hits

- Støre og Høie trenger å handle NÅ!

05.09.2017 - 02:01 3 kommentarer


- SLUTT å kaste bort penger på studier "for å se effekten" av trening og sunt kosthold i skolen! 

Les mer på: Corneliselander.com


Vi befinner oss nå i innspurten av valgkampen, og først nå begynner noen av politikerne å mumle litt om hvilke metoder de eventuelt vil fremme for å øke aktivitetsnivået til de yngste. Vi ser nemlig en stadig økning av særlig overvekt og fedme i vårt land, samtidig med at aktivitetsnivået stuper - og særlig på skolene. Likevel er ikke politikerne villige til å satse, og fortsatt kommer det mye tomprat og tull fra de som skal lede - noe som i går fikk meg til å gå ut med denne meldingen SLUTT Å KASTE BORT PENGER på studier for å se effekten av trening og sunt kosthold i skolen! Dette var en direkte reaksjon på en artikkel i VG om politikernes løsninger for å få flere "sunnere ungdom", og det så forøvrig ut som VELDIG mange nordmenn var svært enig med meg i...

Nå vil du kanskje tro at jeg, etter å ha sett overskriften i VG om at "Ap-Jonas vil trimme norske elever én time om dagen", burde være happy og hoppe av glede? Vel, nei dessverre. Igjen viser nemlig politikerne at de ikke mener virkelig action, og Jonas Gahr Støre fremmer ikke her et ordentlig tiltak men vil heller "i regjering starte opp med prøveordninger"..  Jepp, du lest riktig, og de vil altså bare fortsette med prat og tull, og som det sies videre så skal eventuelt "tiltakene skal gradvis innfases gjennom stortingsperioden". Og derfor vil det nok i realiteten heller aldri ende opp på en skole nære deg.

AP-Jonas i VG

Nå skal det samtidig understrekes at dagens regjerning heller ikke her er uten skyld, og vår helseminister viser også her litt veike og dårlige sider overfor VG:

"Vi ser at mange skoler og kommuner har gode lokale matordninger allerede, og flere får tilskudd fra staten. Bare halvparten av 15-åringer er nok fysisk aktive. Nettopp derfor har regjeringen satt i gang et stort forskningsprosjekt på ungdomstrinnet for å prøve ut ulike modeller for fysisk aktivitet. Prosjektet vil gi oss viktig kunnskap om hvordan ungdom skal bli mer aktive i skolehverdagen"... Og her er vi altså kommet til selve kjernen i problemet, og hva som fikk meg til å tenne på alle plugger og legge ut dette på Facebook siden min i går:

Melding til [alle] norske politikere!
- Slutt å kaste bort penger på studier "for å se effekten" av trening og sunt kosthold i skolen! Få frukt og grønt, og mer mosjon inn på timeplanen, og slutt å forgifte de yngste med mat og godteri de så absolutt IKKE har godt av! Det skremmer meg hvordan politiker klassen lar seg styre og vende nesen enten den en eller andre veien avhengig av hva et lite knipe forskere måtte mene. Vi trenger ikke å studere og forske noe mer på dette - for vi vet allerede effekten og viktigheten av sunn mat og mosjon! Slutt å kaste bort penger på eksperter og studier, mens befolkningen blir sykere og faller fra... Vi trenger action NÅ!!

LA MEG NÅ HØRE HVA DU MENER, OG DEL GJERNE DETTE INNLEGGET MED DINE VENNER OG KJENTE HVIS DU ER ENIG! 

- Cornelis

Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM


#Nettavisen #trening #fitness #fit #trene #morgen #skole #politikk #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

3 kommentarer

Max

05.09.2017 kl.08:36

Som Karl I Hagen sa en gang: Det er lov å være dum i Norge.

I 2017 bør vi vell ha fått med oss effekten av aktivitet og sunt kosthold... eller?

Hva med å danne fotball lag / håndball / dans etc i regi av skolen? Litt som i USA. Forstår at dette ikke kan gjøres over natten mtp resusjer som kreves men, det er absolutt noe å jobbe mot.

Jørn Larsen

05.09.2017 kl.09:51

Som du nevner så fint, ord må bli handling. Problemet er at 99% av laukhuene på løvebakken er like resultatorienterte som et esel. Ergo vi kommer til å se resultater av alt dette pratet innen Kim får bruk opp hydrogenarsenalet sitt :)

Ha en god dag C!!

07.09.2017 kl.23:45

Ja, er enig med deg! Kutt ut skolekantiner og be elevene ta med sunn matpakke og en frukt/grønnsak hjemmefra! Har aldri vært enklere å lage matpakke når man får ferdigskåret grovbrød og skivet ost/skinke i butikken. Trening kan elevene bedrive på fritiden, skolen skal drive med undervisning!

Skriv en ny kommentar