på hvert sett

Floor press (med manualer eller stang)Floor press
Slik gjør du: Ligg på gulvet, ta tak i vektstangen med ett overhåndsgrep, og løft stangen opp fra gulvet (selv liker jeg å la vektene hvile på to kasser i start- posisjon, slik at jeg lettere får plass under stangen). Oppnå fullt utstrekk, før du igjen senker vektene og albuene ned mot gulvet. Ikke la albuene hvile i bunn- posisjon, men du skal likevel ha en markert stopp, og albuene kan av den grunn så vidt berøre gulvet før du presser vektstangen tilbake til topposisjonen.

Kjør to - tre sett, og med så tunge vekter at du klarer å kjøre mellom 8-12reps på hvert sett

Les også: Vil du bli sterkere i benkpress?

Pullups
En av mine personlige favoritter da den trener så å si hele overkroppen, med særlig fokus påTrapezius inferior partRhomboideusTeres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig tar den også svært godt på magen, og er derfor kort og godt en av grunnøvelsene du bare må lære deg først som sist!Pullups
Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Kjør to - tre sett, og med så mange reps. du klarer på hvert sett (klarer du lett over 15 reps kan du begynne å trene med vektbelte).

Noen tips for å bli bedre (og sterkere) i pullups:
- varier med alt fra over- og underhåndsgrep, til bredere og smalere grep for aktivisere de forskjellige muskelgruppene i ryggen.
- få med deg en venn til å spotte, og push deg selv til nye høyder ved for eksempel å benytte et vektbelte på enkelte sett (slik at du venner deg til tyngre vekt og motstand slik at du etter hvert klarer flere reps. når du kjører uten).

Markløft
På samme måte som du må bøye deg ned for å plukke opp bæreposene etter handleturen, eller på andre måter må løfte opp noe tungt fra bakken, kan markløft lett relateres til et vanlig liv også utenom treningssenteret. På grunn av dette er den også en såkalt «funksjonell øvelse», som aktiviserer store deler av kroppen på en positiv måte.Markløft
Slik gjør du: Ta tak i noen manualer eller en vektstang med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert grep [låst grep] når du begynner å løfte veldig tungt). Start med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krummes!). Trekk vektstangen oppover langs beina og kroppen, og legg vekten på hælene og ikke tærne! På toppen av bevegelsen presser du hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover).

Cornelis Planke Push-ups på Swissball
Avslutt med min egen planke som aktiviserer og tar på alt fra; mage, midje, bein, og overkropp - i tillegg til at den vil hjelpe deg med å forbrenne og jobbe med utholdenhet og kondisjon!
LbU4eBUa4H4
Slik gjør du: Posjoner deg på bakken som i en vanlig push-up, men i stede for å ha føttene plantet på bakken plasserer du dem oppe på en Swissball (dette gjør at du virkelig må jobbe med balansen under øvelsen da ballen, i motsetning til bakken, ikke står stille..). Hold posisjonen i ca. 20-30sek. (eller så lenge du klarer), og her er det viktig at du holder magen, midje, hofte og rumpe opp fra bakken (men ikke skyt rumpa i været!) - før du så alternerer med så mange push-ups du måtte klare for avveksling. Gå så tilbake til å holde plankeposisjonen igjen. Utfører to runder på denne!

Følg meg også gjerne på Facebook!

Cornelis

#trening #helse #iform #treningsbloggen #blogger #Nettavisen #CornelisElander  

Her er det viktigste vi kan gjøre for framtiden!

Overvekt blant barn og unge er et stadig økende problem i Norge og Norden, og å forebygge at denne trenden fortsetter mener jeg derfor er det viktigste vi kan gjøre for framtiden!

Les mer på: Corneliselander.com

At vekten går opp hos barn og unge kan ikke bare skyldes på mer tv-spilling og dårlig mat i heimen, slik jeg sitter igjen litt med følelsen av etter å ha lest utsagnene til de danske legene i denne rapporten. Minst like viktig er det også å se på hvor mye fysisk aktivitet de yngste faktisk får i skolehverdagen, og som jeg nylig også uttalte "forgifter" norske skoler barn og unge med usunn og farlig mat. Ser man nærmere på hva mange av landets skolekantiner faktisk tilbyr de yngste er det nemlig ikke så overraskende at så mange sliter med overvekt og fedme!

I tillegg er det vel, særlig når vi ser på hva vår egen helseminister nylig gikk ut og sa, viktig at familiene som helhet tar affære og følger rådene med mindre stillesitting og et sunnere kosthold. For foreldre må huske på at de er rollemodeller, og bør derfor (i mine øyne) være sin rolle bevist og gå foran som et godt eksempel!

Dette betyr ikke det samme som at man nødvendigvis må bli noen "trenings- narkoman" av den grunn, men at man bruker kroppen og mosjonerer regelmessig. Selv har jeg en #CornelisUtfordring gående på Instagram og i sosiale medier der jeg prøver å motivere nordmenn fleste til å bruke kroppen litt hver dag. Og jeg ser her ofte gode eksempler på foreldre som tar med seg de yngste på turer og "økter" i skog og mark, og det enkle er fortsatt gjerne også det beste!

Likevel må jeg poengtere at legene i Danmark ikke akkurat fant opp kruttet på nytt med denne undersøkelsen, men bare poengterer det de fleste av oss allerede vet. For som en av følgerne på Facebook siden min skrev tidligere i dag; -
Ja det er godt de har funnet ut at sunn fornuft fungerer...

God kveld fra trener´n i Hollywood!
Cornelis
 

 

#trening #helse #Norge #meninger #blogg #blogginnlegg #Nettavisen #Side3 #trene #iform #CornelisElander 

Blir du provosert av dette?

Det er fredag, det er helg, og jeg vil se dine sporty, tøffe [og politisk "ukorrekte"] bilder! 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Å ta treningsbilder, eller såkalte #selfies på treningssenteret er visst ikke alltid like "politisk korrekt" i Norge, men selv mener jeg at hvis det å ta en "formsjekk" eller et bilde av deg selv i løpesko eller på vei inn til treningen faktisk får deg til å trene mer og oftere sier jeg bare kjør på! For hvorfor skal du ikke få lov til å ta et bilde av deg selv, enten du har jobbet hardt for å oppnå noe, eller du er på vei dit? Noen sier det kan gi dårlig selvfølelse eller et enda større kroppspress for enkelte, mens jeg selv mener det heller kan være med på å motivere og promotere en sunnere livsstil - noe vi virkelig trenger et større fokus på i Norge! For som du kan lese om på Side3 i dag kan selv en treningsselfie være starten på noe nytt, og gjøre underverker for enkelte... 

Les også: Ned i vekt - dette satte sinnet mitt i kok! 1 av 4
Som du kunne lese her på Nettavisen for noen dager siden går "1 av 4 nordmenn på NAV", og selv mener jeg at mye av dette kunne vært unngått hadde vi hatt mer fysisk aktivitet og et sunnere kosthold (ikke minst fra tidlig alder av, og på skolene!). Selvsagt finnes det mange som av én eller eventuelt flere grunner ikke makter eller kan jobbe, og de skal vi selvsagt ha respekt og forståelse for! Likevel er det nok også mange som rett og slett blir utbrente og syke (som oftest uforskyldt!) av dårlig kosthold, og ikke minst på grunn av en for stillesittende [arbeids-] hverdag. Og da er det svært viktig (blant annet via oss i media) at vi promoterer en mer aktiv livsstil for folk flest! 

Og om det å dokumenter det med litt bilder lettere skulle få deg opp av sofaen, så hvorfor ikke? Hvorfor skal vi ikke ogs[ kunne være litt stolte av oss selv av og til, og når det for eksempel gjelder Instagram bilder er det jo opp til andre om de ønsker å følge oss eller ei.. Så om dine sporty [og svette] bilder forarger og irriterer andre, behøver de jo ikke å følge deg :) 

Les også: #CornelisUtfordring - er du med? 

Så kjør på, last opp dine treningsbilder [husk å bruke #CornelisUtfordring], og god helg fra trener´n i vest ;) 


Cornelis


#trening #Nettavisen #bilder #instagram #helg #fredag #treningsbloggen #trene #iform #CornelisElander 

Slik får du treningsmotivasjon

Det finnes et hav av treningsformer og metoder å følge der ute, men én grunn til at du dropper dem alle. Slik får du treningsmotivasjon. 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Det dukker stadig opp nye treningsformer og metoder som alle lover deg gull og grønne skoger, og at de er den eneste rette løsningen for deg. Du henger deg kanskje med en stund, men så sier det plutselig stopp. Så hva er grunnen? Hvordan får enkelte treningsformer mennesker i [virkelig] god form, mens andre bommer? Selv mener jeg det skyldes én enkelt ting... 

Les også: Iform med Cornelis

Over tid
Det viktigste en treningsmetode kan gjøre for deg er nettopp å klare å motivere deg til å gi mer [over tid]. For ja du vil kunne svette og slite av deg noen kalorier nesten uansett hva du trener og gjør, men de beste metodene/trenerne vil også inspirere deg til ikke minst å opprettholde treningsmengden uke ut og uke inn, og det å gi folk motivasjon mener jeg er det viktigste vi trenere kan gjøre for våre klienter! 

Heng deg med på #CornelisUtfordringInstagram! 

Nå er det imidlertid mange av trendene [og ikke minst trenerne] som kan være veldig "seriøse", og i verste fall ende opp med å ta fra deg både motet og motivasjonen, og selv mener jeg det også er viktig å ha det litt gøy - selv om svetten sprutter, og det eventuelt skulle gjøre litt vondt. 

Smil, le, og ha det [også] litt gøy!

Diett og kost
Ofte får jeg også spørsmålet; hvilken proteinshake er egentlig best? Vel, personlig mener jeg det er den som er produsert på en trygg og sikker måte, og som du i tillegg måtte mene at smaker best for deg! En proteinshake som smaker forferdelig kommer du heller ikke til å ta [over tid], og da hjelper det lite hvor [utrolig] mange gram protein den eventuelt måtte ha.. Samme prinsipp gjelder også med trening. Du kommer ikke [over tid] til å opprettholde en treningsform du hater, uansett hvor bra den eventuelt måtte være... Så glem "den ultimate treningsmetode", og velg heller den som får deg til å le, smile, og som motiverer deg tilbake til treningssenteret om igjen og om igjen.

Heng deg også på min egen motivasjonskampanje #CornelisUtfordring på Instagram!

Ja, det skal svi og gjøre litt vondt av og til, og du kommer helt sikkert til å hate det [noen dager], men finn den treningsmetoden du måtte like (mest..), og gå for den 110%! Få for eksempel også med deg en venn, kjæreste, eller en kollega, og gå sammen om å sette dere gode, oppnåelige mål - og la oss alle bygge den beste versjonen av oss selv! 

Det er egentlig ikke så vanskelig å oppnå "drømmekroppen", men det krever altså kontinuerlige, gode treningsrutiner og økter hele året igjennom! God trening!  

Jeg er også snart klar med nye treningsprogram og oppsett for Side3, og forhåpentligvis er det noen oppsett og metoder du kan lære deg å like der - så følg med!
Cornelis


#trening #helse #Nettavisen #CornelisElander #nyheter #blogg #treningsbloggen #innlegg #mandag 

Bør man si ifra til folk som trener feil?


Denne problemstillingen kom opp her om dagen under en av PT-klassene jeg foreleser her i LA; "Skal man si ifra hvis noen gjør noe feil?" 

Følg meg også gjerne på Facebook!

Sier du ifra?
Om du ser noen trene feil på ditt lokale treningssenter, sier du ifra? Selv mener jeg det finnes argumenterer både for og imot, og personlig sier jeg kun ifra om jeg skulle se en person trene så feil at han eller hun [virkelig] vil komme til å skade seg om ikke jeg eller noen andre sier ifra. Terskelen for meg til å si ifra er altså svært høy, og her er noen av grunnene. 

Jeg vet mange liker å pirke på hvordan/hva andre trener og gjør på gymmet, men personlig er jeg veldig ukomfortable med å rette på personer [som ikke har bedt om min hjelp..]. Jeg er den første til å hjelpe de som skulle ønske hjelp fra meg, enten de har hyret meg inn eller ikke, men å "put someone on the spot" som man kaller det her borte er jeg imidlertid ikke fan av. Dette da det lett skaper dårlig stemning (husk du kommer sikkert til å trene rundt den samme personen også i framtiden..), det er gjerne pinlig (for alle parter), og i verste fall kan du risikere å ta fra treningsmotivasjonen og -gleden til den du pirker på. Og særlig sistnevnte mener jeg er en viktig grunn for at du bør tenke deg om minst to ganger før du bryter inn, og retter på noe en som trener ved siden av deg på senteret måtte gjøre..

Les også: Intervju i KK

I tillegg ser jeg om og om igjen folk pirke på andre kun for å sette seg selv i et bedre lys. Du blir imidlertid ikke noe bedre av å poengtere ut andres feil, men heller ved å gå foran som et godt eksempel. Så tren hardt og riktig, bry deg mindre om hva personen ved siden av deg måtte gjøre, og si kun ifra om han eller hun gjør noe som kan resultere i skade. For ellers er det viktigere at du fokuserer på å gjøre ditt arbeid best mulig for deg

Stå på! 
Cornelis 

www.corneliselander.com
#trening #fredag #helg #bilder #Nettavisen #CornelisElander #blogg #blogginnlegg #trene #iform #blogginnlegg #treningsbloggen  

Slik blir du kvitt magefettet for godt!

Daglig får jeg tilbakemeldinger fra lesere som sliter med å kvitte seg med det siste vanskelige magefettet selv om man både trener hardt og godt, og jeg skal her derfor prøve å komme med noen gode tips slik at du kan kvitte deg med det en gang for alle! 

Følg meg også gjerne på Facebook!


Alkohol og festing [ødelegger]
Muligens en selvfølgelighet, men likevel blir jeg overrasket over manges spørsmål og tilbakemeldinger når jeg sier at vi også må kutte ned på festing og alkoholinntaket. Svaret fra de jeg prøver å rådføre er nemlig veldig ofte; "men litt kan jeg vel drikke?". Jo da, du kan drikke litt, men er målet imidlertid en virkelig stram og topptrent kropp vil svaret likevel alltid være at du bør kutte det ut HELT..

Jeg snakker altså her om målet ditt skulle være å få en topptrent kropp, så spørsmålet du må stille deg selv er nesten; "hvor bra trent har jeg egentlig lyst til å bli?"

Les også: Slik får du en stram mage!

Når det ellers kommer til den raskeste, og mest effektive, metoden å kvitte seg med magefettet på vil jeg si at du særlig bør eliminere alt av tilsatt sukker i kosten, i tillegg til å ha et høyt inntak av protein. Her vil det for de fleste også lønne seg eventuelt å ta et kosttilskudd, da det gjerne skal veldig mye til å få i seg nok protein kun gjennom vanlig kost. I tillegg bør du få i deg mesteparten av dagsrasjonen av karbohydrater tidligere på dagen og innen noen få timer etter endt økt, og begrense inntaket rett før leggetid.

Ikke legg deg sulten!
Imidlertid er det også viktig å få i seg litt næring senere på kvelden, og som jeg nylig nevnte i et intervju med magasinet KK kan dette da bestå av for eksempel cottage cheese, nøtter, avokado, eller til og med litt mørk sjokolade! Litt søtt skal være lov - så lenge du bare trener hardt og ofte nok ellers!

Ikke slank deg!
Personlig er jeg motstander av såkalte dietter, og foruten om du skulle trene deg opp mot en sport eller konkurranse er mitt motto (som jeg også skrev om på facebook siden min her om dagen) "Hvilken diett jeg mener er best? Den som ikke har ordet "diett" i tittelen... Diet, eller diett på godt norsk, stammer blant annet fra latin diaeta "daily allowance, regulation, daily order", og personlig mener jeg det er viktigere/bedre å gjøre en livsstilsendring og finne sunne, gode alternativer du kan leve med og benytte deg av over tid (jeg snakker ikke her om fitnessutøvere, og andre som av en eller annen grunn må prestere på grunn av en sportsgren/idrett). Enkelte kan dog dra fordeler av feks en fasteperiode, blant annet for å skille ut avfallstoffer etc., men på et generelt grunnlag er jeg altså imot såkalte dietter"

Om du spiser for magert og kalorifattig over lengre tid vil kroppen din nemlig kunne gå over i såkalt "krigsmodus", noe som da både kan resultere i svekking av forbrenning og ikke minst ødeleggelse av viktig muskelmasse. I tillegg kan et for lavt matinntak også resultere i dårlig energi på treningen - så spis nok og riktig!

Les også: Vil du bli sterkere i benkpress?

Stress ned..
Til slutt vil jeg imidlertid poengetere viktigheten av å redusere det som kanskje er den største trusselen mot magen din; nemlig stress!
Å stresse ned vil blant annet kunne redusere produksjonen av kortisol, og være en av de viktigste tingene du gjør for å få ned magefettet og oppnå kjappe[re], gode resultater.

I tillegg er det som alltid viktig å trene hardt, kort, hyppig, og riktig - noe du kan finne flere gode artikler med program og oppsett for her

Cornelis 
#trening #helse #mage #bilder #blogginnlegg #Nettavisen #trene #iform #CornelisElander  

Gruppeselfie i Drammen..

Tusen takk til spinninginstruktør @Thereselunevski og alle de sporty medlemmene ved Elixia Drammen for "gruppe-selfie´n" :)Les mer på: Corneliselander.comMin #CornelisUtfordring (eller eventuelt oppfordring om du vil) på Instagram går rett og slett ut på at man skal være aktiv og trene/bruke kroppen litt hver dag - for så å laste opp sporty, tøffe bilder i sosiale medier som jeg kan gi tilbakemeldinger på og tommel opp for. I går fikk imidlertid utfordringen (som tusenvis av flotte nordmenn allerede følger) den første gruppe-selfie´n fra en sporty gjeng ved Elixia Drammen :) 

En av mine mest sporty og trofaste følgere @johnnyskinstad hadde nemlig utfordret meg til å bli med på en spinningtime neste gang jeg er hjemom (noe jeg selvsagt også aksepterte), og jeg kontret med (på tull) å be om et #CornelisUtfordring bilde av alle som var med på timen.. 

Få minutter senere tikket denne inn via spinning instruktør @Thereselunevski´s konto, og jeg vil bare få lov til å takke alle som var med på timen hennes i går for sporty innsats - både fysisk i timen, men også ved å være med på gruppeselfie i sosiale medier. You guys made my day! (legg gjerne igjen ditt navn eller instagram profil om du er med i bildet - så jeg kan følge deg!) 


Cornelis i Hollywood 


#trening #helse #Norge #Nettavisen #CornelisUfordring #trene #iform #Elixia #Drammen #blogg #treningsbloggen #CornelisElander  

Morgentrening i Malibu


Undertegnede på vei til morgentrening i Malibu.. Har DU lastet opp et nytt #CornelisUtfordring bilde på Instagram i dag?

Følg meg også gjerne på Facebook!

Det er mandag, det er tidlig morgen her i LA, og undertegnede er på vei oppover PCH (Pacific Coast Highway). Dette er en del av California State Route 1 som strekker seg fra San Diego i sør til Seattle i nord, og er kanskje en av de flotteste kyststrekningene du kan kjøre på en solrik dag (eller uansett værforhold for den saks skyld..). Selv kjører jeg PCH strekningen så ofte jeg har mulighet, og dette er en road jeg anbefaler deg på det sterkeste å reise opp minst én gang!
PCH
God mandag til dere alle fra trener´n i vest - nå på plass på gymmet i Malibu :)

Cornelis

#trening #mandag #bilder #treningsbloggen #Nettavisen #reise #blogg #blogginnlegg #USA 

Dagens tre tøffe fra HollywoodTreneren!

Den beste måten å oppnå maksimal muskelvekst og en godt trent kropp på er ved å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og her er dagens tre tøffe [øvelser] fra trener´n din i Hollywood

Følg meg også gjerne på Facebook

Om du skulle være nye med trening og styrkeøvelser er det viktig at du til å begynne med tar forholdsregler, og er særlig påpasselig med å ikke pushe deg selv hardere enn at du fortsatt klarer å utføre øvelsene riktig. Så fort teknikken imidlertid sitter ordentlig (og du ikke har noen skader å ta hensyn til) er det bare å gi jernet, og jeg vil tørre å påstå at de aller fleste av oss rett og slett ikke trener hardt nok! 

UKAS ØVELSER
Uavhengig av hva (kropps-) målet ditt måtte være, finner du her noen gode og viktige øvelser du bør ha med i et godt treningsprogram:

Dips
En av de aller beste brystøvelsene som finnes som også tar på alt fra triceps, skuldre, og brystkasse. Dette er rett og slett en av de beste øvelsene du kan kjøre for overkropp generelt, og derfor mener jeg også at ethvert godt treningsprogram bør ha denne med! Og jo oftere du kjører dips jo lettere vil det også bli - så ikke fortvil om det skulle føles litt tungt og hardt til å begynne med..Dips2
DIPS: Ta tak i håndtakene, og plasser deg med utstrakte armer og skuldrene over håndleddene. Senk så overkroppen og overarmene ned (til det oppstår en ca. 90 graders vinkel i albueleddet), og press deg så opp igjen til utgangsposisjon før du repeterer.

Tips! For å utføre en korrekt dips skal overarmene gå så langt ned at de (i profil) er parallelle med underlaget, altså cirka 90 grader i albueleddet, men det er ikke noen vits i å gå lengre ned enn dette da det kan medføre skader!

Les også: Lyst til å gå ned i vekt?

Sittende kabelroing
Dette er en ypperlig øvelse for å styrke både ryggen og bakside skuldre på, og noe du bør ha med i programmet ditt om målet er å oppnå en godt trent rygg!Sittende_kabelroing
SITTENDE KABELROING: Len deg framover med ryggen rett, og ta tak i håndtaket. Trekk så håndtaket mot deg, rett deg opp til du sitter rett, og dra skuldrene ned og bakover. Bøy i albueleddet, trekk håndtaket mot mageregionen med albuene langs siden av kroppen, og med underarmene parallelle med underlaget. Beveg deg så framover igjen med en kontrollert og rolig bevegelse, og "slipp" aldri bare vektene tilbake.

