hits

Blogg

Norges beste blogg!


Norges beste blogg! Jepp, det er målet at denne bloggen skal bli. Og det er her jeg trenger din input!


For hva du som leser ønsker å lese mer om er nettopp hva jeg liker å streve etter, og dermed også legge ut her på siden. Så har du innspill, ideer, og tanker så send meg gjerne en email med dine forslag!!

Videoer
Noe av det mange av dere tidligere har etterspurt er mer video, og kanskje litt mer fra California. Og dette kommer - tro meg ;) Jeg har akkurat nå både serien "Cornelis i Hollywood" liggende ute på TV3s Gossip.no i tillegg til flere videoinnslag her på bloggen den senere tid. Og det kommer i tiden framover også mye nytt og spennende med meg i media - så følg med!

Treningsprogram
Jeg vil ukentlig legge ut nye treningsprogram her på bloggen og Side3, i tillegg bli daglige råd&tips for hvordan du kan oppnå drømmekroppen. Men har du tanker om hva du ellers ønsker å lese mer - så send meg altså gjerne en email med dine forslag slik at jeg kan gjøre dette til Norges beste blogg!

Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #bilder #blogg #blogginnlegg #Hollywood #USA #treningsbloggen #trener #CornelisElander

10 ting du ikke visste om megHer om dagen skrev jeg på facebook siden at jeg skulle holde en aldri så liten spørsmålsrunde her på bloggen, og siden har det drysset inn med spørsmål og ting dere lesere lurte på. Her er noen av dem, og særlig er det et spørsmål mange lurte på som jeg her har satt som nr.10 på listen [men les også de 9 andre først da ;) ]:
 
1 Q: Hvem har du som forbilde?
A: Av internasjonale kjendiser blir det vel [for hva han har fått til] Arnold Schwarzenegger og CNN programleder Anderson Cooper [selv om jeg her selvsagt bør si min klient Richard Quest ;) Av norske finnes det bare én; Jan Thomas!

Med min klient, CNNs Richard Quest, på vei til trening i LA

2. Q: Hvor mye tar du i benkpress?
A. Hehe, et veldig vanlig spørsmål jeg ofte får, og svaret er at jeg rett og slett ikke helt vet. Dette fordi jeg, siden jeg sluttet å trene med min bestevenn, Jens, ikke lenger løfter maks i benkpress, men går for kontrollert og "lett". Med tanke på at jeg normalt sett pleier å løfte serier på 120-130kg., vil jeg regne med at jeg topper på rundt 150.

3. Q: Hva er din favoritt treningsmusikk?
A: Da kan du blant annet sjekke ut min offisielle spilleliste hos WiMP/Tidal: "Pump Up The Muscles - by Cornelis Elander" ;)


4. Q: Trener du hver dag?
A: Nei. Jeg trener selv "bare" rundt 30-45min fem til seks ganger i uka. Vel, det blir jo litt til sammen, men ikke stort mer enn hva faktisk mange av oss bruker på å se på tv HVER KVELD...

5. Q: Hva spiser du hver dag?
A: Nylig skrev jeg et lite innlegg om nettopp tre ting jeg spiser/drikker hver dag, og som du kan se er det lite med burger og pommes frites ;)

6. Q: Har du andre interesser enn å trene?
A: JA, og noen av disse er; "hifi" og "lyd&bilde" utstyr, bil (noe enkelte av dere kanskje allerede kjenner til...), og ikke minst det å reise!

Fra serien "På ferie med Cornelis", med jentene mine i Monaco i sommer :)

7. Q: Hva bruker du i håret ditt?
A: Hehe, mange som spør meg om nettopp dette, og kanskje burde jeg lansert mine egne produkter ;) Det er altså en miks av hårvoks, vann, og noen dråper med spray til slutt ;)

8. Q: Hva er din favorittbil?
A. Faktisk et litt vanskelig spørsmål, siden jeg det er så mange jeg faktisk liker. Om jeg imidlertid kan svare fem, ville listen sett slik ut:
1. Lotus Evora S, 2. Mercedes SLS AMG, 3. Lamborghini Aventador Spider, 4. Aston Martin Vantage, og 5. BMW i8

Med Henrik Fisker under "Fuel Run" - bilracing, en av mine andre interesser.

9. Q: Er du helt norsk?
A: Ja, jeg er født og oppvokst på Majorstuen i Oslo, eller som en i den norske musikkbransjen sa her om dagen; "en ordentlig vestkant gutt ;) )

10. Q: Hadde du jobb stående klart da du først kom til USA? 
A: Nei, jeg startet faktisk som student, og hadde da selvsagt ikke lov til å jobbe. Dette er veldig strengt i USA, og for meg har veien [via flere former for visum og søknader] vært lang, og man kan ikke bare komme og begynne å jobbe i USA.

Takk for alle de flotte spørsmålene, og takk til dere som daglig er innom her på bloggen! Følg også med nå framover, for nå starter vi med videosendinger her på bloggen!!!

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #bilder #blogg #Side3 #trene #bil #motor #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

Slik blir bloggen framover!


Fordi mange av dere har kommet med innspill om innhold og også etterspurt en oversikt over hva som vil komme [fast] her på  bloggen framover har jeg i dag laget en oversikt over nettopp dette. Her er hvordan Hollywood bloggen blir framover: 


Uka på www.elander.blogg.no :

Mandag [morgen] - Helgen i Hollywood 
Les om hva jeg har sett og gjort i helgen som gikk! 
Mandag [formiddag] - Iform med Cornelis
Nytt treningsprogram og tips/råd hver mandag! 
Mandag [kveld] - åpen spot
Her blir det løst og fast om ting jeg gjør i begynnelsen av uka 
Tirsdag - Meninger og debattinnlegg
Her blir det provoserende meninger og innlegg om ting som opptar meg
Onsdag [morgen/formiddag] - Mine lesere
Hver onsdag åpner jeg bloggen ved å fokusere på mine lesere! Hver uke vil jeg at du enten via email, i kommentarfeltet her på bloggen, eller på Facebook siden min kontakter meg og lar meg høre hvem DU er, og om du feks har en Instagram konto eller blogg du vil at jeg skal dele. Gleder meg til å høre ifra dere alle! 
Onsdag [ettermiddag/kveld] - Dags-/eller ukes aktuelle saker!
Noe jeg mener vi bør rette søkelyset mot? Du vil høre det her! 
Torsdag [morgen/ettermiddag] - Motivasjonsinnlegg
Hvordan kan jeg få deg til å ville trene mer, eller spise sunnere? Mer om det vil du lese her hver torsdag! 
Fredag [morgen/formiddag] - Treningstips/-artikler
Det er fredag, det er helg; og det er tid for de beste tipsene du bør benytte! 
Fredag |kveld] - åpen spot
Her blir det løst og fast om ting som engasjerer meg! 
Lørdag [morgen/formiddag] - Sett&Gjort siden sist
Jeg deler noen av mine private bilder og videoer med dere lesere!
Lørdag [ettermiddag/kveld] - Motivasjon og opp- eller utfordringer!
Her blir det rom for treningstips, råd om hva du bør [og kanskje ikke bør] gjøre denne helgen, og ellers andre ting som engasjerer meg [og som jeg håper vil motivere deg!]
Søndag - Holder vi søndagsåpent [for alt] :) 

Kom gjerne med innspill, eller om det er noe du mener mangler! (p.s. som du ser ønsker jeg altså tilbakemeldinger fra dere lesere - så send meg info/kommentarer på email, i feltet under her på bloggen, eller via Facebook siden!)

- Cornelis

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trener #Side3 #iform #blogg #blogginnlegg #blogger #meninger #treningsbloggen #CornelisElander 

Gjør som Sandra Borch!Hei alle sammen! Fikk akkurat denne hilsenen fra SP politiker, Sandra Borch, som ved siden av å være en rå politiker også er en "treningsnarkoman" [i ordets positive forstand] til tusen! Selv fikk jeg oppleve dette "first hand" da jeg satte henne, Marit Strømøy, og Thomas Leikvoll på en hard treningsprøve under innspillingen av 4-Stjerners Middag på TVNorge i fjor. For der komiker Thomas Leikvoll tidlig kastet inn håndkleet, fortsatte Marit Strømøy og Senterpartipolitikeren å kjempe side om side så lenge at filmteamet [og jeg] faktisk begynte å bli redde for at vi ikke skulle få tid til å spise... :)

Herlig gjeng! 

Så gjør som tøffe Sandra Borch, og følg min #CornelisUtfordring i sosiale medier! Last opp et bilde med hashtaggen, og tagg meg @corneliselander - så kommer jeg med tips, råd, og selvsagt mange, mange tomler opp! :) 

Cornelis  

#Nettavisen #TVNorge #TV #politikk #media #HollywoodTreneren #Norge #Hollywood #trening #treningsbloggen #trener #CornelisElander  

Nå blir det liv, RAI-RAI!!

2Hkt0YgG_Q
Etter noen kjappe, få dager i Oslo er jeg nå på plass i California igjen, og jeg må si at jeg allerede savner familie og venner hjemme i moderlandet... Nå skal det imidlertid jobbes på nye prosjekter (som du også vil få se mer til her på bloggen og ellers i norsk media...), trene både min egen og andres kropp, og ellers bare nyte en sykt spennende og morsom tid framover. Forrige helg var jeg så heldig å få lede et foredrag for AFPT og 200 av Norges nåværende og framtidige PT´er (jeg tror vi går en lys tid i møte!), og ellers har jeg den siste uken vært innom og hilst på både hos mine venner i Nettavisen, Proteinfabrikken, og ikke minst TV2. Og snart vil også dere her på bloggen få servert nytt og spennende innhold som jeg kan ikke vente med å dele med dere!!

Les mer på: Corneliselander.com

Med min gode venn; TV2s Øyvind Bakke
Fra mitt foredrag for Akademiet for personlig trening på Aker Brygge sist helg :) 

Så god fredag, nyt helgen, men glem ikke også å laste opp nye #CornelisUtfordring bilder i sosiale medier og på Instagram! Jeg gleder meg til å se deg trene! 
Cornelis


#Nettavisen #blogg #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #fredag #helg #bilder #trener #CornelisElander  

Mental trening, enkelt forklart av HollywoodTreneren

 


Følg også fanpagen min HollywoodTreneren for daglige oppdateringer fra Hollywood! 

Mental trening er, selv om det ikke gjorde så stor suksess på tv, i vinden om dagen, og et redskap vi alle bør benytte oss av hverdagen igjennom på en eller annen måte. Under har jeg derfor postet en kjapp, liten video fra basen min her i Hollywood som tar for seg hva mental trening egentlig er, og hvorfor dette kan være et smart verktøy for deg å benytte deg av!

wtVvEmhV-24
La meg også høre i kommentarfeltet under om dette er metoder du selv benytter deg av, og husk å subscribe til min YouTube kanal! Takk for at du klikker innom treningsbloggen! 

Cornelis

#Nettavisen #Side3 #Side2trening #trening #helg #weekend #blogg #treningsbloggen #søndag #trener #CornelisElander 

Du er utfordret.. Vis deg frem!

Hei alle sammen, og takk for alle hyggelige tilbakemeldinger til innlegget "Jeg vil ikke unnskylde meg for den jeg er", som jeg la ut på bloggen her i går. Jeg setter ufattelig stor pris på alle dere som har kommentert og sendte meg direkte meldinger, både her og på facebook siden. I dag ønsker jeg imidlertid å utfordre dere alle til gjøre noe for meg; 

Vis deg frem! 
Jeg ønsker nemlig å bli bedre kjent med dere som daglig er innom her på bloggen, og jeg vil også gjerne se hvem dere er! Som jeg har skrevet om tidligere står jeg nemlig fast ved at treningsselfies kan være bra , og jeg mener dette både kan være en bra måte å bli kjent med andre likesinnede på, og ikke minst motivere en selv og andre i bedre form. I tillegg ønsker jeg altså nå å bli bedre kjent med deg som leser. Så legg derfor ut et bilde av deg selv, og bruk #CornelisUtfordring og tagg meg på Instagram @corneliselander - så kommer jeg med tilbakemeldinger, tips og råd på alle dine bilder! La oss nemlig bygge et trenings community sammen, med høy takhøyde, god oppmuntringer, og ikke minst oppbakking! Det er nemlig lettere å få til mer når man er flere, og jeg kommer framover til å poste mye nytt og spennende her på bloggen [blant annet med videoer og tips jeg vet mange av dere både har etterspurt og ønsket] - så følg med! 

Men nå; vis meg hvem du er. La meg bli bedre kjent med deg som daglig er innom her på siden og gjør både bloggen, og min jobb, så morsom. Tusen takk! 
Hilsen fra trener´n deres i Hollywood

* Følg HollywoodTreneren på Facebook *  


WWW.CORNELISELANDER.COM
 
#Nettavisen #Side3 #Side2trening #iform #bilder #instagram #trener #CornelisElander  

- Gjør du noe annet enn å trene?


Her om dagen fikk et spørsmål fra en av dere som lurte på om jeg gjør noen "andre ting også" [enn bare å trene], og her er svaret... 

Les mer på: Corneliselander.comNå er det jo slik at jobben min faktisk er å trene [både meg selv, og andre], og når dette jo primært er en treningsblogg så er det jo klart at innholdet her (og på Facebook siden min) også vil reflektere mye av det samme. Likevel, jeg har mange andre interesser enn bare å trene, og i dag tenkte jeg derfor å gi dere et lite innblikk i hva noe av dette består av... 

Luncher, middager, og det å spise ute
Som enkelte av dere kanskje fikk med dere i fjor [da jeg var å se på tv programmet 4-stjerners middag på TVNorge] er jeg ingen god kokk... og derfor blir det også til at jeg stort sett bare spiser ute her i LA. På grunn av dette har jeg opp igjennom årene fått meg noen favoritter, som denne påsken da jeg blant annet var innom hos The Beverly Wilshire Hotel for påske brunch, ved siden av at mine daglige frokoster alltid består av et stopp hos favoritten Le Pain Quotidien... J 
 
På vei inn til påske brunch på The Beverly Wilshire Hotel 

Og når jeg først er på besøk på hotellet kan jeg også bedrive en av mine andre hobbyer, nemlig car spotting J 

Hvor mange supercars ser du i dette bildet?   

