hits

- Slutt med dette tøyset!

05.05.2017 - 19:42 2 kommentarer


Nå må dette tøyset snart slutte! Jo da, klart det er lett å få folk til å juble av å fortelle dem at de bare kan drikke, sove, og slappe av [for å komme i bedre iform], MEN dette er imidlertid IKKE sannheten! 

Les mer på: Corneliselander.com


"Ny treningstrend tilbyr en time søvn", kunne jeg lese om her på Nettavisen for noen dager siden. Og med dette jublet nok de aller fleste som til vanlig kanskje ikke liker å trene. Men som med alt annet; høres noe for godt ut til å være sant, så er det også gjerne det...

Jo da, søvn er viktig, men må virkelig "voksne" mennesker gå til et "treningssenter" for å lære seg å sove eller å slappe av? Come on! Og når folk blir lurt til å tro at det er smart å drikke [alkohol] og samtidig trene, så mener jeg dette tullet [som tydelig bare er lagt opp til å tekke folks ønsker, mens man ikke forteller dem sannheten] må ta SLUTT!

Ny treningsmetode kombinerer yoga og øl

Her om dagen kunne jeg nemlig også lese om en annen ny trend som kombinerer yoga og øl. Men som jeg også kommenterte her på bloggen er dette verken effektivt eller nødvendigvis trygt... 

Alkohol er skadelig!

For de av dere som har fulgt meg en stund så vet dere mitt syn på [overdrevent] inntak av alkohol. Jeg var den første i norsk media som gikk hardt ut om dette, og uttalte blant annet for mange år siden at "alkohol er gift for kroppen".
Alkohol er nemlig aldri bra for kroppen, og selv om enkelte former er bedre enn andre, er dette uansett noe du ikke bør innta under trening. Det er nemlig noe som IKKE er smart å kombinere, blant annet fordi det vil være med på å øke væskeutskillelsen i kroppen.

Væsketap under trening
Væsketap, eller dehydrering (eventuelt også underhydrering) vil ved normale forhold ligge på ca. 0,5 - 1 liter per time. For å prestere er det derfor viktig å fylle på med nok vann, både under og etter trening. Og ifølge blant annet American College of Sports Medicine bør du fylle på med en mengde tilsvarende ca. 150% av ditt reelle væsketap for å prestere best mulig! Dette kan være en utfordring for mange, og om du trener ekstra hardt kan dette øke ytterlige.

Den generelle regelen (blant annet ifølge Olympiatoppen) er at væsketapet ikke bør overstige 3-4% (maks) av kroppsvekten din. Her er en formel som skal gjøre det litt lettere for deg å kontrollere om du får i deg nok:


% dehydrering = (vekt før trening - vekt etter trening) x 100 / vekt før trening


Så til media og eksperter som mener at det er smart å innta alkohol under trening, og at du bare kan sove deg i form; slutt å lyve, slutt med dette tøyset, og fortell heller folk [den harde] sannhet! Det er heller ikke så mye som faktisk skal til for å oppnå dine mål, men du altså legge ned en liten innsats og svette/slite litt. Og nei, du vil ikke nå dine ønsker av bare å sove, slappe av, og drikke deg iform...

Hilsen fra trener'n i Hollywood

Cornelis


Følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook


WWW.CORNELISELANDER.COM

#Nettavisen #trening #fitness #mai #meninger #trene #iform #Norge #blogg #blogginnlegg #treningsbloggen #trener #CornelisElander

2 kommentarer

06.05.2017 kl.00:52

Den første som gikk hardt ut mot alkohom i norsk media? Du var kanskje den første personlige treneren med status alfabetkjendis som gikk ut med dette (eller... når jeg tenker meg om... Christer Falck var også lenge før deg), men du blei nok slått med din lange pekefinger lenge før du ble påtenkt.

06.05.2017 kl.14:04

Mental helse er også viktig ...

Skriv en ny kommentar