Debatt

- Nå har narsissisme blitt sunt!


Laster du opp treningsbilder på facebook? Da lider du trolig av narsissisme, ifølge ny studie

Ny studie fra Brunel University viser at de som [daglig] laster opp treningsbilder og -oppdateringer på Facebook visstnok lider av "narsissisme". Vel, om dette er tilfelle mener jeg at narsissisme nå nettopp ble SUNT!

Les også mer på: Corneliselander.com

Ok, så la meg først ta en liten gjennomgang og begrunnelse for min mening i saken. Først og fremst; er det slik at ALLE som laster opp treningsbilder på facebook er narsissistiske? Nei, så klart ikke. Er det sant at kanskje noen, eller en del av dem, som gjør det kanskje er det? Trolig.

Likevel mener jeg at dette ikke er noe bedre eller verre en alle de andre oppdateringene vi daglig bombarderes med på Facebook, og i motsetning til politiske oppdateringer, katte/hundebilder (noe jeg trolig også spammer mine venner med..), og party/champagne bildene som "alle" legger ut en fredagskveld - kan det å laste opp daglige treningsbilder faktisk være SUNT!

Les også: Slik får du stram mage

Er det irriterende med de som daglig må laste opp 💪💪 bilder på profilene sine? Sikkert, men for mange kan det da også være til hjelp og faktisk motivere dem på trening og i bedre form! Jeg har enda til gode å se at diskusjonen rundt hvorvidt Viking museet burde flyttes, eller hvem som bør få lov til å klippe deg eller ei, har noen helsegevinst...

Les også: Slik kommer du i form

Jeg synes det forøvrig også er interessant å se hvordan Aftenposten og andre medier henger seg VELDIG opp i denne rapporten, og igjen er med på å trykke nordmenn ned og i dårligere form framfor faktisk å prøve å motivere dem til å trene MER... Vi nordmenn TRENGER faktisk å trene mer, og om noen [irriterende] bilde/statusoppdateringer da kan være med på å motivere deg på gymmet så ser jeg ikke problemet med det... Det er jo til syvende og sist ditt valg om du ønsker å følge vedkommende eller ei, og faktisk veldig enkelt å "unfollow"... Uansett mener jeg at en "gym-selfie" eller treningsoppdatering er sunnere og bedre enn alle de 'samfunnspolitiske meninger', og hunde-, katte-, eller babybildene som vi daglig bombarderes med...

Og jeg skriver altså dette, mens jeg trolig selv også er skyldig i nettopp dette. Å laste opp hundebilder altså ;)

God lørdag folkens!

Cornelis

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iform #Side3 #blogg #hverdag #meninger #styrke #gym #trene #selfie #facebook #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Til deg med hengemage og magefett


Er jeg ute etter å "ta deg"? SÅ klart IKKE!

Les også mer på: Corneliselander.com

Alle har vi fra tid til annen litt ekstra fett på magen, og hver gang jeg legger ut et nytt innlegg med "slik får du sixpack", eller "få trent mage til sommeren" så er dette IKKE for å gjøre deg ubekvem eller gi deg dårlig samvittighet. Det er kort og godt jobben min, og samtidig som enkelt [kanskje mange] hater at jeg bringer det opp - er det like mange der ute som nettopp ønsker seg hjelp og en push i riktig retning. "Riktig retning" etteraper du sikkert nå, og tenker tanker som at jeg fremmer "kroppspress" eller et galt fokus. Men nei. Jeg snakker altså om å hjelpe folk i riktig retning, men ikke at alle skal/bør bli noen fitnessfreak av den grunn..

For det er ikke slik at alle ønsker, eller kanskje har som mål, å være noen "stilk" av en modell. Og ikke alle etterstreber kanskje heller å oppnå en "sixpack". Å prøve aktivt å kvitte seg med det farlige magefettet bør likevel være målet til de fleste av oss, og selv om det å være i superform-duper, bikini/badebukse form kanskje ikke er alles "cup of tea", BØR likevel det å ha en sunn og sterk kropp være det!

Les også: - Jo mer du trener, jo mer godt kan du også unne deg!