Jepp, bil og motor er nemlig noen av mine andre interesser, og for de av dere som blant annet følger meg på Instagram så vet dere at det gjerne blir minst like mye bilder av dette som av trening... :)

 
Om du begynner å følge meg på Instagram kan du komme til å måtte se bilder av blant annet disse.. Du er advart! :) 

Reise, og det å se nye steder
De som har fulgt meg de siste årene vet også at jeg [ved siden å trene, spise proteinrikt og sunt, og sjekke ut nye bilmodeller] også liker å reise, og framover nå utover våren er dette også noe dere som følgere av bloggen og min YouTube kanal vil se mye mer av, der jeg blant annet skal innom; London, New York, Oslo (i slutten av måneden for å være med på convention med AFPT...), Paris, Roma, San Francisco, Stockholm, Dubai +++ 
        
Noen av de stedene jeg liker meg best :) 

Siden jeg bare rakk å nevne noen av mine interesser, og listen ble litt kort, gir jeg deg her en liten tilleggsliste med andre ting jeg også liker å gjøre...: 

- lese Donald og alt som kommer fra Disney...(jepp, I said it :) ) 

- alt av teknologisk utstyr
- hifi og high-end stereoutstyr...
- arkitektur
- historie og gamle kulturer
- alt som er fransk... ;) 
- comedy shows (som oftest på The Laugh Factory, i Hollywood) 

En av mine favorittplasser i LA... 

Så det er altså verdt å følge med på bloggen, enten du liker trening eller ikke. Min side har mye mer å by på, og ja; jeg gjør noe annet enn å trene... :) 

Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #trene #treningsbloggen #bilder #blogg #Side3 #Side2trening #trener #CornelisElander 

Jay-Z kjøpte min musikkliste!


Etter at Jay-Z nylig gikk til innkjøp av strømmetjenesten Wimp (som nå blir relanserte som Tidal) har han med det også fått med seg min musikkliste; "Pump Up The Muscles" by Cornelis Elander. Og jeg regner nok med at nettopp det var en avgjørende faktor for Shawn Carter :) 

Les mer på: Corneliselander.com


Lytt til mine 10 på topp for å bygge muskler!

For som jeg uttalte til tjenesten og WiMP magasinet tidligere i år kan nemlig riktig musikk være helt essensielt for å yte maks og få mest igjen av alt arbeidet man legger ned i treningen, og særlig kan det være en god ting å benytte seg av for de som trener alene. På mange måter kan du nemlig si at riktig musikk kan fungere litt som en slags PT, eller treningspartner, og for mange (meg selv inkludert) kan dette gjøre at du får mer energi og blir stimulert til å yte litt ekstra og mestre øktene bedre. 

Og disse mulighetene har nok også Jay-Z fått med seg, der han altså nå har gått til anskaffelse av den skandinaviske strømmetjenesten for å ta opp kampen med Spotify og andre. Eller kanskje det var denne uttalelsen fra meg, da jeg ble intervjuet av magasin, som var utslagsgivende for salget;

Hva er favorittsangen din å bruke på trening, og hvorfor? 
- Da må nok svaret mitt bli "Empire State of Mind", av Jay-Z. Dette fordi den virkelig gir meg energi når jeg trenger det som mest på treninga, og følelsen av å være tilbake i min favorittby; New York City... 

Cornelis :) 

WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #media #musikk #treningsbloggen #Side3 #Side2trening #treningsbloggen #CornelisElander 

Tusen takk!!

HhXXnXawUUc
Til alle mine følgere, både her og på Instagram; tusen takk!! 

Wow, så i går [mens jeg var i Santa Barbara] ble jeg klar over at jeg akkurat hadde passert 5500[!!!] følgere på Instagram (noe som for meg er veldig stort). Så tusen, tusen takk til alle dere flotte mennesker som følger meg både der [og her], og hvis du ikke gjør det enda så gå inn på Instagram og søk meg opp @corneliselander

Igjen; tusen takk!! 
Cornelis 

Faksimile Aftenposten #Nettavisen #trening #Side3 #side2trening #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

Cornelis Elander´s YouTube kanal


Hei alle sammen, og god søndag! I dag ønsker jeg faktisk å be deg som leser om litt hjelp, og dette fordi jeg nå ønsker å ta min YouTube kanal et par steg videre med daglige klipp og oppdateringer fra mitt liv og hverdag her i LA. Så er dette noe du kan noe om (YouTube altså) så er jeg evig takknemlig om du legger igjen dine beste tips og råd i kommentarfeltet under! 

Les mer på: Corneliselander.com

1. Først og fremst; hva ønsker du å se?
Dette er EKSTREMT viktig for meg å vite, da det jo er hva dere faktisk ønsker å se som spiller en rolle for meg. Så gi meg her gjerne en tilbakemelding, slik at jeg kan gjøre min kanal mer interessant for deg!

DyjSfGp2vfg
Eksempel på klipp og innhold på min kanal i dag. Her i fra reiseserien jeg lagde for Nettavisen 

Selv følger jeg bare kun to youtube kanaler [som begge handler om biler.. Jepp, youtube er faktisk helt treningsfritt for min del], og når jeg skal slappe av og kose meg er det først og fremst bare min venn Shmee150 ´s kanal det tunes inn på... :) 


Hva jeg liker å følge/se :) 

2. Hvilket kamera/utstyr vil du anbefale meg å bruke?
Jeg har selv benyttet både speilreflekskameraer og annet mer "heavy" utstyr tidligere, mens jeg til daglig bruker jeg stort sett bare en iPhone6. Her ønsker jeg veldig gjerne å høre hva dine meninger og erfaringer er, og særlig hva som er best med tanke på lyd, lys, brukervennlighet, og ikke minst hva som er mest egne for youtube videoer. En del råd jeg selv har funnet der ute tyder på at mange mener en enkel camcorder (der du har mulighet til å ha skjermen vendt mot deg selv, slik at du lettere kan se hva du gjør når du faktisk også filmer deg selv) er å anbefale, og at for eksempel et speilreflekskamera ofte kan bli litt "for avansert" for et slikt format. I tillegg ønsker jeg å høre ders erfaringer med for eksempel GoPro og andre action-cameras. Er disse brukbare, og hva med lyden på disse? Er disse å anbefale? Og er lyden på disse bra nok?

3. Hvor lange bør klippene være?

4. Hvor ofte bør man oppdatere en YouTube konto? 
Både bloggen og Facebook siden min oppdateres daglig (om ikke flere ganger om dagen), men hva med en YouTube konto? Hvor ofte bør man laste opp materiale, og er kvaliteten viktigere enn hyppighet (altså bare legge ut noe når man virkelig har gjort noe "gøy", eller sett noe fett)? 

Igjen tusen takk for alle eventuelle svar og råd, og tusen takk for at du også klikker innom treningsbloggen. Framover blir det i hvert fall mye mer videoklipp, både her på bloggen og min YouTube kanal - så stay tuned!

C0uveZC22Pw
Dagens klipp fra et lite stopp hos Sjømannskirken i San Pedro (for påfyll av sjokolade og risengrynsgrøt ;) )
Cornelis
#Nettavisen #treningsbloggen #blogg #USA #søndag #video #Youtube #trening #trener #CornelisElander 

 

Har du lyst til å bli en barbermester? Vel, nå kan du!


/annonse 

Lei av å dra og vende på fjeset for å prøve å komme til alle ansiktets rare kriker og kroker [når du barberer deg]? Å ja, du er dame? Well, never mind... Men for de av dere som følger bloggen der ute og som er gutter/menn så kjenner dere kanskje igjen situasjonen jeg her snakker om, og hvordan vi alltid må dra og vende på kinn og hake[r] for å komme ordentlig til med høvelen - men nå er det imidlertid slutt. Si nemlig hallo til nyheten; Gillette Flexball fra Gillette!

/annonse 

Dette er barberhøvelen som følger ansiktes alle rare kriker og kroker, og som gjør at du kan gå fra slik: 

Til slik: 

It´s show time! Bli en "barbermester" du også (for nå kan nemlig alle bli det... ;) 

SEND INN DITT #SHAVEFACE, og få en høvel gratis. 
Om du også har lyst på en slik flott høvel fra Gillette er dette alt du trenger å gjøre;

- Gå inn på side3.no/shaveface og last opp et bilde av ditt #shaveface for å vinne. Gillette deler ut 1500 høvler, og kampanjen pågår til høvlene tar slutt. Det deles ut 100 om dagen, så du kan fortsette å vinne selv om du ikke vinner første gang. 
 --> Delta i konkurransen her

@Corneliselander

Les mer på: Corneliselander.com

/annonse 
#Nettavisen #blogg #bilder #torsdag #morgen #innlegg #blogglisten #trening #iform #CornelisElander 

Hvorfor du bør klikke


Hei, og god morgen fra Hollywood. Tenkte jeg i dag skulle skrive litt om hvorfor jeg mener du bør følge meg og klikke på bloggen. Altså, min blogg er ikke som mange av de andre bloggene på blogglisten, og den inneholder mindre info om kjoler, klær, og "stæsj". Men det er kanskje ok, er det ikke? 

Les mer på: Corneliselander.com

Som min venn og Nettavisen blogger, Kjell-Ola Kleiven pleier å si; "vi kan ikke alle være rosabloggere", og det har han helt rett i. Min blogg handler først og fremst om å gi deg de beste trenings-, og kostholdstipsene, og eller et lite innblikk ifra min hverdag i Hollywood. Og du er sikker mindre opptatt av hvilket buksemerke jeg eventuelt måtte bruke på bildet over... 

Framover vil du imidlertid oppleve en liten "revolusjon" her på bloggen, og innholdet vil blant annet dreie seg mer og mer mot video, bilder, og ikke minst flere hemmeligheter fra innsiden av treningsmiljøet. Alt dette for at du lettere skal kunne komme i mål med dine ønsker og mål, og har du reguests om innhold eller saker må du også gjerne legge igjen en hilsen i kommentarfeltet under, eller sende meg en direkte email her


Selv er jeg akkurat ferdig med dagens lette morgenøkt i nabolaget mitt, og etter en proteinshake fra Cornelis Pakken min hos Proteinfabrikken, bærer det nå videre til frokost på mitt stamsted i LA; Le Pain Quotidien ;) Om litt er det også klart for et nytt innlegg om hvordan du ekstremt lett kan oppnå sixpack og stram mage - noe jeg håper du også klikker på! ;) 
Cornelis  


#Nettavisen #trening #bilder #USA #iform #motivasjon #blogger #blogginnlegg #tirsdag #innlegg #meninger #CornelisElander 

Bare tynne som er iform?

Å være iform behøver ikke nødvendigvis å bety det samme som å være "tynn", men at man oppnår en vekt og [kropps-] størrelse man ikke minst selv er happy og fornøyd med! Generelt sett er det særlig det farligste magefettet folk flest bør fokusere aktivt på å kvitte seg med, men fit og sunn kommer likevel i alle størrelser og fasonger! Ofte kan også litt mer "fyldige" kropper for mange både være mer tiltrekkende og ikke minst bety et liv fylt av glede, latter, og smil - noe som til syvende og sist visstnok er noe av det sunneste vi kan gjøre

Les mer på: Corneliselander.com

Selv blir jeg nok ofte både feilsitert og misforstått der mange kanskje har et (feilaktig) bilde av at jeg mener alle bare bør være tynne og "fit", og som jeg gjerne sier til mine klienter i LA er det likeså greit å kaste badevekten ut av vinduet først som sist og fokusere mindre på hva den måtte vise og heller se på seg selv i speilet. Er du fornøyd med det du ser der er det som teller, og ikke om badevekten skulle mene at du eventuelt har noen kilo "for mye".. Flere av mine største venner er også noen av mine sterkeste, og i mange tilfeller de som trener best, og veldig tynn behøver heller ikke alltid å være det samme som å være iform - noe jeg blant annet uttalte etter å ha trent jentene på Top Model på TV3: - Mange tror det holder å være tynn

Så stå på, og kos deg i sommervarmen enten du veier litt over eller under "gjennomsnittet"! 
Hilsen fra HollywoodTreneren på reise i Europa :)  

#trening #sommer #helse #trene #bilder #meninger #blogg #treningsbloggen #iform #fit #sol #blogginnlegg #ferie  

Slik får du sixpack på 1 uke..

Ønsker du deg sixpack og strammere mage? Fortsett å lese hvis du vil vite hvordan den kan komme på plass i løpet av en uke!

Les mer på: Corneliselander.com 

Lyst på mindre fett, og en strammere mage? Vel, da er du nok ikke alene. Ved å gjøre noen enkle søk på Google vil du fort se at dette er noe mange søker etter, og kanskje enda flere skriver om. Det kryr nemlig av personer der ute som mener de kan gi deg sixpack og en flat mage «in no time», men dessverre er det nok mere skryt enn virkelige fakta. Bladene, magasinene, og mange av trenerne liker nemlig å gi deg inntrykk av at «jo da, du kan få sixpack på én uke», selv om virkeligheten er noe ganske annen..Istedenfor å love deg det skal jeg heller fortelle deg hvordan du ved hjelp av noen enkle råd og triks kan sette opp et godt ukesoppsett og program som du så må utføre over noen uker for å få den stramme, fine magen du alltid har ønsket deg. Og følger du rådene mine til punkt og prikke så vil du se en markant forskjell i løpet av selv bare noen få uker! Det vil altså bare ta litt mer enn én..Cornelis-Planke
Cornelis` Planke Pushups på Swissball - mine klienters favoritt. Ikke fordi den er så deilig og «morsom» å kjøre, men fordi den virkelig tar. Prøv den denne helgen!

Nei, du kan ikke ta igjen..
De fleste som starter å trene har gjerne en tendens til å overtrene, eller å slite ut magemuskulaturen i begynnelsen. Enda flere tror gjerne at det går an å «ta igjen» tapt trening ved å trene litt ekstra mye til å begynne med - noe som selvsagt ikke stemmer. De som trener magen fem dager i uken vil nemlig ikke nødvendigvis bli noen bedre trent av den grunn. Muligens heller tvert om!Tren magen, OG ryggen!

Det hjelper altså ikke å overtrene magen, spesielt ikke om du samtidig neglisjerer ryggen. Faktisk kan det være viktigere å trene korsryggen enn rene situps alene, eller i hvert fall like mye! Og du bør ei heller glemme resten av kroppens muskelgrupper. Som en vis mann en gang sa; «du er ikke sterkere enn din svakeste muskel».. Mye sant i det ordtaket!

«Hvilken øvelse er best?»
Vanlig spørsmål jeg får fra mange av dere, og her skal jeg gi deg en hemmelighet: ingen rene mageøvelser i det hele tatt.. Beste «mageøvelse»? Da vil jeg muligens trekke fram knebøy.. Tunge, riktig utførte knebøy er nemlig noe av det som tar best på hele kroppen, også mageregionen. Selvsagt vil det ikke gjøre store underverker om du bare kjører en million lette repetisjoner, mest sånn for syns skyld. Drar du derimot virkelig på, og helst får noen til å spotte deg slik at du kan utføre tunge, fine repetisjoner, så tro meg; da vil du merke det.. Også på magen. For den beste isolerte mageøvelsen vil jeg altså, som nevnt over, trekke fram min egen planke pushup.Les også: Geriljakardio - den enkleste veien til stram kropp

Hvor ofte?