Viktig! Krum aldri ryggen når du lener deg framover, hold ryggen rett under hele øvelsen, og len deg aldri mer bakover enn at du sitter i en oppreist posisjon.

Skråbenk med stang
En av de beste, og viktigste, øvelsene du kan kjøre for å trene opp brystkassen. Øvelsen trener hovedsakelig øvre del av brystkasse [pectoralis] og er etter min mening mye viktigere for de aller fleste av oss enn hva vanlig [flat] benkpress er.Skrabenk_med_stang
SKRÅBENK MED STANG: Hold vektstangen med et overhåndsgrep, og litt bredere enn skulderbreddes avstand. Løft stangen av, og hold den kontrollert med utstrakte armer over deg før du senker den kontrollert ned mot brystkassen. Press så stangen opp igjen, og repeter etter ønske.

Viktig! Ikke slipp stangen fort ned, eller la den "sprette" på kassen for å få den opp igjen!

God trening til deg, og heng deg gjerne med på #CornelisUtfordring på Instagram!

Cornelis 

 

#trening #iform #bilder #Nettavisen #trene #trener #godmorgen #blogg #blogginnlegg  

Magetrening: Slik får du en stram mage!

Mange ønsker seg gjerne en flat(ere) mage, og noen har kanskje til og med lyst på sixpack og stramme mageruter. Om dette skulle være ett av dine mål har jeg her skrev litt om hva du bør gjøre for å oppnå nettopp dette.

Følg meg også gjerne på Facebook!

Fitnesstrenden er muligens både hatet og elsket av mange i Norge, men én ting er i hvert fall sikkert; hardere, mer effektive treningsøkter som virkelig gir resultater er kommet for å bli i landet vårt! Folk ønsker ikke lengre å kaste bort tiden sin på trening som ikke gir form eller mening, og tøffe[re] korte økter behøver ikke bare å være gunstig for de som eventuelt skal konkurrere, men vel så viktig for alle oss andre som eventuelt «bare» har et ønske om en bedre trent kropp.
Sixpack 2
Fra en av mine videoer med Webtrening.no der jeg blant annet viser en av de beste øvelsene du kan kjøre for flat mage! 

Fettet må bort!
Det overrasker meg fortsatt når folk drikker og fester i helgene, spiser usunn mat og fastfood hele uka igjennom, men samtidig trener situps til den store gullmedalje hver gang de er innom treningssenteret.. Det hjelper nemlig lite å kjøre så mange situps og crunches du makter hver dag om du fortsatt har et godt fettlager rundt mage og midje. Og for å få fram «sixpacken» (eller i hvert fall en litt strammere mage) må fettet først bort, og den jobben starter dessverre/heldigvis først og fremst på kjøkkenet!

Annen trening..
I tillegg bør man også sørge for å styrke og trene opp resten av kroppen, og her kan det blant annet være smart å tenke litt på muskulaturens både harmoni- og symmetri i kroppen. Om du overtrener magen, mens du for eksempel neglisjerer ryggen (og annen støttemuskulatur) vil du dessverre aldri komme helt i mål!

Les også: Slik får du trente ben

Jo høyere prosentandel muskelmasse du har jo mer vil kroppen din også forbrenne, selv i hvilemodus, noe som igjen vil være ensbetydende med en strammere kropp og ikke minst mage. Såkalt «punktforbrenning», der du står foran speilet og bare peker ut de stedene på kroppen du ønsker å gå ned i fettprosent er nemlig ikke mulig, men likevel kan man (blant annet gjennom riktig tilrettelagt styrketrening utifra dine ønsker og behov) selvsagt være med på å forme kroppen - og har du for eksempel bredere hofter og midje enn du skulle ønske, mens skuldre og øvre del av overkropp er tynn og hengslete, kan dette lett «balanseres» ut gjennom riktig styrketrening. Ved siden av hardcore styrketrening kan det også være smart å legge inn intensive kardioøkter for eksempel á la min egen favoritt; Geriljakardio.Geriljakardio
Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp!

Nå er det likevel ikke alle som har mulighet, eller kanskje lyst, til å trene på et helsestudio, og for dere vil jeg da anbefale en av de enkleste (men kanskje også en av mest effektive) treningsformene som finnes; sporty, flott morgen-, eller kveldsturer.. Det er nemlig ikke uten grunn at dette er en av favorittene til fitnessfolka for å forbrenne bort det siste vanskelig magefettet.

Sjekk også ut: Treningsprogram for mage

God ny treningsuke til deg, og heng deg gjerne med på #CornelisUtfordring på Instagram!
Cornelis 
#trening #helse #Norge #iform #treningsbloggen #blogginnlegg #mage #sixpack #byggemuskler #Nettavisen #nyheter #CornelisElander  

Slik kan vi få ned sykefraværet i Norge

Det har i den siste tiden vært mye snakk om det stadig økende sykefraværet i Norge, og hva som bør gjøres. Min mening er at det i prinsippet er veldig enkelt.. 

Følg meg også gjerne på Facebook!


Hva bør gjøres?
Det er mange debatter og forslag til hva som må [eller bør] gjøres for å få ned sykefraværet, og der noen [i mine øyne] er gode er det andre igjen som mener vi kun trenger mer penger til forskning for å få resultater [jamfør blant annet noen av de siste tweetene på min twitter konto]. Er dette egentlig nødvendig? Trenger vi virkelig å studere videre hva som skal til for å få ned sykefraværet, eller ligger løsningen rett foran øynene våre? Personlig mener jeg det sistnevnte. Og som jeg skrev på facebook i går, da debatten om sykefraværet haglet som verst på sosiale medier; "Hvordan få ned sykefraværet? Veldig enkelt; få flere aktive nordmenn som spiser sunnere.. Fjern momsen på frukt&grønt + trening.. Egentlig ikke så vanskelig dere".. 

Og flere studier stemmer i med meg om at regelmessig mosjon og trening + et sunt og godt kosthold, fører til sunnere, mer opplagte og ikke minst arbeidsføre innbyggere. Likevel er det én hake.. 

Les mer på: Corneliselander.com

Tren hardt!
En studie gjennomført i Holland viste nemlig at hard trening minst tre ganger i uken kunne redusere sykefraværet, mens trening med moderat til lav intensitet hadde svært liten [om ingen] effekt på dette - noe som også taler for min vanlige regle om du bør; trene hardt, kort, hyppig, og riktig

Personlig mener jeg dog at litt trening, enten det består av lav eller moderat intensitet noen få ganger i uka er bedre enn ingenting - uansett om dette vil gi seg utslagsgivende med tanke på sykefraværet eller ei... 

God fredag og helg fra trener´n i Hollywood
Cornelis 

#trening #helse #helg #Norge #fredag #syefraværet #debatt #debatten #NRK #Nettavisen #CornelisElander  

- Hvem kritiserer egentlig statsministerens kroppsform her?

Ap politiker, Marianne Marthinsen, har vært ute og kommentert statsminister Erna Solbergs kroppsform. Det mener i hvert fall siviløkonom Julie Brannfjell. 

Les mer på: Corneliselander.com

De siste årene har det vært mye snakk om "political correctness" her i statene, og republikanerne kritiserer gjerne den demokratiske fløyelen for å være mer opptatte av dette en [ordentlige] tiltak som gir resultater og mening. Nå er dette selvsagt ikke bare forbeholdt amerikansk politikk, og å være "politisk korrekt" ser også ut til å ha kommet til vårt land - blant annet i form av at man aldri må bruke ord og uttrykk som [kanskje] kan siktes til den enkeltes kroppsstørrelse og vekt. 

Selv er jeg (som mange av dere muligens har fått med dere) svært opptatt av trening og helse, og er blant annet for at vi skal få sunnere mat og mer trening inn i skolene. Likevel er jeg ikke for at man skal kritisere enkeltpersoner, og å gå til personangrep på vår statsministers vekt- og/eller kroppsform mener jeg er helt forkastelig! 

Spørsmålet er bare; hvem kritiserer egentlig statsministerens kroppsform i tilfellet som nevnt innledningsvis? Ap-politiker Marianne Marthinsen, som bruker et vanlig norsk uttrykk, eller siviløkonom Julie Brannfjell når hun uttaler at - Å spille på hvordan Erna ser ut er beklagelig... 

Personlig mener jeg sistnevnte..
Cornelis 
#politikk #meninger #statsministeren #ErnaSolberg #Norge #blogg #trening #helse #iform #CornelisElander  

- Norge er passert fysisk internasjonalt


Foto: Torje Dønnestad Johansen/Nordlys

- Norge er passert fysisk internasjonalt. Slik lyder overskriften på saken med den tidligere fysiske treneren for A-landslaget i norsk fotball i Nordlys.no, der han trekker fram at særlig den den eksplosive [og styrke-] delen av treningen er blitt forsømt.

Svein Arne Pettersen, som tidligere var fysisk trener for A-landslaget i fotball, uttaler seg til avisen om norske spillers innsats og fysisk form, og mener blant annet at den eksplosive delen av treninga i mange år er blitt forsømt - noe som igjen gjør at landslaget (en gang ansett som best trent i verden) i dag henger etter.

- Vi er passert, vi er det. Hva skyldes det? Det er flere å velge mellom i mange andre land, men jeg tror vi har trent med feil fokus, og har dermed ikke lenger spillere i de beste ligaene, som får øvd på det høyeste nivået jevnlig.

- Total løpslengde er egentlig uinteressant i fotball. det løpes ikke mer i de beste liganene enn i norsk eliteserie. Men det løpes mer med høyere intensitet hos de beste. Det er flere meter med større intensitet. Det kommer av at de er raskere, og kan behandle ballen i stor fart.

- Vi har mistet det at vi ikke får øvd på øverste nivå lenger, gjennom at vi ikke har spillere i de beste ligaene og dermed ikke tilpasset oss det som kreves der. Selv Albania har spillere i Serie A. Jeg mener vi har forsømt i stor grad det som går på hurtighetstrening og kanskje også styrketrening i norsk fotball. Vi har trent for lite hurtighetstrening, og når vi har gjort det har vi vært så opptatt av aktivitetsprinsippet at det har blitt utholdenhetstrening etter få gjentakelser, sier Svein Arne Pettersen.

Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp

- Jeg var med landslaget et par år. Vi så at vi ble for lette. Første gang vi så det var i Bangkok i 2012, der vi møtte Sør-Koreas U23-landslag. De var sterkere og mer «fit» enn oss.

- Er norske fotballspillere for dårlig trent?, spør journalist Torje Johansen.

- I den norske forståelsen av å være dårlig trent, gjennom kapasiet og utholdenhet, bestemt nei. Men i forhold til hurtighet og styrke har vi blitt passert, både på grunn av feil trening og feil prioritering i trening, og det at vi ikke får øve på øverste nivå med skikkelig intensitet. Vi har et stykke jobb å gjøre, sier Svein Arne Pettersen til Nordlys.no

Følg meg også gjerne på Facebook!
_____________________________________
Personlig mener jeg dette er veldig interessant lesning, og på tide at også norske fotballtrenere ser verdien og ikke viktigheten av riktig intensitet og styrketrening - slik jeg selv har promotert i mange år. I tillegg er det veldig spennende å se at en fotballtrener også legger fokuset på dette med at man er for opptatte av utholdenhet i norsk idrett. Som fotballspiller vil dette selvsagt være viktig, og en stor del av jobben, men når du (som han nevner) sammenligner deg med de beste i verden ser du at disse gjerne er vel så opptatte av styrke, og det å kunne prestere bedre/kjappere også over kortere perioder. Og selv mener jeg fotballmiljøet kan ha mye å lære når det kommer til riktig styrketrening.

Her vil det være essensielt å få tilrettelagt skreddersydde løsninger for den enkelte, der man også fokuserer mer på kortere økter med høyere intensitet, og ikke minst styrke. Se bare på hvordan kanskje verdens beste fotballspiller, Cristiano Ronaldo, trener.. Her er det vel så mye fokus på muskulatur og kortere, hardere økter som utholdenhetstrening og lengre økter.

Cornelis i Hollywood  


 
#trening #Nettavisen #fotball #trene #bilder #meninger #blogg #blogginnlegg #Norge #iform #CornelisElander

Herlig Statsbudsjett!

Det er nok mye jeg kunne ha skrevet om Statsbudsjettet, og sikkert mye jeg kunne ha kritisert. Likevel velger jeg heller å trekke fram én veldig viktig og god ting med budsjettet, og kaller derfor dette et Herlig Statsbudsjett

Les mer på: Corneliselander.com

+2,1%
Jepp, det er økningen i avgifter regjerningen ønsker å legge på tobakk og alkohol - noe jeg personlig mener er et viktig steg i riktig retning for å forebygge det stadig økende alkoholkonsumet blant oss nordmenn. Og forhåpentligvis vil det kunne være med på å forebygge ytterlige tobakkforbruk. Nå er 2,1% kanskje ikke så mye, men alle monner drar. Og selv om dette (slik en av følgere mine på Facebook siden i dag poengterte) muligens blir mer som en justering av det generelle prisnivået kunne man i verste fall ha sett det motsatte, at de heller kuttet i avgiftene. Noe som ville vært i mer kjent FrP stil... 

Les også: Spiste du dette i natt?

Ifølge Verdens Helseorganisasjon er nemlig alkohol, sukker, og tobakk noen av de av de verste truslene mot menneskeheten og folkehelsa, og det er derfor ekstremt viktig at vi som nasjon tar affære NÅ og gjør noe med dette! Selv skulle jeg selvsagt gjerne også ha sett at man tok bort all form for moms og avgift på trening og enkelte sunne tilskudd, men man kanskje ikke få alt på en gang? 

Cornelis i Hollywood

Hva mener du? Bra, eller dårlig statsbudsjett?
#statsbudsjett #Statsbudsjettet #Norge #penger #helse #trening #meninger #røyk #tobakk #alkohol #blogg #Nettavisen #CornelisElander  

Ok, jeg innrømmer det


Ok, jeg skal være den første til å innrømme det; når temperaturen viser mange-og-tyve grader, og sola skinner ER det lettere å komme seg ut og på trening enn når det er mørkt, kaldt og vått ute. Så hva kan jeg gjøre for å hjelpe deg?

Følg meg også gjerne på Facebook! 

MIN oppgave og utfordring blir derfor å
 klare å inspirere, motivere, og ikke minst få deg opp av sofaen vinteren igjennom. For DET er nemlig hva jeg mener er den viktigste jobben vi trenere kan gjøre; nettopp å motivere! Det å få våre kunder/klienter til å legge inn litt innsats, trene jevnt og trutt hele året igjennom (og selvsagt også mellom hver gang vi ser dem), og ikke minst få dem til selv å ville trene [mer] - er nemlig en av de viktigste oppgavene vi som trenere kan gjøre og oppnå. Personlig vil jeg derfor framover prøve å motivere deg - blant annet gjennom denne treningsbloggen du nå leser.. 

Husk også å poste dine mest sporty treningsbilder med #CornelisUtfordring på Twitter eller Instagram, og jeg kommenterer og gir råd og veiledning tilbake. Stå på! 

Cornelis

www.corneliselander.com


#trening #helse #iform #treningsbloggen #blogginnlegg #meninger #motivasjon #trene #Side3 #Nettavisen #trener  

- Ikke rart vi får syke, slappe barn som har vanskelig for å lære

"Potetferien" som Stavrum nylig omtalte er over, og med det er det også slutt på alle former for sunn mat og fysiske aktiviteter for de minste - noe som da også gjør det vanskeligere for dem å lære!

Les mer på: Corneliselander.com


En gang i tiden hadde ikke skolene bare ansvaret for barnas utdanning og læremønster, men skulle i tillegg også sørge for at de fikk en viss dose fysisk aktivitet, og ikke minst en lett innføring i å lage [og å lære å like] sunn mat. I dag er dette IKKE tilfelle ved de fleste av landets mange barne- og ungdomsskoler, og videregående tør jeg nesten ikke en gang tenke på. Vi får stadig flere og flere overvektige og syke her til lands, og særlig gjør dette seg gjeldende blant barn og unge. Og selv om en da skulle tro at myndighetene tok affære, ser det motsatte heller ut til å være tilfellet.. 

Et eksempel på dette er fruktkurvordningen. Kanskje ikke en "perfekt" ordning, og mange hakk dårligere enn hva våre naboland tilbyr sine barn, men helt klart [mye!] bedre enn ingenting (slik tilfellet stort sett er i dag). Nå må de unge selv ha med seg frukt og grønt i skolehverdagen - noe som da selvsagt gjerne ender opp med = null. 

Les også: Spiste du dette i natt? 

Så hva blir resultatet når vi ikke serverer barna våre sunne måltider, eller vi i det minste tilbyr dem litt frukt i klasserommene? Hva skjer når skolene kutter mer og mer av gymtimene, og all annen fysisk aktivitet skolehverdagen igjennom enten blir gjort "ulovlig" eller tatt bort - i tillegg til at lærdom om sunn mat forsvinner fra timeplanen? Vi får sykere, slappere barn som har vanskeligere for å lære - noe Norges plassering i internasjonale rangeringer over de beste skolesystemene i verden vitner mye om..

Den siste tiden har jeg også snakket med et stort antall unge mennesker som nylig avsluttet videregående skole fra forskjellige steder rundt omkring i landet, og tilbakemeldingene jeg sitter igjen med er enstemmige og alarmerende; det finnes ingen ordentlige tilbud! 

Så som jeg skrev på Facebook siden min i forrige uke, da potetferien startet; "Høstferie for norske skolebarn - noe som betyr MINDRE godteri, mer fysisk aktivitet, og en ellers sunnere hverdag!", og nå kan jeg vel gå inn og oppdaterte statusen med; "Høstferien er over, og med er det tilbake til usunn mat, og en ellers aktivitetsfri skolehverdag for alle landets elever - heia Norge!"

Om du skulle være uenig i mine utsagn over, inviterer jeg deg til å fortelle meg i kommentarfeltet hvor jeg eventuelt måtte ta feil :) 

Følg meg også gjerne på Facebook!  

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM 


#Norge #norsk #skole #hverdag #mat #trening #iform #helse #nyheter #Nettavisen #blogg #meninger  

Spiste du dette i natt?


På vei hjem fra fest og moro, og den vanlige situasjonen oppstår; hva kan man spise på nattestid som ikke ødelegger for form og helse? Her er svaret på hva du burde, og IKKE burde ha spist i natt..

Nå er nei-listen selvsagt mye lengre enn ja-listen, og tar man en kjapp titt på hva som gjerne tilbys ved norske utsalgssteder er det så å si ingenting jeg ville anbefalt deg å spise!

Les også: - Jeg blir feit av å være i Norge!

Likevel kan det også være håp om at du fant noe sunt å spise/drikke i natt, og enkelte kiosker og bensinstasjoner tilbyr nå for eksempel sunne proteinshakes, som her fra Frøland Bensinstasjon i Hjartdal, Telemark, der man (som ved stadig flere stasjoner her til lands) har erstattet [en del av] de verste sukkerbombene med proteinbarer. 

Statoil i Olav Vs gate i Bodø er et annet godt eksempel. Her har man byttet ut sjokoladedisken med salatbar, og det gleder meg at beninstasjonene nå endelig begynner å høre på det jeg har sagt i årsvis; at dette er hva kundene VIL ha!Salatbar
Sjokolade ble salatbar. Sjokoladeutvalget ble byttet ut med salatbar, müslibarer, proteinshakes og proteinbarer. forteller Mikkel Sinclair Lyngar. Faksimile: Avisa Nordland

Jeg gleder meg til kafé- og restaurantbransjen i Norge begynner å lytte til meg også ;) 

Her er en del av nei-listen min:
- Pølser (uansett om det er i brød, lomme, osv.. Dette er NEI uansett!)
- Pizza (nei, ingen av de pizzaene du finner/kjøper nattestid er sunne..)
- Boller og bakervarer (alt av bakervarer du finner på kioskene er fy-fy, og særlig på nattestid!)
- Bakt potet...
- Pasta (igjen; ingen av disse er sunne, og som oftest finner du kun halvfabrikater som var laget dager i forveien..)
- Sjokolade (nå mener jeg vanligvis at du fint kan få unne deg litt sjokolade på kvelden når du har trent og stått på hardt på treningssenteret, men å spise sjokolade for å døye sultfølelsen etter en tur ut på kvelden er ikke veien å gå!)

Og her er den betydelig kortere ja-listen:
- Kesam og cottage cheese (ha gjerne litt nøtter eller frukt på toppen. Så enkelt, så godt!)
- Sunne, enkle proteinbarer og shakes!
- Knekkebrød med magert pålegg (for eksempel kokt skinke, kalkunpålegg, eller egg)
Og ikke minst; husk å drikke masse vann!

(ellers har også Komikerfrue noen forslag til hvordan man kan lage nattmat på sin blogg.. :)

Som du ser av listene min mener jeg altså at proteinrik mat, og særlig nattestid, er viktig, og de fleste av oss kunne nok fått i oss mer protein hverdagen igjennom. Proteinrik mat behøver imidlertid ikke å være ensbetydende med kjedelig - noe jeg blant annet viste da jeg var med på TVNorge programmet 4-Stjerners Middag tidligere i år.

HVA MENER DU ER DEN BESTE/SUNNESTE NATTMATEN?

Følg meg også gjerne på Facebook

Cornelis
 

#trening #kosthold #mat #hverdag #meninger #Nettavisen #Cornelis #CornelisElander #kost #bilder #innlegg #blogginnlegg #treningsbloggen 

Norge vant 4 gull i helgen, men det visste du trolig ikke..

