hits

Fem beste for å bli fit til sommeren!

04.04.2017 - 18:47 10 kommentarer


Slik smetter du lettere inn i badebuksen eller bikinien til sommeren!

Les mer på: Corneliselander.com

Sommerkroppen, helårskroppen, ned i vekt, eller mer muskelmasse. Vi har alle våre personlige mål og ønsker, og ikke minst fokus, men skal du være i god fysisk form til fellesferien er det virkelig i dag du bør starte. Og for å velge de smarteste metodene - og gjøre det på mest mulig effektiv måte - har jeg under listet noen av de viktigste punktene å tenke på:

1. Tren styrke!
Alt for mange fokuserer for mye på kardio og det å "forbrenne", mens det er i styrkerommet du virkelig vil bygge en sunn, sterk, og stram kropp. Ja, faktisk vil det å bygge mer muskelmasse både gjøre at du fortsatt forbrenner mens du trener, men det vil også gjøre at du forbrenner mer også ETTER treningsøkten og resten av dagen.

2. Styr unna....
Saft, brus, og alkoholholdig drikke...

3. Og drikk heller vann! 
Dette er faktisk noe de fleste jeg snakker med og hjelper er overraskende flinke til, men vet du likevel hvor mye som er nok eller bra? Les mer om det her

4. Sørg for å få i deg nok protein!
Hvor mye protein du trenger å få i deg er faktisk veldig individuelt, og avhenger av faktorer som treningsmengde, aktivitetsnivå [hverdagen igjennom], og ikke minst hva du faktisk ønsker å oppnå. Likevel er de fleste offisielle proteinanbefalinger mye høyere enn hva mange har en tendens til å få i seg, og vi får stort sett heller ikke i oss nok kun gjennom vanlig mat og drikke.5. Og tren minimum tre ganger [helst fire-fem] i uken, men ikke nødvendigvis mer enn én time av gangen!
Igjen; dette er en generell anbefaling, og det er selvsagt også de som kan ha behov for å trene mer (se for eksempel topptrente atleter og idrettsfolk). For den jevne nordmann er likevel rundt 60 minutter av gangen nok, og hyppighet [altså hvor ofte du trener] er i mine øyne viktigere enn at du strengt tatt trener så mye hver gang. Selv 10-15minutter på stuegulvet hjemme foran tv´en kan gjøre underverker . mer om nettopp det her.

Og husk også at litt er mye bedre enn ingenting! 


Spørsmål og/eller forespørsler? Send meg gjerne en direkte email!

Eller følg meg også @corneliselander eller lik fanpagen min HollywoodTreneren på Facebook

WWW.CORNELISELANDER.COM#Nettavisen #trening #fitness #hverdag #trene #iform #Norge #fitness #blogg #blogginnlegg #trene #treningsbloggen #trener #CornelisElander

10 kommentarer

FJ

05.04.2017 kl.06:11

Bra liste dette Mr. Hollywood, men du glemte punkt nr 6 som er like viktig som de over. Sørg for å få nok hvile/søvn. Peace out. Keep on trucking :)

Ole

05.04.2017 kl.14:18

Hei,

Supert innlegg. Hva tenker du som "tommelfinger" regel for intak av antall gram protein pr dag ift kroppsvekt ? :)

//Ole

Beate

05.04.2017 kl.14:50

Fy søøøøren, som jeg digger deg!!! 😄😉

Cornelis Elander

05.04.2017 kl.18:18

Helt riktig det om du trener mye @FJ For folk flest er vel det å slappe gjerne ikke problemet ;)

Cornelis Elander

05.04.2017 kl.18:20

Takk for det @Beate!(om det ikke var ironisk ment da ;)

Cornelis Elander

05.04.2017 kl.18:25

Hei @Ole! Her er jeg av den oppfatning og mening at det heller er bra med "litt for mye" enn "litt for lite", og med tanke på at de fleste nordmenn faktisk får i seg alt for lite tror jeg nok de fleste går inn under den sistnevnte kategorien. Som en enkel tommelfingerregel liker jeg selv å gå for rundt 2-3 gram per kilo kroppsvekt, men dette vil selvsagt avhenge litt av treningsintensitet, ønsker, mål, osv.

Myndighetenes anbefaling ligger imidlertid gjerne på 1-1,5gram, så dette er da i hvert fall hva man BØR sikte mot.

Mvh

Cornelis

Beate

05.04.2017 kl.22:21

Haha, absolutt ikke ironisk! 😄 sier ting som de er, akkurat som deg 😉

Cornelis Elander

05.04.2017 kl.22:35

Utrolig hyggelig å høre @Beate!

Espen André

07.04.2017 kl.23:18

Cornelis Elander er mannen som elsker seg selv :D

Laila Monica Nikolaisen

08.04.2017 kl.00:56

JEG ER IKKE SINNSYK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skriv en ny kommentar