Nå er det altså ikke nødvendigvis viktig, eller riktig, å trene så mye direkte magetrening så lenge resten av programmet ditt er satt opp riktig, og det inneholder mye indirekte aktivisering av mageregionen. Har du for eksempel lagt inn en virkelig god beinøkt, og kjører tungt og riktig på rygg blir det å skulle kjøre titalls med isolasjonsøvelser på magen nær sagt overflødig og feil. Prøv i hvert fall å begrense det til maksimalt to ganger i uka. Noe mer, og du vil garantert ikke se den effekten du hadde håpet på.. Til slutt må det også sies at for virkelig stramme, fine magemuskler må også kostholdet på plass, og aller helst bestå av mye riktig fett og protein! 

PF Hollywood-51-s
Cornelis i Hollywood


#trening #helse #iform #helg #mage #magetrening #trene #bilder #protein #kosttilskudd #kosthold #kost #Corneliselander 

Burger til frokost

Ofte får jeg spørsmål om hvordan jeg trener og ikke minst spiser på privaten, og en ting er i hvert fall sikkert; jeg holder meg langt unna burger til frokost..

Nå skal jeg imidlertid være den første til å innrømme at jeg har en STOR fordel ved at jeg rett og slett ikke liker usunn mat. Jepp, du hørte riktig, og for meg kan det regnes som "straff" å måtte kose seg med en ute-pils, chips, eller for eksempel burger og fries. Så klart jeg trekker en fordel der, og noe som gjør at det blir litt lettere å skulle holde en viss kroppsform året rundt. Så hvordan kan en som ikke liker å dytte i seg verken usunn mat eller drikke kunne forstå folks ønske og "behov" for litt ekstra hygge og kos? Vel, det eneste jeg trolig har å sammenligne det med er en av mine egne "synder"; nemlig brød.

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg er avhengig av brød til frokost, og får jeg ikke i meg økologisk brødmat fra min lokale café på morgenkvisten blir jeg både i dårligere humør og har mindre energi å komme med. Så enkelt er det bare, og om ditt behov for å kose deg med litt frityrstekt, usunn mat er noe i samme gate som mitt behov skal jeg være den første til å forstå at det kan være veldig vanskelig å si nei.

Likevel er det altså en gang slik at skal vi komme i form, og bygge det som måtte være vår personlige "drømmekropp", så må man "sacrifice" som de sier her borte. Det behøver ikke å bety det samme som at man må bli helt treningsnarkoman og bare leve og ånde for trening og en strict diett, og personlig prøver jeg alltid å sette opp smarte trenings- og kostholdsprogram for mine klienter som gjør at de både kommer i mål, men samtidig kan leve et "normalt" liv ved siden av. Jeg er nemlig for at man gjør en livsstilsendring [mot det bedre] som man over tid også kan leve med, og ikke bare et ekstremt program man kun klarer å følge over noen skarve uker/måneder. 

Jeg sier ofte at for en sunn og godt trent kropp så må du trene jevnt og trutt hele året igjennom, og ikke bare siste uka av juni. Skal du da komme iform, og ha energi, styrke, og til slutt også ende opp med den kroppen du faktisk måtte ønske deg - så må du altså kutte burger, potetgull, og lignende av dietten. Selv forsetter jeg likevel å kose meg med økologisk brød til frokost, men veier heller opp med en knallhard økt etterpå ;) 

Er du klar for sommeren?
Cornelis 

#trening #helse #mat #hverdag #blogg #bilder #treningsbloggen #CornelisElander #blogginnlegg #frokost #kosthold #trene 

Helt greit med en hviledag fra trening

Det er helg, og det er greit med en hviledag på sofaen..

Jepp du leste riktig, der du kanskje sitter sjokkert over at denne uttalelsen kommer fra meg, men på samme måte som jeg liker å promotere om trening og god helse mener jeg det også er like så viktig å slappe av og la kroppen hente seg inn.
 
Les mer på: Corneliselander.com 

For som jeg skrev på facebook siden her om dagen med overskriften «Hemmeligheten rundt å gjøre en dårlig treningsdag til en god» er det nemlig bedre å ta én dag av fra trening, og heller spare opp energi og styrke til den neste framfor å få to dårlige på rad.

Og fredag er gjerne en slik dag, da mange er slitne etter en lang arbeidsuke og kroppene våre rett og slett trenger litt stell og hvile. Siden de fleste også har fri på lørdager er fredag dermed en god dag å ta fri på - siden man da ikke har noen unnskyldninger for å ikke få til en beinhard økt dagen derpå.

Så slapp av på sofaen i dag. Ta deg en (protein-) sjokolade, og kos deg med å se litt på tv eller annet gøy. MEN gjør deg klar for en beinhard treningsøkt i morgen - for DA må du trene :) 

God helg fra LA!
Cornelis

#trening #fri #fredag #helg #bilder #blogg #blogginnlegg 

Å løpe mye kan være farlig

Kan mye løping og kardiovaskulær trening være helsemessig skadelig, og i verste fall farlig? En ny, større studie mener at svaret er ja.

Å løpe jevnlig blir ofte knyttet opp mot mange helsemessige goder, slik som å få senket blodtrykket, reduksjon av stress, og vektnedgang. Nå har man imidlertid kommet fram til at løping og tradisjonell kardio ikke bare behøver å være sunt, og at det (utført i store mengder) faktisk kan knyttes opp mot kortere forventet levealder.

Les mer på: www.corneliselander.com

En ny rapport viser nemlig at både de som ikke trener i det hele tatt og såkalte "high-mileage"- løpere begge risikerer å få kortet ned levealderen i forhold til de som bare løper "moderat". 
Dr. Martin Matsumura fra Cardiovascular Research Institute i Lehigh Valley Health Network, presenterte nylig den oppsiktsvekkende studien på American College of Cardiology´s årlige møte i Washington, D.C., der det blant annet ble understreket at verken bruk av medikamenter, høyt blodtrykk, røyking, eller typiske arvelige sykdommer spilte noen rolle i resultatene som ble funnet. Faktisk var det vanligere blant de som løp mindre å for eksempel benytte seg av smertestillende.

- Nå forteller jeg absolutt ikke pasienter at man ikke bør løp, og det vi fortsatt ikke forstår er hvordan man kan definere den optimale dosen løping for god helse og lang levetid, poengterer Matsumura.

Hva er moderat?
Dr. James O'Keefe, ved Heart Institute i Kansas City har også sett på funnene, og mener imidlertid at det kan være en enkel forklaring på hvorfor personer som løper ekstremt mye risikerer å leve kortere. Og at det rett og slett kan skyldes at det blir "too much wear and tear" på kroppene. Han mener imidlertid at den mest optimale mengden jogging for å oppnå helsemessige gevinster, men samtidig ikke slite ut kroppen kan være to til tre økter med moderat kardio i uka, og 1- maksimalt 2,5 time (totalt).

Dette stemmer også ganske godt overens med hva jeg selv liker å anbefale mine klienter, og noe jeg blant annet har tatt opp i treningsserien vi har kjørt her på Nettavisen og Side3 de siste ukene. Der har jeg blant annet lagt fram hvordan det er bedre å trene ofte(re) og kort(ere), og at man gjerne ikke bør overstige 30min. kardio av gangen. 

- Hvis du vil løpe et maraton, løp ett og kryss det av på listen din, sier Dr. O'Keefe videre. 


God fredag og helg til dere alle! 

Cornelis

SOURCES: James O'Keefe, M.D, cardiologist and director, preventive cardiology, Mid-America Heart Institute, Kansas City, Mo.; Martin Matsumura, M.D., cardiologist and co-director, Cardiovascular Research Institute, Lehigh Valley Health Network, Allentown, Pa.; March 30, 2014, presentation, American College of Cardiology annual meeting, Washington, D.C.

#trening #helse #løpe #helg #trene #bilder #fredag #nyheter #rapport #blogg #treningsbloggen  

Hei alle treningsglade mennesker, og norsk ungdom!

Daglig får jeg emails fra veldig unge mennesker (ja, helt ned i 14/15-årsalderen) som ønsker å bygge muskler og legge på seg vekt, og mange vil sikkert påstå at man bare bør nyte tiden da man kan bøtte innpå med "så mye godteri og sjokolade man bare vil" - uten å legge på seg. Selv kjenner jeg imidlertid igjen følelsen disse unge menneskene nok sitter med, der jeg også selv slet med å legge på meg vekt i ung alder, og jeg mener det er viktig at vi trenere, og ikke minst media, også tar dette seriøst. Og ikke bare hjelper de som skulle ønske å gå ned i vekt... Personlig mener jeg denne gruppen i samfunnet vårt har blitt neglisjert, noe du blant annet ser gjennom kosten de yngste blir tilbudt på norske skoler i dag, arbeidsmiljøet de jobber i, og ikke minst hvordan stadig mer av gymtimene bare "forsvinner" fra timeplanen.. Og ingen kan påstå at jeg sier disse tingene for å tjene penger (da dette ikke akkurat er den mest "kjøpesterke" grupperingen i samfunnet..), men fordi jeg selv har vært der, og at jeg ønsker å gjøre mitt beste for nettopp å hjelpe disse unge menneskene med etter hvert å bygge sunne, sterke kropper. Og ikke minst sørge for at de ikke tar feil valg, eller blir rådet til å benytte seg av "kjappe løsninger" de senere vil angre.. 

Så stå på, ta tiden til hjelp, og bygg en sunn og sterk kropp!
Hilsen fra trener´n i Hollywood 

#trening #helse #gym #skole #ungdom #trene #media #trener #kost #mat #meninger #blogg #treningsbloggen 

Overvektige bør ikke få handikapp-plass

Nå diskuteres det om overvektige skal få handikapp-plasser i Norge, og min mening er at samfunnet vårt heller bør fokusere på faktisk å hjelpe framfor "å gi dem" et handikapp..

Nå blir det vel litt som å skyte seg selv i foten for en trener å skulle uttale seg om det er riktig eller galt å la overvektige få slike særordninger, og som en trener venn av meg sa til meg i LA her i går: - Ville du ikke heller foretrukket at disse personene fikk parkere rett utenfor døren, og så kom inn og trente med deg? Jo da, det er klart det (fra et businessmessig ståsted) høres attraktivt ut, men for de gjelder mener jeg at forslaget faktisk kan skade, og eventuelt gjøre vondt verre.

Les mer på: Corneliselander.com

Personlig ønsker jeg å få lov til å hjelpe så mange som mulig med å komme iform, og jeg har opp igjennom årene hjulpet mange med nettopp å finne en lettere versjon av seg selv (noe jeg håper på å få muligheten til å gjøre også i fremtiden), og selv om dette ved første øyekast kanskje kan høres ut som en god tanke og ide er jeg likevel uenig, blant annet med min venn Jørgen Foss´ argumentasjon. Og her er hvorfor:

La meg først gi deg en liten forklaring på mitt ståsted i saken, og hvorfor jeg mener dette så sterkt, og at det bare er en midlertidig, dårlig løsning vi bør styre langt unna. Her borte i statene har man nemlig operert med slike ordninger en stund, og samfunnet legger ellers til rette for å gjøre hverdagen så bedagelig som mulig for all og enhver - også for de med overvekt og fedme. Og dette på bekostning av å heller gjøre noe med selve kjernen i problemet - slik vi har hatt en tradisjon for i Norge. 

Det er for eksempel slik at du ofte treffer på personer i rullestol som rett og slett ikke har noe annet galt med dem enn noen kilo for mye (og nei, jeg snakker ikke her bare om personer med ekstrem overvekt), og som likevel fullt mulig både kunne gått og beveget seg uten problem. Selv ser jeg både titt og ofte overvektige på mitt lokale supermarkedet, som sitter "behagelig" på små lånte "handlebiler", mens de gjør deres shoppingrunde..

Så hva blir resultatet av dette tror du? Jepp, du gjettet riktig; ytterlige [over-] vekt, og dårligere form og helse. Mange av overvekts problemene en ser her borte skyldes rett og slett at man ikke vil "face" problemene, og komme med konstruktive løsninger og ideer, og nå har det til og med gått så langt at man vurderer å gjøre det å omtale overvekt til et skjellsord...

Heldigvis er vi ikke der i Norge (enda), og jeg tror de fleste overvektige her til lands gjør alt de kan for å forandre livsstilen sin, og leve på beste og sunneste måte. Og Jørgen Foss´ tanker er nok bare godt ment, og jeg vet han virkelig brenner for å gjøre hverdagen til landets overvektige så "lett" og overkommelig som mulig, og det er klart de har mange utfordringer det er viktig å adressere og at vi som samfunn finner løsninger på. Nå er det også slik at det er forskjell på overvekt, og sykelig overvekt, og mens enkelte kanskje trenger en liten ekstra dytt for å komme igang med treningen og et bedre kosthold, er det andre igjen som gjør alt de kan, men som likevel vil ha vanskelig for å kunne komme ut av situasjonen. 

Likevel mener jeg altså (på et generelt grunnlag) at dette er feil vei å gå, og at effekten av et mer utbredt bruk av handikapp-plasser til overvektige i verstefall bare kan resultere i ytterlige å forsterke problemet!

Misforstå meg rett;, jeg er den første til å ha fulll forståelse for at det kan være store utfordringer å bevege seg rundt i hverdagen for personer med ekstremovervekt og fedme, og jeg skal heller ikke påberope meg å kunne sette meg 100% inn i hvordan det oppleves på kroppen for personene det gjelder. Vi trenere og andre skal derfor selvsagt være forsiktige med å komme med alt for bastante påstander og meninger, og de færreste av de som sliter med problemet har det på grunn av "latskap", eller selvforskyldte faktorer. Likevel mener jeg det blir feil å skulle "tilrettelegge" for mye da jeg mener det i verste fall bare kan forsterke problemet, og skape ytterligere overvekt og flere med samme problem. I tillegg mener jeg det er viktig at vi heller snakker om løsninger for å forbedre de det gjelders levemåte, livsstil, og hverdag, framfor å komme med midlertidige løsninger som bare kan gjøre vondt verre - noe jeg altså mener at et handikapp pass kan medføre. Og at dette dessverre fort[ere enn vi aner] kan resultere i amerikanske tilstander også her hjemme på berget...

Cornelis 

#debatten #debatt #meninger #overvektige #fedme #helse #blogg #innlegg #nyheter 

Lyst på store, sterke armer?

Lyst på store, sterke armer? Vel, her er i såfall et forslag til program og oppsett du da kan følge!