 
Gullvinnere; Jelani Ask, og Lone Norås. Foto: Reno Engdal

I helgen gikk Norge av med seieren og vant hele 4 gull i Spania! Imidlertid er dette 4 gull du nok verken så omtalt på NRK, eller noe annet sted i norsk presse, for dette er nemlig fire seiere vi som nasjon ikke ønsker å snakke om..

Bodybuilding, og særlig fitness blir stadig mer og mer populært i vårt langstrakte land, og selv om det kanskje ikke måtte være "din greie" er en sportsprestasjon en sportsprestasjon - uansett om man liker sporten eller ei. Og så lenge det å drive med bodybuilding og fitness er lovlig i Norge mener jeg vi også bør kunne unne de som sliter og strever året igjennom litt oppmerksomhet og belønning for alt strevet - noe jeg her ønsker å gjøre.

Les mer på: Corneliselander.com 

Det har den siste tiden vært mye snakk om sponsorkronene som går til enkelte av våre største idrettstjerner, og jeg kan i hvert fall love deg én ting og det er at de som driver med fitness og bodybuilding ikke gjør dette for pengenes skyld... Så da kan vi vel i hvert fall gi utøverne litt heder og ære for faktisk å representere landet vårt, og dra i land fire gullmedaljer? I dag får de nemlig gjerne mer berømmelse og oppmerksomhet utenfor våre landegrenser enn hva vi klarer å gi dem innenfor.. Og dette mener jeg personlig er helt feil, og noe jeg jeg derfor ønsker å sette litt fokus på. Derfor tok jeg en telefon til min venn, Daniel Stisen, som sammen med Tommi Thorvildsen var på plass i Spania i helgen for å lede Team Norway mot seier.

Synes du det er nok heder og ære til fitness/bodybuildere utøvere som representerer Norge? 
- Nei, jeg synes ikke at de får det. Bodybuilding og fitness har alltid blitt sett på som en "underground" idrett, kun for spesielt interesserte, men heldigvis har Men´s Physique og Bikini-fitness vært med på å endre litt på dette. Bodybuilding, trening, og fitness har alltid hatt mye lesere på nett, men da gjerne kun på egne nettsider og forumer, men jeg har de siste 2 årene sett trenden med at dette blir mer og mer mainstream og akseptert, og at media skriver om trening og kosthold - noe jeg synes er en meget lovende utvikling. 

Har norsk media kontaktet deg angående dette i det hele tatt? (tross alt 4 gull til Norge..)
- Nei, norsk media har ikke kontaktet oss angående Norges suksess på Arnold Classic 2014. Vi har blitt fulgt tett av Treningsforum.no som har levert direkte oppdateringer til dem som har fulgt med der, men det er først nå da du Cornelis tok tak i tidenes norske innsats på Arnold Classic at jeg tror vi får noe søkelys på dette også utenfor forumene for "spesielt interesserte".  

Mener du fitness/bodybuilding er en sport, idrett, eller noe annet? 
- All toppidrett er tøft, og du må være disiplinert, dedikert, og jobbe målrettet både med treningen og ha et perfekt kosthold skal du ha sjans til å nå toppen. Selvsagt i tillegg til et talent! Jeg har kjemperespekt for all idrett og hva det kreves for å lykkes i toppen, men jeg håper andre idretter kan si det samme om BB/fitness/Bikini/Men´s Physique. Jeg tror de fleste idretter har masse å lære av oss, samme som vi har masse å lære av dem, og spesielt styrketreningen og kostholdet vårt holder et kjempehøyt nivå - langt over hva jeg stort sett har sett andre idrettsutøvere operere med.

Burde norsk media dekke dette [mer], eller er det mer kun for spesielt interesserte?
- Jeg synes norsk media burde dekket dette, og det er kjempestort å vinne Arnold Classic. Det er et kjempestort arrangement der hele Madrid var snudd på hodet for utøvere fra hele verden som kom dit for å kjempe innen "helsestudio/gym idretter".

Følg meg også gjerne på Facebook!

Kan du gi en kort beskrivelse av de forskjellige kategoriene Norge vant i denne helgen? 
- Norge vant 2 gull og 1 sølv i Men´s Physique. Dette er en mix av bodybuilding og modellkonkurranse, og det handler om å se bra og veltrent ut. Den ultimate "beachbody looken". Nivået her er kjempehøyt, og dette er en klasse som ble etablert for 4år siden da de vill skape en klasse for dem som ikke ønsket å se ut som store bodybuildere. Men´s Physique er perfekt klasse for veltrente "Elixia/SATS" gutter som ønsker å ha et konkret mål med treningen sin, og klassen har eksplodert i Norge de siste to årene. Sammen med Bikini-fitness er dette den desidert mest populære klassen ved NM i år. 

Daniel Stisen [til høyre] med vinneren av Men´s Physique Junior, Alexander Myrvold.

Vi vant også 1 gull og 1 bronse i Bikini-Fitness, som er den kvinnelige varianten av Men´s Physique. Dette er en fitness klasse der jentene skal være vakre og veltrente, og de blir trukket i poeng om de har for mye muskler. Denne klassen er den nye "fitness-trenden" i Norge blant unge jenter - der fokuset er å se ut som en modell med sprettrumpe og vakre linjer. 

1 gull og 2 bronse gikk også til Norge i Body-Fitness, eller Figure, som det heter i USA. Body-Fitness/Figure er klassen for meget veltrente jenter, og ofte kan man gå fra å være Bikini-Fitness jente til Body-Fitness, når man har fått litt for mye muskler i forhold til bikini-klassen. Body-Fitness er ikke "kvinnelig bodybuilding", og her er det mye av de samme faktorene som teller som i Bikini-Fitness (bare at man skal ha litt mer muskler i hele kroppen, og være enda litt "hardere". 

Norske Lone Norås [i midten], vinneren av Bikinifitness junior. 

Nå vil trolig noen stille spørsmålstegn til om det brukes ulovlige preparater blant deltagerne, og at det i så fall ikke er "imponerende" å vinne. Hva vil du svare dem?

- De klassene som Norge vant gull i på Arnold Classic nå i helgen er klasser man kan nå helt til toppen uten bruk av doping og ulovlige preparater. Her er det snakk om talent, disiplin, og målrettet, hardt arbeid over tid. Flere av klassene vet jeg IFBB/Arnold Schwarzenegger jobber hardt for å få som en del av de Olympiske leker! Det er blant annet skapt en egen klasse i Bodybuilding kalt "Classic Bodybuilding", som jeg vant på NM i fjor, og denne kategorien har også blitt omdøpt til "Olympisk Bodybuilding" på grunn av disse ambisjonene. Jeg vil også påpeke at det testes for doping på internasjonale stevner som; Nordisk, EM og VM, og det er Proffligaen i USA det ikke tas dopingtester, noe som også gjelder på en del andre proffidretter i USA også.. Jeg vil påastå at uansett hva man sier så vil det å bli best kreve hardt arbeid, enten det er i fotball, skisport, eller som her innenfor BB/Fitness. Så ja, det er imponerende å være en god Bodybuilder eller Fitnessutøver også, og det fortjener mer respekt, synes jeg. Jeg ser likevel at dette har endret seg en del siden jeg begynte med Bodybuilding på 2000-tallet, fordi flere og flere trener dette i Norge, og man ser hvor mye arbeid som ligger bak, avslutter Daniel med over telefon fra Spania. 

HVA MENER DU? FÅR FITNESS- OG BODYBUILDERE NOK HEDER OG ÆRE SOM DE GJØR I DAG?

www.corneliselander.com

#trening #Norge #iform #trene #helse #muskler #treningsbloggen #blogginnlegg #meninger #blogg #CornelisElander 


Dette motiverer meg!

Webtrening
Har i dag lyst til å skrive litt om hva som motiverer meg til å skrive om trening og helse, og ikke minst bruke timer hver dag på enten Instagram, twitter, bloggen[e], eller Facebook siden. 

Hvorfor driver jeg bloggen?
Så hva er det egentlig jeg ønsker å oppnå ved å skrive og prøve å guide dere til å spise sunnere, trene mer, eller legg ut innlegg og tekst enten her på bloggen eller i sosiale medier? Vel, først og fremst er det et ønske jeg har om å hjelpe så mange som mulig til å oppnå det som måtte være deres «drømmekropp», eller oppleve gleden av å trene riktig eller generelt leve sunt. I det siste har blant annet utfordringen min i sosiale medier tatt helt av (noe jeg setter ekstremt stor pris på), og det er for eksempel i dag over 1000 bilder og videoer bare på Instagram med #CornelisUtfordring! Så tusen takk til alle dere som allerede har sendt inn, og har du ikke gjort det enda gjør det nå!

Litt info om utfordringen:
Startet i sommer der jeg utfordret folk som følger meg i sosiale medier til å trene hver dag, 14dager i strekk, og så legge ut bilder eller videoer av det så jeg kan komme med tilbakemeldinger og oppmuntrende ord.

Les også: Slik får du stramme lår og sexy rumpe!
Og det er da nettopp slik tilbakemeldinger som den under som får meg til å ville fortsette å skrive, og prøve å motivere stadig flere av dere der ute:

«Synes faktisk at tilbakemeldingene dine på #cornelisutfordring motiverer veldig mye. Det finnes jo utallige «utfordringer» på instagram, men jeg har ikke vært borti noen hvor man faktisk får tilbakemeldinger på hvert bilde man legger ut. Så du må bare vite at hver eneste like og kommentar du legger igjen motiverer stort! Da får man den klappen på skuldra som man kanskje ikke får av andre. Så det setter jeg pris på, og det motiverer i hvert fall meg til å komme meg på trening/ut på tur :)» 
(sendt inn av Elise her på bloggen)

Så synes du mine råd, tips, og annet jeg gjør i media ellers hjelper og motiverer deg? I så fall er i hvert fall jeg fornøyd, og er nettopp hva som motiverer meg til å fortsette :) 

Cornelis


#trening #helse #bilder #blogginnlegg #godmorgen #trene #trener #Side2 #Side3 #Nettavisen #CornelisElander 

Uskyldig moro??

Dagens innlegg er muligens litt off-topic, men engasjerer meg desto like mye som alt det andre jeg vanligvis skriver om. Her er nemlig et eksempelet på hvordan Halloween og uskyldig moro fort kan ta over for all sunn fornuft... 

Les mer på: Corneliselander.com eller følg meg gjerne på Facebook!

Halloween
Fredag 31. oktober er det igjen klart for "trick-or-treats", latterlige små antrekk, og den årlige Halloween festen. For deg som kanskje ikke kjenner så mye til selve bakgrunnen for dagen, annet enn at det er en "amerikansk tradisjon", gir jeg deg her er lite utdrag av hva Wikipedia skriver om festen; 

Halloween or Hallowe'en (/ˌhæləˈwn, -ˈn, ˌhɑːl-/; a contraction of "All HallowsEvening"),[6] also known as Allhalloween,[7] All Hallows' Eve,[8] or All Saints' Eve,[9] is a yearly celebration observed in a number of countries on 31 October, the eve of the WesternChristian feast of All Hallows' Day. It initiates the triduum of Allhallowtide,[10] the time in the liturgical year dedicated to remembering the dead, including saints (hallows), martyrs, and all the faithful departed believers.[11] Within Allhallowtide, the traditional focus of All Hallows' Eve revolves around the theme of using "humor and ridicule to confront the power of death."
- Wikipedia om Halloween

Som du ser avsluttes det altså med at det er "humor and ridicule to confront the power of death". Likevel finner jeg ikke dekoren på mitt lokale apotek her i LA verken særlig humoristisk, eller at man "latterliggjør dødens makt".. 

Her er nemlig Grim Reaper figuren satt opp der hvor kanskje virkelig syke går for å hente medisinene sine, og da er det (i mine øyne) helt forkastelig, eller rett og slett en skam for menneskeheten, at man er blitt mer opptatt av å pynte til en fest [man kan tjene penger på] enn å tenke på de svakeste og sykeste i samfunnet vårt!

Så ja, dette er noe av det som får meg til ikke å få lyst til å feire Halloween i år. Ja, det var kanskje en gang i tiden ment å være en humoriserende og "latterlig- gjøring av døden", men i dag mener jeg det bare er enda en perfekt måte for handelsstanden å tjene litt ekstra penger på... 

Så tilbake til åpningsspørsmålet; Er dette uskyldig moro, eller har vi rett og slett mistet all sunn fornuft? La meg vite hva du mener i kommentarfeltet under!
Cornelis 


#meninger #blogg #hverdag #blogginnlegg #Godmorgen #mandag #bilder #treningsbloggen #Halloween 

#CornelisUtfordring

Hei alle sammen! De siste månedene har jeg kjørt en #CornelisUtfordring på Instagram og Facebook siden, der jeg har prøvd å motivere så mange som mulig til å trene mer og bedre. VI har i dag nemlig ca. 1.000.000 overvektige nordmenn i vårt lille land, og selv om jeg ikke er for at vi [trenere og andre] skal gi alle som sliter med dette problemet dålig samvittighet, er det helt klart at vi som nasjon og folk har en jobb å gjøre! 

Les mer på: Corneliselander.com 

Tidligere har jeg lagt ut innlegg der jeg ønsket tilbakemeldinger fra deg som leser (som eventuelt måtte slite med overvekt og fedme) om hva du føler at vi trenger å gjøre for å motivere flere, og hvilke hindre som eventuelt ligger i veien for å oppnå en mer "trent" kroppsform. Jeg skriver "trent" i anførselstegn da jeg ikke nødvendigvis mener at alle skal/behøver å gå ned i vekt, men at man bør få bort det farligste magefettet, og forebygge framtidige helseproblemer som dette eventuelt kan medføre. 

Sist gang kom det inn så vanvittig mange flotte svar og emails fra dere kjære lesere, og jeg beklager hvis jeg kanskje ikke rakk å svare på din email. Jeg håper derfor at du tar deg tid til å enten å legge igjen en kommentar under, eller sende meg din personlige historie på nytt (gjerne på email) så skal jeg prøve å få svart dere alle! 

Så igjen; hva ville motivert deg til å trene [mer], og hva mener du ellers er problemet i samfunnet vårt i dag som gjør at vi opplever en slik fedmeeksplosjon i landet? Selv prøver jeg å hjelpe og motivere så mange som mulig - noe jeg altså blant annet gjør gjennom #CornelisUtfordring ´en på sosiale medier. Og nå vil jeg gjerne få hjelpe og motivere også deg - så last opp sporty bilder med #CornelisUtfordring, og jeg kommer med tilbakemelding og kommenterer bildene dine! 

Cornelis
 #trening #helse #godmorgen #helg #lørdag #Norge #bilder #blogg #innlegg 

Slik får du stramme lår og sexy rumpe!

Lyst på stramme lår og sexy rumpe? Her er da øvelsen for deg!

Ettbens rumensk markløft er en suveren øvelse for å treffe posterior chain med blant annet glute muskulaturene (rumpa) og hamstrings (bakside lår). Ikke en av de mest vanlige øvelsene du kanskje ser folk benytte seg av på treningssenteret, men desto enda viktigere for deg å bruke - og her er noen av grunnene hvorfor:

Les mer på: Corneliselander.com

- Ekstremt funksjonell og bra øvelse som har stor overføringsverdi til daglige gjøremål og aktiviteter!
- Bedrer balansen, koordinasjonen, og ikke minst bevegeligheten din i hele kroppen. Er derfor også et svært godt alternativ for idrettsutøvere som ønsker å styrke opp muskulatur på en smart og hensiktsmessig måte!
- Kan fungere skadeforebyggende!
- Gir deg bedre symmetri (likheten mellom høyre og venstre side av kroppen), da hver side blir utsatt for nøyaktig samme belastning, og en sterkere side ikke kan kompensere for en eventuelt svakere.
JFV1wqD9bN0
Slik gjør du: Stå med rett rygg, bena samlet, og armene (enten med eller uten vekt) hengende avslappet rett ned. Bring den ene foten med nær strakt bein opp og bak deg, mens du balanser kroppsvekten på den andre foten. Foten som blir stående på bakken skal ha noe bøy i kneleddet, mens du samtidig lar armene komme nedover mot bakken [ved at du bøyer overkroppen i hofteleddet]. Over- kroppen og den bakre foten skal da sammen danne en nær sagt rett linje, og etterhvert som du kjenner det strekker i baksiden av låret (eller manualene når gulvet) reiser deg opp igjen og tilbake til utgangsposisjon før du repeterer igjen.


God ukeslutt fra Hollywood!
Cornelis 


#trening #trene #søndag #hverdag #Nettavisen #nyheter #bilder #helg #CornelisElander


 

Er alkohol egentlig så farlig da?

Hvor farlig, eller skadelig, alkohol kan være for den som drikker det kommer gjerne mer ann på mengden som drikkes enn substansen i seg selv. Så hvor mye er farlig, og kan du drikke det uten at det går ut over treninga? 

Les mer på: Corneliselander.com 


Daglig får jeg gjerne dette spørsmålet fra lesere og følgere av bloggen; "Er alkohol egentlig skadelig", og "Kan jeg fortsatt drikke selv om jeg nå begynner å trene?" Svaret er gjerne ikke like "enkelt", og rett fram som du først kanskje skulle tro, men er alkohol skadelig? Personlig mener jeg JA, selv om også mine klienter "får lov til" å drikke ett glass (eventuelt to) av og til. Poenget er heller, som med det meste; å gjøre det med måte. I tillegg reagerer vi jo alle også, på lik linje med alt annet vi dytter i oss, forskjellig. Så der noen av oss kanskje har bygd opp en toleranse, eller lettere kan håndtere mer enn andre, er det andre igjen (meg selv inkludert) som ikke makter/orker å drikke like mye uten at det setter sine spor og kan gi skade. I tillegg skal det sies at hvis du virkelig vil ha de beste [trenings-] resultatene så bør du ja, styre helt unna..

Så tilbake til åpningsspørsmålet; er alkohol egentlig så farlig? Både ja, og nei. De fleste kan nok unne seg ett glass eller to uten at det behøver å gi de helt store utslagene, men når det kommer til treningen (og for de virkelig gode resultatene) er svaret mitt imidlertid soleklart; at du bør styre 100% unna! 

Cornelis 

Slik mister du 1000 kalorier i dag!

Alle vet at å røre på seg forbrenner og får en i form, samtidig som stadig flere av oss beveger oss mindre og mindre. Nyere studier viser også at de fleste av oss kunne tatt av så mye som 1000 kalorier om dagen, om vi bare satt litt mindre, og her er hva du bør gjøre: 

Gjør du noen av disse feilene? 
Nå skal det sies at undersøkelsen jeg henviser til er basert på den gjenge amerikaner, men selv om de over dammen ligger noen hestehoder foran oss nordmenn (med tanke på usunn mat og dårlig livsstil) tar vi nordmenn og Norge stadig mer og mer innpå. Blant annet viser enkelte oversikter at vi har rundt 1.000.000 overvektige her til lands i dag - så at vi er så veldig flinke og iform er nok stadig mer en myte enn reelle fakta.. 

Les mer på: Corneliselander.com

Et av problemene ligger nemlig i å spise riktig, men ikke minst i å røre på seg mer. Det er også interessant å se at man kan ta av så mye som 1000 kalorier om dagen (ofte halvparten av en normalpersons totale dagsbehov/ -inntak), og dette kun gjennom å røre seg litt mer hverdagen igjennom. Vi snakker ikke her om rene treningsøkter, eller lange gåturer i skog og mark, men rett og slett bare å bevege seg, for eksempel bort fra pulten og over til vannfontenen på kontoret. Kort og godt er det bare snakk om å sitte litt mindre hverdagen igjennom, og for de fleste av oss vil man ikke engang merke eller "føle det" - bortsett fra at kaloriene og eventuelt fettet renner av.. 

Følg meg gjerne også på Facebook!

Her er hva du bør gjøre:
- stå (alltid) på arbeidsplassen når det er mulig. Vi mennesker er skapt for å løpe, gå, og jakte - ikke for å sitte rolig ved en kontorpult..
- bruk kroppen! Som jeg ofte skriver og sier kan selv den minste fysiske aktivitet gi dramatisk [gode] resultater, og personlig vil jeg blant annet anbefale enhver arbeidsplass å gå til innkjøp av en Swissball som de ansatte kan benytte arbeidsdagen igjennom. Slike enkle grep vil over tid kunne være ekstremt kostnadsbesparende - særlig med tanke på å få ned det stadig økende sykefraværet!
- server sunn, proteinrik mat, og frukt/grønt! Ja, vi vet alle at grønnsaker er sunt og viktig, men blir du egentlig tilbudt dette på arbeidsplassen din? Hvis ikke; forlang det nå!

Til slutt vil jeg bare oppsummere med dette; a body at rest will remain at rest, while a body in motion will stay in motion. 

God mandag! 
Cornelis i Hollywood

#trening #helse #mindrefett #muskler #kropp #bilder #blogg #meninger #Nettavisen #iform #treningsbloggen #trene #mandag #trener 

Smil, og gå ned i vekt!

Det Nye
Lyst til å gå ned i vekt? Vel, da bør du smile til verden!

Som jeg ofte sier på Facebook siden min; «Smil til verden, og verden smiler nok til deg!», og det samme gjelder visstnok også kroppsformen din. For ifølge en undersøkelse gjennomført av Cornell University i New York vil du få bedre kroppsform av noe så enkelt som å ha et godt humør.. Dette fordi humøret påvirker hjernen, og hvordan du spiser - noe som igjen vil kunne være med på å avgjøre om du blir/forblir tykk eller tynn..

Les mer på: Corneliselander.com

Dropp iskremen
Den aktuelle testen ble gjennomført med 787 forsøkspersoner, og viste at det er 77% «more likely» at man spiser bedre om en har et godt humør. Det viste seg også at personer med et dårlig(ere) humør lettere vil ty til «comfort food», og dermed også øke sjansene for å gå opp i vekt. I tillegg vil jeg også argumentere for at du ved å spise bedre (og selvsagt å trene regelmessig) vil kunne få et bedre humør - noe som da igjen vil (om vi følger logikken til denne testen) gjøre at du ytterlige spiser bedre, og dermed også bare kommer i enda bedre form! Så dette er i mine øyne noe som henger godt sammen, og noe det kan være greit å ha litt i bakhodet (særlig på en lørdag..). 