Så igjen; jeg er ikke ute etter å ta noen, og ikke alle må ha som mål å være superfit. At du likevel styrer unna den mest usunne maten, og prøver å leve så sunt som mulig er faktisk ikke bare viktig for deg og dine, men også et slags framtidsansvar!

Trener du hjelp? Ta gjerne kontakt for hjelp med trening eller kosthold

Sammen om et sunnere Norge!

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #meninger #hverdag #trene #helg #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Fortell Pål Thoresen at han er en idiot!


Neste gang du ser Nitimens Pål Thoresen fortell ham at han er en idiot!

Les mer på: Corneliselander.com

De siste dagene har det haglet med kritikk etter Pål Thoresens skikkelig usmakelig "morsomhet" på Nitimen tidligere denne uken, der han foreslo at bilister skulle «rydde opp det som måtte være langs veikanten» [av syklister] ved å åpne bildøra.... Selv skjuler han [og NRK] seg bak at dette er et "humor program", og at de derfor må få lov til å tøyse og fleipe selv med så alvorlige ting som fysisk å skade syklister. Vel, der tar NRK feil. Nitimen er et underholdnings- program [ikke humorprogram] som også sendes tidlig på morgenkvisten, og det kan derfor ikke slenge seg med i kategorien til feks Top Gear [som han tydeligvis har prøvd å etterape]. Og sorry Pål Thoresen, men noen Jeremy Clarkson er du forøvrig heller ikke!

Tar NRK ansvaret?
Sjefen hans i NRK, Rune Lind, stiller seg imidlertid bak ham, og mener at dette var helt ok.

- Det er lov å spøke med ganske mye i dette landet, også syklister, sa Lind til Dagbladet tidligere denne uken. Mitt spørsmål er da; tar NRK og hans sjefer det fulle og hele ansvar om en av lytterne faktisk skulle velge å følge rådet? Jeg tipper nei.

Selv er jeg av natur imot alle former for vold eller å skade andre mennesker, og derfor er ikke min oppfordring [som motsvar til programlederens "morsomhet"] av det fysiske slaget, men heller av det verbale: Neste gang du ser Pål Thoresens - fortell ham at han er en idiot for å fleipe med at vi bør skade syklister!

Cornelis

(Forøvrig vil jeg også til slutt bare nevne at jeg er en mye større "petrol head" enn hva Thoresen er [jeg mener, han gjemte seg jo denne uken på en båt] just saying...)

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #hverdag #bilder #debatt #trene #bil #Norge #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Skivebom av VG!


På lørdag postet VGTV denne videoen på Facebook siden deres med følgende overskrift; HVA ER MEST USUNT? Vel, selv mener jeg at dette er en gedigen skivebom av avisen, og her er hvorfor:

Les mer på: Corneliselander.com

Søppel vs. søppel
For når avisen prøver å illustrere hvor skadelig smågodt er trekker de ikke fram noe sunt å sammenligne med, men tar heller fram noe annet søppel nordmenn flest helst burde styre unna; fastfood. De har så kalkulert seg fram til at 300g smågodt gir 1253 kcal, mens en typisk burger meny tikker inn til 1236,7 kcal. Avisen og deres kostholdsekspert trekker så en misvisende konklusjon og bilde når de så konkluderer med at burger menyen er sunnere bare fordi det inneholder litt færre kcal [selv om hun i hvert fall understreker at burger-menyen heller ikke er "supermat"]. Dette er et så misvisende og feil bilde som det går an å komme med, og de tar forøvrig heller ikke høyde for at man faktisk kan fylle opp smågodt posen med for eksempel bare mørk sjokolade [som da ikke nødvendigvis behøver å være så ille..]. Det forundrer meg også at avisen ikke heller framstiller noen sunne alternativer som for eksempel å vise oss hva vi faktisk kan erstatte 300g smågodt med - som eventuelt både er søtt, sunt, og godt. For det finnes faktisk mange flotte alternativer der ut å velge imellom, men det gir kanskje ikke like mange klikk ;)

Vær deres samfunnsansvar verdig, og hjelp oss nordmenn med å bli sunnere!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #smågodt #hverdag #bilder #mat #debatten #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Ingen liker tykke jenter- Ingen liker tykke jenter! Ja, det var beskjeden jeg mottok fra en innsender på Facebook siden her om dagen, som mente hun visste svaret på hva alle vi gutter/menn er på utkikk etter. Dette kom fra en kvinnelig leser, og det altså viktig å understreke at hun tar grundig, grundig feil!