Les mer på Corneliselander.com

1. Bicepscurl med stang

Det finnes mange varianter av bicepscurl der kanskje den tøffeste er med EZ-, eller rett vektstang. I dag viser jeg sistnevnte, og en av de viktigste tingene å huske på her er at du aldri lener deg bakover i løftet!

Slik gjør du: Ta tak i stangen med et underhåndsgrep, og hold med skulderbreddes avstand mellom hendene. Stå med en oppreist holdning, skuldrene nøytrale, rett i ryggen, og brystet litt opp og frem. Bøy i albueleddet og før stangen opp mot brystkassen, og «flex» biceps ordentlig sammen på toppen. Senk så stangen rolig og kontrollert tilbake til utgangsposisjon, før du igjen fører stangen opp mot brystkassen og repeterer.

2. Bicepscurl med manualer
Gammel slager som fortsatt holder koken, og som best av alt kan trenes hvor som helst (da alt du trenger er et par manualer, eller for eksempel to bøtter med vann).

Slik gjør du: Stå oppreist, mens du holder en manual/vekt på hver side av kroppen med håndflatene vendt inn mot overkroppen. Dra vektene oppover, mens du vrir underarmen i draget slik at hånd- flatene ender opp med å peke inn mot ansiktet ditt på toppen av øvelsen. Skvis (flex) muskelen ordentlig sammen på toppen, og slipp vektene kontrollert og sakte tilbake til utgangsposisjon igjen.

Viktig! Albuene skal holdes inntil overkroppen under hele bevegelsen, og du må IKKE lene deg bakover med ryggen for å hjelpe bicepsen med å løfte (da løfter du for tungt!). Overarmen skal også stå mer eller mindre helt stille under hele bevegelsen.

3. Dips (verdens beste øvelse for triceps..)

Kjør 2-3 sett med så mange repetisjoner du klarer, og gjerne med vektbelte for økt motstand. Prøv å implementere dips minst én gang i uka - uansett om det er i kombinasjon med bryst-, skuldre-, eller som en ren triceps-/armøkt. 

Les også: Er store armer viktig?


4. Cornelis´ Planke-pushups på Swissball

Dette går tilbake til dette jeg tidligere har nevnt med å utføre øvelser som ikke bare går direkte på overarmene, men som også tar på flere muskelgrupper samtidig. Og denne øvelsen både forbrenner, styrker mage og core, og vil i tillegg sørge for å bygge både brystkasse- og armmuskulatur! 

God fredag og helg fra Hollywood, og husk å trene hardt, kort, og riktig denne helgen! 
(og bruk gjerne noen av disse tipsene fra meg!)

Cornelis 

#trening #helse #blogg #treningsbloggen #fredag #helg #bilder #trene #iform #blogginnlegg #gym #innlegg #tren #weekend #gøy  

Skal du gjøre noe riktig i helgen?

Det er fredag, det er helg, og det er på tide å...

Jo da, jeg er fan av å gi kroppen hvile av og til, og mange av oss har busy hverdager med både skole og/eller jobb uka igjennom, og for de fleste kan ikke helgen komme kjapt nok. Men hva bruker du egentlig helgen til, og blir det virkelig nok hvile og restitusjon (og helst litt trening), eller er det bare fyll og "moro"? 

Les mer på: Corneliselander.com  

Jeg var trolig den første treningseksperten i Norge til å gå ut med hvor skadelig og farlig alkohol faktisk er for kroppen, og jeg kalte det (helt tilbake i 2005) for "som gift for kroppen" - noe jeg forøvrig fortsatt mener. Likevel er det ikke slik at jeg sier man ikke skal kunne kose seg litt av og til, og det er klart at ett glass (eller to) ikke gjør noen stor skade. Problemet er bare at vi nordmenn sjelden drikker så lite, og en ser at alkoholkonsumet i Norge fortsatt bare stiger, noe som er alarmerende! Særlig når du ser på helseutviklingen til nordmenn flest, og at vi stadig bare blir tykkere, sykere, og ikke minst slappere - noe jeg mener har mye med feil mat og ikke minst overdrevent inntak av alkohol å gjøre.

Nå har jeg tidligere fått kjeft for å komme med "ikke stuerene" -advarsler, og selv om Verdens Helseorganisasjon faktisk mener at sukker og ikke minst alkohol er svært skadelig og farlig er dette visst noe vi trenings- og helseeksperter i Norge ikke bør uttale oss om. Og jeg merker meg at ingen av mine kollegaer liker å advare mot dette (men kun er ute og [feilaktig] snakker om hvor farlig det er med litt proteinpulver..). 

Les også: Åtte tegn som peker mot alkoholisme

Så for å oppsummere til dere kjære lesere; ja, jeg mener alkohol er gift og skadelig for kroppen, og ønsker du å komme i ordentlig "sommerform" bør du styre unna! Alkoholen bryter ned kroppen, og ødelegger ikke bare der og da, men kan også potensielt ødelegge for flere (trenings-) dager i etterkant. Likevel mener jeg altså at det også er viktig å slappe litt av og nyte helgen, og jeg sier på ingen måte at du ikke skal kunne kose deg med ett glass eller to. Utfordringen ligger imidlertid i å la det bli med det, slik at du for eksempel kan komme deg på trening også i morgen..

God helg til dere alle fra Hollywood! (uansett om dere koser dere med litt for mye eller ei ;) )
Cornelis 


#trening #fredag #helg #meninger #diskusjon #debatt #debatten #helse #kropp #blogg #nyheter #blogginnlegg #innlegg #trene  

Ryggtrening for alle - uansett kroppsmål!

Her er ryggtreningen alle bør trene - uansett kroppsmål!

Ryggen din er involvert i så å si alt du gjør fra morgen til kveld, og personlig mener jeg derfor at musklene i ryggen er blant de viktigste vi har å trene, enten du jobber med bygg- og anlegg eller har en kontorjobb bestående av mye stillesittende arbeid. Ryggen tar også prosentvis opp mye av muskelmassen i kroppen, og ingen vil derfor kunne komme i toppform uten at denne også er prioritert!

Les mer:  Corneliselander.com

Pullups
Pullups er min personlige favoritt, da den trener så å si hele overkroppen med særlig fokus påTrapezius inferior part, RhomboideusTeres major, og ikke minst Latissimus dorsi (store ryggmuskel). Samtidig tar den også svært godt på magen, og vil i praksis være med på både å definere og å bygge rygg- og magemuskulatur. Så kort og godt en av grunnøvelsene du bare bør lære deg først som sist, enten du kjører den i fristativ (med egenvekt eller vektbelte), eller du velger å kjøre den i et apparat med støtte under knærne.

Slik gjør du: Start med et forholdsvis bredt overhåndsgrep, armene strake, og kroppen hengende strakt ned. Løft deg opp slik at haken er rett over stangen, og senk deg så kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen.

Noen tips for å bli bedre (og sterkere) i pullups:
- varier med alt fra over- og underhåndsgrep, til bredere og smalere grep for aktivisere de forskjellige musklene i ryggen.
- få med deg en venn til å spotte, og push deg selv til nye høyder ved for eksempel å benytte et vektbelte på enkelte sett (slik at du venner deg til tyngre vekt og motstand slik at du etter hvert også klarer flere reps. når du kjører uten).

Les også: Vil du ned i vekt?

Markløft
På samme måte som du må bøye deg ned for å plukke opp bæreposene etter handleturen, eller på andre måter må løfte opp noe tungt fra bakken, kan markløft lett relateres til et vanlig liv også utenom treningssenteret. På grunn av dette blir den derfor også kalt en «funksjonell øvelse», som aktiviserer store deler av kroppen på en positiv måte. Strake markløft tar hovedsakelig på bakside lår og sete, mens vanlige markløft (med lett bøy i knærne) involverer mer av ryggstrekkerne.

Slik gjør du: Ta tak i noen manualer eller en vektstang med et overhåndsgrep (du kan eventuelt gå over til et alternert grep [låst grep] når du begynner å løfte veldig tungt). Start med å løfte brystkassen opp, og rumpa ned og bak deg. Ha en lett svai i ryggen når du starter, og det er viktig at du her løfter med en rett rygg under hele bevegelsen (ryggen skal aldri krummes!). Trekk vektstangen oppover langs beina og kroppen, og legg vekten på hælene og ikke tærne! På toppen av bevegelsen presser du hoftene framover for å fullføre løftet, men ikke bøy deg bakover (det er baken som skal klemmes sammen og skytes forover).

Stående roing

Slik gjør du: Hold et par manualer eller en vektstang med overhåndsgrep (og ca. skulderbredde på stangen). La armene henge strakt ned foran deg, og dra dem opp mot mageregionen. Albuene skal ikke skytes utover, men trekkes langs siden av overkroppen under hele draget, og senk så armene kontrollert og sakte tilbake til utgangsposisjon før du repeterer.


Rygghev

Enkelte har feilaktig sagt at denne øvelsen er overflødig så lenge du trener resten av øvelsene over - noe jeg er sterkt uenig i. Skal du nemlig sørge for å oppnå en sterk og helsemessig smart trent [kors]rygg, og spesielt for deg som sitter mye hverdagen igjennom, er denne isolasjonsøvelsen svært viktig og essensiell å trene!

Slik gjør du: Ligg på magen på en treningsball, og løft øvre del av overkroppen opp fra ballen. Mange gjør her den feilen at de løfter seg alt for høyt opp, noe som kan resultere i uønskete spenninger i korsryggen. Løft deg derfor forsiktig og kontrollert opp fra ballen, og aldri spenn ryggen mer enn at kroppen din er mer eller mindre parallelt med gulvet!

Husk også å like HollywoodTreneren på facebook for daglige treningstips og råd! 

Godt humør gjør deg tynnere!

I en undersøkelse gjennomført av Cornell University i New York kom man nylig fram til at humøret ditt påvirker hvordan du spiser, og at det derfor kan avgjøre om du blir tynn eller tykk..

Les mer:  Corneliselander.com

Testen, som nylig ble gjennomført med 787 forsøks- personer, viste at det er 77% "more likely" at folk med godt humør også vil spise bedre. Folk med dårlig humør vil lettere ty til "comfort food", og dermed også øke sjansene for å gå opp i vekt. I tillegg vil jeg argumentere for at du ved generelt å spise bedre, og trene regelmessig også vil komme i bedre humør - noe som da igjen, utifra hva denne testen viser, vil gjøre at du ytterlige spiser bedre og kommer i enda bedre form. Så dette er i mine øyne noe som henger godt sammen, og noe det kan være greit å ha litt i bakhodet.

Så dropp iskremen, kom deg på trening, og ta deg en proteinshake. Føl og bli da også (enda) bedre, nettopp fordi riktig mat (og trening) både bedrer helsa og humøret ditt - noe som igjen vil gi direkte utslagskraft på kroppsformen din! 

Cornelis i Hollywood 

Ikke tid til å trene? Her er hvordan du får tid!

Ikke tid til å trene? Her er hvordan du får tid!

Den vanlige nordmann ser rundt 20 timer i uka på tv, men klager samtidig over at en ikke har tid til å trene.. Følger du imidlertid mine råd med å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, og hver økt ikke tar mer enn for eksempel 30min. av gangen er det få unnskyldninger igjen. Særlig når det meste selv kan utføres på ditt eget stuegulv..Les mer på: Corneliselander.com

Kaldt ut
For jo da, det finnes unnskyldninger for ikke å trene, og en (av de mer akseptable) er at det er kaldt, vått, eller grått ut. Det er klart det setter en (liten) stopper for mye av motivasjonen - særlig om en må reise langt for å trene. Poenget er bare, som nevnt over, at mye av treningen faktisk kan utføres på ditt eget stuegulv, og en trenger ikke all verdens avansert treningsutstyr for fortsatt å ha mye utbytte av det! Med for eksempel tre timers fysisk aktivitet i uka (noe som er ganske vanlig for de fleste som begynner å trene) bruker du fortsatt bare 1,7% av all tiden du har uka igjennom! Så tid kan man nesten ikke klage over, og de fleste av oss ser faktisk mer på TV på én kveld..

Les også: Bli sterk og slank hjemme

Personlig setter jeg ofte opp skreddersydde løsninger for klienter som ønsker å mosjonere og å bygge kroppen hjemme, og ikke alle verken liker, kan, eller av andre grunnner har lyst til å melde seg inn på et treningssenter. Og da er det bare å sette igang hjemme! Og med noe så enkelt som én Swissball, treningsstrikk, og eventuelt et par manualer har du plutselig et eget lite gym i heimen, og når selv vår [forrige] statsminster hadde tid til å trene (mens han ledet landet) har kanskje vi tid også?- Tid er en meningsløs unnskyldning for ikke å trene. Jens Stoltenberg 
til Adressa.noGod helg fra Cornelis i Hollywood#trening #helse #helg #fredag #meninger #blogg #innlegg 

Dette ødelegger treningen din

Det er gjerne mange små feil som tilsammen gjør at du ikke kommer iform, og under har jeg derfor prøvd å sette opp noen av de meste vanlige mange gjør. Sjekk at du ikke gjør disse feilene! 

Les mer på: Corneliselander.com

Feil nr.1: Du ser på TV
Å se på TV, lese magasiner, eller å sjekke telefonen din under trening er kanskje en av de vanligste, men også en av de verste feilene mange gjør! Ja, det føles muligens "bedre" å glemme hva en driver med og smerten en føler, men det vil også ta bort fokuset fra treningen. Og følger du med på favorittserien på tv, eller leser en spennende magasin- artikkel, mens du sykler vil du heller ikke yte 100%! Og hadde det vært opp til meg hadde ALLE tv´er på ethvert helsestudio blitt revet ut. Det eneste jeg aksepterer at mine klienter lytter til under trening er nemlig musikk eller mine kommandoer :) 

Feil nr.2: Du trener for mye kardio, og lite styrke
Litt avhengig av mål og ønske, men stort sett bør vi ikke trene kardiovaskulær trening mer enn 30minutter av gangen. Mer enn dette og du risikerer nedbrytning av muskulatur og slitasje på kroppen, slik som mange maratonløpere ofte opplever. I tillegg er vi lært opp til å tro at kardio er viktigere enn styrketrening, særlig om målet er å gå ned i vekt - noe som absolutt ikke stemmer! Personlig anbefaler jeg derfor alltid mine klienter å trene harde, korte økter med styrke i kombinasjon med for eksempel gerilja- kardio, da slik trening vil styrke kroppen din uten at det brenner bort verdifull muskelmasse på grunn av overdreven kardiovaskulær trening. 

Geriljakardio - den enkleste veien til en stram kropp!

Fordi intervalltrening, og særlig geriljakardio er så mye hardere enn langvarige økter på for eksempel 30minutter og mer (slik du kanskje er vant med) behøver du ikke å bekymre deg for at du "ikke får  brent bort nok", og sjansene er faktisk store for at du vil brenne bort mer - selv om økta i seg selv er mye kortere. 