Så dropp iskremen, boller og brus, og kom deg på trening i dag. Spis/drikk så noe proteinrikt etterpå, og både føl og se bedre ut etterpå og bli en (enda) bedre versjon av deg selv! Riktig mat og trening vil nemlig både kunne være med på å bedre helsa og humøret ditt - der sistnevnte altså igjen vil kunne gi direkte utslagskraft på førstnevnte. 

Stå på, smil, og nyt helgen! Kroppen din vil takke deg!
Cornelis

www.corneliselander.com 

 

#trening #helse #helg #lørdag #godmorgen #moro #smil #trene #helse #byggemuskler #mindrefett 

#CornelisUtfordring: Jeg vil se DINE bilder!

#CornelisUtfordring ´en har vært en kjempesuksess på Instagram og andre sosiale medier takket være dere kjære lesere og følgere, og på grunn av dette har jeg derfor utvidet utfordringen videre og håper nå å få se også dine mest sporty treningsbilder! Gjør det nå! 

Dette behøver ikke å være fancy og super "hardcore" bilder, men alt fra deg selv på vei til eller fra treningen, ute på en gåtur med hunden i skog og mark, eller hva du enn måtte at klassefiserer som "sporty og sprekt"! Alt jeg ønsker er rett og slett å se deg mosjonere og bruke kroppen, og så håper jeg å være med på å motivere og utfordre flere (også gjennom denne utfordringen) til å trene og bruke kroppene mer - og at dette igjen kan være med på å gjøre Norge og oss nordmenn til en sunnere nasjon og folk. Let´s go!! 

Håper å se dine bilder! (husk å bruke #CornelisUtfordring - så kommenterer jeg og gir tilbekmeldinger!)
Cornelis 

#trening #iform #Norge #trene #bilder #treningsbloggen #blogginnlegg #torsdag #bilde #Instagram  

Venter 31 timer for en kopp kaffe...

Hva får LA'ere til å stå i timelange køer? Glem filmpremierer og glam, i LA står folk heller i kø for kaffe og donuts..

Les mer på: Corneliselander.com

Kafé [fastfood] kjeden, Dunkin Donuts, har inntatt LA og California med foreløpig to lokasjoner, og den eneste i LA er lagt til strandbyen Santa Monica. Der var jeg også selv for å bivåne oppstyret, da lokalbefolkningen gikk mann av huse og ventet i opp mot 31 timer (!!!) for en "iced French vanilla coffee"...

PFFVMVxdlko

Les mer på: Corneliselander.com 

Så hva er grunnen til at californierne er så gærne for noen donuts og kaffe?
 Vel, hadde jeg bare visst svaret på dette selv, men på gaten ble imidlertid sagt fra flere at dette var noe de hadde ventet lenge på.. Grunnen er trolig at mange i byen opprinnelig kommer fra nord-østkysten av USA, der kjeden har sin opprinnelse, og enkelte mente dette ville være det samme som om (California-kjeden) In-N-Out Burger 
skulle ha åpnet i Boston (uten at dette forklarte meg noe mer..). Jeg har selv bare vært én gang på burgerkjeden, og det var én gang for mye spør du meg. 
Så hva grunnen til at voksne mennesker liner opp i timer, for ikke å snakke om dager, for en donut og [sur] kaffe? Vel, selv har jeg bare et ord for det; galskap.. :)
Cornelis i LA


#trening #kaffe #morgen #bilder #video #treningsbloggen #blogginnlegg #nyheter #USA #mat #drikke #iform 

Bør du spise "supermat"?

Har vi godt av såkalt "supermat", og hva er det egentlig? NRK Folkeopplysningen har sett nærmere på begrepet, men sitter statskanalen egentlig med ordentlige fakta? Supermatekspert, John Opsahl, mener nei

Supermat har vært i vinden en stund, og selv om jeg personlig bare har prøvd det over kortere perioder (og skal derfor ikke uttale meg om langtidseffekten), vil jeg imidlertid mene at dette så absolutt kan være med å gi mer energi, eller til og med kunne forbedre helsemessige tilstander, for mange. Dette kort og godt fordi vi her bare snakker om en fellesbetegnelse på sunn mat som; frukt, grønnsaker, nøtter, osv. (alt det vi HAR godt av, og burde spise mere av!). At det blir tørket og ofte kommer i pulverform skyldes at maten gjerne blir transportert fra steder langt utenfor Norges grenser - i tillegg til at det eventuelt kan gjøre det litt enklere for forbrukeren å innta. På samme måte som jeg mener det vil være smart å ta en proteinshake, og supplementere det ellers proteinfattige norske kostholdet med andre former for sunne tilskudd, mener jeg altså at vi her kan ha godt av få i oss litt mer nøtter og frukt også.. 

Følg meg også gjerne på Facebook!

For når du ser rundt omkring på hva som blir sett på som "OK" (av ernæringsekspertene og andre) å spise, er det helt utrolig at man skal angripe det som kanskje er noe av det bedre vi (kan) få tak i... 

Hva mener du? (ber om en saklig debatt!) 

Cornelis i Hollywood

#kosthold #mat #trening #helse #kropp #meninger #debatt #supermat #NRK #diskusjon #treningsbloggen #Norge #Hollywood #nyheter  

Bruk kroppen - også utenfor treningssenteret!

Veldig mange skriver til meg at de ikke har tid/mulighet til å komme seg på trening, men glemmer gjerne at det er mye en kan bruke kroppen også hverdagen igjennom. Selv prøver jeg for eksempel alltid å gå istedenfor å kjøre (vanskelig i LA..), og tar trapper framfor heis der det lar seg gjøre. Slik kan du nemlig lett få på plass (indirekte) treningsøkter hverdagen igjennom, og det tror jeg det er mange som kan bli litt flinkere til. For nei du må jo ikke inn på et senter for å bruke kroppen! 
nZ4r40uwZ90 
Selv vasker jeg feks alltid bilen selv (både fordi jeg gjør en bedre jobb enn bilvaskestedene [eller Car Spa som de liker å kalle det her borte :)]), men også fordi jeg da får inn en liten økt og brukt kroppen.. 

Stå på, og god mandag til dere alle!  
Cornelis i Hollywood 

Tre skulderøvelser du bør kunne:

Ønsker du å ta skuldertrening til det neste nivået? Her er da tre øvelser du bør kunne og benytte! 


Les mer på: Corneliselander.com

Selv om skuldre av mange blir sett på som en «mindre» [viktig] muskelgruppe enn for eksempel rygg og bein er det likevel en av de viktigste kroppsdelene å trene for å få den [for mange] etterlengtede V-formen. Eller for rett og slett å se fit ut. En del vil argumentere for at man kan få nok av dette gjennom flere av de gode baseøvelsene, og at det rett og slett ikke er nødvendig med isolerende trening av denne delen av kroppen. Personlig er jeg litt uenig i det, og mener at dette kanskje er det letteste du kan trene opp om målet er å få en kropp med god muskelharmoni og utseende. Og for en del kan jo nettopp også det være litt viktig.. (jeg mener; hvorfor går man ellers fem-seks ganger i uka på et helsestudio..).

De beste øvelsene:
Som jeg tidligere har beskrevet, også i artikkelen om hvordan man letteste kan oppnå blant annet Brad Pitts fysikk i Fight Club, er skulderpress en av de viktigste og beste øvelsene for deg å starte et slikt hardcore program med.
Skulderpress
SKULDERPRESS: Hold grepsvidden litt bredere enn skulderbreddes avstand, og løft stangen av stativet. I utgangsposisjon skal stangen ligge rett over øvre del av brystkasse, mens du så presser opp til armene er helt utstrakte og stangen holdes over hodet. Senk så stangen kontrollert ned mot toppen av brystkassen igjen, og repeter.

Viktig! Bruk lette vekter i starten til du mestrer øvelsen godt. Alltid fokuser på å utføre øvelsene riktig framfor å legge på for mye vekt, og ende opp med å trene feil!

Én arms sidehev med manualer
Er med på å styrke og å bygge midtre «skulder-hode», noe som blant annet kan være ønskelig for de som føler en naturlig er litt «smalskuldret».

Sidehev_med_manualer
SIDEHEV MED MANUALER: Start med å holde en manual i hver hånd, og armene hengende nedover på siden av kroppen. Løft med en lett bøy i albuleddet oppover og ut til hver side, enten én og én manual av gangen, eller med begge samtidig. Hold topposisjonen et øyeblikk før du returnerer vekten kontrollert tilbake til utgangsposisjon.

Forovebøyd sidehev med manual
Forovebøyd sidehev, eller bent-over lateral raises, er en annen [veldig] viktig øvelse du må kunne skal du oppnå sterke, fine skuldre, og ellers en skadefri og sunn kropp. Denne vil blant annet styrke opp og bygge posterior deltoid, eller bakside skulder, og vil blant annet hjelpe deg med å oppnå en bedre/god holdning.

Så må det også avslutningsvis sies at korrekt skuldertrening er viktig også for forebygging av skader (i nettopp skuldrene), og hvis man ikke inkluderer litt isolerende trening også på denne muskelgruppen så kan man fort ende opp med en for svakt utviklet muskulatur i denne delen av kroppen kontra de andre store muskelgruppene man kanskje har [over-] prioritert. Samtidig skal det også understrekes at skuldertrening er noe du heller gjør oftere og med mindre vekt, enn sjelden og over din egen kropps evne. Husk at å kjøre tungt på denne muskelgruppen kan være mer risikabelt enn for eksempel på bein og annen overkroppstrening - i tllegg til at det skal være helt unødvendig å kjøre tungt på dette for likevel å se gode resultater. Så stå på, og kjør ofte og riktig, men ikke utsett dem for for stor påkjenning om gangen da kotrollert og riktig skuldertrening er noe av det viktigste du kan gjøre innenfor styrketrening!

Cornelis i Hollywood


#trening #helse #helg #fredag #trener #iform #treningsblogg #blogg #blogginnlegg #helse #bilder #nyheter  

Tynne mennesker har ingenting å klage på!


Ja, dette er følelsen jeg sitter igjen med etter 99% av alle overskrifter og artikler jeg ser i media; "Slik blir du tynnere", "Mist fett og vekt", etc. etc. Og jo da, med rundt én million overvektige i Norge er det så absolutt et behov for å sette søkelys på riktig trening og kosthold for å hjelpe folk ned i vekt og iform, men personlig mener jeg det er vel så viktig at man ikke glemmer de som sliter med det motsatte; nemlig å gå opp i vekt. For de er det også mange av! 

Les mer på: Corneliselander.com

Selv slet jeg selv i tenårene med å legge på meg vekt, og det var heller ikke den gang "stuerent" for en unggutt å skulle ønske seg noe så "crazy" som å gå opp i vekt. Heldigvis styrte jeg unna alle snarveier, og lærte meg fort hvordan man skulle trene (og ikke minst spise) for å oppnå økt vekt og muskelmasse [på en sunn og riktig måte]. Dessverre er ikke alle like heldige, og mange blir lurt til å bruke "snarveier" og farlige, ulovlige preparater de på ingen måte har godt av. 

På bakgrunn av dette har det å kunne hjelpe unge gutter, og eventuelt jenter som også måtte ønske det, med å legge på seg sunn og riktig vekt vært en av mine personlige kampsaker årene igjennom, og selv om jeg ønsker å hjelpe så mange som mulig, uansett hva ens "drømmekropp" måtte være, er dette særlig én gruppering i samfunnet jeg mener det er satt alt for lite fokus på å hjelpe. Og dette er også noe vi i media bør bli mye flinkere til - for selv "tynne" kan ha behov for hjelp (selv om nyhetsbildet gjerne gir et bilde av at de ikke har noe å klage over..).

For som en av følerne på Facebook gruppen min s
krev i en kommentar;
- Folk ser nesten stygt på meg når jeg sier jeg sliter med å gå opp i vekt. Du er heldig sier de. Føler det er akkurat det samme i media..


Cornelis i Hollywood 

HVA MENER DU? HAR TYNNE NOE Å KLAGE OVER?
#trening #helse #diskusjon #meninger #treningsbloggen #blogg #blogginnlegg #trene  

La oss være ærlige - dette er janteloven på sitt beste!

"Var for lettkledd på treningssenteret - ble bedt om å kle på seg", lyder overskriften på Side2, mens enkelte trenere sier det har med "hygiene" å gjøre. Personlig mener jeg vi bør være ærlige, og innrømme at dette rett og slett har med janteloven å gjøre..

90% av oss går på treningssenteret for å se og å føle oss bedre (ingen offisiell måling, men baserte på mine egne inntrykk), og at enkelte da skulle ønske å kle seg litt mer lettkledd enn andre bør da ALLE få lov til! Og please; ikke bruk den unnskyldningen om hygiene og svette for vi bør/skal/vil svette alle mann og kvinner, og en treningsøkt uten litt utskilles av væske er heller ingen ordenlig økt, Og nei du legger ikke nødvendigvis igjen noe mindre svette igjen etter deg på sykkelen eller apparatet om du benytter en t-skjorte - ofte heller det stikk motsatte.. Og skulle du legge igjen noen svettedråper, uansett hva du måtte ha på deg av klær, så tørk det enkelt og greit bare opp etter deg! 

Følg meg også gjerne på Facebook!

I fjor sommer var jeg selv på et treningsstudio i Oslo med min amerikanske samboer, Amanda, som ikke er kjent med enkelte av disse lokale "dresskodene" vi har i Norge. Vi går inn på senteret og begynner vår [harde] økt, jeg med en treningskompis, hun alene. Amanda har på seg shorts og en topp som viser litt mage. Så skjer det som |tydeligvis] har blitt vanligere og vanligere i Norge; en av instruktørene kommer bort til henne (mens min samboer er midt i et dips/chins sett..), og ber henne om å "ta på seg mer tøy"... Vel, la oss bare si det slik at min samboer, som er fra Brooklyn, ikke lar seg pille på nesen, og at den "stakkars" instruktøren derfor fikk levert en skyllebøtte og noen [veldig] kjappe amerikanske repliker hun nok ikke hadde forventet seg... Men, som Amanda poengterte, "hvorfor har dere problemer med mitt antrekk når dere selger samme outfit nede i reseptsjonen, og de brukes i markedsføringsbildene deres?"... Ja, godt spørsmål. 

Poenget er nemlig, som i saken med Lene, at dette avhenger av hvem som har det på seg, og hvordan han eller hun måtte se ut i antrekket.. Klart fitnessutøveren får tyn når hun går "lettkledd" rundt nettopp fordi hun er fit, og kan gjøre andre "ubekvemme".. Men la oss nå i hvert fall være ærlige med oss selv, og kalle en spade for en spade. For dette har nemlig ingenting med hygiene å gjøre... 

Cornelis

#trening #helse #iform #trener #treningsbloggen #meninger #blogg #blogginnlegg #treningsstudio #mandag #bilder 

Slik får du rumpa damene vil at du skal ha!

Damene er nok flinkest, mens de nok også liker at vi menn trener den. Uansett hvem du er, og hva du liker å "sjekke ut"; her er løsningen til hvordan også du kan oppnå en "spretten" og trent bakende..

Spør du en av trenerne på ditt lokale treningssenteret om hvordan du lettest kan oppnå en stram og trent rumpe vil nok de fleste av dem nevne; knebøy, markløft, og ikke minst gående utfall som naturlig forslag. Og selv om alle disse er flotte øvelser å benytte seg av vet jeg det likevel for mange fortsatt kan være et ønske om noe som er enda mer tilgjengelig som treningsform, og ikke minst noe man kan gjøre uten behov for noe treningsutstyr eller -studio. Nå kan du selvsagt også trene disse øvelsene hjemme, der knebøy med stang for eksempel fint kan erstattes av frontbøy med manual [dog ikke like tungt og effektivt], eller du ved hjelp av et tungt sett med manualer kan få til mye bra både på mark- og for eksempel utfall. Likevel kan selv dette bli for mye, eller være uinteressant, for mange (da det likevel krever litt treningsutstyr) - så hva er da mitt forslag til deg?

Følg meg også gjerne på Facebook


Trappetrening!
Denne treningsformen er nemlig noe av det beste du kan utføre for å oppnå stramme(re) lår og rumpe, og vil særlig jobbe med Gluteus Maximus, eller den store setemuskelen om du vil.

- Knebøy og mark vil gjøre rumpa min stor! NEI! Å innta for mange kalorier, droppe å trene, og ikke minst sitte [mye] på rumpa vil derimot kunne gjøre rumpa både større og feitere, mens å trene med tunge, gode øvelser og harde nok økter [på glute muskulaturene] vil være din beste sjanse til å oppnå det damene måtte se på som "drømmerumpa"! 

Så ta på deg gode sko, og ta den lengste veien til jobb i dag. Den som inneholder mest lange, bratte trapper!

God mandag fra Hollywood!
Cornelis 

Slik får du store armer

Muskelgruppen de fleste trenere mener det er helt uvesentlig at du trener er også den "folk flest" gjerne ønsker seg [mest].. Så er du en av disse kan du imidlertid finne noen av de beste tipsene for store armer her:

Jeg har tidligere også selv skrevet et innlegg på hjemmesiden min med det retoriske spørsmålet; "Er store armer viktig?"der svaret selvsagt er nei. Biceps står bare for en brøkdel av din kropps totale muskelmasse, og du kan fint legge inn [nok] trening på armene gjennom øvelser som pullups og chins som ved siden av å aktivisere den store ryggmuskel også vil kunne aktivisere (og trigge til hypertrofi) i biceps og armer. Likevel er det nå en gang slik at mange menn (og forøvrig også stadig flere og flere kvinner) ønsker seg virkelig store armer og heftig styrke, og det får du ikke [bare] av å trene tunge pullups, knebøy, og andre baseøvelser. Til det må du også legge inn enkelte isolasjonsøvelser... 

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Tren triceps minst like mye som biceps
Armene dine består [prosentvis] av mer triceps enn biceps, og på bakgrunn av dette vil det da hjelpe deg lite om du overtrener sistnevnte for så å neglisjere førstnevnte.. Alt for ofte ser jeg folk overfokusere på framsiden (der de til og med kanskje har god fremgang og resultater å vise til), mens de "glemmer" å trene bakside og dermed ikke oppnår sitt [arm-] potensiale. Personlig vil jeg faktisk anbefale deg å trene triceps minst like mye som du aktiviserer og trener biceps. Om ikke enda mer! 

Tren mindre - bygg mer! 
Mine klienter liker gjerne [først] å høre den velkjente setningen min om å trene kortere økter, men oppdager også fort at dette ikke betyr det samme som at du skal trene lett.. Svært ofte overtrener man den muskelgruppen en føler at man sliter med mest, noe som gjerne vil være det verste du kan gjøre da dette som oftest bare vil resultere i overtrening og utslitt muskulatur. Trening betyr å bryte kroppen ned for så [forhåpentligvis] å bygge den sterkere og større opp igjen. Selv om dette i prinsippet vil si at jo hardere du trener jo mer kan du også bryte ned, og dermed potensielt bygge opp, vil det også si at om du overdriver og trener for lenge av gangen så vil du kunne risikere å komme i en negativ utviklingsfase, og rett og slett jobbe deg motsatt vei av dit du faktisk ønsker å ende opp.  

Les også: Armtrening - Cornelis style 

Kosthold
Et riktig kosthold er helt essensielt om målet ditt er å bygge/oppnå større muskelmasse [og en sterkere kropp], og personlig anbefaler jeg alle mine klienter å få i seg nok protein uansett om målet skulle være å gå opp eller ned i vekt.. De som mener at dette ikke er av betydning (eller viktig for muskelvekst) vet enten ikke hva de snakker om, eller forteller deg hele sannheten. Personlig synes jeg det er helt utrolig at noen i 2014 fortsatt stiller spørsmålstegn til viktigheten av et proteinrikt kosthold.. 

Les også: Protein etter trening? 

Hvis ikke ditt daglige energibehov blir dekket gjennom riktig mengde karbohydrater og fett vil kroppen kunne benytte seg av protein som energikilde, og har du da ikke et høyt nok inntak til å dekke dette (samt oppbygningen av nytt vev og muskler etter en hard økt) vil dette videre kunne medføre muskelnedbrytning og -svekkelse. Og de av oss som trener mye styrke vil også kunne ha et enda større behov for tilskudd av protein enn det "den vanlig mann eller kvinne i gaten" kan ha - selv om også de har et høyere proteinbehov enn hva man gjerne blir fortalt.. 

Ta gjerne kontakt for bestilling av treningsprogram!
Cornelis 

#trener #trening #godmorgen #Nettavisen #Side3 #blogg #treningsbloggen #meninger #blogginnlegg #Cornelis  

Overvektig? Da vil jeg høre fra DEG!

Overvektig? La meg høre din historie!

Vi har visstnok 1.000.000 overvektige nordmenn i Norge i dag, og er du én av dem vil jeg gjerne høre litt om din historie. Hva er grunnen (etter din mening) for at du sliter med overvekt og/eller fedme, og hva mener du bør gjøres? Send meg en privat email, eller kommenter gjerne i kommentarfeltet under!

Følg meg også gjerne på Facebook!

Personlig mener jeg det er viktig at vi trenere (og andre i miljøet) får tilbakemeldinger fra de problemene faktisk gjelder for, og ikke bare uttalelser oss på bakgrunn av hva vi er opplært til eller mener selv?

Gleder meg til å høre ifra deg!
Cornelis

#trening #helse #nyheter #blogg #blogginnlegg #meninger #fedme #trener #iform #fedme #overvekt #Norge 

DETTE er det viktigste du gjør i dag:

Ung eller gammel, anleggsarbeider, eller kanksje du sitter mye på jobben? Her er da det viktigste for DEG å trene: ryggen! 