Les mer på: Corneliselander.com

Vi gutter er nemlig akkurat som dere jenter, og der noen av dere kanskje liker store og muskuløse gutter er det andre igjen som nok foretrekker tynne og mindre versjoner av hannkjønnet. Det finnes altså (som med alt annet) ikke kun én fasit på hva vi liker, og noe som er viktig å vite for deg som eventuelt skulle føle at du har noen kilo "for mye". For mange er det nettopp det som er sexy, og jeg mener det er viktig at vi ikke kjøper reklamens budskap om at alle bare skal komme i én form eller fasong. Nå tenker du kanskje at jeg skyter meg selv litt i foten, siden jeg her om dagen skrev jeg innlegget "Går det an å være feit og vakker på samme tid?" (noe som selvsagt var skrevet for å rette akkurat din oppmerksomhet mot et tema jeg mener det er veldig viktig å ta en debatt på), og mitt poeng er nemlig at en IKKE må være tynne for å være i form, men at vi som nasjon og folk bør legge til rette for at særlig barn og unge spiser riktig og beveger seg mer.

Les også: Norsk kosthold er ikke nok

Dette er nemlig eneste måten vi kan få bukt med fedme og overvektstallene som skyter til værs i Norge, men som beskrevet er det ikke hva BMI´en eller badevekten din måtte si jeg bryr meg om, men at vi jobber for at flere og flere bare oppnår generelt sunnere helse [og ikke nødvendigvis bare fokuserer på å bli "tynnere"]. God helse har nemlig ingenting med hvilken "størrelse" du måtte komme i, og som jeg også har beskrevet mang en gang kan en "større" person også være i mye bedre form enn en som er tynnere... Så meldingen fra trener´n din i Hollywood denne mandagen er at ja du bør trene og holde deg i form (for helsas skyld), men at du aldri må tenke at du ikke er bra nok selv om du skulle ha noen kilo "for mye"! Vi er alle skapt forskjellig, og det er nettopp det som gjør det så spennende å møte nye mennesker. For om alle var en tradisjonell  "Barbie dukke" [vel, også hun er blitt forandret med årene] så ville verden vært et ganske så kjedelig sted å leve...

Er dette lovlig i 2016??I fjor la jeg ut denne oppdateringen på bloggen og Facebook siden, og spurte om det [i 2015] var greit å legge ut et bilde av seg selv etter en beinhard treningsøkt, og være litt fornøyd med egen innsats. Spørsmålet nå er om dette ett år senere har blitt noe mer ok, eller om janteloven fortsatt lever i beste velgående?

La meg høre hva DU mener i kommentarfeltet under! 

 - Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #meninger #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Fordi muskler på damer er skikkelig stygt

Daglig mottar jeg hundrevis av flotte treningsbilder fra mine følgere både på Instagram, Facebook siden, og her på bloggen, og i dag tenkte jeg å trekke fram @Linnbeateaunan for å vise hvor stygt det er med damer som har litt muskler... 

Les mer på: Corneliselander.com


[og til de som eventuelt ikke forsto det; overskriften var ironisk ment...]

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #Side3 #blogg #blogginnlegg #Instagram #trene #debatt #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Lyst til å tjene 1000kr. i uka på å trene?


Hva om noen ga deg penger for å trene. Ville det motivert deg til å trene [mer]?

Les mer på: Corneliselander.com

Vi nordmenn trenger å trene mer, og selv om det kanskje florerer av all verdens treningsbilder i sosiale medier om dagen, så beveger vi oss rett og slett ikke nok! Både myndighetene, og vi trenere, prøver å motivere Ola og Kari Nordmenn til å utføre mer fysisk arbeid - så hva kan eventuelt få deg til å trene mer? Penger?