Feil nr.3: Du trener det samme år ut og år inn
Se for deg at du har trent med samme rutine i åresvis uten å verken se eller merke noen forskjell, og at kroppen din nøyaktig vet hva den kan forvente seg når du går inn på treningssenteret. Med et slikt opplegg vil kroppen din ikke utvikle seg videre, eller bli verken større eller sterkere, og ved å legge på samme vekt på apparatet uke etter uke vet også muskulaturen din nøyaktig hva den kan forvente seg og trenger å klare. Resultatet blir også at du bare forblir den samme. Legg isteden inn nye rutiner og øvelser, bytt på rekkefølge, eller prøv for eksempel ut en helt ny treningsform. Kanskje Pilates ikke er din favoritt, men har du ikke trent det tidligere kan jeg love deg at du vil kjenne det.. I tillegg er dette grunnen til at jeg anbefaler alle å ha med en treningspartner på gymmet for å få noen til å pushe og hjelpe deg til nye høyder og rekorder, og trener du bare det samme år ut og år inn vil kroppen din stagnere og du vil få mindre utbytte av all den tiden du legger ned i arbeidet, og du vil altså bare forbli den samme.. 

Feil nr.4: Du trener hardt, men spiser feil.. 
Mange liker å si at kosthold teller mer enn treninga, mens andre sier det stikk motsatte, og jeg skal ikke her spekulere i hvor mange prosent det ene eller andre måtte telle for sluttresultatet. Én ting er likevel sikkert og det er at et riktig kosthold teller mye skal du komme iform. Og jeg vil vel påstå at de er ca. like viktige. Ja, du kan komme i grei form av å trene ekstremt hardt, men fortsatt spise dårlig. Skal du imidlertid komme i toppform MÅ du også supplementere med nok riktig fett og protein, legge bort alkohol og styre unna sukker, og ellers følge en korrekt satt sammen kostholdsplan etter dine  ønsker. Vi er alle bygd forskjellig, og enkelte stiller naturlig med en annen fysikk, gener, eller forbrenning, men uansett hvem du er vil du få en bedre trent kropp av både å trene og å spise riktig! 

Stå på, og gi jernet folkens! Sommeren er her fortere enn vi aner..
Hilsen fra Cornelis i Hollywood


#trening #helse #blogg #innlegg #bloggen #meninger #treningsbloggen #trene 

Bygg dine egne sterke OL-bein

Lyst på sterke, og/eller kjappe bein? Her er noen av måtene du kan oppnå det på!

OL er i gang, og i løpet av de neste ukene vil vi se noen av verdens sterkeste, kjappeste, og beste atleter kjempe om medaljer og ære i Sochi, Russland. Og en av tingene veldig mange av utøverne har til felles er sterke og/eller kjappe bein, og under finner du et opplegg for hvordan du også kan oppnå det. 

Les mer på: Corneliselander.com

Knebøy
Baseøvelsen over alle baseøvelser, og noe du bør ha med i ditt program enten du ønsker å trene deg opp- eller ned i vekt. 

Slik gjør du: Start med å plassere stangen øverst på ryggen, og ikke slik veldig mange har en tendens til å gjøre; på nakken! Stå med føttene i et litt bredere enn skulderbreddes avstand, for en god og stabil utgangsposisjon, og tærne vendt lett utover. Press rumpa bakover og ned, og senk kroppen til lårene er parallelle med underlaget. Pass på å ikke skyte knærne for langt fram slik at de vandrer over og forbi tærne (sett ovenfra), og hold vekten på hælene. Press opp igjen tilbake til utgangsposisjon, og repeter. 
----------

Bulgarsk utfall
Foretrukket av mange både som en skadeforebyggende, men ikke minst som en prestasjonsfremmende øvelse. Trener så å si alle musklene i beina, og er spesielt gunstig for oppstramming av Gluteus Maximus og setemuskulatur. 

Slik gjør du: Ta et godt steg ut, og legg den andre foten på en benk eller annen forhøyning. Senk deg kontrollert ned til bakre kne nesten berører underlaget (men ikke helt ned!). Vekten skal være på den fremme hælen, og push deg opp igjen også ved å legge dyttet her. Hold rett rygg og positur under hele bevegelsen, og det fremre leggbeinet skal også holdes vertikale og i ro under hele bevegelsen! 
----------

Markløft 
Den viktigste baseøvelsen (etter knebøy), og noe alle bør ha med i et godt program, da det både styrker, former, og ikke minst gir deg bedre holdning og funksjonell styrke hverdagen igjennom.

Slik gjør du: Start med lett høy i kneleddet, og bøy overkroppen fram med strak, rett rygg. Plasser stangen midt på foten i bunnposisjon, og nært inntil leggene. Blås brystet lett opp, og ta et dypt pust, mens du spenner kjernemusklene. Løft stangen horisontalt langs kroppen, mens du reiser kroppen opp, og press hofta fram. Senk kontrollert på vei ned igjen, mens du puster ut. 
----------

Geriljakardio 
Jeg har tidligere uttalt at dette er den enkleste veien til en stram kropp, og at dette er metoden som forbrenner mest og best. I tillegg er dette den mest effektive kardiovaskulær treningsformen som også bevarer mest mulig muskelmasse, og i tillegg tar det bare noen få minutter å trene! 

Les mer om geriljakardio her

God helg fra LA!

Cornelis

HVORFOR NORDMENN BØR TRENE I DAG:

Jeg pleier å si at søndagstrening får du lite igjen for (bortsett fra når det faktisk utføres en søndag..), og her er noen grunner til hvorfor søndagstrening kan være så bra.

Det finnes mange grunner til at jeg mener søndag virkelig bør være dagen da du kommer deg ut i skog og mark, eller inn på det nærmeste treningssenteret, og under har jeg også prøvd å fokusere på mange av de viktigste grunnene til at ukas siste nettopp bør være dagen da du utfører litt fysisk aktivitet.

Les mer på: Corneliselander.com

Mindre drikking
 Jeg pleier å uttale at (feil) fett, sukker, og ikke minst alkohol er blant vår tids største helseutfordringer, og at det har skylda for mye av samfunnets problemer om dagen. Vi blir stadig større, tykkere, og ikke minst sykere her til lands og så lenge alkoholforbruket øker i Norge vil det heller ikke bli særlig bedre. Ved å legge opp til bedre treningsrutiner, blant annet ved hjelp av økter også på søndager, vil jeg deri- mot mene at tendensen kan snus. Har du bestemt deg for å trene på ukas siste dag, vil jeg også tro at du dermed vil drikke mindre kvelden i forveien. Særlig om du følger rådet mitt under neste punkt. 

Sosialt - på en sunn måte
Jeg har ofte beskrevet hvordan trening nettopp kan (og for mange bør) være en sosial greie der man møter venner eller kollegaer for å mosjonere, og hjelpe hverandre i mål. Har du én eller flere å trene sammen med er nemlig også sjans- ene for at faller fra, eller gir deg med det første mindre (da veldig mange har en tendens til å droppe av etter de første ukene/månedene om man trener alene). 

Les også: - Kvinner blir store av å løfte vekter

Mindre tv-titting
Vi nordmenn ser stadig mer og mer på tv, og de fleste er veldig opptatt av hva som går på skjermen søndag for- middag og -kveld. Timer ut og timer inn ligger vi og slapper av foran skjermen, og selv om jeg ikke mener at du må kutte det helt ut vil jeg i hvert fall anbefale deg å ta et avbrekk med litt mosjon og ekte liv (og ikke bare den vi opplever gjennom andres på skjermen i stua).. Så kom deg opp av sofaen, og bruk hele kroppen (og ikke bare tommel- fingeren for å skifte til neste kanal..).  

Gjør deg klar for ny uke
Enten du er student, ansatt, eller driver egen business mener jeg det vil være viktig å samle tankene, og å gjøre seg "fit for fight" og den nye uka. Trening er ikke bare bra for det fysiske, men også det mentale, og man ser gjerne at for eksempel suksessfulle businessmennesker ofte er opptatt av trening og å holde seg iform. Så litt fysisk aktivitet vil ikke bare kunne være med på å styrke kroppen din, men faktisk gjøre deg klar til dyst og fight, og mestre hverdagen bedre. Så bygg både kropp og sjel (på best mulig måte) - kom deg på trening i dag! 

En treningsøkt er den beste avslutningen på uka.. I hvert fall min mening.. :)
Cornelis i Hollywood 

Forhåpentligvis følger du også min nye treningsserie på Side3, "Årets beste treningsprogram" , slik at du kan oppnå DIN drømmekropp selv før påske! 


#trene #trening #søndag #helg #Nyheter #Nettavisen #blogg #meninger #kosthold #mat #uke #bilder  

Her er grunnen til dårlig kroppsform

Det er ikke nødvengidvis på grunn av svak innsats eller dårlig pågangsvilje at du ikke kommer iform. Ofte kan grunnen være det stikk motsatte

Vi er i årets mest populære treningsmåneder, og tiden da "alle" skal trene. Også de som eventuelt aldri har trent tidligere, eller de som har hatt et lengre (trenings-) opphold. Problemet er bare at dette kan virke mot sin hensikt, og faktisk sørge for at du ikke kommer iform..  

Les mer på: Corneliselander.com

Som jeg har uttalt utallige ganger tidligere er periode- trening noe av det verste du kan gjøre da kroppen trenger jevn og god stimulering hele året igjennom. I tillegg er det umulig å "ta igjen" tapt trening, og det kan også være uhensiktsmessig å starte opp alt for hardt etter en lang jul- og nyttårsfeiring. Ofte ligger nemlig dårlig effekt og resultater av all treninga i at vi rett og slett starter opp alt for hardt, og at dette kan øke risikoen for at du også blir en såkalt "periodetrener". Og slik vil du aldri komme iform!

Så det er viktig å trene hardt, kort, hyppig, og riktig, men altså ikke så hardt (i begynnelsen) at du gir deg etter noen få uker.. Bli kjent med øvelsene/metodene, og bli inspirert og motivert av andre. Selv har jeg blant annet startet opp TeamCornelis der målet er at vi alle skal gi hverandre inspirasjon og treningsglede. For får du til det, og kommer deg på treninga hele våren igjennom, vil du også kunne oppnå din beste kroppsform. 
Stå på, og god helg fra trener´n i Hollywood!
Cornelis
#trening #helg #fredag #bilder #helse #trene 

Dietten alle vil ha om dagen

Glem LCHF. Her er dietten "alle" vil ha om dagen. 

Det har blåst kraftig rundt den såkalte LCHF, eller Low Carb High Fat, dietten de siste årene, og selv om mange fortsatt ser ut til å sverge til "lavkarbo" er det også mange som har stilt spørsmålstegn ved hvor sunt det egentlig er å fråtse i seg all verdens mettet eller umettet fett - for så å styre unna alt som heter karbohydrater og sukker (selv om å styre unna sukker er smart). Mens de lærde strides, roper folket etter nye løsninger og smarte metoder, og "nyheten" alle vil ha nå er den såkalte "Paleo dietten".

Les mer på: Corneliselander.com

Så hva er Paleo?
Paleo, eller "The Paleolithic diet" (ofte også omtalt som "steinalderkost") består hovedsakelig av kjøtt, fisk, fugl, egg, grønnsaker, (sunt) fett, nøtter, og frukt, og selv om jeg ikke akkurat er noen "fan" ser jeg helt klart visse fordeler ved det som "Paleoliv-bloggen" omtaler som "naturlig mat". Ikke alle er imidlertid like begeistret, og blant annet omtaler Storbritannias National Health Services det som en typisk "Fad diet", som enkelt forklart betyr en diett som resulterer i kortsiktig vektnedgang, men som ikke hjelper deg på et mer langsiktig plan. Slike dietter og trender har en tendens til å være veldig hyppet opp og populære over en viss periode, før man så "tar til vettet" og styrer unna. Blant annet slik vi til en viss grad opplevde med lavkarbo her i Norge noen år tilbake.

Noe for deg?
Jeg er altså ingen stor fan av metoden, blant annet på grunn av mitt behov for nok [riktige] karbohydrater til å yte bra nok på trening. Likevel mener jeg at mange kan ha glede av dette, og at det ellers er en god ide å spise hva de omtaler som "naturlig mat". Så selv om det for meg personlig ikke er den beste dietten, kan den muligens være noe for deg?

Cornelis
#trening #kosthold #diett #mat #kost #kosthold #helse #nyheter

Få din egen PT - gratis

Last ned min nye treningsserie for Side3 på mobil- en, og ta det med deg på treningsstudioet som din egen helt gratis PT-tjeneste!

Les mer på: Corneliselander.com

Jeg startet nylig en helt ny treningsserie for Side3 og Nettavisen, der du nå ukentlig vil få servert nye oppsett og program som du kan laste ned på mobilen, og bruke som din egen personlige PT-tjeneste. Serien skal fungere enten du ønsker å gå opp eller ned i vekt, vil ha bedre kondisjon, eller rett og slett bare er ute etter å komme i bedre form. Uansett hvilket grunnlag eller mål du måtte ha bør du kunne finne hjelpen som passer for deg, og dette er en serie i kontinuerlig utvikling - så viktig at du sjekker innom hver uke for siste råd og tips! 

Ellers håper jeg du også blir med på min nyoppstartede Facebook gruppe; #TeamCornelis der du kan møte andre likesinnede som kan være med på å motivere, støtte, og ikke minst komme med sine råd. Les mer om dette her!

God onsdag til dere alle, og husk at det er nå vi bygger grunnlaget for sommerformen! 

Fra innspilling med Side3 i LA - følg med folkens!
Cornelis

#trening #Godmorgen #morgen #onsdag #kost #helse #nyheter #tren  

Kvinner blir store av å løfte vekter

Du skal høre mye før øra detter av, og her er noen treningsmyter du (dessverre) kanskje fortsatt tror på. 

- Kvinner blir store av å løfte vekter 
Nei, det skal så utrolig mye til, og selv vi menn (som har et mye høyere testosteronnivå) sliter fortsatt med å bygge.. Så til alle dere kvinner der ut; vær så snill bare løft i vei! Det er ikke bare en fin og smart måte å kunne forme kroppene deres på. Det er også en av de beste måtene å forbrenne fett på! Så løft i vei, da det skal så vanvittig mye til for at dere blir "for store". Selv om jenter/kvinner med muskler bare er tøft! 

