hits

HER ER KOSTTILSKUDDET JEG BRUKER OG HVORFOR

15.06.2017 - 07:36 4 kommentarer


Sommeren er her snart, og jeg gir deg derfor i samarbeid med LIFE et helt gratis treningsprogram hvis du sender en email til Cornelis@life.no. I tillegg vil jeg i dag beskrive hvilke tilskudd og helsekostprodukter jeg selv benytter meg av, og hvorfor:

Cocosa Extra Virgin Coconut Oil
Først og fremst vil jeg nevne et produkt som er veldig nytt for meg, men som jeg likevel allerede har begynt å merke effekten av. Nylig var jeg nemlig på besøk hos LIFE kjeden i Oslo, og der fikk jeg prøve et helt nytt produkt som deres kostholdsekspert, John Roger Jamth, mente at jeg måtte prøve - for å få i meg mye sunt, bra fett.
Cocosa Extra Virgin Coconut Oil heter produktet, og dette er en kaldpresset kokosolje av ferskt kokoskjøtt som inneholder et bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter. 

Den kan inntas og brukes på mange forskjellige måter, alt fra å bare ha den på brødskiva til å bruke den til steking og baking. Selv foretrekker jeg likevel å ha den i shakeren, sammen med mye annet godt oppi og lage en super miks for muskelstyrke og fettforbrenning.

KREATIN
Kreatin er et av de mest populære kosttilskuddene som finnes, og noe jeg selv har benyttet meg av de siste 10-15årene. Kreatin i kroppen vil øke produksjonen av det energibærende stoffet ATP, og vil kunne bidra til å øke både muskelstyrke og muskelmasse (volum). The International Society of Sports Nutrition (ISSN) har også bekreftet at kreatin er det mest effektive, lovlige kosttilskuddet som finnes for å forbedre ytelsen under intense treningsøkter og muskelbygging.

Her er også et lite utdrag om hva forskning.no mener om kreatin; «Kreatin monohydrat, den vanligste formen for kreatin-tilskudd, kan ha særlig to positive effekter for idrettsutøvere: Det kan gi økt kapasitet i korte, maksimale treningsøkter, som for eksempel ved repeterte serier i styrketrening eller ved korte, gjentatte spurter, og det kan gi større muskler i kombinasjon med styrketrening».

GLUTAMIN
L-glutamin er en frittstående aminosyre funnet naturlig i kroppene våre, mens som også kan tilføres gjennom for eksempel et kosttilskudd. L-glutamin kan ha positive virkninger på restitusjon og den viktige vevsoppbyggingen etter harde belastninger, men kan også være med på å hjelpe enkelte helserelaterte problemer.

Tradisjonelt har personer som trener mye benyttet seg av glutamin for å øke i styrke og [muskel-] størrelse, mens man nå også mener at tilskuddet kan være med på å hjelpe folk med å gå ned i fettprosent. Den er i tillegg nøytral på smak og uten søtningsmiddel, og personlig liker jeg derfor å blande inn ca.5g i vannflaska mi under trening.

Proteinshake
Hvis ikke ditt daglige energibehov blir dekket gjennom korrekt mengde karbohydrater og fett, vil kroppen også kunne benytte seg av protein som energikilde. Har du da ikke et høyt nok inntak til å dekke dette (samt oppbygningen av nytt vev og muskler etter en hard økt) vil dette kunne medføre at musklene dine svekkes. Og trener du mye styrke øker også behovet for tilskudd av protein ytterlige.


Proteininnholdet per 100g. i «typisk norsk mat»:
- Potet 1,7g.
- Grovbrød (avhengig av type) 8,7g.
- Torsk 18,1g.
- Egg 12,4g.


Vi trenger alle nok tilførsel av protein for å bygge eller vedlikeholde muskulatur, og for å oppnå dette kan da en proteinshake eller proteinbar være en enkel og smart måte å oppnå raskere restitusjon, eller som et godt og enkelt tilskudd å benytte seg av hverdagen igjennom.

La oss sammen gi jernet og legge inn en liten ekstra innsats de nærmeste ukene!
Sportslig hilsen fra Cornelis 

WWW.CORNELISELANDER.COM
https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
#Nettavisen #trening #fitness #mat #sommerkroppen #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander 

4 kommentarer

Preben

16.06.2017 kl.11:13

Trodde du sverget til kre-alkalyn ikke kreatin? Lest dette tidligere ifm PF.

Marius

17.06.2017 kl.08:28

Life har ikke kre-alkalyn, og så lenge dette innlegget er sponset, blir det jo kreatin da 😉

Cornelis Elander

17.06.2017 kl.22:23

Hei Preben! Nei, kreatin monohydrate er hva jeg selv har benyttet/benytter meg av.

Cornelis

Jay

25.06.2017 kl.08:49

Når er det best å bruke kreatin monohydrate?

Skriv en ny kommentar