Jeg har tidligere, blant annet i artikkelserien "Årets beste treningsprogram" på Side3skrevet om det viktigste du kan trene, enten du ønsker å gå opp eller ned i vekt, nemlig riktig beintrening. I dag skal jeg imidlertid skrive litt om noe som egentlig er mye viktigere for mesteparten av befolkningen; nemlig riktig rygg- trening. For å trene opp en sterk og godt trent rygg er nemlig minst like viktig for deg som ønsker å prestere bedre innenfor en idrettsgren, som det er skade- forebyggende og viktig for alle andre uansett kroppsmål! Ryggen din er nemlig involvert i så å si alt du gjør fra morgen til kveld, og tar også prosentvis opp mesteparten av muskelmassen i kroppen din - så da sier det seg selv hvor viktig dette faktisk er..

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Min favoritt
Personlig er en av mine egne favoritter pullups, da denne trener så å si hele overkroppen med særlig fokus på Trapezius inferior part, Rhomboideus, Teres major, og selvsagt Latissimus dorsi (eller den store ryggmuskelen om du vil). En annen fordel med øvelsen er at den i praksis både vil sørge for å styrke opp ryggen samtidig som den også er med på å definere og stramme opp mage- muskulatur. Så kort og godt en av de viktigste grunnøvelsene du bare må lære deg først som sist - enten du kjører den i fristativ (med egenvekt eller vektbelte), du kjører den i et apparat med litt støtte under knærne, eller du gjør som meg når jeg er ute og reiser (og ikke har tilgang på en masse treningsutstyr); kjører den ved å ta tak i et fotballmål... :)

Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg så opp slik at haken kommer rett over stangen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjon igjen. Repeter så mange ganger du klarer, og minst to til tre sett. 

Andre tips for å bli bedre (og sterkere) i pullups:
- Varier med alt fra over- og underhåndsgrep og bredere til smalere grep. Dette gjør at du lettere får aktivisert de forskjellige muskelgruppene i ryggen.
- Få med deg en venn (viktig!) til å spotte og hjelpe deg med å pushe deg litt lengre enn du kanskje selv trodde var mulig.
- Benytt deg eventuelt også av et vektbelte for økt motstand, slik at du over tid lettere klarer å utføre flere repetisjoner (når du så tar av vekten igjen). 

Les mer på: Corneliselander.com 

Markløft
I tillegg til pullups vil såkalte markløft være en av de beste, og mest allsidige, øvelsene du kan benytte deg av. Dette fordi den både tar på rygg, rumpe, lår, ja stort sett hele kroppen, men også fordi den kan kjøres så å si hvor (og når) som helst. Mange liker å tro at man kun kan kjøre denne med vektstang og en masse vektplater for å oppleve noen effekt, mens fakta er at det for mange faktisk man være vel så bra å kjøre den med et par middels tunge manualer eller noe annet du måtte ha tilgjengelig (og som du klarer å utføre øvelsen riktig med) i heimen. Det viktigste er korrekt teknikk, og fin (og hyppig) gjennomføring. Så får heller de tunge vektene komme etter hvert.. 

Slik gjør du: Ta tak i noen manualer eller en vektstang med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert [låst] grep når du begynner å løfte veldig tungt). Start med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krumme!). Trekk vektstangen oppover langs beina og kroppen, og leggvekten på hælene og ikke tærne! På toppen av bevegelsen presser du hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover). 

Så der har du det! Noen av de viktigste og beste øvelsene du kan trene med - uansett om du skulle ønske å bli Norges neste Mr. eller Mrs. Fit, eller om du bare vil trene opp kroppen til å mestre hverdagen på en bedre måte og forebygge skader!

Stå på, og la oss bygge den såkalte HELÅRSKROPPEN! 
Cornelis  

#trening #helse #iform #Proteinfabrikken #Cornelis #trener #blogg #treningsbloggen #blogginnlegg #mandag #CornelisElander  

Fredagshilsen og en liten historie fra Hollywood :)

Fredagshilsen fra treneren i Hollywood, og et innlegg helt fritt for trenings mas og å gi deg dårlig samvittighet.. Jeg lover!

Det er fredag, det er helg, og det er på tide med litt "me time" som mange liker å kalle det. Selvsagt vil jeg alltid pushe på at du også skal/bør trene og spise sunt, men dette innlegget skal først og sist handle om viktigheten av å koble av og hente inn krefter - noe som i bunn og grunn også er noe av det viktigste du kan gjøre..

Følg meg også gjerne på Facebook! 

Her om dagen var jeg innom min lokale bank for å åpne en ny konto, og da den voksne damen i filialen spurte meg om hva jeg jobbet med fikk hun plutselig et veldig "alvorlig" uttrykk i ansiktet da jeg svarte "personlig trener". - Jeg er redd for trenere, svarte hun, og fortalte meg om hvordan hun hadde engasjert én trener en gang som kontinuerlig sendte henne tekstmeldinger og maste om at hun måtte komme seg på trening.

Selv blir jeg overrasket om noen skulle være "redd" for meg, og jeg mener selv jeg er en av de minst skremmende personene du vil møte. Som trener er jeg heller aldri "slem", men liker heller å bruke omvendt psykologi og metoder for å få mine klienter til å trene [mer] og bedre. Å skrike og plage folk iform tror jeg sjelden er veien å gå, og jeg liker personlig heller å få folk som aldri har trent tidligere til å få opp øynene for hvor lite som kanskje faktisk skal til, og heller få dem selv til å bli interessert og ønske å trene mer. En trener som maser og bare gir deg dårlig samvittighet vil kanskje få deg til å trene litt mer over en kort periode, men jeg tror likevel ikke dette vil vare over tid... 

Undertegnede med unge Indiana Jones :) (forøvrig også en av de råeste brasilianske jiu-jitsu utøverne som finnes - mye tøffere enn meg :) 

Les mer på: Corneliselander.com  

Så tilbake til åpningen av dette innlegget; det er fredag, og det er på tide å kanskje slenge beina på sofaen og se én film eller to. Ja, du hørte riktig; "slemme-treneren" i Hollywood mener du bør få kose deg! Jeg mener med dette ikke at du nødvendigvis bør spise burger og pommes frites, eller helle nedpå med øl og masse alkohol, men derimot mener jeg altså at du [også] har godt av å kose deg og slappe av litt! For en utvilt person, som har hentet inn krefter og energi, vil også kunne gi bedre innsats på treningen. Og det er nettopp det jeg ønsker å høre fra deg at du gjør i morgen..

Så kos deg i kveld, og hent inn ny energi etter en lang og travel uke!

God fredag fra treneren i Hollywood! 

Cornelis  

#trening #helg #fredag #blogg #blogginnlegg #trener #CornelisElander #kosthold #treningsbloggen #bilder 

Sjekk hvor LITE du egentlig trenger å trene:

"Less could be more" når det kommer til kardiovaskulær trening og løping, og sjekk her hvor lite nyere forskning mener du behøver å trene:

En ny studie fra Iowa State University, som nylig ble publisert i Journal of the American College of Cardiology, viser nemlig at å løpe 50minutter i uka skal kunne gi deg samme helsemessige fordeler som om du løper tre timer eller mer. I tillegg ser man at det er mulig å oppnå "significant mortality benefits" ved så lite som 30minutter i uka - noe som er betydelig lavere enn hva både amerikanske myndigheters og for eksempel World Health Organization´s anbefalinger ligger på.

Les mer på: Corneliselander.com 

Dr. D.C. Lee, som er assisterende professor i kinesiologi ved universitetet sier at undersøkelsen [bør] oppmuntre innaktive personer til å ta del i mer fysiske aktiviteter, men at man altså ikke er nødt til å trene/løpe så mye som man kanskje tidligere har trodd. Han understreker også overfor Yahoo Health at flere studier er nødvendig for å finne den mest optimale mengde, men at "It is true that even little is better than none".  

Følg meg også gjerne på Facebook!

Alle "løperne" i undersøkelsen levde i snitt også tre (3) år lengre enn såkalte "ikke-løpere", mens de helsemessige fordelene gjaldt uansett løpelengde, -mengde, -hastighet, eller hvor ofte man utførte treningen. Nå er det interessant å se disse funnene av flere grunner, og én på grunn av at en annen rapport nylig påsto at for mye løping rett og slett kan være usunt. Denne studien fant imidlertid ingen slik link, men Dr.Lee understreker at det å løpe likevel kan knyttes opp mot "injuries and other potential negative effects on health". Og han tror heller ikke at det bare finnes én ideell aktivitetsform for folk flest å utføre. 

Les også: Tren mindre - forbrenn mer!

Imidlertid poengterer hans kollega, Dr.Michael Scott Emery, fra the American College of Cardiology´s sports and exercise cardiology council, at (i følge disse funnene) så vil så lite som fem til ti minutter om dagen kunne bidra til å forbedre din generelle (og spesielt kardiovaskulære) helse. Og fem minutter om dagen har vi vel alle tid til, eller hva? 

Cornelis

HVOR MYE (EVENTUELT LITE) TRENER DU?

#trene #trener #helse #iform #trening #treningsbloggen #blogg #Side3 #CornelisElander 

Iskrem? Én av disse smelter ikke..


Iskrem som ikke smelter? Jo da, og de finnes i Norge..

Nylig testet Nettavisen og Side2 noen av «Norgesfavorittene» blant iskrem, og resultatet vil trolig overraske deg. Finnes det iskrem i Norge som ikke smelter? Utifra hva Nettavisens journalist har kommet fram til er svaret; ja.

«En av disse iskremene holder fasongen etter et døgn ute av fryseren»
- Annika Bohnenblust, Nettavisen

Som jeg også nylig uttalte til TV2 har feil kosthold, og stort sett alt det vi finner på norske restauranter og kafeer mye av skylden for at så mange nordmenn nå sliter med fedme og overvekt. Nå vet vi «alle» at is generelt ikke er sunt, og at det selvsagt ikke bør være en del av et godt og riktig kosthold. Likevel har alltid norsk is vært en av mine personlige favoritter (og «synder») når jeg er på besøk i hjemlandet, og som min bestefar alltid sa; iskrem har du alltid plass til - for det smelter bare innimellom i magen.

Han hadde nok blitt både sjokkert og skuffet om han hadde sett denne testen..

Følg meg også gjerne på Facebook!

Min favoritt
For mitt vedkommende er det enda verre at vi her også snakker om min egen favoritt, den såkalte «Sandwich-isen» En liten trøst for det her være at det var Diplom-Is´ varianten som ikke smeltet, og at jeg personlig alltid går for Henning-Olsens variant (som i denne testen visstnok smeltet).

- Spis is! 
Selv om en av de testede variantene her altså ikke "opptrer" slik vi liker å se at is gjør; nemlig smelter, mener seksjonsleder i Tilsynsavdelingen i Mattilsynet, Atle Wold, at det verken er farlig eller noen grunn for å ikke kose seg med iskremen. - Det er jo meningen at isen skal beholde formen og ikke smelte før man klarer å jafse den i seg. Hvis en soft-is for eksempel ikke hadde inneholdt en stabilisator hadde man vært nødt til å drikke den, sier Wold til Nettavisen før han avslutter med: - Så mitt råd er; spis is!

HVA MENER DU? ER DET LITT MERKELIG MED EN IS SOM IKKE SMELTER?
Cornelis

Slik kommer DU iform!

Det er august, og det er på tide å hente fram treningsskoene [igjen] og komme seg på trening. Mange av oss har kanskje hatt noen bedagelige uker og måneder i det siste, men nå er det klart for å bygge høst-, vinter-, eller den såkalte "helårskroppen" - let´s go! 

Under finner du eksempler på noen gode teknikker og øvelser for deg å benytte, eller du kan også sjekke ut hjemmesiden min for flere gode råd og tips.

- Hvordan oppnå en stram mageimage
Cornelis Planke Pushups på Swissball: Start med å plassere deg som i en vanlig pushup, men isteden for å ha føttene plantet solid på underlaget, plasserer du dem her på en Swissball. Armene og beina skal være strake i grunnposisjon, og planken skal så holdes så lenge du klarer (prøv for eksempel å få til 20-30 sekunder til å begynne med - for så å øke etter hvert). Det er også viktig at du her holder magen, hofte og rumpa oppe, og begynner de å synke ned mot underlaget gjør du øvelsen feil! Ta så noen pushups for avveksling (så mange du klarer), og løft deg deretter tilbake til plankeposisjonen. Hold så planken på nytt så lenge du klarer til full utmattelse.

Les også: - Slik får du store, sterke armerimage
Les også: Bicepscurl med smalt grep

Stor og sterk:
«TRENINGSREGLENE»
Dette er viktige spørsmål du bør ha i bakhodet når du skal sette opp ditt eget oppsett for økt styrke og muskelmasse, og under har jeg også prøvd å sette opp noen essensielle «regler» å tenke på når du skal lage ditt eget program:

1. Variasjon
Svært mange treningsprogram, eller personlige trenere, sverger kun til et spesielt antall repetisjoner, sett og noen konkrete øvelser, og selv om jeg også har enkelte øvelser jeg mener er viktigere enn andre, er ordet variasjon det de fleste trenere glemmer å fortelle deg. Hvis du for eksempel tror at Arnold alltid trente tre sett, og kun holdt seg til 5-6 repetisjoner på hver øvelse, må du nesten tro om igjen.

De beste vet at det viktigste for muskelvolum og styrke nettopp ligger i at kroppen aldri blir for «kjent med» treningen, og gjør heller det jeg liker å kalle for «å sjokke kroppen». På bakgrunn av dette bør du selvsagt ha et godt oppsett i bunn, men variér og sørg for at hver økt og treningsuke aldri ser helt prikk lik ut.

Les også: Tren mindre - forbrenn mer!

2. To ganger i uka
De fleste eksperter og gode programmer vil fortelle deg at hver muskelgruppe bør aktiviseres minst to ganger i uka. På bakgrunn av dette sverger derfor mange til helkroppsprogrammer, noe jeg personlig er en motstander av. Lenger ned i denne artikkelen vil jeg heller vise deg et forslag til et programoppsett der du direkte, eller indirekte, stimulerer hver muskelgruppe minst to ganger i uka.

3. Tren biceps med bryst, og triceps med rygg!
De fleste trener gjerne triceps på brystdagene, mens en løfter biceps med rygg. Dette er ikke å anbefale da det fort kan ende med at man både overstimulerer samme muskelgruppe under hver økt, og at det går for lang tid mellom hver gang samme muskelgruppe aktiviseres (se punkt 2). Igjen, som du vil se av programmet under, vil du få inn minst to økter på hver av muskelgruppene i uka - blant annet ved at du trener triceps med rygg, og biceps med bryst.

4. Base vs. isolasjon
Ja, baseøvelser er trolig det viktigste du kan ha med i et godt oppsett, men for en virkelig godt trent og muskuløs kropp bør du i tillegg legge inn et par av de mest essensielle isolasjonsøvelsene jeg har satt opp under.

Les også: Styrkeøvelser for bein

FORSLAG TIL TRENINGSPROGRAM
Programmet under er laget med tanke på at man skal ha fire individuelle økter, og det bør legges inn minst én hviledag etter for eksempel to sammenhengende økt-dager. Lykke til!

Økt 1 - Bryst og biceps
- Benkpress
- Skråbenk
- Flyes
- Bicepscurl
- Scottcurl
- Dips

Økt 2 - Bein og mage
- Knebøy
- Markløft
- Gående- eller bulgarsk utfall
- Crunches på BOSU ball
- Sittende-/stående tåhev
- Cornelis - planke-pushups på Swissball

Les også: Trener du pushups riktig?

Økt 3 - Skuldre og geriljakardio

- Skulderpress
- Shrugs
- Sidehev
- Fronthev
- Foroverbøyd sidehev
- Geriljakardio

Økt 4 - Rygg og triceps
- Pullups
- Nedtrekk
- Markløft
- Franskpress
- Triceps pushdown i kabel
- Rygghev

Cornelis i Hollywood
Nedtrekk

 
#trening #helse #iform #CornelisElander #blogg #treningsbloggen #nyheter #blogginnlegg #bilder 

Her er vinneren av #CornelisUtfordringen:

De siste ukene har jeg kjørt en konkurranse med #CornelisUfordring på Instagram og bloggen der premien er gratis treningshjelp og oppfølging fra meg. Blant de tusenvis av flotte bidragene har jeg nå kåret én heldige vinner:

Gratulerer @anette_broto du er den heldige vinneren! 

Begrunnelsen min for å velge Anette er at hun mikser sportiness, godt humør, og flott norsk natur i et og samme bilde, men jeg må likevel innrømme at det var veldig vanskelig å kun kåre én vinner denne gangen. Hvis du går inn og sjekker #CornelisUtfordring på instagram eller twitter, så skjønner du nok hva jeg mener.. Her har det vært stå på vilje, godt humør, flotte bilder (og videoer), og en helt utrolig respons fra dere lesere - og dette er også grunnen til at jeg nå velger å fortsette konkurransen til ut august! Så én ny heldig vinner kan altså gå avgårde med treningshjelp og oppfølging fra meg om han eller hun sender inn bilder/videoer med #CornelisUtfordring på Instagram, twitter, eller direkte på min Facebook side; HollywoodTreneren.

Tusen takk for alle de flotte bidragene så langt (og det var mange andre som også hadde fortjent en premie..) så fortsett å sende inn - så kanskje det er nettopp du som vinner i slutten av denne måneden!
Cornelis i Hollywood 

Hemmelighetene bak store, sterke armer avsløres:

En av "show-off" musklene som de fleste menn, men stadig også flere kvinner ønsker seg er store og sterke armer. Her er hvordan DU oppnår det:

Les mer på: Corneliselander.com

For menn er det gjerne to ting som står i hovedfokus når vi entrer et treningsstudio; hvordan oppnå en så stor og sterk brystkasse og hvordan få så store armer som overhode mulig. Selv om dette (alene) ikke bør være, eller for mange kanskje er, det viktigst å konsentrer seg om er det likevel gjerne hva ni av ti ber om hjelp for å oppnå - så ikke skyt budbringeren :) 

Triceps viktigere enn biceps
Én av de vanligste feilene mange gjør er nettopp også å overdrive arbeidet på biceps, mens man neglisjerer triceps. De fleste som ønsker seg store armer tenker nemlig gjerne at biceps er det viktigste å jobbe med, mens realiteten er at å trene opp triceps (som armene dine faktisk prosentvis består mer av) vil være veien å gå om du ønsker deg store, sterke armer..

Så da hjelper det ikke å legge ned masse arbeid på framsiden av armen for så å hoppe over baksiden, og som Arnold [Schwarzenegger] en gang sa; "To achieve balance, proportion, size and shape in the arms, work all arm muscles with equal intensity". 

"Sjokk kroppen"
En annen feil mange gjør er å trene helt likt fra uke til uke, og som jeg har nevnt utallige ganger tidligere er det å variere treningsformer, øvelser, og utførelsen (antall reps., sett, etc.) der forskjellen på om du vil "få det til" eller ei vil ligge. Trener du alltid med samme antall reps og vekt vil kroppen din også vite nøyaktig vet hva den har å forvente seg, og du vil også bare klare nettopp det. Igjen vil dette kunne resultere i at du vanskeligere oppnår muskelvekst og progresjon, og du vil forbli like stor og sterk som før. Prøver derfor heller å pushe deg selv til ytter- grensene, og noen ganger litt lengre enn hva du selv kanskje trodde var mulig, noe som også er en av grunnen til at det å trene med tunge vekter på et helse- studio i mange tilfeller kan være veien å gå. 

Les også: Sporty konkurranse

Overtrening
"Ikke tren for mye" er gjerne favorittsetningen mine klienter liker å høre, men selv om du ikke bør overtrene en muskulatur [for å oppnå optimal muskelvekst] betyr ikke dette samme som at du bør trene "lett". Realiteten er nok heller det stikk motsatte. Tren hardt, kort, hyppig, og riktig er gjerne mottoet mitt, og dette betyr at du heller bør trene hardt og kort enn lange økter som kun sliter ut muskulaturen, og svært ofte ser jeg folk overdrive treningen av særlig to muskelgrupper; nemlig magen og armene, samtidig som dette også gjerne er hva de fleste føler de sliter mest med. Så kvalitet er alltid viktigere enn kvantitet innfor trening, og for at du skal oppnå sterkere, mer muskuløs muskulatur bør du derfor også følge regla mi. 


Kosthold
På samme måte som det å trene for mye kan være med på å gi deg mindre/svakere muskulatur, vil det å ikke fylle på med nok og riktig kost etter endt økt også kunne være med på å bryte ned mer muskulatur enn det bygger opp. For å oppnå maksimal effekt bør du derfor gjerne avslutte en treningsøkt med en kjapp og smart proteinshake eller -bar, før du så kommer deg hjem og fyller opp med riktig mat og drikke. Som en gjerne sier; uten mat og drikke duger helten ikke, og det samme gjelder for deg som ønsker deg store, sterke armer! 

Stå på, og fortsatt god sommer til dere alle!
Cornelis 

#trening #kosthold #bilder #blogg #treningsbloggen #trene #helse  

Konkurranse: Vis meg ditt beste treningsbilde!

TRX
Det er klart for en konkurranse her på treningsbloggen, og nå kan du vinne gratis treningshjelp av Hollywoodtreneren

For å få flere aktive nordmenn lanserte jeg nylig min egen # - kampanje på instagram, der jeg oppfordret dere alle til å laste opp ett nytt treningsbilde og mosjonere litt hver dag, 14dager i strekk. Denne kampanjen har tatt helt av, og det er virkelig gøy for meg å daglig logge meg inn på profilen min og se bildene til alle de flotte menneskene som ivrig har hengt seg på. Så tusen takk til dere alle! 

  
Noen av de flotte bidragene som allerede har kommet inn via #CornelisUtfordring ´en

Så for å gi litt mer enn bare oppmuntrende ord og tommelfinger opp på bildene deres tenkte jeg nå også å gi én heldig vinner gratis treningshjelp fra meg som takk for innsatsen! For å være med må du først henge deg med på utfordringen, og benytte #CornelisUtfordring på alle bildene du laster opp! Og den person jeg mener har de mest originale og sporty bildene vinner. Så enkelt! 