Les mer på: Corneliselander.com

- Å løpe er beste måte å forbrenne fett på

Nei, og som jeg har skrevet og uttalt utallige ganger tidlig- ere (og som de fleste undersøkelser og forskning også støtter) er det styrketrening i kombinasjon med harde, korte kardiointervaller, slik som geriljakardio, som er best for fettforbrenningen. Dette vil lettere kunne øke aktivitetsnivået i muskulaturen, og dermed også øke effekten det gir. I tillegg vil det lettere kunne forhindre at du sliter ut kroppen, noe som både vil kunne føre til lettere muskelvekst, men også forbrenning av fett. Også etter at du er ferdig med å trene! 

- Du må trene 1 time av gangen for å se noen effekt
Nei! Faktisk er det slik at hyppighet gjerne er viktigere enn lange økter, så det vil være mye mer hensiktsmessig for deg om du faktisk kommer deg oftere på treninga enn at du nødvendigvis trener så lenge hver gang du er der.. Det å trene med for lange økter kan nemlig, som nevnt i punktet over, resultere i overtrening og utslitt muskulatur. 

- Svetter du mer - trener du bedre
Ja, du brenner mer kalorier av å trene hardere, men å svette masse betyr ikke nødvendigvis det samme som at du faktisk har trent hardt! Og selv om vektnåla skulle vise at du har "gått ned" rett etter en svettende økt så skyldes det at du har svettet bort væske - som du så vil "legge på deg" så fort du drikker noe igjen. 

- Du kan trene mage hver dag 
Magemuskulaturen trenger som all annen muskulatur hvile. Så å trene mage under hver økt er ikke bare bortkastet, men kan faktisk  være ødeleggende og nettopp stoppe deg fra å nå dine mål. Personlig anbefaler jeg også sjelden mine kunder å trene mye direkte mage i det hele tatt, men heller mer indirekte via øvelser som for eksempel tunge knebøy og min egen plankeversjon


For flere råd og tips sjekk også ut min hjemmeside

Selvsagt dopet norske utøvere seg!

Den tidligere dopingjegeren, Mads Drange, skriver i en ny bok at norske idrettsutøvere doper seg, men at sjansen for å bli tatt er svært liten. Avsløringene fra forskningsrådgiveren kommer visst som et sjokk på mange, selv om jeg personlig ikke skjønner hvorfor.

Les mer på:
Corneliselander.com 

For man skal være rimelig naiv for å tro at det ikke finnes (enkelte) norske utøvere som også har benyttet seg av doping, selv om jeg (på lik linje med den tidligere doping- jegeren selv) tror at dette er et mindre problem i norsk idrett enn i mange andre land.

Ja, jeg er helt enig i at det er horribelt at utøvere benytter seg av doping og ulovlige medikamenter, men bør dette likevel komme som noe sjokk? Personlig mener jeg nei, og det er flere norske utøvere jeg med rimelig stor sikkerhet kunne ha pekt ut som mistenkte.. Klart vi som nordmenn liker, eller burde få lov til, å tenke at "nei våre utøvere de driver ikke med slikt". Men å tro at alle er rene blir dess- verre i 2014 som å tro på julenissen; Det er en koselig historie vi kanskje skulle få lov til å tviholde på, men når du vokser opp må du dessverre se realiteten i øynene..

Les også: På besøk hos God Morgen Norge

Så hvorfor kommer Dranges uttalelser som et sjokk? Har vi virkelig trodd at våre utøvere er så mye bedre, og at vi har levd i en "renere" verden her oppe i nord? Eller har man bevisst sett en annen vei? Er det trenere og organisasjoner som kanskje er medansvarlige, eller stopper dette hos utøverne selv? Spørsmålene er mange, og vi sitter vel fortsatt igjen med få svar - noe den nye boken kanskje kan sette et nytt fokus og hjelpe med å få noen nye løsninger på. 

Vi skal selvsagt være forsiktige med å ta alle over en kam, eller overreagere, og jeg vil fortsatt velge å tro (uten at jeg selvsagt kan bekrefte eller avkrefte dette på noen som helst måte) at norske utøvere er blant de reneste og sunneste i verden. Men ut ifra hva jeg opplever innenfor trenings- miljøet i Norge skal du være rimelig godtroende og naiv for i hvert fall ikke å mistenke at også norske idrettsutøvere doper seg. For å tro noe slikt blir rett og slett som å tro på julenissen..

Cornelis

#trening #media #idrett #sport #nyheter #Nettavisen #drange #blogg #blogginnlegg #meninger 

Glem janteloven, og ta en #selfie!

De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg ikke er fremmed for å å bli angrepet av den sedvanlige janteloven - noe jeg etter hvert har lært meg til å leve med.. I dag vil jeg imidlertid ta opp et annet emne som dukket opp på twitter feeden min her om dagen; såkalte treningselfie. 

Les mer på: Corneliselander.com

Treningselfie, eller bare selfie om du vil, er når du laster opp et bilde tatt av deg selv, og gjerne i en mer flatterende stilling eller posisjon. I disse tider MÅ du også slenge på en # foran for at det hele skal gi noen som helst mening på visse nettsteder, og for å få folk til å like og/eller følge deg. Alt det jeg nå beskrev går selvsagt langt over hva janteloven tillater, og laster du opp et slikt bilde er du lett bytte for kritikk. 

Motivasjon 
Som jeg nylig skrev om her på siden er derimot motivasjon noe av det viktigste du kan streve mot for å oppnå bedre form og helse, og kommer dette av noen nye treningsklær, gode venner, eller som vi nå diskuterer, såkalte #selfies, så sier jeg bare kjør på! For hvis det er det som skal til for å få deg opp av sofaen og inn på et treningssenter, eller ut i skog og mark, så får heller de som lar seg irritere over våre "selvopptatte" bilder bare klage i vei. Man kan ikke gjøre alle til lags, og mitt råd er at du dermed gjør det som faktisk er best for deg og din kropp! 

Så last opp en #selfie og legg gjerne også til #CornelisTrening så kommenterer jeg.. Vi sees i cyberspace :) 
Cornelis 

#trening #trene #meninger #blogg #innlegg #bilder #instagram #blogger  

Hva du trenger for å komme iform:

Glem olympiske løft, HIIT, eller andre tøffe treningsmetoder. For virkelig å komme iform trenger du egentlig bare én ting..

Trening med høyere intensitet og råere utførelse er i vinden som aldri før. Zumba og "snillere" treningsformer er ut, mens Crossfit, rå styrketrening, og høy-intensive klasser er "in". Som jeg har uttalt i media tidligere er mye av dette bra, og jeg ser her borte i LA at trenden bare går videre i denne retningen. Nå skal unge som gamle, kvinner og menn alle trene tøffere og mer effektivt, og treningen du ikke får noen umiddelbar effekt av settes til side for det som faktisk fungerer. 

Les mer på: Corneliselander.com

Men.. 
Selv om jeg ønsker de fleste av disse trendene velkommen er det likevel én ting som er viktigere, og som effekten av all den harde treningen vil stå eller falle på; motivasjon. Du kan nemlig trene så hardt og tøft du bare vil, men er du ikke også motivert vil du heller ikke over tid opprettholde, eller forøvrig få maks utbytte av all den harde treningen. Dette er derfor hva jeg mener bør være alfa omega når det gjelder budskapet vi trenere gir til våre kunder da en motivert person vil få ting til, mens en som ikke er det vil feile. Uansett hvor "bra" treningen ellers måttte være. 

 Treningsprogram: Slik blir du stor og sterk

Så ikke bare fokuser på å trene super hardt eller tøft, men også det enkleste (eventuelt vanskeligste) innenfor trening; nettopp det å komme seg opp av sofaen, ta på seg trenings- klærne, og virkelig være motivert til faktisk å få til noe.. For først da vil du egentlig få ordentlig effekt av all den harde, avanserte treningen du eventuelt måtte ha lest og studert deg opp på.

Så tren hardt, tøft, hyppig, og riktig folkens, men glem heller ikke kanskje det viktigste; det å motivere deg selv inn i bedre form. For gjør du det vil du trolig også oppnå det! 

Godt nyttår fra Hollywood!
Cornelis
 

#trene #trening #iform #nyheter #blogginnlegg #blogg #Nettavisen #media #kosthold #helse 

Her har tynne ingen adgang

Debatten om overvekt og fedme er aktuell også i USA, der nå to tredjedeler av befolkningen sliter med problemet. Dette har nå også resultert i at enkelte helsestudioer kun retter seg inn mot denne gruppen, og faktisk ikke tillater tynne å trene!

Tynne ingen adgang hos Downsize Fitness i Chicago - bortsett fra trenerne..

Å gå på helsestudio og trene kan være en utfordring, og til tider ubehagelig, særlig for personer med ekstrem overvekt og fedme. For mange er dette så tøft og «intimidating» at man faktisk ender opp med ikke å trene i det hele tatt, og som jeg har uttalt mange ganger tidligere er det nettopp disse jeg er mest imponert over når jeg faktisk ser dem trene!

Les mer på: Corneliselander.com 

På bakgrunn av dette har også en treningskjede i USA, Downsize Fitness, begynt å rette seg spesielt inn mot den grupperingen som 2/3 av amerikanerne faktisk tilhører. Det eneste problemet er at de samtidig ikke tillater tynne å trene..

Så er det en god ide å lage egne helsestudioer for folk som er overvektige, og ellers ville følt seg utilpasse med å trene sammen med typiske 
«treningsnarkomane»? Eller er dette bare ytterlige med på å sette et skille mellom «fat» og «fit»? Og hva med når de eventuelt skulle komme i mål? Må de da bytte gym, eller vil studioet sørge for at de kanskje aldri kommer seg helt dit? 


La meg vite din mening! 


Cornelis i Hollywood

#trene #helse #trening #iform #kropp #kosthold #gym #nyttår #debatt #jul #innlegg #blogg #diskusjon #meninger  

Sixpack på 1 uke!

Ønsker du deg sixpack og strammere mage? Fortsett å lese hvis du vil vite hvordan den kan komme på plass i løpet av en uke.Lyst på mindre fett, og en strammere mage? Vel, da er du nok ikke alene. Ved å gjøre noen enkle søk på Google vil du fort se at dette er noe mange søker etter, og kanskje enda flere skriver om. Det kryr nemlig av personer der ute som mener de kan gi deg sixpack og en flat mage «in no time», men dessverre er det nok mere skryt enn virkelige fakta. Bladene, magasinene, og mange trenere liker nemlig å gi deg inntrykk av at «jo da, du kan få sixpack på én uke», selv om virkeligheten er noe ganske annen.. 

Les mer på: Corneliselander.com
Istedenfor å love deg det skal jeg heller fortelle deg hvordan du ved hjelp av noen enkle råd og triks kan sette opp et godt ukesoppsett og program som du så må utføre over noen uker for å få den stramme, fine magen du alltid har ønsket deg. Og følger du rådene mine til punkt og prikke så vil du se en markant forskjell i løpet av selv bare noen få uker! Det vil altså bare ta litt mer enn én..

Cornelis` Planke Pushups på Swissball - mine klienters favoritt. Ikke fordi den er så deilig og «morsom» å kjøre, men fordi den virkelig tar. Prøv den nå i jula! Nei, du kan ikke ta igjen..
De fleste som starter å trene har en tendens til å overtrene, eller å slite ut, magemusklene i begynnelsen. Enda flere tror gjerne at det går an å «ta igjen» tapt trening ved å trene litt ekstra mye - noe som selvsagt ikke stemmer. De som trener mage fem dager i uken vil nemlig ikke nødvendigvis få noen bedre trent mage av den grunn. Muligens heller tvert om!Følg meg også gjerne på Facebook!

Tren magen, OG ryggen!

Det hjelper altså ikke å overtrene magen, spesielt ikke om du også samtidig neglisjerer ryggen. Det kan faktisk være viktigere å trene korsrygg enn rene situps alene, i hvert fall like mye. Og du bør ei heller glemme resten av kroppens muskelgrupper. Som en vis mann sa en gang; «du er ikke sterkere enn din svakeste muskel».. Mye sant i det ordtaket! 

«Hvilken øvelse er best?»
Vanlig spørsmål jeg får fra mange av dere, og her skal jeg gi deg en hemmelighet: ingen rene mageøvelser i det hele tatt.. Beste «mageøvelse»? Da vil jeg muligens trekke fram knebøy.. Tunge, riktig utførte knebøy er nemlig noe av det som tar best på hele kroppen, også mageregionen. Selvsagt vil det ikke gjøre store underverker om du bare kjører en million lette repetisjoner, mest sånn for syns skyld. Drar du derimot virkelig på, og helst får noen til å sikre deg slik at du kan utføre tunge, fine repetisjoner, så tro meg; da vil du merke det.. Også på magen. For den beste direkte mageøvelse vil jeg altså, som nevnt over, trekke fram min egen planke pushup.Hvor ofte?
Nå er det altså ikke nødvendigvis viktig, eller riktig, å trene så mye direkte magetrening - så lenge resten av programmet ditt er satt opp korrekt, og inneholder mye indirekte aktivisering av mageregionen. Har du for eksempel lagt inn en virkelig god beinøkt, og kjører tungt og riktig på rygg, blir det å skulle kjøre titalls med isolasjonsøvelser på magen nær sagt overflødig og feil. Prøv i hvert fall å begrense det til maksimalt to ganger i uka - noe mer og du vil garantert ikke se den effekten du hadde håpet.. Til slutt må det også sies at for virkelig stramme, fine magemuskler må også kostholdet på plass, og aller helst bestå av mye riktig fett og protein! 


Fra mitt intervju med Det Nye - i butikkene nå!

God Jul til dere alle!
Cornelis 

#trening #kosthold #trene #iform #jul #nyttår #helg #lørdag #GodJul #nyheter #trener  

Ja du kan ta treningsfri, men...

Først må du også trene!
Treningsfri og hvile er faktisk svært viktig skal du få til noe ut av treninga, og mange (meg selv inkludert) vil si at korrekt mengde restitusjon og hvile er vel så viktig som selve treningen i seg selv - når man trener regelmessig!

Les mer på: Corneliselander.com

Jul og nyttår står for dør, og med det tar mange (frivillig eller ei) seg litt ekstra fri og koser seg med opp mot 6500 kcal bare på juleaften..
Og det er greit! Ja, du hørte riktig, [slemme] PT'en i LA mener nemlig at du bør få kose deg og slappe litt av nå over jul og nyttår! Det er altså bare en liten hake med det hele; du må ha noe å faktisk ta deg fri fra..

Så har du ikke trent noe høsten igjennom er det bare å sette igang nå siste uka før jul - så skal du "få lov" til å ta deg både én og to dager fri nå over jul og nyttår.. 

Lær av Cornelis på fagdagen FitAtWork 8.januar! 