Enkelte arbeidsplasser tilbyr allerede i dag trening, eller tid til å utføre trening, i arbeidstiden. Og selv mener jeg dette både er smart for arbeidstager, og ikke minst arbeidsgiver. Bedrifter som både NRK og TV2 har for eksempel store, flotte treningssentre som de tilbyr sine ansatte å bruke i arbeidstiden. For om man tilrettelegger for mer fysisk aktivitet så mener jeg man også vil få mer fornøyde, men også mer produktive, ansatte. I tillegg har mange bedrifter sett den positive effekten trening kan ha på sykefraværet - noe vi i Norge sliter veldig med i dag. Så hva slags intensiver, eller goder, kan arbeidsgiver gi deg for å få deg til å trene [mer]?

Hvor mye?
Hvis din bedrift så skulle bestemme seg for å betale deg for å trene; hvor mye ville du hatt for å utføre det? Er det nok at du får bruke rundt én time i arbeidstiden, eller ville det for eksempel vært mer motiverende om du kunne tjent noen kroner ekstra ved å utføre det utenom arbeidstiden? Og i så fall hvor mye må til? 200kr., 500kr., eller kanskje 1000kr. ekstra i uka? Tar vi utgangspunkt i at en gjennomsnittlig månedslønn i Norge [ifølge tall fra SSB] er på 42.300 kroner, så utgjør da dette en timelønn på rundt 250kroner. Hvis vi så sier at du tar sikte på rundt fire økter i uka, så er dette da en mulighet for å tjene rundt én tusenlapp ekstra i uka, eller 4000 kroner i måneden. Er dette noe som ville motivert deg på trening?

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Hvorfor skal de betale deg?
Nå sitter du kanskje og lurer på hvorfor en bedrift eller arbeidsgiver skulle ønske å betale deg for å trene? Vel, svaret er [som nevnt over] at man rett og slett får mer fornøyde, spreke ansatte - som igjen også er mindre borte fra jobben... Så dette er altså noe bedriften faktisk kan tjene, noe enkelte tydeligvis har fått med seg, ved at mange allerede tilbyr sine ansatte å trene i arbeidstiden. Men hva om de heller betalte dem for å gjøre det i fritiden? Slik vil ansatte både kunne tjene en slant ekstra, og bedriftene vil slippe at halve stabben plutselig er å finne i trimrommet på en og samme tid... :)

God morgen fra Hollywood!
- Cornelis


HVA MENER DU? ER DET Å BETALE SINE ANSATTE FOR Å TRENE SMART FOR BUSINESSEN?

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #iformmedCornelis #debatt #meninger #Side3 #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Vil ikke Bent Høie redde ungdommen?


Helseminister, Bent Høie, går imot et forslag om å forby salg av røyk og tobakk til de som er født etter år 2000. Vil han ikke det beste for de unge?


Les mer på: Corneliselander.com

Helseminister, Bent Høie, sier denne uken at han går imot Den Norske Legeforening ønske om å forby salg av røyk til alle født etter år 2000. Så vil ikke vår helse- og omsorgsminister det beste for den yngste generasjon?

Les også: 12 åring ber om treningshjelp

- Jeg støtter Legeforeningens intensjon om en tobakksfri generasjon, men ikke dette forslaget, sier blant annet Høie til Nettavisen, og følger opp med at han har foreslått å innføre reklamefrie tobakkspakninger ved siden av også å jobbe med en ny tilsynsordning for aldersgrense ved tobakksalg. Så er ikke dette kanskje nok? Bør vi virkelig nekte de yngste å få kjøpe røyk i butikken? Vel, Legeforeningens president, Marit Hermansen, har imidlertid dette å si: - Vi har lenge hatt som politikk at vi vil fase ut røyk innen 2035. Dette er et tiltak for å nå dette målet. Vi ønsker en tobakksfri generasjon, sa Hermansen til Aftenposten tidligere i uken.