(den som laster opp det [som Cornelis mener er de] mest sporty bildene vinner, og vil deretter bli kontaktet direkte av corneliselander.com teamet i slutten av juli)

Les mer på: Corneliselander.com  

Konkurransen avsluttes 31.07.14

#trening #blogg #bilder #instagram #treningsbloggen #sommer #utfordring #trener  

- Jeg blir feit av å være i Norge

Nylig uttalte jeg overfor TV2 i Los Angeles grunnen til at vi i dag ser at én av fem nordmenn sliter med overvekt og/eller fedme, og at dette ikke skyldes dårlig egeninnsats eller vilje. Personlig mener jeg det er på grunn av all den dårlige maten i Norge..  

Jeg ønsker nå å sette litt mer fokus på det norske kostholdet, som jeg rett og slett synes er drit dårlig! 

Se hele intervjuet mitt med TV2 her.
Cornelis

HVA MENER DU? HAR JEG RETT, ELLER TAR JEG HELT FEIL? 

#trening #kosthold #mat #fedme #overvekt #Norge #tv #TV2 #blogg #treningsbloggen

Dårlig utstyr?

På ferie, og borte fra ditt lokale helsestudio med ordentlig treningsutstyr? Her er hva du da må gjøre: 

Les mer på: Corneliselander.com

Selv er jeg ofte ute og reiser, og har ikke alltid (slik som nå) tilgang på ordentlige gym og treningsutstyr. Likevel er det fortsatt viktig å få brukt kroppen litt, og særlig for oss nordmenn som har forholdsvis lange, fine sommerferier (den vanlige amerikaner har for eksempel gjerne kun ti dager i året..) er det viktig at man da fortsetter å trene sommerne igjennom. For hvis ikke vil fort vekk én hel måned i året ha mye å si for hva du klarer å få til med kroppsformen og helsa.

Så stå på, grip én manual (eller hva du måtte ha tilgang på), og gjør det beste ut av det! For uansett hvor enn i verden du måtte være, og hva slags utstyr du måtte ha tilgjengelig; så fortsett å trene (noe)! 

Hilsen fra trener´n deres (for øyeblikket i Frankrike) 

#trening #blogg #Nettavisen #treningsbloggen #reise #sommer #ferie #fri #bilder  

Slutt på proteinrik mat og helsestudioer..

I det jeg setter snuten mot Frankrike, og sommerferien 2014, vet jeg også at dette blir slutten på proteinrik mat og helsestudioer for en stund.. 

Les mer på: Corneliselander.com

For de av dere som eventuelt har fulgt meg en stund kunne dere i fjor få med dere serien «Cornelis Elander på reise i Europa», der jeg blant annet viste hvor vanskelig det til tider kan være å finne både [sunn] mat og et helsestudio i Frankrike. «Å trene» på fransk betyr visst gjerne det samme som å sykle bort til den lokale baren og nyte en bedre kopp espresso, og beviset på at dette med å løfte vekter og å trene hardt [på et helsestudio] ikke har slått så godt ann i landet gjør seg også tydelig til kjenne i at man ikke har ett ordentlig ord for aktiviteten.. For eksempel kan du både bruke «un club de remise en forme»«un gymnase»«une salle de fitness municipale» (offentlige «fitness» sentre), eller kort og godt «un centre de fitness» (noe jeg selv foretrekker å bruke). Spør du imidlertid et medlem av lokalbefolkningen vil trolig bare få et lett oppgitt sukk til svar, og blikk som lyser spørsmålstegn, der de vil ha vanskelig for å skjønne hvorfor du; A. vil trene, og B. hvorfor du vil velge å gjøre det inne. 

Les også: Hvorfor franskmenn ikke kommer iform..

Fitness- eller trimrommene på hotellene er gjerne heller ikke noe særlig å skryte av, og jeg blir selv alltid positivt overrasket om jeg skulle være så heldig å finne ett [helt] sett med manualer og én trimsykkel. Som oftest ender jeg bare opp med å løfte på stoler og bord istede...

 
God sommer og ferie til dere alle!
Cornelis

#trening #blogg #treningsbloggen #bilder #trener #trene #blogginnlegg #lørdag #helg #Frankrike #reise #ferie #sommer 

UT med treningen!

Det er sommer, det er [mer] sol, og det er på tide å ta med seg treningen og øvelsene UT! Ikke bruk sommermånedene og et ønske om å være mere ute som en hindring for ikke å trene. Her er hva du kan gjøre:

Les mer på: Corneliselander.com 

Bring det med deg ut!
Om du er ute og reiser, eller ønsker å gå ned til parken og slappe av så ta for eksempel også med deg en treningsball, strikk, eller én manual eller to - og før du vet ordet av det har du bygd deg ditt eget lille "treningsstudio" midt ute i sola! Noe av det viktigste for å få flere iform mener jeg nettopp er å gjøre treningen så til- gjengelig som overhode mulig, og mangler du ideer til hva og hvordan du bør trene kan du for eksempel sjekke ut noen av sakene under:

- Hold formen med treningsstrikk

- Treningsprogram: Slik kommer du iform 

- Slik holder du formen i sommer

Eller du kan ta en titt på noen av disse forslagene til hvordan du veldig lett kan trene så å si hele kroppen ute i det fri:

Sidehev med strikk (Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK)


Fronthev med strikk 
(Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK)


Foroverbøyd sidehev med strikk (Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK)


Gående utfall (Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK)


Pushups (Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK) 


Situps (Fotokreditt: Karina Jørgensen/NRK)


Se også dette klippet fra min "Cornelis Elander på reise i Europa" serie, der jeg viser deg hvordan du veldig enkelt kan trene med én strikk og swissball - selv på stranda! 

Så stå på, og ikke bruk varme, solrike dager som en unnskyldning for ikke å få på plass litt trening!
Cornelis i Hollywood

#trening #ferie #sommer #sol #sommerferie #ferietrening #trene #bilder #video #Cornelis #CornelisUtfordring #treningsbloggen #bilder 

Sommerens viktigste treningsråd

I media går gjerne helse og treningstipsene før sommeren kun ut på én ting; hvordan få sixpack og strandkroppen på kortest mulig tid. Selv om også jeg er delvis skyldig i dette prøver jeg samtidig alltid også å fremme de andre rådene og tipsene du vil trenge for å oppnå en godt trent kropp, og blant annet pleier jeg å poengtere at kun å trene masse nå rett før sommerferien ikke er veien å gå, at du ikke kan "ta igjen" tapt trening, og at det er mye viktigere at du heller trener litt hele året igjennom. Så om det er januar eller juni, oktober eller desember mener jeg at du bør trene hardt, kort, hyppig, og riktig! 

Les mer på: Corneliselander.com

Så selv om jeg liker å hjelpe enten mine private klienter her i LA, eller dere Nettavisen og Side3 lesere med å oppnå det som måtte være deres "drømmekropp" prøver jeg altså også å vise hva som skal til for å oppnå det som virkelig teller: at man gjennomfører en generell livsstilsendring og sørger for bare å bruke kroppen litt hver dag hele året igjennom! For mange kan det kanskje være motiverende og gøy å legge inn en liten ekstra innsats nå rett før fellesferien og badesesongen, og det ønsker jeg også å hjelpe dere med (enten her på bloggen, via mine artikler på Side3, eller på min egen hjemmeside). Vel så viktig er det imidlertid hva du faktisk også gjør resten av året eller hele sommeren igjennom, og ikke bare de siste to ukene før ferien - for ville det ikke også være gøy å komme tilbake på jobb eller skole til høsten med en minst like bra (om ikke enda bedre) kropp og form? I så fall bør du følge med på Side3 nå framover, der jeg daglig vil komme med nye råd og tips til dere hele sommeren igjennom. Følg med! 

La oss gi jernet, og tren eller bruk kroppen din litt hver dag - hele sommeren igjennom! #CornelisUtfordring

Hilsen fra trener'n deres i Hollywood!
Cornelis

Hvorfor du ikke får muskler (selv om du trener)

Daglig prøver jeg å komme med gode trenings- og helserelaterte tips både her på bloggen, på Facebook siden, eller via andre sosiale medier (som for eksempel på Instagram med min #CornelisUtfordring). Nå er det imidlertid slik at mine treningsråd ikke vil hjelpe deg stort om du ikke også følger opp med riktig kost og drikke, som for eksempel gjennom en proteinsbar eller -shake. 

Les mer på: Corneliselander.com

Nå liker mange å argumentere for at "man får i seg mer enn nok protein gjennom vanlig mat og drikke", men ser vi nærmere på helsetilstanden og ikke minst antallet overvektige i Norge ser man fort at dette ikke stemmer. Jo da, en sunn matpakke med hjemmelaget fullkornsbrød med mager ost eller egg på er for eksempel et godt lunsjvalg, men om dette derimot er hva de fleste spiser eller får i seg over vårt langstrakte land er en annen ting. Og som den siste tids debatt blant annet rundt "matpakka" har vist er det tydelig at "folk flest" spiser det en kommer over og finner rundt skolene og arbeidsplassen. Og i dag er dette et ganske sørgelig syn med dårlig og ofte helsefarlige tilbud!

For ja; eneste måten å bygge en sunn og sterk kropp på er ved å trene hardt og riktig, men vel så viktig er det at du også spiser og drikker riktig, og særlig nå over sommeren (der mange har en tendens til å ta seg litt ekstra treningsfri) vil det å få i seg blant annet nok protein og riktig fett være helt essensielt for kroppsformen. 

Les også: Slik får du trente ben

Anbefalt proteinmengde
Myndighetene opererer gjerne med en anbefalt proteinmengde på rundt 1-1,5g. per kg. kroppsvekt, noe som betyr at en vanlig mann på 80kg. da bør få i seg så mye som 80-120g. protein om dagen. Og dette er altså regnet som en moderat anbefaling!

Proteininnholdet per 100g. i «typisk norsk mat»:
- Potet 1,7g.
- Grovbrød (avhengig av type) 8,7g.
- Torsk 18,1g.
- Egg 12,4g.

Så tren hardt og riktig, men sørg også for at kostholdet ditt består av nok riktige fettsyrer og protein for å bygge (eller vedlikeholde) en sunn og sterk kropp!


Stå på!
Cornelis i Hollywood

#trening #helse #kost #kosthold #trene #iform #sommerformen #CornelisElander #bilder #Instagram #blogg #treningsbloggen 

Slik får du sommerkroppen ved hjelp av [riktig] musikk:


foto: Jon Klasbu

Lurer du på hva jeg lytter til på treningsstudioet? Her er svaret! 

Nylig ble min egen "styrketreningsliste" tilgjengelig på musikktjenesten WiMP, der jeg leverer en av de første gjestelistene til nysatsningen WiMP Workout denne sommeren. "Pump Up The Muscles" (som jeg har valgt å kalle listen) ligger nå ut, og det er bare å laste ned, skru opp volumet, og kose seg på gymmet ;) 

God lille-lørdag til dere alle :) 
Cornelis  

#trening #musikk #treningsmusikk #helse #kropp #bilder #trene #trener #wimp #blogg #blogginnegg #Side3  

Nybegynner?

Daglig får jeg forespørsler fra personer som kanskje ser på seg selv som såkalte "nybegynnere", og veldig ofte hører jeg det samme; "jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre noe, og jeg er redd for å spørre de store gutta i vektrommet".. Som jeg har uttalt utallige ganger tidligere, og som jeg tror jeg får medhold på fra enhver "erfaren" bygger, er det at folk som er litt ferske på dette med trening skulle spørre om hjelpe bare sett på som et komplement, og noe vi mer enn gjerne hjelper til med! Det siste du som fersk på trenings- senteret bør være "redd for" er at de som har mer erfaring enn deg selv synes du er teit eller dum om du ikke skulle vite noe, eller at det er irriterende om du skulle spørre om en hjelpende hånd. Ei heller er noen av oss perfekte, og vi strever alle etter å nå nye mål og komme i bedre form. Og ingen er "i mål" med treningen... 

Les mer på: Corneliselander.com

Så neste gang du entrer treningssenteret husk på dette; vi har alle startet "på bunn", og vi er alle interesserte i det samme; å komme i bedre form, og å unngå skader. Og da er det bare hyggelig at du som litt mer fersk i feltet tar kontakt og spør oss om hjelp. Og kanskje blir du også kjent med noen nye mennesker du eventuelt aldri ellers hadde krysset din (hverdagslige) vei. 

Stå på!! 
Cornelis

#trening #helse #trene #iform #sommer #sommerformen #bilder #blogg #treningsbloggen 

Synes du det er kjedelig å trene? Da trener du trolig feil!

Mange liker å trene, mens enda flere nok hater det. Grunnene til dette kan være så mange, og selv om jeg personlig kan ha vondt for å forstå det er det særlig én grunn til at du finner trening "kjedelig".

Les mer på: Corneliselander.com 

Blant enkelte vil jeg sikkert bli definert som en "treningsnarkoman", og selv om jeg skjønner at alle ikke nok kan trene like mye og hardt som meg har jeg imidlertid vanskelig for å godta at folk flest ikke bør kunne få inn litt mosjon. Med 1.000.000 overvektige nordmenn, og et generelt nedadgående aktivitetsnivå både blant barn og voksne, mener jeg det likevel er svært viktig å promotere en sunn og riktig livsstil. Nå betyr ikke det at alle skal eller behøver å bli like opptatte av trening og kosthold som undertegnede, men hvis jeg i hvert fall klarer å få folk til å bevege kropp bare litt hver dag føler jeg at vi har kommet langt på vei. I dag er det mange som nesten ikke bruker kroppen i det hele tatt hverdagen igjennom, og skal vi få et sunnere folk og nasjon er det særlig her vi må starte... 

Nylig startet jeg derfor #CornelisUtfordringInstagram og Twitter nettopp for å prøve å promotere en sunn(ere) og bedre livsstil for folk flest. Nei, du behøver ikke å bli helt treningsfanatiker, og jeg har full forståelse for at folk flest kanskje ikke synes det er gøy. Hvis du likevel oppdager hvor lite som egentlig skal til - kan det imidlertid hende at du vil forandre din mening... 

Og her har vi da kommet til selve kjernen i problemet for folk flest. Daglig blir jeg kontaktet av personer som ønsker å gå ned i vekt eller bygge opp mer muskelmasse. Om og om igjen hører jeg hvordan man kanskje ikke har vært så flink til å trene, og at det kanskje bare har blitt én økt eller toppen to i uka. Når jeg da pirker litt videre for info kommer det gjerne fram at man da har operert med helt feil treningsformer for ens mål og ønske, eller med økter som varer i timesvis av gangen... 

Les også: Treningsprogram for styrke og muskelvekst

Dette vil drepe enhver motivasjon og treningslyst, ikke bare fordi det vil ta så lang tid hver gang at du trolig etter noen uker vil gi opp, men nettopp fordi du legger igjen så mye tid på trening uten at du vil se en eneste forskjell i kroppsformen! Selv om ikke alle liker å innrømme det trener de fleste av oss nettopp for både å se og å føle seg bedre, og om legger igjen timer hver gang du er innom treningssenteret uten å se en eneste forskjell er jeg rimelig sikker på at du etter kort tid kommer til å kaste inn håndkleet og gi opp.. I hvert fall kommer du trolig ikke til å trene hele året igjennom, men kun noen desperate uker rett før en høytid eller ferie.  

Så tren heller så lite som 20-30min. av gangen 4-5 ganger i uka, enten på stuegulvet hjemme eller på ditt lokale treningssenter, og sørg for at du også velger riktig treningsform utifra dine ønsker og behov. Forslag til dette kan du også finne her

Stå på folkens, og husk å henge deg med på #CornelisUtfordring ´en!!
Cornelis 


#trening #helse #hverdag #sommer #kropp #helse #trene #ferie #bilder #Cornelis #Nettavisen #blogg  

La deg inspirere av dette:

Tusenvis av treningsglade følgere har allerede hoppet på #CornelisUtfordring og nå bør du også! 

Å trene med andre er for de fleste både mer motiverende, vil kunne gi bedre resultater, og lettere sørger for at du faktisk kommer deg på trening. Om det bare er deg som vet om du trente eller ei blir det som oftest lettere å droppe det hele, og som jeg gjerne sier; å trene jevnt og trutt hele året igjennom er noe av det viktigste du kan gjøre!

Les mer på: Corneliselander.com

Nå er det imidlertid ikke alle som har så mange treningsopptatte venner og bekjente i omgangskretsen, og heller ikke alle har råd eller mulighet til å engasjere en egen PT for å gjøre jobben.. Derfor lanserte jeg også nylig min egen utfordringskampanje - hovedsakelig for å få flere nordmenn opp av sofaen, og inn på treningssenteret eller ut i skog og mark, men i tillegg fordi jeg ville at dette skulle være en måte for deg å kunne motta oppmuntrende ord og tilbakemeldinger (hovedsakelig fra meg, men også fra andre som deg som også følger utfordringen). Vi kan være langt fra hverandre, men selv om jeg oppholder meg mesteparten av tiden her i LA, og du/dere for det meste er på forskjellige plasser i Norge, kan vi likevel (takket være sosial media) støtte, motivere, og ikke minst motivere hverandre!!

sOeX99HAG2A
Se for eksempel på denne flotte videoen sendt inn av en av mine faste følgere @hannekristinb (på Instagram) !! 

Eller noen av disse flotte bildene:
  

Så om du trener hjemme eller alene, og du skulle hatt et lite ekstra dytt og motivasjon til å komme deg på trening; heng deg med og last opp et bilde eller video av deg selv på trening med #CornelisUtfordring enten på Twitter eller Instagram - så er jeg sikker på at du vil få mange motiverende ord og støtte på din vei mot sommerformen!! 

Let´s go!! 
Cornelis

#trening #helse #trene #trener #iform #hverdag #motivasjon #bilder #twitter #instagram #utfordring #Side3 Nettavisen #Cornelis #CornelisElander 

Treningen du ikke bør utføre:

Ikke alle øvelser og treningsformer er like effektive og bra å kjøre, og under finner du fire jeg fraråder deg fra å benytte:

Les mer på: Corneliselander.com

1. Sit-ups
Kanskje den verste og mest bortkastede (mage-) øvelsen du trolig kjører, men som du ikke burde! De fleste vet jo også at det er på kjøkkenet du "bygger" og kan spise deg til sixpack, men likevel er det også viktig å ha med noen gode øvelser i treningsprogrammet ditt skal du få styrket opp mage og core-området. Da finnes det imidlertid et hav av andre [bedre] øvelser enn den gamle "slageren", og for eksempel er tunge, riktig utførte knebøy, eller min egen Cornelis Planke push-ups på Swissball bedre alternativer for både å oppnå en stram mage, og ellers en trent kropp. Faktisk har studier ved San Diego State University her i California vist at sit-ups og crunches er de minst effektive øvelsene du kan kjøre for å styrke opp blant annet rectus abdominus ("sixpack" muskulaturen) og obliques. Og siden tradisjonelle sit-ups krever mer av front- muskulaturen enn obliques (side) kan dette også medføre at man får en ubalanse i coremuskulatur - noe som da blant annet kan lede til ryggproblemer!


Dropp situps og crunches! Kjør heller Cornelis Planke push-ups!

2. Pec-deck maskin
Selv om også jeg benytter meg av denne av og til (mest for å gi kroppen og muskulaturen et lite "sjokk" med noe nytt og annerledes) er hovedproblemet med øvelsen at de fleste rett og slett ikke benytter apparatet på en fullkommen måte. Ni av ti setter seg nemlig bare ned og drar litt i hendlene, for så å liksom bare å "håpe på det beste". Og på samme måte som jeg er motstander av å se på tv, mens man løper (og derfor ikke fokuserer ordentlig på det man virkelig er kommet til gymmet for å gjøre) er også denne øvelsen noe du KUN vil få noe ut av om du virkelig legger inn en ordentlig innsats! I tillegg bør du ikke utføre øvelsen slik gjerne vist på bildene på maskinene..

Nei, du får ikke slik brystkasse av å kjøre dette apparatet..

Mitt råd: 
Kjør heller sett med én og én arm av gangen, og fokuser virkelig på å få høyre og venstre brystmuskel til å møtes (legg gjerne en tommel [fra den frie hånden] forsiktig mellom muskulaturen for å kjenne at de møtes og at det virkelig tar). 

3. Triceps kick-backs

Jeg har aldri helt skjønt hvorfor så mange liker denne øvelsen, der særlig den stigende spenningskurven på øvelsen vil gjøre at det blir eksponentielt hardere å holde vekten oppe etter hvert som man nærmer seg toppen. En vekt som da føles ekstremt lett på bunnen av repetisjonen kan da nær sagt bli umulig å holde i topposisjon, og dette vil gjerne resultere i at man begynner å jukse eller trener med for lette vekter i forhold til hva man i prinsippet kunne ha brukt var bevegelsesbanen bedre. Når vi i tillegg har så mange andre gode øvelser å ta av (som for eksempel dips eller franskpress) skjønner jeg rett og slett ikke hvorfor så mange kaster bort tiden sin på noe som ikke virker optimalt.. Jeg har heller aldri møtt på noen som faktisk har oppnådd godt trente triceps av å kjøre denne - så ikke kast bort tiden din på noe som ikke fungerer!

4. Preacher curl apparat 
Selv om bicepsøvelsen i teorien er god, og følger flere av mine ideer om hvordan du kan få store, sterke armer ligger imidlertid hovedproblemet (i mine øyne) i den fastlåste bevegelsesbanen man får i apparatet. Personlig har jeg aldri funnet et apparat som passer ordentlig for mine dimensjoner, men det kan jo kanskje ha mer med meg å gjøre enn selve apparatene i seg selv.. ;) 

Mitt råd: 
Kjør heller en av mine egne bicepsfavoritter, som egentlig bygger på mye av det samme prinsippet som med apparatet, men som virkelig vil gi deg store, sterke biceps på en bedre måte; nemlig bicepscurl på Scott-curl benk med stang i trinseapparatet.. Noen bedre øvelse for å få opp pumpen, bygge muskulatur og størrelse finner du nemlig ikke! 