God førjulstid til dere alle!
Cornelis

#trening #helse #jul #julemat #trene #nyttår #iform #kropp #muskler #kosthold #Nettavisen  

Slik blir du stor og sterk

Her er tipsene til hvordan du mest effektivt kan dele opp treningsuka for å øke i både styrke, og muskelmasse:

Jeg har tidligere nevnt at man minimum bør trene tre økter i uka, og at de færreste har nytte av å trene mer enn fem-seks. Når det gjelder ren kondisjonstrening avhenger antallet økter selvsagt av hva målet ditt måtte være, og trener du deg opp mot en spesielle konkurranse eller sport kan du selvsagt ha nytte av å trene mer. Er målet imidlertid kun å forbrenne, og bygge opp så store muskler som mulig, mener jeg kombinasjonen av geriljakardio og styrketreningen er veien å gå.

Les mer på: Corneliselander.com

Når det gjelder hvordan man faktisk skal legge opp øktene og treningsuka er det flere problemstillinger som eventuelt vil melde seg. Er målet bare å bli så stor som mulig, kan det for enkelte faktisk lønne seg å trene så lite som tre - fire ganger i uka (selv om det for mange [undertegnede inkludert] kan føles vanskelig å begrense treningsmengden).. Sliter man mer med å bygge noe er det også mange som også (feilaktig) faktisk ender opp med å overtrene nettopp den delen av kroppen en sliter med, samtidig som en gjerne neglisjere annen viktig støttemuskulatur. Og dette vil definitivt ikke gi deg den effekten du ønsker. 

«TRENINGSREGLENE»
Under har jeg prøvd å sette opp noen essensielle «regler» å tenke på når du skal lage ditt eget program:

1. Variasjon
Svært mange treningsprogram, eller personlige trenere, sverger kun til et spesielt antall repetisjoner, sett og noen konkrete øvelser, og selv om jeg også har enkelte øvelser jeg foretrekker framfor andre, er ordet variasjon det de fleste glemmer å fortelle deg. Hvis du for eksempel tror at Arnold alltid trente tre sett, og kun holdt seg til 5-6 repetisjoner på hver øvelse, må du nesten tro om igjen. De beste vet at det viktigste for muskelvolum og styrke nettopp ligger i at kroppen aldri blir for «kjent med» treningen, og gjør heller det jeg liker å kalle for «å sjokke muskulaturen». På bakgrunn av dette bør du selvsagt ha et godt oppsett i bunn, men variér og sørg for at hver økt og treningsuke aldri ser helt prikk lik ut.

2. To ganger i uka
De fleste eksperter og gode programmer vil fortelle deg at hver muskelgruppe bør aktiviseres minst to ganger i uka. På bakgrunn av dette sverger derfor mange til helkroppsprogrammer, noe jeg personlig er en motstander av. Lenger ned i denne artikkelen vil jeg heller vise deg et forslag til et programoppsett der du direkte, eller indirekte, stimulerer hver muskelgruppe minst to ganger i uka.

3. Tren biceps med bryst, og triceps med rygg!
De fleste trener gjerne triceps på brystdagene, mens en løfter biceps med rygg. Dette er ikke å anbefale da det fort kan ende med at man både overstimulerer samme muskelgruppe under hver økt, og at det går for lang tid mellom hver gang samme muskelgruppe aktiviseres (se punkt 2). Igjen, som du vil se av programmet under, vil du få inn minst to økter på hver av muskelgruppene i uka ? blant annet ved at du trener triceps med rygg, og biceps med bryst.

4. Base vs. isolasjon
Ja, baseøvelser er trolig det viktigste du kan ha med i et godt oppsett, men for en virkelig godt trent og muskuløs kropp bør du i tillegg legge inn et par av de mest essensielle isolasjonsøvelsene jeg har satt opp under.

FORSLAG TIL TRENINGSPROGRAM
Programmet under er laget med tanke på at man skal ha fire individuelle økter, og det bør legges inn minst én hviledag etter for eksempel to sammenhengende økt-dager. Lykke til!

Økt 1: Bryst og biceps
- Benkpress
- Skråbenk
- Flyes
- Bicepscurl
- Scottcurl
- Dips

Økt 2: Bein og mage
- Knebøy
- Markløft
- Gående- eller bulgarsk utfall
- Crunches på BOSU ball
- Sittende-/stående tåhev
- Cornelis´ planke-pushups på Swissball

Økt 3: Skuldre og geriljakardio
- Skulderpress
- Shrugs
- Sidehev
- Fronthev
- Foroverbøyd sidehev
- Geriljakardio

Økt 4: Rygg og triceps
- Pullups
- Nedtrekk
- Markløft
- Franskpress
- Triceps pushdown i kabel
- Rygghev

Les også: Trener du pushups riktig? 

Start det ny året på en ny og bedre måte, og legg opp til riktig trening allerede i dag! Stå på, og snart god jul til dere alle! 

Cornelis i Hollywood 
#trene #iform #trening #jul #helse #kropp #tren #treningsprogram #nyheter #blogg #mandag #uke #bilder

Tjukkasgjengen

- Vi er en gjeng som liker å være sosiale og er i dårlig form, men vi er innstilte på å gjøre noe med det! Målsettingen vår er å gå fra "tjukkas til kjekkas". 

Slik oppsummerer "Tjukkasgjengen" seg selv på sine egne hjemmesider, og oppfordrer med det Norges folk til å komme seg opp og ut av sofaen, og ut å trene. Gruppen, som har passert over 20.000 (!) medlemmer, er veldig fokuserte på at det skal være sosialt, morsomt, og gratis. Og at det er en frivillig gruppe der alle "tjukkasene" selv må ta ansvar for egen helse, og vise treningsinitiativ på bakgrunn av egne ønsker og mål. 

Les mer på: Corneliselander.com

Hvordan få med seg de som trenger det mest? 
Dette var en av grunnene til at jeg ønsket å ha med meg Jan Ellefsen, lederen av gruppa, med på FitAtWork 8.januar i Oslo. Det er nemlig et paradoks at de som kanskje trenger å trene aller mest er de som av ulike grunner også gjerne uteblir mest. Og jeg mener dette er et herlig tiltak for å få folk flest ut og aktive! At man gjør det til en sosial greie er en ypperlig måte både for å sette fokus på noe vi alle har godt av, men også at man gjør det til noe folk lettere ikke dropper ut av så fort nyttårsforsettene er glemt..

Periodetrening er nemlig et stort problem for mange, så at man føler en viss tilhørighet, og eventuelt treffer på venner og kollegaer øker nemlig også sjansene for at en opprett- holder å trene! Og er det noe jeg liker så er det det! 

Så stå på "Tjukkasgjengen" - vi sees i januar! 
Heng deg med her!


#trene #trening #iform #kosthold #nyheter #tjukkasgjengen #helg #fredag 

Slik bygger du store armer

Ønsker du deg store armer? Er du mann er svaret gjerne ja, og forøvrig også oftere og oftere blant kvinner. Her er hvordan du faktisk gjør det:

Å bygge sterke, store armer kan oppsummeres i noen veldig få setninger, noe jeg også har prøvd å gjøre her. Følger du alle rådene under bør du nemlig være på god vei til både større og sterkere armer - og det selv før jul! 

Les mer på: Corneliselander.com

Tren triceps minst like mye (som biceps)

Armene dine består faktisk prosentvis av mer triceps enn biceps, og da hjelper det ikke å overtrene sistnevnte for så å neglisjerer førstnevnte. Som Arnold Schwarzenegger selv en gang sa: «To achieve balance, proportion, size and shape in the arms, work all arm muscles with equal intensity. Break the individual muscles of the arms down into separate categories. This is where planning your arm training routine is all-important». (og som vi alle vet hadde han ganske god effekt av sin [arm-] trening..)Så hva er de beste tricepsøvelsene? Vel, personlig anbefaler jeg dips, og ikke minst franskpress som noen av de aller beste. Trener du disse to øvelsene jenvt over året igjennom vil det synes både i triceps-, og ikke minst armstørrelse generelt. Og det mye bedre enn noen andre øvelser. 

Sjokk muskulaturen

En annen grunn til at the "Governator" fikk så store armer var at han også fulgte rådet jeg selv har gitt flere ganger i media; framfor å hele tiden trene på samme måte bør du rett og slett "sjokke muskulaturen" ved å overraske den med noe nytt. Trener du nemlig med samme gitte vekt og repetisjonsantall hver gang du er innom treningssenteret så klarer du også bare det, og vil forbli like god, sterk, eller stor som før.. Det er med andre ord viktig at du pusher deg selv til nye høyder ved også å utfordre kroppen med noe den ikke er vant med! 

Min bicepsfavoritt
Min personlige favoritt når det kommer til trening av biceps er å kjøre bicepscurl på Scottcurl benken i kabelapparat. Bring altså benken over i kabelapparatet, kjør vanlig scottcurl, men benytt deg av en kort stang i trinseapparatet framfor en EZ-stang.

Ikke tren for mye..

Gjerne favorittsetningen til flere av mine klienter, selv om det ikke er like enkelt (og behagelig) som det kanskje først skulle høres ut som. Mange har nemlig en tendens til å overtrene, særlig det en eventuelt tror/mener at en sliter mest med. Problemet er bare da at dette faktisk gjerne gir motsatt effekt av hva en egentlig ønsker seg, og å trene er egentlig det samme som "å bryte kroppen ned", for så (forhåpentligvis å bygge den sterkere/større opp igjen). Overdriver du da treningen av en muskel(gruppe) risikerer du bare å slite den ut, for så å ikke oppnå målet ditt. Derfor er den perfekte oppskrift å heller trene mindre, men mye tyngre/hardere når du først holder på.. 

Kosthold
Som med all annen trening er det også 
viktig at du får i deg nok riktig næring skal du bygge store armer. Ved siden av "vanlig mat" kan det være smart å få i seg litt mer protein gjennom for eksempel en shake eller proteinbar, og særlig rett etter en hard treningsøkt. De fleste vet å legge fokus på hardcore trening, men glemmer fort viktigheten av å få i seg nok av de riktige byggesteinene vi alle trenger. Og hvordan dette gjerne står for minst like mye av sluttresultatet som treningen faktisk i seg selv! 

Få flere råd og tips her

Cornelis
#trening #treningsblogg #iform #muskler #blogg #nyheter #jul #bilder #innlegg #kosthold 

Har vi det for godt i Norge?

Når de største debattene består av om mammaer bør få "lov" til å legge ut kommentarer om dyre merkeklær, eller om det er greit at nybakte mødre legger ut bikinibilder, har vi det kanskje rett og slett for godt i Norge?

Nei, jeg prøver ikke her å forsvare noen av tilfellene over, og enhver som stikker sitt hode fram, være seg i media eller på "private" blogger må jo regne med å "få høre det". I hvert fall har jeg selv begynt å rette meg etter dette, og gidder ikke lenger å bli opprørt eller irritere meg over folks usaklige kommentarer eller ubegrunnet kritikk. Vi som er synlige i media må rett og slett regne med å få en "skyllebøtte" en gang i blant, så får heller de som kjefter bare stå på - om det får dem til å føle seg noe bedre.

Les mer på: Corneliselander.com

Mitt spørsmål er heller om vi rett og slett kanskje har det litt for godt når dette, over uker, kan ta så mye oppmerksomhet, og bli dekket i enhver debatt? Det er et hav av nesten-, eller virkelige kriger pågående i verden, og økonomien er heller ikke så sterk (selv i land svært nære våre egne grenser). I Norge har vi altså imidlertid nok med å diskutere en mamma som har sagt noe dumt på sin egen blogg.. Jepp, så godt (eventuelt vondt om du vil) har vi det her i Norge..

Selv er jeg en nordmann som ser det hele litt utenifra, her jeg holder til i LA, og selv om jeg kanskje ikke alltid merket det like klart da jeg selv bodde i Norge, opplever jeg det som at vi fortsatt har det jevnt over veldig bra i vårt lille land. Særlig om en tar en titt på resten av verdenen og nyhetsbildet..

Jeg er likevel fullt klar over at ikke alle har det "perfekt", selv i trygge, lille Norge. Det er mange som sliter med å få endene til å møtes, og særlig nå opp mot en shoppingpreget høytid! Det finnes mange historier som burde vært hørt, og det er bare så synd at all den spalteplassen er satt av til å dekke av de "virkelige" nyhetene. Som at en mamma kjøper merkeklær til sine barn..

God helg fra Hollywood!
Cornelis 

#helg #fredag #Norge #Trening #nyheter #debatt #diskusjon #bilder #mening

Lavere sykefravær og bedre prestasjoner

Norge står overfor noen store utfordringer hva gjelder sykefravær og eksplosjonen innefor fedme og overvekt. 8.januar står jeg på scenen i Oslo for å snakke om dette - og jeg håper å se deg der!

8.januar leder jeg fagdagen FitAtWork sammen med flere av landets fremste eksperter, der vi vil komme med løs- ninger og råd til hva bedrifter og enkeltpersoner kan gjøre for å få ned sykefraværet, få opp energinivået, og ellers hva vi som samfunn kan gjøre for å bekjempe fedme- eksplosjonen vi opplever i Norge om dagen.

Meld deg på her!

Det gyldne triangel: kosthold - trening - søvn 
Alle disse tre grunnpilarene er viktige skal man oppnå god helse, og klare å prestere over tid. De to første blir gjerne omtalt og diskutert heftig i media, mens mange overser viktigheten av restitusjon og nok hvile Når folk sier de er "i ferd med å gå på en smell", lider de i virkeligheten ofte av mangel på kvalitetssøvn og har muligens søvn apné eller insomnia. Det handler altså ikke bare om kvantitet (i dette tilfellet antall timer man sover), men vel så viktig kvaliteten - noe som her vil si hvor mye dyp søvn man får. Sistnevnte er essensielt både for fysisk og psykisk oppbygging. 


Trening handler naturligvis ikke bare om fysisk-, men også mental trening. Nyere forskning viser også at det er en link mellom det å føle seg bedre med faktisk også å prestere bedre, så mitt motto fungerer fortsatt; tren hardt, kort, hyppig, og riktig - få bedre resultater, føl deg bedre, og bli også bedre!

FIT@WORK 2014 - Oslo 8. januar på Clarion Hotel Royal Christiania

Bli med her!

#Trening #iform #helse #Norge #Oslo #Nyheter #kosthold #søvn #trene  

Hvorfor du ikke kommer iform:

Det er ikke de store tingene i livet som skal til for å komme iform - det er de mange små..

Enkle ting du i hverdagen ikke tenker så mye over «adds up», og gir plutselig STOR effekt om du ikke passer på! Selv trener jeg muligens ikke mer enn et par timer til sammen i løpet av en HEL uke, men gjør likevel mange små og «store» vurderinger og hensyn daglig som for eksempel alltid å begrense alkoholinntaket til et absolutt minimum, spise flere proteinrike måltider dagen igjennom, sørger for å få i meg kosttilskuddet jeg har godt av, og ellers andre ting jeg vet at faktisk fungerer! 