Min mening
Så her er imidlertid min mening om temaet: ja, jeg er for at vi bør prøve å begrense tobakksinntaket til nordmenn flest, og vi bør tilrettelegge for å dempe både bruk og antallet personer som begynner å røyke. Om man bør benytte seg av tiltak som forskjellsbehandler, er jeg imidlertid veldig imot, og personlig mener jeg dette blir litt for mye av et kontrollsamfunn. Samtidig mener jeg det også vil være bedre uheldig om slike tiltak gjør at folk ender opp med å smugle inn, eller på andre måter går til anskaffelse av tobakk på en ulovlig måte, og at man slik nettopp mister litt av oversikten og kontrollgrunnlaget som i dag ligger til grunn når det selges lovlig over disk til de yngste. For om junior i huset kjøper røyk på gata er det nemlig ingen som sjekker "legg", noe man i hvert fall har mulighet til i norske butikker i dag. Og slik nettopp sørge for at de aller yngste i hvert fall ikke får tak i giften...

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

#Nettavisen #trening #tobakk #meninger #tren #Side3 #blogg #blogginnlegg #godmorgen #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

12 åring ber om treningshjelp

"Jeg har store lår og tjukk mage, og har lyst til og bli tynn", skriver en 12åring til meg i dag.... Hva mener du man bør svare, og hvordan bør vi som trenere reagere på noe slikt? Innsenderen avslutter også med "gi meg tips pliss!"

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg har personlig en regel om at jeg aldri hjelper/pusher noen under 16år på treningsstudioet eller med styrketrening. Jeg vet mange sentere og trenere kan ha forskjellige aldersgrenser for hvem de ønsker å hjelpe, men selv har altså bestemt meg for at 16år er grensen. Dette betyr likevel ikke det samme som at jeg ikke også hjelper eller kan komme med forslag til personer som er yngre enn dette, men da blir det gjerne mer på et "motivasjonsplan" og med enkle innføringer og øvelser som alle kan utføre. I tillegg er jeg veldig for å inspirere særlig de yngste til å spise sunnere og bedre!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

Når jeg da blir kontaktet av en person helt ned i 12årsalderen, som også har ganske "kroppsfikserte" mål [jamfør at hun spesielt fokuserer på å stramme opp lårene...], så vet jeg faktisk ikke helt hvordan jeg skal svare. Og det er her jeg trenger din
hjelp! Jeg synes nemlig det er litt trist når unge barn [ja, du er et barn når du er 12 år!] har slike kroppsfikseringer, og i den aldersgruppen mener jeg det bare bør være foreldrene og eventuelt miljøet rundt som skal ha fokus på å holde barnet i form og med en "normalvekt". Barnet selv bør [i mine øyne] ikke behøve/ønske å tenke noe på dette, og bør vel strengt tatt bare kose seg med lek og moro [når ble egentlig de yngste så opptatte av vekt og kropp, og hvem har skylden for at trenden har utviklet seg slik?].

Uansett ønsker jeg å hjelpe henne, selv om jeg altså ikke kommer til å gi henne rene trenings- eller kostholdsråd. Så hva mener du jeg bør svare?

- Cornelis


WWW.CORNELISELANDER.COM

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


#Nettavisen #trening #meninger #debatt #Side3 #blogg #blogginnlegg #Norge #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

- Blir treningstvang på norske arbeidsplasser


Sett at man er i arbeidsfør alder og form; bør det da bli påtvunget trening som en del av kravene på din arbeidsplass?, spør Side3s treningsekspert

Vi nordmenn blir nemlig i stadig større og tyngre, og selv tror jeg dette lett kan bli Norges undergang om vi ikke tar i bruk noen litt "uortodokse" grep og tiltak. Og spørsmålet er da; bør påtvunget trening på arbeidsplassen bli en del av dem?


Les mer på: Corneliselander.com

Vi er stadig i omstilling I Norge, og både arbeidsmiljøet og arbeidsplassene rundt omkring i landet vårt har, og kommer nok ytterlig til å forandre seg drastisk de nærmeste årene. Der man i gamledager måtte ta til takke med hva fabrikkeieren eller sjefen måtte mene er det i dag strenge arbeidsmiljølover og restriksjoner å følge. Arbeidsgivere kan ikke lenger bare gjøre som de vil, mens også arbeidstakere har fått strengere retningslinjer og større krav å følge. Et sted har vi imidlertid kanskje ikke tatt den helt ut enda; påtvunget trening?