Husk forøvrig å trene hardt, kort, hyppig, og riktig folkens! (og styr altså unna disse øvelsene ;)

Cornelis i Hollywood #trening #helse #trene #iform #muskler #hverdag #blogg #bilder #lørdag #helg 

Spis deg til sixpack!


Klart det er viktig med riktige treningsøkter og øvelser, slik som for eksempel knebøy eller min egen Cornelis planke, men for å oppnå en stram og trent mage er det minst like viktig at du også spiser riktig!

Jeg har tidligere vist deg hvordan min LA frokost som oftest ser ut, og selv om jeg fikk kritikk av kokken på 4-stjerners middag for å lage litt for "sause-fri" mat, vet jeg i hvert fall hvordan DU bør spise skal du oppnå en stram og fin mage denne sommeren..

Les også: Få sixpack på 1 uke

Frokost
Som du har kunnet lese på bloggen tidligere er jeg ikke redd for å ty til litt karbs på morgenkvisten, og frokost er i mine øyne dagens viktigste måltid som alltid skal nytes! I tillegg er det også ett av to måltider der du lettere kan "fråtse" og kose deg litt ekstra med god samvittighet. Det betyr imidlertid IKKE det samme som at du bør spise usunt, men at du her kan unne deg selv noen ekstra kalorier. 

Mellommåltid(er) 
Om du er en av de mange som kun spiser to-tre måltider om dagen, og disse hovedsakelig består av (til nød) frokost, lunsj, og middag, lær deg et nytt ord; mellommåltid. For å få på plass den stramme, fine magen før ferien bør du nemlig spise oftere, og gjerne mindre av gangen. Og å kun spise et par, tre måltider om dagen er da gjerne ikke nok for de fleste av oss.. 

Proteinshake
Selv fyller jeg på med protein hverdagen igjennom, enten dette kommer gjennom egg og for eksempel kylling, eller det er fra et litt lettere alternativ som en proteinshake. Spesielt etter en treningsøkt er jeg interessert i å få i meg nok av de viktigste byggesteinene på en kjapp og enkel måte, og en proteinshake med minst 25g protein vil da kunne gjøre jobben. 

Protein metter bedre

Protein metter nemlig bedre enn karbohydrater og fett, og vil i tillegg kunne hjelpe deg med å bygge og vedlikeholde muskelmassen. I tillegg vil det også kunne gjøre at du lettere forbrenner mer - selv i hvilemodus!

Middag 
Så er vi kommet til måltid nr. to der du  (om du trener hardt nok..) med god samvittighet kan unne deg noen ekstra kalorier og karbs. Jeg vil likevel også her anbefale deg å styre unne for eksempel frityrstekt-, eller overdrevent fettrik, usunn mat. Og selv om du spiser mat bestående av mange kalorier behøver det ikke å være usunt! Personlig består min middag gjerne av 1kg. hvitt kjøtt, og rundt 5-600g ris pasta..

Kvelds-/nattmat
Om du for eksempel vil unne deg selv noe søtt og godt vil jeg da trekke fram proteinpannekakene jeg lagde på 4-stjerners middag på TVNorge (som alle var forbløffet over hvor godt smakte!) som et godt alternativ! Litt mørk sjokolade er også alltid lov, mens du ellers bør fylle på med litt cottage cheese eller for eksempel nøtter og/eller frukt. 

Som avslutning vil jeg også på det varmeste anbefale en kasein proteinshake rett før leggetid - for de av oss som virkelig vil bygge og vedlikeholde muskelmassen. Kaseinprotein opptas saktere i kroppen, og vil derfor være et ypperlig valg rett før leggetid slik at kroppen har nok av protein å jobbe med nattesøvnen igjennom. 

Her er hvordan jeg spiser:
Frokost: 1-2 egg, brødkurv (ca.1000kcal) 
Mellommåltid 1: Cottage cheese, eller mager yoghurt 
Lunsj: Kyllingsalat, eller annet proteinrikt og sunt (ca.300g)
Mellommåltid 2: Frukt og proteinbar á ca.20g protein. 
Før trening: 4 kapsler kreatin
Under trening: 5g glutamin
Etter trening: Proteinshake á ca.25g protein
Middag: Ca. 1kg. kjøtt + pasta ca.500g
Kveldsmat: Litt mørk sjokolade, frukt og kasein proteinpulver 

Let´s do this!

Cornelis i Hollywood 

#trening #helse #iform #treningsbloggen #blogg #innlegg #mage #magetrening #trene #trener 

Her er verdens beste øvelse for stramme overarmer!

Nylig bestemte The American Council on Exercise (ACE) seg for å finne den beste øvelsen for stramme, markerte overarmer (med fokus på triceps). Her er hva de kom fram til. 

Les mer på: Corneliselander.com

Alle ønsker seg det
Selv om ikke alle har lyst på store, muskuløse armer er det å ha en stram, fast triceps hva de fleste likevel har lyst på - enten man er ung eller gammel, kvinne eller mann. For å oppnå dette er det selvsagt mye som spille inn med faktorer som riktig kosthold, mange mener gener, mens enda flere mener riktig trening. Selv mener jeg at alle kan få til mer eller mindre hva enn man vil, så lenge man bare trener med høy nok innsats og de riktige øvelsene. Sistnevnte ønsket også The American Council on Exercise å finne ut av, og her er hva de kom fram til: 

Triangle push-ups 
Etter å ha gjennomført en test med åtte forskjellige armøvelser på University of Wisconsin-La Crosse, kom man nemlig fram til at at den desidert beste øvelsen for overarmene var Triangle push-ups. Chief Science Officer for ACE, Cedric X. Bryant, begrunnet dette med at det var øvelsen som ga mest muskelaktivitet under utførelse, mens jeg personlig mener de har misset fordi de ikke tok med den beste; Cornelis Planke Push-ups på Swissball ;) 

Cornelis i Hollywood 

#trening #helse #iform #trene #media #Nettavisen #trener #helse #hverdag #innlegg #blogg #treningsbloggen  

Slik får du mindre fett, og mer muskler!


17.mai er over, og det er på tide å virkelig gi gass mot sommeren! La oss bygge sommerformen nå! 

Tren hardt, kort, hyppig, og riktig!
Det viktigste du kan gjøre for kroppen din kan enkelt og greit oppsummeres i én enkelt setning (og mitt velkjente motto); tren hardt, kort, hyppig, og riktig. Følger du den oppskriften vil du nemlig kjapt både kunne se resultater, og få på plass sommerformen!

Les mer på: Corneliselander.com

Langvarige, bedagelige treningsøkter med lav intensitet fungerer nemlig sjelden like optimalt som hardere, kortere økter. Og det beste du kan gjøre for å oppnå en stram, godt trent kropp er nemlig å øke intensitetsnivået og bare pushe kroppen din så mye den trenger for å oppnå hypertrophy -  for så heller å komme deg hjem, og fylle på glukogenlagrene med riktig mat og drikke! Ser du nemlig ikke noen resultater av all treninga du utfører i løpet av så lite som 4-6 uker, trener eller trolig spiser du feil! 

Les også: Trenger du protein etter trening?  

Geriljakardio
Jeg har tidligere nevnt hvilken metode jeg mener forbrenner mest og best, og hva de som virkelig ønsker å miste fett (men som samtidig ønsker å opprettholde mest mulig muskelmasse) bør trene. Teknikken heter Geriljakardio, og utført riktig er dette trolig noe av det beste, men også hardeste, du kan legge inn i programmet ditt. Det vil få svetten til å sprute, og fettet til å renne av, MEN det stiller også svært høye krav til disiplin, innsatsvilje og ikke minst fysisk form. For selv om geriljakardio i praksis bare tar noen skarve minutter å trene er dette virkelig noe av det tøffeste du kan trene! Og du bør være i helsemessig god form for å benytte metoden - som ikke nødvendigvis behøver å passe for alle.

Treningsprogram: Iform på 12uker

Hovedpoenget med treningen er at det skal trigge akkurat nok til å forbrenne det vanskeligste fettet så mange av oss sliter med å bli kvitt, uten at kardioøkten skal «angripe» muskelmassen du har jobbet så hardt for å oppnå.

Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp

Spis deg til en stram kropp!
De fleste mener at for en stram og trent kropp med mindre fett og mer synlig muskulatur så må særlig kostholdet på plass. Selv mener jeg blant annet at det er vel så viktig å få i seg nok riktig fett og protein som bare å trene hardt og riktig, og for mange kan det for eksempel være essensielt å benytte smarte proteinshaker, og enkelte former for tilskudd, skal en virkelig få den stram(meste) og mest veltrente kroppen før sommeren. 
Så god mandag til deg, og la oss bygge sommerformen sammen nå!
Cornelis 

#trening #helse #sommer #mai #sol #trene #iform #muskler #protein #trener #hverdag #mandag #bilder #blogg #blogginnlegg #bilder  

Derfor får du ikke sixpack


Det finnes mange grunner til at man eventuelt ikke går ned i vekt, og mangelfull trening, dårlig nattessøvn, og ikke minst et feil kosthold vil alle være faktorer som kan gjøre deg tykk(ere) og risikere at fettet legger seg på de farligste stedene. Sjekk om du gjør noen av disse feilene!

Les mer på: Corneliselander.com

Stress er verst
Selv om du ikke akkurat kan punktforbrenne bort fettet fra uønskede steder på kroppen, kan du imidlertid veldig lett risikere at fettet nettopp legger seg  de plassene du trolig minst ønsker deg, og særlig er dette tilfelle for de av oss som har en veldig hektisk og stressende hverdag. Stress er hva jeg personlig mener er årska nr.1 som grunn til at folk ikke går ned i vekt eller får bort magefettet, og det er netopp dette du bør jobbe hardest for å kvitte deg med først.

Sixpack er sunt!
Ofte sees det på som et overdrevent kroppsfokus å skulle bry seg om noe så «overfladisk» som en stram og fin mage, men fakta er at magefettet nettopp kan være det farligste fettet man risikerer å legge på seg, og som kan gi høyest risiko for fedme, overvekt, diabetes, og ikke minst lettere lede til hjerte- og karsykdommer. Så legg bort den feilslåtte holdningen om at dette bare er jåleri, for det er faktisk sunt å bry seg om det!

Du sitter mye
De siste dagene har jeg lansert min egen motivasjonskampanje, #CornelisUtfordring nettopp for å få oss nordmenn opp av sofaen og ut i mer fysisk aktive. Vi sitter nemlig stadig mer og mer, og flere undesøkelser viser at å sitte [så lite som] tre timer eller mer om dagen faktisk kan øke sjansene for helserelaterte problemer som høyt blodtrykk og overvekt med opp mot 74%! Og dette selv hos personer som ellers følger guidelinene om å ha en sunn og riktig livsstil! Hvor mange av oss sitter ikke minst så mye om dagen når man kalkulerer sammen tiden på skolebenken, arbeidsplassen, eller foran tv´en hjemme på kveldstid?

Trener feil
«Alle» som kommer til meg med et ønske om å gå ned i vekt har tidligere gjerne benyttet seg av den samme «approachen» for å gå ned i vekt; man har overtrent med kardiovaskulære treningsformer. Som jeg pleier å si er det å løpe noen kilometer på tredemølla, eller et par lange turer i skog og mark i uke flott og bra for helsa OG for kondisjonen din. For å gå ned i vekt og fett er det derimot ikke bare veien å gå..

Jo da, du vil kunne gå ned i vekt om du løper mye, men du vil kunne gå ned enda mer, og ikke minst på en bedre og smartere måte, om du du i tillegg trener riktig, hardcore styrketrening. Med en høyere prosentandel muskelmasse vil du nemlig også kunne forbrenne mer av det uønskede fettet, selv i hvilemodus, når du for eksempel sitter og koser deg foran tv´en hjemme.. 

Protein metter bedre
Protein metter bedre enn karbohydrater og fett, og vil i tillegg kunne hjelpe deg med å bygge og vedlikeholde muskelmasse. Dette vil altså igjen også kunne resultere i at du forbrenner mer, hele tiden. Det norske kosthold består ofte av lite proteinrik næring, og for mange (særlig for de av oss som trener en del) vil det da være hensiktsmessig å supplementere med et proteintilskudd. Eller for eksempel benytte proteinpannekaker - slik som jeg lagde på 4-stjerners middag på TVNorge.

Så summa summarum er det altså ikke så mye som skal til for at du får kvittet deg med det farlige magefettet, og alt du trenger er bare å vite de små, enkle hemmelighetene som tilsammen vil gi deg de beste og viktigste utslagene for å forebygge at fettet blant annet legger seg på magen.  

God mandag og ny uke fra Hollywood!
Cornelis

#trening #helse #trener #iform #mandag #bilder #treningsbloggen #blogg #blogginnlegg #magefett #bilder #nyuke #meninger  

#CornelisUtfordring - er du med?

Hundrevis av lesere har allerede hengt seg på - er du med? 

Les mer på: Corneliselander.com

"Cornelis Utfordring" 
Min utfordring er altså at du skal trene 14dager i strekk nå i mai, uten hviledager og pauser, og det kan bestå av kardio, styrke, eller hva du selv måtte mene er trening for deg. Det er altså ingen "krav" til hva/hvordan det skal trenes, forutenom at det må kunne defineres som trening. Og du må i tillegg utføre noe hver dag, 14dager i strekk. 

Under ser du forresten et lite knipe av noen av de mange flotte bidragene som så langt har kommet inn: 

Så er DU med? #CornelisUtfordring 

Cornelis

#trening #trene #CornelisUtfordring #instagram #twitter #blogg #trener #helse #kosthold #iform #sommer #kropp #letsgo 

Tar du utfordringen?

I lyd av den siste tids utfordringer på nettet har jeg kommet opp med min egen versjon. Er du med på å trene 14dager i strekk?

Helsemyndighetene ønsker at vi nordmenn skal mosjonere og trene mer, og derfor har jeg også kommet opp med min egen utfordring til alle dere kjære lesere, følgere, og nasjon ellers: tren HVER dag fra i dag av (lørdag 3.mai) og fram til 17.mai!

Les mer på: Corneliselander.com


For å være med på utfordringen må du dokumentere det ved å laste opp en video eller et bilde hver dag med #CornelisUtfordring, og poste det enten på min Twitter-, Instagram-, eller Facebook side. Slik vil jeg kunne følge dere, og se at dere virkelig tar utfordringen (i tillegg til at jeg vil kunne komme med oppmuntrende ord og støtte)..

Dette er altså ikke snakk om en engangsgreie, der du kun gjør noe én dag/gang, men en utfordring fra meg der du altså må trene HVER dag de neste 14 dagene fram til 17.mai. Slik mener jeg blant annet å kunne promotere mer fysisk aktivitet og mosjon blant befolkningen, ved at vi gjør det hele til en "konkurranse", samtidig som man vil kunne se og snakke med andre likesinnede på mine sider, og sammen jobbe mot en bedre helse og form! Tar du utfordringen vil også trolig festantrekket sitte ekstra godt på 17.mai også ;) 

Så er du med på å ta denne nye utfordringen, og vise at du klarer å trene HVER dag de neste 14? I så fall; heng deg med på #CornelisUtfordring og la meg vite at du er med! Kan bli morsomt å se hvor mange vi klarer å få med :) 

Cornelis i Hollywood (som vil laste opp sitt første bilde i serien om noen timer :) 

#trening #utfordring #CornelisUtfordring #helse #iform #sommerkroppen #17mai #mai #trene #bilder #Instagram #CornelisElander  

I dag er det frekt å ringe

Det er fredag, det er helg, men hva betyr det egentlig for deg? Er du som ni av ti nordmenn betyr det nok kortere arbeidsdag, tidlig opp på fjellet, og klar for en fest. For meg betyr det imidlertid noe helt annet..

Her om dagen kunne jeg lese at det nærmest blir sett på som en frekkhet å ringe til folk etter lunsjtider på en fredag, noe som tyder på at vi nær sagt har det litt for godt i Norge. I tillegg gir det et lite bilde av hvor mye vi verdsetter fritiden vår - så hva er fredag og fri for deg? Er det å spenne på seg skiene og å gå mil etter mil over fjellet, eller er det å kaste seg på sofaen med en god bok og et glass vin? Alle har vi forskjellige ønsker og mål, og jeg har selv erfart den siste tiden at alle kanskje ikke er like glad i kylling til middag uten saus slik som meg selv? :) 


Så alle er altså ikke som meg (og godt er nok det), som liker å kaste treningsbagen i baksete på bilen, og frese bort til nærmese treningssenter ? hvorenn jeg er i verden. Alle er kanskje heller ikke like opptatt av proteinrik mat og kost slik som meg, og ikke alle ville nok likt seg i verken New York eller LA. Så om du ikke er som meg, hvordan ser så din perfekte fredagskveld ut? Selv liker jeg at den inneholder minst én hard treningsøkt, gjerne én kilo [mager] thaimat, og så en god film på tv´en (som jeg kanskje koser meg med litt M-sjokolade til..). Vel, det er tross alt fredag ;) 

God helg og fredag!
Cornelis i Hollywood

#trening #treningsblogg #blogg #helse #kost #kosthold #mat #fredag #protein #Cornelis #trene #blogginnlegg #bilder 

 

Slik bygger du sommerformen på stuegulvet hjemme!

Her er programmet for deg som ønsker å trene hjemme!

Cornelis Planken
Først ut er favoritten blant mange av mine klienter, og en topp øvelse du like fint kan trene på gymmet som på stuegulvet hjemme. Alt du trenger av utstyr her er én swissball + egen kroppsvekt, og vips så har du trent både mage, midje, core, og overkropp i en og samme øvelse. Ja, øvelsen angriper så og si hele kroppen, og er blant de aller beste måtene å oppnå en stram mage på - og det uten et hav av utstyr, eller mange minuttene om dagen!

Rygghev
En av de viktigste isolasjonsøvelsene som «alle» glemmer. Dette er øvelsen som særlig er viktig for de av oss som sitter mye stille arbeidsdagen igjennom, og en god øvelse å ha med i et godt treningsoppsett, enten du trener hjemme eller på et gym.

Slik trener du den hjemme: 
Ligg med magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen opp fra ballen. Her gjør mange den feilen at de rett og slett løfter seg alt for høyt opp - noe som bare vil resultere i uønskete spenninger i korsryggen, og mer skade enn godt. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og spenn aldri ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet.

Les mer på: Corneliselander.com 

Dips på kasse/benk
Her er alt du trenger en benk eller stol, eller noe annet lignende du måtte ha hjemme (på treningssenteret kan du imidlertid bruke, slik som vist på bildet med stepkasser). Senk kroppen ned mot underlaget, og push deg opp igjen til beina er parallelle med underlaget.

Les også: Treningen Hollywood sverger til!

Med disse enkle, men svært effektive øvelsene er du fit for fight, og klar for å bygge sommerformen. Og det til og med uten å ha forlatt ditt eget hjem!

Stå på, og tren hardt og riktig!
Cornelis i LA

#trening #helse #kropp #muskler #hverdag #bilder #treningsbloggen #blogg #blogginnlegg #CornelisElander 

Hvordan riktig musikk kan erstatte en personlig trener:

Riktig musikk kan være med på å gi deg mer energi og styrke når du trenger det som mest, og WiMP Workout lanserte derfor nylig min egen spilleliste designet nettopp for å oppnå dette! 

Les mer på: Corneliselander.com

Nylig lanserte WiMP, musikktjenesten for deg som elsker musikk, «Cornelis Elander: Pump up The Muscles» lista, der jeg gir deg musikken som virkelig vil få opp trøkket og ekstra energi for en god og hard treningsøkt! Riktig musikk kan nemlig være helt essensielt for å yte maksimalt, og få mest mulig igjen for alt arbeidet vi legger ned på treningen, og særlig kan det være en god ting å benytte seg av om man trener mye alene. På mange måter kan du derfor si at riktig musikk kan fungere som en slags PT, eller treningspartner, og gi deg hjelp på de tyngste løftene eller hardeste øktene.

Personlig elsker jeg rap, og særlig fra de stedene jeg oppholder meg mesteparten av tiden, NY og LA. Samtidig dukker det også opp noen sanger fra Tommy Tee`s legendariske skive "
Bonds, Beats & Beliefs" på denne listen, og på samme måte som trening og fysisk aktivitet kan brukes som meditasjon og få deg til å koble av kan også riktig musikk være med på å gi deg mer energi og hjelp når du trenger det som mest. Personlig liker jeg å velge musikk som vekker gode minner, men som samtidig også vil få kroppen min til å yte sitt beste, slik at en altså oppnår en slags dobbelt dose helsegevinst.

For mer informasjon om dette og min treningsmusikk sjekk ut WiMP Magazinet, eller hør listen min direkte her.

Stå på, og bygg sommerformen nå!
Cornelis

#trening #helse #musikk #sang #blogg #treningsbloggen #iform #byggemuskler #muskler #trene #kropp #sommer #blogginnlegg #Cornelis #WiMP #meninger 

Ta de som selger, og ikke de som kjøper!

Opp igjennom tiden har man argumentert for og imot om hore- kunder bør straffes eller ei, eller om de som benytter seg av narkotika skal kastes på glattcella eller kanskje isteden få hjelp. Nå kan imidlertid "snusk og fanteri"-klassen se ut til å ha fått et nytt medlem, nemlig gjennom de som benytter seg av steroider..

Les mer på: Corneliselander.com

I fjor sommer kom omsider resultatet av hva mange i idretts- og treningsbransjen mente ville være løsningen på de problemer vi står overfor i Norge 
med tanke på bruk av steroider og doping. Antidoping Norge, som jeg selv også hadde et hyggelig møte med i fjor for å støtte deres arbeid, gikk i bresjen for det som skulle være "løsningen", og klarte til slutt å få på plass noe politikerne ble enige om å lovfeste - der det i prinsippet ble ulovlig å benytte seg av en- hver form for anabole steroider og doping i vårt lille land. Imidlertid tror jeg dette kanskje var feil sted å starte..