Les mer på: Corneliselander.com  

Det er altså ikke slik at man må bli helt «treningsnarkoman» (liker forøvrig ikke den betegnelsen på noe jeg mener like så godt burde være et kompliment) for å komme iform. Og det er de små tingene i hverdagen som virkelig gir de STØRSTE utslagene på helse, kropp, og form!

Nå har vi forøvrig også tikket inn i desember måned, og det er bare å brette opp ermene, stå på, og gjøre både de store OG små tingene som til sammen sørger for at vi oppnår "sommerkroppen". Og det kanskje til og med nå i løpet av vintermånedene.. 

God mandag fra Hollywood!  
Cornelis

#trene #trening #iform #jul #kosttilskudd #Cornelis #muskler

BØR VI HA FRI I JULA?

Jul og nyttår står for dør, og med det spørsmålet "alle" stiller seg; bør jeg ta fri

Jeg snakker selvsagt om treningsfri, og selv om vi alle fortjener litt fri fra jobb og skole en gang i blant er det ikke nødvendigvis sikkert at vi fortjener, eller har godt av, for mye (trenings-) fri. Mitt personlige råd er at du IKKE tar deg julefri, og her er hvorfor:

1. Ta deg litt fri, men ikke nå!
Jo da, vi har alle godt av én friuke av og til, men julestriden er ikke tiden å ta det på. Selvsagt kan du, og er faktisk nødt til, å ta deg én fridag eller to oppunder jul og nyttår (da flere av treningssentrene i landet holder lukket), men å ta hele høytiden fri er imidlertid noe helt annet. Så litt fri er greit - to uker er det ikke!

2. Ikke periodetren! 
For å opprettholde, eventuelt oppnå, en sunn og sterk kropp bør man trene jevnt og trutt HELE året igjennom. Som jeg nevnte i forrige punkt har du godt av litt fri av og til, men lengre opphold fra trening har du derimot ikke! Periodetrening er noe av det verste du kan gjøre, så tren jula igjennom og bygg "sommerkroppen" nå! 

Bli med på fagdagen FitAtWork 8.januar!

3. Tren nå. Ta fri når de andre kommer..
Vær iform til januar når alle andre går mann av huse for å trene, og strømmer som gale til treningssentrene. Det er nemlig DA du eventuelt kan ta deg én uke fri eller ei, og ved å trene nå kan du dermed dra nytte av mindre fulle treningshus, og mer plass for deg selv til å teste ut nye treningsmetoder og - teknikker.

4. Kaldt ute? Tren hjemme! 
Nei, man må ikke trene på et helsestudio, eller nødvendigvis ut å løpe i skog og mark for å se effekten av trening. Selvsagt kan det friste mer å sitte foran peisen med en varm kopp kakao og se på julefilmer nå i disse høytider - så løsningen kan være veldig enkel: Tren litt på stue-, eller hyttegulvet, og kos deg så med kakaoen og filmen etterpå :) 

5. Bruk trening som avkobling!
Mange hater julestria, og synes det kan være mer stress enn noe annet. Da er nettopp trening et ideelt redskap for å koble av, og selv om trening i seg selv også har en stressfaktor på kroppen er det en annen form som vi alle har godt av. I tillegg får det deg til å mestre andre oppgaver igjennom hverdagen lettere og bedre, og vil i tillegg gi deg bedre nattesøvn - når du faktisk har mulighet til å sove mellom alle strabasene.. Så stress ned med trening, og få mer energi til å takle årets hyggeligste høytid.

I tillegg til dette finnes det et hav av andre grunner til at du faktisk bør trene, og ikke ta deg (helt) treningsfri denne jula.. Dette er altså mine fem beste, så får du heller føye til flere av dine egne i kommentarfeltet under :) 

Les mer på: Corneliselander.com 


Cornelis i Hollywood
#jul #trening #trene #nyheter #iform #kosthold #muskler #kropp

Flat mage på 4 uker

Som de flest har du sikkert lyst på en flat og stram mage, og det sikkert gjerne før jul- og nyttår. Her er imidlertid hvordan du nettopp kan oppnå det! 

For å oppnå en stram og fin mage kan du ikke bare kjøre crunches og situps alene. Du trenger like mye å trene opp både side- og støttemuskulatur, samt å spise sunnere og magrere. Her er imidlertid hvordan du bør trene:

Pushups med sidevri

For å få trent hele magen, også sidene og støttemuskulatur, bør du for eksempel benyttte deg av pushups med sidevri. Dette er med på både å styrke mage og overkropp generelt, og sørger for at du virkelig får angrepet den vanskelige core´n på en gunstig måte.


Cornelis planke pushups på swissball

Øvelsen jeg har valgt å kalle "Cornelis planke pushups på Swissball" har blitt en hit blant mange, og faktisk så jeg flere benytte seg av denne på SATS i Oslo i sommer :) Øvelsen er en kombinasjon av planken og vanlige pushups i kombinasjon, og du starter med å plassere beina på en swissball. Dette er trolig en av de beste måtene å kombinere core, balanse, utholdenhet, og bryst/triceps trening på, og blir ofte brukt av mine klienter når de er ute å reiser - da alt man trenger er en treningsball. 

Les mer om den her

Crunches på matte med ball

Slik gjør du:

Ligg på en treningsmatte, mens du holder en treningsball foran brystet. Løft øvre del av ryggen opp, mens nedre del hele tiden har kontakt med bakken. Senk deg så tilbake og repeter.

Rygghev
Som jeg har sagt utallige ganger tidligere; du kan kjøre situps og crunches til du blir blå, men trener du ikke også rygg vil du ikke få det til! For best mulig effekt bør du nemlig alltid angripe begge sider, så på samme måte som biceps aldri vil bli stor og sterk uten at du også trener triceps, bør du heller aldri droppe ryggtreningen om målet er en stram og fin mage! Fordelen med rygghev er også at du nær sagt kan trene dette hvor som helst. kun ved hjelp av for eksempel en swissball.

Les også: Trening for folk med baller 

Tren hardt og riktig folkens! Og før du vet ordet av deg har du både en stram og fin mage. Og det før jul!
Cornelis i Hollywood

#trening #trene #helg #fredag #iform #PT #Hollywood #Side3 #Nettavisen #kosthold #mage

Helse-Høie rydder opp!

De siste års helse- og kroppsutvikling blant nordmenn generelt har ikke akkurat gått i riktig retning, men vil vi nødvendigvis få et sunnere og friskere Norge under Høyres kontroll?

Vi har det generelt veldig godt i Norge, og selv om jeg for eksempel ser mye tøffere utfordringer, både helsemessig og ellers her borte i USA, merker jeg meg også at vi i Norge har våre oppgaver å løse. Og jeg snakker ikke da bare om volds- og ransbølgen som særlig gjør seg gjeldene i hovedstadens nyhetsbilde, men også helse- og kroppstilstanden til nordmenn flest. Ja, vi nordmenn er generelt tynne og langt fra de verste. Og ja vi trener mer og mer. Likevel opplever vi en fedmeeksplosjon blant folk flest, mer alkoholdrikking enn tidligere, og jeg vil også påstå at doping- og steroidemisbruken har skutt i været (selv om sistnevnte selvsagt er vanskeligere å bekrefte). Mye av denne negative utviklingen har også skjedde under Arbeiderpartiets kontroll, så mitt spørsmål er derfor følgende; vil det bli bedre med Høyre i lederstolen? 

Les mer på: www.corneliselander.comTar tak
Allerede tar vår nye helse- og omsorgsminister, Bent Høie, tak og lanserer blant annet denne uken (anti-) alkoholkampanjen; "Åpenbart påvirket". At Høie i media også tituleres som "Helse-Høie" bør han vel både se på som en utfordring og ta som et kompliment, og en kan vel undre seg over om media ikke tror det kan bli så mye verre enn hva Arbeiderpartiets minister(e) fikk til.. 

Nå skal det sies at vår forrige helseminister, Jonas Gahr Støre, også var bekymret for utviklingen, og at han satte i gang flere tiltak og et nytt fokus på de problemene vi står overfor.

Hvilke problemer
Når jeg skriver, eller uttaler meg om dette emne i media, er det gjerne mange som svarer med "hvilke problemer?". For Norge, og vi nordmenn generelt, virker jo tilsynelatende sunne, friske, og velfungerende på fasaden, men graver du litt dypere ser du lett vi står overfor noen store utfordringer. Et av de største mener jeg personlig er økningen av sykemeldte. Nå skyldes dette selvsagt mange forskjellige grunner, og jeg skal ikke påstå at det ikke finnes mange legitime sykmeldte, være seg for kortere - eller lengre tid,. Likevel ser vi at fire av ti sykemeldinger skyldes slapphet/trøtthet, en trend jeg mener at vi lett kan snu ved hjelp av et fokus på riktig(ere) trening og et sunnere kosthold. Dette vil sammen kunne få ned sykefraværet i Norge - noe jeg blant annet kommer til å snakke mer om på fagdagen FitAtWork som jeg leder i Oslo 8.januar.

Så hva mener du? Er Høyre eller Arbeiderpartiet best for et sunt/sunnere Norge? Selv holder jeg en knapp på "helse-Høie".. 

#Politikk #mat #kosthold #trening #helse #nyheter #debatt #Norge #kropp #trene 

#Cornelis 


Mvh
Cornelis i Hollywood

Helgens minst politisk korrekte oppfordring:

Her kommer helgens viktigste råd, eller oppfordring om du vil. Og den vil sikkert ikke falle i god jord hos alle.. 

Helgens viktigste oppfordring er nemlig ikke av den mest "politisk korrekte" sorten en fredagskveld, da den rett og slett bare sier "gå å tren denne helgen". Her er hvorfor: 

Vi har et problem
Vi i Norge har nemlig et økende problem med fedme og overvekt, og selv om vi generelt både er i mye bedre form (og tynnere) enn for eksempel amerikanere og meksikanere (ja, meksikanerne har nå passert amerikanerne på listen over "verdens tykkeste folkeslag"..), er vi visst godt på vei "down the same road". For selv om prosentandelen av personer i Norge med feks ekstrem fedme er forholdsvis liten, viser flere undersøkelser at vi kan ha opp mot 1.000.000 nordmenn som går inn under kategorien overvektig i dag. Og dette kan bli et stort problem i framtiden. 

For flere råd og tips: www.corneliselander.com 

Hvem har skylda? 
Nå liker ikke jeg å rette pekefingeren på noen spesifikt som skyldige i dette problemet, og selv om man kan si forrige regjering vel sitter med mye av ansvaret, prøvde også vår forrige helseminister faktisk å rette et kraftig søkelys på nettopp dette. Om han var suksessfull i sin jobb eller ei er en annen sak, men han prøvde i hvert fall! Og her kommer vi litt til kjernen i selve problemet. For selv om samfunnet kan/bør legge til rette for en bedre, og helsemessig mer gunstig hverdag for folk flest, er det jo til syvende og sist oss selv det står på. Derav også min "syke" oppfordring til deg her på bloggen en fredagskveld:


Gjør kroppen og helsen din en stor tjeneste; kom deg ut i skog og mark, eller løp bort på det nærmeste trenings- senteret denne helgen og tren! For selv noen få minutter kan gjøre en stor tjeneste, både for din egen kroppsform OG for samfunnet. For en syk og "ute-av-form" nasjon har ingen av oss godt av. Verken på et individuelt, eller samfunnsmessig nivå..

God helg fra LA!
Cornelis 

#trening #kosthold #trene #helg #GodMorgen #protein #kosttilskudd

Sjakk: sport eller spill?

 

Magnus Carlsen mener han blir sliten av å spille, og NRK Sporten dekker sjakk-VM i India på samme måte som annen idrett. Så er sjakk en sport?

Sjakkeneren, Magnus Carlsen, og hva jeg personlig mener er et av Norges beste "varemerker" siden A-HA, har selv tidligere uttalt at han er en idrettsutøver. I tillegg har han blitt nominert til flere idrettspriser, blir sett på som en av de mest innflytelsesrike i verden (av TIME Magazine), og titulerer både titt og ofte i norsk og internasjonal (sports-) presse. Men, kan sjakk egentlig defineres som en sport? 

Vel, nå kan man vel diskutere, eventuelt krangle, til en blir blå over hva som egentlig bør kategoriseres som sport. Flere sjakkeksperter mener selv at det er en sport, men at det ikke er en idrett (da Norges Sjakkforbund står utenfor Norges Idrettsforbund). Personlig synes jeg derimot at sjakk verken er det ene eller andre, og for meg er det heller bare et spill.

Les mer på: Corneliselander.com

Nå vil sikkert flere påstå at mitt yrke som personlig trener ikke er noe mer krevende, hverken fysisk eller psykisk, enn hva sjakk-kongen bedriver med på brettet. Og hva sist- nevnte angår har de helt rett! Det er klart det er svært krevende å sitte så konsentrert timer ut og timer inn, men alt vi gjør som krever ekstremkonsentrasjon er ikke nødvendigvis det samme som en sports- eller idrettsgren. Og jeg velger altså fortsatt å stå på mitt at dette kun er et spill, eller kultur om du vil, og at det ikke kan sees på som en sport.

Her er forøvrig en liten personlig (sjakk-) hemmelighet.. En gang i tiden, for mange, mange år siden spilte jeg faktisk selv sjakk (på mikro-profesjonelt nivå), og reiste innom flere stevner der jeg vant både en og annen premie.. Så jeg er altså ikke bare en vektløftende bavian, uten noen som helst forståelse for spillet. Og jeg mener faktisk at jeg kan "relate" og sette meg inn i hvor krevende det må være for unge herr Carlsen - selv om jeg selvsagt aldri har vært noe i nærheten av hans nivå..

Så avslutningsvis vil jeg bare få si at du er et forbilde, både for unge og gamle, og en super ambassadør for Norge! Jeg ser altså ikke på sjakk som en sport, men det kan du like så godt bare ta som et kompliment.. :) Og gratulerer så masse med vel gjennomført spill i India! 

Cornelis 

#sjakk #MagnusCarlsen #idrett #spill  

Velkommen til min nye blogg!

Hei, og velkommen til min nye blogg! 

Mange av dere følger meg allerede på min egen hjemmeside, Corneliselander.comder jeg daglig legger ut nye trenings- og kostholdstips (pluss å gi dere et lite innblikk fra min hverdag i LA). På min nye blogg her på Nettavisen vil jeg imidlertid kommentere dagsaktuelle teamer og debatter, og vise deg min mening rundt flere av diskusjonene som foregår i nyhetsbildet.

Håper å se dere alle her framover! 

Cornelis i LA #trening #kosthold