Så bør vi, som et redskap i kampen mot overvekt og fedme, ta i bruk treningstvang på norske arbeidsplasser? Tanken er faktisk ikke så absurd og fjern som du kanskje først skulle tro. I Japan har man for eksempel  i flere tiår operert med nettopp dette, der man i bedrifter som for eksempel Honda har sett den positive effekten av treningstvang på arbeidsplassen. Og det ikke bare for den individuelles fysiske- og mentale helse, men også for "kameraderiet" og samholdet hos de ansatte på arbeidsplassen.

I Norge har også enkelte, som Gjensidige, tidligere sett på muligheten [og ikke minst populariteten] rundt slike løsninger, men enn så lenge ser det altså ut som mange bedriftslederne har liten tro på akkurat dette. Likevel er det flere bedrifter som kan dokumentere god effekt av "påtvunget" trening på arbeidsplassen, og selv mener jeg trening i arbeidstiden så absolutt kan være et viktig og bra tiltak for å få redusert sykefraværet og forbedre den generelle nordmanns helse i årene framover. Enn så lenge blir nok dette allikevel bare med tanken, men merk deg altså ordene; enn så lenge. Selv mener jeg altså at det på samme måte som det er restriksjoner på hvor lenge og mye du kan jobbe av gangen, også bør bli krav om at man er i litt fysisk aktivitet arbeidshverdagen igjennom. På samme måte som det for kort tid tilbake kanskje kunne virke umulig å ha røykfri restauranter og soner, mener jeg det blir treningstvang på norske arbeidsplasser eng gang i framtiden. For noe annet kommer vi rett og slett ikke til å ha råd til...

Så hva mener du? Bør dette bli påtvunget for å ned sykefraværet, og for å få flere spreke nordmenn? La meg høre din mening i kommentarfeltet under!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

#Nettavisen #trening #Norge #trene #trener #Side3 #iform #fedme #overvekt #samfunn #treningsbloggen #CornelisElander

- Dette må du ALDRI gjøre!


Du har funnet apparatet du vil trene med, og lastet opp en haug med vektplater for virkelig å gi jernet. Så kommer spørsmålet fra noen som kommer valsende inn på treningssenteret; "Can I work in?"... 

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook 

Jeg har tidligere her på bloggen skrevet litt om "gym etiquette", og i går kom det opp en ny problemstilling innenfor samme emne som jeg tenkte det var greit å skrive en ny bloggpost om; bør du la andre trene og bruke ditt apparat/maskin mellom dine sett? 

- Can I work in? 
En velkjent setning for oss som ofte trener på et gym er "Can I work in?". Eller på godt norsk "kan jeg få trene imellom?", om du vil. Selv er jeg en som ikke liker å oppta et (og i hvert fall ikke flere [aldri gjør det folkens!]) apparat på en og samme tid, men samtidig irriterer det meg når folk kommer over og vil "trene inn" om dette resulterer i mye ekstra ventetid og at intensiteten og effekten av økten går ned. En annen ting er at man bør se an hvem man spør. Hvis jeg kjører shrugs på vektstangen med feks 8 x 20kg plater så passer det trolig ikke at du skal kjøre bicepscurl med 5kg. plater i mellom... Dette resulterer rett og slett i for mye ventetid [for oss begge], og ikke minst at verken du, eller jeg, får nevneverdig mye ut av treningen. 

Ikke stå og vent! 
En annen svært irriterende ting er når noen har spurt deg om du har mye igjen (og ditt svar kanskje er "3-4 sett) for så å bli stående rett bak deg og vente på at du skal bli ferdig... Dette er utrolig frustrerende, og ender bare opp i at du ødelegger økten til den du har spurt - samtidig som han eller hun trolig ikke akkurat føler for å skynde seg med å bli ferdig... Spør da heller vedkommende om de kan si ifra til deg når de er ferdige, mens du heller går og trener noe annet i mellomtiden. 

Samtidig er det som jeg skrev om sist også viktig at du;

A. aldri opptar flere apparater på en gang! 
B. ikke sitter og slapper av på apparatet/maskinen istedenfor å slippe andre til... 

Så i mine øyne er det altså ikke noen "fasit" på denne problemstillingen, men at man må se an situasjonen og tilpasse seg deretter. Men som sagt; ikke kom opp til meg og spør om du kan trene imellom når dette resulterer i at det går 5-10minutter mellom hver gang jeg får trent... 