Nå har dette med steroider gjerne vært sett på som et typisk "helsestudio-problem", og man har av tradisjon vært flinke til å mistenke de som måtte ha litt over gjennomsnittet kroppsstørrelse og -form. I virkeligheten tror jeg imidlertid at dette er et minst like stort, om ikke enda større, problem blant idrettsutøvere, selv om det nye lovverket hovedsakelig ble laget for å ta "gym-gåerne". Nå har man altså fått loven på sin side til blant annet å kunne gå inn og eventuelt kreve blodprøver og tester av personer man mistenker benytter seg av noe ulovlig, men vil dette eventuelt også kunne avdekke bruk av "vanlig" helge-narko også? Siden dette nok i prinsippet er et mye større problem for samfunnet vårt..

Uansett, jeg er altså helt enig i at steroide- og dopingmisbruk bør stoppes, men mener likevel at det blir helt feil å skulle straffe de som benytter seg av det - særlig hvis dette skulle gå på bekostning av ressursene for å få tatt de det virkelig gjelder å få stoppet; de som selger..

Jan Bøhler fyrte nylig opp hos NRK at "De som tester positivt for bruk av doping på treningssentre må anmeldes og dømmes", men glemte imidlertid resten av bildet; Hva kan treningsbransjen og sentrene gjøre preventivt for å få stoppet problemet og ikke minst forebygge bruken? Hva kan vi trenere og media gjøre for å promotere en sunnere og bedre løsning [for de som fortsatt måtte ønske å gå opp i vekt og muskelmasse]? Og ikke minst, hva kan politikerne selv gjøre for å få bukt med problemene før de faktisk oppstår?

Selv har jeg i en årrekke prøvd å komme med løsninger og råd til nordmenn gjennom intervjuer og saker i media, og hvordan de som måtte ønske "å bygge kropp" kan gjøre dette på en sunn og god måte. Personlig er jeg sjokkert over hvor lite med hjelp og råd det gis, spesielt til gjerne de yngre guttene/mennene (og forøvrig stadig flere og flere jenter/kvinner også) som ønsker å bygge store muskler og en sunn kropp. Vi har alt for lenge vært flinke til å dysse ned slik forespørsler og ønsker, og den tøffe treningen som må til. Og la oss face det; norsk ungdom som ønsker seg store, trente kropper kommer ikke til å slutte å ha dette som ønske bare fordi nyhetsbildet og treningssentrene hovedsakelig promoterer hva de ser på som "vanlige kropper"..

Så etter å ikke ha gitt ordentlig hjelp til yngre mennesker, og noen av disse igjen har fått noen dårlige råd av en eller annen kriminell i garderoben, skal man da altså komme med pekefingeren og straffe dem? Personlig har jeg ingenting ting til overs for verken doping eller steroider, men jeg mener likevel at det blir helt feil å skulle straffe dem som sliter med problemet og benytter seg av det. 

Antidoping Norge skal uansett ha ros for at de [i hvert fall foreløpig] ikke pålegger treningssentrene å anmelde personer som benytter seg av doping, og la oss håpe at det fortsetter slik. For personlig mener jeg det er mye viktigere å heller legge inn ressurser på å få tatt de det virkelig gjelder å få tatt; de som selger.


Cornelis

#debatten #meninger #doping #blogg #trening #trene #helse #nyheter #treningsbloggen 

HollywoodTreneren i New York


Det har dessverre vært lite med bloggoppdateringer her på siden den siste uka, noe som rett og slett skyldes at jeg har vært ute og reist en del den siste tiden.

Les mer på: Corneliselander.com  

For de av dere som følger meg på instagram har dere i hvert fall kunnet se bilder av noe av det jeg har sett og gjort - der det har vært en lett miks av å trene klienter, møter for framtiden, og ikke minst kost meg med påskegodt på The Plaza i New York :) 


  

Blant annet hadde jeg et svært spennende møte med CNN´s Richard Quest     

Jeg koste meg med påskefrokost på The Plaza    

Og jeg rakk en og annen morgenjogg i Central Park :)

Nå er imidlertid påsken over for denne gang, og det er på tide å rette fokuset mot sommeren og alle de spennende, nye prosjektene som er på gang.. Så følg med framover folkens!

Cornelis

#trening #blogg #påske #fri #ferie #reise #påskeferie #trene #treningsbloggen #bilder #hverdag #innlegg

Hemmeligheten rundt å gjøre en dårlig treningsdag til en god:

Du tror kanskje at jeg aldri har en dårlig treningsdag, og at det er trening hver dag. Året rundt. I så fall tar du skammelig feil, og vi kan alle føle seg litt slitne eller lei av trening av og til. Og selv om mesterkokken, Ole Martin Alfsen, på 4-stjerners middag [nok] tror at jeg bare er opptatt av å løfte og bygge muskler, er realiteten at jeg også kan ha lyst til å bare ligge på sofaen og slappe av med litt sjokolade av og til.. Så hva gjør man da for å motivere seg selv, og sørge for at man ikke mister formen? Ta deg treningsfri.. 

Les mer på: Corneliselander.com 

Jepp du hørte riktig; ta deg treningsfri, og grunnen er enkel; Det er nemlig bedre å ta seg treningsfri én dag, og bruke hviledagen på virkelig å lade opp og samle energi til den neste [beinharde] økten, framfor å risikere å ende opp med to dårlige..

Mindre, riktig trening er nemlig bedre enn masse dårlig, og for de fleste vil det være mer hensiktsmessig å velge færre økter med høyere kvalitet enn at du nødvendigvis tvinger deg selv på trening de dagene du likevel IKKE kommer til å få noe ut av det... 

Så sett over kaffen (eventuelt en kopp med te), ta deg en velsmakende proteinsjokolade (jepp, de finnes), og se på undertegnede slite seg igjennom drikkepresset på 4-stjerners middag :) Og lad på denne måten heller opp til en beinhard treningsøkt i morgen... 

Stå på! 
Hilsen fra Cornelis i Hollywood


#trening #kosthold #Cornelis #media #TV #4stjernersmiddag #firestjernersmiddag #TVNorge #Norge #LA #helse #trene #blogg #treningsbloggen 

Se meg kokkelere på TVNorge i kveld kl.19:30!!


Kan HollywoodTreneren lage mat, og hva liker han å underholde sine gjester med? Vel, svaret får du i kveld kl.19:30 i 4-stjerners middag på TVNorge! 

I kveld er det duket for andre episode av 4-stjerners middag runden med Marit Strømøy, Sandra Borch, Thomas Leikvoll, og undertegnede, når vi alle tar turen (ikke til Hollywood) men til min familiehytte i Oslofjorden.. :) Så spørsmålet er; kan jeg lage mat? Vel, svaret ser du i kveld, og jeg kan vel hinte med at jeg aldri selv lager maten min her borte ;) 

Få med deg TVNorge suksessen, når vi tar båtturen ut til min lille hytte i Oslofjorden, og jeg desker opp med både det ene og det andre ;) 

TVNorge kl.19:30 i kveld! 

Cornelis i Hollywood 

#trening #TV #mat #helse #blogg #treningsblogg #trene #media #nyheter #bilder #4stjernersmiddag #TVNorge #Cornelis 

Slik kvitter du deg med magefettet!

Mange er interesserte i å kvitte seg med overflødig fett rundt magen, men vet ikke helt hvordan de skal gå fram. Her er imidlertid mange av løsningene!

Daglig blir jeg kontaktet av mennesker som ønsker å kvitte seg med det berømmelige (og hatete)magefettet, og svært ofte ligger ikke selve problemet i at folk ikke trener hardt nok, men at man heller gjør noen enkle, men essensielle feilgrep. Jeg skal i denne artikkelen derfor prøve å sette et søkelys på hva nettopp det er, og hvordan DU bør trene for å kvitte deg med uønsket magefett! 

Les mer på: Corneliselander.com

Kardio eller styrke?
Debatten fortsetter, og der enkelte vil påstå at eneste måte å kvitte seg med det uønskede fettet på er ved å spise mindre og å utføre masse tradisjonell kondisjonstrening mener jeg man kan prøve å svette det av seg til en blir blå, men trener du ikke også med vekter og styrketrening ved siden av vil du vanskelig få det til! Kondisjons- og tradisjonell «fettfor- brennende» (kardiovaskulær) trening vil nemlig ikke alene gjøre jobben, og ved hjelp av en høyere prosentandel muskelmasse vil også forbrenningen naturlig øke. Selv i hvilemodus.. 

Les også: Tren mindre - forbrenn mer!

Overdrevent trening av kardio vil også bygge lite med muskler, kan slite ut kroppen, og potensielt ødelegge for optimal muskelvekst. Så ved å trene mindre (kardio) vil du altså kunne bygge mer muskelmasse, og dermed også forbrenne mer!

Hva er riktig mengde kardio?
Nå er det selvsagt ingen fasit på dette, og ethvert treningsprogram og oppsett bør derfor tilpasses hver enkelts ønsker og behov. Likevel har jeg noen generelle «regler» å følge slik at du lettere skal kunne komme i mål med dine treningsøkter:

- Kardioøktene bør aldri overstige mer enn ca.20min. av gangen (om målet er å forbrenne, og du ikke trener opp mot et maraton eller av andre grunner ønsker å ha en mer ekstrem utholdenhet). «Må» du trene mer enn dette er det fordi du trolig ikke har trent de første 20 hardt nok..

Les også: Lyst til å gå ned i vekt?

- Tren oftere og kortere, enn sjelden og lenge. Én av grunnene til at så mange kun klarer/ får tid til 1-2 treningsøkter i uka, er nettopp fordi en gjerne trener for lenge av gangen! En styrke- og kardioøkt bør feks aldri overstige 1 time (til sammen!), og det er mer hensikts- messig å få til 4-5 (eventuelt 6) økter i uka enn 1-2 som tar timer av gangen.

- Trener du spinning; ikke tråkk slik de fleste spinningsinstruktører anbefaler deg å gjøre; sakte og tungt, men hold alltid et hurtig tempo! Det samme kan oversettes til løping og sprint der du stort sett aldri bør trene saktegående «søndagstrening», slik mange liker å holde på med i timer av gangen. Igjen; tren heller kortere og hardere økter!

- Trener du styrke i kombinasjon med kondisjons-/fettforbrennende trening; begynn med styrketreningen - avslutt med kardio!

- Kortere, hardere kardiovaskulære økter er altså stort sett å anbefale. Intervalltrening kan være et smart valg der den aller beste, og mest intense er Geriljakardio

Håper det var noen interessante råd og tips her du kan dra nytte av, og at det eventuelt kan hjelpe deg på din ferd mot sommerformen 2014!


God ny uke fra Cornelis i LA!

#trening #helse #muskler #trene #gym #morgen #bilder #blogg #sport #tren #godmorgen #blogg #treningsblogg #Cornelis 

Ny Barbie dukke et godt forbilde?

Folk har i lengre tid klagd over at Barbie-dukkene ikke bør være et forbilde for små barn, og det har derfor nå dukket opp en ny modell.. Men er den et bedre forbilde?

Les mer på: Corneliselander.com

Foreldre over hele verden har lenge klagd over at Barbie-dukkene ikke nødvendigvis symboliserer noe sunt, eller at det bør være noe ideal for unge barn å leke og sammenligne seg selv med. Artisten Nickolay Lamm har derfor kommet opp med han ser på som en mer «normal» versjon, og mitt spørsmål er rett og slett; er den nye dukken et bedre forbilde?

There´s a new Barbie in town..

Artisten har nå startet en kampanje for å få den produsert, og har så langt samlet inn rundt $150.000 til prosjektet. Les mer om det her.

Så hva mener du? Er den nye dukken med litt mer "valpefett", og ikke fullt så tynne, lange bein et bedre forbilde å leke med for de minste? Kjør debatt i kommentarfeltet under! 

Cornelis i Hollywood 


#trening #helse #media #Barbie #leker #barn #unge #forbilde #blogg #meninger #innlegg #treningsbloggen #nyheter #bilder 

Calisthenics trening enkelt forklart

Den såkalte «Calisthenics» treningsformen blir hypet opp som noe nytt, og du har sikkert hørt at dette er det nye «kule» å trene. Men hva er det egentlig, og enda viktigere; er det noe for deg?

Les mer på:
Corneliselander.com 

Calisthenics, eller Calisthenics training høres kanskje litt mystisk og spennende ut, og spør du folk som driver med det vil du gjerne få opplyst om at dette er alt du virkelig trenger. Så du lurer kanskje på hva dette egentlig er, og om det egentlig er noe for deg. Her er derfor en enkel forklaring.

Calisthenics´ opprinnelse
Ordet Calisthenics kommer av gresk kallos som betyr skjønnhet og sthénos som betyr styrke, og selv om trenings- formen har blitt praktisert siden tidenes morgen, er det likevel mange som fortsatt benevner Calisthenics som en «ny idrett», selv om vi her kanskje snakker om den eldste.. At den har hatt en evolusjon og utviklet seg er likevel sant, og nye metoder og bevegelser som; flutter kicks, jumping jacks, og planken er blitt lagt til. Calisthenics er, eller skal være, egenvektstrening, og har derfor i prinsippet blitt benyttet av oss mennesker siden vi først begynte å bruke kroppene våre til å trene. Og det er faktisk godt mulig du allerede trener «the Calisthenics way»..

Øvelser
Foruten om de jeg allerede nevnte over (som har blitt lagt til i den senere tid), finner vi nemlig kjente øvelser som; pushups, pullups, chins, knebøy, og dips, og folk som trener Calisthenics benytter der igjen gjerne forskjellige varianter av disse. Og mange trener også med ringer og tau - noe jeg mener blir feil siden dette strider mot deres egen betegnelse av sporten; trening uten noen form for utstyr..

Les også: Dette ødelegger treningen din

Nå sitter du kanskje der med et inntrykk av at jeg ikke liker denne metoden og mener det er noe tull, men da tar du i så fall helt feil. Jeg ser helt klart visse fordeler med dette, og at det kan fungere og være motiverende og gøy for mange. Det amerikanske forsvaret anbefaler for eksempel dette til sine rekrutter, nettopp fordi det bygger styrke og utholdenhet, og avslutningsvis gir jeg deg derfor her noen motiverende «Calisthenics-minutter» med Frank Medrano fra Muscle Beach i Santa Monica, California. Et sted jeg selv trener både titt og ofte.

Så trenger du dette? Nei, en trenger jo strengt tatt ikke å trene i det hele tatt, men er det bra for deg? Ja.

God søndag fra Cornelis (i verdens Calisthenics hovedstad; Los Angeles) - som likevel er uenig i at dette er en «ny treningsform» :) 


#trening #helse #blogg #helg #bilder #innlegg #bloggen #treningsbloggen  

Dagens styrkeøvelse

Dagens styrkeøvelse er "Incline dumbbell flyes", eller skråbenk flyes med manualer, som det blir på godt norsk. Og her er hvorfor du bør trene dette:

Les mer på: Corneliselander.com

Velg frivekter og manualer
Først og fremst vil jeg poengtere hvorfor du bør trene (mest) med manualer og ikke vektstang. Jo da, for mange av de gode baseøvelsene vil det være naturlig å benytte vektstang, særlig for de mer erfarne av oss, da det stort sett vil være lettere å legge på mer vekt og pushe seg selv til nye høyder. Når det kommer til skråbenk, og ikke minst flyes, holder det likevel å bruke manualer da målet her ikke nødvendigvis er å løfte så tungt som mulig, men heller å løfte presist og riktig.

Det er mange som lar seg forvirre av benevnelsene symmetri og harmoni, og der det første står for likheten mellom høyre og venstre side av kroppen er harmoni forholdet mellom kroppens ulike muskelgrupper. Og hvordan de står til hverandre. Har du en veldig stor rygg i forhold til brystkassen, eller er lårene dine for store i forhold til overkroppen? Selv om de fleste av oss ikke skal stille i fitness eller konkurrere er det likevel gunstig, og funksjonelt, å ha en kropp der styrken i de forskjellige muskelgruppene passer sammen, og står i stil til hverandre. Og som jeg har sagt tidligere; du er ikke sterkere enn ditt svakeste ledd.. 

Les også: Sixpack på 1 uke

Når det kommer til det å ha en fin kroppssymmetri vil det blant annet være hensiktsmessig å benytte frivekter og manualer istedenfor maskiner og vektstang da dette blant annet vil gjøre det lettere å kontrollere at en ikke overkompenserer for en eventuelt svakere side. 

Hva du trener
Dagens øvelse fra trener´n din i Hollywood isolerer hovedsakelig øvre del av brystkasse (Pectoralis), og vil blant annet hjelpe deg med å oppnå en mer markert "kasse" og å få på plass det vanskelige skille mellom høyre og venstre side av brystkassen, eller "kløften" om du vil. Og akkurat det er viktig for noen av oss :) 

Stå på, og send meg gjerne spørsmål på www.corneliselander.com for flere råd og tips!
Cornelis

#trening #torsdag #trene #helse #kropp #blogg #blogginnlegg #meninger  

Hvorfor du bør spise sjokolade i kveld..

Det er fredag, det er Valentines Day, og trener´n i Hollywood mener du bør kose deg med sjokolade. 

Sunt 
Det er nemlig både sunt, godt, og ikke minst viktig for deg å kunne senke skuldrene av og til, sprette én boks eller to med sjokolade, og bare rett og slett slappe av. Stress og mas hverdagen igjennom er nemlig noe av det verste for helse og kropp, og er det da noen små biter med mørk sjokolade som skal til så sier jeg; KJØR PÅ! 

Les mer på: Corneliselander.com

I tillegg er sjokolade det beste "av det verste", og velger du i tillegg mørk sjokolade får du blant annet  noe som er påvist godt for hjertet. Ifølge flere medisinske rapporter skal nemlig mørk sjokolade (ikke hvit!) være godt for hjertet, ha en positiv effekt på blodårene, og indirekte være med på å forebygge åreforkalkninger. Det betyr likevel ikke at du bør innta det som "supermat", og det er fortsatt viktig å spise det med måte. MEN du kan altså unne deg litt med bedre samvittighet.. 

Sjokolade i kveld - trening i morgen
En annen ting er at litt ekstra sjokolade ikke gjør samme skade på kroppen eller treningsuka slik som for eksempel alkohol gjør, og du kan derfor fint trene i morgen selv om du skulle hygge deg litt vel mye i kveld.. Så kos deg med god samvittighet, og tren det bare bort i morgen!

Happy Valentines Day fra trener´n i Hollywood!
Cornelis  

#Valentines #ValentinesDay #Fredag #kost #trening #helg #meninger #blogg #Nettavisen #innlegg #sjokolade #mat #helse #fri #blogg #trene  

Er dette usunt?


Den siste dagen har det vært skrevet og debattert mye rundt årets vinner av "The Biggest Loser", Rachel Fredrickson, og hennes ekstremforvandlig. Men er den usunn?

Vinneren av denne sesongens «The Biggest Loser», Rachel Fredrickson (24) sjokkerer bransjen og seerne med sin forvandling fra 118kg. og ekstremt overvektig, til 47kg. og undervektig (hun er forøvrig 162 centimeter høy). Men er det usunt?

Les mer på: Corneliselander.com

Jo da, jeg vil føye meg inn i rekken av de som mener at hennes forvandlig, og å gå ned ufattelige 71kg. (!) på fire måneder er usunt. Likevel må det, slik professor Krista Cazazza understreker til Huffington Post, sees på hvem vi snakker om og hennes bakgrunn og grunnlag. For en ekstremt overvektig person vil det være lettere/mer gunstig å gå ned mer enn det en "normal" person i det hele tatt kan se for seg, og i tillegg snakker vi her om en tidligere konkurranseutøver.

Glem vekten
Likevel mener jeg det er forstyrrende, ikke bare hvor mye hun har gått ned, men at The Biggest Loser som konsept kun fokuserer på vekten som et mål i seg selv. Som jeg har uttalt mange ganger tidligere sier ikke nødvendigvis antall kg. som måtte vise seg på badevekten så mye om den generelle helsetilstand, og jeg er av den grunn imot hele konseptet til å begynne med. BMI og andre lignende målenheter gir deg nemlig bare et forholdet mellom vekt og høyde, og det sier seg selv at har man da mye muskulatur så vil en slik tolkning av helsetilstanden gi deg svært lite. (selv om hennes opprinnelige vekt/høyde forhold selvsagt sa sitt om at helsetilstanden ikke akkurat var på topp..). 

Så kjære The Biggest Loser og andre konsepter; begynn å fokusere på det som virkelig teller, og ikke bare hva akkurat badevekten måtte vise. Jeg liker konsepter og trender som går ut på å fremme riktig trening og helse, men dette er ikke veien å gå. Og derfor mener jeg at dette er usunt. Ikke bare på grunn av deltagerens ekstremforvandlig, men hele konseptet som sådan.. 

HVA MENER DU? 

På trening med Indiana Jones


Sean Patrick Flanery, bedre kjent i Norge fra tv-serien Young Indiana Jones på TV3 og Boondock Saints, og undertegnede på trening i Hollywood.

Bli med på Cornelis´ fagdag 8.januar i Oslo!

Her om dagen var jeg innom og hilste på gutta hos Hollywood Brazilian Jiu-Jitsu (HBJJ), av mange rangert som verdens beste sted å trene kampsporten. I tillegg er det også her du gjerne finner flere av de største stjernene, både fra ringen og bak eller foran kamera, svette og trene seg opp til nye roller og prosjekter. Guy Ritchie er for eksempel en av de du kan risikere å treffe på, og over ser du undertegnede fra en kjapp liten økt med "Indy", eller Sean Patrick Flanery som han egentlig heter. 

God onsdag til dere alle!
Corneliselander.com


#trene #trening #iform #Nettavisen #blogg #innlegg #nyheter #USA