HVA MED DEG? LAR DU FOLK FÅ TRENE IMELLOM DINE SETT?

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trene #trening #Side3 #iform #bilder #meninger #blogg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Vraker vaskebrettene - nå blir disse kroppene undertøysmodeller


(Foto: Skjermdump/Dressmann

Dressmann vraker sine velkjente "glansbilde"-modeller, og slipper den "vanlige mann i gata" til. Les om hva jeg mener om det her, og i dagens intervju med TV2. La meg også høre hva du mener om saken i kommentarfeltet under! 

Les mer på: Corneliselander.com

Kan gi feil signaler
- Mange synes vel det har vært et litt for stort kroppspress og et feil kroppsideal i lang tid, og jeg ser helt klar poenget med å bruke utradisjonelle modeller. Samtidig er det viktig at vi ikke går fra den en yttergrensen til den andre, og på lik linje med at man kan si at ekstremt undervektige modeller kan gi feil signal særlig overfor unge, er det heller ikke heldig å fronte overvekt som "idealet". I dagens samfunn er det flere og flere som sliter med overvektige og fedme, og da behøver ikke det å fronte overvekt være så mye bedre enn å fronte undervekt, sa jeg blant annet til TV2 i dag.

Hva mener du om denne reklamen? La meg høre din mening i kommentarfeltet under!

Cornelis

#Nettavisen #trening #iform #reklame #Norge #bilder #meninger #debatt #blogg #fredag #treningsbloggen #CornelisElander 

- Ikke meg dere straffer!

2i9--FgGyD

Hei sann alle sammen, og flott ny uke til dere alle! Etter de siste dagers medieoppslag med intervjuer av meg i både VG, P4, og ikke minst hos Nettavisen [rundt temaet "pappakroppen"], har det haglet inn med både positive og negative kommentarer som jeg følte det var på sin plass å svare litt på. Derfor kommer det her en kjapp, liten tekst fra meg til dere som har kommet med argumenter mot mine meninger, og hva jeg egentlig er "ute etter":

Les mer på: Corneliselander.com

Husk at det ikke er meg dere "straffer" ved å gå for den såkalte "pappakroppen", men kun dere selv! Ingen skal (eller kan) tvinges til å trene, spise riktig, og å mosjonere regelmessig, MEN det er likevel smart for DIN egen del.. Så når jeg prøver å oppmuntre til [mer] fysisk aktivitet så gjør jeg ikke dette av "ondskap" eller fordi jeg liker å plage folk. Jeg gjør dette rett og slett bare fordi jeg bryr meg, og fordi jeg er skremt og redd over den utviklingen vi ser i Norge om dagen. Og for de som ikke har tatt seg tid til å lese mer enn overskriftene i media; NEI; jeg går ikke etter de som måtte ha noen kilo "for mye", men begrepet og trenden i media der det å drikke, spise usunt, og nesten aldri mosjonere blir sett på som "riktig" og normen i samfunnet vårt i dag. Vi som uttaler oss i media bør nemlig applaudere fram folk som gjør noe, og det behøver ikke å være mer enn noe så enkelt som å gå seg en lengre gåtur med en venn eller venninne i vårværet og med en kaffe i hånden... 

Så kom deg ut og opp av sofaen, og på trening eller ut i den friske kveldsluften. Og last opp et sprekt ‪#‎CornelisUtfordring‬ bilde på Instagram og tagg meg så kommer jeg med mange, mange tomler opp og applauderende ord! Det er ikke så mye som skal til, og husk; det er ikke meg dere straffer om dere velger å gå for "Pappakroppen", men kun deres kropp og helse! 

Cornelis 

#Nettavisen #trening #trener #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #CornelisElander 

- "Pappakroppen" er et farlig begrep!


Mange snakker om "kroppspresset" som vi opplever i media om dagen, og nå er det altså kommet et nytt begrep på listen over ting som er inn; den såkalte "pappakroppen". Spørsmålet er bare; er dette virkelig et godt mål, og noe du bør sikte etter? 

Les mer på: Corneliselander.com


La oss først og fremst ta for oss begrepet "pappakropp";
The dadbod is a physique characterized by undefined muscles beneath a light layer of flab, usually topped off with a beer belly. The dadbod says, "I go to the gym occasionally, but I also drink heavily on the weekend and enjoy eating eight slices of pizza at a time"... skriver New York Magazine om det nye begrepet. Så er dette noe vi bør "strebe" etter,  og hva den vanlige mann i gata bør ha som mål? Er dette noe vi menn har godt av å prøve å kopiere, og "slite" oss ut på sofaen for å prøve å oppnå? NEI! 

For på samme måte som mange mener det altså er et for stort kroppspress i media og samfunnet vårt generelt i dag, og at vi alle ikke skal behøve å strebe etter "SK2015" og muskuløse kropper, sliter vi i Norge også med et ekstremt høyt nivå av overvekt og fedme. Og vi har så absolutt ikke godt av å å promotere Hollywood kjendiser med ølmager som noe sunt og gode forbilde! Ikke alle skal behøve (eller har kanskje lyst på) sixpack, og JA det er til tider et litt for stort kroppspress i media, reklamer, filmer, osv., men samtidig sliter vi altså med store helseutfordringer i Norge der rundt halvparten av befolkningen i dag blir kategorisert som overvektige. Så den store utfordringen vår ligger heller i å tilrettelegge for sunnere mat og ikke minst mer fysisk aktivitet for folk flest, og når skolene nesten bare serverer boller og brus og vi blir dyttet på usunn mat i alle bauer og kanter ser det heller ikke ut som vi går en lysere tid i møte... Og det er her jeg mener vi trenger å legge fokuset vårt, og ikke å gjøre slappe kjendiser til det nye målet for folk flest...

Cornelis

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #helse #mandag #meninger #fedme #kost #mat #helse #iform #treningsbloggen #trener #CornelisElander 
 

- Er det flott med damer som har muskler?


Da jeg i går kommenterte på et av #CornelisUtfordring bildene til en av mine faste [kvinnelige] følgere på Instagram, fikk det meg til å tenke; er det egentlig flott med damer som har muskler? Er det egentlig kult når jenter/kvinner er opptatt av å løfte tungt, og bygger en sterk og muskuløs kropp? Hell yeah it is!!

Les mer på: Corneliselander.com

Nå er det selvsagt slik at vi alle foretrekker forskjellige ting, og der mange jenter/ kvinner eventuelt måtte like menn med muskler er det andre igjen som nok ikke gjør det. På samme måte er det også med oss menn, og selv om jeg synes det er kult når en kvinne har bygd opp en sterk og flott kropp er det nok også de som foretrekker det motsatte. Likevel må vi alle kunne si at en dame med en sterk og godt trent kropp er flott, og vi menn må også tåle at kvinner generelt bare blir sterkere og sterkere! Selv synes jeg det for eksempel er herlig at man i dag finner [nesten] like mange av både det ene og andre kjønn inne i vektrommet på helsestudioene - for slik var det nemlig ikke for bare noen få år siden... Og dette er en trend/utvikling jeg ønsker sterkt velkommen! [huh, så du hva jeg gjorde der? ;) ]

For sterke menn (og da snakker jeg ikke her bare om fysisk, men også psykisk) bør tåle sterke kvinner (og da snakker jeg ikke bare her om psykisk, men også fysisk...).


Følg @Linnbeateaunan og tusenvis av andre, flotte nordmenn på CornelisUtfordring på Instagram!

Heldigvis tror jeg tiden da "alle" damene bare sto på step maskin er over, og jeg håper og tror at de fleste jenter og kvinner i dag føler seg minst like velkomne og tilpasse i styrkerommet som oss gutta [?]. 

Og dette er faktisk også svært viktig siden riktig og nok styrketrening for kvinner er ekstremt viktig, særlig når man kommer litt opp i årene og trenger å beholde muskelmasse og opprettholde en sterk benbygning. Så sterke jenter og kvinner trener vi mer av, og noe i hvert fall jeg liker å se! 

Hva er din erfaring med dette? Og hva mener du om kvinner som bygger muskler? Flott, eller feil? La meg høre din kommentarer under! 

@CornelisElander

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #morgen #meninger #kropp #treningsbloggen #CornelisElander 

hits